Dannelsen av koker på ansiktet medfører fysisk og psykologisk ubehag. I motsetning til vanlig akne, uten riktig behandling, kan en abscess forårsake en rekke konsekvenser som er farlige for en persons liv. Behandle koker på ansiktet med forsiktighet, etter rådgivning med lege.

Stadier av aldring og lokalisering funksjoner på ansiktet

Fra begynnelsen av de første symptomene på ubehag til gjenoppretting av hudvev, går kjelen gjennom 3 faser.

 1. På infiltrasjonstrinnet vises rødhet på huden med en liten komprimering. Tetningen øker i størrelse. Det er hevelse, kløe, lokal hypertermi, ømhet. Den hypodermiske bumpen er inaktiv.
 2. I den purulent-nekrotiske perioden på forseglingen vises kjernen av kjelen - et hvitt purulent hode. Gjennom kurset i det etterfølgende purulente innholdet i chiri vil komme ut. Ledsaget av akutt smerte, prikking. En liten berøring bringer ubehag.
 3. Hjertefasen begynner etter å ha brutt absessen. I stedet for tetningen er hulrommet dannet. Størrelsen avhenger av dybden, omfanget av kirurgi. I gjennomsnitt varer helingsprosessen 2-4 uker.

Koken kan hoppe på hvilken som helst del av ansiktet. Ofte funnet på haken, kinnene, i nasolabial trekant. Vis på pannen i hårveksten, ha en stor størrelse. Mindre vanlig chirya kan ses på øyenbrynene, nesen. Stor størrelse har koke i templet. Ansiktsår er farligst. Med infeksjonsspredning er det stor risiko for farlige sykdommer, inkludert meningitt.

Metoder for behandling for å koke på ansiktet

Behandling av furunkulose i ansiktet er en nødvendig ansvarlig prosess. Mangel på handling forsinker helingsprosessen, ledsaget av fysisk og følelsesmessig ubehag. Ved feil behandling kan en person forverre sykdomsforløpet. Før du begynner terapeutiske tiltak hjemme, bør du konsultere legen din.

Operasjonelle teknikker

Kirurgi for koktene i ansiktet benyttes i tilfeller der fokuset på betennelse er stort, er det fare for brudd på pus kapsel inni. Indikasjoner for kirurgi - Tilstedeværelsen av alvorlige samtidige symptomer - feber, hevelse, forgiftning av kroppen.

Metoden for kirurgisk excision er en effektiv måte å kvitte seg med på kjolen på ansiktet. Etter injeksjon av bedøvelsesmedikamentet kutter kirurgen huden over furuncleen og frigjør en purulent kapsel. Snittstedet er desinfisert, vasket. En drenering plasseres i den resulterende hulrommet, som fjerner væskeansamlinger og bidrar til å fremskynde helingsprosessen. Såret er bundet opp med en steril dressing med et antibiotikum.

Operasjonstiden avhenger av størrelsen på kjelen, antall purulente foci. I gjennomsnitt tar det 30-40 minutter å kutte koking.

Laseroperasjon på operasjonsprinsippet ligner kirurgi med en skalpell. Forskjellen i fjerning er flere faktorer:

 • snittet er laget ved hjelp av en laserstråle;
 • enheten har evnen til å koagulere - cauterization av små blodkar;
 • metoden utelukker direkte kontakt med huden;
 • prosedyren er smertefri, krever ikke bruk av analgetika;
 • etter operasjon er det ingen sannsynlighet for resterende symptomer - arr, arr.

Kontakt mellom instrumentet og huden er utelukket, det er ingen risiko for spredning av et smittsomt patogen, tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon.

Salver, kremer

Konservativ behandling er bruk av salver og kremer fra apoteket. Forberedelser utmerker seg ved handlingsprinsippet, bruksstadiet, hensikten.

Å trekke salver varme absessen, som bidrar til å modne. Midler brukes i første fase, til pus begynte å komme ut.

Et effektivt og populært stoff er ichthyol salve. Har en merkelig lukt, tett viskøs konsistens. Ichthyol bør smøres med et tykt lag på det berørte området, påfør bomullsull, sikre med en gips. Komprimeres slitt i 2 timer etter at rester av stoffet er fjernet fra huden. Daglig bruk vil bidra til å kurere raskt og strekke innholdet i en purulent kapsel.

Vishnevsky salve har en lignende effekt ichthyol. Fritt fett koker på ansiktet, påfør et bandasje. Gjenta prosedyren 3-4 ganger om dagen. Balsam liniment kan bli salvet under modning og etter å ha brutt en abscess, for rask sårheling.

Salver med antibiotika er laget for å bekjempe kausjonsmiddelet og årsaken til abscess-stafylokokker. Ha en utprøvd antibakteriell effekt, blokkere mikroorganismernes evne til å reprodusere. Bruk av medisiner bidrar til å bli kvitt den inflammatoriske prosessen, tilhørende symptomer, fremskynde helbredelsesprosessen.

Levomekol er et vanlig antibakterielt middel for å bli kvitt hudutslett. Den har en depressiv effekt på patogenet. Legemidlet kan spres under modning av chiria og under helbredelsesfasen. Salven forhindrer spredning av infeksjon, fremmer resorpsjon av sår, akselererer vevregenerering.

Oflokain - salve med en utprøvd antibakteriell, smertestillende effekt. Komponentene av stoffet påvirker infeksjonen, blokkerer evnen til å reprodusere. Etter påføring er den antiinflammatoriske effekten merkbar, de smertefulle symptomene blir mindre uttalt.

Tetracyklin er et stoff som bidrar til å behandle purulente prosesser på huden. Tilordne å bekjempe patogener og eliminere det inflammatoriske symptomet. Ikke foreskrevet for behandling av koker på ansiktet av et barn under 11 år, gravide, ammende kvinner.

Healing salver akselerere prosessen med vev regenerering. Forhindre kolonisering av bakterier i såret, lindre hevelse og kløe.

Zinksalve har en utpreget antiseptisk, anti-inflammatorisk, regenererende effekt. På grunn av komponentets innflytelse, tørker salven såroverflaten, og akselererer gjenopprettingsprosessen. Legemidlet forårsaker ikke bivirkninger.

Solkoserylgel er indikert for gjenvinningsperioden. Legemidlet bidrar til å fjerne betennelse, kløe. Når det påføres, oppretter ikke gelen en film på huden. Det trenger godt inn i stoffet. Fremmer rask tørking av purulente sår.

Behandle huden, såret kan være antiseptiske løsninger - hydrogenperoksid, furatsilinom, kaliumpermanganat.

Hjemmebehandling

Behandle koken, plassert på ansiktet, i hjemmet bare etter å ha konsultert en spesialist. For hjemmebehandling gjelder folkoppskrifter.

En populær måte å fjerne koker på ansiktet er bakt løk. Løket er bakt i ovnen, etter at 1 kutt av grønnsaken er lagt på modningen. På toppen har en oppvarming bandasje. Kompressen holdes på betennelse i 2 timer, deretter fjernet.

Godt bevist honningdeig. I tanken kombineres mel, smør, honning, blande. Den resulterende deigen påføres på kjelen, festet med et bandasje. Forkleet endres 3-4 ganger om dagen.

For å chiryak kunne modne raskere, bruk komprimerer med varm vodka, barbent infusjoner, vaskesåpe, aloe leaves, kalanchoe, hakket hvitløk, masse av svart brød.

Hvordan ikke å skade utseendet

For å bevare ansiktets skjønnhet og helse, må du følge noen regler:

 1. Det er forbudt å klemme, kamme, puste seg, kan provosere en indre åpning av en purulent kapsel. Vil føre til ødem, infeksjonsspredning, komplikasjoner. Klemming øker risikoen for den påfølgende dannelsen av arr og arr på ansiktets hud.
 2. Det er uakseptabelt å varme moden koke.
 3. Turer til bad, badstue, svømmebassenger, offentlige badeplasser er kontraindisert.
 4. Fra bruk av kosmetikk under utviklingen av kjelen og for å fullføre helbredelse av såret, er det bedre å nekte. Noen midler kan provosere en obduksjon på kjelen, noe som fører til utvikling av farlige konsekvenser.
 5. Hvis chiry befinner seg i den nasolabiale triangelen, på haken, bør menn avstå fra barbering. Høy risiko for skade på abscessen.
 6. Scrubs, masker, slipemidler brukes ikke.
 7. Etter vask må du tørke ansiktet forsiktig, uten unødig friksjon.
 8. Bruk av narkotika uten avtale er kontraindisert. En person som bestemmer seg for å bli behandlet alene kan forverre situasjonen. Forsink helingsprosessen, forårsake en økning i symptomer.

Trinn for trinn etter anbefalingene, vil en person være i stand til å kvitte seg med abscesser raskt, smertefritt, med minimal risiko for sitt eget utseende.

Mulige komplikasjoner

Koker plassert på ansiktet anses som den farligste. I tilfelle infeksjonsspredning er det stor risiko for inflammatoriske prosesser i de indre organene. Økt risiko for meningitt.

Listen over mulige komplikasjoner av koker inkluderer: karbunkul, sårdannelse, fistel, vevnekrose, sepsis. Det er mulighet for utvikling av sykdommer: erysipelas (inflammatoriske allergiske formasjoner), cellulitt (purulent inflammatorisk lapp).

Utseendet av kolloidale arr på huden kan tilskrives komplikasjoner, oppstår når feil sår pleier i helbredelsesperioden.

Koking på ansiktet av en person er et farlig fenomen som må behandles riktig, ansvarlig. Du kan ikke overse kampanjen til legen. Kun en spesialist kan fullt ut vurdere tilstanden til huden, foreskrive en effektiv behandling. Jo før selve behandlingen starter, jo lavere er risikoen for utvikling av konsekvenser farlig for helse og liv.

Hvordan gjenkjenne og kurere koker under huden?

Det indre furuncle er en purulent bakterieknute som dannes i de dype lagene i epidermis, som samtidig påvirker hårsekkene og tilstøtende vev. For eventuelle dysfunksjoner av hudens forsvarsmekanismer, blir den normale mikrofloraen angrepet av en bakteriell gruppe og forårsaker hevelse og suppurasjon.

Siden slike infeksjonsfaser ligger i forskjellige deler av kroppen, kan sykdommen være en kilde til alvorlige konsekvenser for livet. Subkutan furuncle bør ikke åpnes selvstendig, da de purulente massene er i stand til å spre seg raskt og påvirker karene og lymfene. Bare en kompetent spesialist vil bidra til å diagnostisere tilstedeværelsen av betennelse og foreskrive en spesialisert terapi.

Patologiske funksjoner

Subkutan betennelse som påvirker ikke bare overflaten av epidermis, men også fettvev, samt de dypere lagene av dermis, kan diagnostiseres som et indre furuncle. Det slående elementet i denne sykdommen er aktiveringen av stafylokokker mikroorganismer som kan multiplisere raskt under gunstige forhold.

manifestasjoner

Symptomer på denne sykdommen er vanligvis ganske uttalt:

 • formasjonen er tett og har en stor dybde av penetrasjon;
 • alvorlig rødhet i fokuset på betennelse påvirker en stor mengde vev;
 • hodepine;
 • feber,
 • pasienten føler smerte når det utføres noen handlinger i tilknyttede muskelvevsundertrykkelse;
 • langvarig dannelse av et purulent hode eller dets fullstendige fravær.

Vanligvis forekommer subkutane formasjoner i ansikt og nakke, i områder av talgkjertlene og på steder med overdreven svetting: over leppen i nesen i området av den eksterne hørskanalen. Hyppig lokalisering av koker på underarmer, lår og rumpe.

Utdanningsutvikling

Utviklingen av patologien og modningen av den subkutane absessen tar flere stadier:

 1. Dannelse av infiltrering. På dette stadiet oppstår en bakteriell lesjon av hårsekkene og et infiltrat dannes som kan nå opp til 4 cm i diameter. I sonen for akkumulering av gruppen av stafylokokker, observeres rødhet, hevelse og smertefull tinning.
 2. En purulent nekrotisk lesjon oppstår etter noen dager i infiltratets kjerne og er en liten gulaktig aksel. Etter spontan tømning av purulente masser, reduseres ødemet gradvis og pasientens tilstand vender tilbake til normal.
 3. Regresjon og helbredelse. Frigjort fra purulente sekresjoner og nekrotiske akkumuleringer, blir overflaten gradvis strammet. Men hvis dypet av lesjonen var for stor, kan det oppstå et merkbart arr på huden.

Enhver kjele går gjennom disse stadiene, men faren for en indre abscess består i for langsom dannelse av en purulent stang (i noen tilfeller kan den være helt fraværende eller vokser innover), noe som betydelig bremser helingsprosessen og kompliserer behandlingen.

Hvis behandlingen utføres på riktig måte, bør dannelsen av koker under huden falme bort. I tilfeller av komplikasjoner kan patologien fortsette til stadiet av gjentakende eller kronisk furunkulose. Denne tilstanden fører til mange komplikasjoner: utvikling av vevabcesser, meningitt, selv sepsis.

Hvorfor er det en abscess?

Det indre furuncle oppstår på grunn av ubalanse i mikroorganismer som bevarer overflaten av epidermis. Staphylococcus stammer kan være på overflaten av huden i latent tilstand, settes på slimhinner.

Det er imidlertid faktorer som kan utløse utviklingen av betennelse:

 • alvorlig hypotermi eller overoppheting av kroppen
 • overdreven svetting av huden;
 • beriberi;
 • dysfunksjon av ulike funksjonelle systemer i kroppen;
 • feil eller utilstrekkelig hygiene;
 • overdreven trening;
 • langvarig emosjonell overstyring;
 • primære smittsomme lesjoner i kroppen (bronkitt, pyelonefrit, otitis media, bihulebetennelse, tonsillitt);
 • Langsiktig bruk av narkotika som undertrykker immunforsvaret (med kreft);
 • hyppig skade på huden (barbering, insektbitt, riper, riper med eksem, scabies);
 • kroniske stadier av metabolske sykdommer (anemi, diabetes).

Den vanligste årsaken til utviklingen av bakteriemiljøet, dermatologer kaller en nedgang i normal funksjon av immunsystemet. Også blant de hyppigste tilfeller av koking forekommer en reduksjon i hudens beskyttende mekanismer, systematisk skade og forurensning.

I tillegg bør du være oppmerksom på at en stiftinfeksjon enkelt kan overføres i hjemlige forhold, så du bør bruke

personlige hygieneprodukter.

Hvordan bli kvitt chirya?

For å diagnostisere en sykdom og å avsløre graden av inntrenging av en patologisk prosess er det kun mulig i en mottakelse med en kvalifisert spesialist. Den interne kjelen, eller koker, kan i de fleste tilfeller elimineres ved hjelp av konservativ terapi. Ved kirurgisk åpning av kulden anløpes bare i tilfeller av kompliserte former for patologi, hvis såret utvikler seg, sprer seg inne i vevet. I dette tilfellet åpnes furuncle under anestesi, såret behandles og en steril dressing påføres.

Konservativ behandling

I infiltrasjonstrinnet utføres behandlingen ved å bruke følgende metoder:

 • bruk av tørr varme i området med stort fokus på betennelse;
 • bruk av strammende salver (Ichthyol salve, Levomekol, gepar-svovel)
 • laser terapi;
 • UHF-terapi;
 • antibiotikabehandling (i tilfeller av komplisert intern furunkulose): Tetracyklin, Amoxiclav.

Hvis tilførselsprosessen har tatt en alvorlig form og er ledsaget av generell forgiftning i kroppen og en sterk hevelse i vevet, trenger pasienten akutt sykehusinnleggelse og kirurgi. Vanligvis bruker legen sterilt vev til det berørte området, fuktet med en svak salicylsyreoppløsning som spiser epidermis og lar purulente masser forlate vevet.

Selvdisseksjon av kjele kan føre til blodforgiftning, og derfor anbefaler leger vanligvis ikke hjemmebehandling.

Imidlertid er det mulig å lindre symptomene på sykdommen i begynnelsen og akselerere dannelsen av en purulent stang, noe som betyr at koker gjennombrudd:

 • fjerning av kløe og ubehag ved bruk av antiseptiske løsninger (kamfer, salicylsyre) og jodtinktur;
 • Påføring av antibakteriell antiinflammatorisk middel (Iktyolsalve);
 • våt varm komprimerer for å lindre smerte (bergamot olje, kamille).

Du bør være oppmerksom på at vanlige vannprosedyrer og bading under modning av koker er forbudt.

Alternative måter

Metoder for alternativ medisin vil bidra til å stramme pus og hjelpe kjelen til å modnes raskere. Så tilbys følgende oppskrifter:

 • mottar infusjoner av røyk og gurkemeie halvt glass tre ganger om dagen;
 • tar bad med furuolje;
 • Ferskpresset nese- eller sukkerrosajuice blir tatt en halv time før hovedmåltidet;
 • komprimerer med knust hvitløk og solsikkeolje på skadestedet;
 • brygger gjær (en teskje opptil tre ganger om dagen);
 • Applicere honningkake til hjertet av betennelse (en skje med honning og en skje med mel);
 • komprimere fra bakte løk (skiftes hver 3-4 timer);
 • applikasjoner med aloe juice.

I tillegg er det nødvendig å følge hygienevilkårene nøye, etter behandling av de berørte områdene og før det er nødvendig å desinfisere hender. Hvis kjelen åpner på egenhånd, er det nødvendig å behandle det resulterende hulrommet med hydrogenperoksidoppløsning og påfør en tørr steril dressing. Det er best i tilfelle spontan utslipp av pus å konsultere en spesialist.

Forebyggende tiltak

Forebyggende tiltak for å hindre dannelsen av interne kjeler er ganske enkelt å utføre, må du:

 • følg nøye reglerne for personlig hygiene;
 • kontroller balansen mellom normal funksjon av huden med hyperhidrose;
 • eliminere dårlige vaner (røyking, alkohol);
 • i god tid eliminere hud- og karsykdommer;
 • bruk personlig hygiene produkter;
 • opprettholde immunitet ved å ta vitaminer;
 • juster kostholdet (unntatt krydret, stekt mat, sitrus, sjokolade, kjøttkraft);
 • korrekte svekket metabolske prosesser;
 • kontrollere og anvende terapi av kroniske smittsomme lesjoner;
 • begrense tung fysisk arbeidskraft;
 • unngå følelsesmessig stress.

Alle forebyggende tiltak tar sikte på å forhindre utvikling av komplikasjoner og spredning av infeksjonskilden til sunn hud. Klær bør brukes forsiktig, da utilsiktet skade kan føre til spredning av pus gjennom sirkulatoriske og lymfatiske systemer, som er fulle av utviklingen av tromboflebitt og meningitt.

Til slutt skal det igjen bemerkes at en aggressiv stafylokokkstamme provoserer en subkutan abscess eller sår, som er forbudt å åpnes uavhengig. For å unngå uønskede konsekvenser, bør man straks søke medisinsk hjelp og eliminere kilden til betennelse.

Forebygging og behandling av koker på ansiktet

På overflaten av abscessen er spesielt farlig, fordi det ikke bare gir estetisk ubehag, men kan betydelig undergrave helsen.

Hvis infeksjonen fra brystet kommer inn i en av de mange blodkarene, kan det føre til betennelse i hjernens forside og forårsake meningitt, meningoencefalitt.

Hvis stafylokokker kommer inn i blodkarene, vil infeksjonen spres gjennom hele kroppen og forårsake lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter, eller sepsis - blodinfeksjon.

Hva er furunkulose?

Mange utsetter turen til legen på grunn av forlegenhet, eller ikke legger stor vekt på betennelse. Ikke alle vet at uoppmerksomhet til suppuration, spesielt i ansiktet, kan føre til alvorlige komplikasjoner, sykehusinnleggelse og kirurgi.

Furunkulose er en patologisk prosess som manifesterer seg som purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene - follikler. Det forårsakende middel til furunkulose er Staphylococcus aureus.

Når den kommer inn i det subkutane fettlaget eller sebaceouskjertelen, fremkaller det betennelse og påfølgende vevnekrose.

Noen ganger koker det ofte på forskjellige deler av kroppen i lang tid. I slike tilfeller snakker de vanligvis om kronisk furunkulose.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

 • De første dagene på stedet med fokus på betennelse er det en utbredt rødhet uten en klar grense og en liten kondensasjon;
 • huden på dette stedet er varmere enn i andre deler av kroppen - det betyr at det er en inflammatorisk prosess inne.
 • kløe og svakt prikking
 • i motsetning til vanlig kvise, er furuncle veldig smertefullt når det berøres fra de aller første dagene, et lite ødem dannes rundt seglet.
 • utseendet av en koke kan være ledsaget av økt kroppstemperatur, hodepine, forstørrede lymfeknuter;
 • Pimple modnes ganske raskt, og kjelen ligger i de dypere lagene i huden, slik at symptomene forverres hver dag, og sykdommen er mer smertefull.

Årsaker til

For å kurere raskt og forhindre utseende av nye betennelser, er det nødvendig å finne årsaken til absessen:

 • Utilstrekkelig hygiene - med dårlig hudrensing, porene er tette, svette og talg skaper et gunstig miljø for utvikling av mikrober.
 • Forringet immunitet, forkjølelse og smittsomme sykdommer - dette er den vanligste årsaken til forekomsten av koiler. En sunn kropp kan takle bakterier og bakterier, men i en svekket en begynner de å ødelegge vev og danne suppurasjoner.
 • Hormonalfeil, svekket metabolske prosesser - På grunn av ubalanse reduseres kroppens beskyttende funksjoner, og bakterier trenger gjennom hårsekkene uten hindring.
 • Infeksjoner i kroppen - svært ofte med et avbrutt behandlingsrunde med antibiotika i kroppen, forblir noen mikroorganismer som fremkaller utseendet av koke.
 • Ingroet hår og mikrotraumas gjennom hvilke infeksjonen enkelt trenger inn. Kok kan også oppstå som et resultat av klemming kviser med infeksjon under huden.
 • Langvarig fysisk og nervøs overarbeid, stress.
 • Sykdommer i tarmkanalen, alkoholisme.

symptomer

Tetningen har en konisk form, litt løftet over huden. Med nederlaget i ansiktet og nakken rundt follikkelen dannes omfattende hevelse, som øker pulserende eller kvelende smerte.

Smerte oppstår ikke bare når man trykker eller beveger ansiktsmuskulaturen, men også som et uavhengig symptom. Når presset, føles den fjærende bevegelsen av pus inne i folliklen.

Infiltreringsstadiet

Rødhet i lesjonens område er uttalt, utryddelse og hevelse opptrer gradvis, noe som raskt øker på mykt vev i ansiktet.

Stage suppuration

Etter at huden på brystet er revet, begynner utslipp av pus og den nekrotiske stangen kommer frem. Såret ryddes og smerten er redusert.

Stage av helbredelse

Å fullstendig bli kvitt arr etter helbredelse er ganske problematisk.

Behandlingsmetoder

Lokalisering av kjelen på ansiktet er allerede grunnlaget for pasientens sykehusinnleggelse, så behandlingen av furunkulose bør være under oppsyn av en hudlege, kirurg eller terapeut.

Noen ganger gir terapeuten en henvisning til en konsultasjon til tannlegen, spesielt i tilfelle av alvorlig furunkulose, fordi med feil behandling kan ansiktsnernene bli påvirket.

Pasienten er vist hviler på senga, hvis kjelen befinner seg i ørene eller nakken, bør friksjon av abss om klær utelukkes. Det er nødvendig å nekte fett, stekt og krydret mat under behandling, for å utelukke alkohol.

Lokal antiseptisk behandling

For behandling, kan du bruke:

 • 70% alkohol;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid (3%);
 • furatsilina løsning.

Rubbing huden, ikke gni furuncle, desinfiser inflammasjon senter flere ganger om dagen, endre putevar ofte og ikke rør koker med hendene.

fysioterapi

Disse prosedyrene er smertefri, medisinsk praksis har vist at etter flere prosedyrer forsvinner smerten, og den inflammatoriske prosessen slutter å øke.

Fysioterapi kan foreskrives i alle stadier av furunkulose. For å øke kroppens motstand, foreskrives ozonbehandling - metning av vevet med oksygen for å stimulere immun- og barriereegenskaper i huden.

Antibiotika til koker på ansiktet

Antibiotika er også foreskrevet slik at furunkulose ikke blir til kronisk tilstand og ikke kommer igjen. Legemidlet er valgt individuelt avhengig av pasientens tilstand og det kliniske bildet av sykdommen.

Oftest er cephalexin, amoxiclav, fuzidin natrium foreskrevet. Hvis kjelen oppstår mot bakgrunnen av andre sykdommer, og den generelle tilstanden til kroppen er utarmet, foreskrives antibiotika som intramuskulære injeksjoner.

Lokalt overlappende komprimerer med antiinflammatoriske stoffer, salver med antibiotika komponenter som består av: Tetracyclin salve, erytromycin, Bactroban, Baneotsin.

Påfør et tynt lag av salve på en bomullspute og legg det til koking to ganger om dagen. Etter at du har åpnet absessen, kan du også bruke kompresser, men allerede på området rundt furuncle.

Kirurgisk behandling

Etter fjerning av de purulent-nekrotiske massene vaskes såret og en bandasje påføres med et antibiotikum.

Ofte trener legen bare på flere steder, så det er ingen ar etter en slik prosedyre.

Holder ansikt og ansikts muskler i ro

Det anbefales å snakke så lite som mulig, og spiser bare myk mat.

immunomodulators

For forebygging og behandling kan brukes Galavit, Estifan, Echinacea, Arbidol.

autohaemotherapy

Autohemoterapi er en vanlig metode for behandling av inflammatoriske prosesser, hvor pasienten er subkutant eller intramuskulært injisert med blod tatt fra sin egen vene.

Med reintroduksjonen av blod finner kilden til sykdommen og ødelegger den, som et resultat, stimulerer prosedyren immunsystemet og forbedrer metabolske prosesser.

Absorberbar salve

På apoteket er det mange merker av narkotika, basert på nesten alle absorberbare geler er heparin og silikon - midler som aktiverer blodstrømmen.

De mest populære rettsmidler for arr: Strataderm, Mederma, Contratubex, Heparinsalve, Bodyaga.

Hva ikke å gjøre

Raske enn forventet, vil det ikke passere, og smitte og pus vil spre seg til det omkringliggende friske vevet.

Når du prøver å klemme på kjelen på ansiktet, kan du utvikle hjernens trombose.

Her er de andre tingene som ikke kan gjøres med furunkulose:

 • Ikke børst og berør det berørte hudområdet så lite som mulig: Hvis en ekstra infeksjon kommer i kjelen, vil betennelsen øke, og jo større blir koker, jo mer sannsynlige komplikasjoner og vanskeligere å kvitte seg med det stygge arret i ansiktet.
 • Prøv å ikke våte det berørte området, og ikke bruk våte komprimerer slik at infeksjonen ikke kommer til nærmeste hudområder, og en koking forårsaker ikke furunkulose.
 • Du kan ikke varme opp kjelen og sette varmeren. Noen tror feilaktig at varmen bidrar til rask utbrudd av abscessen, men fordi kjelen dannes dypt i hudlaget, vil betennelsen bare øke, blodstrømmen øker, og sannsynligheten for at pus i blodet øker, som vil overføre det direkte til hjernen.

konklusjon

Selv en enkelt abscess kan etterlate en infeksjon i kroppen og undergrave immuniteten.

Hvis du opplever symptomer på koke, er det bedre å umiddelbart konsultere en lege for å starte behandlingen så snart som mulig og unngå å komme tilbake av sykdommen.

Den vanlige behandlingstiden for ansikts furunkulose inkluderer:

 • Bruken av antebakterielle legemidler som reduserer betennelse (Levomekol, tetratsilin, hyoxyson); og fysioterapi (UHF, UV), reduserer tiden for modning av magesår.
 • Rensing av kroppen gjennom blodtransfusjon, et spesielt kosthold og å ta vitaminer for å styrke den uthulede immuniteten.

Innvendig ansiktsskjel

Ansiktsskjel

Koket på ansiktet er en tvilsom dekorasjon. I tillegg er purulent betennelse ledsaget av smerte og kan spre seg til sunne hudområder. Finn ut hva som forårsaker furunkulose, hvordan det går videre og hvilke metoder som passer for å behandle problemet.

Hva forårsaker koker på ansiktet?

Purulent betennelse oppstår som et resultat av infeksjon med Staphylococcus aureus. De provokerende faktorene i dette er:

 • redusert immunforsvar;
 • skade på hudflaten;
 • manglende overholdelse av banal hygiene;
 • endokrine sykdommer;
 • beriberi;
 • svampelesjoner.

Alle disse faktorene letter penetrering av stafylokokker i hårsekkene, som et resultat av hvilken betennelse utvikler seg.

Symptomer på kokos i ansiktet

Lær om muligheten for utseendet av en koke kan være en karakteristisk kløe som vises på infeksjonsstedet. Etter et par dager svulmer hudområdet og rødmer - et inflammatorisk infiltrat dannes.

Den hovne hudoverflaten løftes i den sentrale delen i form av en kjegle. Dens topp er et dødt vev, slik at du kan se en karakteristisk svart prikk. Da den modnes, er kjelen fylt med purulent innhold.

Blant symptomene kan smerte skelnes, som er tilstede nesten hele tiden, og øker ved berøring av det betente området. Ofte blir modningen av kjelen ledsaget av feber.

Modning varer omtrent en uke, hvoretter en abscess spontant bryter ut og sammen med pus kommer kjernen. Dessverre, som et resultat av selvrensing av store koker på huden, er det merkbar arrrester.

Hvordan bli kvitt ansiktet?

Utseendet til ensom chirya blir ofte ignorert og behandlet uavhengig, ved hjelp av populære folkeoppskrifter. Imidlertid kan denne behandlingen av en kjel på ansiktet føre til sporadisk utslett. Derfor er det tilrådelig å henvende seg til hjelp av leger for å fullstendig slippe av med problemet.

Det skjer at furunkulose er vanskelig og behandlingen foregår i pasientenheten. Men i de fleste tilfeller er det nok å følge anbefalinger fra en hudlege for å unngå komplikasjoner. Behandlingen utføres i et kompleks, ved hjelp av legemiddelbehandling, fysioterapi og kirurgisk inngrep:

 1. Medikamentterapi involverer behandling av det betente området med antiseptiske løsninger. Dette bidrar til å eliminere risikoen for å spre infeksjonen til sunt vev. I kronisk form av koker i ansiktet og komplisert kurs, brukes antibiotika av et bredt spekter. Tilordne dem til modning abscess når en tett infiltrering dannes. Etter selvrensing av abscessen, anbefales salve fra kokos på ansiktet. Aktuell antibakteriell salve terapi hjelper til med å unngå sårinfeksjon.
 2. Ofte for å forhindre komplikasjoner åpnes kjelen, rengjøres med purulent innhold og vaskes med hydrogenperoksid. I dette tilfelle, etter en liten operasjon, utføres antibakteriell terapi ved hjelp av slike salver som Levomekol eller Salicylic.
 3. Fysioterapi med UV-stråler er indikert for raskest vevsgenerering. I tillegg er det mulig å akselerere modningen av kjelen ved hjelp av laserterapi.

Klemme absessen selv er strengt forbudt! Som et resultat av uforsiktige handlinger kan en forverring av situasjonen bli provosert.

Å vite hvorfor koker vises på ansiktet, kan unngå problemer. Det er nok å styrke immunsystemet, behandle kroniske sykdommer og følge reglene for personlig hygiene.

Kok på ansiktet

Forekomsten av akne og pustler i ansiktet forårsaker alltid voldelig misnøye blant mennesker. Når et furuncle vises i ansiktet, i tillegg til estetisk ubehag, føler personen seg en generell ulempe og andre smertefulle symptomer. Kokdannelse skyldes en patogen mikroorganisme - Staphylococcus aureus. Furunkulosen i ansiktet er veldig farlig, da infeksjonen raskt sprer seg gjennom blodårene og blodårene i nærheten av hjernen. Hva er årsakene til og symptomene på sykdommen? Hvordan bli kvitt festeringformasjonene i ansiktet?

En koking på ansiktet er i stand til å bringe ikke bare fysisk, men også stor følelsesmessig ubehag for en person.

Årsaker til koker på ansiktet

Årsakene til furuncles (chiriev) er mange. De vanligste er:

 • Utilstrekkelig ansikt og håndhygiene fører til streptokokkinfeksjon i huden.
 • Misbruk av junk food og alkoholholdige drikker.
 • Krenkelse av metabolske prosesser.
 • Skarp temperaturfall.
 • Endokrine sykdommer.
 • Hormonale svikt kan være årsaken til utseendet av koker på ansiktet. En økning av hormoner oppstår under graviditet, i overgangsalderen hos kvinner, under ungdomsårene.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Funksjoner av etiologi hos et barn

En koker som vises på et barns ansikt, indikerer ofte svak immunitet eller dårlig hygiene.

I et barn opp til en alder av syv er arbeidet til de indre organene ennå ikke fullt dannet, kroppens immunforsvar er ikke sterkt nok. Barn har ikke hatt tid til å bli syk med mange virussykdommer, slik at kroppen ikke vet hva de skal gjøre eller hvordan man skal reagere på visse typer bakterier. Vanlige faktorer som påvirker forekomsten av koker hos barn:

 • Svakt immunforsvar av kroppen.
 • Skader på huden. Barn, i motsetning til voksne, er mer utsatt for dannelse av riper og slitasje på huden, som tiltrekker seg skadelige bakterier.
 • Godkjennelse av narkotika med lavt innhold av hormoner. Barns innåndingsløsninger og dråper fra forkjølelse fremkaller konstant utseendet av koker på huden.
 • Dårlig hånd- og ansiktshygiene.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Symptomer på sykdommen

Det er 5 faser av kjeleutvikling:

Koker gir kløe, utilpash, smerte.

 • Fase 1 Stedet som er rammet av den patogene mikrobe smerter og smerter.
 • Fase 2 Koken får en rødaktig tone, vokser i størrelse og svulmer. Under huden kan man se en kegle fylt med gjørmete pus. Smerten i det berørte området øker langs hele omkretsen av det inflammatoriske fokuset.
 • Fase 3 En nekrotisk stang (som en svart prikk) og pus rundt den kan tydelig ses på overflaten av kjeglen. Det er modne furuncle, som er ledsaget av hodepine, generell ubehag og feber.
 • Fase 4. Etter 7-10 dager, korken med pus bursts, såret renses, huden på det berørte området er dekket med en skorpe og fornyet.
 • Trinn 5 Hevelsen går bort, smerten er lettet, og såret heler helt. På stedet der furuncle var plassert, er et lite arr igjen.

Relaterte tegn som oppstår under kjøringen:

Lokaliseringsfunksjoner

Nasolabial trekant - området på ansiktet, den mest utsatt for utseende av utslett. Purulent chiri er lokalisert i den maksillofaciale regionen. På disse stedene ligger svettekjertlene, det er en rik opphopning av smuss og sebum. De viktigste stedene i ansiktet hvor kokker oppstår:

 • kok på kinnet;
 • på pannen og i ørene
 • i leppene;
 • koke på haken;
 • utvendig og innsiden av nesen.

Kjelen er større i størrelse og tettere i struktur enn vanlig kvise. Tilbake til innholdsfortegnelsen

De viktigste forskjellene fra pimple

Å skille koking fra akne er enkelt. Inflammatoriske formasjoner har slike forskjeller fra kviser:

 • strekk av vev tetthet;
 • kjernen er dyp under huden;
 • suppuration vises ikke umiddelbart
 • kjelen er stor i størrelse sammenlignet med akne;
 • Det berørte området er hovent og sårt når det berøres eller ved et uhell gnis.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Hvordan behandler du hjemme?

Ansiktet er en veldig viktig og ømfint del av kroppen, så behandling av kokos krever en grundig tilnærming. Før behandling, kontakt lege. Dermatologen velger medisiner og gir anbefalinger som pasienten må strengt følge. I tilfelle når terapien er av komplisert form av sykdommen, ledsaget av feber og rusksymptomer, blir pasienten innlagt på sykehus og behandlet på sykehuset. Hvis den interne kjelen på ansiktet ikke gir opphav til panikk, kan du kurere det hjemme.

Antiseptika og salver

Bli kvitt koken på ansiktet hjemme er ikke vanskelig. Koket i ansiktet før modning behandles med et antiseptisk middel. I rollen som et antiseptisk middel kan være alkohol eller jodløsning. Behandling utføres for å forhindre spredning av infeksjon. Den betente furuncle på kinden eller nesen gnides forsiktig med en antiseptisk løsning, hvorpå en kompresjon eller gasbind dressing med salve påføres den. Hvis et furuncle vises på ansiktet, brukes følgende typer salve til behandling:

 • Antibakterielle salver - Oflokain, Dioxisol, Levomekol, tetracyklinsalve. Disse salver brukes til å behandle festering sår, koke, trophic ulcers og burns. Tillat bruk av flere dager for å gjenopprette skadet dermis, fjern smittevernet og koker seg selv.
 • Ekstraherende salve - Iktyol, syntomycin, heparin. Antiseptika har gode trekk- og helbredende egenskaper, lindrer puffiness og reduserer smerten ved betennelse.
 • Healing salve - Vishnevsky salve, sink salve eller krem. Vishnevsky salve har en skarp bestemt lukt, bidrar til å redusere betennelse og rødhet. Zinksalve fremmer rask regenerering av den skadede dermis, eliminerer små og store hudutslett.

medisiner

Furunkulose av kronisk form behandles ved hjelp av stoffer - antibiotika med et bredt spekter av virkning. Medisiner bidrar til å eliminere kausjonsmiddelet og forhindre komplikasjoner. De bør tilordnes tidlig i dannelsen av kjelen, lenge før utseendet til en nekrotisk stang. Antibakterielle legemidler foreskrevet for behandling av koke:

 • Antimikrobielt legemiddel "Lincomycin". Hjelper med å bekjempe mange varianter av skadelige mikroorganismer. Fjerning av patogenet begynner i 2-3 timer fra starten av legemidlet.
 • Antibakterielle tabletter "Fuzidin natrium". Har antibakteriell aktivitet mot mange varianter av stafylokokker. Varigheten av legemidlet vil være 7-10 dager.
 • Kombinert preparat "Amoxiclav". Medikamentet fjerner effektivt mottakelige mikroorganismer. Det brukes til abscesser og sårinfeksjoner. Varigheten av behandlingen vil være 5 dager.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Folkemidlene

Folkebehandling av furunkulose i ansiktet følger med hovedterapien. Oppskrifter av tradisjonelle healere bidrar til å stoppe de smertefulle manifestasjonene og forbedre effekten av medisiner. I tilfelle at kjelen på ansiktet har hoppet opp, hjemmelagde salver, kremer og komprimerer fra urtedekk, brukes kosmetiske oljer. Noen få eksempler på populære oppskrifter:

 • Salve fra kokos. I sammensetningen av salven ¼ t. salt, 1 ss. l. honning og mel, hvit egg. Tilberedt betyr at du må smitte de skadede områdene på huden 3-4 ganger om dagen.
 • Herbal lotions. Kjøttkraft er tilberedt fra en blanding av lingonbærblader og suksess. Tar 1 ss. l. urteblanding og helles 250 ml kokende vann. Verktøyet er infundert og brukt som en lotion. Å behandle koker på haken eller kinnet med urtelotioner er veldig enkel og effektiv.
 • Eteriske oljer behandler effektivt kokter og karbonkilder. Bergamot, mandel og lavendelolje brukes til terapien. Verktøyet påføres det skadede området 3-4 ganger om dagen.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Fysioterapi prosedyrer

Fysioterapi i kombinasjon med antibiotika foreskrives av kirurger før eller etter at kjelen er åpnet. Fysioterapi prosedyrer foreskrevet etter operasjonen hjelper såret å helbrede raskere og det skadede vevet gjenoppretter. Purulent furuncle behandles ved hjelp av følgende fysioterapi metoder:

 • Ultrafiolett stråling. En abscess på ansiktet bestråles med ultrafiolett lys.
 • Ultralyd terapi. Ultralydbehandling av koker skjer, etterfulgt av påføring av en antibakteriell salve og en steril dressing på såret.
 • Laserbehandling av kokinger.

Når det er fare for suppuration og andre komplikasjoner, koker på ansiktet kan kirurgisk fjernes. Tilbake til innholdsfortegnelsen

Fjerning av kjelen

Når fysioterapiprosedyrer ikke gir positive resultater, og chiry ikke forsvinner fra ansiktet, åpnes det og fjernes kirurgisk. Metoder for å åpne koker:

 • Separasjon av vev med skalpell. Kirurgisk inngrep utføres med rikelig opphopning av pus i vevet. Det berørte området er bedøvet før operasjonen. Kirurgen kutter en abscess, gir pus ut. Dette følges av utvidelse og rensing av såret fra gjenværende pus. Såret er behandlet med noen antiseptisk, det setter et stykke bomullsull eller gasbind gjennomvåt i et antibiotikum. Pasienten kommer hver dag til dressinger. Såret helbreder ca 7-10 dager etter operasjonen.
 • Brennstang chiri laser. Dette er den sikreste prosedyren, og lar ingen arr og merker på huden. Såret helbreder smertefritt og på kort tid, er det ikke nødvendig med daglig dressing.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

komplikasjoner

En uheltet ansiktsskjel kan forårsake blodforgiftning, suppuration, arrdannelse i ansiktets hud.

Det er nødvendig å huske en gang for alle at ingenting kan trykkes på ansiktet, spesielt chirias. Inntil absessen har bristet, er det forbudt å sette våte kompresser og Levomekol salve på det skadede området. Uautoriserte handlinger og uriktig behandling fører ofte til alvorlige helsekonsekvenser. Det ser ut som hvilken skade kan få en person til å koke, som dukket opp i ansiktet i singularet? Det viser seg, kanskje betydelig. Spesielt fordi frykt de kokker som er lokalisert i nasolabial trekant.

Oftest er furunkulose komplisert av følgende patologi:

 • lymfadenitt;
 • lymfangitt;
 • blodforgiftning;
 • tromboflebitt og sepsis;
 • meningitt og encefalitt;
 • hjerne abscess.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

forebygging

For å forhindre furunkulose, følg følgende forebyggende tiltak:

 • unngå hypotermi og overoppheting av huden;
 • å lede tiltak for å styrke immunitet
 • gi opp dårlige vaner;
 • fjern søppelmat fra kostholdet.

Det er ikke alltid mulig å beskytte seg helt fra utseendet av koker på huden, men ved å overholde profylaktiske regler kan man redusere risikoen for furunkulose betydelig. Å observere elementære forholdsregler vil unngå kosmetiske defekter i ansiktet, forhindre forverring og konsekvensene av en ubehagelig sykdom.

0 512 visninger

Du kan også være interessert.

Ansiktsskjel

Kok (lat. Furunculus), eller koke. - akutt patologisk prosess, som er eksternt manifestert som purulent-nekrotisk betennelse i hårfollikkelen - follikler - og vevene ved siden av den. Inflammasjon oppstår med deltagelse av det subkutane fettlag og sebaceous kjertel og fører til nekrose hos vev.

Spesielle problemer er forårsaket av et furuncle i ansiktet (nasolabial fold, perioral regionen, nesens indre overflate, overleppen). I tillegg til estetisk ubehag, kan koker på ansiktet true alvorlige komplikasjoner. Infeksiøse agenter er i stand til å trenge inn i nærliggende små fartøy, derfra - inn i ansiktsårene og deretter - skallen. Dette kan utløse meningitt - betennelse i hjernens forside - og sepsis - generalisert betennelse.

Årsaker til å koke

Ofte oppstår et furuncle i områder av huden som er mest utsatt for mekanisk stress (gnidning mot klær, kutt under barbering) eller smuss, og har hårsekk: baksiden av hode, ansikt, nakke, rygg og underarmer, baksiden av hånden, rumpa, skrot, lår.

Faktorer som kan utløse forekomsten og utviklingen av en koke er:

 • alvorlig og langvarig forurensning av huden, manglende overholdelse av grunnleggende hygieneregler
 • mekanisk skade på huden (riper, riper, slitasje, etc.), ledsaget av infeksjon i såret;
 • hypotermi;
 • redusert immunitet på grunn av diabetes, langvarig stress, vitaminmangel, metabolske forstyrrelser, etc.

Infeksjonsmiddel av kokos er stafylokokker. I de fleste tilfeller er det Staphylococcus aureus - en patogen sfærisk mikroorganisme, som har fått dette navnet på grunn av sin ekstremt sjeldne for bakteriefarge.

Staphylococcus aureus er i stand til å leve lenge på de slimete overflatene av en person og på huden, og forårsaker absolutt ingen reaksjon av kroppen, til forekomsten av patogene forhold.

Symptomer på å koke på ansiktet

Det er flere stadier av utviklingen av kjelen:

 • Fase I - preget av svakt kløe i det berørte stafylokokkområdet.
 • Stage II - rødmen av huden og svak hevelse vises i stedet for kokingskog: Den inflammatoriske infiltraten har en konisk form og har en tendens til overflaten av huden, hårfollikken blir gradvis fylt med pus, det er også smerter i dette området.
 • Trinn III - På toppen av keglen opptrer en svart prikk av nekrotisk vev (nekrotisk stang), og rundt den - pus. Modningen av en koke kan også være ledsaget av symptomer som hodepine, svakhet, tretthet og feber.
 • Trinn IV - Etter omtrent en uke oppstår den purulente fusjonen av den purulente stangen, noe som resulterer i at det døde vevet med pus kommer ut - vevene blir renset og såret er fylt med "friskt" bindevev.
 • Stage V - hevelse i huden senkes, smerte reduseres, såret helbreder. I stedet for det tidligere furuncle forblir det et lite arr som har en lysere farge enn huden selv.

I tillegg til enkle furunkler er det ofte tilfeller av lokal eller lokal furunkulose, når flere furunkler konsekvent vises på et bestemt område av huden, samt vanlig eller utbredt furunkulose - forekomsten av koker på store hudområder.

Det kliniske bildet av koker på ansiktet, i tillegg, er komplisert av en kraftig forverring i kroppens generelle tilstand. feber kan begynne, hevelse i ansiktet kan oppstå, årer kan bli smertefulle, synshemming kan oppstå. Infeksjonen sprer seg veldig raskt, siden ansiktsblodsystemet har sine egne egenskaper: Tilstedeværelsen av et stort antall intrakraniale ananomastaser og fraværet av ventiler i venene bidrar til rask spredning av infeksjonen. Nederlaget for venenees vegger truer utviklingen av raskt progressiv tromboflebitt og sepsis. De representerer en alvorlig trussel mot pasientens liv, fordi koker på ansiktet krever spesiell omsorg og riktig handling.

Behandling av koker på ansiktet

Den første regelen for å behandle koker på ansiktet er ekstrem forsiktighet. Under ingen omstendigheter bør en koker presses, masseres, prøver å kutte eller bandasje den. Først av alt bør kjelen behandles med en 70% alkoholløsning, ren ichthyol eller briljant grønn løsning og gjenta denne konserveringsmiddelprosedyren med jevne mellomrom. Hvis det inflammatoriske infiltratet oppdages i de tidlige stadiene av utviklingen og begynner å behandle det med jod, kan dannelsen av en kjele forhindres.

Varme komprimerer er kontraindisert for furunkulose: de øker blodstrømmen og bidrar dermed til infeksjonsspredning i kroppen, inngangen til hjernen og dannelsen av andre infiltrater.

Hvis fokuset på betennelse allerede har åpnet og slipper ut, er det på dette stadiet nødvendig å bruke salver med antiseptiske og antibakterielle komponenter. En hypertonisk løsning av natriumklorid brukes også - til de berørte vevene blir revet bort.

Alt dette betyr at pasienten må utpeke en lege: til selvmedisinering, spesielt hvis kjelen dukket opp i ansiktet, er det umulig. som det kan møte alvorlige konsekvenser. Lokalisering av furuncle på ansiktet er et tilstrekkelig grunnlag for akutt sykehusinnleggelse av pasienten, som viser sengestøtten - i tilfelle økt kroppstemperatur, et passende kosthold, utnevnelse av generell terapi og fullstendig hvile for ansiktsmuskulaturen, unntatt samtaler og faste matvarer.

I løpet av behandlingen administreres et bredspektret antibakterielt middel intramuskulært til en pasient med koking på ansiktet (meticillin, oksacillin, erytromycin, etc.). Parallelt gjennomgår pasienten en grundig undersøkelse på grunnlag av hvilke korrigerende tiltak bestemmes, med sikte på å forbedre immunitet (gammaglobulininjeksjon, stafylokoktoksoid, hyperimmun serum, etc.).

Hvis infeksjonen ikke elimineres på denne måten, får pasienten en stafylokokker-vaksine. Parallelt kan det også foreskrives inntak av fersk øl gjær og svovel i pulverform.

En enkelt furuncle er fullstendig herdbar ved hjelp av ekstern terapi ved bruk av ichthyol klistremerker og fysioterapeutiske metoder som reduserer formens smertefullhet (tørr varme, UHF, ultralyd).

I tilfelle av flegmondannelse brukes en akutt, diffus, purulent betennelse i de cellulære rom uten klare grenser - kirurgisk behandling: utdanningen må åpnes.

Hvis det oppdages tilbakefall av furunkulose, kan pasienten foreskrives slik en ikke-spesifikk stimulerende behandling som autohemoterapi, det vil si subkutan eller intramuskulær transfusjon av sitt eget venøse blod eller transfusjon av en liten mengde konservert blod.

Etter rengjøring av koker, er også helbredende salver foreskrevet.

Utseendet til et furuncle i ansiktet står overfor alvorlige komplikasjoner og krever en forsiktig og riktig behandling. Derfor er profylaktiske tiltak aldri overflødige: overholdelse av de enkleste regler for personlig hygiene, unngår hud mikrotraumas og umiddelbar desinfeksjon ved skade.

Flere Artikler Om Typer Acne