Vitaminer for ansiktets hud spiller en stor rolle for å opprettholde ungdommen og forbedre utseendet. Derfor lurer de fleste jenter på hva vitaminer er nødvendige for at huden alltid skal se ung og vakker ut. Dames hud, i motsetning til menn, er veldig delikat, så det trenger spesiell omsorg og konstant næring med nyttige stoffer. Den viktigste kilden til vitaminer - naturlige produkter.

Hvordan påvirker vitaminer huden din?

Tabellen gir en liste over de mest fordelaktige vitaminer, deres effekter, tegn på mangel og stift mat for å kompensere for mangelen.

Regler for bruk av vitaminer

Vitaminer kan inntas på tre måter:

 • naturlige stoffer produsert av forbruket av produkter;
 • syntetiske vitaminer og vitamintilskudd (tabletter, kapsler, pulver eller væske i ampuller);
 • ansiktsmasker for ansiktshud.

Det er viktig! Vitaminer er delt inn i to kategorier i henhold til løselighet: vannløselig og fettløselig. C, B1, B2, B3, B5, B7, B9, B12 - disse stoffene løses lett i vann og absorberes lett av kroppen, absorberes umiddelbart i blodet. A, E, D, K oppløses dårlig i vann - de må blandes med fett før bruk. Derfor er en blanding av vitamin E og glycerin for ansiktets hud veldig nyttig og nærende.

Å velge de beste vitaminer for hud bør søke lege ernæringsfysiolog - bare han kan mest nøyaktig tildele de nødvendige medisiner og kosthold.

Riktig balansert ernæring, og tatt hensyn til alle nødvendige vitaminer og sporstoffer er alltid i første omgang når du bryr deg om ansiktet ditt. Det er umulig å få en overdose med denne metoden for å skaffe dem.

Kunstige legemidler er gode fordi de lett fordøyes og absorberes raskt, de kan lett bli funnet på apotekets hyller, hvert legemiddel må følges av bruksanvisninger.

Det er viktig å ta forholdsregler:

 • Åpne hetteglass skal brukes umiddelbart, ellers kan stoffer reagere med oksygen og raskt bli ubrukelig.
 • Du kan ikke blande forskjellige stoffer, de er kanskje ikke kompatible.
 • Før bruk må du kontakte en lege og lese bruksanvisningen.
 • Pass på å vurdere allergiske reaksjoner.

Vitamin masker fra friske grønnsaker og frukt er veldig nyttige for ansiktet. Deres største fordel er at de fleste produkter alltid alltid kan bli funnet i kjøleskapet. Du kan også forberede ansiktsmasker fra farmasøytiske preparater. Den viktigste regelen i utarbeidelsen av masker - for ikke å blande vitaminer, men dette gjelder ikke for vitamin A og E. De er svært godt sammen og bidrar til å absorbere hverandre.

Når du tar noen vitaminer, må du følge følgende regler:

 • Før du kjøper medisiner, bør du konsultere en profesjonell.
 • Du kan ikke blande andre elementer enn E og A.
 • Det er nødvendig å følge opptaksreglene som er angitt i bruksanvisningen.
 • Etter behandlingens slutt er det nødvendig med re-konsultasjon for å endre stoffet.

Vitaminer for forskjellige hudtyper

Ansiktets hud er delt inn i 4 typer. Hver hudtype har sitt eget vitamin- og omsorgsbehov. Du kan ikke bruke vitaminer som er ment for en hudtype, en annen type. I beste fall hjelper ikke vitaminet bare, men i verste fall tverr det vondt. Du bør nøye velge vitaminer for hudtype.

Vitaminer for tørr hud fukter det og beskytter den mot skadelige effekter. Det er nødvendig å inkludere fisk i kostholdet, da det inneholder mange fettsyrer. Ellaginsyre, som finnes i store mengder i jordbær, vil også hjelpe. Det bør imidlertid brukes forsiktig slik at det ikke forårsaker en allergisk reaksjon.

Blandetype og fet hud mangler fosfor, jern og kalium, samt vitaminer i gruppe B, E, C. Disse elementene finnes i kiwi frukt, gresskarfrø og vannkrestsalat. Vitamin B hjelper til med å fjerne giftstoffer fra huden og bryte ned fett. Bruken av disse vitaminene fører til å bli kvitt utslett og akne i ansiktet.

For en vanlig hudtype er B-vitaminer godt egnet. De styrker og gjør huden jevn, holder fuktighet og lar ikke den tørke ut. Stoffer av denne gruppen finnes i mange produkter. Det vil være nyttig å inkludere cottage cheese, egg, fisk, kjøtt, greener og belgfrukter i kosten.

Effekten av tokoferol på huden

E-vitamin har en kompleks effekt på ansiktets hud. Ansiktsforyngelse finner sted, celler regenerere mer aktivt, rynker reduseres, huden ser elastisk og elastisk ut, blodsirkulasjonen forbedres. Også dette stoffet virker som et naturlig antidepressivt middel og antioksidant, det lindrer tretthet og stimulerer, ansiktet ser mer rosenrødt ut. Dette vitaminet har også en terapeutisk effekt - forenkler allergiske reaksjoner, regulerer sebaceous kjertler, hjelper i behandlingen av anemi.

Hvilke vitaminkomplekser kan du drikke?

Aevit.
Inneholder vitamin A og E i sammensetningen. De komplementerer hverandre bemerkelsesverdig godt og fører til hydrering og utjevning av rynker. Legemidlet kan brukes både internt og eksternt.

Vitrum Beauty.
I tillegg til vitaminer inneholder preparatet naturlige antioksidanter.

Overensstemmende Radiance.
Inneholder folsyre, sink, kobber og grønn teekstrakt. Fremmer kollagenproduksjon og forbedrer celleregenerering. Den balansert sammensetningen av stoffet bidrar til å jevne hudstrukturen og bli kvitt akne.

Perfectil.
Inneholder alle nødvendige stoffer, inkludert sink, selen, biotin og kobber. Passer til jenter med tørr hud. Når du tar stoffet, forbedrer celleregenerasjonen, er det deres foryngelse.

Supradin.
Utbredt multivitaminer. Avviker i innholdet av et stort antall vitaminer, biotin, fettsyrer, sink, kobber og koenzym.

Vitaminer for tørr hud

Tørrhet er en tilstand av huden som kan være permanent eller midlertidig. Det kan føre til mangel på fuktighet i kroppen eller skade på hudens lipidmantel. La oss snakke om hvordan du finner ut årsaken til tørr hud, med hva som bidrar til å forbedre tilstanden og hvilke forebyggende tiltak som skal tas.

 • Hva kan forårsake tørr hud?
 • Symptomer på tørr hud
 • Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer
 • Hvilke vitaminer er gode for huden?
 • Forebygging av tørr hud
 • Oversikt over midler

Hva kan forårsake tørr hud?

Tørr hud kan være genetisk bestemt. Med utilstrekkelig sebumproduksjon blir det beskyttende lipidlaget av huden tynnere og mer sårbar. Det er lett å skade. Som et resultat, tørr hud holder ikke fuktighet godt og kan være følsom.

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering. Den andre staten er midlertidig og reparerbar. I dette tilfellet føles huden akutt mangel på vann og begynner å kompensere for dette underskuddet ved økt fettproduksjon (som huden av den tørre typen bare mangler).

Dehydrert hud blir både på grunn av feil omsorg og på grunn av værforhold. Ikke bare tørr hud kan lider av dehydrering, men også fet hud.

Betennelser og komedoner er sjeldne gjester på tørr hud, men en vanlig historie for oljeaktig dehydrert hud.

På dehydrert tørr hud vises et rist av fine rynker for tidlig.

Mangel på vitaminer kan bestemmes av hudens utseende. © iStock

Og nå om årsakene til tørrhet. Hvis dette er et symptom på en sykdom (for eksempel atopisk dermatitt), er en dermatolog nødvendig. Vi vil snakke om mer vanlige livssituasjoner. Det kan være flere forklaringer.

Bruk av aggressive rensemidler som ødelegger lipidlaget av huden.

Mangel på fuktighetsgivende og nærende omsorg.

For hyppig peeling. Selv banal barbering fører til irritasjon og tørrhet i huden på grunn av skade på lipidmantelen.

Ekstreme værforhold (varme, frost, sterk wir).

Lav luftfuktighet i rom med sentralvarme. Et typisk problem i våre breddegrader når batteriene kjører med full kapasitet.

Symptomer på tørr hud

Hovedtegnene på tørr hud er lett gjenkjent:

rødhet, kløe etter dusjing;

tetthet, ubehag ved å berøre huden.

Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer

Vitaminmangler kan bli "diagnostisert" av noen ytre tegn på huden. For eksempel, når det er mangel på vitamin A og E, vises tørrhet og sprekker i hjørnene på leppene, og huden på albuene blir vanskelig og grov. Imidlertid kan bare en hudlege bestemme den sanne årsaken til disse problemene, etter å ha oppnådd resultatene av relevante tester.

For å bestå test for mangel på vitaminer og mikroelementer er det nå mulig i alle laboratorier - men en spesialist må dechiffrere resultatene og gi anbefalinger om tilleggsinntak av vitaminer.

Forresten øker risikoen for beriberi hvis du:

følg en streng diett

har sykdommer i mage-tarmkanalen;

krysset aldersmerket på 40 år.

Vitaminer A, C, E, gruppe B er spesielt nyttige for huden. © iStock

Hvilke vitaminer er gode for huden?

En mangel på visse stoffer i kroppen kan virkelig provosere hudproblemer. For å unngå dem, prøv å balansere dietten slik at den inneholder mikroelementer og vitaminer det trenger.

Vitamin C (askorbinsyre)

Fordelene med C-vitamin indikerer hyppigheten av inklusjonen i kosmetikkens formler. En kraftig antioksidant, det reduserer de negative effektene av eksponering for ultrafiolett stråling, forbedrer immuniteten, stimulerer kollagensyntese, reduserer betennelse og pigmentering. Vitamin C champions er søte paprika, solbær, kiwi og sitrusfrukter.

Vitamin E (tokoferol)

Vitamin B5 (panthenol)

Panthenol er kjent som et problemfritt verktøy for helbredelse av sår og brannsår - men det er ikke mindre nyttig for å fukte huden. Det hyggeligste: Vitamin B5 er ikke uvanlig og finnes i mange matvarer, fra eggeplomme og brød til nøtter og fisk.

Vitamin H (vitamin B7, biotin)

Dette stoffet kunne lett konkurrere med vitamin E for tittelen "skjønnhets vitamin". Biotin er nødvendig for å sikre integriteten til lipidmantelen. Så snart det er mangel, blir beskyttelsen svekket - huden blir tørr, tynn og kjedelig, utslett eller peeling vises. Utgang - å inkludere i menyrätter fra lever, sopp, blomkål og brokkoli.

Mangel på vitaminer i huden kan fylle kosmetikk. © iStock

Forebygging av tørr hud

Før du snakker om forebygging, svar på noen få spørsmål.

Føler du ofte tørr hud?

Reagerer huden utilstrekkelig selv til vann fra springen?

Fra tørrhet og peeling hjelper ikke noen krem?

Svar ja til alle spørsmål? Det er fornuftig å konsultere en lege.

Hvis problemet med tørrhet er relatert til hudtype eller er en naturlig reaksjon på eksterne irritanter, vil følgende anbefalinger hjelpe deg:

installer spesielle kranvann filtre for å myke det;

bytt såpe på krem-gel;

bruk mer nærende og fuktighetsgivende ansikts- og nakkemasker;

Beskytt huden din fra vinden - en halv time før du går utenfor, bruk nærende krem ​​til utsatte områder av kroppen.

Hvilke vitaminer kroppen trenger for tørr hud

Hvordan påvirke hudtilstanden

Det er tre hovedårsaker til tørrhet:

 • genetisk predisposisjon;
 • feil omsorg;
 • mangel på næringsstoffer i kroppen.

I alle tilfeller kan huden lider av mangel på vitaminer fra mat. Hovedkomponentene som bør være tilstede i dietten regelmessig, er vitamin A, B, C, E. I rekkefølge av hver av dem.

Vitamin A

Denne komponenten kalles også Retinol. Det er to variasjoner:

 1. Klar vitamin.
 2. Provitamin (karoten). Plantekilden, som kommer inn i produktene, blir til ønsket stoff.

Det daglige inntaket av vitamin A i kostholdet til en kvinne er 700 mcg, for en gravid kvinne - 770 mcg (det er nødvendig å bruke det i en stilling med omhu, som en overabundance er skadelig for fosteret), pleie - 1300 mcg.

Produkter som inneholder retinol:

 • gulrøtter;
 • spinat;
 • persille;
 • melon;
 • Apple;
 • aprikoser,
 • druer;
 • melon;
 • biff leveren;
 • melk;
 • eggeplommer;
 • smør.

Mangel på substans fremkaller for tidlig aldring av huden, dets beskyttende egenskaper blir ødelagt, peeling vises.

Vitamin B.

Stoffer av denne gruppen har en positiv effekt på veksten av nye celler, inkludert epidermis.

Når maten mangler dette vitaminet, begynner problemer med hud, negler, hår.

Noen av gruppen (for eksempel B1) kan syntetiseres i tykktarmen.

En gruppe vitamin B er involvert i alle metabolske prosesser i kroppen, derfor er denne komponenten avgjørende.

Den inneholder:

Med et engangs fravær av en komponent i mat, vil ikke noe unormalt med huden skje, men hvis du forsømmer disse produktene regelmessig, kan det oppstå problemer.

Vitamin C

Folk har navnet askorbinsyre. Deltar i regenerering av celler, bidrar til å gjenopprette skadet vev, påvirker metabolske prosesser. Registrert som et tilsetningsstoff E300.

Det er en utmerket antioksidant av skadelige stoffer i kroppen. Den gjennomsnittlige daglige dosen er 100 mikrogram.

Produkter som er kilder til komponenten:

 • sitrusfrukter;
 • kiwi;
 • svart currant;
 • hunden steg;
 • alle grønne grønnsaker;
 • slakteavfall (lever, nyre);
 • poteter.

Vitamin C bekjemper perfekt infeksjoner, fremmer rask helbredelse av hudssår, er nyttig for ansikt, hender og kropps hud.

Askorbinsyre er et kraftig allergen, hvis bruk anbefales å diskutere med en allergiker for å unngå bivirkninger.

Vitamin E

I medisin kalles det tokoferol. Det er det mest "kvinnelige" vitaminet som er nødvendig for det svakere kjønn regelmessig. Sørg for å bli utnevnt av kosmetologer med økt tørrhet av dermis.

Det er mye brukt i kosmetologi, som et terapeutisk middel. Den daglige dosen for en kvinne er 500 mcg.

Fjerner giftstoffer fra kroppen, normaliserer vann - saltbalansen, fuktes perfekt. Den brukes som en av hovedkomponentene i kosmetikk for tørr hud, er en forebygging av rynker.

Hvilken mat inneholder:

 • uraffinerte vegetabilske oljer;
 • kyllingegg;
 • nøtter;
 • frokostblandinger;
 • meieriprodukter.

Kosmetologer anbefaler på det sterkeste å inkludere tokoferol i kosten, som en obligatorisk komponent. Det er nyttig for kvinners helse og skjønnhet.

Video: Viktige funksjoner

egenskaper

Vitaminer inneholdt i produktene i overskudd, vil ikke gi gode fordeler, men definitivt skade.

Et balansert kosthold vil imidlertid hjelpe tørr hud for å opprettholde sine funksjoner uten estetisk skade:

 1. Tilstedeværelsen i maten av alle nødvendige vitaminer for huden vil bidra til å påskynde de metabolske prosessene til det viktigste ytre organet.
 2. Vil hjelpe til med den hurtige helbredelsen av mikrotraumas forbundet med tørrhet.
 3. Gi derma elastisitet, nær det.
 4. Forbedre den estetiske delen av huden.

Tegn på beriberi

Tilstanden av epidermis vil først fortelle om fravær eller utilstrekkelig forbruk av næringsstoffer.

Symptomer på avitaminose:

 • Tap av elastisitet og turgor, peeling, kløe, tørrhet.
 • Kanskje utseendet av betennelse, akne.
 • Dannelsen av pigment flekker.
 • Hårtap, dårlig vekst av spikerplater.
 • Utseendet til mimic rynker.

Når symptomene ovenfor vises, bør hudhelsen tas opp så tidlig som mulig. Dette vil bidra til å unngå alvorlige estetiske problemer.

Hvordan bruke vitaminer med tørr hud

Sørg for å bruke vitaminer for tørr hud i ansikt og kropp. For å gjøre dette, vil det ikke være overflødig å kontakte en kosmetolog som vil velge de mest nødvendige midler og kosthold i et bestemt tilfelle.

Det er nødvendig å håndtere problemet på en kompleks måte, og distribuere krefter i tre komponenter:

 • kosthold,
 • vitaminkomplekser,
 • masker.

Finn ut hva som skal passe på tørr hud. Hva er årsaken til tørr hud på brystvorter? Detaljer i denne artikkelen.

Balansekraft

For helsen til huden, er det nødvendig å spise tilstrekkelig mengde produkter som inneholder de nødvendige vitaminene. Det er nødvendig å berike dietten med grønnsaker og frukt, sunn vegetabilsk fett, frokostblandinger, samt animalske produkter.

Påvirkningen på problemet fra innsiden vil ikke gi et raskt, men et kvalitativt resultat. Det må opprettholdes gjennom livet, og dette sikrer at huden reagerer med takknemlighet til et sunt og strålende utseende.

Apotekskomplekser

På apotek kan du finne mange forsterkede kosttilskudd som er best formulert for effektene på hudens helse. Dette legemidlet er best å bruke i høst-vinterperioden, når naturlige kilder til næringsstoffer reduseres betydelig.

Kurset anbefales å drikke ikke mer enn en måned. Etter en må du ta en pause for sesongen.

Advarsel! Utvalget av medisiner for behandling må diskuteres med en spesialist, da et overforbruk av vitaminer vil skade uten å gi fordeler.

utad

For en integrert kamp viser også ansiktsmasker. For å nærme tørr hud er det nok å gjøre dem 1-2 ganger i uken, forutsatt at prosedyrene er vanlige.

Med vitamin E

Det er nødvendig å ta:

 • vitaminampull;
 • hytteost;
 • vegetabilsk olje.

Bland Tokokololampullen med et par skjeer med hytteost eller rømme, tilsett en spiseskje av vegetabilsk olje til blandingen. Påfør ansiktet i 15-20 minutter.

Med vitamin C

Det er nødvendig å ta:

Kok havregryn med kokende vann. Ampul av askorbinsyre blandet med frukt, legg til grøt.

Du kan også nærme huden din med noe vitamin, bland det med smør, havremel, banan eller rømme.

Med utseende av rødhet, kløe, allergiske reaksjoner - prosedyren for å stoppe og mer n, bruk denne masken.

Les hva du skal gjøre med tørrrød flekker på huden. Hva er tonics for fet hud? Svaret er her. Hvordan velge et fundament for tørr hud for vinteren? Les videre.

Profesjonelle tips

Dermatologer mener at tørr hud trenger regelmessig pleie mer enn andre typer. Dette skyldes sine svake beskyttende egenskaper og en tendens til tidlig aldring.

For å forebygge etterligning av rynker må du følge en rekke regler:

 1. Beskytt huden mot ytre irritasjonsmidler. Frost, sol, vind, sjøvann er ikke venner av den tørre typen av epidermis.
 2. Bruk regelmessig fuktighetsgivende kosmetikk.
 3. Ikke overdør huden med vann fra springen. For vask er det bedre å bruke destillert vann.
 4. Ikke vask for ofte. Nok om morgenen og om kvelden, så vel som i nærvær av synlig forurensning.
 5. Bruk pleieprodukter laget for denne hudtypen.
 6. Besøk regelmessig kosmetologen.

Tørr hud er den mest sårbare og følsomme. I den daglige omsorg må være en mild rensing, fuktighetsgivende, ernæring. Med riktig hudpleie er hun garantert å gjengi seg, glad med skjønnheten og helsen til sin lykkelige eier.

Tørr hud av kroppen. Vitaminer for sunn hud, hvordan du tar dem

Naturen har dekket menneskekroppen med en unik beskyttelse - huden. Det er tre lagd - tynn ytre epidermis, dermis eller selve huden og det beskyttende lag av subkutant fett. Hvert lag har sine egne egenskaper og funksjoner.

Den epidermis er skapt av natur for å beskytte mot ugunstige ytre forhold.

Dermis, det tykkeste laget, inneholder blodkar og ømme, følsomme kropper som føles varme, smerte og kulde. Dette laget gir fleksibilitet, elastisitet, glatthet.

Det tredje laget, organisk kombinert med kroppen, er ansvarlig for å opprettholde helsen til huden, dens fettreserver.

Symptomer på tørr hud i kroppen. Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer

De minste forstyrrelser av komfort, både ekstern og intern, manifesteres i økt tørrhet i huden.

Det bør være varslet om det er tetthet i ansikt, underarmer og ben. Huden tar på seg et blekt, usunt utseende, noen ganger blir tørrhet og peeling merkbar, slik at det blir ujevnt inntrykk.

Denne tilstanden til huden er karakteristisk for perioden tidlig på våren, når hele kroppen mangler vitaminer og sollys, den viktigste kilden til vitamin D.

Med en godt organisert tidsfordriv, moderat og rik på grønnsaker, frukt, fiskernæring, mangel på vitaminer og hovedsymptom - tørr hud i kroppen, ikke bry deg.

Overfølsomhet og subtilitet i huden utvikler seg naturlig med alder, bruk av kremer, balsam, masker og andre måter å fukte og befeste det tar særlig betydning.

Hvilke vitaminer å ta for å behandle tørr hud

Hvis det er merkbart at huden i kroppen er tørr, er det godt å spørre legen om hvilke vitaminer som skal tas, hvilke produkter som er nyttige.

Vitamin C

Kjennetegnet siden barndommen, behagelig for smaken "ascorbinka" - kilden til det viktigste vitaminet, som er ansvarlig for elastisiteten og elastisiteten i huden, er han også en av forsvarerne, antioksidanter. Hvis kroppen mangler C-vitamin, begynner huden å tørke og skrelle, rynker vises aktivt.

Vitamin A

En av hovedelementene i vitaminalfabetet, vitamin A (retinol) bidrar til integriteten og restaureringen av alle lagene i hudepitelet.

Dette er ikke den eneste fordelen med retinol, men når det gjelder hudhelse, er dens rolle i å opprettholde sin renhet uansett alder enorm. Selv de ubehagelige alderpunktene av pigment kan påvirkes av A.

Vitamin PP

Dobbel hud vitamin, PP, sin mangel forårsaker pellagra, som manifesteres av akutt dermatitt, generell svakhet og en rekke symptomer.

Vitamin E

I dag er det mye informasjon om fordelene og nødvendigheten av vitamin E, en antioksidant, en forsvarer av kroppen. Beskyttelse mot aldring av huden, dens tørrhet, sprekker, økt rynke - alt dette er E.

Vitamin K

Phyllokinon, også kjent som koagulering vitamin K, regulerer prosessene usynlige, men svært merkbar når den er mangelfull. Det beskytter mot intern og ekstern blødning, hovedårsaken er blodpropp.

Andre alternativer

En kort liste over grunnleggende, vel og ukjente vitaminer vil være ufullstendig uten den berømte D, som dannes under påvirkning av det milde sollyset.

Uten D blir det tynne overlaget av huden som skalaer, og dette er bare en utadgående manifestasjon.

Interessant og fest til "alfabetet", H, uten hvilket syntese av fett, karbohydrater, dannelse av kollagen er umulig, finnes det ulike former for dermatitt, økt tørrhet, eksem og sår.

Hele gruppen B beskytter epidermis og dermis mot irritasjon, kløe, seborrhea, samme dermatitt.

Det er umulig å fastslå det viktigste vitaminet - alle har sitt eget ansvar, mangelen på noen av dem fører til ubehagelige manifestasjoner, og noen ganger farlige sykdommer.

Du kan ikke ignorere et slikt symptom som en tørr hud i kroppen, for å vite hvilke vitaminer som skal ta, bør straks.

Nyttig mat for å eliminere tørr hud

Siden barndommen er det kjent at gulrøtter er rike på vitamin A, i kalorier, sitroner er en stor mengde "ascorbinka", og epler er en naturlig kilde til jern.

Selv om denne informasjonen er forenklet, men riktig, kan mer detaljerte anbefalinger alltid fås fra en terapeut, en dieter.

Uraffinerte ikke-animalske oljer (solsikke, oliven, mais), nøtter, spesielt hår, kylling og vaktelegg, melk, kornfrøplanter er avgjørende for huden.

Gulrøtter, gresskar, aprikoser, ferskener, kål, grønne erter, asparges, tomater - naturlig vitamin A, som kalles "skjønnhetsvitamin".

Menneskekroppen absorberer ikke alltid B-vitaminene, de er vannløselige, er avledet fra vann, deres mengde må hele tiden fylles på nytt. Mest egnet for dette: kjøtt, lever, nyrer, gjær, egg, frokostblandinger, ledet av havregryn, sur melk.

Viktig å vite! Ikke tine kjøttet før du lager det, for å beholde maksimalt antall B-vitaminer i ferdigretteren.

De viktigste assistentene i kampen mot tørr hud i kroppen er vitaminer A, E, C.

Rå, kokte, dampede grønnsaker og frukt bør spises daglig, uansett årstid, og selvfølgelig ikke gå glipp av en utmerket mulighet til å fylle opp næringsstoffer om sommeren, når skogene og sengene er fulle av bær og grønnsaker. Huden er fuktet, helbreder og ser bra ut.

Ernæringsegenskaper i tørr hud med vitaminer

Kremer, lotioner, medisinske salver

Direkte på huden, kan du påvirke kremer, kremer, salver og andre kosmetikk.

Tørr hud i kroppen absorberer helt alle vitaminer som finnes i salver og kremer, det er også godt å ta drageer. Effekten skyldes innholdet av visse næringsstoffer og vitaminfyllstoffer og avhenger av tilstanden til den øvre epidermis.

Vær oppmerksom på! Det fukter og beroliger epidermis eneste svovelsalisylsalve, det skal skille seg fra bare salicylsyre og sinksalisylsyre som bidrar til tørking.

Globale produsenter av kosmetikk tilbyr mange produkter med et spesifikt fokus som indikerer tidspunktet for søknaden.

For eksempel, fuktighetsgivende og nærende linjer fra Yves Rocher, Garnier, L'Oreal, den prøvde kremet "Velvet Handles", de kjente kremer i "Children's" -serien.

Vær forsiktig med kremer - de er overveiende alkoholholdige og kan provosere tørrhet av epidermis. Før bruk er det nyttig å lese hva som er inkludert i produktet.

Nærende fuktighetsgivende maskepreparater for behandling av tørr hud

Beauticians anbefaler masker som en av de mest effektive måtene å opprettholde huden i god stand. De er rensende og fuktighetsgivende, nærende og kombinert, bioaktiv og nøytral.

I skjønnhetssalonger og butikker tilbys klare masker for hud med en bestemt aktiv sammensetning, noe som er praktisk for kvinner som er ansatt og som har en konstant mangel på tid.

Kostnaden for slike midler varierer fra 200 til 500 rubler. opptil flere tusen, avhenger mye av sammensetningen og produsenten.

Å nære og fukte huden på hele kroppen er ganske virkelige hjemmemetoder. Ingredienser velges på apoteket og hjemme, ved hjelp av oppskrifter fra spesiallitteratur eller råd fra våre bestemødre.

Det er viktig at sammensetningen er egnet for huden, er tilstrekkelig næringsrik, fuktighetsgivende, inneholder ikke-raffinerte animalske oljer og minst kjemi.

Overholdelse av enkle forhold sikrer en positiv effekt:

 • sammensetningen for masken skal bare brukes tilberedt;
 • huden må være ren;
 • Olje masker for tørr hud krever ikke påføring av kremer ved slutten av prosedyren;
 • Du bør ikke bruke samme sammensetning flere ganger på rad, du må bytte og diversifisere ingrediensene.

Næringsfulle masker kan brukes daglig, men det er bedre å ta pauser på en til to dager. Den samme effekten på huden i ikke mer enn 15-20 minutter.

Noen oppskrifter maskerer for tørr hud i kroppen:

• Sober tynt, irritert hudavkok av kamille med olivenolje. Tørkede kamilleblomster blir kokt med kokende vann, etter en halv time, hell buljongen og hell de pressede blomstene med olivenolje.

Massespredning på ansiktet, hender, ligge rolig i 15 minutter. Og vask masken med varmt vann.

• Toning kjedelig, blek hud kan være en blanding av revet agurk og rømme. Masken er ganske feit, den skal vaskes forsiktig, med forsiktige bevegelser.

• Næringsfull maske for meget tørr hud består av havregryn (havregryn), honning og rå eggeplomme. En spiseskje med flytende honning skal blandes med eggeplommen og rør i havregryn til tykk, ikke flytende tekstur.

Det er verdt å jobbe på tørr hud på en kompleks måte, ikke bare å ta vitaminer, fôre det fra innsiden, men også utføre vanlige kosmetiske prosedyrer - masker og wraps

Sammensetningen av pålegget på problemområder og etter 15-20 min. skyll med varmt vann. Mask er nyttig å ta hver annen dag.

Vær oppmerksom på! For mye tørr hud i kroppen krever å veie nøye hvilke vitaminer som skal inneholde masken, og regelmessig ta en slik maske.

Vær forsiktig med å bruke sitrus i masker. Disse produktene kan forårsake allergi mot tynn, sensitiv hud i ansiktet, nakke. Det er bedre å bruke velprøvde, kjente midler - ikke dyre smør, rømme, fett hytteost.

Vitaminkomplekser

Tørr hud i kroppen dikterer hvilke vitaminer å ta. Mangelen på vitaminer, som er dannet i huden av flere grunner, bør fylles på med alle tilgjengelige midler, særlig ved å ta vitaminkomplekser.

Det er nødvendig å ta fullverdige komplekser, siden mangelen på enda ett vitamin påvirker helsen og utseendet på epidermis.

Blant de som anbefales av kosmetologer, er de mest populære og praktisk effektive:

* Inntaket av noen vitaminkomplekser bør alltid samordnes med en kosmetolog eller en generalpraktiser. Bare han har rett til å anbefale hvilke vitaminer som skal drikkes med økt tørrhet i kroppens hud.

Forebygging av tørr hud

Å vite, selv generelt, årsakene til utvikling og utvikling av økt tørrhet i huden, kan du bygge livet ditt ved å unngå dem.

La oss utpeke noen grunnleggende regler for å opprettholde den normale tilstanden til hovedforsvaret til menneskekroppen.

 • Unngå langvarig eksponering for solen uten bruk av spesielle beskyttende kremer.
 • Ikke tillat visse deler av kroppen (hender, ansikt) å føle sterk frost, kald vind.
 • For hygieniske formål, bruk bare myke kosmetikk. Prøv å unngå kosmetiske vaskemidler, kremer, oljer som inneholder sulfater, alkohol.
 • Drikk nok vann i løpet av dagen, inkludere i dietten mat med fettsyrer - rød fisk, kjerner av volosh nøtter.
 • Skyll havsalt etter svømming i havet, klorert basseng.
 • Skyll hendene grundig etter rengjøring, vask med vaskemidler.
 • Ikke bli involvert i røyking, sterke alkoholholdige drikker.
 • Husk at alderen tørker huden, så velg en passende krem ​​som en konstant følgesvenn.

Hvis naturen har belønnet huden med en tynn, følsom, behandle den forsiktig, ikke plage med skrubber og børster, dekk fra kulde og varme, fuktighet, brudgom og næring.

Tørr hud i kroppen dikterer sine egne regler, det er viktig å vite hvilke vitaminer å ta for sin komfort.

Vær forsiktig! Når du kjøper kosmetikk, både dekorativt og hygienisk, er det nyttig å lese ingredienslisten. Det bør tas hensyn til alkoholholdige lotioner, rengjøringsløsninger.

Med spesiell oppmerksomhet til mynte, mentol, essensielle essensielle oljer. Hud utsatt for tørrhet er svært følsom overfor slike fyllstoffer.

Tørr hud av kroppen. Hvilke vitaminer å ta:

Tørr hud i kroppen? Nærende maske med kokosnøttolje, nærende huden med vitaminer:

Hvilke vitaminer du ikke har nok til tørr hud

Hvis ansiktet og hendene begynner å tørke og skrelle, vises rødhet og irritasjon, det første som de fleste gjør er å smøre dem med en nærende krem. Handlingen er riktig, fordi dette symptomet ofte forekommer under påvirkning av eksterne faktorer.

Hvis grunnen ligger dypere, vil det ikke være nok å bare ekstern kosmetikk for å løse det.

Vi trenger effektive og - viktigst! - Egnede vitaminer for tørr hud. I kombinasjon med en god krem ​​vil vitaminer for tørr hud bidra til å takle problemet.

Hva mangler i kroppen med tørr hud

Det er med rette lagt merke til at øynene er sjelens speil. Men huden er et speil av helsen din og tilstanden til hele organismen. Når man ser på ansikt og hender, kan en god kosmetolog eller lege lære mye om kostholdet ditt, vaner, kroniske sykdommer, livsstil og alder.

Hvis dermis blir tørr og innsnevret, ujevn, farget, kløende, kan dette skyldes tre hovedfaktorer:

 1. Ekstern påvirkning - ultrafiolett, frost, vind, tørr klima, forurenset luft.
 2. Metabolske sykdommer forbundet med kroniske sykdommer eller aldersrelaterte endringer.
 3. Vitaminmangel - mangel på næringsstoffer i kroppen.

Hvis du vet nøyaktig hvilke vitaminer som ikke er nok for tørr hud, vil kampen mot problemet bli mer effektiv og raskere. Svært sjelden, pasienten lider av medfødt tørrhet i huden - oftere er det oppkjøpt, forårsaket av feil diett, omsorg, sykdom, stress.

I alle fall må problemet løses i et kompleks. Samtidig er valg av optimal krem ​​en mindre sak, siden det kun midlertidig eliminerer eksterne symptomer. Og for å fjerne årsaken er det viktig å fastslå hvilken type vitamin som mangler når huden er tørr - og å kompensere for mangelen.

Hvilke vitaminer trengs for tørr hud?

Vitaminer for tørr hud i kropp og ansikt er nødvendig, samt forbedret fuktighet og ernæring. Men ikke alle vitaminer er like effektive for ulike pasienter. Det å akseptere, er det mulig å etablere, bare ha undersøkt hos legen og ha overlevert de tilsvarende analysene.

Det er veldig viktig å velge riktig kombinasjon, da noen vitaminer begynner å "virke" bare i kombinasjon med visse sporstoffer, men noen kombinasjoner kan redusere den positive effekten.

Så, hvis du har, til tross for vanlig omsorg med bruk av kosmetikk av høy kvalitet, tørr hud, hva mangler i kroppen?

Vitamin A

Han er retinol. Alle farmasøytiske vitaminer for tørr hud inkluderer dette stoffet, det er uunnværlig, da det deltar direkte i regenerering, fornyelse og riktig dannelse av epitelceller.

I tillegg er det en sterk antioksidant som beskytter celler fra frie radikaler, gjenfødelse og aldring. Med sin mangel oppstår følgende:

 • redusert generell og lokal immunitet;
 • øker følsomheten i huden;
 • sår helbrede dårlig, og akne og blemmer går bort i svært lang tid;
 • huden mister sin elastisitet, blir innsnevret og tørr.

Det må tas hensyn til mengden retinol som finnes i kjøperen. Avhengig av alder, leve- og arbeidsforhold, ernæring og helsetilstand per dag, anbefales det å motta fra 300 til 1300 mg av dette stoffet. I tillegg til apotek vitaminer for tørr hud i kroppen, kan retinol fås fra følgende produkter:

 • gulrot, gresskar, aprikos;
 • erter, asparges, alle grønnsaker er grønne;
 • melk og ost;
 • eggeplomme.

Retinol absorberes optimalt i kombinasjon med fett og oljer. Når du velger komplekse vitaminer for å fukte huden, merk at i tillegg til retinol, må vitamin E være inkludert i sammensetningen - det er omtalt nedenfor.

Tips: Hvis du liker å få vitaminer til tørr hud av hender og kropp, og ikke fra tilsetningsstoffer, vær oppmerksom på fortified juice, yoghurt, mysli, frokostblandinger. I miljøbutikker i dag er det enkelt å finne produkter med høyt innhold av retinol - dette er angitt på etiketten.

Vitamin E

Mangel på E-vitamin kan føre til alvorlige forandringer i kroppen. Huden på samme tid flager, sprekker og krever umiddelbar hydrering og ernæring.

Naturlig antioksidant er nødvendig for å beskytte mot skade. I patologi brukes den i form av en oljeaktig løsning, som kan legges til fuktighetskrem, da den er fettløselig, solgt i kapsler.

E-vitamin myker merkbar huden, gjør den elastisk, fløyelsaktig, stimulerer helbredelsen av arr og arr, hindrer utbrudd av sprekker.

Når farmasøytiske vitaminer ikke er tilgjengelige, bør tabellen regelmessig være:

 • bønner, linser, bønner;
 • spinat, grønn salat, andre friske grønnsaker;
 • nøtter og frø;
 • vegetabilske oljer - helst oliven, linfrø, hvetekimolje.

Ikke glem at vitaminer A og E fungerer best i komplekset.

Vitamin B.

Med mangel på vitamin er tørr hud av hender, ansikt, sprøtt hår og splittede negler? Svar: Ved mangel på vitaminer i gruppe B.

Dette er en hel rekke forskjellige stoffer, som også må være en del av gode vitaminer for tørr hud. Hvis de ikke er nok, blir det overfølsomt, utsatt for flaking og irritasjon, raskt sprekker under påvirkning av vind, tørr eller frostig luft.

Gruppe B er ansvarlig for:

 • karbohydratmetabolisme;
 • fettmetabolismen;
 • transport av næringsstoffer.

Dette vitaminet vil hjelpe med tørr hud om vinteren, og du kan få det fra:

 • kjøtt og fisk;
 • melk og egg;
 • frokostblandinger og kli;
 • belgfrukter;
 • frisk frukt.

Ikke å spørre hvilke vitaminer som er best å drikke med tørr hud, hvis du regelmessig tar brygger gjær. Noen mener at dette tillegget kan påvirke kroppsvekten.

Dette kan imidlertid ikke alltid være sant: Hvis pasienten overholder prinsippene om riktig ernæring, ikke overvinner og ikke forsømmer trening, vil mottaket av bryggergær ikke påvirke hans (eller hennes) figur. Men tilstanden til huden vil merkbart bli bedre, ikke bare tørrhet og tetthet vil forsvinne, men også rød akne.

Hvis det er en vitaminmangel i kroppen, kan følgende endringer observeres:

 • irritasjon symptomer;
 • kløe;
 • flaksymptomer;
 • seborrhea;
 • sprekker;
 • dermatitt.

Vitamin C

Hvilke vitaminer er ikke nok for tørr hud i ansiktet, hvis sprekker dukker opp i hjørnene i munnen, forringes hudfarge? Ascorbinsyre mangel er det rette svaret.

Dette stoffet spiller en viktig rolle i foryngelsen av kroppen og dannelsen av naturlig immunitet. Hver dag er askorbinsyre nødvendig i store mengder, spesielt i den kalde årstiden, til innbyggere av megalopoliser og økologisk ugunstige områder, ofte til syke mennesker.

Vitamin C er en antioksidant. Kreves for:

 • cellefornyelse;
 • Produksjon av kollagen som er ansvarlig for elastisitet og elastisitet;
 • øke blodmikrosirkulasjonen.

Hva mangler på bordet, hvis tørr hud ikke er fuktig selv etter påføring av kremer, lotioner og oljer:

 • sitrus og ville bær;
 • tomater, paprika;
 • løk, poteter, surkål;
 • Kiwi, jordbær og ananas.

Fint diett, ikke sant? Vitaminene i disse produktene for tørr hud i ansiktet er optimalt valgt. De kan tas oralt eller pleide å lage hjemmelagde masker.

Vitamin D

Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal forhindre utviklingen av "scaly". Forberedelser for flaking inneholder det i ønsket mengde.

Vitamin H

Vitamin H er en av de viktigste, ansvarlig for tilstanden til dekselet. Vesentlig for kollagen syntese. Med mangel på det må du vite hva du skal drikke med tørrhet i huden på kroppen og hendene for å få maksimal effekt.

Mangel forårsaker dermatologiske sykdommer:

Vitamin PP

Vitamin PP refererer til huden. Dens mangel fører til pellagra, som, hvis den blir ubehandlet, kan være dødelig.

Mangelen på alle nødvendige stoffer fører til et kompleks av karakteristiske symptomer. I dette tilfellet kan underskuddet ledsages av både individuelle manifestasjoner som er karakteristiske for denne typen patologi, og generelle tegn: tørrdeksel, peeling, utseende av sprekker eller sår.

Å si hva vitaminer for tørr hud vil være overflødig, det er umulig. Hvis en sterk tetthet plager, trengs de mer eller mindre. Men den åpenbare mangelen på en av dem kan føre til alvorlige problemer, inkludert utvikling av psoriasis, eksem og nevrodermatitt.

Nyttig anbefaling: Det er vanskelig å huske hvilke vitaminer som mangler med tørr hud og hvor er de inneholdt? For enkelhets skyld og lett memorisering kan vitaminer for hudskalling klassifiseres som følger: Vitamin A - Gult frukt og grønnsaker, Vitamin B - nøtter, frokostblandinger, frø, vitamin C - appelsiner og bær, E-vitamin - vegetabilsk olje.

I tillegg kan nesten alle nødvendige vitaminer for tørr hud i ansiktet og kroppen fås fra meieriprodukter, egg, kjøtt og fisk - disse produktene bør heller ikke glemmes.

Hvordan velge riktig vitaminer for tørr hud

Nøyaktig bestemme hvilket vitamin som ikke er nok, hvis huden skiller seg ut, vil hudlege kunne. Selv om vitaminer fra hudens peeling i ansikt og kropp ikke kan kalles et fullverdig medisinsk preparat, anbefales det ikke å starte inntaket alene.

Noen kosttilskudd i sammensetningen av multivitaminkomplekser kan provosere allergi eller hypervitaminose i strid med doseringen. Da vil vitaminer for svært tørr hud ikke hjelpe, men tvert imot forverre pasientens tilstand.

Hva er de beste vitaminene å ta for tørr hud? Du kan gjøre på to måter:

 1. Kjøp alle vitaminer fra tørr hud separat og kombinere dem selv.
 2. Drikk et multivitamin mot tørr hud.

Den andre måten er å foretrekke: En eller to kapsler om dagen er mye mer praktisk og raskere enn å svelge håndfull piller og tabletter - du vil sikkert glemme noe og drikke noe mer enn det som kreves.

For maksimal effekt, kan du legge til spesielle vitaminer for å fukte ansiktet og kroppen i en kosmetisk krem ​​eller lotion, forberede masker med dem. Det er også ønskelig med en konstant tørrhet i huden for å kompensere for mangel på vitaminer gjennom mat.

Viktig: For å fullstendig løse problemet, bør du bli kvitt peeling, tetthet, irritasjon, multivitaminkomplekser regelmessig i minst 2 måneder - samt slanking.

Det er bedre å kjøpe vitaminer for tørr hud i ansiktet i tabletter eller kapsler i et apotek for å unngå forfalskninger og utgåtte varer, og ta dem strengt i henhold til instruksjonene. Hvis legen anbefaler vitaminer for tørr hud i kroppen i form av injeksjoner, er det bedre å utføre prosedyren i en medisinsk institusjon, og ikke på kosmetikkkontoret.

Vår hud gjenspeiler alle interne prosesser i kroppen - det er et faktum. Hvis det er tørt, anstrengt, utsatt for flak og irritasjon, så er det ikke nok å fuktighetere bare de øvre lagene av dermis. Riktig utvalgte vitaminkomplekser vil bidra til å gjenopprette mykhet, elastisitet og vakker hudfarge i ansiktet og kroppen, og mate den fra innsiden.

Vitaminer som er verdt å være oppmerksom på hvis huden er for tørr

Hver kvinne vil ha ikke bare vakker hud, men også sunn hud, og forplikter seg til å oppnå ønsket resultat. Kroppen vår er 90% vann. Hvis fuktighet av en eller annen grunn ikke er nok, påvirker det ikke bare de interne prosessene, men også tilstanden til menneskelig hud. Det blir tynnere, peeling off, og pigmenterte flekker vises. Svært ofte oppstår spørsmålet om en kvinne har tørr hud i kroppen - hvilke vitaminer å ta for å forbedre tilstanden hennes? Hovedassistentene i dette tilfellet er retinol og tokoferol.

Tørr hud: Hva er årsaken?

Det er velkjent at med alder, forandrer strukturen av menneskelig hud, det mangler fuktighet, og det mister sin elastisitet. Dette skyldes i stor grad mangel på vitaminer i kroppen som bidrar til fuktighet. Men mange begynner å kjøpe mange kosmetikk i håp om at de vil bidra til å rette opp situasjonen. Hvis en kvinne bruker krem ​​i lang tid, inkludert på grunnlag av hormoner, påvirker dette svært negativt tilstanden til epidermis, og nektet å bruke slike kosmetikk kan føre til en reduksjon i normal funksjon av huden. Derfor, før du går til butikkene for de kjære krukkene, er det best å gå til en konsultasjon med en hudlege. Han vil anbefale hvilke kosmetikk å kjøpe og hvilke vitaminer for tørr hud skal være full.

Hovedtegn på tørrhet

I ung alder er tørr dermis normen, og det er ikke nødvendig å behandle det. Tvert imot vil de fleste unge menn og kvinner gjerne ha denne typen hud, siden det ikke har akne, akne eller akneutslett. Men fra 25-30 år øker hudens tørrhet, det grovt, temperaturen er påvirket av temperaturen ute og inne. I tillegg kan det bli rødt, flakket og viser tegn på betennelse og tetthet.

For å eliminere alle disse tegnene, må dermisbehandlingen behandles både fra utsiden og innvendig. For å gjøre dette, kom til hjelp av visse vitaminer som bør konsumeres regelmessig uten å forstyrre kurset. Før du tar det, er det obligatorisk å konsultere en kosmetolog eller en hudlege som etter undersøkelse vil identifisere årsakene til problemet.

Hva er de viktigste vitaminene som sliter med tørrhet?

Tørr hud i kroppen og andre klager på en kvinne kan hjelpe en spesialist til å forstå hvilke vitaminer som skal tas til hans pasient. Peeling av huden snakker om mangel på vitamin A, som er ansvarlig for produksjon av talg. Retinol finnes i røde og oransje grønnsaker og frukt, grønnsaker og meieriprodukter.

Askorbinsyre fremmer produksjonen av kollagen, noe som bidrar til å eliminere ansiktsrynker. Derfor er det verdt å spise mer sitrusfrukter - appelsiner, sitroner eller mandariner, samt svinebær bær, rosehip infusjon.

Vitaminer E og Gruppe B er ansvarlige for det sunne utseendet på huden. Tocopherol finnes i uberørte vegetabilske oljer. De kan spises eller brukes som ingrediens i ansiktsmasker.

Hvilke andre hjelpere er der?

I tillegg til de ovennevnte elementene finnes det en rekke vitaminer som hjelper mot tørr hud. Niacin fremmer god regenerering av dermis. Det finnes i biff lever, kylling egg, svinekjøtt, fisk, og noen grønnsaker.

Vitamin D er avgjørende for å bremse aldringsprosessen. Det er kjent at det produseres i huden under påvirkning av ultrafiolett stråling. Ikke glem at et langt opphold under strålene er skadelig for menneskets hud, men mangel på sol påvirker helsen negativt. Det er viktig å holde midtbanen. I den kalde årstiden kan du ta stoffer som inneholder dette elementet.

Calciferol er tilstede i fettfisk, torskelever, egg, egg. Det bør noteres en god effekt ved bruk av konvensjonelle fiskeoljekapsler, som kan kjøpes på et hvilket som helst apotek. Dette er en utmerket kilde til vitamin D3. Det eneste negative er en ubehagelig lukt og smak, men dette stoffet er utmerket for tørr og flakket hud. Du kan søke det eksternt. For å gjøre dette må du stikke kapselen med en nål og påføre væsken som finnes i huden. Vanligvis i 2-3 dager er resultatet, som de sier, åpenbart.

Et annet element som er ansvarlig for tilstanden til epidermis er vitamin H eller biotin. Den er til stede i tilstrekkelige mengder i maten vi spiser hver dag: i kylling kjøtt, biff lever, ost, belgfrukter, poteter, tomater, samt i epler, bananer og melon. Dens mangel kan forårsake ulike hudsykdommer, som for eksempel dermatitt.

Vitaminbaserte masker

Hjemmelagde ansikts- og kroppsmasker er veldig nyttige og slår ikke lommeboken så mye som butikken. Enhver kvinne eller jente vil kunne lage en maske fra den tørre huden i kroppen hjemme. Dette krever de vanlige produktene, for eksempel honning, eggeplommer, havregryn, olivenolje etc., så vel som kjøpt i et apotek oljebaserte produkter, for eksempel Aevit. Bland alle nødvendige ingrediensene, rengjør ansiktet fra kosmetikk og andre urenheter, bruk en maske, vent en viss tid, vaske av og deretter påfør en fuktighetskrem til huden. Tørrskallede hender, ansikt eller kropp begynner å ta et sunt utseende, noen ganger selv etter første bruk.

Du kan også lage en maske basert på leire, olivenolje og alle de samme Aevita. Det er mange oppskrifter, men ikke hver jente har tid til å lage masker hjemme. Derfor er det enkleste du kan gjøre å klemme innholdet ut av kapselen i kroppen din og håndfuktighetskrem.

Vi bør ikke glemme den følsomme huden rundt øynene, som også kan være tørr. I dette tilfellet vil masken også hjelpe, men du må bære og vaske den forsiktig. For å gjøre dette, trenger du olivenolje og vitamin E. Denne samme masken er profylaktisk til de første mimic rynker vises.

Forberedelser med de viktigste vitaminene for huden

Ved den menneskelige epidermis tilstand kan man dømme sin helse. Det er som en slags indikator som gjør det klart at tiltak må tas for å finne ut årsakene til samme tørrhet. Hvilket vitamin er oftest ikke nok hvis huden er flakket? Svaret er vanligvis retinol og tokoferol. Disse er de mest effektive vitaminer for å bli kvitt tørr hud i ansiktet og kroppen. Alle næringsstoffene nevnt i artikkelen kan også tas i form av medisiner kjøpt på et hvilket som helst apotek.

Det enkleste, rimeligste og billigere stoffet - Aevit (fra navnet er det klart at det inneholder vitaminer A og E). Det hjelper mye hvis hender, ansikt eller kropp skiller seg av. Det må tas oralt eller legges til en krem ​​eller maske. En påvist måte å kvitte seg med hudens peeling - å stikke inn kapsel Aevita og innholdet som brukes på problemområder.

Aekol er et kompleks som ligner Aevit. Det er en oljeløsning av retinol og tokoferol. Legemidlet eliminerer betennelse, akselererer helbredelsen av store og små skader på huden - sår, kutt, brannskader. I tillegg har Aekol en antibakteriell effekt. Menadione - en syntetisk analog av vitamin K - normaliserer blodsirkulasjonen i huden. Komplekset vil lett bringe tilbake tøff og skadet hud til liv.

Vitasharm inkluderer retinol, B1, B2, B3, B5, B6. Det kan brukes som et middel for å forebygge og behandle hudproblemer. Men enkle irritasjoner eller utslett kan være en grunn til å utnevne Vitasharma. Det kan også bidra til å normalisere nailplatenes tilstand, hvis de bryter og eksfolierer. Det er ganske praktisk å drikke det - det er vanlige piller som du trenger å ta bare en hver dag i fire uker.

"Formel av en kvinne" kombinerer en rekke komponenter - og vitaminer og mineraler, og ekstrakter fra nyttige medisinske planter. Dette komplekset kan brukes både i bekjempelse av dermis sykdommer, og for generell forbedring av tilstanden, støtte hår og negler, forynge huden og redusere aldersrelaterte endringer. Det er nødvendig å bruke tabletter tre ganger om dagen, hver for seg.

Gode ​​vaner

Til slutt vil jeg si at det er mange måter å håndtere med tørt ansikt og kropp, for enhver smak og lommebok. Men ikke glem at du, etter de enkle regler for selvpleie, noen ganger kan oppnå et bedre resultat enn å gå til en dyr kosmetolog.

Derfor er det nødvendig:

 • Drikk rikelig med vanlig vann og spis mer grønnsaker og frukt.
 • Reduser tiden for å ta et bad eller en dusj, for ikke å overdrive huden. Vannet skal være varmt, ikke varmt. Det er bedre å ta en kontrastdusj. Sjampoer, geler velger med fuktighetsgivende effekt. Og etter vannet behandlinger bruker lotion.
 • Opprettholde ønsket luftfuktighet hjemme og, om mulig, på jobb, utfør våtrengjøring, kjøp en luftfukter.

Så, hvis en kvinne har tørr hud, hvilke vitaminer savner hun sannsynligvis? I de fleste tilfeller snakker vi om mangel på retinol og tokoferol. I kombinasjon med et balansert kosthold, daglig ansikt og kroppspleie, kan disse vitaminene ikke bare bidra til å bli kvitt tørr hud i ansiktet, men også hindre mange sykdommer, tidlig utvikling av aldringsprosesser og eliminere synlige mangler.

Flere Artikler Om Typer Acne