Liten akne i hendene på et barn er ofte resultatet av en allergisk reaksjon, som manifesterer seg i noen matvarer, medisiner og andre irritable komponenter. Purulente pimples på kroppen eller i området av de øvre ekstremiteter kan signalere mer alvorlige lidelser, inkludert smittsomme patologier. Hvis en baby eller et barn eldre enn en har liten eller stor akne på armer eller ben, bør du ikke prøve å løse problemet selv, det er viktig å konsultere en lege i tide.

arter

De kliniske manifestasjonene og utseendet av utslett kan variere, avhengig av kildene til uorden og andre faktorer. Noen barn har grove og harde kviser på håndtaket, andre kan bli forstyrret av unormale formasjoner på håndleddene eller hendene, fylt med pus. Den vanligste akne på hendene presenteres i tabellen.

Når foreldre oppdager hvitaktig akne i hendene på et barn, kan dette tyde på mangel på vitaminer i kroppen, en soppinfeksjon eller nedsatt funksjon av visse organer.

Hvorfor oppstår?

Allergi symptomer

Rød akne på hendene, som vises i en sirkel av barnets hender, signalerer ofte en allergisk reaksjon. Å provosere et slikt brudd kan mat, de aggressive effektene av visse kjemikalier, narkotika. Når du velger klær laget av syntetiske materialer, forekommer også akne på håndleddet og hendene ofte. Ved allergisk reaksjon har barnet ikke bare utslett, men også feber. Andre symptomer er også observert:

 • hevelse av armen;
 • rødhet av tilstøtende vev;
 • alvorlig kløe og peeling av epidermis.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Mulige patologier

Akne i hendene på barnet kan forekomme mot bakgrunn av ulike sykdommer, som inkluderer:

 • Svampinfeksjon. De er resultatet av svekket immunitet og opprettelsen av et gunstig, fuktig miljø. Et utslett fylt med pus kan utvikles etter kontakt med en smittet person.
 • Sykdommer i blodårer og blodårer. En vanlig årsak hos barn, mot bakgrunnen som dannes ikke bare akne på hendene, men også blåmerker er forstyrrende.
 • Follikulær keratose eller hyperkeratose. Sykdommen er assosiert med skade på epidermis mot bakgrunnen av hårsekkets inflammatoriske reaksjon. Akne former over albuebrytelsen.
 • Rubella. Sykdommen manifesterer seg under virusets aktivitet, barnet blir smittet av luftbårne dråper. I patologi dannes pimples på hendene og over hele kroppen og ansiktet.
 • Kopper. Kliniske tegn vises 2-3 uker etter infeksjon. Barnet har utslett, feber og svakhet.
 • Meslinger. Sykdommen er sjelden diagnostisert, siden nesten alle babyer får en vaksine. Når sykdommen forsømmes, er ørebetennelse, lungebetennelse og encefalitt sannsynlig.
 • Patologier assosiert med enterovirusinfeksjon.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Andre grunner

En hyppig kilde, som støter på hendene og føttene, er utilstrekkelig vedlikehold av hygiene. I ungdomsårene blir hvite kviser, som klør, dannet mot bakgrunnen av hormonell ubalanse i kroppen. Problemet kan gå bort alene etter puberteten, eller det vil kreve medisinsk behandling.

Hva å gjøre og hvordan å behandle?

Akne på huden på et barn kan elimineres ved komplekse handlinger. Først av alt, vurderer de babyens diett og ekskluderer alt krydret, fett, stekt og andre skadelige retter. Hvis det er dannet et utslett som ligner en sirkel, er det nødvendig å utelukke utviklingen av lav og andre patologier ved å kontakte en lege. Eliminere tørre eller purulente kviser i barnets hender er mulig ved hjelp av medisiner som er oppført i tabellen.

9 årsaker til vannige babybobler på huden

Hudproblemer er ikke uvanlige hos spedbarn. Den diatesen vil komme ut, deretter en nyfødt utslett, og det kan oppstå vannaktige blærer på huden som skremmer alle mødre uten unntak. Og med god grunn, fordi denne typen utslett ikke alltid er uskadelig og kan være et symptom på en alvorlig sykdom.

Men hva kommer de fra? La oss prøve å forstå årsakene.

Vannbobler kan være et symptom på bløtdyrkontakt.

Årsaker til vannige bobler

 1. Allergisk reaksjon. Det kan oppstå på noe - fra mat til eksterne faktorer (planter, dyr, husholdnings kjemikalier og kosmetikk). Pimples kan være enten normale eller vannet. Oftest "helles de ut" umiddelbart og på ansiktet og på kroppen, mens det er ganske mange av dem.
 2. Solbrenthet. Dette er mulig i den varme sesongen, dersom barnet har brukt lang tid i den åpne solen. Dette øker kroppstemperaturen til krummene, det er rødhet og kløe.
 3. Bleie dermatitt. Det oppstår på grunn av en sjelden bleieforandring og dårlig hygiene. I dette tilfellet er bobler og pimples konsentrert i området av baken.
 4. Kyllingkopper (Vannkopper). Kyllingkopper er en av de vanligste barndoms sykdommene. Når det har pimples først har en rosa-rød farge, men over tid er de fylt med væske og briste. Sykdommen i alle barn går annerledes, men i de fleste tilfeller er det ledsaget av en liten temperaturøkning.
 5. Bleieutslag. Dette problemet påvirker det meste nyfødte. Vannbobler og betennelser er lokalisert i hudfoldene på armene og bena.
 6. Dyshydrosis. Det er relativt trygt og er preget av vannholdige utslett i hendene. Dyshidrose forekommer oftest om våren og går innen 10-12 dager.
 7. Streptoderma. I denne sykdommen vises vannrike kviser hovedsakelig i nasolabialtrekanten. Noen ganger oppstår kløe, men generelt er sykdommen smertefri og forårsaker ikke ubehag.
 8. Smittsom mollusk. Dette er en virussykdom hvor vannet vesikler vises gradvis og sprekker seg aktivt over hele kroppen. Til tross for barnets aktivitet og hans gode appetitt, passerer pimples ikke seg selv og krever umiddelbar behandling.
 9. Herpes. Boblene forårsaket av denne sykdommen er lokalisert i munnen. Ofte har et barn herpes hvis en av foreldrene lider av det. I dette tilfellet må du stoppe kontakten til den "syke" forelder og baby. Noen ganger er herpes ledsaget av ondt i halsen.

Disse og andre årsaker kan provosere utseendet av vannet pimples på et barns hud, samt provosere andre symptomer og plager. I alle fall bør utseendet på lesjoner på barnets hud straks konsultere lege. Han vil foreskrive en effektiv og sikker behandling avhengig av det eksisterende problemet.

Hvis du ammer og mistenker at hudbobler av babyen din kan være et symptom på en allergi, bør du umiddelbart vurdere kostholdet ditt.

Hva skal jeg gjøre hvis et barn har vannige blærer på huden?

Så snart en ung mor merker utslag og rødhet på babyens hud, er det første hun må gjøre, å se på kostholdet hennes. Under amming er mor og baby tett bundet, og flertallet av alle hud- og tarmlidelser oppstår nettopp på grunn av den dårlige kvaliteten på morsmelk.

Eliminer fra dietten søt, krydret, salt. Avvis fettstoffer, hermetikk, hurtigmat, brus, alkohol, kaffe. Reduser forbruket av frukt og bær.

Det vil være verdt for et par dager å sitte på en slags diett - bare spis hypoallergen mat: bokhvete, kjeks, salat, grønne epler, magert kanin eller kalkun kjøtt.

I tillegg endrer sengetøy og klær til babyen. Vask barneklær bare med hypoallergent pulver eller såpe.

Hvis vanne bobler er forårsaket av allergier, vil de passere svært raskt. Hvis situasjonen forblir uendret, er det på tide å høre alarmen.

 • Ring huset til en lokal lege. Husk at å bære en baby i klinikken er på ingen måte umulig. Hvis virussykdommen er bekreftet, er det fare for å infisere andre barn.
 • Hvis tilstanden til den lille pasienten forverres, ring en ambulanse. Det samme bør gjøres hvis krummene har økt temperaturen kraftig, appetitten er borte, oppkast oppstår.
 • Ikke ta noen tiltak selv! Ikke smør kviser Zelenko, jod, fettsalver og kremer. Også, ikke behandle utslett alkohol løsninger og kaliumpermanganat. Slik selvmedisinering kan bare forverre situasjonen. I tillegg vil det komplisere arbeidet til en lege.


Når vannet pimples vises på babyens hud, er det ikke nødvendig å utsette legen sin samtale. Til tross for at årsaken til utslett kan være bare en allergi, er det bedre å ikke risikere og sørge for at sykdommen ikke er farlig.

Hvorfor vises vannaktig akne på babyens kropp?

Hudutslett hos babyer er funnet av en rekke årsaker. Utseendet av vannaktig akne på kroppen er et negativt symptom som kan oppstå i et bredt spekter av patologier.

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å lære mer om hva foreldre skal gjøre når hudutslett vises i et barn.

Årsaker til

Vannakne på kroppen kan forekomme hos babyer i de første årene av livet, og hos ungdom. De oppstår som følge av eksponering for en rekke årsaker.

Slike hudutslett ser ut som bobler som inneholder væske inni. Innholdet i vannige bobler kan variere. Vanligvis er det en serøs væske eller blod med en blanding av blod.

Med noen bakterielle patologier i huden begynner pus å dukke opp i boblene. Dette symptomet er allerede ekstremt ugunstig og indikerer en sekundær infeksjon.

Purulent innhold kan ses fra siden. I dette tilfellet endres fargen på væsken inne i boblen. Den blir gul eller med grønn fargetone.

Hos babyer virker vannrike bobler på huden mye oftere enn hos voksne. Denne funksjonen skyldes den fysiologiske strukturen av hudlagene hos små barn.

Ufullkommenheten til lokal immunitet bidrar til spredningen av vannige bobler gjennom hele kroppen på relativt kort tid. Størrelsen på disse hudutslettene kan være forskjellig og avhenger av hva som bidrar til utseendet deres.

Følgende årsaker kan føre til utseendet av vannige bobler på babyens hud:

 • allergiske reaksjoner;
 • pemfigus;
 • kontakt og bleie dermatitt;
 • impetigo av stafylokokk-etiologi;
 • barndomsinfeksjoner;
 • stikkende varme, hyperhidrose;
 • eksem;
 • smittsom bløtdyrinfeksjon;
 • herpesinfeksjon;
 • infeksiøse virus- og bakterieinfeksjoner;
 • skabb;
 • sykdommer i det endokrine systemet og kroniske sykdommer i indre organer.

Ganske ofte er vannet pimples ledsaget av utseendet på huden og andre symptomer. Disse inkluderer: økt tørrhet i huden, alvorlig rødhet, betennelse og utseendet på mange tette tørre skorper.

Alvorlighetsgraden av uønskede symptomer kan være forskjellig. Varigheten av bevaring av hudutslett påvirkes av mange faktorer: barnets alder, tilstedeværelsen av samtidige patologier i indre organer, nivået av funn av barnets immunitet.

Funksjoner av utslett i enkelte sykdommer

pemfigus

Hos spedbarn er årsaken til utseendet på huden av ulike bobler fylt med væske ganske ofte en sykdom kalt pemphigus. Ifølge statistikken forekommer toppen av utviklingen av denne patologiske tilstanden i nyfødt alder.

Denne patologien kan forekomme i både godartede og ondartede former. En skadelig versjon av sykdommen kalles også ritters eksfoliative dermatitt.

En baby kan bli smittet av denne hudsykdommen under medisinske prosedyrer som utføres i strid med hygienevilkårene, eller fra en mor som har en slags purulent patologi.

Massive tilfeller av infeksjon oppstår når babyer er smittet av helsepersonell. Et spesifikt klinisk tegn på denne hudpatologien er utseendet av mange vesikler på huden av et infisert barn.

De er vanligvis ganske små i størrelse og ligger på kroppen i grupper. Huden rundt disse lesjonene blir rød. I noen tilfeller blir det varmt å ta på.

Inne i boblene er en stor mengde serøs væske. I alvorlige tilfeller vises allerede purulente formasjoner.

Foretrukket lokalisering - på magen eller i nærheten av navlen, på bena, og også i hudfeller. Over tid forsvinner disse hudutslettene.

Residual symptomer vises vanligvis i depigmenterte hudområder, som også forsvinner innen noen få uker. I noen babyer kan slike bobler vises på munnslimhinnen.

Kyllingpokker

"Kyllingkopper" er en annen ganske vanlig årsak til utseendet på ulike hudutslett på et barns hud. Som regel ser de ut som mange vannige bobler.

Væskekomponenten i dem er et serøst grumt fluidum. For vannkopper er preget av en ganske alvorlig kurs, ledsaget av feber og alvorlige symptomer på forgiftning.

Bobler på huden med denne infeksjonen forekommer gradvis. Noen dager etter at sykdommen begynner, de nesten dekker hele overflaten av kroppen.

Vannbobler kan ses på baksiden, på hendene, ansiktet, beina på babyen. I noen tilfeller kan de briste, og væsken som finnes i dem vil strømme ut. Utseendet til slike hudelementer kan være ledsaget av utviklingen av sterk kløe hos et sykt barn.

Småbarn som går på barns utdanningsinstitusjoner, er mer utsatt for infeksjon med denne infeksjonen. Bare rettidig vaksinasjon vil bidra til å beskytte et barn mot smitte med denne smittsomme sykdommen.

Kyllingkopper er en karantesykdom. Toppfrekvensen forekommer i 2-6 års alderen.

Bleie dermatitt

Denne patologiske tilstanden forekommer hos nyfødte barn og barn i svært tidlig alder. Navnet på sykdommen er årsaken som forårsaker disse symptomene i de minste pasientene.

Bruk av bleier fører til utseendet av vannfulle bobler i barnets prest. Direkte kontakt av barnets perineum med det absorberende bleylaget fører til utvikling av kontaktallergisk inflammasjon, manifestert av utseendet på huden av mange hudutslett.

I lang tid ble denne patologiske tilstanden hos barn kalt bleieutslett. Bruken av dette begrepet for å betegne essensen av sykdommen er også mulig.

Utbredelsen av denne patologien hos barn er ganske høy. Ifølge statistikken kan hver andre nyfødte baby i løpet av det første år av livet oppleve denne patologiske tilstanden.

Denne patologien manifesterer sig på huden ved utseendet av flere vannholdige blærer. Vanligvis ligger de på de betente områdene i huden.

Berørt hud får en lys rød farge, det er en sterk gråt. Langvarig betennelse fører til utvikling av ødem i omgivende vev.

streptoderma

Denne patologien oppstår som et resultat av infeksjon med ulike typer streptokokker og er preget av utvikling av mange bobler på huden, fylt inn med grå eller rosa væske.

Streptoderma er en ganske vanlig patologi hos barn. Denne sykdommen er smittsom.

En sunn baby kan bli smittet fra en pasient. Vannige bobler kan forekomme samtidig på de mest forskjellige hudområdene. Ofte ser de mellom fingrene, på håndflatene, på magen.

Ofte er syke barn og småbarn med immunsviktstilstander mye mer utsatt for streptoderma enn barn med sterk immunitet.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, endres fargene til væsken i hudutslett også. Først har den en grå fargetone, så den kan bli gulaktig eller grønn. Denne fargeendringen er et svært ugunstig symptom og indikerer sykdomsprogresjonen.

Over tid brister disse vannige boblene, og væsken strømmer ut. Utilstrekkelig hygiene kan føre til utvikling av farlige komplikasjoner.

Ekte eksem

Denne patologien refererer til dermatose. Det er ledsaget av utviklingen av mange bobler på huden som kløe alvorlig. Etter åpning fortsetter hudutslettede områder.

Denne sykdomsperioden er en av de verste. Mikrober og bakterier som bidrar til sekundær infeksjon av såret, kan komme seg i erosjon.

Den tidligste manifestasjonen av sykdommen er rødhet og hevelse i det berørte området. Etter noen dager vises bobler inne i betent hud, fylt med blodig væske inni. De kan være av forskjellige størrelser.

Utviklingen av eksem fører ofte til eksponering for kjemikalier, samt en markert reduksjon i immunitet og forverring av kroniske sykdommer i indre organer.

Etter at bobler forsvinner med eksem, forblir tette skorper på huden, som gradvis eksfolieres. Sentrene av hudutslett er vanligvis plassert i grupper og har en tendens til å fusjonere.

Helseforholdet til barnet forverrer signifikant hudkløe, noe som ofte følger med utseendet på mange bobler på huden.

I noen immunodefekter kan eksem bli kronisk. I dette tilfellet krever avtale og gjennomføring av kompleks behandling. Det er ikke bare nødvendig for å eliminere uønskede symptomer, men også for å forebygge nye eksacerbasjoner av sykdommen i fremtiden.

Hva skal jeg gjøre når de vises?

Hvis en baby har forskjellige vannige kviser på huden, bør du umiddelbart konsultere en lege. For å etablere årsaken til sykdommen, er det ganske ofte nødvendig å gjennomføre et helt kompleks av diagnostikk, som inkluderer en rekke metoder.

En slik undersøkelse er nødvendig, siden det er ganske mange sykdommer som oppstår ved utvikling av vannige kviser på huden.

For å fastslå den riktige diagnosen til barnet, gjennomføres følgende laboratorietester og studier:

 • Generell analyse av blod og urin. De hjelper til med å identifisere virus- eller bakterieinfeksjoner i barnets kropp, samt graden av funksjonsnedsettelse.
 • Biokjemisk studie av blod. Nødvendig å bestemme arbeidet til de indre organene. Funksjonsforstyrrelser i leveren, nyrene, galleblæren er veldefinert ved hjelp av denne metoden.
 • Frø av avtakbar. Biologisk materiale for dette blir væsken oppnådd fra boblene. Bakposev lar deg bestemme den eksakte årsaken til sykdommen, noe som førte til utslag av utslett på huden.
 • Gjennomføring av allergitester. Denne studien utføres med mistanke om forekomst av allergier i barnet. Gjennomført en slik laboratorietest i en barnimmunolog.
 • Klinisk undersøkelse av huden. Denne studien utføres av en pediatrisk dermatolog. Under undersøkelsen identifiserer legen spesifikke tegn på et bredt spekter av dermatologiske patologier, noe som manifesterer seg i utviklingen av vannige kviser på huden. I komplekse kliniske tilfeller vil en spesialist anbefale rådgivning med andre leger hvis årsaken til sykdommen er en kronisk sykdom i de indre organene. Noen smittsomme patologier behandles av en smittsom spesialist.
 • Dermoscopy. Denne undersøkelsen utføres av en pediatrisk dermatolog med en spesiell enhet. Denne studien bidrar til å undersøke alle hudlagene på en mer grundig måte. Dermatoskopi utføres også for differensial diagnose av mange dermatologiske patologier.

Behandlingen er foreskrevet individuelt, med tanke på årsaken, som påvirket utviklingen av disse negative symptomene.

For behandling av bakterielle utbrudd brukes moderne grupper av antibiotika med et ganske bredt spekter av tiltak. Varigheten av behandlingsforløpet bestemmes av den behandlende legen, under hensyntagen til barnets alder og tilstedeværelsen av kroniske sammenhengende patologier.

Allergiske former for dermatose behandles med antihistamin og antiinflammatoriske legemidler.

Hvorfor vises vannaktig akne på babyens kropp? Doktor Komarovsky vil fortelle deg om utslett.

Hva å gjøre hvis du har vannet pimples på hendene

I intet tilfelle bør vannet pimples på hender stå uovervåket, da de ofte er tegn på alvorlig sykdom. Som regel fører slike formasjoner til et visst ubehag og heller ubehagelige opplevelser.

Årsakene til vannaktig akne på hendene

Uhyggelige små bobler på hendene har ofte en tendens til å dukke opp og forsvinne regelmessig, og derved misvisende personen. Tross alt, hvis utslett forsvinner i seg selv, så tror de fleste at de ikke er et alvorlig problem og ikke krever behandling.

Faktisk er støt på hendene en ekstern manifestasjon av kroppens indre problemer. Og noen ganger kan deres eliminering bare ved hjelp av ekstern innflytelse være utilstrekkelig tiltak.

skabb

Vannaktig akne på hendene kan være et tegn på scabies. Dette er en alvorlig sykdom utløst av en mikroskopisk parasittmite. Scabies spredes veldig fort, passerer fra person til person. Derfor, for å utelukke denne sykdommen fra alle mulige alternativer, bør det være i utgangspunktet.

Følgende symptomer er karakteristiske for scabies:

 • Skalaktig hud med gråtende sår (spesielt utsatt for utslett mellom fingrene);
 • tilstedeværelse av kløe, forverret om natten eller etter vedtak av vannprosedyrer;
 • Tilstedeværelsen av skumle bevegelser - tynne grå striper som fører til boblene.

Andre smittsomme sykdommer

Små blister på hendene kan være et av symptomene på smittsomme sykdommer som meslinger, røde hunder eller vannkopper. De kan vises ikke bare på lemmer, men også på andre deler av kroppen. Som regel følger disse smittsomme sykdommene en sterk økning i menneskelig kroppstemperatur. Også årsaken til ubehagelige vesikler i hendene kan være subkutan musling.

fungi

Svampinfeksjoner kan også bli ledsaget av kløende kviser på hendene. Dette skjer i tilfeller der en person forsømmer reglene for personlig hygiene, og infeksjonen trenger inn i åpne sår på håndflatene.

smittsomme

Hvite bobler på fingrene kan vises av andre grunner:

 1. Som en allergisk reaksjon på visse matvarer, ekstrem kulde, lyst solskinn og andre irriterende stoffer. I dette tilfellet kan du bekjempe dem med antihistaminer.
 2. Når du blokkerer svettekjertlene, kan det også forekomme vannaktig akne på hendene. Denne sykdommen kalles kyllingfeber. Blister i dette tilfellet ikke forårsake ubehag. Og over tid bryte de og forsvant.
 3. Vannige kviser på hendene kan skyldes mangel på naturlig beskyttelse av huden. Dette skjer oftest med svært tørr hud, eller er resultatet av irritasjon når det gis mot klær.
 4. Årsaken til utslett kan også være problemer med indre organer, hormonforstyrrelser eller stressende situasjoner.

Forsiktig! Kjemi!

Nylig er husholdnings kjemikalier ofte årsaken til utseendet på ulike typer akne på hendene. Såpe, vaskemidler, forskjellige vaskemidler og rengjøringsmidler kan forårsake ubehagelig utslett på hendene. Slike akne går vanligvis bort selv når en person fjerner en kilde til irritasjon fra hjemmet sitt. Men noen ganger kan dette ikke være nok, og du må gjennomgå en behandling med antihistaminer.

Vannkrap på hender: Behandling og forebyggende tiltak

Hvis du har funnet en vannaktig pimple på hånden, er dette selvsagt ikke en grunn til å løpe til sykehuset. Spesielt hvis han ikke gir deg noen bekymring.

Men hvis du merker at blæren hver dag blir større i størrelse, vises nye ved siden av den eller andre steder, og enda mer hvis støtene på hendene klør - da skal du i så fall besøke legen.

Hvordan minimere uleilighet

Selv i tilfelle når du allerede har konsultert en hudlege og begynt å ta behandling, kan vannrike kviser på hendene føre til ganske mye ubehag. Derfor, for å kvitte seg med dette problemet så snart som mulig, kan du selv ta noen tiltak:

 1. Prøv å unngå stressende situasjoner.
 2. Ta nok tid til en natts søvn.
 3. Kast ut produkter som kan forårsake utslett. Ikke spis røkt kjøtt, stekt, fett, krydret og søtt.
 4. Hvis utslett er forårsaket av stikkende varme, ta en dusj minst 2 ganger om dagen. Pimples smøre tinktur av eikbark, bruk disse midler for å vaske akne.
 5. Behandle akne med aloe vera juice eller calendula tinktur. Disse plantene desinfiserer og fjerner betennelse fra huden. Calendula tinktur kan kjøpes ferdig på apoteket. Og aloe juice kan tilberedes hjemme alene. For å gjøre dette, ta et blad av aloe (bedre hvis det er et blad av en moden plante). Vik kuttplaten i folie og hold den i kjøleskapet i 24 timer. Neste dag, klem juice ut av det. Fortynn saften med kokt vann i forholdet 1: 1.

Forebyggende tiltak

For de som iblant ser utseendet på vannet pimples i hendene, er det nyttig å bruke følgende tips:

 1. Forsiktig analyser dietten din. Kanskje du er for opptatt av stekt, fett, krydret eller søt mat. Ideelt sett bør du holde fast i kanonene med riktig ernæring og drikke mye væske daglig. Noen ganger, for å bli kvitt akne, er det bare nok til å starte et bestemt diett.
 2. I perioden når det ikke er akne på hendene, prøv å praktisere peeling prosedyren. For å gjøre dette kan du bruke havsaltet og i fraværet den vanlige matlagingen. Peeling er enkelt. Bare blås hendene, bruk salt på dem og masser huden. Vask av noe salt med rent vann. Peeling kan også gjøres ved hjelp av spesialbutikkverktøy. Hvis denne prosedyren er utført regelmessig, så vil du kanskje ikke lenger oppleve vannholdig utslett, eller de vil vises mye sjeldnere.
 3. Unngå hudkontakt for direkte UV-stråling. Ofte er det sola som forårsaker utslett på huden. I dette tilfellet er solbading kontraindisert for deg.

Problemet forbundet med utseendet av vannaktig akne på hendene kan påvirke alle, uavhengig av alder og kjønn. Men å takle det kan være mye raskere og lettere hvis du gjenkjenner årsaken til forekomsten i tide, og kunne behandle riktig. Hvis du har andre typer akne på hendene, kan du lese om effektive tiltak for å bekjempe dem i denne artikkelen.

Hvordan gjenkjenne naturen av vannholdig utslett på hendene, og hvilke forebyggende tiltak du kan ta, kan du lære av videoen.

Hvordan behandle vannaktig akne i et barns kropp

Nesten alle mennesker står overfor et slikt problem som akne på kroppen. Ofte er de vannet. Hvis de oppstår på barnets kropp, så bringer det ham mange ubehag.

Det er nødvendig å skille godt ut hvilken type pimple som har oppstått, årsakene til utseendet, hvorfra spesifikke behandlingsmetoder følger. Nedenfor finner du informasjon som vil hjelpe til med denne saken.

Hva er det

Vannaktig akne er et hudutslett som kan inneholde et klart eller uklar, ikke-purulent væske. Dette gjør at de kan skille seg fra en rekke andre akne. De kan være av forskjellige størrelser - fra de minste til de virkelig store.

Årsaker til

Viktige årsaker til vannbåren akne:

 • nærvær av et allergen;
 • Tilstedeværelsen av infeksjon i kroppen;
 • keramikk eller andre hudproblemer;
 • indre lidelser i kroppen;
 • dyshydrosis;
 • hormonelle problemer.

På paven

Den mest åpenbare sykdommen hvor små vannet pimples vokser på presten, og så gjennom resten av kroppen, er kyllingkopper. Det er en sykdom forårsaket av en akutt og ganske smittsom infeksjon, som overføres fra en syk person til en sunn person.

Det er best å lide av denne sykdommen i barndommen, for i denne perioden er kroppen lettest forberedt på å bekjempe infeksjon.

Barn som går til barnehage eller skole, hvor det ofte oppstår et sykt barn, møter ofte sykdommen. I dette tilfellet vises vannet pimples på presten og på resten av kroppen, samt i ansikt, hender og føtter, ledsaget av alvorlig kløe.

På den første dagen kan det være merkbar hodepine og en sterk temperaturøkning, som kan nå opp til 40 grader.

På ansiktet

Dette ubehagelige utslettet kan oppstå på grunn av innflytelsen fra mange forskjellige faktorer. Disse inkluderer både uskyldige og svært alvorlige patologier som ikke bare skader en persons helse og visuelle tiltrengelighet, men også truer livet.

I dette tilfellet kan utslett ikke bare vises i ansiktet, men i hele kroppen. Det er mange sykdommer som fører til utseendet av vannfulle bobler.

Lignende bobler vises hos herpes. De er ordnet i grupper eller smelter sammen i en stor blister. Denne sykdommen ødelegger menneskers helse.

Den kan komme inn i kroppen selv på den mest vanlige luftbårne måten. Deretter vises forskjellige tegn på sykdommen på ansiktet og hele kroppen av personen, inkludert vannblærer som forårsaker alvorlig irritasjon.

Når overoppheting, overkjøling, svekkelse av immunsystemet i en person utvikler herpes enda raskere. Så hvis du har denne sykdommen og dens raske spredning, bør du konsultere en lege.

På hender

Menneskelige hender trenger kontinuerlig omsorg, på grunn av de mange lemene de får mest alvorlige skader, på grunn av at de aktivt samhandler med eksterne miljøer som påvirker tilstanden til hendene på en negativ måte.

Små kviser av vannaktig type på hendene - situasjonen er ganske klassisk, og du bør ikke få panikk. Men å forlate en slik situasjon uten oppmerksomhet er også umulig, fordi slik akne vil gi betydelig ubehag til hendene.

Årsakene til slike akne kan variere. Deres utseende kan utløses av et allergen eller på grunn av dårlig tilstand av det indre organet eller av en annen grunn. Sannhet om årsakene kan bare gjøre en medisinsk spesialist.

På baksiden

Pimples av denne typen forekommer på baksiden i bulk. Samtidig kan de enten oppstå for en eller annen ukjent grunn eller forsvinne uten spor.

På hodet

Akne i deler av hodet, spesielt i det hårete området, danner oftere enn i andre deler av kroppen.

Årsakene kan være forskjellige, for å forstå dem og i hvilken fare de bærer, må du vite hvilke typer akne som er.

Hvite type pimples på hodedelen ser ut fra overdreven akkumulering av talg og døde epitelceller i nærheten av hårpæren.

De flytende delene av sebaceous kjertlene i den overveiende delen av kroppen ligger i hårsekkene, og siden hodedelene er de største, er tilstopping av porene ganske logisk.

Stor akne under hårdelen er ofte subkutan - de samme tette hårsekkene, bare med høyt innhold av hudsekresjon og døde celler i den indre delen.

Akne av den røde typen oppstår på hodet når skadelige mikroorganismer legges til sebaceous kjertelen som har blitt blokkert, noe som bidrar til utviklingen av inflammatoriske prosesser. En annen grunn til at slik akne kan oppstå, er tilstedeværelsen av hodelusssykdom.

Akne av blodtype på hodet blir ofte resultatet av en enkel kaming, på refleksen. For å bli kvitt dem er ganske enkel, trenger du bare å kontrollere deg selv og ikke gi en refleks for å gå ut av kontroll.

Acne purulent type på hodet - et farlig fenomen, som du burde tenke på, spesielt hvis det er mange av dem og de er gruppert.

I dette tilfellet bør du straks kontakte en medisinsk spesialist for å bestemme kildene for utseende og etterfølgende eliminering.

Vannbåren akne på hodet området oppstår ofte på grunn av infeksjon. Når grunnen ligger nettopp i dette, kan utslett være på forskjellige kroppslige områder.

Imidlertid vises de første symptomene i form av utslett på forsiden og hodedelene.

Akne under hårets del av hodet gir ofte håndtekkelige smerteeffekter og ubehag, hvorfra det er vanskelig å jobbe og leve et normalt liv, da kløe forstyrrer deg på en stabil basis.

I dette tilfellet er det viktig å vise effekten av selvkontroll og ikke kammeak for mye, ellers vil de negative symptomene bare øke, ubehag vil øke.

Hvis hudområdet i hodeområdet ble dekket med akne, og håravfall begynte, bør du umiddelbart registrere deg hos en medisinsk spesialist. Det er fare for at årsaken er skjult i en smittsom sykdom, og jo lenger det er forsinket for å kurere det, desto farligere blir konsekvensene.

Hva betyr kløe?

Behandlinger kan være forskjellige. For eksempel kan nydannet akne være ungdommelig med vannkopper. Dessuten vil distribusjonen være ekstremt operativ. I dette tilfellet må du bruke strålende grønt.

En lignende type utslett vil bli ledsaget av en sykdom kjent som herpes. Ofte er disse utslettene lokalisert i delene av leppene og på kantene i den orale regionen. Ønsket om å bekjempe disse områdene skjer i den første fasen av problemet.

En annen sykdom der det er lignende symptomer er urticaria. Kan forekomme både fra infeksjon og allergi.

I utgangspunktet oppstår en betennelsesprosess på stedet, så manifesterer den oppblåsthet med en skorpe av blodig type. Utseendet er knær, underarmer og brystvorter.

Behandlingsmetoder for vannaktig akne i et barns kropp

Det vil være ekstremt vanskelig for en forelder å forstå hva som forårsaker akne på barnets kropp. For å finne ut, må du kontakte en medisinsk spesialist.

Det mest rasjonelle er å invitere ham til huset i stedet for å komme til klinikken, da barnet kan være en bærer av sykdommen og kan smitte andre med det.

Når årsaken er bestemt, avhengig av det, kan antivirale legemidler foreskrives av en medisinsk spesialist. For eksempel, Penciclovir.

Det vil være nyttig for pasienten å drikke mye, siden væsken bidrar til å fjerne giftige stoffer fra kroppen. For å redusere kløe, vil medisinsk spesialist foreskrive medisiner for antihistamin-type til pasienten, som vil bidra til å løse problemet.

Disse kan for eksempel inkludere Suprastin. Når en smittsom sykdom av den sekundære typen oppdages, kan antifungale eller antibakterielle stoffer foreskrives av en spesialist.

Hvis forekomsten av akne skyldes vannkopper, bør du tørke dem med fucorcin eller Castellani-oppløsning. Disse tiltakene vil bidra til å redusere kløe.

narkotika

Full og effektiv behandling av problemet kan kun fås hos den aktuelle medisinske spesialisten.

Uavhengig kan en person kvitte seg med bare en ekstern defekt, som skyldes problemet, og eliminere akne. Imidlertid krever problemet analyse og etterfølgende intern behandling.

Hvis akne ikke bringer ubehag, så er problemet kanskje ikke farlig. I nærvær av ubehag (som kløe), et akutt behov for å kontakte en medisinsk faglig for å eliminere tilstedeværelsen av en farlig sykdom.

Papullo-pustulær akne på ansiktet. Detaljert behandling her.

Egenskaper ved behandling

Når allergier observeres, er nøkkeloppgaven å identifisere allergenelementet, som skyldes slike problemer i kroppen.

Når elementet er oppdaget, er det nødvendig å begynne å ta antihistamin-type legemidler og andre legemidler som har blitt foreskrevet av en medisinsk spesialist.

Når akne oppstår i ansiktet, må du utføre en behandling av en mild type, for ikke å skade dette området og bevare sin estetikk.

Nøkkelpunktet i behandlingen: økt immunitet, bruk av vitaminer. Denne tilnærmingen reduserer risikoen for ulike sykdommer og reduserer forekomsten av akne på kroppen.

Kutan mykose kan også fungere som en årsak til forekomsten av akne, i hvilket tilfelle det vil være nødvendig å bruke anti-mykotisk-type rettsmidler for å rette opp situasjonen.

Ved bruk bør det forstås at bruk av disse legemidlene uten anbefaling av en medisinsk faglig ikke bør utføres. Slike handlinger vil føre til fremveksten av ubehagelige konsekvenser, hvor eliminering vil ta mye tid og krefter.

Hvis akne oppstår på grunn av nervøsitet og stress, erfares, kan behandling med beroligende stoffer, samt andre legemidler som har en beroligende effekt, være effektive.

Hjemme

Det finnes ulike løsninger av nasjonal opprinnelse for å eliminere problemet, men det bør forstås at slike metoder ikke skal brukes personlig, og det er nødvendig å ta seg til dem strengt i samråd med en medisinsk spesialist. Dette vil unngå uønskede konsekvenser.

Det er flere vellykkede måter å eliminere akne hjemme:

 • Når akne sprer seg i fotområdet - ordne å bade med en infusjon av kalendula eller en streng (ikke gjør det for varmt). Hold beina i det i minst tretti minutter, utfør slike prosedyrer opptil tre ganger om dagen, til problemet forsvinner helt;
 • når akne sprer seg over ansiktet - bruk aloe sap. Det anbefales å smøre problemområder opptil tre ganger om dagen til det aktuelle problemet er løst.
 • når akne sprer seg i henderområdet - bruk en svak manganløsning. Det anbefales ikke å gjøre ham sterk, ellers vil det skade huden.

I tillegg til alt ovenfor, som et effektivt legemiddel, kan du bruke aprikos-type olje.

Video: Hvordan behandle pemphigus

diett

Behandling og forebygging av dermatose er i samsvar med kostholdet, anrikningen av dietten med proteiner, tar vitamin- og mineralpræparater.

Under eksacerbasjoner kan en kvinne drikke en beroligende myntete, ta aktivt kull, rense kroppen av giftstoffer. I tillegg til sorbenter anbefaler legene probiotika (bifidumbacterin).

Fjerning av allergener

Et element som forårsaker allergi, kan være i noe matprodukt, et middel til hender, et annet element eller bare være i luften (for eksempel som støv). I denne situasjonen vil hudirritasjon oppstå i områder med kontakt med allergenet.

Svært ofte er akne av vanntypen, som forekommer i hendene og fingrene, forårsaket av bruk av kjemiske produkter (for eksempel for vask). Huden absorberer produktet umiddelbart og dette fører til irritasjon av huden.

Hvis det skjer utslett på andre hudområder (i andre deler av kroppen), er det nødvendig å forstå og eliminere elementet som forårsaker den allergiske reaksjonen. Ofte forsvinner all akne så snart personen har tatt et antihistamin-type legemiddel eller en anti-inflammatorisk salve.

Forebygging og hygiene

Hovedoppgaven for å oppnå vellykkede resultater i disse prosessene er en fullstendig rensing av kroppen og behandling av sykdommen med en integrert tilnærming. Først da vil kilden til problemet bli eliminert.

Dette vil kreve et betydelig antall tiltak, som inkluderer korreksjon av ernæring og fysisk aktivitet. Tross alt kan bare den rette livsstilen positivt påvirke kroppen.

Vannete blærer og pimples på barnets kropp: et bilde med forklaringer på utslett i form av bobler på hender, føtter og ansikt

Et hudutslett i et barn gjør foreldrene bekymret. Noen prøver å håndtere problemet alene, andre går straks for å se en lege. Det er imidlertid nødvendig å navigere i årsakene og typer utslett, fordi de virker som med fitte og med smittsomme infeksjoner. Vannblærer er svært farlige, siden ved åpningen kan et purulent sår dannes i deres sted.

Typer utslett og lokalisering på barnets kropp

Utfall oppstår på grunn av ulike årsaker. Det skjer i tilfelle av allergiske reaksjoner, smittsomme sykdommer, feil hudpleie, forgiftning av ulike etiologier, insektbitt, penetrasjon av parasitter i kroppen, mekaniske effekter, soppinfeksjoner og allergier. Avhengig av årsaken til starten, er det forskjellige typer utslett på kroppen:

 • røde, rosa eller hvite flekker;
 • kviser med klar væske inni;
 • blemmer fylt med pus eller pustler;
 • subkutane humper;
 • tørr skumete flekker;
 • små tubercles eller papules;
 • blå eller røde stjerner som ligner subkutane blødninger.

Akne kan ledsages av kløe, flaking og betennelse. I noen tilfeller begynner huden på utslettstedet å sprekke og flake. Hos barn forekommer kviser og blemmer på beina, hender, fingre, rygg, mage, nakke, ansikt og pave (les: hvorfor opptrer hvite kviser i hendene på et barn?). Lokalisering av lesjoner avhenger av årsaken som forårsaket dem, og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Blister på huden forårsaket av smittsomme sykdommer

Blister på kropp av et barn er ofte et symptom på ulike smittsomme sykdommer. I dette tilfellet er utslettene ledsaget av andre manifestasjoner. En smittsom utslett kan være i form av enkeltbobler eller gruppert pimples. Ved utseende av blærer og lokalisering kan dømmes på årsakssammenhengen av sykdommen. Typer av smittsomt utslett med forklaringer:

Herpes 1 og 2 typer

 • Karakter av utslett: separate vannfulle flekker eller gruppert utslett. Ved sykdomsutbrudd fylles de med en klar væske, etter 1-2 dager er de fylt med pus. Spontant åpent, i deres sted dannes lange, ikke-helbredende sår og skorper. Akne smertefullt, kløende.
 • Lokalisering: oftest i munnen, kjønnsorganene og leppene, men kan også påvirke andre områder.
 • Ytterligere symptomer: feber, hodepine, betennelse i lymfeknuter, generell ubehag.
 • Behandling: antivirale legemidler, antihistaminer og antipyretika.

helvetesild

 • Utseelsens art: En gruppe bobler med gjennomsiktig innhold, som blir overskyet i 3-4 dager. Ledsaget av alvorlig forbrenning og ømhet i de berørte områdene. Krustene dannes om 2-3 uker.
 • Lokalisering: Nervenoder på ansikt og hode, rygg, nakke, skuldre, nakke, armer og ben.
 • Ytterligere symptomer: hodepine, temperatur opp til 39 grader, brudd på mage-tarmkanalen, betennelse i lymfeknuter, svakhet.
 • Behandling: antivirale legemidler, antihistaminer og antipyretika.

Kyllingpokker

 • Karakter av utslett: de små boblene fylt med lett væske. Kløe dårlig. Burst raskt, et lite sår vises i deres sted.
 • Lokalisering: gjennom hele kroppen.
 • Andre symptomer: feber, sjelden hoste.
 • Behandling: Vesikler behandles med et antiseptisk, anti allergisk legemiddel er foreskrevet.

streptoderma

 • Utslettets art: purulente punkter eller blærer opp til 10 centimeter. Utslett forårsaker brennende og kløe.
 • Lokalisering: Først i ansiktet, spredt over hele kroppen.
 • Ytterligere symptomer: forgiftning av kroppen, temperatur opp til 38-39 grader, lymfadenitt.
 • Behandling: antibakterielle salver, antibiotika, antipyretiske legemidler, hypoallergen diett, behandling med greenberry utslett, borsalkohol.

enterovirus

 • Utseendeens art: Blærende utslett med en klar væske.
 • Lokalisering: på ulike deler av kroppen og slimhinner.
 • Andre symptomer: hodepine, kvalme, oppkast, feber.
 • Behandling: immunmodulatorer, antibiotika, legemidler rettet mot å eliminere symptomer.

pemfigus

 • Karakter av utslett: gjennomsiktige vannrike bobler med rød rende.
 • Lokalisering: i begynnelsen av sykdommen - i munnen, da - hender, ben, mage.
 • Ytterligere symptomer: svakhet, feber.
 • Behandling: antivirale legemidler, glukokortikosteroider, antihistaminer, antipyretiske legemidler.

Felinoz

 • Utseendeens karakter: Blister med en liten skorpe. Vises på infeksjonsstedet.
 • Lokalisering: i stedet for kratskrammer.
 • Ytterligere symptomer: lymfeknut inflammasjon, forgiftning av kroppen.
 • Behandling: antiinflammatoriske og antibakterielle midler, antiallergiske stoffer.

Vannige pimples kan oppstå på grunn av infeksjon med parasitter. Boble utslett på magen, føttene og mellom fingrene og tærne forårsaker en skurkemitt. Utslett er kløende, spesielt om natten. Blærer forvandles til rosa flekker noen dager etter utseendet. De behandler sykdommen ved hjelp av eksterne midler (for eksempel benzylbenzoatsalve) og antihistaminpreparater.

Svampen på foten kan virke som små, vannige blærer på føttene og hælene. En soppinfeksjon kan komme inn i kroppen når du besøker offentlige bassenger eller treningsstudioet. Ofte er det ledsaget av kløe og flaking av huden. En infeksjon på beinet blir behandlet med soppdråper og geler, noen ganger brukes tabletter.

Utslett av ikke-smittsom natur

 • Små vannige kviser hos nyfødte og spedbarn forårsaker stikkende varme. Det oppstår som følge av overoppheting og feil hudpleie av babyen. I eldre alder er dette fenomenet mindre vanlig. Keramikk er eliminert ved hjelp av tørkemidler (avkok av medisinske planter, pulver, salve).
 • Allergisk blærende utslett ledsaget av hevelse, kløe, rødhet og peeling av huden. Sykdommen kan forårsake mat, husholdnings kjemikalier, kosmetikk og medisiner. Et karakteristisk trekk ved allergisk utslett er at det forsvinner etter at årsaken til utslett er fjernet. Behandle allergi med antihistaminer.
 • Urtikaria på barnets kropp er en type allergisk reaksjon i kroppen. Det manifesteres av hvite, vannrike vesikler som ligner på insektbiter. Lokalisert utslett på ulike deler av kroppen. Utseendet kan også skyldes nervesjokk, en reaksjon på blodtransfusjon, kontakt med kjemiske damper.
 • Halvparten av nyfødte på 2. livsdag påvirker giftig erytem. En av elementene i sykdommen er en vannaktig blister med purulent innhold. Årsakene til dette fenomenet er ikke fullt ut forstått. Neoplasmen forsvinner i seg selv flere dager etter utseendet. Trenger ikke tilleggsbehandling og forårsaker ikke komplikasjoner.
 • Ved hindring av svettkjertelenes kanaler dannes små kløende blærer. Barneblåsere er lokalisert på hender, føtter, palmer og fingertuppene (vi anbefaler å lese: hvorfor utvikler barn blærer på håndflatene og hvordan behandles de?). I medisin er dette fenomenet kjent som dyshidrose eller eksem. Ulike faktorer fører til utvikling av sykdommen: psykisk og fysisk overbelastning, nervesjokk, immunforstyrrelser, allergier og sykdommer i det endokrine systemet.

Vannkviser, som følge av ekstern eksponering

Vannblærer på ulike deler av babyens hud kan oppstå på grunn av brannskader. Et særegne trekk ved slike formasjoner er at de oppstår i steder med direkte kontakt med en irritasjon. Området for skade og alvorlighetsgrad avhenger av brennstofftype.

Brannsår er delt inn i følgende typer:

 • Det er sol. Manifest etter et langt opphold i solen på den blanke huden. Bobler briste noen dager etter utseendet. Kan være ledsaget av feber og kløe.
 • Termisk. De er et resultat av hudkontakt med varme overflater. På steder med brenning er det en skarp smerte.
 • Chemical. Oppstår når menneskelig eksponering for giftige stoffer. Symptomene inkluderer: smerte på lesionsstedet, hevelse, smertestokk, store vanntette blærer. Kontakt med giftige gasser og stråling kan føre til forgiftning av hele organismen.
 • Brenner fra planter. Blærer vises etter at en person berører en plante (for eksempel nesle, hogshevik, kastorbønne, bær av kuplen, blad av digitalis, dope).

Hvis barnet bærer ubehagelige sko, kan han ha blærer og blærer på føttene. De oppstår i de stedene hvor intens friksjon oppstår. For å hindre korn, må barna velge riktig sko.

Andre årsaker til utslett

I ungdomsår, dannelse av utslett med purulent innhold på grunn av hormonelle forandringer i kroppen. Av samme grunn har nyfødte milia, som til slutt forsvinner. Hos ungdommelige jenter forekommer vannet blærer noen ganger på den hårete delen av armene, beina og i bikiniområdet på grunn av mekanisk hårfjerning. Andre årsaker til utslett er:

 • insekt biter;
 • langsiktig medisinering;
 • hypotermi;
 • nervøse lidelser (neurodermatitt);
 • dysfunksjon av organene av intern sekresjon;
 • hormonelle lidelser;
 • sykdommer i kroppens funksjonelle systemer;
 • metabolsk lidelse.

Mange foreldre forvirrer vann akne med en sykdom som har et lignende navn - dropsy. Denne sykdommen er imidlertid ikke tilskrevet hudpatologier. Dropsy uttrykkes i form av hevelse på grunn av overdreven opphopning av væske som ikke forlater kroppen alene. Årsaken til sykdommen er en funksjonsfeil i lymfesystemet.

Forebyggende tiltak

Forutsi utseendet av utslett hos barn er umulig. Imidlertid kan deres muligheter for utseende bli redusert til et minimum. Styrkelse av immunitet og rettidig forebyggende vaksinasjoner vil bidra til å unngå mange smittsomme sykdommer.

Barn bør forklares så tidlig som mulig at de ikke skal spise eller drikke fra andres retter, ha på seg ting, spise ett godteri "for to". Barnas sko og klær skal være laget av naturlige materialer, alder og værforhold. Solen har en skadelig effekt på mange patogener, men barn bør doseres med soling.

Hvis det ser utslag på barnets kropp, kontakt en spesialist så snart som mulig. Det er umulig å klemme innholdet i blærene, det er nødvendig å kontrollere at barnet ikke kammer kviser. Hvis en smittsom art av utslett er mistenkt, bør pasientens kommunikasjon med andre være begrenset.

Flere Artikler Om Typer Acne