Fødsler på huden kan deles inn i de som representerer faren for gjenfødt til ondartede og sikre formasjoner. Når det gjelder intradermalt nevus, refererer det til godartede formasjoner som ikke tilhører farlige typer moles. Gjennomførte histologiske studier har vist at bare ti prosent av slike nevi når de får skade har evnen til malignitet. Uansett omstendighetene må det imidlertid tas hensyn til eventuelle endringer som oppstår i molen.

utseende

Moles i denne gruppen kan skelnes av følgende karakteristiske trekk:

 • De er mørke monokromatiske formasjoner, og kan både være lysebrune og svarte. I noen tilfeller kan du observere former for ikke-pigmentmolekyler.
 • Nevi har uttalt grenser. Størrelser kan variere fra to til fem millimeter til fem centimeter.
 • Moles strukturen er som regel myk.
 • Ingen tegn på betennelse.
 • Nevi av denne gruppen er i de fleste tilfeller sint oppe over huden. Eksternt kan de se ut som brombærfrukter eller en liten bump.
 • Intradermale nevus kan være både enkelt og flere.

Denne gruppen av mol kan representeres av følgende mest kjente arter:

 1. Intradermal pigment nevus. Det er preget av borderline eller intradermal formasjon, som har en uttalt mørk farge. Dette skyldes tilstedeværelsen av en betydelig mengde melanin. De tidlige stadiene av en mol er en papul eller en knute som ikke har et ben. Størrelsen på molen er liten - ikke mer enn fire millimeter. Som nevus vokser, endrer formen sin form. I de fleste tilfeller, ulik, ujevn overflate. Fargene på formasjonen endres ikke gjennom pasientens levetid. Pigmentert nevi i nakke, armhulen og kjønnsorganene er lokalisert. Kan være enkelt eller flere.
 2. Intradermal papillom nevus. Utseendet til det ser ut som en stor papillom på beinet. I de fleste tilfeller er denne typen mol lokalisert på hodebunnen i hodet. De er preget av deres store størrelse og ujevne overflate. Fargen kan variere fra lysebrun til svart. Individuell papillomatøs nevus kan være dekket med hår. Siden denne gruppen av mol skaper problemer når det utføres hygieniske prosedyrer og ofte blir skadet, anbefales det å bli kvitt dem.
 3. Intradermal ikke-cellular nevus. Disse molene er små høyder på huden. I de fleste tilfeller lokalisert på ansikts- og livmorhalsk regionen. Som regel gir denne gruppen av mol ikke pasienten noen problemer, så det er ikke nødvendig å fjerne dem. Ikke-cellulære mol er ofte assosiert med pasientens periodes puberteten og manifesterer seg i denne perioden. Ifølge studier kan denne gruppen nevi sjelden degenerere til en ondartet svulst, så det anbefales ikke å fjerne dem. Du kan bare kvitte seg med en slik mol hvis det forårsaker alvorlig kosmetisk ubehag. Et annet karakteristisk trekk ved denne nevus er tapet av den opprinnelige fargen som kroppens alder.

Melanin og melanocytter

Ofte i hotellområdet på huden er det en prosess for akkumulering av pigmentceller bestående av granulater med melanin. Denne tilstanden bestemmer tilstedeværelsen av melanocytisk nevus av forskjellige former, farger og størrelser. En nevus kan betraktes som en ekte melanoformdannelse, som består av endrede melanocytiske celler - nevocytter

Melanin regnes som regel som et naturlig pigment, definert i hår, hud og hjerne. Foreløpig deler medisinsk vitenskap de viktigste typene melanin:

 • pheomelanin. Denne arten er preget av gul farge.
 • eumelanin. Den har brune og svarte toner.
 • neuromelanin. Det er karakteristisk for hjerneceller.

Årsaker til

Foreløpig kan leger ikke kunngjøre den eksakte årsaken til intradermale nevi. Det er bare noen få hypoteser om hvordan utviklingen av denne molen oppstår, hovedsakelig de indikerer tilstedeværelsen av genetiske lidelser i pasientens kropp. Som du vet, foregår dannelsen av melanoblaster eller nevusceller i perioden med prenatal utvikling. Deres rolle er å delta i utviklingen av nervesystemet, binyrene, hjernebarken.

Disse cellene produserer melanin, som er ansvarlig for fargen på hår og hud. Når barnet er født, forblir de enkelte cellene i umoden tilstand, de begynner å samle seg i de dype lagene i hudintegratet, noe som bidrar til dannelsen av fødselsmerke. Intradermal nevi tilhører også slike formasjoner. Selve navnet antyder at disse pigmentcellene ligger i det dype laget av huden - dermis.

Hos unge pasienter er slike moler ikke lett å se. Tross alt er nevi lokalisert direkte under epitelet. Etter en tid begynner cellene å endre utseendet og trenge enda dypere under hudlagene. I de tidlige stadier kan de bli funnet ved krysset mellom epitel og dermis. Her begynner vi allerede å utvikle grensen nevus. Etter en tid begynner melanocyttene å trenge inn i dermis, hvor den siste utviklingsstadiet dannes. Her i denne perioden kan utdanning allerede sees, det blir utadskilt. Denne scenen er preget av dannelsen av et ben av nevus, og det blir lik den våte typen eller papillomatøs intradermal nevus. Etter at melanoblastene trer inn i dermis, stopper produksjonen av pigment og nevus blir fargeløs.

Farlig og ufarlig nevi

Hver mole er preget av tilstedeværelsen av slike egenskaper som struktur, plassering og alder. Basert på disse dataene fant forskerne et mønster som en ondartet svulst utvikler bare fra bestemte grupper av moles.

Gruppen farlige fostre i denne sammenhengen omfatter et gigantisk pigment, blått og grense nevus, samt melanose av Dubreus. Nevus, som er i stand til å gjenfødes i en ondartet neoplasma, i den totale massen av mol, utgjør kun en tiendedel. De resterende fødemerkene, og de, som vi ser, overveldende flertall, tilhører ikke farlige formasjoner. Følgende er en liste over slike nevi:

 • intradermalt pigment;
 • våt (papillomatøs);
 • verrucose;
 • fibroepithelial;
 • Setton.

Klynger av nevusceller kan variere, derfor anbefales det å skille mellom fødselsmerke på arten:

 • intradermalt pigment;
 • grense ikke-cellulær;
 • kompleks ikke-cellulær;

Nevus går gjennom disse tre former gjennom sin eksistens. I utgangspunktet kan akkumulerte nevoidceller mellom epidermis og dermis observeres over kjellermembranen. Etter det begynner de å "bevege seg" i stadier i det papillære dermale laget. Og som et resultat er nevusceller lokalisert sammen og samtidig i epidermis og dermis, som danner et komplekst nevus.

Den siste utviklingsperioden for utdanning - intradermal nevus. Penetrerer inn i dermislaget, blir nevus, som gjennomgår en fibrøs prosess, erstattet av bindevev. Med en dypere nedsenkning i dermis, reduseres aktiviteten av melaninsyntese i en nevus, og derfor mister intradermale nevus gradvis pigmentering.

Risikofaktorer

Intradermal nevus er farlig fordi det kan provosere utviklingen av en infeksjon i huden, fordi den har et stort antall nerver på overflaten og folder. Denne omstendigheten forklares ved det faktum at i den døde epidermis, i konsentrerte store tall i nevusflikene, er det et fruktbart medium for reproduksjon av patogene mikroorganismer.

Du trenger å vite: Ikke-cellulær nevi er i stand til å gi opphav til bare en livstruende sykdom - melanom.

De viktigste risikofaktorene inkluderer:

 • Tilstedeværelsen av en nyfødt stor nevus.
 • Utseendet av mol i alderen.
 • Pasienten har en stor utdanning.
 • Tilstedeværelsen av et stort antall ikke-cellulære moler.
 • Skader på nevi og begynnelsen på utviklingen av den inflammatoriske prosessen i huden rundt dem.
 • Nevus ligger i områder som er ugunstige for pasienten når det er konstant kontakt og friksjon med klær.
 • Pasienten utvikler ofte nye nevi.

malignitet

Årsaker som kan utløse aktiveringsprosessen av transformasjonen av en intradermal nevus til en malign tumor:

 • Brudd på integriteten til mol som følge av skade.
 • For høy UV-eksponering.
 • Som et resultat av genetisk predisposisjon.
 • Feil i funksjonen av det endokrine systemet.

For rettidig anerkjennelse av ondskapen, bør hver pasient kontinuerlig engasjere seg i inspeksjon av nevi og kjenner hovedtegnene til en ondartet svulst. Hva er forskjellen mellom intradermal melanocytisk nevus og en svulst? Først av alt:

 • Symmetriske, glatte kanter moles. Mens den ondartede svulsten er utrustet med uregelmessige grenser.
 • Tilstedeværelsen av en jevn fordeling av farger i en nevus. En ondartet svulst er preget av tilstedeværelsen av flere farger og en fargeendring.
 • Intradermal nevus er preget av liten størrelse - opp til en halv centimeter i diameter. For en svulst er denne størrelsen ikke grensen. Dessuten har det, i motsetning til fødselsmerket, en tendens til å vokse gradvis.

Du bør også markere tegnene som skal varsle om en mulig gjenfødelse av nevus:

 • Nevus bløder, utseendet av lymfe.
 • Overflaten på molen har symptomer på en erosiv eller ulcerøs lesjon.
 • Tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser, som er preget av økning i temperatur, smerte, hevelse, rødhet.

Det er imidlertid nødvendig å ta i betraktning at en nevus gjennom hele livsperioden har evne til å forvandle seg til forskjellige former. Fjern det skal være kirurgisk ved den minste mistanke om utvikling av en ondartet prosess.

diagnostikk

Når du besøker en spesialist, må pasienten gi den mest relevante informasjonen slik at legen kan etablere en nøyaktig diagnose. Først og fremst vil tiden for utseende av fjærene bli fastslått, dens tilstand i løpet av den siste tiden om noen behandling eller fjerning har blitt utført med molen. Etter det vil legen undersøke nevuset selv og bestemme form, størrelse, farge, formasjonssted. Og først etter det vil han bestemme diagnosen, som kan være endelig eller kreve ytterligere undersøkelsesmetoder.

Diagnosen utføres ved hjelp av følgende metoder:

 • fluorescerende mikroskopi. Denne metoden er helt smertefri, det er ikke farlig for pasienten. For diagnosen brukes dermaskop - en enhet som hjelper til å markere de nødvendige områdene i huden;
 • datamaskin diagnostikk. Selve navnet på metoden antyder at studien utføres ved hjelp av en datamaskin. Det faste bildet blir undersøkt av en lege, da blir det gjort en diagnose;
 • laboratoriediagnose. Denne metoden gjør det mulig å fastslå tilstedeværelsen av en malignitetsprosess i en neoplasma ved å oppdage oncomarkers i pasientens blod.

Behandling (fjerning)

På grunn av det faktum at en intradermal nevus kan degenerere til en malign tumor i 15 prosent av tilfellene, blir den bare fjernet når det kreves av kosmetisk situasjon. Det vil si når de leverer estetisk ubehag til pasienten. I andre tilfeller brukes fjerning av nevus hvis det er indikasjoner på grunn av den høye traumatiske komponenten av formasjonen. Når det gjelder ungdomsår, bør det også være oppmerksom på disse indikatorene, siden nevi i denne perioden kan endre størrelse, farge og form og ikke trenger å bekymre seg for det. Slike endringer skjer som regel mot bakgrunnen for hormonelle forandringer.

For ikke å savne gjenfødelsen av en nevus i melanom, må du nøye overvåke tilstanden. Hva er de viktigste symptomene på en ondartet transformasjon av mol? Følgende er de mest karakteristiske tegnene:

 • nevus endrer form;
 • blødning er notert
 • fuktige sår dannes;
 • det er en fargeendring;

En av de mest effektive metodene for å eliminere mull som er mistenkelig, er kirurgi i dag, men andre alternative metoder brukes også. Når du fjerner intradermale mol, avhengig av typen nevus, dens størrelse, graden av risiko for transformasjon til en malign tumor, velger behandlingsspesialisten en bestemt teknikk. Dette er følgende måter:

 • Kirurgisk. Å fjerne moles ved hjelp av en tradisjonell skalpell.
 • Cryodestruction. Denne metoden er basert på frysing av nevus ved hjelp av flytende nitrogen.
 • Electrocoagulation. Den bruker teknikken til cautery moles elektrocautery.
 • Laser terapi. Produsert laserbehandlingsmetode.
 • Radiosurgery. Nevus fjernes ved radiobearing.

Det er nødvendig å fokusere oppmerksomheten på det faktum at selv den minste mistanke om utvikling av melanom innebærer bruk av bare én metode, hvor kirurgisk ekskisjon av nevus utføres. I dette tilfellet, for å unngå utvikling av metastase av en ondartet formasjon, er det nødvendig å fjerne alt vev som er rundt omkretsen av svulsten.

forebygging

Det er ingen spesielle forebyggende tiltak for å forhindre utseende av intradermale nevus. Imidlertid må en pasient som har risiko for å utvikle nevus til en ondartet svulst, følge noen anbefalinger for forebygging av dette fenomenet:

 • Det er nødvendig å beskytte huden svært nøye fra direkte eksponering mot solens stråler.
 • Det anbefales ikke at området av huden der molene befinner seg, blir utsatt for intens brunbrun.
 • Det er svært uønsket å holde seg i direkte sollys i lang tid fra kl. 11 til 16, da det er i denne perioden at solaktiviteten er størst. På grunn av den aggressive påvirkningen på huden bør ikke ligge på stranden i løpet av disse tidene.
 • Hvis en pasient har mye intradermalt nevi, og store, er det ikke ønskelig å besøke solariumet.
 • Huden skal beskyttes pålitelig før den kommer i frisk luft, det er ønskelig at det behandles med svært effektive midler til solbeskyttelse.
 • Aldri trenger å prøve å bli kvitt en nevus alene. Studier har vist at selv delvis fjerning ofte fører til en ondartet svulst. Hvis nevusskade av en eller annen grunn har skjedd, bør du kontakte en spesialist - en hudlege og en onkolog.

Og viktigst, pasienten bør, når man finner de minste endringene i farge, form og struktur av eksisterende mol, så vel som nye, bør kontakte en spesialist så snart som mulig. Dette vil legge til rette for rettidig diagnose av ondartede svulster i begynnelsen og utnevnelsen av en riktig behandling.

Forebygging av ondartede svulster

Risikofaktorene er allerede nevnt ovenfor. Det er noen flere grunner som kan påvirke utviklingen av melanom:

 • Tørr hud. Denne faktoren spiller en langt mindre rolle i utviklingen av ondartede cellulære forandringer i nevusvev. Derfor skal pasienten påføre spesiell krem ​​for å fukte huden. For å finne et effektivt middel, bør du konsultere en spesialist - skjønnhetspleie eller skjønnhetspleie.
 • Hudssykdommer. Det er nødvendig å behandle noen sykdommer i huden. Det er mange dermatologiske sykdommer som kan provosere en ondartet degenerasjon av moles. Denne negative effekten skjer ofte med infeksiøse eller systemiske patologier i huden. Derfor må pasienter som har moles ha slike tegn som utslett, alvorlig rødhet, peeling og kløe for å søke medisinsk hjelp.
 • Mekanisk skade. Når en mølle er lokalisert på steder som fot, nakke, palme eller andre steder som ofte blir utsatt for friksjon og andre mekaniske effekter, anbefales det å bli kvitt den. Konstante skader og som følge derav utviklingen av inflammatoriske prosesser, ofte provoserer utviklingen av en svulst. Hvis det ikke er mulig å fjerne fødselsmerket, er det nødvendig å beskytte det på en eller annen måte mot skade. Du kan for eksempel lim gipset.
 • kreftfremkallende. Det er kjent at noen kjemiske forbindelser som brukes hjemme eller på jobben, kan forårsake mutagene effekter, som fremkaller utviklingen av en ondartet svulst. En pasient som har nevi, bør sørge for at huden ikke kommer i kontakt med slike forbindelser. Det anbefales også ikke å tillate andre typer kontakt med kreftfremkallende stoffer, særlig ved innånding og svelging. Røykerne kan også være risikofaktorer. Studier viser at kreftfremkallende opptak skjer under røyking.

Selv etterlevelse av alle anbefalingene vil ikke beskytte pasienten mot risikoen for at molen kan bli melanom hvis han ikke regelmessig går til medisinske institusjoner for rutinemessig undersøkelse og undersøkelse av spesialister. Det anbefales at du gjør dette minst en gang i året. Da vil pasientens sjanser for å bli sunn øke betydelig.

Papillomatøs intradermal nevus av huden

Et intradermalt nevus er en godartet neoplasma som oppstår på grunn av forstyrrelser av den normale funksjonen av cellene som er ansvarlige for melanin. Ofte truer denne typen mole ikke menneskers liv, men kan manifestere seg i alle aldre. Hvordan behandle intradermale nevi?

Hvordan gjenkjenne utdanning

Intradermale nevus er ganske vanskelig å skille fra en enkel mol, men du kan bare ta hensyn til hovedtrekkene sine:

 • Med et lite trykk kan du føle den myke overflaten;
 • farge er uniform, over tid forblir den samme;
 • grensene til flekkene er godt merket, lyse og jevne;
 • betennelser under fødselsmerket eller i nærheten av det forekommer ikke.

I de fleste tilfeller ser en nevus ut som en rund vorte, som skiller seg godt fra huden (flat). I noen tilfeller kan formasjonen på huden ta form av en bjørnebær (en avrundet, nodulær kropp som er festet til en liten og tynn stamme). På overflaten av kroppen kan den intradermale molen ikke være i en enkelt mengde. Hvis det er flere nevi, kan de være på forskjellige steder eller slå en.

I størrelse kan slike steder variere fra 0,2 til 1-2 centimeter. Fargen på slike mol kan være svært forskjellig: fra svart til lysebrun eller burgunder. Depigmentert vektløs er navnet på en slik mol, som nesten ikke har noen farge, den er fargeløs eller litt hvit. Med en grundig inspeksjon på mulden finner du et rutenett av kapillærer eller små flekker av mørkbrun. Over tid kan en slik nevus endre farge, størrelse, samt dens overordnede form.

I utgangspunktet opptrer slike formasjoner i armhulene, nakken, inguinal foldene, under brystkjertlene hos kvinner. Slike pigmentplater er mindre sannsynlig å danne på baksiden, armer, ben eller på magen.

Eksperter undersøker nøye strukturen til nevus i medisinske laboratorier under moderne mikroskoper og diagnostisk utstyr. Ved hjelp av denne metoden registreres antall celler som er akkumulert i laget av epidermis, den gode kvaliteten på stedet bestemmes, samt antall cellekjerner.

Hvorfor vises

En klar årsak til utviklingen av intradermale nevi på overflaten av menneskelig hud er ennå ikke fastslått. Det er bare en versjon eller et gjetning, som ifølge forskere kan forklare utviklingen av nevi.

Selv i utviklingsprosessen i mors mage utvikler et barn melanoblaster - de såkalte nevuscellene, som spiller en stor rolle i utviklingen av noen av barnets indre organer, samt nerveknuter. I tillegg er melaninceller, som gir huden til det fremtidige barnet en bestemt farge, dannet inne i melanoblastene. Fødsler på kropp av det nyfødte oppstår på grunn av akkumulering av en rekke umodne nevusceller. På grunn av det faktum at slike nevi dannes i de dype lagene i epidermisene, fikk de navnet intradermalt.

I tillegg, når det gjelder fødselsmerker, spiller også den arvelige faktoren en viktig rolle. Svært ofte blir slike fødselsmerker mest merkbare etter 12 år, og noen ganger bare etter tretti år av en persons liv.

Dette skyldes at nevusceller vises i flere stadier:

 • Selv i barndommen er intradermale nevi svært dårlig synlige, siden de ligger grundig under huden;
 • Når nevuscellene vokser, begynner de å forandre seg og bevege seg inn i de dypere lagene i huden, i den første fasen trer en slik mol inn mellom dermis og epitelet;
 • Etter at de såkalte fødemerkene er dannet med klare grenser;
 • Etter en periode går melanoblastene inn i et dypere lag, det dermale lag. Etter dette blir molen mest merkbare og går inn i den siste fasen av dens utvikling;
 • Dens form endres, blir den mer konveks, med en bred base og festet til et tynt bein;
 • Til slutt stopper nevuscellene med å produsere melanin, og noen blir helt fargeløse.

Typer av intradermale nevi

Behandlingsspesialister deler mol i flere typer:

 • intradermal papilloma nevus eller vorte
 • intradermalt pigmentert nevus eller melanocytisk;
 • intradermalt ikke-cellulært nevus.

Alle disse typer mol er ansett som ondartet.

Intradermal vorte nevus

På utseendet på en nevus har en form som ligner en avrundet vorte, oftest på en tynn stamme, som er mye mindre enn nevusbunnen. Denne formasjonen forekommer oftest på hodet. Størrelsen på molen er fra 5 millimeter til 1-1,5 centimeter, overflaten er kupert og grov.

Fargingen av nevus kan være mørk burgunder, lysebrun, skitten brun, opp til mettet svart. Med ekstern diagnostikk på noen nevi finnes hår av liten lengde, som er malt i mørk farge og ganske stiv. Størrelsen på molen kan etter hvert bli større. Eksperter anbefaler å eliminere slike nevi, hvis de forårsaker ubehag for en person, er utsatt for konstant fysisk og mekanisk stress, da det er mulig å fange eller til og med forstyrre en muldvarp.

Meltsitsitarnaya mole

Papillomatøs intradermal melanocytisk nevus av huden ser ut som en grense-svulst, som har en rik og sort farge. En slik lys skygge fortsetter å fortsette lenge siden på grunn av det store antallet melaninceller i kroppen. Den totale størrelsen på mol kan variere fra 2 til 5 millimeter. Fødselsmerkeets form varierer sterkt gjennom livet. Overflaten av intradermal papillomatøs melanocytisk nevus kan være grov, kupert eller glatt. Nevi av denne typen forekommer i de fleste tilfeller i lysken, nakken, armhulen eller under brystet hos kvinner.

Intradermal ikke-cellular nevus

På utseendet på en mole av denne typen ligner en konveks liten oval, dannet i de fleste tilfeller på nakken eller ansiktet. De trenger komplisert behandling og etterfølgende fjerning, spesielt hvis de har negativ innvirkning på personen. Slike moler kan i større grad opptre under ungdomsårene når puberteten oppstår.

De viktigste symptomene

Størrelsen på et slikt sted vil variere fra en liten prikk til en lesjon som dekker et stort område av kroppen. Border og blandede nevi er presentert i form av flat og litt skarpt på hudens myke formasjoner uten hår og med en jevn eller våt-papillomatøs overflate av en mørk brun farge. Slike nevusnocellulære mol gjør i de fleste tilfeller ondartede forandringer.

De tidlige symptomene på en ondartet lesjon inkluderer en kraftig økning i totalstørrelsen, manifestasjonen av datterflater (små knuter i spotområdet og langs kantene), en økning eller tap av målt pigmentering, dannelsen av pigmenterte områder nær fødselsmerket, utseendet av punktpunkter i nevuset selv.

I senere stadier bestemmes de ondartede symptomene ved blødning og metastaser i de lokale lymfeknuter, hjernen, leveren og lungene.

Nevi har en tett og kuppelformet form, ofte dekket med mørke og harde hår, med en jevn, noen ganger papillomatøs overflate, av en annen farge - fra en nyanse av enkel hud til mørk brun farge.

Når du trenger å gå til barnelege

For å forhindre utvikling av melanom, må du nøye overvåke molens generelle tilstand og umiddelbart gå for hjelp til en hudlege i tilfelle mistenkelige tegn.

Hvis du følger systemet АBCDE, så anbefales det å være spesielt oppmerksom på følgende funksjoner når du inspiserer en mølle:

 • A-asymmetri - en indikator for asymmetrisk melanom;
 • B - grense uregelmessighet - ujevn kant av fødselsmerket;
 • C - farge - ujevn farging av forskjellige deler av molen;
 • D - diameter - molens diameter er mer enn seks millimeter;
 • E - eveland - en indikator på endringer i fødselsmerke.

Hovedfare

Alle vet at fødemerker kan forvandle seg til en rekke maligne tumorer - melanomer.

Det bør umiddelbart bemerkes at slike tilfeller er ekstremt sjeldne, og hvis molen er blitt større, bør du ikke umiddelbart få panikk, du må bare besøke den tilstede spesialisten.

Men dette betyr ikke i det hele tatt at det ikke er behov for å reagere på noen måte på endringer som oppstår med molen, dette gjelder spesielt for formasjonene i hender, ansikt og andre områder av kroppen som er særlig utsatt for påvirkning av ultrafiolett stråling og de mol som regelmessig kan bli skadet av dekorasjonene og overflaten av klærne.

 1. Fødselsmerke begynner å vokse. Raskt vekst skjer over flere uker, noen ganger måneder.
 2. Utdannelse begynner å bløe. Spesiell oppmerksomhet bør utvises til blødning etter skade eller med spontan utbrudd av blødning.
 3. Fødselsmerket er svært kløende. Kløe i nevusområdet viser at det enten er utsatt for eksterne faktorer, eller det skjer sterke endringer i kroppen.
 4. Fødselsmerke endrer fargen sin. I dette tilfellet må du være spesielt oppmerksom på mørkere eller ujevn farging av molens tidligere naturlige farge.
 5. Et stort pigmentfelt dukket opp i nærheten av molen. Legene sier at folk som har på ansiktet noen pigmenterte formasjoner på mer enn en centimeter i total diameter, samt har mer enn 100 mol på kroppen, er mer sannsynlig å gjennomgå ondartede endringer i nevi.
 1. Hvis du kom tilbake fra ferie og la merke til at du hadde en mølle på ansiktet ditt, eller det begynte å vokse og kløe veldig mye, bør du ikke kaste bort tid og umiddelbart gå for å se legen din.
 2. Hvis du nylig har født et barn og fødemerker på kroppen din begynte å vokse, som ikke har endret seg før - gå til et besøk hos legen, siden endringer i hormonell bakgrunn under graviditet og amming kan påvirke tumors generelle tilstand.
 3. Hvis du begynte å legge merke til at fra vanlig friksjon om dekorasjonen eller kragen til en skjorte har økt dramatisk i størrelsen på molen på nakken - ikke vær lat og gå til sykehuset.

Til tross for at slike endringer kan bety ingenting og ikke har noen effekt på menneskers helse, blir slike symptomer noen ganger en farlig sykdom som det er bedre å ikke tillate enn å kjempe med det i fremtiden. Konsultasjon tar ikke mye tid.

Tilstedeværende spesialist vil ta en historie (du kan i stor grad hjelpe legen hvis du, før du går til ham, husker tidspunktet da endringer begynte å forekomme hos molen, og om noen fra familien din hadde slike tilfeller). Hvis det oppstår tvil, vil en dermato-onkolog også bli koblet til undersøkelsen.

Utdanning, som begynte å forandres raskt, anbefaler leger å fjerne umiddelbart. Dette kan gjøres på flere måter. Det enkleste er å gjennomføre en kirurgisk undersøkelse med en skalpell etterfulgt av en histotologisk undersøkelse av en fjernmolekyl.

Det er også mulig å eliminere en slik lesjon ved hjelp av kryoforstyring (et nevus er frosset med spesielt flytende nitrogen), elektrokoagulasjon (eksponering for det berørte området med en høyfrekvent elektrisk strøm) eller med en laser. Laserfjerning er et mer estetisk alternativ, så det passer best til décolleté, ansikt og nakke.

Flere Artikler Om Typer Acne