Hovedmålet med anbefalt diett for vitiligo er å gjenopprette normal metabolisme, øke kroppens kobber, sink, jod, jern og vitaminer som en mulig årsak til sykdommen i fravær av en åpenbar kilde eller som et ekstra forsterkende middel under behandlingen, noe som også bidrar til å kvitte seg vekt.

Vær oppmerksom på at dette dietten ikke er nødvendig. Videre vil det være fint for deg å vite nøyaktig hvilke mikronæringsstoffer du mangler, og hvilke er i overflod, og å handle på dette grunnlag, og ikke prøver å mate kroppen til alle. Pritany når vitiligo (og ikke bare) skal balanseres. Da vil behandlingen av vitiligo selv være mye mer effektiv, og du vil raskt bli kvitt hvite flekker på huden.

Grunnleggende næringsriktlinjer

Å starte et måltid er alltid nødvendig med en "live" mat - salater, grønnsaker. Så spis noe kokt, som frokostblandinggrøt. Hver morgen, spis på en tom mage en frukt eller bær (det vil si) ca 150-200 gram. Etter 20-30 minutter, spise frokost med hvilken som helst grøt eller fettostost, pluss te uten sukker og melk. Salater fra friske grønnsaker bør tilberedes i vegetabilsk olje (oliven, sesam, soya, linfrø, solsikke). Husk å regelmessig og regelmessig bruke noe flytende og varmt om dagen. Det er bedre å spise flere ganger litt, enn en gang mye. Kjøtt - kun kokt eller dampet. Det er ønskelig å legge ingefær til mat.

Vitiligo diett - hvilke matvarer å bruke?

Hva mangler i kroppen for vitiligo

En spesiell diett eksisterer ikke, så vel som en universell måte å kvitte seg med flekker. For hver pasient, deres anbefalinger og metoder for behandling av vitiligo.

Vi anbefaler at du tar testene og finner ut hvilke mikronæringsstoffer som mangler i kroppen din. Gjør følgende undersøkelser:

 • klinisk blodprøve;
 • biokjemisk blodprøve;
 • blodprøve for infeksjoner og hormoner;
 • på autoimmun patologi;
 • hårforskning på sporstoffer;
 • urinalysis.

Skjermbilde fra nettstedet Invitro - svaret på spørsmålet om analysen av vitiligo

Deretter kan du bygge et eget ernæringsprogram slik at de nødvendige stoffene kommer fra mat.

Leger noterer seg mangel på følgende vitaminer og mikroelementer hos vitiligo pasienter:

For å forbedre terapeutisk effekt, bør fotosensibilisatorer tas - stoffer som øker følsomheten for UV-stråling.

Det finnes også en rekke vitaminer som øker utvinningen:

 • folsyre - B9;
 • vitaminer B6, B1;
 • tokoferol - vitamin E;
 • pantothensyre - vitamin B5.

Hvor får de nødvendige stoffene

 • Vitamin C - Sitrusfrukter, melon, kål, brokkoli, grønne grønnsaker, svarte og røde bønner, tomater, poteter, brusselspirer;
 • kobber - biff lever, ost, sjømat (reker), belgfrukter (erter, kikærter, linser);
 • sink - lever, magert biff, sjømat (østers, reker), harde oster, belgfrukter, nøtter, sopp og bær (blåbær, bringebær);
 • E-vitamin - erter, frokostblandinger, avokadoer, valnøtter, vegetabilsk olje (mais, solsikke, oliven), mandler, havtorn;
 • Vitamin B5 - slagteaffald av kjøtt, lever, sopp, belgfrukter, gjær, ris;
 • vitamin B6 - hvetekim og kli, soyabønner, avokadoer, peanøtter, grønne bladgrønnsaker, vannmeloner, bananer, kjøtt, fisk, melk, egg, lever;
 • Vitamin B1 - svinekjøtt, hvetekim, havre, nøtter (hasselnøtt), tørr brygger gjær;
 • fotosensibilisatorer finnes i bokhvete, persilje, fiken og greener (persille, selleri, spinat, nettle, quinoa, sorrel).

De fleste vitaminer og mineraler er ikke fordøyd nok fra mat. Derfor anbefaler leger at de tar kunstig syntetiserte vitaminer for vitiligo.

funn

Vitiligo diett bør være basert på individuelle indikatorer. Kontakt legen din for å finne ut hva som mangler i kroppen din. Basert på analysen kan du lage en individuell diett.

For å kompensere for mangel på vitaminer i vitiligo, anbefaler vi at du bruker produkter:

 • bokhvete, grønnsaker, fiken - fotosensibilisatorer;
 • erter, nøtter, frokostblandinger, avokadoer, vegetabilsk olje - vitamin E;
 • slaktebiprodukter, ris, belgfrukter, gjær - vitamin B5;
 • svinekjøtt, frokostblandinger, nøtter, tørr bryggers gjær - vitamin B1;
 • Hvetespirer og kli, soyabønner, avokadoer, peanøtter, grønne grønnsaker, vannmeloner, bananer, kjøtt, fisk, melk, egg, lever - vitamin B6;
 • sitrusfrukter, grønne grønnsaker, kål, bønner - vitamin C;
 • Lever, ost, belgfrukter, sjømat, nøtter - kobber og sink.

I tillegg tar vitaminkomplekser, da ikke alle næringsstoffer fordøyes med mat.

Vitiligo: årsaker og symptomer på sykdommen. Behandlingsmetoder og forebyggende tiltak

Vitiligo er en spesiell hudpatologi og uttrykkes ved forsinkelsen av melaninpigmentet i enkelte deler av dermis. Problemplater leverer psykologisk og estetisk ubehag til eieren og følger ham hele tiden.

Hva fører til sykdommen, og om det finnes måter å behandle vitiligo, bør du vurdere neste.

De viktigste årsakene til vitiligo

Hvis hvite flekker vises på huden, betyr det at vitiligo utvikler seg. Ofte kaller legene denne sykdommen "leukodermia". Melanin er ansvarlig for hudfargen til en person. Og hvis det er i overflødig kropp eller det er ikke nok, begynner pigmenteringen å forandre seg. Problemet oppstår hovedsakelig i den yngre generasjonen til tretti år, men det har vært tilfeller da vitiligo dukket opp i løpet av overgangsalderen. Patologi skjer i gjennomsnitt i 3% av verdens befolkning og kan arves. Plettene er tydelig synlige på den solbrune kroppen, slik at bærerne av denne sykdommen prøver å unngå sola. Hva er riktig, fordi det ikke er melanin i disse hvite områdene i huden, og ultrafiolett stråling kan forårsake brannskader.

Hovedårsakene til vitiligo er ikke fullt ut forstått. Det finnes forskjellige medisinske teorier. Noen leger hevder at vitiligo er et symptom på sykdommen i hele organismen, og lyse områder av huden er et symptom på patologi. Selvfølgelig er i kroppen alt sammenkoblet. Og problemer i en kropp vil alltid bidra til brudd på andre. Hovedårsaken er mangel på melanin. Når cellene slutter å produsere det, begynner en feil.

Beregnede årsaker til vitiligo:

• forstyrrelser i immunsystemet. Når det er forskjellige patologier i kroppen, blir dets arbeid forstyrret, og produksjonen av de nødvendige antistoffene for beskyttelse oppstår ikke, eller kontrollen over antistoffets arbeid forstyrres, og sunt vev er skadet. Spesielt ofte forekommer vitiligo hvis en person lider av diabetes, reumatoid artritt, psoriasis, lupus erythematosus, skjoldbrusk sykdom;

• arvelig faktor Sykdommen kan overføres genetisk. Det ble også avslørt at personer med brune øyne er mer utsatt for denne sykdommen enn eiere av grå og blå øyne;

• stress og traumer Stressfull situasjon provoserer et tap av melanin. Det er nok å huske hvordan en person raskt blir grå etter en vanskelig psykologisk situasjon;

• skjoldbrusk sykdom. I gjennomsnitt har 10% av de som er diagnostisert med vitiligo, skjoldbruskkjertelforstyrrelser (hypertyreose, goiter, hypothyroidisme);

• sykdommer i mage-tarmkanalen;

• arbeide i farlige næringer;

• kjemisk eksponering. Kjemikalier, som fenol, kan også forstyrre melaninproduksjon. Ofte skjer dette ved bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet;

• narkotika. En rekke stoffer kan ødelegge melanin. For eksempel antibakterielle stoffer som ødelegger tarmmikrofloraen, og kroppen kan ikke få viktige vitaminer til det fulle.

• fysisk skade. Lyse flekker kan oppstå på stedet av et kutt, brenn, blåmerke eller kraftig revet hud.

Symptomer og metoder for diagnose

Symptomene på sykdommen er hvite flekker rundt hvilke det kan være en frynse. De er ordnet symmetrisk og kan oppstå hvor som helst: på hendene, på ansiktet, på magen, på beina, rundt øynene og leppene, på kjønnsorganene. Hvis vitiligo vises på hodet, vil håret også falme. Ved depigmentering kun visuell effekt, ingen smerte. Spots er svært følsomme for ultrafiolett stråling, så du trenger mindre å være i den åpne solen, fordi huden blir helt ubeskyttet.

Ved sykdomsutbruddet er symptomene fraværende, bare svak kløe kan følges. Ailment kan utvikles. Saker der stedene forsvinner alene er ganske sjeldne. Dermatologen kan diagnostisere sykdommen. For å bekrefte diagnosen, må du gjennomgå en undersøkelse i strålene i Woods lampe. I tillegg kan biopsi, blod og urintester foreskrives.

Vitiligo hos barn

Hos barn ser vitiligo det samme som voksne. Sykdommen er mottagelig for terapi, det beste resultatet er gitt ved ultrafiolett behandling. I ungdomsårene, når utseendet er av stor betydning, kan stress og latterlighet fra jevnaldrende bidra til forverring av sykdommen. I tillegg til genetikk og stressende situasjoner er en annen risikofaktor for utviklingen av sykdommen dårlig økologi.

Vitiligo hos barn forekommer ofte i ett område av kroppen. Dette er den såkalte segmentformen av sykdommen. Det er også en generalisert form når stedene ligger symmetrisk på høyre og venstre side av kroppen. Det skjer at før sykdommen begynner, har barnet kløe, rosa flekker og prikker. Oftere syke jenter.

Det er svært viktig i behandlingen av denne sykdommen hos barn for å fullt ut gjenopprette den forstyrrede metabolismen, siden metabolisk svikt fører til utilstrekkelig melaninproduksjon. For å maksimere effekten må tilnærmingen være omfattende. Legen foreskriver en rekke medisiner og ultrafiolett stråling. Fotosensibiliseringsbehandling er rettet mot å begrense effekten av solens direkte stråler på barnets depigmenterte hud. For å gjøre dette, bruk solkrem og andre kosmetikk. Multivitaminer og mineralkomplekser, immunokorrigerende stoffer og antioksidanter kan også foreskrives. Hvis konservativ behandling ikke gir den ønskede effekten, kan kirurgisk behandling foreskrives.

Behandling av vitiligo: metoder og midler

Når hvite spor opptrer på huden, oppstår spørsmålet umiddelbart hvordan du skal behandle vitiligo. Først og fremst må du besøke en hudlege. Legen vil diagnostisere og identifisere sykdomsform, velge en behandlingsmetode og forskrive medisinering. Dette er veldig viktig for ikke å forvirre vitiligo med en annen hudsykdom, slik at feil behandling ikke forverrer situasjonen.

Sykdommen er ikke farlig. Men med forsiktig undersøkelse ble det ofte oppdaget problemer med stoffskiftet. Dette fremgår av psoriasis, skallethet, dysbacteriosis, en ubalanse i nervesystemet. Statistikk viser at prognosen for terapi for denne patologien ikke er positiv. Men det er mennesker som beseiret sykdommen, så du må følge alle legenes instruksjoner. Du må tilbringe mye tid på behandlingen, pigmentet blir ikke fullstendig restaurert og ikke jevnt. En enkelt eksponering vil ikke være nok. Behøver også terapi og den underliggende sykdommen.

Vitiligo behandling inkluderer følgende metoder:

- PUVA-terapi, når de berørte områdene av kroppen bestråles med ultrafiolett lys av en viss intensitet. Metoden inkluderer bruk eksternt eller innvendig fotosensibiliserende medikamenter som forbedrer oppfatningen av ultrafiolett stråling. Etter flere timer finner ultraviolett bestråling av generell eller lokal type sted. Hvis alt går bra, vil pigmenteringen på det berørte området etter flere økter normalisere seg;

- behandling med hormonelle midler. Denne typen terapi er rettet mot normalisering av immunitet. Hvis stedene ligger lokalt, brukes hormonale salver med et gjennomsnittlig aktivitetsforløp på tre måneder til behandling. Hvis den ubehagelige sykdommen ikke forsvinner, kreves sterkere hormonelle kremer. Når flekkene er plassert i hele kroppen, er hormonpiller foreskrevet. Ethvert stoff kan bare tas på resept;

- bruk av en helium-neon laser for bestråling

- Mikrobølge resonansbehandling. De fleste pasienter opplever en forbedring etter et par økter;

- Overholdelse av diett som en terapi for å gjenopprette alle metabolske prosesser i kroppen. Kostholdet bør omfatte sjømat, lam, tomater, havre, mais, ris, epler, torskelever, kål;

- Fytoterapi, som inkluderer bruk av urte-tinkturer og avkok. Resultatet kan bli merkbart etter minst seks måneder;

- behandling med en excimer laser, resultatet er merkbart etter seks prosedyrer;

- hudbleking for å redusere kontrasten mellom sunn og depigmentert hud;

- transplantasjon av pigmentceller fra sunn hud.

Hvordan behandle vitiligo: forebyggende tiltak

Hvordan behandler du vitiligo i tillegg? For komplisert terapi må du normalisere hormoner, forhindre kontakt med kjemiske midler som kan bidra til utseendet på hvite flekker, ta ekstra vitaminer og sporstoffer, forsøk å unngå stressfulle situasjoner, og sørg for at det ikke er noen ormestimulasjoner i kroppen.

Som et forebyggende tiltak, er det nyttig å herde kroppen og utføre hevingstiltak. Det er veldig viktig å overvåke ernæring. I dietten bør alltid være friske grønnsaker og frukt, greener. Og fra dårlige vaner, for eksempel, er røyking bedre å gi opp. Siden de bidrar til en svekkelse av immunforsvaret.

Det må huskes at du ikke kan selvmedisinere. Terapimetoden kan kun velges av en kvalifisert spesialist. Det viktigste er å adressere det i tide for å forhindre spredning av sykdommen til forskjellige deler av sunn hud.

Årsaker til vitiligo

Årsaker til vitiligo - en kombinasjon av faktorer som påvirker eller antas å påvirke utviklingen av denne sykdommen hos mennesker.

Vitiligo er en svekket nedgang i pigmenteringen av huden, noe som kan påvirke mennesker av begge kjønn, alle raser og nasjonaliteter. Vitiligoklinikken vises i hvite flekker på hele kroppens hud, som til slutt kan endres, vokse og spre seg til andre områder. Videre, hvis et slikt fenomen gir en person ubehagelige opplevelser, er det bare på et psykologisk nivå - vitiligo manifesterer ikke smerte, kløe, rødhet og andre ting.

Det som fører til utviklingen av vitiligo er fortsatt ikke fullt ut forstått. Det er versjoner av sykdommens opprinnelse på grunn av insuffisiens av enzymet tyrosinase, genetisk predisposisjon, autoimmune forandringer i kroppen, psykiske lidelser og andre faktorer. Til nå har ingen av de påståtte årsakene til vitiligo ingen vitenskapelig grunnlag, og kan derfor bare betraktes som en antagelse og krever videre studier.

Enzymmangel

Den neurogene teorien om oppstart av vitiligo er blitt den første som vurderes av forskere når symptomer på denne sykdommen oppstår. Blant de viktigste prinsippene i denne teorien er effekten av nervøse lidelser på prosessene som skjer i huden. Hudcellene som er ansvarlige for produksjonen av melanin, har samme mekanisme for utseende med nervecellene. Begge celletyper bruker tyrosin til å isolere hovedproduktet. Derfor har eksperter antydet at vitiligo er direkte relatert til sykdommer i det sentrale og autonome nervesystemet. Enzymmangel på tyrosinase fremkaller ikke bare underoksydasjon av tyrosin, men hemmer også produksjonen av melanin i huden. Men til i dag har dette, som alle andre teorier, ikke blitt bekreftet i vitenskapelige kretser.

Sannsynlighet for patologi

Som de virkelige årsakene til dannelsen av vitiligo flekker på huden av forskere i dag ikke er navngitt, er det umulig å si under hvilke omstendigheter vitiligo vil helt sikkert oppstå i denne eller den personen.

Sykdommen oppfører seg så uforutsigbart at selv i tilfeller der leger forsøker å stimulere menneskekroppen til å gjenopprette disse eller andre nedsatte funksjoner, som antagelig kan tjene som årsaker til vitiligo, kan patologien fremdeles manifestere seg i en absolutt positiv klinikk av den underliggende sykdommen som å helbrede.

Er sykdommen smittsom?

Når man vurderer alle mulige teorier om forekomsten av vitiligo i menneskekroppen, kan man bare utvilsomt konkludere - patologi er ikke smittsom, det kan ikke overføres enten hver dag, seksuell eller annen kontakt. Den eneste presumptive måten å overføre vitiligo er dens genetiske fiksering og overføring langs arvsleddet, selv om det ikke er selve patologien som overføres, men bare gener som kan provosere en feil i immunsystemet. Dyschromi oppstår som regel oftest hos personer som allerede lider av diabetes, erosive patologier, sykdommer i skjoldbruskkjertelen.

Pinto arvelighet

Legene gir imidlertid ikke et klart positivt svar om arveligheten til vitiligo. Patologi er ikke en medfødt sykdom, den utvikler seg på grunn av brudd på mange prosesser i menneskekroppen under påvirkning av en rekke eksterne faktorer. Familiesaker av forekomsten av vitiligo eksisterer fortsatt, siden den genetiske koden overføres til barnet fra foreldrene, og hvis den tidligere generasjonen har gener som utløser immunforsvar for å mislykkes, er det ganske sannsynlig at slike gener også kan forårsake slike sykdommer i barnet.

Den eneste vitenskapelig etablerte sannheten i spørsmålet om forekomsten av patologien i spørsmålet er det bekreftede faktum av økt risiko for vitiligo hos bronseøyne mennesker.

Forklaring av dette faktum i vitenskapen ennå. Men det er nettopp etablert at i blåøyne og grønne øyne er sjansene for forekomsten av sykdommen nesten null.

Predisponerende faktorer

Før du ser etter årsakene til vitiligo, er det viktig å forstå at denne patologien aldri skjer i en helt sunn person. Derfor, hvis hvite flekker vises på huden, er det nødvendig med en grundig medisinsk undersøkelse av hele kroppen. En slik ekstern markør, slik som vitiligo, indikerer alltid noen form for interne problemer i immunsystemet, provoserende feil i dannelsen av hudpigmentceller.

Sannsynligvis kan impulsen for utvikling av vitiligo ha hormonforstyrrelser, helminthisk invasjon, gastrointestinal sykdom, vegetativ-vaskulær dystoni. Alle de ovennevnte sykdommene og problemene følger ofte de identifiserte tilfellene med vitiligo hos mennesker.

Hvis det etter en omfattende medisinsk undersøkelse ikke er noen antagelser om årsakene til patologien som studeres, er det viktig å tenke på din egen psyko-emosjonelle tilstand, da alvorlig følelsesmessig lidelse også kan provosere forekomsten av hvite flekker på epidermis.

underernæring

For å provosere forekomsten av vitiligo, ifølge leger, kan feil diett, eller rettere, de sykdommene det forårsaker. Svært ofte, når man diagnostiserer vitiligo, observerer leger samtidig tarmdysbiose og malabsorbsjonssyndrom. Med disse patologiene i kroppen er absorpsjonen av vitaminmineralkomplekset forstyrret, enzymer som påvirker helsen til menneskets hud sterkt.

Unormaliteter i leverenes arbeid bidrar til stillestående prosesser av galle i kroppen, noe som også kan utløse utviklingen av flekker på huden. I leversykdommer kan bruk av legemidler som er feil absorbert og filtrert av det syke organet også føre til patologi i hudzonen.

Autoimmune sykdommer

I moderne medisinske sirkler anses den autoimmune naturen av vitiligo som mest sannsynlig. Feil i immunforsvaret i kroppen fører til dannelse og produksjon av antistoffer som ikke bare påvirker virus, sopp og bakterier, men også innfødte celler, inkludert hudceller. Den autoimmune teorien om sykdommen bekrefter fakta om utviklingen av slike sykdommer hos pasienter som revmatoid artritt, autoimmune lesjoner av skjoldbruskkjertelen, lupus erythematosus parallelt med hudlidelser.

Forstyrrelse av det endokrine systemet og hormonforstyrrelsen kan provosere starten av vitiligo.

I tillegg kan brudd på eggstokkene, binyrene, bukspyttkjertelen, hypofysen påvirke forekomsten av vitiligo.

Akkumulering av skadelige stoffer

Ifølge teorien om biokjemisk skade kan oksidativt stress i kroppen være basert på akkumulering i hudcellene av overskytende frie radikaler med en parallell prosess for å redusere antioxidantbeskyttelse. Samtidig er melanocyttene i huden ødelagt, og det er områder av ufarget epidermis.

Det har en negativ effekt på melanocytter og forskjellige giftige kjemikalier. Årsakene til dyskrom kan være langvarig kontakt med arsen, formaldehyd, alkylfenoler, polyakrylater i kjemiske anlegg, storskala rusmidler, infeksjoner, forgiftning og ukontrollert bruk av farmakologiske legemidler. Eksperter sier at det kan være tilfeller av vitiligo hos pasienter med mangel på vitaminmineralkomplekset, spesielt med mangel på sink, jern, kobber og andre ting.

Parasitter som årsak til vitiligo

Svært sjelden i medisin er det tilfeller av den såkalte helminthiske invasjonen, som var begynnelsen på utviklingen av vitiligo. Med et langt opphold i menneskekroppen av helminter (ormer), lider immunsystemet, avitaminose oppstår, og kalium, kobber, selen, magnesium, mangan og silisium er utarmet. Og siden i tilfelle deteksjon av vitiligo, er pasientene alltid diagnostisert med en kritisk mangel på kobber i kroppen, slik en samtrafikk har rett til å være.

Psykologiske grunner

Den psyko-emosjonelle tilstanden til pasienten har stor innvirkning på forekomsten av problemet med vitiligo. Ifølge noen estimater kan denne patologen tilhøre kategorien psykosomatiske sykdommer, sammen med enuresis.

Psykosomatics, derimot, antyder at det er flere grunner til vitiligo. For det første vil denne patologien bli gjenstand for de som ikke gir en følelse av fremmedgjøring og løsrivelse. Apati og mangel på interesse i omverdenen og hendelser, nærliggende mennesker og til og med føre til at organismen, analogt med psyken, begynner å avvise deler av seg selv. Ved vitiligo kan melanin fungere som en slik del i huden.

Den andre gruppen psykologisk utsatte mennesker for utseendet av hudavvik er de som slutter å føle sin egen forbindelse med samfunnet. Sosialgrupper avviser individet og merker ham som en utstødt, som fysiologisk vil manifestere i samme ekstraordinære patologi.

Forekomst hos barn

Betraktet patologi kan også forekomme hos små barn. Det er ingen grunner til en slik prosess i bevisbasert medisin, men en rekke faktorer kan spille en nøkkelrolle i forekomsten og utviklingen av vitiligo hos et barn. Leger inkluderer arvelighet, alvorlige smittsomme sykdommer, tidligere utført, ormer, et svakt immunsystem og den negative effekten av stressende situasjoner og miljøsituasjonen i regionen der barnet bor. Bare den sistnevnte faktoren kan antakelig føre til at sykdommen utvikles utelukkende hos barn, at voksne enten er tilpasset miljøet eller at innflytelsen er så sterk at den umiddelbart utløser vitiligo i tidlig barndom. I alle fall i dag er alle årsakene til sykdommen bare en teori, men i praksis må eksperter fortsatt finne ut hva som forårsaker en så merkelig sykdom.

Hva du trenger å drikke vitaminer for vitiligo

Vitaminer med vitiligo er medisinske preparater som hjelper med kronisk hudsykdom, en karakteristisk egenskap som er tilstedeværelsen av hvite flekker på visse områder av kroppen. Behandlingen av en sykdom er en urolig prosess som krever en individuell tilnærming og bruk av ulike terapeutiske teknikker. En av de ekstra behandlinger for vitiligo er vitaminterapi.

Effekten av vitaminmangel på sykdommen

Den viktigste energiressursen til hver avhenger i stor grad av næringsstoffene som er konsumert med mat, som er nødvendige for normal kroppslig funksjon. Disse er proteiner, fett, karbohydrater, mineraler og vitaminer.

Sistnevnte er viktige i det komplekse systemet for regulering av vitale prosesser. Deres mangel, assosiert med utilstrekkelig innhold i mat eller som oppstår fra indre sykdommer, påvirker generelt den generelle tilstanden.

For en person som lider av sykdommen, preget av tilstedeværelse av vitamin ubalanse i kroppen. Fremveksten av vitiligo er forbundet med biokjemisk forstyrrelse i systemet med homeostase. Ifølge denne versjonen utvikler pasienten et brudd på antioksidantbeskyttelse. Mangelen på pigmentering på enkelte steder på huden skyldes skade på bestemte celler - melanocytter, som er ansvarlige for hudens fargestoffer, som oppstår som følge av en reduksjon i funksjonell aktivitet av en rekke enzymer.

Det er studier som har bevist helsepåvirkninger av antioksidanter i behandlingen av denne sykdommen.

Hvilke vitaminer mangler i behandlingen av vitiligo

Antioksidanter er kjemiske forbindelser som kan redusere graden av oksidasjonsreaksjoner i menneskekroppen. De mest kjente representanter for denne kategorien av stoffer vurderes:

 • vit. C (askorbinsyre);
 • vit. E (tokoferol);
 • vit. D (kalkiferol);
 • provitamin A (karoten).

Følgende legemidler kreves: tiamin (B1), nikotinsyre, pyridoksin (B6), folsyre, riboflavin (B2).

Den daglige dosen av vitaminer for vitiligo er gitt nedenfor.

 • Askorbinsyre - 70 mg.
 • Riboflavin - 2 mg.
 • Karoten - 1 mg.
 • Tiamin - 1,7 mg.
 • Tocopherol - 10 mg.

Du kan lese omtaler hvis vi snakker om et bestemt farmakologisk merk av multivitaminkompleks. Et enkelt opptak varer omtrent en måned.

Kjennetegn på vitaminer i vitiligo

Vitiligo behandling med vitaminer er ikke den viktigste metoden. Det kan bare fungere som et tillegg til medisineringstiden.

Farmakologiske selskaper produserer ikke komplekser designet spesielt for personer som lider av sykdommen. Det er kjent hvilke vitaminer som har en gunstig effekt. De er tilgjengelige på apotek og er tilgjengelige uten lege resept:

 • B-vitaminer: B1, B6, B12, B9 (folsyre), B5;
 • vit. E;
 • vit. S.

Følgende forbindelser har en terapeutisk effekt:

 • kobbersulfat (fungerer som en komponent i de fleste multivitaminpreparater - Aevit, Vitrum, noen ganger brukt som injeksjoner direkte til det berørte området);
 • sinkoksid (brukt som en salve, krem ​​eller andre doseringsformer beregnet på ekstern bruk);
 • sinksulfat (foreskrevet for å drikke i eller i form av løsninger for ekstern bruk).

Et av de viktigste stoffene i behandlingen av vitiligo er vitamin D. Dette skyldes direkte deltakelse i melaninsyntesen.

Det har vist seg at en kombinasjon av kobber og askorbinsyre kan forsterke effekten av UV-stråler. På grunn av dette er det mulig å forkorte behandlingsforløpet med halvparten. Det er bedre å ta vitaminer for vitiligosykdom hvis de inneholder disse forbindelsene. Ikke glem om riktig ernæring, rik på protein og karbohydrater.

Bruk av vitaminer

Ved behandling av vitiligo er det tilrådelig å foreskrive noen syntetiske stoffer - noen typer kortikosteroider eller kalsineurinhemmere.

Kortikosteroider er foreskrevet til en pasient med en akutt mangel på sine egne hormoner i binyrene i binyrene. Følgende typer kortikosteroider brukes til behandling av vitiligo:

 • betametason;
 • prednisolon;
 • kortikotropin i kombinasjon med PUVA behandling;
 • 4% natriumsalisylat.

Calcineurin-hemmere brukes ofte i kombinasjon med UV-terapi.

Selv menneskekroppen må regelmessig forbruke en tilstrekkelig dose vitaminer fra naturlige kilder. Disse inkluderer slike produkter: bokhvete grøt, greener (persille, spinat), rosehip bær, hard ost, sjømat, biff lever.

vitiligo

Generell beskrivelse av sykdommen

Dette er en patologisk prosess på huden til en person, der melaninpigmentet forsvinner i enkelte områder av huden. Sykdommen kan utvikles i alle aldre. Vitiligo er ikke en smittsom sykdom som forårsaker mange psykiske ubehag på grunn av kosmetiske problemer.

Årsaker til hud depigmentering og utvikling av vitiligo

Årsakene til at melaninpigmentet forsvinner fra huden er ikke akkurat kjent. Meninger fra mange leger er forskjellige. Teorien om den genetiske opprinnelsen til sykdommen gjorde mest mulig.

Andre faktorer som kan føre til at vitiligo utvikler seg inkluderer:

 • Virkninger på kroppen av kjemiske forbindelser, giftstoffer og stoffer (spesielt de som inneholder gummi, maling) - Denne typen sykdom forsvinner alene etter at kroppen ikke lenger er mettet og kommer i kontakt med dem;
 • prosesser av nekrose og betennelse i huden;
 • forstyrrelser i de nervøse, endokrine, immunsystemene;
 • fysiske skader, kroniske sykdommer i indre organer;
 • brudd på metabolske prosesser for behandling av jern, sink, kobber, vitaminer (kan utvikle seg på grunn av problemer med fordøyelseskanalen);
 • helminthiasis kan forårsake utvikling av vitiligo, siden ormer forstyrrer den normale aktiviteten til endokrine kjertler, noe som kan forårsake mangel på mikro- og makroelementer i kroppen (med dette problemet er det verdt å gjennomføre en fullstendig deworming av kroppen, hvorpå hvite flekker begynner å forsvinne).

Symptomer på vitiligo

I begynnelsen av sykdommen vises små flekker av lys rosa eller hvitt på huden. Hvis ubehandlet, begynner flekkene å vokse i størrelse og til og med koble til hverandre, og dermed øke det berørte området. Spots har alltid avrundede og klare grenser.

Generelt forekommer pigmentering på lemmer, ansikt, i livmorhalsområdet, i de intime områdene (nær kjønnsorganene og nær anus). Også flekker vises på store folder, på steder med konstant klemme eller friksjon, etter skade på huden.

I de fleste tilfeller plasseres flekkene symmetrisk.

Spots vises smertefritt og uten noen andre følelser.

Det er viktig! Huden hvor flekkene er plassert blir ufølsom for lave eller høye temperaturer. Derfor bør områder av kroppen med vitiligo beskyttes mot kulde og fra eksponering for sollys. Når vitiligo ikke kan sole seg - er huden uten melanin og under påvirkning av ultrafiolette brannskader enkelt, på grunn av hvilken du kan få alvorlige forbrenninger. I tillegg er det på en garvete kropps hvite flekker uttrykt mye mer intens. Før du går ut i den varme årstiden, bør kroppsdeler med pigment åpne smøres med solbeskyttelse med høy grad av beskyttelse, og om vinteren med tykk krem ​​for å unngå frostbit. Pass på å kle deg varmt for å unngå frysing.

I tillegg forstyrres svette og sebum i sykdomsområdene, problemer med muskel-voloskovymi og vasomotoriske reflekser. På det fargede håret mister de også fargene og misfarget.

Det er en myte at personer med vitiligo er mer utsatt for kreft. Denne myten har lenge blitt fjernet av spesialister ved hjelp av spesielle studier og statistiske data. Vitiligo hjelper ikke i dannelsen av kreftceller.

Det eneste som kan skje med vitiligo er komplikasjoner. Dermatitt, eksem og psoriasis kan utvikle seg (dette skyldes økt følsomhet i huden i områder av lesjoner, hvor det er flekker). Slike tilfeller er sjeldne og observeres når sykdommen blir forsømt.

Skjemaer og typer vitiligo

Vitiligo er delt inn i typer og former avhengig av sted for forekomst og prevalens.

Det finnes 3 former for vitiligo: lokal (fokal), generalisert og universell. De to første formene er fortsatt delt inn i 3 underformer.

Lokal eller fokalform av vitiligo er: brennpunkt (i ett senter er det ett eller et par punkter); Segmental (flekker ligger langs nerveplexusene eller langs nerverne selv) og slimete (flekker med vitiligo vises bare på slimhinnene).

Det generaliserte skjemaet er delt inn i 3 underformer: acrofascial (flekker ligger på hender, ansikt og føtter); vulgært (flekker er spredt over hele kroppen på kaotisk måte); blandet (underformer av generalisert med fokale former kan kombineres).

I universell form er nesten hele huden depigmentert.

Det er også 2 typer vitiligo:

 1. 1 type A (ikke-segmental) - vitiligo skyldes sykdommer av autoimmun natur, i denne typen sykdom er nervesystemet ikke forstyrret;
 2. Type 2 (segmental) - flekker oppstår på bakgrunn av lidelser i det sympatiske nervesystemet, og de ligger i retning av nerveplexus og direkte på nerverne selv.

Nyttige produkter for vitiligo

Ernæring for vitiligo er en integrert del i behandlingen. Pasientens diett er rettet mot å normalisere metabolisme, styrke og gjenopprette mental balanse. Vitiligo kan da utvikle seg på grunn av nervøse lidelser, og omvendt, mot vitiligo, kan det oppstå feil i nervesystemet på grunn av utseendet på problemer med helse og utseende (spesielt kvinner er deprimert av denne kosmetiske feilen).

Til alt dette må kroppen være mettet med tyrosin, for aktivering av hvilke kobbersalter som trengs. Disse stoffene er nødvendige for dannelsen av melaninpigment. For å fylle kroppen med tyrosin må du spise gresskarfrø og bønner. Kobbersalter finnes i torskelever, bifflever, sjømat, fisk, sopp, bananer, kirsebær, ananas, bringebær, i alle belgfrukter og grønnsaker.

Dessuten bør pasienten spise matvarer som inneholder vitaminer E, B, C, nikotinsyre og folsyre, jod, sink, jern og mangan. For å få de ovennevnte stoffene inn i kroppen, bør pasienten spise bokhvete, fiken, melon, pærer, aprikoser, brombær, valnøtter, sellerirot og persille.

Anbefalinger for organisering av matinntak under hele behandlingen av vitiligo

Før hvert måltid skal du drikke et glass rent vann, og deretter etter 20 minutter begynner du å spise mat: du må først spise grønnsaksalat, krydret med vegetabilsk olje (solsikke, linfrø, oliven, gresskar, soya, sesam). Deretter salaten du trenger å spise kokt frokostblanding.

Frokost kan startes med frisk frukt og bær (de bør spises på tomt mage på 200 gram), etter en halv time bør du spise kalorier med lavt kaloriinnhold eller grøt.

Maten er nødvendig i små porsjoner, antall mottakelser må være minst seks.

Sukker bør erstattes med tørket frukt og kaffe - med grønn te og fersk juice. Ginger eller ingefærpulver kan legges til alle retter. Kjøtt og fisk bør være fettfri og dampet eller kokt.

Det er strengt forbudt å overeat!

Folkemedisin for vitiligo

Tradisjonelle metoder for behandling av vitiligo inkluderer flere områder: intern og ekstern bruk av terapeutiske midler, samt maskeringspunkter.

For intern behandling av vitiligo, brukes decoctions av St. John's wort, medisinsk salvie, trillebark, jordbærblader, vårprimrose, nese, duckweed, alkoholholdig tinktur basert på rød pepper.

For ekstern behandling blir rødblodig geranium brukt (bad er tatt med avkok), rød leire i kombinasjon med ingefærjuice, radishfrø malt i et pulver. Hvis det er hvite flekker på ansiktet, skal huden rengjøres med avkok av persillefrø og sitronsaft.

For å maskere de hvite flekkene med anisolje, rabarber juice, alkoholtinktur av valnøttblader og deres grønne vegger. De smør de berørte områdene, de blir mørkere og blir nesten usynlige.

Den tidligere behandlingen er startet, jo mer effektiv blir det. Derfor bør du være oppmerksom på eventuelle endringer i huden og gjennom hele kroppen.

Metoder for tradisjonell medisin for vitiligo bør brukes i lang tid. Behandlingen kan ta fra 2 måneder til et halvt år. Før du bruker noen av terapeutiske metoder, bør du søke hjelp av en spesialist. Det er takket være ham at årsakene til flekker blir riktig etablert, hvoretter behandlingen vil bli riktig tildelt.

Vi følger riktig kosthold for vitiligo hos voksne og barn.

Vitiligo eller leucoderma er en hudsykdom som er ledsaget av depigmentering av huden i visse områder av ansikt og kropp. Vi har en mer detaljert artikkel om årsaker og manifestasjoner av vitiligo, vi anbefaler å lese.

Forutsetningene for utvikling er oftest genetisk predisponering eller svekket metabolsk prosesser. Og hvis ingenting kan gjøres med genotypen, kan metabolismen normaliseres, i hvert fall delvis, ved hjelp av et godt gjennomtenkt, godt sammensatt diett. Terapeutisk diett for vitiligo er et obligatorisk element i kompleks behandling av sykdommen sammen med medisinsk behandlings- og fototerapi.

Næringens rolle i sykdommen

Undervurder ikke rollen som riktig ernæring i vitiligo. Av en eller annen grunn tror folk frivillig homøopatiske charlatans, bruker store summer på fantastiske innovative utviklinger som i to uker angivelig redder dem fra noen plager for alltid. Men kjennetegnet gjenkjenner ikke viktigheten av riktig ernæring, å gi opp alkohol og lavkvalitets, fettstoffer og krydret mat.

Helsesituasjonen til hver person, ikke bare pasienter som lider av hudens avkjøling, er nært knyttet til kvaliteten og mengden av produkter han mottar daglig. Et balansert kosthold kan virkelig bidra til å forbedre helsen - ikke i to uker, men i 1-2 måneder sikkert.

Målene for klinisk ernæring:

 • redusere de viktigste og mest ubehagelige manifestasjoner av sykdommen - karakteristiske melkehvite flekker på huden;
 • hindre mulige allergiske fenomener - dermatitt, kløe, peeling, rødhet;
  gjenopprette metabolske prosesser;
 • styrke immunforsvaret.

Overholdelse av riktig kosthold gir faktisk et merkbart positivt resultat. Det bør huskes at for behandling av vitiligo brukes alvorlige hormoner, langt fra å være harmløse mot andre organer, og gir ofte alvorlige bivirkninger. Mens diettmat vil bare ha nytte av hele kroppen. Dette øyeblikket er viktig for et barn med diagnose av leukodermi.

Og det tar lang tid å ta hormoner, og vanlig ultrafiolett bestråling er ikke de mest anbefalte aktiviteter for barn. Kroppene deres har ennå ikke blitt fullstendig dannet, og irreversible endringer kan forekomme under påvirkning av aggressive stoffer og prosedyrer. Derfor forsøker kompetente foreldre å komme seg unna medisiner og bekjempe vitiligo med mer gunstige metoder, for eksempel medisinsk ernæring og folkemessige rettsmidler. De mest effektive oppskriftene her.

Men hvis effektiviteten til sistnevnte er under stor tvil, har effekten av dietten blitt gjentatt bekreftet av både leger og pasienter.

Hva kroppen mangler i vitiligo

Depigmentering av huden utvikler seg på grunn av utilstrekkelig eller fullstendig opphør av produksjon av det naturlige pigmentmelaninet. Det er visse stoffer som stimulerer cellens følsomhet til ultrafiolett, fremmer aktiv regenerering av melanocytter og generell styrking av immunitet, lokalt og generelt. Vær oppmerksom på følgende sporstoffer og vitaminer:

Det er viktig at alle disse stoffene ikke bare er tilstede i dietten, men mottatt i tilstrekkelige mengder og i naturlig form. Det er, ikke fra apotek multivitamin komplekser, men fra høy kvalitet og naturlig mat. Hvis vitiligo er diagnostisert, er det fornuftig å se etter en leverandør av naturlige frukter og grønnsaker fra landsbyen og foreta kjøp av produkter på markedet fra verifiserte leverandører, og ikke i et supermarked eller på Internett.

Hva kan ikke være sykdommen

Under forbudet faller akkurat de produktene, uten hvilke i de fleste tilfeller ikke en voksen ikke gjør det i det daglige kostholdet. Dette er:

 • kaffe og sterk te, kakao;
 • noen pølser, hermetikk, næringsmidler, inkludert butikk-matlagingsauser (majones, ketchup, sennep, pepperrot, adjika);
 • pickles og marinader, selv hjemmelaget;
 • stekt mat, selv om det er diettkursk eller kyllingbryst;
 • smør, lard, tung krem ​​og rømme;
 • konfekt med krem ​​og sjokolade;
 • alkohol og brus.

Oksekjøtt og andre varianter av rødt kjøtt, kvede og sitrusfrukter, noe melprodukter, spesielt bakervarer og puffekaker, semolina og retter fra den, er begrenset til begrenset bruk. Kyllingegg forblir et kontroversielt produkt. På den ene siden er det en kilde til protein og fordelaktige sporstoffer, derimot - et potensielt allergen. Er det mulig å inkludere i kostholdet av egg og retter fra dem, for å bestemme legen, med fokus på pasientens alder og tilstand, hans fysiologiske egenskaper.

Hva er mulig med sykdommen

I kostholdet til en person som lider av leucodermia, må det være:

 • villbær, spesielt nyttige brombær, bringebær;
 • pærer, aprikoser;
 • bananer og ananas;
 • tomater;
 • rødbeter og gulrøtter;
 • brokkoli og blomkål;
 • noen grønnsaker - spinat, salat, persille, etc.;
 • agurker og reddiker;
 • noen belgfrukter;
 • courgette og gresskar.

Hver dag på bordet skal du se retter av frokostblandinger: frokostblandinger, supper, gryteretter, krupnyiki. Preferanse er gitt til slike avlinger som yachka, bokhvete, bygg, havremel. For snacks bør lager opp på valnøtter, fiken, tørket frukt. Husk at alle produkter skal være så naturlige som mulig, fra hagen, og ikke fra en plastpose og tinn.

Når det gjelder kjøtt og fisk, er det foretrukket å lene, fettfattige varianter. Denne fuglen, kaninen, elven fisk, hake, torsk. Torskelever, selv om de er ganske fete, vil også være svært nyttige for vitiligo, som det er havkalk. Meieriprodukter er valgt med lav prosentandel av fett. De kan være tilstede i diettmenyen, men i begrensede mengder.

Eksempelmeny for uken

Leger og erfarne pasienter anbefaler å lage en grunnleggende meny for vitiligo i en uke og deretter diversifisere den ved å endre kombinasjonene av retter og drikkevarer. For eksempel:

 • Til frokost - en del av lavmette cottage cheese eller havregryn på vann med frukt eller bær, grønn te;
 • til lunsj - suppe med noe frokostblanding, kål suppe, potetkrem supper fra gresskar, blomkål, selleri, grønnsakssalat, bakt grønnsaker eller stuing av stewed grønnsaker med grøt og en stykke kjøtt eller fisk, kompott fra tørket frukt eller fruktjuice;
 • ettermiddagste - kefir, cottage cheese, frokostblanding gryte med fruktsaus, wafer kjeks;
 • til middag - kokt kylling eller fisk, kjøttboller med grønnsakgarnering, fruktsalat, te med melk.

Nyttige anbefalinger for kosttilskudd i vitiligo:

 1. Morgen skal begynne med frukt, og lunsj skal gjøres med grønnsakssalat, krydret med vegetabilsk olje.
 2. I stedet for sennep og pepperrot er det bedre å legge til frisk ingefær til mat, det er veldig nyttig for vitiligo.
 3. Kjøtt og fisk blir bakt eller kokt for et par, i stedet for krydder de bruker tørkede eller friske urter - dill, persille, koriander, mynte.
 4. Til matlaging bruk iodisert havsalt.
 5. Sukker må byttes ut med naturlig honning.
 6. Det er nyttig å forberede urtete for å forbedre immuniteten med echinacea, vervain, linden, mynte, kamille.
 7. Du kan ikke overvære.

Det avhenger kun av pasienten selv hvor mye ernæring vil være variert og ikke kjedelig. Selv fra diettprodukter kan du lage dine favorittterrasser og nyte maten. Samtidig er motivasjonen veldig sterk: spise riktig, personen helbreder seg og eliminerer pesten.

Vitiligo hva mangler i kroppen

Forskere tilskriver vitiligo til arvelige, genetiske sykdommer. Et klart tegn på vitiligo er en uregelmessig pigmentering (lyn eller rødhet) av visse hudområder (hender, nakke, hud rundt øynene).

Ofte er utviklingen av vitiligo forbundet med mangel på kobber i kroppen. Vitiligo er også ledsaget av sykdommer assosiert med endokrine systemet, spesielt forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen.

Hos pasienter med vitiligo observeres ofte samtidige sykdommer i mage-tarmkanalen eller sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Vitiligo diett, hovedsakelig basert på restaurering av metabolske prosesser i kroppen.

Beskrivelse av en diett med vitiligo. Riktig ernæring med vitiligo.

Kostholdet skal være mettet med vitaminer og mineraler, spesielt det er nødvendig å fylle mangelen på jod, kobber og sink. Produkter med et slikt sett av nyttige stoffer vil få tonisk effekt på kroppen som helhet. Når vitiligo er det tilrådelig å spise følgende produkter: frukt, grønnsaker, frokostblandinger, søte bær, havkål, spinat, iodisert salt, brokkoli, reddiker, grønn te, mynte. Det anbefales å inkludere i diett sjømat, torskelever, bananer, sopp, da disse produktene inneholder kobber. Inkludert i diettmenyen trenger du bønner og gresskarfrø, de inneholder tyrosin.

Vi må ikke glemme bringebær, fiken, valnøtter, aprikoser og persille - de fører til innholdet av jern, kobber og sink. Under en diett med vitiligo er det nødvendig å begrense bruken av slike produkter som krydret, fett eller røkt kjøtt, sitrusfrukter, hermetikkvarer, melprodukter, sjokolade, kaffe, alkohol, sennep, margarin, majones.

Ideelt sett er det bedre å forlate disse produktene under kostholdet.

Vitiligo diettmeny:

Å starte den første dagen av dietten bør være med mat rik på fiber og vitaminer. Det kan være en vegetabilsk salat, krydret med oliven, solsikke eller sesamolje, det kan også være grøt, kokt i vann. Før hovedmåltid må du spise to hundre gram frukt eller bær. Menyen kan inkludere lavmette cottage cheese, svart te med melk.

Til lunsj kan du spise dampet kjøtt eller fisk. Du må spise små måltider fire til fem ganger om dagen. Ingenting kan legges til oppvaskmaskinen som krydder og smakforbedrer. Ved sengetid kan du spise hundre gram bringebær eller drikke bærjuice. Med en slik diett ved slutten av uken blir positive resultater observert i kampen mot vitiligo.

Hvilke vitaminer er ikke nok til vitiligo?

Vitiligo er en vanlig forstyrrelse av pigmentering, hvor de depigmenterte sonene / flekkene i forskjellige former og størrelser er tydelig begrenset. Ofte skjer patologi på grunn av mangel på vitaminer i menneskekroppen.

Årsaker og symptomer

Eksperter foreslo flere teorier om forekomsten av sykdommen:

 • Genetisk faktor. I kroppen oppstår en funksjonsfeil, vises NALP1-genet som følge av at melanocyttene forsvinner. Patologi er arvet i 20% av tilfellene.
 • Autoimmun sykdom. Immunsystemet virker ikke riktig, melanocytter oppfattes som fremmed i kroppen, blir angrepet og ødelagt. Reaksjonen kan utløses av forskjellige hudskader og infeksjoner.
 • Hormonale forstyrrelser. Med mangel på produksjon av hormoner som stimulerer arbeidet med melanocytter.
 • Fordøyelsesproblemer som følge av langsiktige dietter. Kroppen er utarmet på grunn av mangel på gode vitaminer og mineraler.
 • Skader på det øvre laget av epidermis.
 • Biokjemiske lidelser.

Beholdende faktorer for utvikling av patologi:

 • Innerveringen av huden forstyrres under konstant stress.
 • Kroniske sykdommer i endokrine kjertler.
 • Langvarig kontakt av epidermis med kjemikalier.
 • Permanent skade på huden.
 • Hyppige infeksjoner.
 • Solbrenthet.

Når vitiligo på huden eller slimhinnene vises melkehvite eller lyserøde flekker. På begynnelsen begynner huden å falme. Dette kan ta flere måneder. Noen ganger vises flekker veldig raskt. I sjeldne tilfeller, stedet for "fading" klør.

Vitaminbehandling

Når en sykdom behandles, er en viktig rolle igjen med vitaminterapi. Deres handling er rettet mot å beskytte det epidermale melaninet og gjenopprette integriteten til melanocytter. Vitaminbehandling for vitiligo bidrar til å normalisere alle prosesser i epidermis, noe som fører til restaurering av normal hudton uten pigmentering.

Vitaminer for vitiligo utnevnes av hele komplekset og velges av en spesialist individuelt, basert på analyseresultater.

En pasient i kroppen diagnostiseres ofte med mangel på vitamin C, vitaminer i gruppe B (B1, B2). De er nødvendige for å forhindre sykdomsprogresjon, gjenopprette tilstanden til huden.

Så, hvilke vitaminer er nødvendige for behandling av denne patologiske prosessen:

 • B-vitaminer som må tas for å fukte og gjenopprette huden. Med hjelpen, forbedrer stoffskiftet, reduseres pigmenteringen. Når vitiligo i kroppen ikke er nok vitaminer B1 og B2.
 • Vitamin C. Det virker som en kraftig antioksidant, hvis mangel påvirker huden negativt. Den har en foryngende og forfriskende effekt, gir hudtonen og reduserer tegn på pigmentering i vitiligo. Vitamin har en beroligende effekt, noe som er spesielt viktig for huden utsatt for irritasjon og betennelse.
 • Vitamin D. Terapeutisk legemiddel til behandling av vitiligo. Dens handling er rettet mot å undertrykke inflammatoriske prosesser, gjenopprette den daglige dosen av "solenergi".

Den komplekse terapi inkluderer alfa-liposyre, som bidrar til den aktive produksjonen av celler for å bekjempe patologi. Det normaliserer også metabolske prosesser og øker beskyttelsesfunksjonene i huden.

behandling

Systemisk medisinbehandling av vitiligo inneholder nødvendigvis vitaminpreparater som forbedrer hudregenerering. De trengs for å forbedre metabolske prosesser og ernæring av celler, normalisere produksjonen av enzymer i hudceller og beskytte melanocytter mot skade fra frie radikaler.

Spesialisten foreskriver en omfattende diagnose av pasientens tilstand, bestemmer hvilke næringsstoffer som mangler i pasientens kropp, og foreskriver en fullstendig behandling.

Vitaminmangel forårsaket av vitiligo er gjenopprettet ved effektiv medisinering:

 1. Ascorbinsyre. Kilden til vitamin C. Utnevnt av 20 mg to eller tre ganger om dagen.
 2. Pyridoksin (vitamin B6). Godta 1,5 mg daglig etter måltider. Utnevnt for en til to måneder.
 3. Folsyre Kilde av vitamin B9. I løpet av måneden, tatt 200 mg etter måltider.
 4. Tiamin (Vitamin B1). Det er nødvendig å bruke på 1,2 mg etter mat. Behandlingsforløpet varer i en måned.
 5. Vitamin E. En kapsel per dag i 30-40 dager.

Doseringen og varigheten av kurset bestemmes av legen, basert på resultatene av testene. Med riktig avtale og utførelse av alle reseptene, er det en positiv effekt av behandlingen.

Vitaminisert diett med vitiligo

Mangelen på vitaminer i pasientens kropp er ganske mulig å kompensere for riktig ernæring. Vitiligo diett er et av de obligatoriske formålene, siden det utfører en rekke viktige funksjoner:

 • Replenishment av sporstoffer som er involvert i produksjon av melanin.
 • Normalisering av metabolisme.
 • Utvinning av immunsystemet.
 • Reduksjon av allergi.

Etter forekomsten av beriberi inkluderer i menyen til en pasient med vitiligo følgende produkter med manglende næringsstoffer:

 • Askorbinsyre eller vitamin C - i søt pepper, sitrusfrukter, dill, currants, kirsebær.
 • Vitaminer av gruppe B1 - i gjær, nøtter, kjøtt, korn.
 • B2 - i meieriprodukter, kyllingegg, fullkorn.
 • B3 - i belgfrukter, poteter, sjømat.
 • B6- i fisk, olje, soyabønner.
 • B9 - i grønne grønnsaker, lever.
 • B12 - i melk, fjærfe kjøtt.
 • Jod - i svisker, bananer, fisk, ost.
 • Kobber - i sjømat, fisk, ost, belgfrukter, torskelever.
 • Krom - i havfisk, reker, rødbeter.
 • Iron - inn kjøtt av biff og svin, greener, kål, sjokolade.

Melanin syntetiseres fra aminosyren tyrosin, så gresskarfrø, bønner, fermenterte melkeprodukter, mandler må være i pasientens diett.

Det er nødvendig å forlate skarpe og fete retter, ulike sauser av industriproduksjon, sure frukter og bær, konditori, sterk kaffe og alkohol.

Flere Artikler Om Typer Acne