Tørr hud på kroppen er et tegn på mangel på en rekke vitaminer og mineraler. Det er visse typer legemidler av denne typen som er utformet for å fylle mangelen på komponenter i kroppen og levere de nødvendige stoffene inne med maksimal fordøyelighet. Den karakteristiske trekk ved disse produktene er merket "for hud og hår", dvs. de inneholder det meste er de elementene som er nødvendige for kroppen å opprettholde helse og skjønnhet av disse områdene. Men hvor effektivt er retinolacetat vitamin a og hvordan du bruker det, er detaljert her.

Hvilke vitaminer å ta

Moderne farmakologi og kosmetologi tilbyr mange muligheter for vitaminpreparater. De kan være av ekstern type i form av spesielle midler til ekstern bruk, samt i form av preparater for oral og injiserbar administrasjon. Med tanke på de mest populære enhetene, kan det sies at de muntlige og eksterne typene har hatt konstant suksess hos brukerne i mange tiår. Men hvilke vitaminer for ungdommen i ansiktets hud er de mest effektive og hvilke vurderinger som finnes om et slikt verktøy, vil denne informasjonen bidra til å forstå.

aevit

Om dette stoffet vet ikke unntatt det lat. Den kommer i form av kapsler med et gelatineskall og en oljesammensetning inni. Som aktive komponenter er vitaminer som A og E. Dette stoffet har en antioksidant, immunostimulerende effekt på huden, og bidrar også til å forbedre blodsirkulasjonen og har en stimulerende effekt på cellene og deres deling.

Det er bemerkelsesverdig at kvinner begynte å bruke dette middelet ikke bare inne, men også eksternt. Det er nok bare å bite kapselen og bruke innholdet på områder med uttalt desquamation, tørrhet. Som et resultat er tilstanden til integumentet i applikasjonsområdet forbedret, og betennelse og irritasjon reduseres også.

Dette verktøyet blir ofte en del av mange hjemme masker. De kan også supplere kjøpet av hudpleieprodukter.

Men hvilke vitaminer for å styrke hår og negler er de mest effektive og hvordan du bruker dem, er detaljert her.

Vitasharm

Denne typen produkt er spesielt effektiv for tørr hud. Dens struktur inneholder slike komponenter som vitaminer i gruppe B, samt PP og A. sammensetning bidrar til å forbedre blodstrømmen, styrke blodtilførselen til vev og mikrosirkulasjon.

Det samme verktøyet bidrar til å akselerere og styrke dannelsen av kollagenfibre, elastin, og også styrke hårsekkene. Det er laget i form av tabletter. Men hvor effektive Aevits vitaminer er fra rynker og hvordan du bruker slike produkter, er svært detaljert her.

Revinona

Revinone er et vitamin og mineralt middel i form av tabletter. Den inneholder:

Denne sammensetningen bidrar til å takle mangel på vitaminer som er nødvendige for huden. Integreringen er derfor forbedret, tørrhet og mangler forårsaket av dette symptomet elimineres.

Men hvor effektivt er ricinusolje og vitamin E for ansiktet, kan du finne ut ved å klikke på lenken.

Revalid

Dette stoffet er et multivitaminpreparat, som brukes til å forbedre tilstanden til huden, håret og neglene. Den inneholder vitaminer fra gruppe B, H, kobber, jern, silisium, sink, ekstrakter av kli og spire korn av hirse.

Det hjelper til med å gjenopprette integumentets tilstand, brenne dem og skape forhold for vevsreparasjon og produksjon av nødvendige stoffer. Dvs. stoffet har en effekt på vevstoffskifte. Og her er hvordan riktig brukt ansiktsmasken glycerin og vitamin E, kan ses her.

Perfectil

Dette verktøyet er også et vitamin-mineralsk kompleks. I den foreliggende sammensetning annet enn vitaminer, og likevel D3, C, E, beta-karoten, amino, krom, silisium, selen, jod, ekstrakter av Echinacea og borre. Legemidlet har en antioksidant effekt, akselererer sårheling, og beskytter også huden. Du bør også være oppmerksom på hvor effektive vitaminene er for Vichy hår.

Aekol og Menadione

Den første er en analog av Aevita, men distribueres i flytende form. Den brukes både innad og utvendig. Denne oljeoppløsning, karakterisert ved at retinol er tilstede sammen med tokoferol, dvs. vitamin A og E, og vitamin K. bruk menes vedvarer inflammasjon, sår, frakturer, brannsår, kutt, samt eventuelle symptomer på tørr hud. En bemerkelsesverdig egenskap ved dette verktøyet er dens antibakterielle effekt på huden. Men hva slags vitamin er det ikke nok når hjørnene på leppene er sprakk og hva som kan gjøres med et slikt problem, vil bidra til å forstå informasjonen på lenken.

Menadinon er et syntetisk opprettet vitamin K. Det hjelper å normalisere blodsirkulasjonen i huden. Med den vil den skadde, tynne og tørre huden komme tilbake til livet igjen.

Flytende formuleringer er generelt ment for intern bruk, men de kan lett berike kosmetiske produkter til huden.

Men hvilke vitaminer for tørt hår i ampuller er de beste, det står i detalj her.

Kvinnens formel

Dette stoffet kombinerer mange komponenter som er nødvendige for skjønnheten og helsen til den kvinnelige kroppen generelt og spesielt i huden. I tillegg til vitaminer inneholder den også mineraler, planteekstrakter. Dette verktøyet brukes ganske ofte i nærvær av patologier av dermatologisk natur, noe som bidrar til å forbedre tilstanden, opprettholde negler og hår.

Brukere bemerket at sammensetningen brukes til generell foryngelse. Han bidro til å senke aldersrelaterte endringer. Men hvor effektivt er masken for hår med dimexidum og vitaminer, er beskrevet i detalj her.

Complit Shine

Dette komplekset er ganske populært i kampen mot tørr hud. Det har en positiv effekt på hår, negler, kropps hud, ansikt og bidrar til tilpasningen av strukturen. Som et resultat forbedrer den generelle tilstanden, blir peeling eliminert. Ifølge vurderinger, etter flere kurs, er dekslene fylt med skjønnhet og glans.

Sammensetningen er så balansert som mulig og er representert av både vitaminer og mineraler, planteekstrakter, antioksidanter. I tillegg til peeling hjelper dette verktøyet til å takle hevelsen og helbrede såroverflaten. Distribuert i tablettform. Men hvor effektiv linfrøolje og vitamin E for hår, veldig detaljert i artikkelen på lenken.

Solgar "Hud, hår, negler"

Et interessant stoff som har mottatt positiv tilbakemelding fra brukere. Sammensetningen inneholder vitamin C, et antall aminosyrer, svovel, rød alge ekstrakt. Ifølge vurderingene, etter bruk av produktet, ble derma jevnt fuktet og kjøpt en jevn og sunn hudfarge.

Legemidlet bidrar til å stimulere dannelsen av kollagen, og beskytter også mot ultrafiolett stråling. Passer til alle hudtyper - både olje og tørr. Du kan også være interessert i vitaminer fra peeling av huden på ansiktet.

Lady's Formula

En annen cocktail av vitaminer B, PP, A, D, C, aminosyrer, mineraler og planteekstrakter. Det kalles et uunnværlig verktøy i kampen mot tørrhet og hudfeil. det bidrar til å forbedre blodmikrosirkulasjonen i vev, øke hastigheten på gjenopprettingen, gjenopprette et sunt og blomstrende utseende. Det brukes til behandling av dermatologiske patologier, så vel som for tørr, alder, problemdermis. Men hva er et serum med vitamin C for ansiktet og hva er vurderingene om et slikt verktøy, det er detaljert her.

På skjemaet - en beskrivelse av problemet med tørr hud:

anmeldelser

Disse stoffene har mottatt positiv tilbakemelding fra brukere. De ble brukt ikke bare av kvinner, men også av menn, som ikke hadde noen effekt på resultatet. Resultatet var en forbedring av integritetstilstanden, eliminering av usunn hudfarge, dermatologiske problemer og til og med helsefremmende. Les også hva du skal gjøre hvis du har et forvitret ansikt.

Vitaminer for tørr hud

Tørr hud er et problem som mange mennesker står overfor. Grove knær og albuer, hyppig dannelse av korn, tidlige ansiktsrynker og ubehagelige følelser av tetthet etter vannprosedyrer - dette er ikke en fullstendig liste over konsekvensene av denne plaggen. Tørr hud i ungdommen er veldig tynn og fløyelsaktig, men med alderen ser det ut til å bli svakt, aldersrelaterte endringer på det ser tydeligere fram.

Heldigvis kan du lykkes med å takle dette problemet ved å bruke vitaminer for tørr hud. Med riktig tilnærming er de i stand til å fjerne stikkende, peeling og irritasjon.

Årsaker til tørr hud

Det er en enkel test for å avgjøre om huden din er godt hydrert. Trykk på fingeren på et rent, tørt hudområde - hvis stien ikke går bort i lang tid - det betyr at materialene i denne artikkelen vil være nyttig for deg som en kvinne med tørr hud.

Faktorer som påvirker graden av hydrering, presenteres nedenfor:

 • Nivået på den totale vannbalansen i kroppen. Det er ingen hemmelighet at for å sikre normal funksjon av kroppen en dag må du drikke minst en og en halv - to liter rent vann. Det er dette beløpet som kan kompensere for det naturlige tapet av vann i kroppen og eliminerer nedbrytningsprodukter, noe som har stor innvirkning på skjønnheten og kvaliteten på huden.
 • Negativ påvirkning av miljøet. Aggressiv solskinn, kald vind, lav luftfuktighet, temperaturvariasjoner - alle disse naturlige effektene frata huden av en naturlig lipidfilm, forårsaker tørr hud og snu etterligning av rynker i alvorlige aldersrelaterte endringer.
 • Menopause. Klimaendringer i kroppen til en kvinne har stor effekt på huden. Den gradvise utryddelsen av ovariefunksjonen fører til at produksjonen av en rekke hormoner avsluttes som sikrer opprettholdelse av hudens elastisitet. Faktum er at østrogen - et viktig hormon av den kvinnelige kroppen - styrer arbeidet med sebaceous og svettekjertlene.

Mangel på det i kroppen fører til tørr hud og slimhinner - dette blir lagt merke til av mange kvinner som har gått over en alder av 45 år.

 • Feil hudpleie. Noen kosmetiske prosedyrer er strengt ikke egnet for tørr hud. For eksempel, for intensiv mesoterapi, er utilstrekkelig hudhydrering en absolutt kontraindikasjon. I tillegg kan tørr hud provosere alkoholinnhold i kremer og andre ansiktshudpleieprodukter. Denne komponenten kan forårsake tørr hud, selv om den var normal eller fet. Utilstrekkelig fuktig hud er strengt ikke egnet stive absorberende stoffer, scrubs og peeling peels.
 • Ubalansert ernæring, mangel på vitaminer og mineraler. Det gamle ordtaket "vi er det vi spiser" er mer egnet enn noensinne for å løse problemet med tørr hud. Moderne mat inneholder for få næringsstoffer som er nødvendige for normal funksjon av huden. For helse og skjønnhet bør du supplere kostholdet med ferske grønnsaker og frukt, mat av høy kvalitet fra kjøtt og fisk, samt ta nødvendige vitaminer inni.

Riktig bruk av vitaminer

Vitamin A (retinol), vitamin E (tokoferol), gruppe B-vitaminer, vitamin C (askorbinsyre), vitamin H (biotin) og vitamin F er de viktigste vitaminene for huden. Vanligvis for normal hudhydratisering må du ta vitamin- og mineralkomplekser to ganger per år. Det er obligatorisk å ta sporstoffer i sen vinter - tidlig på våren for å forhindre tradisjonelle beriberi.

Positive resultater med økt tørrhet i huden gir inntak av kjent fiskeolje. Dette produktet er veldig rikt på fordelaktige lipider, vitaminer, sporstoffer og mineraler som er nødvendige for normal kropp og hud. De samme nyttige produktene inkluderer linfrøolje.

I tillegg til bruk av narkotika, bør du være oppmerksom på det totale kostholdet, fordi junk food kan negere all din tidligere innsats. For fett, stekt mat med høyt innhold av solsikkeolje og søtsaker bør ikke danne grunnlag for ernæring. Men salater med urter og olivenolje som dressing, rødt kjøtt og fisk i tilstrekkelige mengder, nøtter (spesielt cashewnøtter, mandler og hasselnøtter) vil bidra til å opprettholde vitaminbalansen i kroppen.

Bruk av vitaminer eksternt

Ansiktets hud trenger ekstra forsiktighet, men huden på resten av kroppen skal få tilstrekkelig mengde vitaminer fra utsiden. Oppløs flere kapsler av vitaminer A og E i din favoritt kroppskrem og bruk den etter å ha tatt et bad - følelsen av tetthet vil ikke lenger forstyrre deg.

Tørr hud, som plager eieren med peeling, irritasjon og overfølsomhet, er ikke et globalt problem, men en grunn til å være oppmerksom på kroppen din igjen, å mette den med manglende sporstoffer, vitaminer og mineraler. Husk at alt er festbart og bruk de ovennevnte tipsene for å holde huden din i topptilstand!

Vitaminer for tørr hud

Tørrhet er en tilstand av huden som kan være permanent eller midlertidig. Det kan føre til mangel på fuktighet i kroppen eller skade på hudens lipidmantel. La oss snakke om hvordan du finner ut årsaken til tørr hud, med hva som bidrar til å forbedre tilstanden og hvilke forebyggende tiltak som skal tas.

 • Hva kan forårsake tørr hud?
 • Symptomer på tørr hud
 • Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer
 • Hvilke vitaminer er gode for huden?
 • Forebygging av tørr hud
 • Oversikt over midler

Hva kan forårsake tørr hud?

Tørr hud kan være genetisk bestemt. Med utilstrekkelig sebumproduksjon blir det beskyttende lipidlaget av huden tynnere og mer sårbar. Det er lett å skade. Som et resultat, tørr hud holder ikke fuktighet godt og kan være følsom.

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering. Den andre staten er midlertidig og reparerbar. I dette tilfellet føles huden akutt mangel på vann og begynner å kompensere for dette underskuddet ved økt fettproduksjon (som huden av den tørre typen bare mangler).

Dehydrert hud blir både på grunn av feil omsorg og på grunn av værforhold. Ikke bare tørr hud kan lider av dehydrering, men også fet hud.

Betennelser og komedoner er sjeldne gjester på tørr hud, men en vanlig historie for oljeaktig dehydrert hud.

På dehydrert tørr hud vises et rist av fine rynker for tidlig.

Mangel på vitaminer kan bestemmes av hudens utseende. © iStock

Og nå om årsakene til tørrhet. Hvis dette er et symptom på en sykdom (for eksempel atopisk dermatitt), er en dermatolog nødvendig. Vi vil snakke om mer vanlige livssituasjoner. Det kan være flere forklaringer.

Bruk av aggressive rensemidler som ødelegger lipidlaget av huden.

Mangel på fuktighetsgivende og nærende omsorg.

For hyppig peeling. Selv banal barbering fører til irritasjon og tørrhet i huden på grunn av skade på lipidmantelen.

Ekstreme værforhold (varme, frost, sterk wir).

Lav luftfuktighet i rom med sentralvarme. Et typisk problem i våre breddegrader når batteriene kjører med full kapasitet.

Symptomer på tørr hud

Hovedtegnene på tørr hud er lett gjenkjent:

rødhet, kløe etter dusjing;

tetthet, ubehag ved å berøre huden.

Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer

Vitaminmangler kan bli "diagnostisert" av noen ytre tegn på huden. For eksempel, når det er mangel på vitamin A og E, vises tørrhet og sprekker i hjørnene på leppene, og huden på albuene blir vanskelig og grov. Imidlertid kan bare en hudlege bestemme den sanne årsaken til disse problemene, etter å ha oppnådd resultatene av relevante tester.

For å bestå test for mangel på vitaminer og mikroelementer er det nå mulig i alle laboratorier - men en spesialist må dechiffrere resultatene og gi anbefalinger om tilleggsinntak av vitaminer.

Forresten øker risikoen for beriberi hvis du:

følg en streng diett

har sykdommer i mage-tarmkanalen;

krysset aldersmerket på 40 år.

Vitaminer A, C, E, gruppe B er spesielt nyttige for huden. © iStock

Hvilke vitaminer er gode for huden?

En mangel på visse stoffer i kroppen kan virkelig provosere hudproblemer. For å unngå dem, prøv å balansere dietten slik at den inneholder mikroelementer og vitaminer det trenger.

Vitamin C (askorbinsyre)

Fordelene med C-vitamin indikerer hyppigheten av inklusjonen i kosmetikkens formler. En kraftig antioksidant, det reduserer de negative effektene av eksponering for ultrafiolett stråling, forbedrer immuniteten, stimulerer kollagensyntese, reduserer betennelse og pigmentering. Vitamin C champions er søte paprika, solbær, kiwi og sitrusfrukter.

Vitamin E (tokoferol)

Vitamin B5 (panthenol)

Panthenol er kjent som et problemfritt verktøy for helbredelse av sår og brannsår - men det er ikke mindre nyttig for å fukte huden. Det hyggeligste: Vitamin B5 er ikke uvanlig og finnes i mange matvarer, fra eggeplomme og brød til nøtter og fisk.

Vitamin H (vitamin B7, biotin)

Dette stoffet kunne lett konkurrere med vitamin E for tittelen "skjønnhets vitamin". Biotin er nødvendig for å sikre integriteten til lipidmantelen. Så snart det er mangel, blir beskyttelsen svekket - huden blir tørr, tynn og kjedelig, utslett eller peeling vises. Utgang - å inkludere i menyrätter fra lever, sopp, blomkål og brokkoli.

Mangel på vitaminer i huden kan fylle kosmetikk. © iStock

Forebygging av tørr hud

Før du snakker om forebygging, svar på noen få spørsmål.

Føler du ofte tørr hud?

Reagerer huden utilstrekkelig selv til vann fra springen?

Fra tørrhet og peeling hjelper ikke noen krem?

Svar ja til alle spørsmål? Det er fornuftig å konsultere en lege.

Hvis problemet med tørrhet er relatert til hudtype eller er en naturlig reaksjon på eksterne irritanter, vil følgende anbefalinger hjelpe deg:

installer spesielle kranvann filtre for å myke det;

bytt såpe på krem-gel;

bruk mer nærende og fuktighetsgivende ansikts- og nakkemasker;

Beskytt huden din fra vinden - en halv time før du går utenfor, bruk nærende krem ​​til utsatte områder av kroppen.

Vitaminer for tørre hender og kropp

Hvis øynene er speilet til sjelen, så er huden lakkmusepapir, en nøyaktig indikator for fysisk helse og en pålitelig ekstern barriere. Med alder mister den sin elastisitet og krever ekstra fuktighet. Ofte gir selv kosmetikk av høyeste kvalitet kun midlertidige resultater. Problemet ligger inne. Stress, mangel på vitaminer, dårlig økologi svekker kroppen. Som et resultat blir huden tørr, kjedelig, tett. For å rette opp denne situasjonen må du velge riktig vitaminer.

Tørr hud

 1. Følelse av tetthet (kinn, hender, hake, panne, underarmer, dekolleté, ben og andre deler av kroppen).
 2. Peeling områder, tidlige rynker. Huden er kjedelig, porene er nesten usynlige.
 3. Rødhet, økt følsomhet for vintervind, kald luft, kosmetikk, tekstiler.
 4. Følelsen av ubehag er forbedret etter vask.
 5. Redusert elastisitet, pigmentering.

Årsaker til tørr hud:

 1. Både eksterne og interne faktorer påvirker hudtilstanden.
 2. Ufordelt miljø: aggressive ultrafiolette stråler, frost, vind, langvarig eksponering for rom med tørr luft, utslipp fra industrianlegg.
 3. Huden kan tørke ut når kroppen virker: metabolske forstyrrelser (hormonelle sykdommer, usunt kosthold), forverring av kroniske sykdommer, aldersrelaterte endringer, vitaminmangel (sesongmessig eller kronisk), forstyrrelse av vannbalansen i kroppen.
 4. Feil hudpleie: Kosmetikk av dårlig kvalitet, vanlige varmt bad, vasking mer enn to ganger om dagen, hardt rennende vann som inneholder mye klor, for ofte bruk av skrubber, alkoholholdige midler, harde svamper.

Vitaminer for tørr hud

Vitamin C. Meget god antioksidant, fornyer den cellulære sammensetningen, er involvert i dannelsen av kollagen, noe som gir hudens elastisitet og elastisitet. Styrker også veggene i blodårene, og forbedrer blodstrømmen. På grunn av dette absorberer celler og organer oksygen og næringsstoffer bedre. Fremskynder prosessene med hårvekst og cellereparasjon, styrker immunforsvaret. Den største mengden av dette vitaminet finnes i:

 • hunden steg;
 • svart currant;
 • druer;
 • granat;
 • sitrus;
 • kål;
 • grønne erter;
 • nye poteter.

Vitamin A. Fremmer restaurering og vedlikehold av epitelvev, forbedrer metabolisme, reduserer aldringsprosessen av celler, bidrar til å kvitte seg med aldersrelatert pigmentering. 50% av dette vitaminet kommer fra animalske produkter:

 • biff leveren;
 • eggeplomme;
 • smør;
 • hytteost;
 • oster.

De mest nyttige grønnsaker:

 • Bulgarsk pepper;
 • gulrøtter;
 • gresskar;
 • vannmelon;
 • tomater;
 • aprikoser,
 • greener, spesielt persille.

Av bærene - en solbær, fjellaske, villrose og havtorn.

Vitamin E. Gir huden myk og elastisk beskyttelse mot sprekker. Det senker aldringsprosessen i kroppen, forbedrer tilførsel av celler med oksygen, reduserer tretthet, løser blodpropper. Oppbevares i store mengder i:

 • vegetabilske oljer (solsikke, bomull, soya);
 • brød;
 • frokostblandinger;
 • brokkoli;
 • Bryllupspirer;
 • noen grønne grønnsaker;
 • hele gresset.

Vitamin H (biotin). Det spiller en viktig rolle i syntesen av lipider, aminosyrer og nukleinsyrer. Med sin mangel utvikler dermatitt og depigmentering av huden. Hovedkilder:

Råegghvite fordøyer ikke biotin.

Vitaminer i gruppe B. Fremmer syntese av essensielle syrer, bloddannelse, normal leverfunksjon, helbredelse av sår. Med mangel på vitamin i første omgang lider huden. Naturkilder:

 • kjøtt og fiskeprodukter;
 • oster;
 • mandler;
 • valnøtt;
 • jordbær;
 • spinat;
 • bønner;
 • frokostblandinger;
 • hvete.

PP (nikotinsyre). Et viktig vitamin som må konsumeres når det er tørt deksel. Det er ansvarlig for reduksjonsreaksjonene i cellene, fremmer absorpsjonen av vegetabilsk protein og riktig karbohydratmetabolisme. Replenish bestander av dette vitaminet vil hjelpe:

 • mais og havregryn;
 • mel og meieriprodukter;
 • hvetekli;
 • gjær;
 • peanøtter;
 • sopp;
 • fisk;
 • kyllingegg.

K-vitamin Normaliserer blodpropp, beskytter mot intern blødning og blødning. Oppbevares i store mengder i:

 • greener (kål, spinat, dill);
 • soyaolje;
 • fiskeolje;
 • yoghurt;
 • bringebær;
 • grønn te

Vitamin D. Det dannes under påvirkning av sollys på den fete delen av dekselet. Det er nødvendig for absorpsjon av vitamin A, hudelasticitet, eliminering av inflammatoriske prosesser hos både kvinner og menn. Også utnevnt av peeling av huden. Folk med akne bør drikke disse vitaminene med forsiktighet.

De forhindrer også ødeleggelse av cellemembraner. Den mest naturlige kilden er solen. Matvarer inkluderer melk og alle meieriprodukter, samt fiskearter som tunfisk, laks, sild og sardiner.

Vitaminkomplekser

Selvfølgelig er det best å få vitaminer i sin naturlige form. Men på råd fra en lege kan du ta dem i form av injeksjoner og tabletter. Det er bedre å gjøre injeksjoner på sykehuset under medisinsk tilsyn, og ikke i en vanlig skjønnhetssalong. Det er også viktig å merke seg at det i noen tilfeller er allergi mot en eller annen type vitamin. Det er viktig å ta en pause mellom å ta pillene for tørr hud. Vitamin glut er så helsefarlig som deres mangel. Og enda et viktig poeng: Du bør ikke ta vitaminer inni og lage vitaminer på samme tid. Det kan også føre til overflod av mineraler.

De mest populære navnene på vitaminer for tørr hud:

Før du kjøper et stoff mot tørrhet og begynner behandling, bør du konsultere en lege. Etter de foreskrevne testene, vil legen fortelle hvilke mikronæringsstoffer som ikke skal forbrukes for ikke å forverre tilstanden.

Det bør være kvalitetsforbindelser som fukter fra innsiden og ikke forårsaker bivirkninger. For at huden ikke tørker, bør du drikke hele kurset som angitt i instruksjonene. Bare på denne måten vil det slutte å knekke og få et sunt utseende.

Helsen og skjønnheten i huden din avhenger direkte av kroppens generelle tilstand. Tørr hud er ikke en setning. En balansert, vitaminforsterket diett, velvalgte kosmetikk, hjelper deg med å bli kvitt dette problemet for alltid.

Tørr hud

Kløende og tørr hud

Vitaminer for tørr hud i ansikt og kropp

Huden er et beskyttende skall med mange funksjoner. Normalt er det elastisk, glatt, uten skade. Hvis huden blir tørr, signaliserer den en forstyrrelse i kroppen.

Det finnes 4 typer hud: normal, fet, tørr, kombinert (blandet). Men under visse forhold kan den vanlige typen bli en tørr.

Hva sier tørr hud?

Dette problemet oppstår av ulike årsaker. Dietter der kroppen ikke får nok av fett og karbohydrater, ubalansert usunn diett - alt dette fører til en mangel på vitaminer og viktige sporstoffer, forverres utseendet på huden, provoserer en følelse av tetthet og tørrhet i huden.

Fornemmelsen av tørrhet og forbrenning av huden oppstår på grunn av ugunstige klimatiske faktorer - frost, brennende sol, lav fuktighet, temperaturendringer. Det fremkaller tørr hud, brennende, kløe og feil omsorg, for eksempel, selv ikke personer med fet hud anbefales å bruke såpe til vask. Tørr hud av kvinner oppstår i overgangsalderen, med andre ord, hormonelle forandringer reduserer talgproduksjonen.

Blant andre årsaker til tørrhet og forbrenning i huden på kroppen og ansiktet kan man merke:

 • dehydrering
 • Tørr luft i oppvarmede rom
 • Aggressive kosmetiske prosedyrer
 • Ondartet svulst
 • Sykdommer i nervesystemet

Bestem hudens tørrhet lett. Det mister sin elastisitet, små rynker er synlige, peeling, rødhet er notert. Med konstant tørrhet i huden, kan små overfladiske sår også vises. Hvis vi legger fingre eller papir på ansiktet, blir det ingen spor av fett på dem. Men små skalaer på grunn av peeling kan forbli.

Hvordan bli kvitt tørr hud

Før du spør hva slags vitamin er nødvendig for tørr hud, sørg for den sanne årsaken til symptomet. Hvis problemet er i mage-tarmkanalen, må du først fikse det. Hvis tørr hud er en konsekvens av en faktor som kan elimineres, ikke nøl med. Parallelt skal du sørge for at huden er riktig og passende.

Folk med tørre hudtyper vil selvfølgelig ikke kunne glemme dette problemet for alltid. Men det kan og bør holdes under kontroll, spesielt fordi rynker fra tørr hud er et hyppig problem (personer med blandede og fet hudtyper lider mindre fra tidlig aldring). Tørr, tynn hud trenger spesielt fuktighet - fuktighetsgivende kosmetikk er nødvendig og forbedret beskyttelse mot ugunstige klimatiske faktorer.

Hvordan takle tørr hud hvis det er midlertidig? Hvis du er bekymret for tørr hud under sollys, bør du bruke solkrem. Hvis det ikke er nok fuktighet - drikk mer vann, få en luftfukter, ikke misbruke klorert vann og solsenger.

Hvis du oppdager tørr hud om vinteren

Prøv å bruke mer tid i frisk luft, og innendørs fukt luften; Før du går ut i ansiktet, bør du bruke en nærende, ikke rehydrerende krem.

Uansett årsak, bør problemet med tørr hud løses og støtte fra innsiden - slik at huden raskt kommer tilbake til sin normale tilstand. Vitaminer for tørr hud i ansiktet anbefales også å ta folk med tørr hud for å forhindre tidlig aldring.

Men hvordan å behandle en sykdom, er det bedre å forhindre det. Hvordan forhindre tørr hud? Nok til å overholde regler for forebygging. Ikke bruk røyking, misbruk ikke alkohol, brus og søtsaker, bruk ikke kosmetikk med alkali og alkohol, glem fuktighetskrem (bare næringsrik!) Om vinteren, og husk solkrem om sommeren. Og selvfølgelig, hold helsen din under kontroll.

Forberedelser for tørr hud

Kommer til en skjønnhetspleie, spør mange kunder spørsmålet, hvilke vitaminer er ikke nok for tørr hud. Men dette symptomet indikerer ikke nødvendigvis mangel på mikronæringsstoffer. Tørr hud, mangel på vitaminer står ikke alltid med likestilling. Årsaken til tørr hud kan være for eksempel diabetes eller gynekologisk sykdom. Og hvis det i tillegg til ubehagelig følelse på huden du er opptatt av, og andre symptomer - ta kontakt med en endokrinolog, gynekolog, mycologist eventuelt trenger hjelp allergolog, revmatolog eller hematologist.

Hvert vitamin er særegent for et bestemt sett med symptomer, manifestert i mangel. Noen symptomer er vanlige for ulike vitaminer, noen er individuelle. Derfor er det ikke nødvendig å gjette hvordan du skal håndtere tørr hud - kontakt legen din, han vil avgjøre hvilket vitamin eller en gruppe vitaminer som mangler og hvilke vitaminer du trenger å ta fra tørr hud.

Hvordan bli kvitt tørr hud med vitaminer

Vit.A, E, C, PP, B-vitaminer er ansvarlige for vår skjønnhet. Det er best å bestå en blodprøve for innholdet av vitaminer i den, nå er det mulig. Men ikke alle har tid eller midler til å gjøre dette. Etter å ha konsultert med en lege som du stoler på, kan du anta hva slags vitamin som mangler hvis det er tørr hud.

Dette betyr at huden har en tendens til tørrhet, og det er nødvendig å introdusere gunstige stoffer inn i kroppen.

Det er to måter å skrive inn på:

For skjønnhet og helse trenger du ikke bare vitaminforbindelser, men også mineraler. I motsetning til det første er de inne i oss, og går inn i sammensetningen av celler og vev. Imidlertid står vi ofte overfor utilstrekkelig innhold, noe som fører til visse kliniske manifestasjoner.

Et av disse stoffene er sink. Det er en del av cellene, konsentrere seg i leveren, bukspyttkjertelen, muskelvevet. Aktivt involvert i metabolisme og energi på grunn av det faktum som finnes i hundrevis av enzymer. Sink er viktig for stoffskiftet av E-vitamin, som også er ansvarlig for hudens elastisitet og glatthet.

Det viser seg at for tegn på tørr hud bør tilnærmingen være omfattende. Bare en kombinasjon av de viktigste vitaminer og mikro- og makronæringsstoffer vil svare på spørsmålet om hvordan du fjerner tørr hud.

Hva å gjøre med mat hvis det er veldig tørr hud

I dietten bør du legge til eller introdusere produkter med maksimalt antall vitaminer og sink. Dette storfelever og kylling slakteavfall, belgfrukter (kikerter, grønne bønner, linser), en rekke muttere og gresskarfrø og solsikkefrø, sjø fisk og sjømat, forskjellige grønnsaker (spinat, arugula), avocado; appelsin, gul og rød grønnsaker; smør og ost, meieriprodukter; vegetabilske oljer fra forskjellige kulturer (oliven, solsikke, linfrø, mais, etc.).

I enkelte land (Storbritannia, USA, Tyskland, Frankrike, etc.) er utviklingen av sunne ernæringsprogrammer en del av den nasjonale helsepolitikken. Så på hyllene til supermarkeder i Storbritannia i avdelingen for grønnsaker og frukt, kan du se tegnet "5 per dag" ("5 per dag"), noe som betyr en påminnelse om at minst 5 porsjoner grønnsaker og frukt per dag (ca. 400 g) vi må spise for sine egne gode. Det er allment kjent at å spise grønnsaker, frukt og fullkorn har en positiv effekt på helsen. Og i 2014 etablerte forskere ved et av universitetene i Storbritannia at det ikke var 5, men selv 10 porsjoner av disse produktene om dagen har større fordel. Likevel, hvis vi prøver å følge anbefalingene fra verdensforskere, vil vi kunne fjerne helseproblemer, og i tillegg behandle årsakene til tørr hud.

Tørk hud hva vitaminer å drikke

Sammen med revisjonen av ernæring, er det verdt å huske om bioadditiver som raskt kompenserer for mangel på elementer. En av dem er sink. Den inneholder en tilstrekkelig dose for å fylle den daglige normen av sink. Og den tyske produsenten har lenge vært kjent og etablert seg positivt i det farmasøytiske markedet.

Å ta sink er praktisk. Med økt tørrhet i huden, er anbefalt inntak bare 1 gang per dag i løpet av 1 måned.

Det bør bemerkes at omsorg for tørr hud skal utføres både ute og inne. Dette er en viktig del av hennes helse og skjønnhet.

Sink er en ekstra kilde til sink i form av oppløselige tabletter.

Tørr hud av kroppen. Vitaminer for sunn hud, hvordan du tar dem

Naturen har dekket menneskekroppen med en unik beskyttelse - huden. Det er tre lagd - tynn ytre epidermis, dermis eller selve huden og det beskyttende lag av subkutant fett. Hvert lag har sine egne egenskaper og funksjoner.

Den epidermis er skapt av natur for å beskytte mot ugunstige ytre forhold.

Dermis, det tykkeste laget, inneholder blodkar og ømme, følsomme kropper som føles varme, smerte og kulde. Dette laget gir fleksibilitet, elastisitet, glatthet.

Det tredje laget, organisk kombinert med kroppen, er ansvarlig for å opprettholde helsen til huden, dens fettreserver.

Symptomer på tørr hud i kroppen. Hvordan bestemme at huden mangler vitaminer

De minste forstyrrelser av komfort, både ekstern og intern, manifesteres i økt tørrhet i huden.

Det bør være varslet om det er tetthet i ansikt, underarmer og ben. Huden tar på seg et blekt, usunt utseende, noen ganger blir tørrhet og peeling merkbar, slik at det blir ujevnt inntrykk.

Denne tilstanden til huden er karakteristisk for perioden tidlig på våren, når hele kroppen mangler vitaminer og sollys, den viktigste kilden til vitamin D.

Med en godt organisert tidsfordriv, moderat og rik på grønnsaker, frukt, fiskernæring, mangel på vitaminer og hovedsymptom - tørr hud i kroppen, ikke bry deg.

Overfølsomhet og subtilitet i huden utvikler seg naturlig med alder, bruk av kremer, balsam, masker og andre måter å fukte og befeste det tar særlig betydning.

Hvilke vitaminer å ta for å behandle tørr hud

Hvis det er merkbart at huden i kroppen er tørr, er det godt å spørre legen om hvilke vitaminer som skal tas, hvilke produkter som er nyttige.

Vitamin C

Kjennetegnet siden barndommen, behagelig for smaken "ascorbinka" - kilden til det viktigste vitaminet, som er ansvarlig for elastisiteten og elastisiteten i huden, er han også en av forsvarerne, antioksidanter. Hvis kroppen mangler C-vitamin, begynner huden å tørke og skrelle, rynker vises aktivt.

Vitamin A

En av hovedelementene i vitaminalfabetet, vitamin A (retinol) bidrar til integriteten og restaureringen av alle lagene i hudepitelet.

Dette er ikke den eneste fordelen med retinol, men når det gjelder hudhelse, er dens rolle i å opprettholde sin renhet uansett alder enorm. Selv de ubehagelige alderpunktene av pigment kan påvirkes av A.

Vitamin PP

Dobbel hud vitamin, PP, sin mangel forårsaker pellagra, som manifesteres av akutt dermatitt, generell svakhet og en rekke symptomer.

Vitamin E

I dag er det mye informasjon om fordelene og nødvendigheten av vitamin E, en antioksidant, en forsvarer av kroppen. Beskyttelse mot aldring av huden, dens tørrhet, sprekker, økt rynke - alt dette er E.

Vitamin K

Phyllokinon, også kjent som koagulering vitamin K, regulerer prosessene usynlige, men svært merkbar når den er mangelfull. Det beskytter mot intern og ekstern blødning, hovedårsaken er blodpropp.

Andre alternativer

En kort liste over grunnleggende, vel og ukjente vitaminer vil være ufullstendig uten den berømte D, som dannes under påvirkning av det milde sollyset.

Uten D blir det tynne overlaget av huden som skalaer, og dette er bare en utadgående manifestasjon.

Interessant og fest til "alfabetet", H, uten hvilket syntese av fett, karbohydrater, dannelse av kollagen er umulig, finnes det ulike former for dermatitt, økt tørrhet, eksem og sår.

Hele gruppen B beskytter epidermis og dermis mot irritasjon, kløe, seborrhea, samme dermatitt.

Det er umulig å fastslå det viktigste vitaminet - alle har sitt eget ansvar, mangelen på noen av dem fører til ubehagelige manifestasjoner, og noen ganger farlige sykdommer.

Du kan ikke ignorere et slikt symptom som en tørr hud i kroppen, for å vite hvilke vitaminer som skal ta, bør straks.

Nyttig mat for å eliminere tørr hud

Siden barndommen er det kjent at gulrøtter er rike på vitamin A, i kalorier, sitroner er en stor mengde "ascorbinka", og epler er en naturlig kilde til jern.

Selv om denne informasjonen er forenklet, men riktig, kan mer detaljerte anbefalinger alltid fås fra en terapeut, en dieter.

Uraffinerte ikke-animalske oljer (solsikke, oliven, mais), nøtter, spesielt hår, kylling og vaktelegg, melk, kornfrøplanter er avgjørende for huden.

Gulrøtter, gresskar, aprikoser, ferskener, kål, grønne erter, asparges, tomater - naturlig vitamin A, som kalles "skjønnhetsvitamin".

Menneskekroppen absorberer ikke alltid B-vitaminene, de er vannløselige, er avledet fra vann, deres mengde må hele tiden fylles på nytt. Mest egnet for dette: kjøtt, lever, nyrer, gjær, egg, frokostblandinger, ledet av havregryn, sur melk.

Viktig å vite! Ikke tine kjøttet før du lager det, for å beholde maksimalt antall B-vitaminer i ferdigretteren.

De viktigste assistentene i kampen mot tørr hud i kroppen er vitaminer A, E, C.

Rå, kokte, dampede grønnsaker og frukt bør spises daglig, uansett årstid, og selvfølgelig ikke gå glipp av en utmerket mulighet til å fylle opp næringsstoffer om sommeren, når skogene og sengene er fulle av bær og grønnsaker. Huden er fuktet, helbreder og ser bra ut.

Ernæringsegenskaper i tørr hud med vitaminer

Kremer, lotioner, medisinske salver

Direkte på huden, kan du påvirke kremer, kremer, salver og andre kosmetikk.

Tørr hud i kroppen absorberer helt alle vitaminer som finnes i salver og kremer, det er også godt å ta drageer. Effekten skyldes innholdet av visse næringsstoffer og vitaminfyllstoffer og avhenger av tilstanden til den øvre epidermis.

Vær oppmerksom på! Det fukter og beroliger epidermis eneste svovelsalisylsalve, det skal skille seg fra bare salicylsyre og sinksalisylsyre som bidrar til tørking.

Globale produsenter av kosmetikk tilbyr mange produkter med et spesifikt fokus som indikerer tidspunktet for søknaden.

For eksempel, fuktighetsgivende og nærende linjer fra Yves Rocher, Garnier, L'Oreal, den prøvde kremet "Velvet Handles", de kjente kremer i "Children's" -serien.

Vær forsiktig med kremer - de er overveiende alkoholholdige og kan provosere tørrhet av epidermis. Før bruk er det nyttig å lese hva som er inkludert i produktet.

Nærende fuktighetsgivende maskepreparater for behandling av tørr hud

Beauticians anbefaler masker som en av de mest effektive måtene å opprettholde huden i god stand. De er rensende og fuktighetsgivende, nærende og kombinert, bioaktiv og nøytral.

I skjønnhetssalonger og butikker tilbys klare masker for hud med en bestemt aktiv sammensetning, noe som er praktisk for kvinner som er ansatt og som har en konstant mangel på tid.

Kostnaden for slike midler varierer fra 200 til 500 rubler. opptil flere tusen, avhenger mye av sammensetningen og produsenten.

Å nære og fukte huden på hele kroppen er ganske virkelige hjemmemetoder. Ingredienser velges på apoteket og hjemme, ved hjelp av oppskrifter fra spesiallitteratur eller råd fra våre bestemødre.

Det er viktig at sammensetningen er egnet for huden, er tilstrekkelig næringsrik, fuktighetsgivende, inneholder ikke-raffinerte animalske oljer og minst kjemi.

Overholdelse av enkle forhold sikrer en positiv effekt:

 • sammensetningen for masken skal bare brukes tilberedt;
 • huden må være ren;
 • Olje masker for tørr hud krever ikke påføring av kremer ved slutten av prosedyren;
 • Du bør ikke bruke samme sammensetning flere ganger på rad, du må bytte og diversifisere ingrediensene.

Næringsfulle masker kan brukes daglig, men det er bedre å ta pauser på en til to dager. Den samme effekten på huden i ikke mer enn 15-20 minutter.

Noen oppskrifter maskerer for tørr hud i kroppen:

• Sober tynt, irritert hudavkok av kamille med olivenolje. Tørkede kamilleblomster blir kokt med kokende vann, etter en halv time, hell buljongen og hell de pressede blomstene med olivenolje.

Massespredning på ansiktet, hender, ligge rolig i 15 minutter. Og vask masken med varmt vann.

• Toning kjedelig, blek hud kan være en blanding av revet agurk og rømme. Masken er ganske feit, den skal vaskes forsiktig, med forsiktige bevegelser.

• Næringsfull maske for meget tørr hud består av havregryn (havregryn), honning og rå eggeplomme. En spiseskje med flytende honning skal blandes med eggeplommen og rør i havregryn til tykk, ikke flytende tekstur.

Det er verdt å jobbe på tørr hud på en kompleks måte, ikke bare å ta vitaminer, fôre det fra innsiden, men også utføre vanlige kosmetiske prosedyrer - masker og wraps

Sammensetningen av pålegget på problemområder og etter 15-20 min. skyll med varmt vann. Mask er nyttig å ta hver annen dag.

Vær oppmerksom på! For mye tørr hud i kroppen krever å veie nøye hvilke vitaminer som skal inneholde masken, og regelmessig ta en slik maske.

Vær forsiktig med å bruke sitrus i masker. Disse produktene kan forårsake allergi mot tynn, sensitiv hud i ansiktet, nakke. Det er bedre å bruke velprøvde, kjente midler - ikke dyre smør, rømme, fett hytteost.

Vitaminkomplekser

Tørr hud i kroppen dikterer hvilke vitaminer å ta. Mangelen på vitaminer, som er dannet i huden av flere grunner, bør fylles på med alle tilgjengelige midler, særlig ved å ta vitaminkomplekser.

Det er nødvendig å ta fullverdige komplekser, siden mangelen på enda ett vitamin påvirker helsen og utseendet på epidermis.

Blant de som anbefales av kosmetologer, er de mest populære og praktisk effektive:

* Inntaket av noen vitaminkomplekser bør alltid samordnes med en kosmetolog eller en generalpraktiser. Bare han har rett til å anbefale hvilke vitaminer som skal drikkes med økt tørrhet i kroppens hud.

Forebygging av tørr hud

Å vite, selv generelt, årsakene til utvikling og utvikling av økt tørrhet i huden, kan du bygge livet ditt ved å unngå dem.

La oss utpeke noen grunnleggende regler for å opprettholde den normale tilstanden til hovedforsvaret til menneskekroppen.

 • Unngå langvarig eksponering for solen uten bruk av spesielle beskyttende kremer.
 • Ikke tillat visse deler av kroppen (hender, ansikt) å føle sterk frost, kald vind.
 • For hygieniske formål, bruk bare myke kosmetikk. Prøv å unngå kosmetiske vaskemidler, kremer, oljer som inneholder sulfater, alkohol.
 • Drikk nok vann i løpet av dagen, inkludere i dietten mat med fettsyrer - rød fisk, kjerner av volosh nøtter.
 • Skyll havsalt etter svømming i havet, klorert basseng.
 • Skyll hendene grundig etter rengjøring, vask med vaskemidler.
 • Ikke bli involvert i røyking, sterke alkoholholdige drikker.
 • Husk at alderen tørker huden, så velg en passende krem ​​som en konstant følgesvenn.

Hvis naturen har belønnet huden med en tynn, følsom, behandle den forsiktig, ikke plage med skrubber og børster, dekk fra kulde og varme, fuktighet, brudgom og næring.

Tørr hud i kroppen dikterer sine egne regler, det er viktig å vite hvilke vitaminer å ta for sin komfort.

Vær forsiktig! Når du kjøper kosmetikk, både dekorativt og hygienisk, er det nyttig å lese ingredienslisten. Det bør tas hensyn til alkoholholdige lotioner, rengjøringsløsninger.

Med spesiell oppmerksomhet til mynte, mentol, essensielle essensielle oljer. Hud utsatt for tørrhet er svært følsom overfor slike fyllstoffer.

Tørr hud av kroppen. Hvilke vitaminer å ta:

Tørr hud i kroppen? Nærende maske med kokosnøttolje, nærende huden med vitaminer:

Vitaminer som er verdt å være oppmerksom på hvis huden er for tørr

Hver kvinne vil ha ikke bare vakker hud, men også sunn hud, og forplikter seg til å oppnå ønsket resultat. Kroppen vår er 90% vann. Hvis fuktighet av en eller annen grunn ikke er nok, påvirker det ikke bare de interne prosessene, men også tilstanden til menneskelig hud. Det blir tynnere, peeling off, og pigmenterte flekker vises. Svært ofte oppstår spørsmålet om en kvinne har tørr hud i kroppen - hvilke vitaminer å ta for å forbedre tilstanden hennes? Hovedassistentene i dette tilfellet er retinol og tokoferol.

Tørr hud: Hva er årsaken?

Det er velkjent at med alder, forandrer strukturen av menneskelig hud, det mangler fuktighet, og det mister sin elastisitet. Dette skyldes i stor grad mangel på vitaminer i kroppen som bidrar til fuktighet. Men mange begynner å kjøpe mange kosmetikk i håp om at de vil bidra til å rette opp situasjonen. Hvis en kvinne bruker krem ​​i lang tid, inkludert på grunnlag av hormoner, påvirker dette svært negativt tilstanden til epidermis, og nektet å bruke slike kosmetikk kan føre til en reduksjon i normal funksjon av huden. Derfor, før du går til butikkene for de kjære krukkene, er det best å gå til en konsultasjon med en hudlege. Han vil anbefale hvilke kosmetikk å kjøpe og hvilke vitaminer for tørr hud skal være full.

Hovedtegn på tørrhet

I ung alder er tørr dermis normen, og det er ikke nødvendig å behandle det. Tvert imot vil de fleste unge menn og kvinner gjerne ha denne typen hud, siden det ikke har akne, akne eller akneutslett. Men fra 25-30 år øker hudens tørrhet, det grovt, temperaturen er påvirket av temperaturen ute og inne. I tillegg kan det bli rødt, flakket og viser tegn på betennelse og tetthet.

For å eliminere alle disse tegnene, må dermisbehandlingen behandles både fra utsiden og innvendig. For å gjøre dette, kom til hjelp av visse vitaminer som bør konsumeres regelmessig uten å forstyrre kurset. Før du tar det, er det obligatorisk å konsultere en kosmetolog eller en hudlege som etter undersøkelse vil identifisere årsakene til problemet.

Hva er de viktigste vitaminene som sliter med tørrhet?

Tørr hud i kroppen og andre klager på en kvinne kan hjelpe en spesialist til å forstå hvilke vitaminer som skal tas til hans pasient. Peeling av huden snakker om mangel på vitamin A, som er ansvarlig for produksjon av talg. Retinol finnes i røde og oransje grønnsaker og frukt, grønnsaker og meieriprodukter.

Askorbinsyre fremmer produksjonen av kollagen, noe som bidrar til å eliminere ansiktsrynker. Derfor er det verdt å spise mer sitrusfrukter - appelsiner, sitroner eller mandariner, samt svinebær bær, rosehip infusjon.

Vitaminer E og Gruppe B er ansvarlige for det sunne utseendet på huden. Tocopherol finnes i uberørte vegetabilske oljer. De kan spises eller brukes som ingrediens i ansiktsmasker.

Hvilke andre hjelpere er der?

I tillegg til de ovennevnte elementene finnes det en rekke vitaminer som hjelper mot tørr hud. Niacin fremmer god regenerering av dermis. Det finnes i biff lever, kylling egg, svinekjøtt, fisk, og noen grønnsaker.

Vitamin D er avgjørende for å bremse aldringsprosessen. Det er kjent at det produseres i huden under påvirkning av ultrafiolett stråling. Ikke glem at et langt opphold under strålene er skadelig for menneskets hud, men mangel på sol påvirker helsen negativt. Det er viktig å holde midtbanen. I den kalde årstiden kan du ta stoffer som inneholder dette elementet.

Calciferol er tilstede i fettfisk, torskelever, egg, egg. Det bør noteres en god effekt ved bruk av konvensjonelle fiskeoljekapsler, som kan kjøpes på et hvilket som helst apotek. Dette er en utmerket kilde til vitamin D3. Det eneste negative er en ubehagelig lukt og smak, men dette stoffet er utmerket for tørr og flakket hud. Du kan søke det eksternt. For å gjøre dette må du stikke kapselen med en nål og påføre væsken som finnes i huden. Vanligvis i 2-3 dager er resultatet, som de sier, åpenbart.

Et annet element som er ansvarlig for tilstanden til epidermis er vitamin H eller biotin. Den er til stede i tilstrekkelige mengder i maten vi spiser hver dag: i kylling kjøtt, biff lever, ost, belgfrukter, poteter, tomater, samt i epler, bananer og melon. Dens mangel kan forårsake ulike hudsykdommer, som for eksempel dermatitt.

Vitaminbaserte masker

Hjemmelagde ansikts- og kroppsmasker er veldig nyttige og slår ikke lommeboken så mye som butikken. Enhver kvinne eller jente vil kunne lage en maske fra den tørre huden i kroppen hjemme. Dette krever de vanlige produktene, for eksempel honning, eggeplommer, havregryn, olivenolje etc., så vel som kjøpt i et apotek oljebaserte produkter, for eksempel Aevit. Bland alle nødvendige ingrediensene, rengjør ansiktet fra kosmetikk og andre urenheter, bruk en maske, vent en viss tid, vaske av og deretter påfør en fuktighetskrem til huden. Tørrskallede hender, ansikt eller kropp begynner å ta et sunt utseende, noen ganger selv etter første bruk.

Du kan også lage en maske basert på leire, olivenolje og alle de samme Aevita. Det er mange oppskrifter, men ikke hver jente har tid til å lage masker hjemme. Derfor er det enkleste du kan gjøre å klemme innholdet ut av kapselen i kroppen din og håndfuktighetskrem.

Vi bør ikke glemme den følsomme huden rundt øynene, som også kan være tørr. I dette tilfellet vil masken også hjelpe, men du må bære og vaske den forsiktig. For å gjøre dette, trenger du olivenolje og vitamin E. Denne samme masken er profylaktisk til de første mimic rynker vises.

Forberedelser med de viktigste vitaminene for huden

Ved den menneskelige epidermis tilstand kan man dømme sin helse. Det er som en slags indikator som gjør det klart at tiltak må tas for å finne ut årsakene til samme tørrhet. Hvilket vitamin er oftest ikke nok hvis huden er flakket? Svaret er vanligvis retinol og tokoferol. Disse er de mest effektive vitaminer for å bli kvitt tørr hud i ansiktet og kroppen. Alle næringsstoffene nevnt i artikkelen kan også tas i form av medisiner kjøpt på et hvilket som helst apotek.

Det enkleste, rimeligste og billigere stoffet - Aevit (fra navnet er det klart at det inneholder vitaminer A og E). Det hjelper mye hvis hender, ansikt eller kropp skiller seg av. Det må tas oralt eller legges til en krem ​​eller maske. En påvist måte å kvitte seg med hudens peeling - å stikke inn kapsel Aevita og innholdet som brukes på problemområder.

Aekol er et kompleks som ligner Aevit. Det er en oljeløsning av retinol og tokoferol. Legemidlet eliminerer betennelse, akselererer helbredelsen av store og små skader på huden - sår, kutt, brannskader. I tillegg har Aekol en antibakteriell effekt. Menadione - en syntetisk analog av vitamin K - normaliserer blodsirkulasjonen i huden. Komplekset vil lett bringe tilbake tøff og skadet hud til liv.

Vitasharm inkluderer retinol, B1, B2, B3, B5, B6. Det kan brukes som et middel for å forebygge og behandle hudproblemer. Men enkle irritasjoner eller utslett kan være en grunn til å utnevne Vitasharma. Det kan også bidra til å normalisere nailplatenes tilstand, hvis de bryter og eksfolierer. Det er ganske praktisk å drikke det - det er vanlige piller som du trenger å ta bare en hver dag i fire uker.

"Formel av en kvinne" kombinerer en rekke komponenter - og vitaminer og mineraler, og ekstrakter fra nyttige medisinske planter. Dette komplekset kan brukes både i bekjempelse av dermis sykdommer, og for generell forbedring av tilstanden, støtte hår og negler, forynge huden og redusere aldersrelaterte endringer. Det er nødvendig å bruke tabletter tre ganger om dagen, hver for seg.

Gode ​​vaner

Til slutt vil jeg si at det er mange måter å håndtere med tørt ansikt og kropp, for enhver smak og lommebok. Men ikke glem at du, etter de enkle regler for selvpleie, noen ganger kan oppnå et bedre resultat enn å gå til en dyr kosmetolog.

Derfor er det nødvendig:

 • Drikk rikelig med vanlig vann og spis mer grønnsaker og frukt.
 • Reduser tiden for å ta et bad eller en dusj, for ikke å overdrive huden. Vannet skal være varmt, ikke varmt. Det er bedre å ta en kontrastdusj. Sjampoer, geler velger med fuktighetsgivende effekt. Og etter vannet behandlinger bruker lotion.
 • Opprettholde ønsket luftfuktighet hjemme og, om mulig, på jobb, utfør våtrengjøring, kjøp en luftfukter.

Så, hvis en kvinne har tørr hud, hvilke vitaminer savner hun sannsynligvis? I de fleste tilfeller snakker vi om mangel på retinol og tokoferol. I kombinasjon med et balansert kosthold, daglig ansikt og kroppspleie, kan disse vitaminene ikke bare bidra til å bli kvitt tørr hud i ansiktet, men også hindre mange sykdommer, tidlig utvikling av aldringsprosesser og eliminere synlige mangler.

Flere Artikler Om Typer Acne