Hudproblemer er ikke uvanlige hos spedbarn. Den diatesen vil komme ut, deretter en nyfødt utslett, og det kan oppstå vannaktige blærer på huden som skremmer alle mødre uten unntak. Og med god grunn, fordi denne typen utslett ikke alltid er uskadelig og kan være et symptom på en alvorlig sykdom.

Men hva kommer de fra? La oss prøve å forstå årsakene.

Vannbobler kan være et symptom på bløtdyrkontakt.

Årsaker til vannige bobler

 1. Allergisk reaksjon. Det kan oppstå på noe - fra mat til eksterne faktorer (planter, dyr, husholdnings kjemikalier og kosmetikk). Pimples kan være enten normale eller vannet. Oftest "helles de ut" umiddelbart og på ansiktet og på kroppen, mens det er ganske mange av dem.
 2. Solbrenthet. Dette er mulig i den varme sesongen, dersom barnet har brukt lang tid i den åpne solen. Dette øker kroppstemperaturen til krummene, det er rødhet og kløe.
 3. Bleie dermatitt. Det oppstår på grunn av en sjelden bleieforandring og dårlig hygiene. I dette tilfellet er bobler og pimples konsentrert i området av baken.
 4. Kyllingkopper (Vannkopper). Kyllingkopper er en av de vanligste barndoms sykdommene. Når det har pimples først har en rosa-rød farge, men over tid er de fylt med væske og briste. Sykdommen i alle barn går annerledes, men i de fleste tilfeller er det ledsaget av en liten temperaturøkning.
 5. Bleieutslag. Dette problemet påvirker det meste nyfødte. Vannbobler og betennelser er lokalisert i hudfoldene på armene og bena.
 6. Dyshydrosis. Det er relativt trygt og er preget av vannholdige utslett i hendene. Dyshidrose forekommer oftest om våren og går innen 10-12 dager.
 7. Streptoderma. I denne sykdommen vises vannrike kviser hovedsakelig i nasolabialtrekanten. Noen ganger oppstår kløe, men generelt er sykdommen smertefri og forårsaker ikke ubehag.
 8. Smittsom mollusk. Dette er en virussykdom hvor vannet vesikler vises gradvis og sprekker seg aktivt over hele kroppen. Til tross for barnets aktivitet og hans gode appetitt, passerer pimples ikke seg selv og krever umiddelbar behandling.
 9. Herpes. Boblene forårsaket av denne sykdommen er lokalisert i munnen. Ofte har et barn herpes hvis en av foreldrene lider av det. I dette tilfellet må du stoppe kontakten til den "syke" forelder og baby. Noen ganger er herpes ledsaget av ondt i halsen.

Disse og andre årsaker kan provosere utseendet av vannet pimples på et barns hud, samt provosere andre symptomer og plager. I alle fall bør utseendet på lesjoner på barnets hud straks konsultere lege. Han vil foreskrive en effektiv og sikker behandling avhengig av det eksisterende problemet.

Hvis du ammer og mistenker at hudbobler av babyen din kan være et symptom på en allergi, bør du umiddelbart vurdere kostholdet ditt.

Hva skal jeg gjøre hvis et barn har vannige blærer på huden?

Så snart en ung mor merker utslag og rødhet på babyens hud, er det første hun må gjøre, å se på kostholdet hennes. Under amming er mor og baby tett bundet, og flertallet av alle hud- og tarmlidelser oppstår nettopp på grunn av den dårlige kvaliteten på morsmelk.

Eliminer fra dietten søt, krydret, salt. Avvis fettstoffer, hermetikk, hurtigmat, brus, alkohol, kaffe. Reduser forbruket av frukt og bær.

Det vil være verdt for et par dager å sitte på en slags diett - bare spis hypoallergen mat: bokhvete, kjeks, salat, grønne epler, magert kanin eller kalkun kjøtt.

I tillegg endrer sengetøy og klær til babyen. Vask barneklær bare med hypoallergent pulver eller såpe.

Hvis vanne bobler er forårsaket av allergier, vil de passere svært raskt. Hvis situasjonen forblir uendret, er det på tide å høre alarmen.

 • Ring huset til en lokal lege. Husk at å bære en baby i klinikken er på ingen måte umulig. Hvis virussykdommen er bekreftet, er det fare for å infisere andre barn.
 • Hvis tilstanden til den lille pasienten forverres, ring en ambulanse. Det samme bør gjøres hvis krummene har økt temperaturen kraftig, appetitten er borte, oppkast oppstår.
 • Ikke ta noen tiltak selv! Ikke smør kviser Zelenko, jod, fettsalver og kremer. Også, ikke behandle utslett alkohol løsninger og kaliumpermanganat. Slik selvmedisinering kan bare forverre situasjonen. I tillegg vil det komplisere arbeidet til en lege.


Når vannet pimples vises på babyens hud, er det ikke nødvendig å utsette legen sin samtale. Til tross for at årsaken til utslett kan være bare en allergi, er det bedre å ikke risikere og sørge for at sykdommen ikke er farlig.

Hvorfor har en baby vannige blærer på huden?

Utslett er en hyppig forekomst i barns liv. Vannete blærer på et barns hud kan være et symptom på begge smittsomme sykdommer som forekommer med exanthema (kyllingepok, herpes) og fenomenet ikke-smittsom natur forbundet med en allergisk reaksjon eller dermatitt.

Vannige bobler på huden i medisin kalles vesikler og er abdominale formasjoner som rager over overflaten av huden og er fylt med gjennomsiktig innhold. Avhengig av plasseringen, er de delt inn i intradermale, hvis de ligger i dybden av dermis, eller subepidermale, når de ligger overfladisk under epidermis.

Mekanismen for utseende av bobler under påvirkning av eksterne og interne faktorer består i separering av hudlagene, brudd på de intercellulære broer og lokal akkumulering i disse ekssudatrom.

Primær kontaktdermatitt

Oppstår som følge av direkte kontakt av huden med en irritasjon.

Typer av skadelige faktorer:

 • Fysisk. Eksponering for høy eller lav temperatur stråling. Ved andre grader brannsår eller frostbit, vises vannfulle bobler på overflaten av huden. Når solbrenthet observerte blister og løsgjørelse av epidermis.
 • Mekanisk, når det oppstår patologiske forandringer på grunn av friksjon ved bruk av stramme klær eller sko (rygg på bena).
 • Biologisk, hvor det skadelige middelet er enten et insektbit (myt) eller en plantevirkning (nese).
 • Kjemisk - ved hudkontakt med forskjellige stoffer, som inkluderer alkalier eller syrer med høy konsentrasjon som kan ødelegge cellemembranen og forårsake brenning.

Blærutslett (bleie dermatitt) oppstår med langvarig eksponering av urinen og avføringen til lårhudens og rumpens hud. Det er rødhet, utslett i form av bobler og knuter. Barnets generelle tilstand lider litt.

Allergisk dermatitt

Forekommer hos barn med økt sensitivitet, det vil si følsomhet. Det er realisert i form av en forsinket type allergisk reaksjon. Etter den første kontakten med allergenet, tar det minst to uker. På dette tidspunkt dannes spesifikke antistoffer. Ulike kjemiske allergener virker som irriterende, hvorav det for tiden er mer enn tre tusen.

Klinisk uttrykkes dette av forekomsten av hyperemiske flekker, så ser mange bobler fylt med serøs væske ut på bakgrunnen. Når de åpnes, forblir gråtområder i form av erosjoner, som snart blir dekket av skorper.

Hovedutvalget av utslett er plassert i stedet for direkte kontakt med allergenet, men igjen kan utslett vises på hvilken som helst del av huden. Beskrivelsen av symptomene inkluderer smerte, brennende, alvorlig kløe.

Tegn på atopisk dermatitt:

 • Etter kontakt med et irriterende stoff og utseendet på utslett bør det ta tid.
 • Intensiteten og utbredelsen av hud manifestasjoner er ikke direkte relatert til konsentrasjonen av stimulus og tidspunktet for eksponeringen.
 • Specificitet - Utseendet til utslag bare under virkningen av et bestemt stoff.
 • Allergisk dermatitt oppstår uten generelle toksiske tegn: uten feber og forverring av barnets generelle tilstand.

toksikodermiya

Toxicoderma er en akutt lesjon utviklet av virkningen av giftstoffer som har penetrert huden ved den hematogene ruten. I motsetning til atopisk dermatitt, virker den skadelige faktoren ikke direkte på epidermis, men gjennom blod som inneholder allergenet.

 1. I første omgang med hensyn til hyppigheten av utvikling av toxicoderma er medisiner: antibiotika, sulfonamider, hypnotika, beroligende midler, B-vitaminer og mange andre.
 2. På andreplass er hudlesjoner forårsaket av mat.
 3. Diverse husholdnings kjemikalier: geler, sjampo, vaskemidler, rengjøringsmidler til husholdningen.
 4. Endogene toksiner produseres i kroppen som følge av metabolske forstyrrelser, fordøyelsessystemet, lever og nyrer.

En form for toxicoderma er den vesikulære typen, hvor vanlige hudutslett dannes i form av bobler med væske, omgitt av en ring av hyperemisk hud. En variant av lokalisert toxicoderma er dyshidrose, når utslett ligger på såler og palmer. Med en massiv lesjon av store områder, forverres den generelle tilstanden: temperaturen øker med svakhet, kløe, kulderystelser og smertefulle opplevelser.

Bakteriell infeksjon

Hvis en streptokokker blir påvirket, kan barnet ha blærer på huden med væske, som kan sees på bildet nedenfor. Patogenet kommer inn i overflaten av epidermis gjennom den minste skade på huden (insektbit, ripe).

I begynnelsen vises lyserøde flekker, på en dag blir de dekket av bobler med uklar væske. Etter hvert som den patologiske prosessen utvikler seg, blåses vesiklene, pulverformige innhold strømmer ut. Tørking gir harde gule skorpe. Barnet er bekymret for kløe og brenning. Sykdommen kalles streptokokk impetigo.

Hvis det forårsakende middelet er stafylokokker, penetrerer det under huden gjennom hårsekkens munn. Innholdet av boblene blir umiddelbart purulent.

Syke barn fra nyfødt til 2 år. Utslett er lokalisert på ekstremiteter, sjelden går til torso og ansikt. Hos nyfødte blir vesikulopustose observert - enkelt eller flere blister med rent vannholdig innhold. Foretrukket lokalisering - den indre overflaten av lemmer, kroppens naturlige folder, kroppen.

En mer alvorlig type utslett er pemphigus - pemphigus av det nyfødte. På huden på barnet (på brystet, magen, på flekkflatene på ekstremitetene), vises blanke blister i forskjellige størrelser. Boblene åpnes raskt, det flytende innholdet tørker ut og danner en skorpe. Prosessen er overfladisk: de dypere lagene i huden påvirkes ikke. Patogener er coccal bakterier, tarm og Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, enterobacter.

Viral infeksjon

Den vanligste årsaken til blærende hudutslett hos barn er åpoksyre. Den forårsakende agensen av vannkopper er humant herpesvirus type III, som har affinitet for epitelvev. Multiplikasjon, det forårsaker celledød, i deres sted dannes hulrom fylt med ekssudat.

For utslett av vind, er forekomsten av små kløende vesikler med syklisk utslett karakteristisk: først på ansikt, nakke, så påvirkes bagasjerommet og ekstremiteter.

I alvorlig varicella, har utslett utseendet til en oks - store tregte blærer, etter å ha helbredet hvilke huddefekter som er igjen.

Herpes zoster utløses av det forårsakende middelet av varicella, som etter utvinning ikke forlater kroppen, men forblir i en "sovende" tilstand i nervehodene i ryggmargen. Med en reduksjon i immuniteten blir den reaktivert med utseendet av en karakteristisk vindutslett langs nerverstammerne: i intercostalområdet, brachial plexus, i projeksjonen av trigeminusnerven på ansiktet. Hos barn er sjeldne. Hovedsymptomen, i tillegg til utslett, er alvorlig smerte i lokaliseringen av det patologiske fokuset. Neuralgia etter utvinning varer ofte lenge.

Hos barn er symptomene på herpes simplex type 1 - vesikulært utslett på leppene, rundt munnen, under nesen - ofte kombinert med manifestasjoner av akutt respiratorisk sykdom. Herpes type II har en favoritt lokalisering - regionen av de eksterne kjønnsorganene; hos jenter er slimhinnen i den lille og store labia påvirket.

Svampinfeksjon

Den vesikulære formen av svampen til foten tilhører den sjeldne. Manifisert av utseende av blærer fylt med væske på føttene. Etter boblehullets brudd blir en utryddet overflate utsatt, noe som ofte er infisert med bakteriell flora.

Denne typen soppinfeksjon er svært smittsom, muligens infeksjon i svømmebassenger, badstuer, bad. Det er preget av alvorlig kløe.

Autoimmune sykdommer

Bullous pemphigoid - svært sjelden observert hos barn. Det manifesterer seg hos eldre over 65 år. Det antas at sykdommen har en autoimmun karakter. Bevis for dette er tilstedeværelse hos pasienter av spesifikke antistoffer som påvirker ulike hudstrukturer. Hovedsymptomet er dannelsen av torso på huden på lemmer, mindre ofte i ansiktet og hodebunnen av intense vannbobler. Væsken i dem er tydelig, noen ganger blandet med blod. Snart boblene brister, erosjon og sår i deres sted helbrede raskt.

Durengs herpetiform dermatitt er referert til som kroniske tilbakefallende sykdommer. Det antas at dets utvikling er assosiert med overfølsomhet overfor protein av korn - gluten. Det begynner akutt med en liten temperaturstigning, en brennende følelse, kløe i et begrenset område av huden. Noen få timer senere vises et polymorf utslag - røde flekker, blærer, papler på armer, ben, ansikt, hodebunn, bakder. Innenfor de syfoniske elementene er blodige innhold.

komplikasjoner

I barndommen, sykdommen, som oppstår med utslett på huden, med rettidig behandling slutter utvinning. Komplikasjoner forbundet med sekundær bakteriell infeksjon er spesielt farlig i tidlig barndom i forhold til andre sykdommer.

Hvis utviklingen av patologien har en allergisk komponent, er det ikke mulig en lokal reaksjon i form av utslett, men en systemisk som fører til forhold som truer barnets liv - anafylaktisk sjokk, angioødem.

behandling

Siden blærende utslett følger med mange hudsykdommer, før du utfører terapien, er det nødvendig å finne ut årsaken til utslett på huden. Riktig diagnose vil tillate deg å foreskrive tilstrekkelig behandling, og utslett som et symptom vil forsvinne sammen med andre kliniske manifestasjoner som symptomkurer.

Med allergier

I allergiske og toksisk-allergiske typer dermatitt er det nødvendig å finne ut årsaken til årsakssystemet som utløser en utilstrekkelig immunrespons, og forsøk å beskytte barnet mot kontakt med ham. Terapi begynner med utnevnelse av antihistamin medisiner som blokkerer virkningen av lokale inflammatoriske mediatorer - histamin, prostaglandiner.

Dette - Suprastin, Fenkrol, Zyrtec, Erius. Fenkarol og Suprastin, som tilhører den første generasjonen antihistaminer, hemmer aktiviteten til sentralnervesystemet, har en beroligende effekt, noe som er viktig for alvorlig kløe. Barnet vil være mindre kløende og slutte å bekymre seg i en drøm. Lokalt foreskrevet Fenistil Gel 2-3 ganger om dagen.

For andre sykdommer

 1. Kontaktdematitt forårsaket av virkningen av fysiske eller mekaniske faktorer behandles med antiinflammatoriske og sårhelende salver: Panthenol, Solkoseryl, Zinksalve.
 2. Herpetisk dermatitt, utslett med vannkopper og helvedesild behandles med antiseptiske midler: briljant grønt, klorhexidin; Antivirale salver: Panavir, Acyclovir, Oksolinsalve.
 3. For helvedesild, foreskrives smertestillende midler fra gruppen av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - Ibuprofen, Nise, Ketorolac.
 4. Ved bakteriell skade påføres systemiske antibiotika, hvilke patogener er følsomme. Lokalt nødvendig behandling med antiseptika for å begrense den inflammatoriske prosessen.
 5. Svampinfeksjon. På lesjonene pålegges soppdrepende salve: Clotrimazole, Lamisil, Pimafucin.
 6. I alvorlige tilfeller av dermatitt, brukes steroider - Prednison, Dexamethason.
 7. Herpetiform dermatitt hos barn behandles ved å administrere gamma globulin, komplekser av vitamin B-kompleks. I en vanlig prosess er penisillinantibiotika eller aminoglykosider foreskrevet.

Folkemidlene

Ikke-tradisjonelle metoder for tradisjonell medisin hos barn blir brukt etter tillatelse fra en lege i tilfelle mildere former for hudlesjoner for å redusere kløe, rask heling av erosjoner og sår.

Helbredende bad

Vanntemperaturen er 36-37 ° С, prosedyretiden er 15 minutter.

 1. Kok 100 g tørket gress i en serie eller blomstrer av kamille med en liter kokende vann. Infuse i 3 timer, belastning, tilsett infusjonen til badet.
 2. I en liter varmt vann hell 100 g stivelse. Rør til glatt, hell i badekaret.

Komprimerer og tørker

 1. Hell et glass kokende vann med 20 g knust eikebark. Etter avkjøling, stram, fukt et serviette i infusjonen og påfør sårpunktet i 15 minutter.
 2. Det vil ta 30 g hopkegler og bjørkeknopper per 200 ml kokende vann. Insister 5 timer. Den resulterende løsningen for å tørke de berørte områdene flere ganger om dagen.
 3. Tilsett et glass unge tørket pæreblader til en gryte med en liter kokende vann. Smør i 5 minutter. Insister 8 timer. I buljong, fukte gasbind og bruk på de berørte stedene 2-3 ganger om dagen.
 4. For kremer bruk ferskpresset juice av poteter, gresskar, agave. Påfør såpevannet i juice til et sårt sted i en halv time.

Ulike typer utslett er konstante følgesvenner av barndommen. Noen av dem representerer ikke en spesiell fare for barnets helse, for eksempel stikkende varme eller bleieutslett. I de fleste tilfeller er det nok å følge hygiene- og barnevernsregler, og alt vil passere seg selv. Men ganske ofte utslett er symptomer på alvorlige sykdommer, og bare en erfaren lege kan sortere dem ut. Derfor bør eventuelle endringer i barnets hud være en grunn til å konsultere en spesialist.

Hva å gjøre hvis det er vannaktig akne på kroppen

Akne kan vises på hvilken som helst del av huden vår, og de kan ha et helt annet utseende.

Vannaktig akne på kroppen skal varsle.

Denne typen utslett kan tyde på alvorlig sykdom.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Hvorfor ser de ut og hvordan man skal opptre i tilfelle av deteksjon av akkurat slik akne?

Årsaker til

Vannaktig akne - hva er det?

Dette er støt på huden med et vannaktig hode.

 • Innholdet i boblen kan være gjennomsiktig eller uklar, men det er flytende og i utseende er det lett forskjellig fra det purulente innholdet i andre typer akne.
 • Vannaktig akne kan være av forskjellige størrelser - både små og store nok.
 • Noen ganger fusjonerer de til store formasjoner.

Men alle disse tegnene er avhengig av faktoren som forårsaket deres utseende.

Og årsakene til vannaktig akne florerer:

 • allergiske reaksjoner;
 • smittsomme sykdommer;
 • stikkende varme;
 • brudd på metabolske prosesser;
 • dyshydrosis;
 • hormonell ubalanse.

Vurder funksjonene i vannet utslett i ulike sykdommer.

allergi

Årsaken til allergiske reaksjoner kan være mat, husholdnings kjemikalier, klær.

I det første tilfellet vil pimples vises på områder med sensitiv hud, vanligvis på innsiden av underarmen og låret, på nakken, håndleddet, i albuen og under kneet. I andre tilfeller angir utslett kontaktstedet med allergenet.

 • Allergiske pimples er små, røde, området deres lokalisering blir raskt hovent.
 • Samtidig er utbruddene kløende.

Hvis kroppen reagerer voldsomt på allergenet, kan en vattentråd sees på overflaten av akne, som brister seg når man kaster eller tar i kontakt med klær, og det frigjente fluidet danner skorpe.

Smittsomme sykdommer

Noen infeksjoner er også ledsaget av en boble utslett.

De mest berømte av dem er herpes og vannkopper.

Begge infeksjonene er virale, og deres patogen tilhører samme art.

 • Men herpes opptrer vanligvis som et vannaktig utslett i ansiktet (på leppene og rundt munnen), så vel som i kjønnsområdet.
 • Når bobler begynner å dukke opp fra overkroppen - hode, nakke - og bare da "gå ned" nedenfor, sving på magen, rygg, armer, ben.

Bubbler klør mye, men det anbefales ikke å bryte deres integritet, da det vil være arr på stedet for slike skader.

 • Folk blir vanligvis syk med vannkopper en gang, oftest når de fortsatt er unge, får sterk immunitet. Hvis for første gang sykdommen manifesterte seg i en voksen, så kan kurset være mer alvorlig. Men den utviklede immuniteten beskytter også pålitelig mot reinfeksjon.
 • Herpes kan dukke opp igjen med et svekket immunforsvar. Det er nok å få en kald og kløende bobler dukker opp på leppene - det første tegn på forverring. Derfor, i slike mennesker kalles slike symptomer "forkjølelse på leppene", selv om sykdommen ikke har direkte sammenheng med forkjølelsen.

Det er en annen slektning av disse sykdommene - helvedesild.

Vannaktig akne i dette tilfellet vises rundt nedre rygg, noen ganger dekker nedre rygg med et bredt bånd. Den provokerende faktoren av denne sykdommen er stress, sterke følelser.

Andre kontaktinfeksjoner med blærende utslett:

 • bløtdyr contagiosum - bobler dukker opp på infeksjonsstedet, når de klemmes, sprer infeksjonen over huden, en svart prikk inne i hver vannaktig pimple bidrar til å visuelt skille denne sykdommen;
 • scabies - forårsaket av en scabies-myt, som "reiser" under huden, men stiger til overflaten for å puste, på dette stedet danner små røde blærer som forårsaker alvorlig kløe.

Video: "Eksem: symptomer, årsaker og behandling"

smittsomme

Årsakene til ikke-smittsom natur inkluderer:

 • stikkende varme - det oppstår rød rød boble utslett i hudfolder på grunn av for varmt eller syntetisk klær, med overoppheting av kroppen;
 • Dyshidrosis - en sykdom assosiert med blokkering av svettekjertler, manifesterer seg på håndflatene og sålene på føttene.

Hormonale lidelser

Hormonale lidelser kan være forbundet med sykdommer, dysfunksjon av organene med intern sekresjon, eller en midlertidig ubalanse av hormoner i kroppen (for eksempel hos gravide kvinner).

Slike kviser kan vises over hele kroppen, og deres behandling krever obligatorisk foreløpig undersøkelse.

Hva slags sykdom forårsaket utseendet av vannet pimples, å etablere deg selv er ikke alltid mulig. Selvfølgelig kan du sammenligne situasjonen med et bilde med forklaringer.

Hvordan bli kvitt liten akne på beina? Finn ut her.

Men likevel vil bare legen bestemme den endelige diagnosen, både sykdommens navn og behandlingsmetodene.

Hvorfor det er vannaktig akne på barnets kropp

Vannaktig akne på barnets kropp kan også oppstå på grunn av ulike årsaker.

Det er svært viktig for foreldrene å konsultere en lege i tide for ikke å gå glipp av utbruddet av en smittsom sykdom.

Foto: Miles på ansiktet av babyen

En baby kan ha små kviser i ansiktet i de første månedene av livet.

De er hvite eller nesten gjennomsiktige. Dette er Miles som oppstår ved blokkering av talgkjertlene, og ingenting må gjøres med dem. De er ikke farlige, enten for barnet eller for andre, og vil snart passere på egen hånd.

Andre forhold som kan forårsake vannaktig utslett:

Foto: manifestasjoner av diatese på kinnene i et barn

 • allergi - vises ofte på ansiktet, kinnene, i klaffene i nakken og hendene;

Foto: potte på bunnen av babyen

 • prikken varmeutslett forekommer i hudfalser og på bunnen;
 • dermatitt - vanligvis hos små barn, finnes slike utslett i bleieområdet, som skyldes hudirritasjon av babyens vitale aktivitetsprodukter og forstyrret hudpuste;

Foto: lyske dermatitt

 • streptoderma - begynner ofte med ansikt og hender, et rødt sted vises, som deretter omdannes til et hetteglass;
 • Vannkopper - de første boblene vises alltid på ansiktet, nakken, magen;

Foto: Vannkopper i et barn

 • dyshidrose - vanligvis manifestert i den varme årstiden i form av vannholdige utslett på håndflatene og føttene.

Det er svært viktig å konsultere en lege ved første tegn.

I enkelte sykdommer (vannkopper, streptoderma) må barnet isoleres fra barnas lag til utvinning.

behandling

Anbefalinger på hvordan å behandle vannaktig akne kan bare gi lege.

Foto: Bare en lege skal foreskrive behandling.

Tross alt er valg av terapi helt bestemt av årsaken til utslett på kroppen.

Pasienten selv kan bare redusere alvorlighetsgraden av symptomer, for eksempel redusere kløe eller betennelse. Det viktigste er ikke å skade deg selv.

Og for dette, i intet tilfelle kan ikke bli kvitt akne ved å klemme innholdet.

medisinering

Avhengig av årsaken til utslett, velger legen de nødvendige legemidlene.

Disse kan være:

Foto: Acyclovir er effektivt for herpetic lesjoner.

 • antivirale midler, for eksempel for herpes og vannkopper, Acyclovir, Panavir er effektivt;
 • antihistaminer - hvis legen bekrefter tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon, avhengig av alvorlighetsgraden, kan bare eksterne salver foreskrives eller parallelt anbefales det å ta stoffene i munn (Suprastin, Tavegil, Zodak, Dezal);
 • hormonelle preparater - disse kan være salver (for eksempel Elokom, Advantan) eller orale preparater;
 • Panavir gel, Bonafton salve, Zovirax salve kan brukes til å lindre symptomene på kløe og brenning i herpes;
 • for helbredelse av bobler med vannkopper og avlastning av kløe ved bruk av kalamin, zindol, sink salve, salisylalkohol;
 • Når det er kløehite, bruk svovelsalve, benzylbenzonat, spray Spregal, Lindan-lotion.

Det er også mulig å anvende en svak løsning av kaliumpermanganat, Fukortsin-løsning, strålende grønn maling over vannaktig akne.

Foto: utslett kan behandles Zelenko

Men før et besøk til legen, er Fukortsin og strålende grønn best å ikke bruke, da de stabilt maler huden og utslett, noe som gjør det vanskelig for en spesialist å diagnostisere sykdommer.

I noen tilfeller (stikkvarme, dermatitt hos spedbarn), er det nok å ordne passende hudpleie, for å gi lufttilgang til utbruddssiden (luftbad) slik at utslett går bort alene.

ukonvensjonelle

Folkeapoteket vet også måter å behandle vannet pimples på. Men disse oppskriftene bør utfylle behandlingen som foreskrevet av legen, og ikke erstatte den.

Her er noen måter å bidra til å håndtere symptomene (men ikke kurere selve sykdommen):

Foto: Decoctions av urter vil lindre betennelse og berolige huden.

 • bad eller komprimerer med dekokser av kamille, calendula, serier vil redusere betennelse, og med decoctions av mynte eller timian, vil alvorlig kløe bli lettet;

Foto: Eikebark avkok for å berolige huden

 • avkok av eikebark vil også lette symptomene på de berørte områdene på grunn av sin sammenstrammende effekt;
 • gni utslaget med aloe juice vil også ha en anti-inflammatorisk effekt og hjelpe huden å komme seg raskere etter utslett;

Foto: Aloe juice vil lindre betennelse

 • aprikos olje vil ha en regenererende, anti-inflammatorisk effekt, forhindre tørr hud;
 • Kok en tykk grøt av en halv kopp havre, tilsett løk, hakket i en blender, bland og ta utslaget i 15 minutter;
 • Dotting tea tree olje på akne;
 • Hygieniske prosedyrer for steder med utslett utføres med tjære eller svovelsåpe.

forebygging

Det er ingen spesifikk forebygging av vannaktig akne.

Det er bare generelle anbefalinger som vil forhindre risikoen for utseende så mye som mulig:

 • nøye overholdelse av regler for personlig hygiene, fordi slike sykdommer som scabies eller molluscum contagiosum overføres ved kontakt;
 • sunn spising, overvåkning av hudreaksjoner etter å ha spist nye matvarer;
 • bryr seg om immunitet, riktig hvile;
 • forsiktig utvalg av klær, preferansen til den som er laget av naturlige stoffer, spesielt når det gjelder undertøy eller klær som er i direkte kontakt med huden;
 • Den doserte effekten av ultrafiolette stråler har antimikrobielle egenskaper, så du må sole deg, men observere målet.

Ekspert Tips

Hvis akne med vannholdige innhold vises på kroppen din, anbefaler eksperter:

 • ikke klemme innholdet, kan det provosere en økning i viral aktivitet eller spredning av infeksjon;
 • begrense kontakt med andre for å bestemme den sanne årsaken til slike lesjoner;
 • mer hvile, kroppen trenger styrke for å bekjempe infeksjonen (hvis grunnen ligger i den);
 • Følg en diett, eliminere mulige allergener, samt fett, stekt, krydret mat;
 • Ikke medisinert, men kontakt lege umiddelbart for å finne årsaken til vannavfall.

Vannaktig akne på kroppen kan dukke opp i alle aldre og på et hvilket som helst sted.

Du trenger ikke å spekulere om årsaken til forekomsten deres og sortere ut alle mulige midler for å forbrenne dem eller bli kvitt disse utslettene på en annen måte.

Hvilke vitaminer å drikke fra akne i ansiktet? Finn ut her.

Hjelper hvitløk fra akne? Les videre.

Blister hos barn: typer utslett på ansikt, hender og andre deler av kroppen med bilder og forklaringer, behandlingsegenskaper

Hudproblemer i barndommen er ikke uvanlige. Den ømme huden på babyen reagerer på irritasjon - både eksternt (klær, hygieneprodukter, værfenomener) og internt (ny mat).

Dette fenomenet vil gjøre hver mor oppmerksom. Eventuelle utslett på barnets hud bør ikke gå ubemerket. Små kviser eller vesikler kan signalere tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom. Årsaken til utslett kan kun opprettes etter å ha konsultert en lege og en grundig diagnose.

Hvorfor har et barn blærer på kroppen?

Sunn og ren hud av babyen indikerer normal funksjon av kroppen sin. Hva betyr dette, hvis på baksiden, mage, på paven eller benet av babyen plutselig dannet blærer? Mulige årsaker til vannige bobler på barnas hud:

 • allergisk reaksjon (kan oppstå når huden kommer i kontakt med syntetiske klær, husholdningskjemikalier, støv, frost, kjæledyr, mat);
 • virussykdom (kyllingpok, molluskum contagiosum, helvetesild, streptoderma, pemphigus);
 • smittsom sykdom (vesiculopustose);
 • bleie dermatitt, bleieutslett (utvikler med utilstrekkelig hygiene av babyen);
 • solbrenthet (langvarig eksponering for solen kan forårsake blærer med væske på babyens hud).

Typer av blemmer og deres beskrivelse med et bilde

Utslett i kroppen i form av støt fylt med væske, kalt blærer eller vesikler. Som regel er disse små hulrom som er fylt med lymfe. Innholdet i vesiklet er transparent, med en blanding av pus eller blod.

Formen på blisteren er ofte en sirkel, men det kan også være annerledes. Fargen på kviser kan variere fra rosa til lys rød. Vesikler er også hvite med gråaktig fargetone. På noen er det et punkt fra en insektbit. På grunn av utgivelsen av histamin ved dermis, er det en sterk kløe på blisterstedet.

Når du trykker på boblen, kan du føle tetthet og tekstur av formasjonen, mens det er smerte. Blister i et barn er små i størrelse (2-5 mm) og store (1-10 cm), mens ofte plassert formasjoner fusjonerer med hverandre. Typer av vannet pimples med forklaringer kan ses på bildet.

Blister på armer, ben, ansikt og annen lokalisering av lesjoner

Hvis utslett er lokalisert på hendene og samtidig kløe, er det vanligvis en manifestasjon av en allergi mot lokal irritasjon, etter at forsvinningen som vesiklene passerer raskt. Å oppleve liten akne i ansiktet eller magen kan indikere matallergi.

Vannbobler på hælene, føttene eller fingertuppene kan oppstå på grunn av at barnet bærer ubehagelige sko. Enkelt sagt, disse er vanlige blærer som forårsaker smerte og annet ubehag. Hvis du merker en callus på babyens føtter, kan du lim den med en bakteriedrepende gips. Unødvendige sko må byttes ut, fordi korn vil jage barnet hele tiden.

Også et utslett på føttene og mellom tærne kan indikere tilstedeværelse av sopphudssår. I tillegg til beina påvirker mikrosporia andre deler av kroppen, det kan oppstå på armer, ansikt, hodebunn og kropp. På disse områdene kan utslett fra insektbitt forekomme.

I virussykdommer som kyllingpoks ser blister ut over hele kroppen, inkludert hodet. Helvedesild vises ofte på et barns kropp. Dermed kan plasseringen av blæren på barnets kropp være svært variert og avhenge av mange årsaker.

Sykdommer ledsaget av utseendet av vannfulle bobler på kroppen

I tillegg er barnas akne forårsaket av insektbitt, og det klør (vi anbefaler at du leser: hvordan og hvordan kan du lindre kløen fra myggbitt i et barn?). Noen typer sykdommer er presentert i tabellen.

Utslett med bobler i et barn: årsaker og symptomer

Hudutslett er det vanligste symptomet i dermatologisk praksis. På grunn av form, størrelse og farge på patologiske elementer, er det mulig å foreta en korrekt diagnose. Et utslett i form av bobler i et barn skremmer alle foreldre uten unntak. Og dette er berettiget, vannrike eller tette bobler kan signalere en alvorlig sykdom.

Hvorfor vises vannbobler?

Blisterutslett er en patologisk tilstand som endrer den normale strukturen i huden. Etiologi er basert på mange forskjellige faktorer.

Årsaker til bobildannelse hos spedbarn:

 • Allergi - immunsystemets respons på ethvert patogen - husholdningskjemikalier, mat, kosmetikk. Utslett er tykt og vannaktig Ofte lokalisert på kropp og ansikt;
 • Solbrenthet. Dette er mulig ved høye temperaturer, da barnet har brukt lang tid i sollys. Ekstra tegn: økning i kroppstemperatur, rødhet, kløe;
 • Bleie dermatitt oppstår på grunn av kontakt av delikat hud med våte bleier. Opphopningen av bobler er konsentrert i baken, perineum, på de indre lårene;
 • Bleie utslett. Problemer oppstår i de fleste tilfeller hos nyfødte, vannholdige vesikler er notert i hudens bretter på beina og armene;
 • Dyshidrosis - boble utslett på hendene. Manifisert i vårsesongen, passerer uavhengig innen to uker;
 • Insektbit. Først dannes en liten papule, så erstattes den av en vesikkel som helles med blod.

Det er verdt å vite: de farligste sykdommene som forårsaker blærende utslett er pemphigus, bullous pemphigoid, herpetiform dermatitt.

Dette er autoimmune patologier som er forbundet med nedsatt immunsystemaktivitet, som et resultat av hvilke sunne celler i kroppen blir angrepet.

Akutt urtikaria hos barn: årsaker og symptomer

Urtikaria ser ut til å være en type utslett av allergisk natur forårsaket av hudsykdommer. Utseendet av blærer er forårsaket av histamin, utskilt av mastceller i blodkar. Væsken strømmer ut av dem, kommer under huden, som fører til dannelse av blemmer og arrdannelse.

 1. Allergens (oftest) - pollen, støv, insektbitt, noen medisiner, matvarer.
 2. Infeksjoner, virus, nedsatt immunitet.
 3. Parasittiske sykdommer.
 4. Fysiske faktorer - sol, kulde, vibrasjon, vann, etc.

Akutt urtikaria er preget av utslett i form av bobler, noen ganger er det hvite områder i midten. De er enkelt eller flere, og danner følgelig konglomerater.

 • Fremveksten av blærer, kløe;
 • Øyeblikkelig utslett;
 • Spots fusjonere som patologi utvikler seg;
 • Utslett forekommer på alle områder av kroppen.

Hvis symptomene er ledsaget av høy kroppstemperatur, pustevansker, hevelse i ansiktet og hjertebanken, bør du ringe en ambulanse.

Hos barn under ett år manifesterer seg sykdommen som små røde bobler som vises i store mengder. Ofte påvirker skinker, skuldre, armer og ansikt. Utslett har en tendens til å migrere innen noen få timer.

For informasjon skjer urticaria i barndom på bakgrunn av dårlig appetitt, diaré og oppkast.

Streptoderma i barndommen

Sykdommen utløses av en kombinasjon av smittsomme og allergiske faktorer. Patogen - patogene mikroorganismer av streptokokkerfamilien. De er typiske representanter for opportunistisk mikroflora. I normal immunitet utvikler patologien ikke.

Kliniske manifestasjoner av sykdommen:

 1. Exanthemas vises på hudoverflaten, fylt med et gjennomsiktig ekssudat, som raskt blir overskyet.
 2. Kløe og brenning.
 3. Pigmentering i stedet for gamle lesjoner.
 4. Forverring av generell trivsel.
 5. Lokaliseringssteder - tilbake, nedre og øvre lemmer, ansikt, underkropp.

Streptoderma er ofte forvekslet med urticaria, atopisk form for dermatitt, pityriasis, eksem, kyllingpoks, herpes og andre patologier.

I medisinsk praksis er det tre stadier av sykdommen. Den første er boblende. Bobler med en klar væske er utøst, deres antall vokser eksponentielt. Størrelsen er veldig forskjellig. Den andre fasen er ikke-bullous. Blærer heler ikke godt, noe som fører til sårdannelse. Tredje - det blir stadig vått utslett.

Streptoderma er en farlig sykdom på grunn av den høye risikoen for komplikasjoner. Disse inkluderer skade på leddene, blodårene, nedsatt funksjon av hjerte og nyrer. I medisin er tilfeller av hjertesykdom og reumatisme beskrevet.

Dyshidrose: etiologi og manifestasjoner

Dyshidrose er en ikke-smittsom sykdom. Årsakene er ikke fullt ut forstått, derfor refererer patologi til polyetiologiske sykdommer. I barndommen utvikler seg på bakgrunn av lav immunitet og følsomhet overfor allergier.

Viktig: i en baby som ammes, er utseendet av dyshidrose skyldes allergener som kommer inn i kroppen sammen med morsmelken.

Kjennetegn ved sykdommen:

 • Den patologiske prosessen begynner med en følelse av varme på hendene på huden, da kløe og en liten brennende følelse oppstår;
 • På huden dannes en fortykkelse, under hvilken blister opp til 2-3 mm i størrelse, fylt med gjennomsiktig eller gulaktig ekssudat;
 • Flere bobler kan fusjonere til en, som danner en stor lesjon;
 • Blærene åpner spontant eller bare tørr, lesjonen begynner å skrelle og skrelle.

I et barn med dyshidrose, økt angst og angst avsløres, søvn er forstyrret - søvnløshet. Ved riper er det fare for å bli med i infeksjonen, noe som fører til purulent betennelse i huden.

Kyllingpokker

Kyllingkopper utvikler seg på grunn av aktiviteten til herpes simplex-viruset. Oftest diagnostisert hos barn 2-7 år. Barn som går på barnehage og skoleinstitusjoner er i fare.

Utslett på huden i form av blærer - den første fasen av sykdommen. De spredte seg raskt gjennom hele kroppen og forårsaket alvorlig kløe. Etter noen dager brøt boblene, og smittsomt væske strømmer ut av dem. Sårene strammes med en skorpe, som faller av seg selv.

I medisin er det tre former for vannkopper hos barn:

 1. Enkel form. Barnet har en enkelt utslett, kroppstemperaturen er normal, det er ingen forverring av det generelle trivselet. Bobler blir observert innen 2-3 dager.
 2. Middels form. Blærer i en uke. I tillegg oppdages høy feber, søvnforstyrrelse, kløe og hodepine.
 3. Tung form. Høye temperaturforhold i kroppen fremkaller alvorlig kvalme og oppkast, feber, hallusinasjoner. Papiller vedvarer i 8-10 dager inkludert. Funnet på hele kroppen.

Merk: Spedbarn opptil ett år gammel får sjelden kyllingkopper, da de får antistoffer mot viruset sammen med morsmelk.

helvetesild

Smittsomme sykdommer som påvirker huden og sentralnervesystemet, er årsaksmidlet et herpesvirus av den tredje typen. Overført av luftbårne dråper. Det er nok for et barn å være i nærheten av en syk person for å bli smittet.

Patologi manifesterer seg på forskjellige måter. Noen barn har generell ulempe, økt temperatur, kløe og brenning i fremtidige utslett. I andre babyer vises et utslett umiddelbart uten forverret helse.

Røde flekker vises langs kantene, som etter kort tid forvandles til bobler med gjennomsiktig væske. Det er flere former for sykdommen, preget av tilstedeværelse av blister:

 • Boble - blærer når enorme størrelser i diameter;
 • Hemorragisk - hos barn er utslett ikke bare fylt med væske, men også med blod.

Med riktig behandling reduseres sykdomsblærene, og dekkes deretter med en brun skorpe. I deres sted forblir en liten pigmentering, som til slutt passerer av seg selv.

Blæren viral natur

Pemphigus refererer til barndoms sykdommer, påvirker hudepitel og slimhinner, kan raskt utvikles gjennom hele kroppen, krever rettidig og tilstrekkelig behandling med legemidler. Boblene påvirker oftest lystområdet, nesen og munnhulen.

Sykdommen utgjør en spesiell fare for nyfødte barn. Høy sannsynlighet for død i fravær av medisinsk behandling.

 1. Vannige bobler av stor størrelse.
 2. Utslett på slimhinner.
 3. Svakhet, sløvhet.
 4. Høy temperatur
 5. Ubehag i halsen.

Et utslett er et symptom på mange sykdommer. I en rekke situasjoner forsvinner den i seg selv, og noen ganger fører til alvorlige helseproblemer. Den beste løsningen er å besøke en lege som vil gjøre den riktige diagnosen og gi anbefalinger for behandling.

Vannete blærer og pimples på barnets kropp: et bilde med forklaringer på utslett i form av bobler på hender, føtter og ansikt

Et hudutslett i et barn gjør foreldrene bekymret. Noen prøver å håndtere problemet alene, andre går straks for å se en lege. Det er imidlertid nødvendig å navigere i årsakene og typer utslett, fordi de virker som med fitte og med smittsomme infeksjoner. Vannblærer er svært farlige, siden ved åpningen kan et purulent sår dannes i deres sted.

Typer utslett og lokalisering på barnets kropp

Utfall oppstår på grunn av ulike årsaker. Det skjer i tilfelle av allergiske reaksjoner, smittsomme sykdommer, feil hudpleie, forgiftning av ulike etiologier, insektbitt, penetrasjon av parasitter i kroppen, mekaniske effekter, soppinfeksjoner og allergier. Avhengig av årsaken til starten, er det forskjellige typer utslett på kroppen:

 • røde, rosa eller hvite flekker;
 • kviser med klar væske inni;
 • blemmer fylt med pus eller pustler;
 • subkutane humper;
 • tørr skumete flekker;
 • små tubercles eller papules;
 • blå eller røde stjerner som ligner subkutane blødninger.

Akne kan ledsages av kløe, flaking og betennelse. I noen tilfeller begynner huden på utslettstedet å sprekke og flake. Hos barn forekommer kviser og blemmer på beina, hender, fingre, rygg, mage, nakke, ansikt og pave (les: hvorfor opptrer hvite kviser i hendene på et barn?). Lokalisering av lesjoner avhenger av årsaken som forårsaket dem, og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Blister på huden forårsaket av smittsomme sykdommer

Blister på kropp av et barn er ofte et symptom på ulike smittsomme sykdommer. I dette tilfellet er utslettene ledsaget av andre manifestasjoner. En smittsom utslett kan være i form av enkeltbobler eller gruppert pimples. Ved utseende av blærer og lokalisering kan dømmes på årsakssammenhengen av sykdommen. Typer av smittsomt utslett med forklaringer:

Herpes 1 og 2 typer

 • Karakter av utslett: separate vannfulle flekker eller gruppert utslett. Ved sykdomsutbrudd fylles de med en klar væske, etter 1-2 dager er de fylt med pus. Spontant åpent, i deres sted dannes lange, ikke-helbredende sår og skorper. Akne smertefullt, kløende.
 • Lokalisering: oftest i munnen, kjønnsorganene og leppene, men kan også påvirke andre områder.
 • Ytterligere symptomer: feber, hodepine, betennelse i lymfeknuter, generell ubehag.
 • Behandling: antivirale legemidler, antihistaminer og antipyretika.

helvetesild

 • Utseelsens art: En gruppe bobler med gjennomsiktig innhold, som blir overskyet i 3-4 dager. Ledsaget av alvorlig forbrenning og ømhet i de berørte områdene. Krustene dannes om 2-3 uker.
 • Lokalisering: Nervenoder på ansikt og hode, rygg, nakke, skuldre, nakke, armer og ben.
 • Ytterligere symptomer: hodepine, temperatur opp til 39 grader, brudd på mage-tarmkanalen, betennelse i lymfeknuter, svakhet.
 • Behandling: antivirale legemidler, antihistaminer og antipyretika.

Kyllingpokker

 • Karakter av utslett: de små boblene fylt med lett væske. Kløe dårlig. Burst raskt, et lite sår vises i deres sted.
 • Lokalisering: gjennom hele kroppen.
 • Andre symptomer: feber, sjelden hoste.
 • Behandling: Vesikler behandles med et antiseptisk, anti allergisk legemiddel er foreskrevet.

streptoderma

 • Utslettets art: purulente punkter eller blærer opp til 10 centimeter. Utslett forårsaker brennende og kløe.
 • Lokalisering: Først i ansiktet, spredt over hele kroppen.
 • Ytterligere symptomer: forgiftning av kroppen, temperatur opp til 38-39 grader, lymfadenitt.
 • Behandling: antibakterielle salver, antibiotika, antipyretiske legemidler, hypoallergen diett, behandling med greenberry utslett, borsalkohol.

enterovirus

 • Utseendeens art: Blærende utslett med en klar væske.
 • Lokalisering: på ulike deler av kroppen og slimhinner.
 • Andre symptomer: hodepine, kvalme, oppkast, feber.
 • Behandling: immunmodulatorer, antibiotika, legemidler rettet mot å eliminere symptomer.

pemfigus

 • Karakter av utslett: gjennomsiktige vannrike bobler med rød rende.
 • Lokalisering: i begynnelsen av sykdommen - i munnen, da - hender, ben, mage.
 • Ytterligere symptomer: svakhet, feber.
 • Behandling: antivirale legemidler, glukokortikosteroider, antihistaminer, antipyretiske legemidler.

Felinoz

 • Utseendeens karakter: Blister med en liten skorpe. Vises på infeksjonsstedet.
 • Lokalisering: i stedet for kratskrammer.
 • Ytterligere symptomer: lymfeknut inflammasjon, forgiftning av kroppen.
 • Behandling: antiinflammatoriske og antibakterielle midler, antiallergiske stoffer.

Vannige pimples kan oppstå på grunn av infeksjon med parasitter. Boble utslett på magen, føttene og mellom fingrene og tærne forårsaker en skurkemitt. Utslett er kløende, spesielt om natten. Blærer forvandles til rosa flekker noen dager etter utseendet. De behandler sykdommen ved hjelp av eksterne midler (for eksempel benzylbenzoatsalve) og antihistaminpreparater.

Svampen på foten kan virke som små, vannige blærer på føttene og hælene. En soppinfeksjon kan komme inn i kroppen når du besøker offentlige bassenger eller treningsstudioet. Ofte er det ledsaget av kløe og flaking av huden. En infeksjon på beinet blir behandlet med soppdråper og geler, noen ganger brukes tabletter.

Utslett av ikke-smittsom natur

 • Små vannige kviser hos nyfødte og spedbarn forårsaker stikkende varme. Det oppstår som følge av overoppheting og feil hudpleie av babyen. I eldre alder er dette fenomenet mindre vanlig. Keramikk er eliminert ved hjelp av tørkemidler (avkok av medisinske planter, pulver, salve).
 • Allergisk blærende utslett ledsaget av hevelse, kløe, rødhet og peeling av huden. Sykdommen kan forårsake mat, husholdnings kjemikalier, kosmetikk og medisiner. Et karakteristisk trekk ved allergisk utslett er at det forsvinner etter at årsaken til utslett er fjernet. Behandle allergi med antihistaminer.
 • Urtikaria på barnets kropp er en type allergisk reaksjon i kroppen. Det manifesteres av hvite, vannrike vesikler som ligner på insektbiter. Lokalisert utslett på ulike deler av kroppen. Utseendet kan også skyldes nervesjokk, en reaksjon på blodtransfusjon, kontakt med kjemiske damper.
 • Halvparten av nyfødte på 2. livsdag påvirker giftig erytem. En av elementene i sykdommen er en vannaktig blister med purulent innhold. Årsakene til dette fenomenet er ikke fullt ut forstått. Neoplasmen forsvinner i seg selv flere dager etter utseendet. Trenger ikke tilleggsbehandling og forårsaker ikke komplikasjoner.
 • Ved hindring av svettkjertelenes kanaler dannes små kløende blærer. Barneblåsere er lokalisert på hender, føtter, palmer og fingertuppene (vi anbefaler å lese: hvorfor utvikler barn blærer på håndflatene og hvordan behandles de?). I medisin er dette fenomenet kjent som dyshidrose eller eksem. Ulike faktorer fører til utvikling av sykdommen: psykisk og fysisk overbelastning, nervesjokk, immunforstyrrelser, allergier og sykdommer i det endokrine systemet.

Vannkviser, som følge av ekstern eksponering

Vannblærer på ulike deler av babyens hud kan oppstå på grunn av brannskader. Et særegne trekk ved slike formasjoner er at de oppstår i steder med direkte kontakt med en irritasjon. Området for skade og alvorlighetsgrad avhenger av brennstofftype.

Brannsår er delt inn i følgende typer:

 • Det er sol. Manifest etter et langt opphold i solen på den blanke huden. Bobler briste noen dager etter utseendet. Kan være ledsaget av feber og kløe.
 • Termisk. De er et resultat av hudkontakt med varme overflater. På steder med brenning er det en skarp smerte.
 • Chemical. Oppstår når menneskelig eksponering for giftige stoffer. Symptomene inkluderer: smerte på lesionsstedet, hevelse, smertestokk, store vanntette blærer. Kontakt med giftige gasser og stråling kan føre til forgiftning av hele organismen.
 • Brenner fra planter. Blærer vises etter at en person berører en plante (for eksempel nesle, hogshevik, kastorbønne, bær av kuplen, blad av digitalis, dope).

Hvis barnet bærer ubehagelige sko, kan han ha blærer og blærer på føttene. De oppstår i de stedene hvor intens friksjon oppstår. For å hindre korn, må barna velge riktig sko.

Andre årsaker til utslett

I ungdomsår, dannelse av utslett med purulent innhold på grunn av hormonelle forandringer i kroppen. Av samme grunn har nyfødte milia, som til slutt forsvinner. Hos ungdommelige jenter forekommer vannet blærer noen ganger på den hårete delen av armene, beina og i bikiniområdet på grunn av mekanisk hårfjerning. Andre årsaker til utslett er:

 • insekt biter;
 • langsiktig medisinering;
 • hypotermi;
 • nervøse lidelser (neurodermatitt);
 • dysfunksjon av organene av intern sekresjon;
 • hormonelle lidelser;
 • sykdommer i kroppens funksjonelle systemer;
 • metabolsk lidelse.

Mange foreldre forvirrer vann akne med en sykdom som har et lignende navn - dropsy. Denne sykdommen er imidlertid ikke tilskrevet hudpatologier. Dropsy uttrykkes i form av hevelse på grunn av overdreven opphopning av væske som ikke forlater kroppen alene. Årsaken til sykdommen er en funksjonsfeil i lymfesystemet.

Forebyggende tiltak

Forutsi utseendet av utslett hos barn er umulig. Imidlertid kan deres muligheter for utseende bli redusert til et minimum. Styrkelse av immunitet og rettidig forebyggende vaksinasjoner vil bidra til å unngå mange smittsomme sykdommer.

Barn bør forklares så tidlig som mulig at de ikke skal spise eller drikke fra andres retter, ha på seg ting, spise ett godteri "for to". Barnas sko og klær skal være laget av naturlige materialer, alder og værforhold. Solen har en skadelig effekt på mange patogener, men barn bør doseres med soling.

Hvis det ser utslag på barnets kropp, kontakt en spesialist så snart som mulig. Det er umulig å klemme innholdet i blærene, det er nødvendig å kontrollere at barnet ikke kammer kviser. Hvis en smittsom art av utslett er mistenkt, bør pasientens kommunikasjon med andre være begrenset.

Flere Artikler Om Typer Acne