Enhver mor vil være forsiktig hvis det er vannet pimples i et barn. Hun vil definitivt prøve å finne ut årsaken til dette utslettet. Du bør ikke umiddelbart få panikk og gjøre de mest forferdelige diagnosene. Det er bedre å betro det til legen.

Hva kan forårsake akne

Små barn har ofte hudutslett. Deretter blir det røde kviser, så purulent. Det skjer at vanne bobler dannes på kroppen. Ikke alltid hudutslett er ufarlig. Det kan tyde på alvorlig sykdom.

Vann utslett kan begynne i følgende tilfeller:

 1. Allergisk reaksjon av kroppen til irritasjon. Dette kan være mat, husholdnings kjemikalier, pollen, etc. Vannløse kviser vil ikke nødvendigvis oppstå. De kan være vanlige. Utslettene er preget av flere fokus på kropp og ansikt.
 2. Solbrenthet i varme måneder. Hvis babyen er under sola i lang tid, er utseendet på akne ganske mulig. Oftest stiger kroppstemperaturen. Huden blir rød og klør.
 3. Hvis barnet sjelden endrer bleier og ikke observerer hygiene, utvikler bleie dermatitt. Pimples pour i området av baken.
 4. Kyllingkopper er en svært vanlig sykdom hos barn. I begynnelsen helles røde flekker på babyens kropp. Gradvis vises væske i dem, pimples burst. Alle barn lider på forskjellige måter, men nesten hele temperaturen stiger litt.
 5. Nyfødte babyer lider ofte av bleieutslett. I hudfoldene av små håndtak og ben, vises vannfulle bobler.
 6. På våren blir barna ofte plaget av dyshidrose. Dette er en sikker sykdom. Pimples helles ut på hendene og passerer innen 2 uker.
 7. Vannige kviser formes under streptoderma. Utbruddet er en trekant rundt nesen og leppene. Sykdommen forårsaker ikke mye ubehag. I sjeldne tilfeller, kviser klør.
 8. Virussykdom - molluskum contagiosum. Vannaktig akne i et barn vises ikke umiddelbart, gradvis. De spredte seg gjennom hele kroppen. Barnet forverrer ikke appetitten, og han føler seg ganske bra. Men sykdommen krever øyeblikkelig behandling under medisinsk tilsyn.
 9. Ofte forekommer utslett i munnen. Dette er herpes. For det meste lider barn av det hvis en av foreldrene er syke. Bør slutte å kontakte barnet.

Det er flere andre årsaker til utslett hos barn. Hvis du har hudproblemer, må du vise barnet til legen. Dette er nødvendig for nøyaktig diagnose. Det er mulig at tilstanden krever medisinske prosedyrer.

Hva å gjøre med utseendet av akne i en baby

Når du merker forekomsten av vannholdige kviser i et barn, bør foreldrene kontakte en lege.

Hvis babyen spiser morsmelk, må moren være oppmerksom på kostholdet hennes. Det er mulig at kvaliteten på melk påvirkes av noen forbrukte produkter. Og dette er fulle av hud- og tarmproblemer hos spedbarn.

Hvis en sykepleier spiser mye søtt, varmt eller salt, så kan det forekomme forskjellig akne i et barn, inkludert vannet. Du må kanskje gi opp noen frukter og bær. For fôringsperioden under forbudet må det være hermetikk, hurtigmat, kaffe og alkoholholdige drikker.

Hvis problemene med barnas hud ikke passerer, må kvinnen sitte på et hypoallergent diett. I dietten kan det bare være bokhvete, kjeks, grønn salat og grønne epler. Kjøtt kan forbrukes, men fettfattige varianter som kanin, kalkun.

Baby sengetøy bør endres oftere. Vask det skal være allergivennlige vaskemidler, og bedre - en enkel såpe.

Hvis allergi er årsaken til vannet pimples, vil de passere fort etter de tiltakene moren har truffet. Men hvis den allergiske reaksjonen ikke er relatert til tilstanden, bør du ringe legen hjemme. I barneklinikken bør du ikke gå. Kanskje dette er en virussykdom. Ikke legg andre barn i fare for å bli smittet.

Hvis doktoren av en eller annen grunn ikke kan komme raskt, og barnets tilstand forverres, bør du ringe en ambulanse. Spesielt hvis barnet har feber, begynte oppkast, mistet sin appetitt.

I dette tilfellet kan du ikke ta uavhengige tiltak. Foreldre prøver ofte å smøre skadede områder med strålende grønt eller jod. Du kan ikke gjøre dette, spesielt hvis det er purulent akne. Ikke bruk alkohol eller mangan syre løsninger. Dette vil forverre tilstanden og forstyrre arbeidet til leger.

Typer av akne hos barn

En liten person kan ha mange forskjellige akne. For eksempel kan i varmen begynne blødning, som passerer etter 2-3 bading.

Utseendet til hvite kviser hos et barn skyldes flere grunner:

 • restrukturering av hormonell bakgrunn - akne vises umiddelbart etter fødselen;
 • et overskudd av hormonet østriol, som kommer inn i barnet fra moren under svangerskapet;
 • utilstrekkelig arbeid av babyens talgkjertler.

Det er en rekke akne forhold:

 1. Liten hvit akne med purulent innhold er et tegn på vesiculopustose. Vises i ulike deler av kroppen, inkludert hodebunnen. Forårsaker sykdom stafylokokker. Legenes hjelp er nødvendig.
 2. Tarmsykdommer er ofte manifestert av utslett i form av ulike akne. Ofte er det forbundet med dysbiose.
 3. Røde kviser med et hvitt tips kan indikere furunkulose.

Akne er ikke det viktigste symptomet av sykdommen. I tillegg til dem opplever barnet sløvhet, konstant søvnighet. Han er slem, kroppstemperaturen stiger. For hjelp er det bedre å konsultere en lege.

I en eldre alder er utseendet på akne ikke overraskende. Dette er ofte forbundet med ungdomshormonforandringer. Blackheads, hvit akne, røde infiltrater helles på jenter og gutter. Vanligvis går alt dette som normalisering av hormonnivåer. I alvorlige tilfeller bør du besøke en hudlege.

Pimples hos spedbarn

Den minste flekken på et nyfødt ansikt kan forkjølle sin mors stemning og forårsake en søvnløs natt. Men faktisk er ikke alle utslett like forferdelige som omsorgsfulle foreldre maler det i fantasien. I dag, på Lopotuns sider, lærer vi forskjellen mellom de forskjellige stedene på et spedbarns hud.

Hvite eller røde pimples med purulent fylling

Barneleger kaller dem akne eller nyfødte pustler. Vanligvis er årsaken til denne ubehagelige akne et overskudd av hormonet østriol, som akkumulerer intensivt i fremtidens mors kropp i de siste månedene av svangerskapet og overføres til barnet gjennom moderkaken. Dette utslettet er ikke farlig for helsen til babyen. Det forårsaker ikke ubehag og går vekk alene i løpet av de første ukene av livet, da sebaceous kjertlene endelig dannes i nyfødte.

Flere små vannige bobler

Dette er sannsynligvis seborrheisk dermatitt. Sin skyldige, som i det forrige tilfellet, er overdreven hormonproduksjon, tette opp sebaceous kjertlene. Ofte kan dette utslettet sees på pannen til barnet, nærmere håret. Oftere - på nakken, bak ørene, på kinnene, brystet og til og med på baksiden.

Hvite pimples med en gulaktig tinge omgitt av en rød ring

Vitenskapelig kalt giftig erytem. Det har en tendens til å manifestere seg i omtrent halvparten av de nyfødte og er forårsaket av utilstrekkelig kvalitet i hudsekretjonen. Dette utslettet går også helt bort helt i begynnelsen av babyens liv.

Flere rødlige pimples

Vanligvis dekker de ikke bare ansiktet, men også huden bretter seg rundt halsen, lysken, bak ørene, etc. Før eller senere møter nesten alle foreldrene dem. Denne potnychka, naturlig forekommende, hvis barnet er i et for varmt rom.

Vassen pimples på ansiktet

De viser i nesten alle tilfeller tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon. Hun kan utløses av mat, narkotika som hennes mor bruker, eller baby klær. Ganske hyppig årsak til akne er favoritt kjæledyr. Men det mest typiske alternativet er introduksjonen av nye matvarer.

Mye mindre ofte nevnt tilfeller kan pimples i et barn indikere utseendet av herpes eller vannkopper. Av og til utslag blir utløst av intestinal dysbiose, insektbitt eller til og med klimaendringer. For å finne ut den endelige diagnosen, må du kontakte din lokale barnelege.

Behandling av utslett

Det vil selvsagt avhenge av diagnosen som legen setter. Det er imidlertid generelle retningslinjer. Dette er en nøye overholdelse av personlig hygiene regler: vanlig bading og vasking, rettidig erstatning av bleier, sterilisering av flasker, etc.

Bestemødre anbefales å behandle akne hos nyfødte ved hjelp av kjente urter: kamille, arv, celandine. De tørker opp purulente betennelser og eliminerer akne. Å koke kjøttkraft nok til å brygge en spiseskje tørt gress med et glass kokende vann og hold i et vannbad i 10 minutter. Så må kjøttbøten avkjøles og brygges.

Med en bomullspute fuktet med en løsning, tørk det betent området av huden minst tre ganger om dagen. Hvis utslett ser ut i hele kroppen, kan det tilberedte avkoket legges direkte til badevannet.

Det er strengt forbudt å klemme pimples på barnets kropp, tørke dem med alkohol, smør babyens hud med hormonelle salver uten barnelege.

En sykepleiemor bør vurdere kostholdet på behandlingstidspunktet, unntatt grønnsaker og frukt av rød farge, alle slags sitrusfrukter og søtsaker av industriproduksjon.

Hva å gjøre hvis det er vannaktig akne på kroppen

Akne kan vises på hvilken som helst del av huden vår, og de kan ha et helt annet utseende.

Vannaktig akne på kroppen skal varsle.

Denne typen utslett kan tyde på alvorlig sykdom.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Hvorfor ser de ut og hvordan man skal opptre i tilfelle av deteksjon av akkurat slik akne?

Årsaker til

Vannaktig akne - hva er det?

Dette er støt på huden med et vannaktig hode.

 • Innholdet i boblen kan være gjennomsiktig eller uklar, men det er flytende og i utseende er det lett forskjellig fra det purulente innholdet i andre typer akne.
 • Vannaktig akne kan være av forskjellige størrelser - både små og store nok.
 • Noen ganger fusjonerer de til store formasjoner.

Men alle disse tegnene er avhengig av faktoren som forårsaket deres utseende.

Og årsakene til vannaktig akne florerer:

 • allergiske reaksjoner;
 • smittsomme sykdommer;
 • stikkende varme;
 • brudd på metabolske prosesser;
 • dyshydrosis;
 • hormonell ubalanse.

Vurder funksjonene i vannet utslett i ulike sykdommer.

allergi

Årsaken til allergiske reaksjoner kan være mat, husholdnings kjemikalier, klær.

I det første tilfellet vil pimples vises på områder med sensitiv hud, vanligvis på innsiden av underarmen og låret, på nakken, håndleddet, i albuen og under kneet. I andre tilfeller angir utslett kontaktstedet med allergenet.

 • Allergiske pimples er små, røde, området deres lokalisering blir raskt hovent.
 • Samtidig er utbruddene svært kløende.

Hvis kroppen reagerer voldsomt på allergenet, kan en vattentråd sees på overflaten av akne, som brister seg når man kaster eller tar i kontakt med klær, og det frigjente fluidet danner skorpe.

Smittsomme sykdommer

Noen infeksjoner er også ledsaget av en boble utslett.

De mest berømte av dem er herpes og vannkopper.

Begge infeksjonene er virale, og deres patogen tilhører samme art.

 • Men herpes opptrer vanligvis som et vannaktig utslett i ansiktet (på leppene og rundt munnen), så vel som i kjønnsområdet.
 • Når bobler begynner å dukke opp fra overkroppen - hode, nakke - og bare da "gå ned" nedenfor, sving på magen, rygg, armer, ben.

Bubbler klør mye, men det anbefales ikke å bryte deres integritet, da det vil være arr på stedet for slike skader.

 • Folk blir vanligvis syk med vannkopper en gang, oftest når de fortsatt er unge, får sterk immunitet. Hvis for første gang sykdommen manifesterte seg i en voksen, så kan kurset være mer alvorlig. Men den utviklede immuniteten beskytter også pålitelig mot reinfeksjon.
 • Herpes kan dukke opp igjen med et svekket immunforsvar. Det er nok å få en kald og kløende bobler dukker opp på leppene - det første tegn på forverring. Derfor, i slike mennesker kalles slike symptomer "forkjølelse på leppene", selv om sykdommen ikke har direkte sammenheng med forkjølelsen.

Det er en annen slektning av disse sykdommene - helvedesild.

Vannaktig akne i dette tilfellet vises rundt nedre rygg, noen ganger dekker nedre rygg med et bredt bånd. Den provokerende faktoren av denne sykdommen er stress, sterke følelser.

Andre kontaktinfeksjoner med blærende utslett:

 • bløtdyr contagiosum - bobler dukker opp på infeksjonsstedet, når de klemmes, sprer infeksjonen over huden, en svart prikk inne i hver vannaktig pimple bidrar til å visuelt skille denne sykdommen;
 • scabies - forårsaket av en scabies-myt, som "reiser" under huden, men stiger til overflaten for å puste, på dette stedet danner små røde blærer som forårsaker alvorlig kløe.

Video: "Eksem: symptomer, årsaker og behandling"

smittsomme

Årsakene til ikke-smittsom natur inkluderer:

 • stikkende varme - det oppstår rød rød boble utslett i hudfolder på grunn av for varmt eller syntetisk klær, med overoppheting av kroppen;
 • Dyshidrosis - en sykdom assosiert med blokkering av svettekjertler, manifesterer seg på håndflatene og sålene på føttene.

Hormonale lidelser

Hormonale lidelser kan være forbundet med sykdommer, dysfunksjon av organene med intern sekresjon, eller en midlertidig ubalanse av hormoner i kroppen (for eksempel hos gravide kvinner).

Slike kviser kan vises over hele kroppen, og deres behandling krever obligatorisk foreløpig undersøkelse.

Hva slags sykdom forårsaket utseendet av vannet pimples, å etablere deg selv er ikke alltid mulig. Selvfølgelig kan du sammenligne situasjonen med et bilde med forklaringer.

Hvordan bli kvitt liten akne på beina? Finn ut her.

Men likevel vil bare legen bestemme den endelige diagnosen, både sykdommens navn og behandlingsmetodene.

Hvorfor det er vannaktig akne på barnets kropp

Vannaktig akne på barnets kropp kan også oppstå på grunn av ulike årsaker.

Det er svært viktig for foreldrene å konsultere en lege i tide for ikke å gå glipp av utbruddet av en smittsom sykdom.

Foto: Miles på ansiktet av babyen

En baby kan ha små kviser i ansiktet i de første månedene av livet.

De er hvite eller nesten gjennomsiktige. Dette er Miles som oppstår ved blokkering av talgkjertlene, og ingenting må gjøres med dem. De er ikke farlige, enten for barnet eller for andre, og vil snart passere på egen hånd.

Andre forhold som kan forårsake vannaktig utslett:

Foto: manifestasjoner av diatese på kinnene i et barn

 • allergi - vises ofte på ansiktet, kinnene, i klaffene i nakken og hendene;

Foto: potte på bunnen av babyen

 • prikken varmeutslett forekommer i hudfalser og på bunnen;
 • dermatitt - vanligvis hos små barn, finnes slike utslett i bleieområdet, som skyldes hudirritasjon av babyens vitale aktivitetsprodukter og pusteforstyrrelser i huden

Foto: lyske dermatitt

 • streptoderma - begynner ofte med ansikt og hender, et rødt sted vises, som deretter omdannes til et hetteglass;
 • Vannkopper - de første boblene vises alltid på ansiktet, nakken, magen;

Foto: Vannkopper i et barn

 • dyshidrose - vanligvis manifestert i den varme årstiden i form av vannholdige utslett på håndflatene og føttene.

Det er svært viktig å konsultere en lege ved første tegn.

I enkelte sykdommer (vannkopper, streptoderma) må barnet isoleres fra barnas lag til utvinning.

behandling

Anbefalinger på hvordan å behandle vannaktig akne kan bare gi lege.

Foto: Bare en lege skal foreskrive behandling.

Tross alt er valg av terapi helt bestemt av årsaken til utslett på kroppen.

Pasienten selv kan bare redusere alvorlighetsgraden av symptomer, for eksempel redusere kløe eller betennelse. Det viktigste er ikke å skade deg selv.

Og for dette, i intet tilfelle kan ikke bli kvitt akne ved å klemme innholdet.

medisinering

Avhengig av årsaken til utslett, velger legen de nødvendige legemidlene.

Disse kan være:

Foto: Acyclovir er effektivt for herpetic lesjoner.

 • antivirale midler, for eksempel for herpes og vannkopper, Acyclovir, Panavir er effektivt;
 • antihistaminer - hvis legen bekrefter tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon, avhengig av alvorlighetsgraden, kan bare eksterne salver foreskrives eller parallelt anbefales det å ta stoffene i munn (Suprastin, Tavegil, Zodak, Dezal);
 • hormonelle preparater - disse kan være salver (for eksempel Elokom, Advantan) eller orale preparater;
 • Panavir gel, Bonafton salve, Zovirax salve kan brukes til å lindre symptomene på kløe og brenning i herpes;
 • for helbredelse av bobler med vannkopper og avlastning av kløe ved bruk av kalamin, zindol, sink salve, salisylalkohol;
 • Når det er kløehite, bruk svovelsalve, benzylbenzonat, spray Spregal, Lindan-lotion.

Det er også mulig å anvende en svak løsning av kaliumpermanganat, Fukortsin-løsning, strålende grønn maling over vannaktig akne.

Foto: utslett kan behandles Zelenko

Men før et besøk til legen, er Fukortsin og strålende grønn best å ikke bruke, da de stabilt maler huden og utslett, noe som gjør det vanskelig for en spesialist å diagnostisere sykdommer.

I noen tilfeller (stikkvarme, dermatitt hos spedbarn), er det nok å ordne passende hudpleie, for å gi lufttilgang til utbruddssiden (luftbad) slik at utslett går bort alene.

ukonvensjonelle

Folkeapoteket vet også måter å behandle vannet pimples på. Men disse oppskriftene bør utfylle behandlingen som foreskrevet av legen, og ikke erstatte den.

Her er noen måter å bidra til å håndtere symptomene (men ikke kurere selve sykdommen):

Foto: Decoctions av urter vil lindre betennelse og berolige huden.

 • bad eller komprimerer med dekokser av kamille, calendula, serier vil redusere betennelse, og med decoctions av mynte eller timian, vil alvorlig kløe bli lettet;

Foto: Eikebark avkok for å berolige huden

 • avkok av eikebark vil også lette symptomene på de berørte områdene på grunn av sin sammenstrammende effekt;
 • gni utslaget med aloe juice vil også ha en anti-inflammatorisk effekt og hjelpe huden å komme seg raskere etter utslett;

Foto: Aloe juice vil lindre betennelse

 • aprikos olje vil ha en regenererende, anti-inflammatorisk effekt, forhindre tørr hud;
 • Kok en tykk grøt av en halv kopp havre, tilsett løk, hakket i en blender, bland og ta utslaget i 15 minutter;
 • Dotting tea tree olje på akne;
 • Hygieniske prosedyrer for steder med utslett utføres med tjære eller svovelsåpe.

forebygging

Det er ingen spesifikk forebygging av vannaktig akne.

Det er bare generelle anbefalinger som vil bidra til å forhindre risikoen for utseende så mye som mulig:

 • nøye overholdelse av regler for personlig hygiene, fordi slike sykdommer som scabies eller molluscum contagiosum overføres ved kontakt;
 • sunn spising, overvåkning av hudreaksjoner etter å ha spist nye matvarer;
 • bryr seg om immunitet, riktig hvile;
 • forsiktig utvalg av klær, preferansen til den som er laget av naturlige stoffer, spesielt når det gjelder undertøy eller klær som er i direkte kontakt med huden;
 • Den doserte effekten av ultrafiolette stråler har antimikrobielle egenskaper, så du må sole deg, men observere målet.

Ekspert Tips

Hvis akne med vannholdige innhold vises på kroppen din, anbefaler eksperter:

 • ikke klemme innholdet, kan det provosere en økning i viral aktivitet eller spredning av infeksjon;
 • begrense kontakt med andre for å bestemme den sanne årsaken til slike lesjoner;
 • mer hvile, kroppen trenger styrke for å bekjempe infeksjonen (hvis grunnen ligger i den);
 • Følg en diett, eliminere mulige allergener, samt fett, stekt, krydret mat;
 • Ikke medisinert, men kontakt lege umiddelbart for å finne årsaken til vannavfall.

Vannaktig akne på kroppen kan dukke opp i alle aldre og på et hvilket som helst sted.

Du trenger ikke å spekulere om årsaken til forekomsten deres og sortere ut alle mulige midler for å forbrenne dem eller bli kvitt disse utslettene på en annen måte.

Hvilke vitaminer å drikke fra akne i ansiktet? Finn ut her.

Hjelper hvitløk fra akne? Les videre.

Årsaker til vannaktig akne i et barns kropp

I barndommen er det forskjellige hudsykdommer hos spedbarn, som ikke kan legges uten oppmerksomhet. Vannblærer kan også begynne å vises på huden - denne faktoren skremmer mange foreldre.

Hva er det

Dette er et vanlig utslett, som ligner små kviser, som kan samle seg sammen og danne store blister. Innholdet i det vannige hetteglasset er fylt med en uklar eller klar væske. Slike formasjoner er veldig enkle å skille fra vanlig akne med purulent innhold.

Emerging neoplasmer kan absolutt ikke forårsake ubehag for babyen, og vice versa, de kan kløe og til og med forårsake smertefulle opplevelser. Pimples vises på forskjellige deler av babyens kropp, denne faktoren avhenger av årsaken til patologien.

Hvorfor vises?

Vannformasjoner kan oppstå på grunn av ulike faktorer og årsaker. Det viktigste er ikke å ignorere dette problemet, og kontakt en lege umiddelbart for å få hjelp.

Kyllingkopper er ofte en person bare syk en gang i livet. Etter dette er immunitet utviklet for denne patologien. Ofte manifesterer sykdommen seg i barndommen og er ganske enkelt. Men i tilfeller der kopper stammer fra voksen alder, kan kurset være ganske alvorlig.

Herpes vises som regel bare når babyens immunitet er så svak at den ikke kan bekjempe virus. Den vanlige hypotermien eller nervestrengen kan bli et trykk for manifestasjonen av herpes. Ailment kan manifestere seg på hvilken som helst del av kroppen, men oftest oppstår vannfulle blærer på leppene.

Helvedesild er en symptomatisk sykdom som kan forveksles med herpes. Imidlertid er plasseringen av boblene i dette tilfellet innenfor lumbaleområdet. Deprive oppstår på grunn av stress og nerver overbelastning.

Det er andre sykdommer av en smittsom natur som fremkaller vannaktig utslett på barnets kropp:

 1. Skabb. Patologien er provosert av en scabies-myte som er innebygd i det subkutane laget. Imidlertid krever denne parasitten oksygen for åndedrettsvern, og på de stedene hvor den er valgt på overflaten av huden og vannaktig kviserformen.
 2. Smittsom mollusk. Hovedtrekket i denne sykdommen er at når smelter innholdet i vesiklene, kan infeksjonen spre seg gjennom huden og påvirke ytterligere områder av epidermis. Molluscum contagiosum er ganske lett å oppdage, siden i hver pimple kan du se en mørk prikk.

Imidlertid kan ikke bare infeksiøse patologier provosere utseendet av vanneformasjoner på barnets hud.

De eksisterende ikke-smittsomme årsakene inkluderer:

 • stikkende varme - et rødt eller rosa blærende utslett som oppstår på grunn av varme klær som skaper en badeeffekt;
 • dyshidrose - en patologi som oppstår på grunn av blokkering av sebaceous og svettekjertlene;
 • allergi - det er et stort antall aller aller allergener som påvirker helsen til babyen og bidrar til utseendet på utslett på kroppen.

Video: Utslett hos barn (barnehud) - Leger Komarovsky

På ansiktet

Vannaktig akne i et barns ansikt oppstår oftest i de første månedene av livet. Som regel er de helt gjennomsiktige eller med hvit væske inne. Dette fenomenet skyldes blokkering av sebaceous kjertler og går vanligvis bort av seg selv.

Et vannaktig utslett kan indikere streptoderma. Denne sykdommen overføres på vanlig husstand, gjennom ulike objekter.

Utbruddet av patologi er preget av manifestasjon av rosa flekker, som over tid blir til kviser med et gjennomsiktig eller uklart innhold. Lokalisering av kviser kan observeres både i ansiktet og på hendene.

Også hvite pimples i ansiktet kan oppstå på grunn av ulike allergener som inntas med mat eller kommer i kontakt med huden.

I dette tilfellet kan en irritasjon være:

 • mat;
 • dyrehår;
 • dårlig vann;
 • støv;
 • narkotika;
 • søtsaker, grønnsaker og frukt.
Allergier kan vises på kroppen helt annerledes, blant annet i form av hvitaktig akne. I dette tilfellet er det viktig å identifisere allergenet for å redde barnet fra de ubehagelige symptomene på sykdommen.

På hender

På hendene på utslettet virker ofte på grunn av følgende sykdommer som er smittsomme og ikke-smittsomme i naturen:

 1. Dyshidrose manifesterer seg i form av bobler, som er lokalisert i hendene og på palmer. Også utslag kan oppstå på underekstremiteter. Ofte manifesterer patologien seg i sommer- eller vårsesongene.
 2. Enterovirus kan også forårsake akne på hender, munn og føtter.
 3. Skabb. I de fleste tilfeller er bobleutbrudd lokalisert i håndleddene, på fingrene og på håndflatene.

På baksiden

Bobleformasjoner på babyens rygg kan oppstå på grunn av ulike faktorer, inkludert banal stikkvarme, allergi eller vannkopper.

I sistnevnte tilfelle kan man observere flere formasjoner med flytende innhold, som er lokalisert i hele kroppen, inkludert på baksiden av spedbarnet.

Vannkopper er imidlertid preget av flere symptomer:

 • Svakhet og irritabilitet vises;
 • kroppstemperaturen stiger;
 • bobler øker og brister over tid.

I stedet for briste bobler dannet sår med tørkede skorper. Barnet i dette tilfellet vil bli plaget av en uutholdelig kløe. Imidlertid er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at temperaturen kanskje ikke stiger med en ganske enkel syklus av patologi, og det vil være relativt få kviser på kroppen.

På hodet

Oftest forekommer utslett på babyens hode mot bakgrunnen av vesiculopustelose. Patologi oppstår på grunn av svettekjertelsykdom. I dette tilfellet kan stafylokokker være forårsakende middel til sykdommen.

På begynnelsen av manifestasjonen av patologien vises vannfulle neoplasmer på den hårete overflaten av hodet hos spedbarn, og kun da kan det påvirke overflaten av huden på armer, ben, mage og lår. Over tid kan innholdet i boblene bli en purulent formasjon og åpen.

Hva er årsakene til og behandlingen av akne på ryggen hos menn? Svaret er her.

På paven

Vannpimples på barnets prest kan skyldes trivial bleieutslett. Ofte observeres denne effekten hos barn som går i bleier. Utslippet kan være lokalisert i hudfoldene, på hofter, skinker.

Blære dermatitt kan også utvikle på grunn av våte bleier eller bleier. Det er viktig å forstå at utslettene sprer seg til området der våte bleier og bleier kommer i kontakt med babyens hud.

Hvordan behandle vannet pimples i et barns kropp

Det er viktig å forstå at det er nesten umulig å selvstendig bestemme den sanne årsaken til utslett. For å utføre en effektiv behandling må du først diagnostisere problemet. Av denne grunn er det verdt å konsultere en lege.

Bare en erfaren lege kan gi trygge anbefalinger om hvordan å bli kvitt boblepimples på kroppen, selvbehandling i denne forbindelse er strengt kontraindisert.

narkotika

Først av alt identifiserer legen den virkelige årsaken til utslett, og bare da foreskriver en bestemt medisinering.

I løpet av behandlingen kan brukes:

 • agenter som effektivt bekjemper ulike virus (aceclav salve eller panavir er foreskrevet mot herpes);
 • Hvis boblene som oppstår, skyldes en allergisk reaksjon i kroppen, kan antihistaminer foreskrives. Også i dette tilfellet er det nødvendig å utføre ikke bare intern behandling, men også ekstern behandling, ved bruk av salver (ofte ordinerer legen Tavegil, Suprastin, Desal);
 • hormonelle preparater for inntak og i form av salver (Advantan, Elokom);
 • For å lindre effekten av brenning og kløe, kan du bruke Panavir (gel);
 • Det er også nødvendig å sikre rask helbredelse av boblene. Bruk sinksalve eller salisylalkohol;
 • Hvis du trenger å bli kvitt mysk, er det best å bruke svovelsalve.

I noen tilfeller kan overflaten av boblene fuktes med en svak løsning av strålende grønt eller kaliumpermanganat for å fjerne de patogene bakteriene fra hudoverflaten.

Strømkorreksjon

Under ammingsperioden er mor og barn en. I de fleste tilfeller er alle tarmlidelser og de resulterende hudpatologiene forbundet med brystmælk av dårlig kvalitet.

Hvis det er vannrike formasjoner på babyens hud, bør du eliminere alt søtt, salt og krydret fra mors kosthold. Det ville også være lurt å nekte fett og stekt mat, hurtigmat, næringsmiddel. Forbruket av bær og frukt må også reduseres.

I noen dager må du følge en bestemt diett, som innebærer bruk av sunn mat:

 • bokhvete grøt;
 • bladsalater;
 • magert kjøtt;
 • fisk;
 • grønne epler.

Fjern allergen

Naturligvis kan typen allergen bare identifiseres etter et besøk til legen og en rekke laboratorietester. Men før det er det første å bytte klærne til babyen, fjerne alt laget av syntetisk materiale, og erstatt sengetøy.

Barneklær skal vaskes med husholdnings såpe eller allergivennlig vaskemiddel. Hvis utslett på kroppen skyldes allergiske reaksjoner, så vil det mest sannsynlig forsvinne snart.

Folk oppskrifter

Det er en masse av alle slags folkemetoder som lover å eliminere et vannaktig utslett så snart som mulig.

Det skal imidlertid forstås at disse oppskriftene kan tjene som ekstra tiltak for tradisjonell behandling. I intet tilfelle kan ikke nekte å behandle medikament, for ikke å forverre det kliniske bildet av sykdommen.

Så, her er noen måter å behandle patologi med folkemessige rettsmidler:

 • Kamilleavkokningsbrett perfekt beroliger den irriterte huden til babyen og bidrar til rask helbredelse av sår;
 • På grunn av den sammenstrammende effekten vil avkok av eikbark fjerne rødmen av huden og lindre kløe;
 • Også utslett kan tørkes med aloe juice, som vil hjelpe huden å komme seg raskere;
 • Du kan koke havregryn (ett glass), tilsett løk, finhakket på en blender, og bland blandingen på den berørte huden.
 • Te-treolje er prikket på pimples.

forebygging

Det finnes ingen spesielle teknikker for å forhindre forekomst av kviser med vannholdige innhold.

Det er imidlertid nyttige anbefalinger som reduserer risikoen for deres forekomst:

 • personlig hygiene, fordi slike smittsomme sykdommer som molluscum contagiosum eller scabies overføres ved hjelp av husholdningenes midler;
 • sunn mat;
 • går i frisk luft;
 • avvisning av dårlige vaner under amming;
 • bryr seg om immuniteten til barnet;
 • vokter barnet fra stressende situasjoner;
 • avvisning av barnas syntetiske klær;
 • ultrafiolett strålingsdose.

De ovennevnte anbefalingene er grunnleggende, de er ikke vanskelig å holde seg til.

9 årsaker til vannige babybobler på huden

Hudproblemer er ikke uvanlige hos spedbarn. Den diatesen vil komme ut, deretter en nyfødt utslett, og det kan oppstå vannaktige blærer på huden som skremmer alle mødre uten unntak. Og med god grunn, fordi denne typen utslett ikke alltid er uskadelig og kan være et symptom på en alvorlig sykdom.

Men hva kommer de fra? La oss prøve å forstå årsakene.

Vannbobler kan være et symptom på bløtdyrkontakt.

Årsaker til vannige bobler

 1. Allergisk reaksjon. Det kan oppstå på noe - fra mat til eksterne faktorer (planter, dyr, husholdnings kjemikalier og kosmetikk). Pimples kan være enten normale eller vannet. Oftest "helles de ut" umiddelbart og på ansiktet og på kroppen, mens det er ganske mange av dem.
 2. Solbrenthet. Dette er mulig i den varme sesongen, dersom barnet har brukt lang tid i den åpne solen. Dette øker kroppstemperaturen til krummene, det er rødhet og kløe.
 3. Bleie dermatitt. Det oppstår på grunn av en sjelden bleieforandring og dårlig hygiene. I dette tilfellet er bobler og pimples konsentrert i området av baken.
 4. Kyllingkopper (Vannkopper). Kyllingkopper er en av de vanligste barndoms sykdommene. Når det har pimples først har en rosa-rød farge, men over tid er de fylt med væske og briste. Sykdommen i alle barn går annerledes, men i de fleste tilfeller er det ledsaget av en liten temperaturøkning.
 5. Bleieutslag. Dette problemet påvirker det meste nyfødte. Vannbobler og betennelser er lokalisert i hudfoldene på armene og bena.
 6. Dyshydrosis. Det er relativt trygt og er preget av vannholdige utslett i hendene. Dyshidrose forekommer oftest om våren og går innen 10-12 dager.
 7. Streptoderma. I denne sykdommen vises vannrike kviser hovedsakelig i nasolabialtrekanten. Noen ganger oppstår kløe, men generelt er sykdommen smertefri og forårsaker ikke ubehag.
 8. Smittsom mollusk. Dette er en virussykdom hvor vannet vesikler vises gradvis og sprekker seg aktivt over hele kroppen. Til tross for barnets aktivitet og hans gode appetitt, passerer pimples ikke seg selv og krever umiddelbar behandling.
 9. Herpes. Boblene forårsaket av denne sykdommen er lokalisert i munnen. Ofte har et barn herpes hvis en av foreldrene lider av det. I dette tilfellet må du stoppe kontakten til den "syke" forelder og baby. Noen ganger er herpes ledsaget av ondt i halsen.

Disse og andre årsaker kan provosere utseendet av vannet pimples på et barns hud, samt provosere andre symptomer og plager. I alle fall bør utseendet på lesjoner på barnets hud straks konsultere lege. Han vil foreskrive en effektiv og sikker behandling avhengig av det eksisterende problemet.

Hvis du ammer og mistenker at hudbobler av babyen din kan være et symptom på en allergi, bør du umiddelbart vurdere kostholdet ditt.

Hva skal jeg gjøre hvis et barn har vannige blærer på huden?

Så snart en ung mor merker utslag og rødhet på babyens hud, er det første hun må gjøre, å se på kostholdet hennes. Under amming er mor og baby tett bundet, og flertallet av alle hud- og tarmlidelser oppstår nettopp på grunn av den dårlige kvaliteten på morsmelk.

Eliminer fra dietten søt, krydret, salt. Avvis fettstoffer, hermetikk, hurtigmat, brus, alkohol, kaffe. Reduser forbruket av frukt og bær.

Det vil være verdt for et par dager å sitte på en slags diett - bare spis hypoallergen mat: bokhvete, kjeks, salat, grønne epler, magert kanin eller kalkun kjøtt.

I tillegg endrer sengetøy og klær til babyen. Vask barneklær bare med hypoallergent pulver eller såpe.

Hvis vanne bobler er forårsaket av allergier, vil de passere svært raskt. Hvis situasjonen forblir uendret, er det på tide å høre alarmen.

 • Ring huset til en lokal lege. Husk at å bære en baby i klinikken er på ingen måte umulig. Hvis virussykdommen er bekreftet, er det fare for å infisere andre barn.
 • Hvis tilstanden til den lille pasienten forverres, ring en ambulanse. Det samme bør gjøres hvis krummene har økt temperaturen kraftig, appetitten er borte, oppkast oppstår.
 • Ikke ta noen tiltak selv! Ikke smør kviser Zelenko, jod, fettsalver og kremer. Også, ikke behandle utslett alkohol løsninger og kaliumpermanganat. Slik selvmedisinering kan bare forverre situasjonen. I tillegg vil det komplisere arbeidet til en lege.


Når vannet pimples vises på babyens hud, er det ikke nødvendig å utsette legen sin samtale. Til tross for at årsaken til utslett kan være bare en allergi, er det bedre å ikke risikere og sørge for at sykdommen ikke er farlig.

Vannete blærer og pimples på barnets kropp: et bilde med forklaringer på utslett i form av bobler på hender, føtter og ansikt

Et hudutslett i et barn gjør foreldrene bekymret. Noen prøver å håndtere problemet alene, andre går straks for å se en lege. Det er imidlertid nødvendig å navigere i årsakene og typer utslett, fordi de virker som med fitte og med smittsomme infeksjoner. Vannblærer er svært farlige, siden ved åpningen kan et purulent sår dannes i deres sted.

Typer utslett og lokalisering på barnets kropp

Utfall oppstår på grunn av ulike årsaker. Det skjer i tilfelle av allergiske reaksjoner, smittsomme sykdommer, feil hudpleie, forgiftning av ulike etiologier, insektbitt, penetrasjon av parasitter i kroppen, mekaniske effekter, soppinfeksjoner og allergier. Avhengig av årsaken til starten, er det forskjellige typer utslett på kroppen:

 • røde, rosa eller hvite flekker;
 • kviser med klar væske inni;
 • blemmer fylt med pus eller pustler;
 • subkutane humper;
 • tørr skumete flekker;
 • små tubercles eller papules;
 • blå eller røde stjerner som ligner subkutane blødninger.

Akne kan ledsages av kløe, flaking og betennelse. I noen tilfeller begynner huden på utslettstedet å sprekke og flake. Hos barn forekommer kviser og blemmer på beina, hender, fingre, rygg, mage, nakke, ansikt og pave (les: hvorfor opptrer hvite kviser i hendene på et barn?). Lokalisering av lesjoner avhenger av årsaken som forårsaket dem, og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Blister på huden forårsaket av smittsomme sykdommer

Blister på kropp av et barn er ofte et symptom på ulike smittsomme sykdommer. I dette tilfellet er utslettene ledsaget av andre manifestasjoner. En smittsom utslett kan være i form av enkeltbobler eller gruppert pimples. Ved utseende av blærer og lokalisering kan dømmes på årsakssammenhengen av sykdommen. Typer av smittsomt utslett med forklaringer:

Herpes 1 og 2 typer

 • Karakter av utslett: separate vannfulle flekker eller gruppert utslett. Ved sykdomsutbrudd fylles de med en klar væske, etter 1-2 dager er de fylt med pus. Spontant åpent, i deres sted dannes lange, ikke-helbredende sår og skorper. Akne smertefullt, kløende.
 • Lokalisering: oftest i munnen, kjønnsorganene og leppene, men kan også påvirke andre områder.
 • Ytterligere symptomer: feber, hodepine, betennelse i lymfeknuter, generell ubehag.
 • Behandling: antivirale legemidler, antihistaminer og antipyretika.

helvetesild

 • Utseelsens art: En gruppe bobler med gjennomsiktig innhold, som blir overskyet i 3-4 dager. Ledsaget av alvorlig forbrenning og ømhet i de berørte områdene. Krustene dannes om 2-3 uker.
 • Lokalisering: Nervenoder på ansikt og hode, rygg, nakke, skuldre, nakke, armer og ben.
 • Ytterligere symptomer: hodepine, temperatur opp til 39 grader, brudd på mage-tarmkanalen, betennelse i lymfeknuter, svakhet.
 • Behandling: antivirale legemidler, antihistaminer og antipyretika.

Kyllingpokker

 • Karakter av utslett: de små boblene fylt med lett væske. Kløe dårlig. Burst raskt, et lite sår vises i deres sted.
 • Lokalisering: gjennom hele kroppen.
 • Andre symptomer: feber, sjelden hoste.
 • Behandling: Vesikler behandles med et antiseptisk, anti allergisk legemiddel er foreskrevet.

streptoderma

 • Utslettets art: purulente punkter eller blærer opp til 10 centimeter. Utslett forårsaker brennende og kløe.
 • Lokalisering: Først i ansiktet, spredt over hele kroppen.
 • Ytterligere symptomer: forgiftning av kroppen, temperatur opp til 38-39 grader, lymfadenitt.
 • Behandling: antibakterielle salver, antibiotika, antipyretiske legemidler, hypoallergen diett, behandling med greenberry utslett, borsalkohol.

enterovirus

 • Utseendeens art: Blærende utslett med en klar væske.
 • Lokalisering: på ulike deler av kroppen og slimhinner.
 • Andre symptomer: hodepine, kvalme, oppkast, feber.
 • Behandling: immunmodulatorer, antibiotika, legemidler rettet mot å eliminere symptomer.

pemfigus

 • Karakter av utslett: gjennomsiktige vannrike bobler med rød rende.
 • Lokalisering: i begynnelsen av sykdommen - i munnen, da - hender, ben, mage.
 • Ytterligere symptomer: svakhet, feber.
 • Behandling: antivirale legemidler, glukokortikosteroider, antihistaminer, antipyretiske legemidler.

Felinoz

 • Utseendeens karakter: Blister med en liten skorpe. Vises på infeksjonsstedet.
 • Lokalisering: i stedet for kratskrammer.
 • Ytterligere symptomer: lymfeknut inflammasjon, forgiftning av kroppen.
 • Behandling: antiinflammatoriske og antibakterielle midler, antiallergiske stoffer.

Vannige pimples kan oppstå på grunn av infeksjon med parasitter. Boble utslett på magen, føttene og mellom fingrene og tærne forårsaker en skurkemitt. Utslett er kløende, spesielt om natten. Blærer forvandles til rosa flekker noen dager etter utseendet. De behandler sykdommen ved hjelp av eksterne midler (for eksempel benzylbenzoatsalve) og antihistaminpreparater.

Svampen på foten kan virke som små, vannige blærer på føttene og hælene. En soppinfeksjon kan komme inn i kroppen når du besøker offentlige bassenger eller treningsstudioet. Ofte er det ledsaget av kløe og flaking av huden. En infeksjon på beinet blir behandlet med soppdråper og geler, noen ganger brukes tabletter.

Utslett av ikke-smittsom natur

 • Små vannige kviser hos nyfødte og spedbarn forårsaker stikkende varme. Det oppstår som følge av overoppheting og feil hudpleie av babyen. I eldre alder er dette fenomenet mindre vanlig. Keramikk er eliminert ved hjelp av tørkemidler (avkok av medisinske planter, pulver, salve).
 • Allergisk blærende utslett ledsaget av hevelse, kløe, rødhet og peeling av huden. Sykdommen kan forårsake mat, husholdnings kjemikalier, kosmetikk og medisiner. Et karakteristisk trekk ved allergisk utslett er at det forsvinner etter at årsaken til utslett er fjernet. Behandle allergi med antihistaminer.
 • Urtikaria på barnets kropp er en type allergisk reaksjon i kroppen. Det manifesteres av hvite, vannrike vesikler som ligner på insektbiter. Lokalisert utslett på ulike deler av kroppen. Utseendet kan også skyldes nervesjokk, en reaksjon på blodtransfusjon, kontakt med kjemiske damper.
 • Halvparten av nyfødte på 2. livsdag påvirker giftig erytem. En av elementene i sykdommen er en vannaktig blister med purulent innhold. Årsakene til dette fenomenet er ikke fullt ut forstått. Neoplasmen forsvinner i seg selv flere dager etter utseendet. Trenger ikke tilleggsbehandling og forårsaker ikke komplikasjoner.
 • Ved hindring av svettkjertelenes kanaler dannes små kløende blærer. Barneblåsere er lokalisert på hender, føtter, palmer og fingertuppene (vi anbefaler å lese: hvorfor utvikler barn blærer på håndflatene og hvordan behandles de?). I medisin er dette fenomenet kjent som dyshidrose eller eksem. Ulike faktorer fører til utvikling av sykdommen: psykisk og fysisk overbelastning, nervesjokk, immunforstyrrelser, allergier og sykdommer i det endokrine systemet.

Vannkviser, som følge av ekstern eksponering

Vannblærer på ulike deler av babyens hud kan oppstå på grunn av brannskader. Et særegne trekk ved slike formasjoner er at de oppstår i steder med direkte kontakt med en irritasjon. Området for skade og alvorlighetsgrad avhenger av brennstofftype.

Brannsår er delt inn i følgende typer:

 • Det er sol. Manifest etter et langt opphold i solen på den blanke huden. Bobler briste noen dager etter utseendet. Kan være ledsaget av feber og kløe.
 • Termisk. De er et resultat av hudkontakt med varme overflater. På steder med brenning er det en skarp smerte.
 • Chemical. Oppstår når menneskelig eksponering for giftige stoffer. Symptomene inkluderer: smerte på lesionsstedet, hevelse, smertestokk, store vanntette blærer. Kontakt med giftige gasser og stråling kan føre til forgiftning av hele organismen.
 • Brenner fra planter. Blærer vises etter at en person berører en plante (for eksempel nesle, hogshevik, kastorbønne, bær av kuplen, blad av digitalis, dope).

Hvis barnet bærer ubehagelige sko, kan han ha blærer og blærer på føttene. De oppstår i de stedene hvor intens friksjon oppstår. For å hindre korn, må barna velge riktig sko.

Andre årsaker til utslett

I ungdomsår, dannelse av utslett med purulent innhold på grunn av hormonelle forandringer i kroppen. Av samme grunn har nyfødte milia, som til slutt forsvinner. Hos ungdommelige jenter forekommer vannet blærer noen ganger på den hårete delen av armene, beina og i bikiniområdet på grunn av mekanisk hårfjerning. Andre årsaker til utslett er:

 • insekt biter;
 • langsiktig medisinering;
 • hypotermi;
 • nervøse lidelser (neurodermatitt);
 • dysfunksjon av organene av intern sekresjon;
 • hormonelle lidelser;
 • sykdommer i kroppens funksjonelle systemer;
 • metabolsk lidelse.

Mange foreldre forvirrer vann akne med en sykdom som har et lignende navn - dropsy. Denne sykdommen er imidlertid ikke tilskrevet hudpatologier. Dropsy uttrykkes i form av hevelse på grunn av overdreven opphopning av væske som ikke forlater kroppen alene. Årsaken til sykdommen er en funksjonsfeil i lymfesystemet.

Forebyggende tiltak

Forutsi utseendet av utslett hos barn er umulig. Imidlertid kan deres muligheter for utseende bli redusert til et minimum. Styrkelse av immunitet og rettidig forebyggende vaksinasjoner vil bidra til å unngå mange smittsomme sykdommer.

Barn bør forklares så tidlig som mulig at de ikke skal spise eller drikke fra andres retter, ha på seg ting, spise ett godteri "for to". Barnas sko og klær skal være laget av naturlige materialer, alder og værforhold. Solen har en skadelig effekt på mange patogener, men barn bør doseres med soling.

Hvis det ser utslag på barnets kropp, kontakt en spesialist så snart som mulig. Det er umulig å klemme innholdet i blærene, det er nødvendig å kontrollere at barnet ikke kammer kviser. Hvis en smittsom art av utslett er mistenkt, bør pasientens kommunikasjon med andre være begrenset.

Flere Artikler Om Typer Acne