Tørr hud er et problem som mange mennesker står overfor. Grove knær og albuer, hyppig dannelse av korn, tidlige ansiktsrynker og ubehagelige følelser av tetthet etter vannprosedyrer - dette er ikke en fullstendig liste over konsekvensene av denne plaggen. Tørr hud i ungdommen er veldig tynn og fløyelsaktig, men med alderen ser det ut til å bli svakt, aldersrelaterte endringer på det ser tydeligere fram.

Heldigvis kan du lykkes med å takle dette problemet ved å bruke vitaminer for tørr hud. Med riktig tilnærming er de i stand til å fjerne stikkende, peeling og irritasjon.

Årsaker til tørr hud

Det er en enkel test for å avgjøre om huden din er godt hydrert. Trykk på fingeren på et rent, tørt hudområde - hvis stien ikke går bort i lang tid - det betyr at materialene i denne artikkelen vil være nyttig for deg som en kvinne med tørr hud.

Faktorer som påvirker graden av hydrering, presenteres nedenfor:

 • Nivået på den totale vannbalansen i kroppen. Det er ingen hemmelighet at for å sikre normal funksjon av kroppen en dag må du drikke minst en og en halv - to liter rent vann. Det er dette beløpet som kan kompensere for det naturlige tapet av vann i kroppen og eliminerer nedbrytningsprodukter, noe som har stor innvirkning på skjønnheten og kvaliteten på huden.
 • Negativ påvirkning av miljøet. Aggressiv solskinn, kald vind, lav luftfuktighet, temperaturvariasjoner - alle disse naturlige effektene frata huden av en naturlig lipidfilm, forårsaker tørr hud og snu etterligning av rynker i alvorlige aldersrelaterte endringer.
 • Menopause. Klimaendringer i kroppen til en kvinne har stor effekt på huden. Den gradvise utryddelsen av ovariefunksjonen fører til at produksjonen av en rekke hormoner avsluttes som sikrer opprettholdelse av hudens elastisitet. Faktum er at østrogen - et viktig hormon av den kvinnelige kroppen - styrer arbeidet med sebaceous og svettekjertlene.

Mangel på det i kroppen fører til tørr hud og slimhinner - dette blir lagt merke til av mange kvinner som har gått over en alder av 45 år.

 • Feil hudpleie. Noen kosmetiske prosedyrer er strengt ikke egnet for tørr hud. For eksempel, for intensiv mesoterapi, er utilstrekkelig hudhydrering en absolutt kontraindikasjon. I tillegg kan tørr hud provosere alkoholinnhold i kremer og andre ansiktshudpleieprodukter. Denne komponenten kan forårsake tørr hud, selv om den var normal eller fet. Utilstrekkelig fuktig hud er strengt ikke egnet stive absorberende stoffer, scrubs og peeling peels.
 • Ubalansert ernæring, mangel på vitaminer og mineraler. Det gamle ordtaket "vi er det vi spiser" er mer egnet enn noensinne for å løse problemet med tørr hud. Moderne mat inneholder for få næringsstoffer som er nødvendige for normal funksjon av huden. For helse og skjønnhet bør du supplere kostholdet med ferske grønnsaker og frukt, mat av høy kvalitet fra kjøtt og fisk, samt ta nødvendige vitaminer inni.

Riktig bruk av vitaminer

Vitamin A (retinol), vitamin E (tokoferol), gruppe B-vitaminer, vitamin C (askorbinsyre), vitamin H (biotin) og vitamin F er de viktigste vitaminene for huden. Vanligvis for normal hudhydratisering må du ta vitamin- og mineralkomplekser to ganger per år. Det er obligatorisk å ta sporstoffer i sen vinter - tidlig på våren for å forhindre tradisjonelle beriberi.

Positive resultater med økt tørrhet i huden gir inntak av kjent fiskeolje. Dette produktet er veldig rikt på fordelaktige lipider, vitaminer, sporstoffer og mineraler som er nødvendige for normal kropp og hud. De samme nyttige produktene inkluderer linfrøolje.

I tillegg til bruk av narkotika, bør du være oppmerksom på det totale kostholdet, fordi junk food kan negere all din tidligere innsats. For fett, stekt mat med høyt innhold av solsikkeolje og søtsaker bør ikke danne grunnlag for ernæring. Men salater med urter og olivenolje som dressing, rødt kjøtt og fisk i tilstrekkelige mengder, nøtter (spesielt cashewnøtter, mandler og hasselnøtter) vil bidra til å opprettholde vitaminbalansen i kroppen.

Bruk av vitaminer eksternt

Ansiktets hud trenger ekstra forsiktighet, men huden på resten av kroppen skal få tilstrekkelig mengde vitaminer fra utsiden. Oppløs flere kapsler av vitaminer A og E i din favoritt kroppskrem og bruk den etter å ha tatt et bad - følelsen av tetthet vil ikke lenger forstyrre deg.

Tørr hud, som plager eieren med peeling, irritasjon og overfølsomhet, er ikke et globalt problem, men en grunn til å være oppmerksom på kroppen din igjen, å mette den med manglende sporstoffer, vitaminer og mineraler. Husk at alt er festbart og bruk de ovennevnte tipsene for å holde huden din i topptilstand!

Tørr hud

Kløende og tørr hud

Vitaminer for tørr hud i ansikt og kropp

Huden er et beskyttende skall med mange funksjoner. Normalt er det elastisk, glatt, uten skade. Hvis huden blir tørr, signaliserer den en forstyrrelse i kroppen.

Det finnes 4 typer hud: normal, fet, tørr, kombinert (blandet). Men under visse forhold kan den vanlige typen bli en tørr.

Hva sier tørr hud?

Dette problemet oppstår av ulike årsaker. Dietter der kroppen ikke får nok av fett og karbohydrater, ubalansert usunn diett - alt dette fører til en mangel på vitaminer og viktige sporstoffer, forverres utseendet på huden, provoserer en følelse av tetthet og tørrhet i huden.

Fornemmelsen av tørrhet og forbrenning av huden oppstår på grunn av ugunstige klimatiske faktorer - frost, brennende sol, lav fuktighet, temperaturendringer. Det fremkaller tørr hud, brennende, kløe og feil omsorg, for eksempel, selv ikke personer med fet hud anbefales å bruke såpe til vask. Tørr hud av kvinner oppstår i overgangsalderen, med andre ord, hormonelle forandringer reduserer talgproduksjonen.

Blant andre årsaker til tørrhet og forbrenning i huden på kroppen og ansiktet kan man merke:

 • dehydrering
 • Tørr luft i oppvarmede rom
 • Aggressive kosmetiske prosedyrer
 • Ondartet svulst
 • Sykdommer i nervesystemet

Bestem hudens tørrhet lett. Det mister sin elastisitet, små rynker er synlige, peeling, rødhet er notert. Med konstant tørrhet i huden, kan små overfladiske sår også vises. Hvis vi legger fingre eller papir på ansiktet, blir det ingen spor av fett på dem. Men små skalaer på grunn av peeling kan forbli.

Hvordan bli kvitt tørr hud

Før du spør hva slags vitamin er nødvendig for tørr hud, sørg for den sanne årsaken til symptomet. Hvis problemet er i mage-tarmkanalen, må du først fikse det. Hvis tørr hud er en konsekvens av en faktor som kan elimineres, ikke nøl med. Parallelt skal du sørge for at huden er riktig og passende.

Folk med tørre hudtyper vil selvfølgelig ikke kunne glemme dette problemet for alltid. Men det kan og bør holdes under kontroll, spesielt fordi rynker fra tørr hud er et hyppig problem (personer med blandede og fet hudtyper lider mindre fra tidlig aldring). Tørr, tynn hud trenger spesielt fuktighet - fuktighetsgivende kosmetikk er nødvendig og forbedret beskyttelse mot ugunstige klimatiske faktorer.

Hvordan takle tørr hud hvis det er midlertidig? Hvis du er bekymret for tørr hud under sollys, bør du bruke solkrem. Hvis det ikke er nok fuktighet - drikk mer vann, få en luftfukter, ikke misbruke klorert vann og solsenger.

Hvis du oppdager tørr hud om vinteren

Prøv å bruke mer tid i frisk luft, og innendørs fukt luften; Før du går ut i ansiktet, bør du bruke en nærende, ikke rehydrerende krem.

Uansett årsak, bør problemet med tørr hud løses og støtte fra innsiden - slik at huden raskt kommer tilbake til sin normale tilstand. Vitaminer for tørr hud i ansiktet anbefales også å ta folk med tørr hud for å forhindre tidlig aldring.

Men hvordan å behandle en sykdom, er det bedre å forhindre det. Hvordan forhindre tørr hud? Nok til å overholde regler for forebygging. Ikke bruk røyking, misbruk ikke alkohol, brus og søtsaker, bruk ikke kosmetikk med alkali og alkohol, glem fuktighetskrem (bare næringsrik!) Om vinteren, og husk solkrem om sommeren. Og selvfølgelig, hold helsen din under kontroll.

Forberedelser for tørr hud

Kommer til en skjønnhetspleie, spør mange kunder spørsmålet, hvilke vitaminer er ikke nok for tørr hud. Men dette symptomet indikerer ikke nødvendigvis mangel på mikronæringsstoffer. Tørr hud, mangel på vitaminer står ikke alltid med likestilling. Årsaken til tørr hud kan være for eksempel diabetes eller gynekologisk sykdom. Og hvis det i tillegg til ubehagelig følelse på huden du er opptatt av, og andre symptomer - ta kontakt med en endokrinolog, gynekolog, mycologist eventuelt trenger hjelp allergolog, revmatolog eller hematologist.

Hvert vitamin er særegent for et bestemt sett med symptomer, manifestert i mangel. Noen symptomer er vanlige for ulike vitaminer, noen er individuelle. Derfor er det ikke nødvendig å gjette hvordan du skal håndtere tørr hud - kontakt legen din, han vil avgjøre hvilket vitamin eller en gruppe vitaminer som mangler og hvilke vitaminer du trenger å ta fra tørr hud.

Hvordan bli kvitt tørr hud med vitaminer

Vit.A, E, C, PP, B-vitaminer er ansvarlige for vår skjønnhet. Det er best å bestå en blodprøve for innholdet av vitaminer i den, nå er det mulig. Men ikke alle har tid eller midler til å gjøre dette. Etter å ha konsultert med en lege som du stoler på, kan du anta hva slags vitamin som mangler hvis det er tørr hud.

Dette betyr at huden har en tendens til tørrhet, og det er nødvendig å introdusere gunstige stoffer inn i kroppen.

Det er to måter å skrive inn på:

For skjønnhet og helse trenger du ikke bare vitaminforbindelser, men også mineraler. I motsetning til det første er de inne i oss, og går inn i sammensetningen av celler og vev. Imidlertid står vi ofte overfor utilstrekkelig innhold, noe som fører til visse kliniske manifestasjoner.

Et av disse stoffene er sink. Det er en del av cellene, konsentrere seg i leveren, bukspyttkjertelen, muskelvevet. Aktivt involvert i metabolisme og energi på grunn av det faktum som finnes i hundrevis av enzymer. Sink er viktig for stoffskiftet av E-vitamin, som også er ansvarlig for hudens elastisitet og glatthet.

Det viser seg at for tegn på tørr hud bør tilnærmingen være omfattende. Bare en kombinasjon av de viktigste vitaminer og mikro- og makronæringsstoffer vil svare på spørsmålet om hvordan du fjerner tørr hud.

Hva å gjøre med mat hvis det er veldig tørr hud

I dietten bør du legge til eller introdusere produkter med maksimalt antall vitaminer og sink. Dette storfelever og kylling slakteavfall, belgfrukter (kikerter, grønne bønner, linser), en rekke muttere og gresskarfrø og solsikkefrø, sjø fisk og sjømat, forskjellige grønnsaker (spinat, arugula), avocado; appelsin, gul og rød grønnsaker; smør og ost, meieriprodukter; vegetabilske oljer fra forskjellige kulturer (oliven, solsikke, linfrø, mais, etc.).

I enkelte land (Storbritannia, USA, Tyskland, Frankrike, etc.) er utviklingen av sunne ernæringsprogrammer en del av den nasjonale helsepolitikken. Så på hyllene til supermarkeder i Storbritannia i avdelingen for grønnsaker og frukt, kan du se tegnet "5 per dag" ("5 per dag"), noe som betyr en påminnelse om at minst 5 porsjoner grønnsaker og frukt per dag (ca. 400 g) vi må spise for sine egne gode. Det er allment kjent at å spise grønnsaker, frukt og fullkorn har en positiv effekt på helsen. Og i 2014 etablerte forskere ved et av universitetene i Storbritannia at det ikke var 5, men selv 10 porsjoner av disse produktene om dagen har større fordel. Likevel, hvis vi prøver å følge anbefalingene fra verdensforskere, vil vi kunne fjerne helseproblemer, og i tillegg behandle årsakene til tørr hud.

Tørk hud hva vitaminer å drikke

Sammen med revisjonen av ernæring, er det verdt å huske om bioadditiver som raskt kompenserer for mangel på elementer. En av dem er sink. Den inneholder en tilstrekkelig dose for å fylle den daglige normen av sink. Og den tyske produsenten har lenge vært kjent og etablert seg positivt i det farmasøytiske markedet.

Å ta sink er praktisk. Med økt tørrhet i huden, er anbefalt inntak bare 1 gang per dag i løpet av 1 måned.

Det bør bemerkes at omsorg for tørr hud skal utføres både ute og inne. Dette er en viktig del av hennes helse og skjønnhet.

Sink er en ekstra kilde til sink i form av oppløselige tabletter.

Hvilke vitaminer å ta for å bli kvitt tørr hud

Tørr hud på kroppen er et tegn på mangel på en rekke vitaminer og mineraler. Det er visse typer legemidler av denne typen som er utformet for å fylle mangelen på komponenter i kroppen og levere de nødvendige stoffene inne med maksimal fordøyelighet. Den karakteristiske trekk ved disse produktene er merket "for hud og hår", dvs. de inneholder det meste er de elementene som er nødvendige for kroppen å opprettholde helse og skjønnhet av disse områdene. Men hvor effektivt er retinolacetat vitamin a og hvordan du bruker det, er detaljert her.

Hvilke vitaminer å ta

Moderne farmakologi og kosmetologi tilbyr mange muligheter for vitaminpreparater. De kan være av ekstern type i form av spesielle midler til ekstern bruk, samt i form av preparater for oral og injiserbar administrasjon. Med tanke på de mest populære enhetene, kan det sies at de muntlige og eksterne typene har hatt konstant suksess hos brukerne i mange tiår. Men hvilke vitaminer for ungdommen i ansiktets hud er de mest effektive og hvilke vurderinger som finnes om et slikt verktøy, vil denne informasjonen bidra til å forstå.

aevit

Om dette stoffet vet ikke unntatt det lat. Den kommer i form av kapsler med et gelatineskall og en oljesammensetning inni. Som aktive komponenter er vitaminer som A og E. Dette stoffet har en antioksidant, immunostimulerende effekt på huden, og bidrar også til å forbedre blodsirkulasjonen og har en stimulerende effekt på cellene og deres deling.

Det er bemerkelsesverdig at kvinner begynte å bruke dette middelet ikke bare inne, men også eksternt. Det er nok bare å bite kapselen og bruke innholdet på områder med uttalt desquamation, tørrhet. Som et resultat er tilstanden til integumentet i applikasjonsområdet forbedret, og betennelse og irritasjon reduseres også.

Dette verktøyet blir ofte en del av mange hjemme masker. De kan også supplere kjøpet av hudpleieprodukter.

Men hvilke vitaminer for å styrke hår og negler er de mest effektive og hvordan du bruker dem, er detaljert her.

Vitasharm

Denne typen produkt er spesielt effektiv for tørr hud. Dens struktur inneholder slike komponenter som vitaminer i gruppe B, samt PP og A. sammensetning bidrar til å forbedre blodstrømmen, styrke blodtilførselen til vev og mikrosirkulasjon.

Det samme verktøyet bidrar til å akselerere og styrke dannelsen av kollagenfibre, elastin, og også styrke hårsekkene. Det er laget i form av tabletter. Men hvor effektive Aevits vitaminer er fra rynker og hvordan du bruker slike produkter, er svært detaljert her.

Revinona

Revinone er et vitamin og mineralt middel i form av tabletter. Den inneholder:

Denne sammensetningen bidrar til å takle mangel på vitaminer som er nødvendige for huden. Integreringen er derfor forbedret, tørrhet og mangler forårsaket av dette symptomet elimineres.

Men hvor effektivt er ricinusolje og vitamin E for ansiktet, kan du finne ut ved å klikke på lenken.

Revalid

Dette stoffet er et multivitaminpreparat, som brukes til å forbedre tilstanden til huden, håret og neglene. Den inneholder vitaminer fra gruppe B, H, kobber, jern, silisium, sink, ekstrakter av kli og spire korn av hirse.

Det hjelper til med å gjenopprette integumentets tilstand, brenne dem og skape forhold for vevsreparasjon og produksjon av nødvendige stoffer. Dvs. stoffet har en effekt på vevstoffskifte. Og her er hvordan riktig brukt ansiktsmasken glycerin og vitamin E, kan ses her.

Perfectil

Dette verktøyet er også et vitamin-mineralsk kompleks. I den foreliggende sammensetning annet enn vitaminer, og likevel D3, C, E, beta-karoten, amino, krom, silisium, selen, jod, ekstrakter av Echinacea og borre. Legemidlet har en antioksidant effekt, akselererer sårheling, og beskytter også huden. Du bør også være oppmerksom på hvor effektive vitaminene er for Vichy hår.

Aekol og Menadione

Den første er en analog av Aevita, men distribueres i flytende form. Den brukes både innad og utvendig. Denne oljeoppløsning, karakterisert ved at retinol er tilstede sammen med tokoferol, dvs. vitamin A og E, og vitamin K. bruk menes vedvarer inflammasjon, sår, frakturer, brannsår, kutt, samt eventuelle symptomer på tørr hud. En bemerkelsesverdig egenskap ved dette verktøyet er dens antibakterielle effekt på huden. Men hva slags vitamin er det ikke nok når hjørnene på leppene er sprakk og hva som kan gjøres med et slikt problem, vil bidra til å forstå informasjonen på lenken.

Menadinon er et syntetisk opprettet vitamin K. Det hjelper å normalisere blodsirkulasjonen i huden. Med den vil den skadde, tynne og tørre huden komme tilbake til livet igjen.

Flytende formuleringer er generelt ment for intern bruk, men de kan lett berike kosmetiske produkter til huden.

Men hvilke vitaminer for tørt hår i ampuller er de beste, det står i detalj her.

Kvinnens formel

Dette stoffet kombinerer mange komponenter som er nødvendige for skjønnheten og helsen til den kvinnelige kroppen generelt og spesielt i huden. I tillegg til vitaminer inneholder den også mineraler, planteekstrakter. Dette verktøyet brukes ganske ofte i nærvær av patologier av dermatologisk natur, noe som bidrar til å forbedre tilstanden, opprettholde negler og hår.

Brukere bemerket at sammensetningen brukes til generell foryngelse. Han bidro til å senke aldersrelaterte endringer. Men hvor effektivt er masken for hår med dimexidum og vitaminer, er beskrevet i detalj her.

Complit Shine

Dette komplekset er ganske populært i kampen mot tørr hud. Det har en positiv effekt på hår, negler, kropps hud, ansikt og bidrar til tilpasningen av strukturen. Som et resultat forbedrer den generelle tilstanden, blir peeling eliminert. Ifølge vurderinger, etter flere kurs, er dekslene fylt med skjønnhet og glans.

Sammensetningen er så balansert som mulig og er representert av både vitaminer og mineraler, planteekstrakter, antioksidanter. I tillegg til peeling hjelper dette verktøyet til å takle hevelsen og helbrede såroverflaten. Distribuert i tablettform. Men hvor effektiv linfrøolje og vitamin E for hår, veldig detaljert i artikkelen på lenken.

Solgar "Hud, hår, negler"

Et interessant stoff som har mottatt positiv tilbakemelding fra brukere. Sammensetningen inneholder vitamin C, et antall aminosyrer, svovel, rød alge ekstrakt. Ifølge vurderingene, etter bruk av produktet, ble derma jevnt fuktet og kjøpt en jevn og sunn hudfarge.

Legemidlet bidrar til å stimulere dannelsen av kollagen, og beskytter også mot ultrafiolett stråling. Passer til alle hudtyper - både olje og tørr. Du kan også være interessert i vitaminer fra peeling av huden på ansiktet.

Lady's Formula

En annen cocktail av vitaminer B, PP, A, D, C, aminosyrer, mineraler og planteekstrakter. Det kalles et uunnværlig verktøy i kampen mot tørrhet og hudfeil. det bidrar til å forbedre blodmikrosirkulasjonen i vev, øke hastigheten på gjenopprettingen, gjenopprette et sunt og blomstrende utseende. Det brukes til behandling av dermatologiske patologier, så vel som for tørr, alder, problemdermis. Men hva er et serum med vitamin C for ansiktet og hva er vurderingene om et slikt verktøy, det er detaljert her.

På skjemaet - en beskrivelse av problemet med tørr hud:

anmeldelser

Disse stoffene har mottatt positiv tilbakemelding fra brukere. De ble brukt ikke bare av kvinner, men også av menn, som ikke hadde noen effekt på resultatet. Resultatet var en forbedring av integritetstilstanden, eliminering av usunn hudfarge, dermatologiske problemer og til og med helsefremmende. Les også hva du skal gjøre hvis du har et forvitret ansikt.

Tørr hud av kroppen. Vitaminer for sunn hud, hvordan du tar dem

Naturen har dekket menneskekroppen med en unik beskyttelse - huden. Det er tre lagd - tynn ytre epidermis, dermis eller selve huden og det beskyttende lag av subkutant fett. Hvert lag har sine egne egenskaper og funksjoner.

Den epidermis er skapt av natur for å beskytte mot ugunstige ytre forhold.

Dermis, det tykkeste laget, inneholder blodkar og ømme, følsomme kropper som føles varme, smerte og kulde. Dette laget gir fleksibilitet, elastisitet, glatthet.

Det tredje laget, organisk kombinert med kroppen, er ansvarlig for å opprettholde helsen til huden, dens fettreserver.

Symptomer på tørr hud i kroppen. Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer

De minste forstyrrelser av komfort, både ekstern og intern, manifesteres i økt tørrhet i huden.

Det bør være varslet om det er tetthet i ansikt, underarmer og ben. Huden tar på seg et blekt, usunt utseende, noen ganger blir tørrhet og peeling merkbar, slik at det blir ujevnt inntrykk.

Denne tilstanden til huden er karakteristisk for perioden tidlig på våren, når hele kroppen mangler vitaminer og sollys, den viktigste kilden til vitamin D.

Med en godt organisert tidsfordriv, moderat og rik på grønnsaker, frukt, fiskernæring, mangel på vitaminer og hovedsymptom - tørr hud i kroppen, ikke bry deg.

Overfølsomhet og subtilitet i huden utvikler seg naturlig med alder, bruk av kremer, balsam, masker og andre måter å fukte og befeste det tar særlig betydning.

Hvilke vitaminer å ta for å behandle tørr hud

Hvis det er merkbart at huden i kroppen er tørr, er det godt å spørre legen om hvilke vitaminer som skal tas, hvilke produkter som er nyttige.

Vitamin C

Kjennetegnet siden barndommen, behagelig for smaken "ascorbinka" - kilden til det viktigste vitaminet, som er ansvarlig for elastisiteten og elastisiteten i huden, er han også en av forsvarerne, antioksidanter. Hvis kroppen mangler C-vitamin, begynner huden å tørke og skrelle, rynker vises aktivt.

Vitamin A

En av hovedelementene i vitaminalfabetet, vitamin A (retinol) bidrar til integriteten og restaureringen av alle lagene i hudepitelet.

Dette er ikke den eneste fordelen med retinol, men når det gjelder hudhelse, er dens rolle i å opprettholde sin renhet uansett alder enorm. Selv de ubehagelige alderpunktene av pigment kan påvirkes av A.

Vitamin PP

Dobbel hud vitamin, PP, sin mangel forårsaker pellagra, som manifesteres av akutt dermatitt, generell svakhet og en rekke symptomer.

Vitamin E

I dag er det mye informasjon om fordelene og nødvendigheten av vitamin E, en antioksidant, en forsvarer av kroppen. Beskyttelse mot aldring av huden, dens tørrhet, sprekker, økt rynke - alt dette er E.

Vitamin K

Phyllokinon, også kjent som koagulering vitamin K, regulerer prosessene usynlige, men svært merkbar når den er mangelfull. Det beskytter mot intern og ekstern blødning, hovedårsaken er blodpropp.

Andre alternativer

En kort liste over grunnleggende, vel og ukjente vitaminer vil være ufullstendig uten den berømte D, som dannes under påvirkning av det milde sollyset.

Uten D blir det tynne overlaget av huden som skalaer, og dette er bare en utadgående manifestasjon.

Interessant og fest til "alfabetet", H, uten hvilket syntese av fett, karbohydrater, dannelse av kollagen er umulig, finnes det ulike former for dermatitt, økt tørrhet, eksem og sår.

Hele gruppen B beskytter epidermis og dermis mot irritasjon, kløe, seborrhea, samme dermatitt.

Det er umulig å fastslå det viktigste vitaminet - alle har sitt eget ansvar, mangelen på noen av dem fører til ubehagelige manifestasjoner, og noen ganger farlige sykdommer.

Du kan ikke ignorere et slikt symptom som en tørr hud i kroppen, for å vite hvilke vitaminer som skal ta, bør straks.

Nyttig mat for å eliminere tørr hud

Siden barndommen er det kjent at gulrøtter er rike på vitamin A, i kalorier, sitroner er en stor mengde "ascorbinka", og epler er en naturlig kilde til jern.

Selv om denne informasjonen er forenklet, men riktig, kan mer detaljerte anbefalinger alltid fås fra en terapeut, en dieter.

Uraffinerte ikke-animalske oljer (solsikke, oliven, mais), nøtter, spesielt hår, kylling og vaktelegg, melk, kornfrøplanter er avgjørende for huden.

Gulrøtter, gresskar, aprikoser, ferskener, kål, grønne erter, asparges, tomater - naturlig vitamin A, som kalles "skjønnhetsvitamin".

Menneskekroppen absorberer ikke alltid B-vitaminene, de er vannløselige, er avledet fra vann, deres mengde må hele tiden fylles på nytt. Mest egnet for dette: kjøtt, lever, nyrer, gjær, egg, frokostblandinger, ledet av havregryn, sur melk.

Viktig å vite! Ikke tine kjøttet før du lager det, for å beholde maksimalt antall B-vitaminer i ferdigretteren.

De viktigste assistentene i kampen mot tørr hud i kroppen er vitaminer A, E, C.

Rå, kokte, dampede grønnsaker og frukt bør spises daglig, uansett årstid, og selvfølgelig ikke gå glipp av en utmerket mulighet til å fylle opp næringsstoffer om sommeren, når skogene og sengene er fulle av bær og grønnsaker. Huden er fuktet, helbreder og ser bra ut.

Ernæringsegenskaper i tørr hud med vitaminer

Kremer, lotioner, medisinske salver

Direkte på huden, kan du påvirke kremer, kremer, salver og andre kosmetikk.

Tørr hud i kroppen absorberer helt alle vitaminer som finnes i salver og kremer, det er også godt å ta drageer. Effekten skyldes innholdet av visse næringsstoffer og vitaminfyllstoffer og avhenger av tilstanden til den øvre epidermis.

Vær oppmerksom på! Det fukter og beroliger epidermis eneste svovelsalisylsalve, det skal skille seg fra bare salicylsyre og sinksalisylsyre som bidrar til tørking.

Globale produsenter av kosmetikk tilbyr mange produkter med et spesifikt fokus som indikerer tidspunktet for søknaden.

For eksempel, fuktighetsgivende og nærende linjer fra Yves Rocher, Garnier, L'Oreal, den prøvde kremet "Velvet Handles", de kjente kremer i "Children's" -serien.

Vær forsiktig med kremer - de er overveiende alkoholholdige og kan provosere tørrhet av epidermis. Før bruk er det nyttig å lese hva som er inkludert i produktet.

Nærende fuktighetsgivende maskepreparater for behandling av tørr hud

Beauticians anbefaler masker som en av de mest effektive måtene å opprettholde huden i god stand. De er rensende og fuktighetsgivende, nærende og kombinert, bioaktiv og nøytral.

I skjønnhetssalonger og butikker tilbys klare masker for hud med en bestemt aktiv sammensetning, noe som er praktisk for kvinner som er ansatt og som har en konstant mangel på tid.

Kostnaden for slike midler varierer fra 200 til 500 rubler. opptil flere tusen, avhenger mye av sammensetningen og produsenten.

Å nære og fukte huden på hele kroppen er ganske virkelige hjemmemetoder. Ingredienser velges på apoteket og hjemme, ved hjelp av oppskrifter fra spesiallitteratur eller råd fra våre bestemødre.

Det er viktig at sammensetningen er egnet for huden, er tilstrekkelig næringsrik, fuktighetsgivende, inneholder ikke-raffinerte animalske oljer og minst kjemi.

Overholdelse av enkle forhold sikrer en positiv effekt:

 • sammensetningen for masken skal bare brukes tilberedt;
 • huden må være ren;
 • Olje masker for tørr hud krever ikke påføring av kremer ved slutten av prosedyren;
 • Du bør ikke bruke samme sammensetning flere ganger på rad, du må bytte og diversifisere ingrediensene.

Næringsfulle masker kan brukes daglig, men det er bedre å ta pauser på en til to dager. Den samme effekten på huden i ikke mer enn 15-20 minutter.

Noen oppskrifter maskerer for tørr hud i kroppen:

• Sober tynt, irritert hudavkok av kamille med olivenolje. Tørkede kamilleblomster blir kokt med kokende vann, etter en halv time, hell buljongen og hell de pressede blomstene med olivenolje.

Massespredning på ansiktet, hender, ligge rolig i 15 minutter. Og vask masken med varmt vann.

• Toning kjedelig, blek hud kan være en blanding av revet agurk og rømme. Masken er ganske feit, den skal vaskes forsiktig, med forsiktige bevegelser.

• Næringsfull maske for meget tørr hud består av havregryn (havregryn), honning og rå eggeplomme. En spiseskje med flytende honning skal blandes med eggeplommen og rør i havregryn til tykk, ikke flytende tekstur.

Det er verdt å jobbe på tørr hud på en kompleks måte, ikke bare å ta vitaminer, fôre det fra innsiden, men også utføre vanlige kosmetiske prosedyrer - masker og wraps

Sammensetningen av pålegget på problemområder og etter 15-20 min. skyll med varmt vann. Mask er nyttig å ta hver annen dag.

Vær oppmerksom på! For mye tørr hud i kroppen krever å veie nøye hvilke vitaminer som skal inneholde masken, og regelmessig ta en slik maske.

Vær forsiktig med å bruke sitrus i masker. Disse produktene kan forårsake allergi mot tynn, sensitiv hud i ansiktet, nakke. Det er bedre å bruke velprøvde, kjente midler - ikke dyre smør, rømme, fett hytteost.

Vitaminkomplekser

Tørr hud i kroppen dikterer hvilke vitaminer å ta. Mangelen på vitaminer, som er dannet i huden av flere grunner, bør fylles på med alle tilgjengelige midler, særlig ved å ta vitaminkomplekser.

Det er nødvendig å ta fullverdige komplekser, siden mangelen på enda ett vitamin påvirker helsen og utseendet på epidermis.

Blant de som anbefales av kosmetologer, er de mest populære og praktisk effektive:

* Inntaket av noen vitaminkomplekser bør alltid samordnes med en kosmetolog eller en generalpraktiser. Bare han har rett til å anbefale hvilke vitaminer som skal drikkes med økt tørrhet i kroppens hud.

Forebygging av tørr hud

Å vite, selv generelt, årsakene til utvikling og utvikling av økt tørrhet i huden, kan du bygge livet ditt ved å unngå dem.

La oss utpeke noen grunnleggende regler for å opprettholde den normale tilstanden til hovedforsvaret til menneskekroppen.

 • Unngå langvarig eksponering for solen uten bruk av spesielle beskyttende kremer.
 • Ikke tillat visse deler av kroppen (hender, ansikt) å føle sterk frost, kald vind.
 • For hygieniske formål, bruk bare myke kosmetikk. Prøv å unngå kosmetiske vaskemidler, kremer, oljer som inneholder sulfater, alkohol.
 • Drikk nok vann i løpet av dagen, inkludere i dietten mat med fettsyrer - rød fisk, kjerner av volosh nøtter.
 • Skyll havsalt etter svømming i havet, klorert basseng.
 • Skyll hendene grundig etter rengjøring, vask med vaskemidler.
 • Ikke bli involvert i røyking, sterke alkoholholdige drikker.
 • Husk at alderen tørker huden, så velg en passende krem ​​som en konstant følgesvenn.

Hvis naturen har belønnet huden med en tynn, følsom, behandle den forsiktig, ikke plage med skrubber og børster, dekk fra kulde og varme, fuktighet, brudgom og næring.

Tørr hud i kroppen dikterer sine egne regler, det er viktig å vite hvilke vitaminer å ta for sin komfort.

Vær forsiktig! Når du kjøper kosmetikk, både dekorativt og hygienisk, er det nyttig å lese ingredienslisten. Det bør tas hensyn til alkoholholdige lotioner, rengjøringsløsninger.

Med spesiell oppmerksomhet til mynte, mentol, essensielle essensielle oljer. Hud utsatt for tørrhet er svært følsom overfor slike fyllstoffer.

Tørr hud av kroppen. Hvilke vitaminer å ta:

Tørr hud i kroppen? Nærende maske med kokosnøttolje, nærende huden med vitaminer:

Vitaminer for tørr hud

Tørrhet er en tilstand av huden som kan være permanent eller midlertidig. Det kan føre til mangel på fuktighet i kroppen eller skade på hudens lipidmantel. La oss snakke om hvordan du finner ut årsaken til tørr hud, med hva som bidrar til å forbedre tilstanden og hvilke forebyggende tiltak som skal tas.

 • Hva kan forårsake tørr hud?
 • Symptomer på tørr hud
 • Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer
 • Hvilke vitaminer er gode for huden?
 • Forebygging av tørr hud
 • Oversikt over midler

Hva kan forårsake tørr hud?

Tørr hud kan være genetisk bestemt. Med utilstrekkelig sebumproduksjon blir det beskyttende lipidlaget av huden tynnere og mer sårbar. Det er lett å skade. Som et resultat, tørr hud holder ikke fuktighet godt og kan være følsom.

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering. Den andre staten er midlertidig og reparerbar. I dette tilfellet føles huden akutt mangel på vann og begynner å kompensere for dette underskuddet ved økt fettproduksjon (som huden av den tørre typen bare mangler).

Dehydrert hud blir både på grunn av feil omsorg og på grunn av værforhold. Ikke bare tørr hud kan lider av dehydrering, men også fet hud.

Betennelser og komedoner er sjeldne gjester på tørr hud, men en vanlig historie for oljeaktig dehydrert hud.

På dehydrert tørr hud vises et rist av fine rynker for tidlig.

Mangel på vitaminer kan bestemmes av hudens utseende. © iStock

Og nå om årsakene til tørrhet. Hvis dette er et symptom på en sykdom (for eksempel atopisk dermatitt), er en dermatolog nødvendig. Vi vil snakke om mer vanlige livssituasjoner. Det kan være flere forklaringer.

Bruk av aggressive rensemidler som ødelegger lipidlaget av huden.

Mangel på fuktighetsgivende og nærende omsorg.

For hyppig peeling. Selv banal barbering fører til irritasjon og tørrhet i huden på grunn av skade på lipidmantelen.

Ekstreme værforhold (varme, frost, sterk wir).

Lav luftfuktighet i rom med sentralvarme. Et typisk problem i våre breddegrader når batteriene kjører med full kapasitet.

Symptomer på tørr hud

Hovedtegnene på tørr hud er lett gjenkjent:

rødhet, kløe etter dusjing;

tetthet, ubehag ved å berøre huden.

Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer

Vitaminmangler kan bli "diagnostisert" av noen ytre tegn på huden. For eksempel, når det er mangel på vitamin A og E, vises tørrhet og sprekker i hjørnene på leppene, og huden på albuene blir vanskelig og grov. Imidlertid kan bare en hudlege bestemme den sanne årsaken til disse problemene, etter å ha oppnådd resultatene av relevante tester.

For å bestå test for mangel på vitaminer og mikroelementer er det nå mulig i alle laboratorier - men en spesialist må dechiffrere resultatene og gi anbefalinger om tilleggsinntak av vitaminer.

Forresten øker risikoen for beriberi hvis du:

følg en streng diett

har sykdommer i mage-tarmkanalen;

krysset aldersmerket på 40 år.

Vitaminer A, C, E, gruppe B er spesielt nyttige for huden. © iStock

Hvilke vitaminer er gode for huden?

En mangel på visse stoffer i kroppen kan virkelig provosere hudproblemer. For å unngå dem, prøv å balansere dietten slik at den inneholder mikroelementer og vitaminer det trenger.

Vitamin C (askorbinsyre)

Fordelene med C-vitamin indikerer hyppigheten av inklusjonen i kosmetikkens formler. En kraftig antioksidant, det reduserer de negative effektene av eksponering for ultrafiolett stråling, forbedrer immuniteten, stimulerer kollagensyntese, reduserer betennelse og pigmentering. Vitamin C champions er søte paprika, solbær, kiwi og sitrusfrukter.

Vitamin E (tokoferol)

Vitamin B5 (panthenol)

Panthenol er kjent som et problemfritt verktøy for helbredelse av sår og brannsår - men det er ikke mindre nyttig for å fukte huden. Det hyggeligste: Vitamin B5 er ikke uvanlig og finnes i mange matvarer, fra eggeplomme og brød til nøtter og fisk.

Vitamin H (vitamin B7, biotin)

Dette stoffet kunne lett konkurrere med vitamin E for tittelen "skjønnhets vitamin". Biotin er nødvendig for å sikre integriteten til lipidmantelen. Så snart det er mangel, blir beskyttelsen svekket - huden blir tørr, tynn og kjedelig, utslett eller peeling vises. Utgang - å inkludere i menyrätter fra lever, sopp, blomkål og brokkoli.

Mangel på vitaminer i huden kan fylle kosmetikk. © iStock

Forebygging av tørr hud

Før du snakker om forebygging, svar på noen få spørsmål.

Føler du ofte tørr hud?

Reagerer huden utilstrekkelig selv til vann fra springen?

Fra tørrhet og peeling hjelper ikke noen krem?

Svar ja til alle spørsmål? Det er fornuftig å konsultere en lege.

Hvis problemet med tørrhet er relatert til hudtype eller er en naturlig reaksjon på eksterne irritanter, vil følgende anbefalinger hjelpe deg:

installer spesielle kranvann filtre for å myke det;

bytt såpe på krem-gel;

bruk mer nærende og fuktighetsgivende ansikts- og nakkemasker;

Beskytt huden din fra vinden - en halv time før du går utenfor, bruk nærende krem ​​til utsatte områder av kroppen.

Vitaminer for å eliminere tørr hud

Nesten hver jente føler seg tørr og stram hud. Dette problemet oppstår om vinteren fra kulde, og om sommeren fra overdreven virkning av ultrafiolett stråling på huden, og til og med hjemme etter vanlig vask med vann. På grunn av tørr hud, oppstår halshår, grovdannelse og peeling av hudområder i leddene. Vitaminer for tørr hud vil bidra til å overvinne denne plaget. Når de brukes riktig, vil disse stoffene takle skalering, peeling og irritasjon av huden.

Årsaker til tørr hud

En tilstrekkelig mengde fuktighet i kroppen påvirker normal funksjon av huden og dens utseende. Mangelen på fuktighet fører til flabbhet, overfølsomhet og tørr hud i kroppen.

Grunner til at tørr hud ser ut:

 • Brudd på drikkeregimet. Til kroppen fungerte normalt, må du drikke nok vann - 1,5-2 liter per dag. Et slikt volum av væske er nødvendig av kroppen for å kompensere for tap av væske i prosessen med vital aktivitet. Mangelen på vann reflekteres direkte på kroppens hud.
 • Negativ effekt av habitat. Den beskyttende filmen av huden lider av virkningen av ultrafiolett stråling, kald vind på vinteren, plutselige temperaturendringer og usofistikerte luft. Slike miljøforhold tørker huden og fremkaller aldring.
 • Klimaks. Aldersrelaterte endringer i kroppen til en kvinne som er knyttet til opphør av produksjon av visse hormoner, påvirker ansiktets og kroppens hud. Mangel på østrogen fremkaller tørr hud.
 • Utilstrekkelig hudpleie. For tørr hud er enkelte kosmetiske prosedyrer kontraindisert. Du kan ikke utføre prosedyren for intensiv mesoterapi, hvis tørr hud ikke er tilstrekkelig hydrert. Også, tørr hud fører til bruk av alkoholbaserte lotioner og tonics, selv den beste kvaliteten.
 • Utilstrekkelig ernæring. Mangel på vitaminer og mineraler i kostholdet og i moderne mat fører til tørr hud, fordi "vi er det vi spiser".

Viktige vitaminer for hud med tørrhet

Noen vitaminer er tydeligvis ikke nok for tørr hud, hvis den ser uklar ut, strukket og flakket. For at huden skal gjenvinne friskheten, fuktigheten og aldringsprosessene var treg, er det nødvendig å øke mengden vitaminer som påvirker normal funksjon av huden.

Hvilke vitaminer trenger kroppen hvis huden er tørr?

 • Vitamin A - påvirker integriteten og regenerering av epitelet. Retinol beskytter huden mot negative miljøpåvirkninger, bidrar til å holde den fuktig og elastisk. På grunn av mangel på dette vitaminet, noen tørr hud: albuer, fingre bøye hoftene og coarsened virker tørt skorpe, og i hjørnene av øynene - rynker.
 • Vitamin C er en nødvendig nyttig substans for hele organismen, inkludert for hudintegumentet. Askorbinsyre spiller rollen som et godt antihistamin og antioksidant, er involvert i dannelsen av kollagenfibre og fremmer helbredelse av hudlidelser.
 • Vitamin E. Dette stoffet kalles også "vitamin av ungdom", da det bekjemper hudens aldring og dannelsen av ondartede svulster. Tocopherol forhindrer kapillær sårbarhet, fremmer muskelintegritet, nøytraliserer frie radikaler og gir normal hudhydrering.
 • Vitaminer i gruppe B (B1, B2, B3, B6, B9, B10). Disse vitaminene er involvert i stoffskiftet i huden og i redoks-prosessene. Vitamin B3 påvirker pigmenteringen av håret. En mangel på disse vitaminene reflekteres på huden av sprekker, kviser, sprøtt hår og sprøtt hår.
 • Vitamin PP - deltar i redoksreaksjonene i kroppen, og sikrer balansen mellom organiske stoffer i hudcellene.

Sunn mat for tørr hud

Det første du må gjøre for å forynge veldig tørr hud, er å mette kroppen med vitaminer fra innsiden. For å gjøre dette, er det verdt å inkludere i kostholdet mat som er mettet med vann, essensielle mineraler og vitaminer for tørr hud i kroppen.

Hvilke produkter er best å bruke for tørr hud?

 • Frukt og grønnsaker er gule og oransje. Disse fruktene inneholder store mengder vitamin A. Spis gulrøtter, gresskar, meloner, mango, papaya, sitrusfrukter.
 • Avokado - et lagerhus av antioksidanter, inkludert vitamin A og E. Denne frukten inneholder enumettede fettstoffer som regulerer fuktighetsgraden i huden.
 • Frø og nøtter. Hørfrø og valnøtter inneholder omega-3 og omega-6 flerumettede fettsyrer som er essensielle for huden. Gresskarfrø inneholder sink, noe som påvirker syntese av kollagen, som er nødvendig for fuktighet og stramming av huden. Eventuelle andre nøtter og frø vil også ha en gunstig effekt på tørr hud.
 • Olivenolje er rik på vitamin E og sunne fettstoffer. Den kan brukes både innvendig og utvendig.
 • Urtete. Erstatt kostholdet med kaffe og svart te med decoctions av calendula - dette vil hjelpe til i kampen mot tørr hud, da urter effektivt fukter huden.
 • Oljefisk - en kilde til protein og omega-3 syrer. Kjøttet av laks, makrell, sardin, tunfisk, sild inneholder vitaminene A, E, D og selen, som viser kroppen av skadelige stoffer og en gunstig virkning på huden og håret.
 • Vann. Mangel på denne væsken fører til dehydrering, noe som forstyrrer kroppens normale funksjon. Vann er det viktigste næringsstoffet for celler, vev og organer, blant hvilke huden er den største. Drikk en dag minst en og en halv liter rent vann.

Vitaminiserte midler for tørr hud

Å løse problemet med tett og flakket hud, vil hjelpe til med å bruke vitaminer fra tørr hud i ansikt og kropp.

Hvilke vitaminer å ta med tørr hud i kroppen?

 • Aevit er et komplekst vitaminpreparat i kapsler som inneholder vitaminer A og E. Det har en antioksidant og immunostimulerende effekt på huden, forbedrer blodsirkulasjonen og reproduksjon av epitelceller.
 • Vitasharm - vitaminer for tørre hudtabletter. Legemidlet inneholder vitaminer fra gruppe B (B1, B2, B5, B6), A og PP. Vitaminkomplekset har en positiv effekt på mikrocirkulasjonen av huden, dannelsen av kollagen, elastin, forbedrer ernæringen av hårsekkene.
 • Revivona - et kompleks av vitaminer i gruppe B, A, C, D, PP og N. Inneholder jern, kalsium, jod, sink, magnesium, kobber, selen, burdock leaf ekstrakt.
 • Revalid er et multivitaminkompleks for å forbedre tilstanden til huden og håret. Preparatet inneholder vitaminer B1, B2, B6, H, jern, sink, kobber, silisium, et ekstrakt av spiret korn og kli av kli.
 • Perfectil er et vitamin-mineralsk kompleks. I sammensetningen av blandingen inneholder beta-karoten, vitamin B1, B2, B6, B9, B12, E, C, D3, aminosyrer, selen, silisium, krom, jod, ekstrakter av Echinacea og borre. Legemidlet har en antioksidant, sårheling og beskyttende effekt på kroppens hud.

Før du velger og bruker medisiner, kontakt en kosmetolog eller en lege.

I omsorg for tørr hud er det nyttig å bruke kremer, salver og nærende masker. Tørr hud av kroppen absorberer raskt de gunstige stoffene som finnes i kosmetikk.

Du kan kjøpe ferdige masker med den aktive sammensetningen eller gjøre dem hjemme. Bruk bare slike produkter i fersk tilberedt form på ren hud. Og endre hver gang maskenes sammensetning - den vil mette den tørre huden med mange næringsstoffer.

Masser også ansiktet og kroppen. Slike prosedyrer fremmer avslapping og toning av muskler, strammer, glatt og reduserer rynker og rynker på huden, samt forbedrer blodstrømmen til hudceller. Massasje med gnidning og gripe bevegelser av fingrene, strekk og ælt huden i kroppen. Ansiktsmassasje bør kun gjøres langs massasjelinjer.

Forebygging av tørr hud

Som huden på ansiktet og kroppen til en person kan vurdere sin helse. Huden er det største orgel i volum hos mennesker. Og denne kroppen trenger spesiell omsorg. Og hvis huden blir tørr, indikerer den mangel på næringsstoffer. Dette problemet kan løses av vitaminer i mat eller medisiner.

Hvilke vitaminer du ikke har nok til tørr hud

Hvis ansiktet og hendene begynner å tørke og skrelle, vises rødhet og irritasjon, det første som de fleste gjør er å smøre dem med en nærende krem. Handlingen er riktig, fordi dette symptomet ofte forekommer under påvirkning av eksterne faktorer.

Hvis grunnen ligger dypere, vil det ikke være nok å bare ekstern kosmetikk for å løse det.

Vi trenger effektive og - viktigst! - Egnede vitaminer for tørr hud. I kombinasjon med en god krem ​​vil vitaminer for tørr hud bidra til å takle problemet.

Hva mangler i kroppen med tørr hud

Det er med rette lagt merke til at øynene er sjelens speil. Men huden er et speil av helsen din og tilstanden til hele organismen. Når man ser på ansikt og hender, kan en god kosmetolog eller lege lære mye om kostholdet ditt, vaner, kroniske sykdommer, livsstil og alder.

Hvis dermis blir tørr og innsnevret, ujevn, farget, kløende, kan dette skyldes tre hovedfaktorer:

 1. Ekstern påvirkning - ultrafiolett, frost, vind, tørr klima, forurenset luft.
 2. Metabolske sykdommer forbundet med kroniske sykdommer eller aldersrelaterte endringer.
 3. Vitaminmangel - mangel på næringsstoffer i kroppen.

Hvis du vet nøyaktig hvilke vitaminer som ikke er nok for tørr hud, vil kampen mot problemet bli mer effektiv og raskere. Svært sjelden, pasienten lider av medfødt tørrhet i huden - oftere er det oppkjøpt, forårsaket av feil diett, omsorg, sykdom, stress.

I alle fall må problemet løses i et kompleks. Samtidig er valg av optimal krem ​​en mindre sak, siden det kun midlertidig eliminerer eksterne symptomer. Og for å fjerne årsaken er det viktig å fastslå hvilken type vitamin som mangler når huden er tørr - og å kompensere for mangelen.

Hvilke vitaminer trengs for tørr hud?

Vitaminer for tørr hud i kropp og ansikt er nødvendig, samt forbedret fuktighet og ernæring. Men ikke alle vitaminer er like effektive for ulike pasienter. Det å akseptere, er det mulig å etablere, bare ha undersøkt hos legen og ha overlevert de tilsvarende analysene.

Det er veldig viktig å velge riktig kombinasjon, da noen vitaminer begynner å "virke" bare i kombinasjon med visse sporstoffer, men noen kombinasjoner kan redusere den positive effekten.

Så, hvis du har, til tross for vanlig omsorg med bruk av kosmetikk av høy kvalitet, tørr hud, hva mangler i kroppen?

Vitamin A

Han er retinol. Alle farmasøytiske vitaminer for tørr hud inkluderer dette stoffet, det er uunnværlig, da det deltar direkte i regenerering, fornyelse og riktig dannelse av epitelceller.

I tillegg er det en sterk antioksidant som beskytter celler fra frie radikaler, gjenfødelse og aldring. Med sin mangel oppstår følgende:

 • redusert generell og lokal immunitet;
 • øker følsomheten i huden;
 • sår helbrede dårlig, og akne og blemmer går bort i svært lang tid;
 • huden mister sin elastisitet, blir innsnevret og tørr.

Det må tas hensyn til mengden retinol som finnes i kjøperen. Avhengig av alder, leve- og arbeidsforhold, ernæring og helsetilstand per dag, anbefales det å motta fra 300 til 1300 mg av dette stoffet. I tillegg til apotek vitaminer for tørr hud i kroppen, kan retinol fås fra følgende produkter:

 • gulrot, gresskar, aprikos;
 • erter, asparges, alle grønnsaker er grønne;
 • melk og ost;
 • eggeplomme.

Retinol absorberes optimalt i kombinasjon med fett og oljer. Når du velger komplekse vitaminer for å fukte huden, merk at i tillegg til retinol, må vitamin E være inkludert i sammensetningen - det er omtalt nedenfor.

Tips: Hvis du liker å få vitaminer til tørr hud av hender og kropp, og ikke fra tilsetningsstoffer, vær oppmerksom på fortified juice, yoghurt, mysli, frokostblandinger. I miljøbutikker i dag er det enkelt å finne produkter med høyt innhold av retinol - dette er angitt på etiketten.

Vitamin E

Mangel på E-vitamin kan føre til alvorlige forandringer i kroppen. Huden på samme tid flager, sprekker og krever umiddelbar hydrering og ernæring.

Naturlig antioksidant er nødvendig for å beskytte mot skade. I patologi brukes den i form av en oljeaktig løsning, som kan legges til fuktighetskrem, da den er fettløselig, solgt i kapsler.

E-vitamin myker merkbar huden, gjør den elastisk, fløyelsaktig, stimulerer helbredelsen av arr og arr, hindrer utbrudd av sprekker.

Når farmasøytiske vitaminer ikke er tilgjengelige, bør tabellen regelmessig være:

 • bønner, linser, bønner;
 • spinat, grønn salat, andre friske grønnsaker;
 • nøtter og frø;
 • vegetabilske oljer - helst oliven, linfrø, hvetekimolje.

Ikke glem at vitaminer A og E fungerer best i komplekset.

Vitamin B.

Med mangel på vitamin er tørr hud av hender, ansikt, sprøtt hår og splittede negler? Svar: Ved mangel på vitaminer i gruppe B.

Dette er en hel rekke forskjellige stoffer, som også må være en del av gode vitaminer for tørr hud. Hvis de ikke er nok, blir det overfølsomt, utsatt for flaking og irritasjon, raskt sprekker under påvirkning av vind, tørr eller frostig luft.

Gruppe B er ansvarlig for:

 • karbohydratmetabolisme;
 • fettmetabolismen;
 • transport av næringsstoffer.

Dette vitaminet vil hjelpe med tørr hud om vinteren, og du kan få det fra:

 • kjøtt og fisk;
 • melk og egg;
 • frokostblandinger og kli;
 • belgfrukter;
 • frisk frukt.

Ikke å spørre hvilke vitaminer som er best å drikke med tørr hud, hvis du regelmessig tar brygger gjær. Noen mener at dette tillegget kan påvirke kroppsvekten.

Dette kan imidlertid ikke alltid være sant: Hvis pasienten overholder prinsippene om riktig ernæring, ikke overvinner og ikke forsømmer trening, vil mottaket av bryggergær ikke påvirke hans (eller hennes) figur. Men tilstanden til huden vil merkbart bli bedre, ikke bare tørrhet og tetthet vil forsvinne, men også rød akne.

Hvis det er en vitaminmangel i kroppen, kan følgende endringer observeres:

 • irritasjon symptomer;
 • kløe;
 • flaksymptomer;
 • seborrhea;
 • sprekker;
 • dermatitt.

Vitamin C

Hvilke vitaminer er ikke nok for tørr hud i ansiktet, hvis sprekker dukker opp i hjørnene i munnen, forringes hudfarge? Ascorbinsyre mangel er det rette svaret.

Dette stoffet spiller en viktig rolle i foryngelsen av kroppen og dannelsen av naturlig immunitet. Hver dag er askorbinsyre nødvendig i store mengder, spesielt i den kalde årstiden, til innbyggere av megalopoliser og økologisk ugunstige områder, ofte til syke mennesker.

Vitamin C er en antioksidant. Kreves for:

 • cellefornyelse;
 • Produksjon av kollagen som er ansvarlig for elastisitet og elastisitet;
 • øke blodmikrosirkulasjonen.

Hva mangler på bordet, hvis tørr hud ikke er fuktig selv etter påføring av kremer, lotioner og oljer:

 • sitrus og ville bær;
 • tomater, paprika;
 • løk, poteter, surkål;
 • Kiwi, jordbær og ananas.

Fint diett, ikke sant? Vitaminene i disse produktene for tørr hud i ansiktet er optimalt valgt. De kan tas oralt eller pleide å lage hjemmelagde masker.

Vitamin D

Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal forhindre utviklingen av "scaly". Forberedelser for flaking inneholder det i ønsket mengde.

Vitamin H

Vitamin H er en av de viktigste, ansvarlig for tilstanden til dekselet. Vesentlig for kollagen syntese. Med mangel på det må du vite hva du skal drikke med tørrhet i huden på kroppen og hendene for å få maksimal effekt.

Mangel forårsaker dermatologiske sykdommer:

Vitamin PP

Vitamin PP refererer til huden. Dens mangel fører til pellagra, som, hvis den blir ubehandlet, kan være dødelig.

Mangelen på alle nødvendige stoffer fører til et kompleks av karakteristiske symptomer. I dette tilfellet kan underskuddet ledsages av både individuelle manifestasjoner som er karakteristiske for denne typen patologi, og generelle tegn: tørrdeksel, peeling, utseende av sprekker eller sår.

Å si hva vitaminer for tørr hud vil være overflødig, det er umulig. Hvis en sterk tetthet plager, trengs de mer eller mindre. Men den åpenbare mangelen på en av dem kan føre til alvorlige problemer, inkludert utvikling av psoriasis, eksem og nevrodermatitt.

Nyttig anbefaling: Det er vanskelig å huske hvilke vitaminer som mangler med tørr hud og hvor er de inneholdt? For enkelhets skyld og lett memorisering kan vitaminer for hudskalling klassifiseres som følger: Vitamin A - Gult frukt og grønnsaker, Vitamin B - nøtter, frokostblandinger, frø, vitamin C - appelsiner og bær, E-vitamin - vegetabilsk olje.

I tillegg kan nesten alle nødvendige vitaminer for tørr hud i ansiktet og kroppen fås fra meieriprodukter, egg, kjøtt og fisk - disse produktene bør heller ikke glemmes.

Hvordan velge riktig vitaminer for tørr hud

Nøyaktig bestemme hvilket vitamin som ikke er nok, hvis huden skiller seg ut, vil hudlege kunne. Selv om vitaminer fra hudens peeling i ansikt og kropp ikke kan kalles et fullverdig medisinsk preparat, anbefales det ikke å starte inntaket alene.

Noen kosttilskudd i sammensetningen av multivitaminkomplekser kan provosere allergi eller hypervitaminose i strid med doseringen. Da vil vitaminer for svært tørr hud ikke hjelpe, men tvert imot forverre pasientens tilstand.

Hva er de beste vitaminene å ta for tørr hud? Du kan gjøre på to måter:

 1. Kjøp alle vitaminer fra tørr hud separat og kombinere dem selv.
 2. Drikk et multivitamin mot tørr hud.

Den andre måten er å foretrekke: En eller to kapsler om dagen er mye mer praktisk og raskere enn å svelge håndfull piller og tabletter - du vil sikkert glemme noe og drikke noe mer enn det som kreves.

For maksimal effekt, kan du legge til spesielle vitaminer for å fukte ansiktet og kroppen i en kosmetisk krem ​​eller lotion, forberede masker med dem. Det er også ønskelig med en konstant tørrhet i huden for å kompensere for mangel på vitaminer gjennom mat.

Viktig: For å fullstendig løse problemet, bør du bli kvitt peeling, tetthet, irritasjon, multivitaminkomplekser regelmessig i minst 2 måneder - samt slanking.

Det er bedre å kjøpe vitaminer for tørr hud i ansiktet i tabletter eller kapsler i et apotek for å unngå forfalskninger og utgåtte varer, og ta dem strengt i henhold til instruksjonene. Hvis legen anbefaler vitaminer for tørr hud i kroppen i form av injeksjoner, er det bedre å utføre prosedyren i en medisinsk institusjon, og ikke på kosmetikkkontoret.

Vår hud gjenspeiler alle interne prosesser i kroppen - det er et faktum. Hvis det er tørt, anstrengt, utsatt for flak og irritasjon, så er det ikke nok å fuktighetere bare de øvre lagene av dermis. Riktig utvalgte vitaminkomplekser vil bidra til å gjenopprette mykhet, elastisitet og vakker hudfarge i ansiktet og kroppen, og mate den fra innsiden.

Flere Artikler Om Typer Acne