Fenomenet når vannfulle bobler vises på fingrene er ganske vanlig. Som regel er dette et symptom på en sykdom og svært sjelden en uavhengig patologi.

I medisin kalles dette fenomenet dyshidrose. Det kan fortsette både i akutt og kronisk form med perioder med forverring og tilbakekallelser. Syke mennesker i alderen 10 til 50 år. Boblene er i dette tilfellet papiller fylt med serøs væske. Det er to typer sykdommen: dysgitrotisk eksem og ekte dyshidrose. Årsakene til blærende utslett kan være svært varierte. Dette er hovedsakelig feil i hele systemet. Eksperter vurderer følgende som de vanligste årsakene:

 • endokrine kjertelforstyrrelser;
 • degenerative prosesser i nervesystemet;
 • overgangsalder, pubertet;
 • beriberi;
 • funksjonsfeil i fordøyelsessystemet;
 • smittsomme og soppsår
 • infeksjon med parasitter forårsaker ofte blærer mellom fingrene;
 • vaskulær patologi;
 • allergiske manifestasjoner i form av utslett av blærer på hendene er notert som de hyppigste.

Dette problemet behandles av en hudlege, men siden årsaken vanligvis er skjult i ulike organiske lidelser, kan det hende at en konsultasjon med en endokrinolog, en gastroenterolog, en infektiolog, en allergiker, en nevropatolog og en psykiater er nødvendig.

symptomer

Til tross for de forskjellige opprinnelsene, manifesterer boblene på fingrene seg med lignende symptomer og subjektive klager. I alle tilfeller vises små bobler på hendens hud, som deretter øker litt og fylles med væske. De kan være enkle eller ordnet i grupper, fusjonere til en øy.

De vanligste og alvorlige symptomene:

 • kløe, noe som kan være svakt eller uttalt;
 • sårhet av den berørte huden;
 • rødhet på steder skrape;
 • generell hevelse mot utslett
 • separering av serøs væske fra boblene;
 • fuktig og råtnende sår på stedet der den våte boblen briste;
 • peeling av huden på scenen av helbredelse og oppløsning av prosessen;
 • generell svakhet eller andre manifestasjoner av den patologiske prosessen som forårsaket dyshidrose;
 • i noen tilfeller en liten subfebril tilstand;
 • mulig økning i aksillære lymfeknuter.

De vanligste manifestasjonene av eksem forekommer i vår eller høst. Kurset kan være langvarig, spesielt hvis behandlingen er ineffektiv på grunn av en uspesifisert diagnose av den underliggende sykdommen. Sann dyshidrose er preget av rask oppløsning, det vil si blærene som er dannet på fingrene innen 10 dager, er selvtørke og regres.

Blister med blodig eller purulent ekssudat er spesielt farlige fordi de er et tegn på alvorlig smittsom sykdom, som for eksempel kopper, tyfus eller skarlagensfeber.

behandling

Når utslett knyttet til eksponering for allergener, er handlingsalgoritmen ganske enkel. Det er eliminering av kontakt med stoffet som forårsaker slike symptomer. Deretter foreskrive antihistaminer og samme effektsalve. I tilfeller av forverring legger du til hormoner. Slike situasjoner skje ganske ofte, da vannrike bobler ser ut som en reaksjon på kontakt med husholdningsrengjøring og rengjøringsprodukter som finnes i alle hjem.

Terapi for alvorlige eksemformer inkluderer en rekke aktiviteter:

 • identifisering og behandling av den underliggende sykdommen;
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner bidrar til å lindre smerte;
 • beroligende midler redusere kløe og gjenopprette nervesystemet, noe som ofte fører til utslag av denne typen;
 • antibiotikabehandling er foreskrevet for infeksjon av de kammerte vesikler;
 • aseptika og antiseptika (vandige løsninger av kaliumpermanganat, hydrogenperoksid 3%, klorhexidin, iodditsirin) for behandling av sår;
 • for behandling av vesikler mellom fingrene, gjelder tørkesalver, som inkluderer hormoner, antiinflammatoriske komponenter og antibiotika;
 • fysioterapi prosedyrer (elektroforese, UHF, magnetisk resonans terapi) bidrar til å rense huden;
 • Vitamin- og mineralkomplekser er svært viktige for å gjenopprette hud og nervesystem (spesielt gruppe B og A).

For lesjoner forårsaket av parasitter eller infeksjoner, som skabb, lav eller subkutan flått, foreskriver en hudlege spesielle salver og kremer basert på bestemte stoffer for å eliminere fremmedlegemer. Prognosen for små vannige bobler er ganske optimistisk, spesielt hvis alle anbefalinger fra legen og regler for personlig hygiene blir observert. Hvis problemet ofte oppstår, anbefales det å gjennomgå en fullstendig grundig undersøkelse av alle organer og systemer. Spesiell oppmerksomhet bør tas til fordøyelseskanaler og endokrine kjertler.

Fant en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

Hva å gjøre hvis du har vannet pimples på hendene

I intet tilfelle bør vannet pimples på hender stå uovervåket, da de ofte er tegn på alvorlig sykdom. Som regel fører slike formasjoner til et visst ubehag og heller ubehagelige opplevelser.

Årsakene til vannaktig akne på hendene

Uhyggelige små bobler på hendene har ofte en tendens til å dukke opp og forsvinne regelmessig, og derved misvisende personen. Tross alt, hvis utslett forsvinner i seg selv, så tror de fleste at de ikke er et alvorlig problem og ikke krever behandling.

Faktisk er støt på hendene en ekstern manifestasjon av kroppens indre problemer. Og noen ganger kan deres eliminering bare ved hjelp av ekstern innflytelse være utilstrekkelig tiltak.

skabb

Vannaktig akne på hendene kan være et tegn på scabies. Dette er en alvorlig sykdom utløst av en mikroskopisk parasittmite. Scabies spredes veldig fort, passerer fra person til person. Derfor, for å utelukke denne sykdommen fra alle mulige alternativer, bør det være i utgangspunktet.

Følgende symptomer er karakteristiske for scabies:

 • Skalaktig hud med gråtende sår (spesielt utsatt for utslett mellom fingrene);
 • tilstedeværelse av kløe, forverret om natten eller etter vedtak av vannprosedyrer;
 • Tilstedeværelsen av skumle bevegelser - tynne grå striper som fører til boblene.

Andre smittsomme sykdommer

Små blister på hendene kan være et av symptomene på smittsomme sykdommer som meslinger, røde hunder eller vannkopper. De kan vises ikke bare på lemmer, men også på andre deler av kroppen. Som regel følger disse smittsomme sykdommene en sterk økning i menneskelig kroppstemperatur. Også årsaken til ubehagelige vesikler i hendene kan være subkutan musling.

fungi

Svampinfeksjoner kan også bli ledsaget av kløende kviser på hendene. Dette skjer i tilfeller der en person forsømmer reglene for personlig hygiene, og infeksjonen trenger inn i åpne sår på håndflatene.

smittsomme

Hvite bobler på fingrene kan vises av andre grunner:

 1. Som en allergisk reaksjon på visse matvarer, ekstrem kulde, lyst solskinn og andre irriterende stoffer. I dette tilfellet kan du bekjempe dem med antihistaminer.
 2. Når du blokkerer svettekjertlene, kan det også forekomme vannaktig akne på hendene. Denne sykdommen kalles kyllingfeber. Blister i dette tilfellet ikke forårsake ubehag. Og over tid bryte de og forsvant.
 3. Vannige kviser på hendene kan skyldes mangel på naturlig beskyttelse av huden. Dette skjer oftest med svært tørr hud, eller er resultatet av irritasjon når det gis mot klær.
 4. Årsaken til utslett kan også være problemer med indre organer, hormonforstyrrelser eller stressende situasjoner.

Forsiktig! Kjemi!

Nylig er husholdnings kjemikalier ofte årsaken til utseendet på ulike typer akne på hendene. Såpe, vaskemidler, forskjellige vaskemidler og rengjøringsmidler kan forårsake ubehagelig utslett på hendene. Slike akne går vanligvis bort selv når en person fjerner en kilde til irritasjon fra hjemmet sitt. Men noen ganger kan dette ikke være nok, og du må gjennomgå en behandling med antihistaminer.

Vannkrap på hender: Behandling og forebyggende tiltak

Hvis du har funnet en vannaktig pimple på hånden, er dette selvsagt ikke en grunn til å løpe til sykehuset. Spesielt hvis han ikke gir deg noen bekymring.

Men hvis du merker at blæren hver dag blir større i størrelse, vises nye ved siden av den eller andre steder, og enda mer hvis støtene på hendene klør - da skal du i så fall besøke legen.

Hvordan minimere uleilighet

Selv i tilfelle når du allerede har konsultert en hudlege og begynt å ta behandling, kan vannrike kviser på hendene føre til ganske mye ubehag. Derfor, for å kvitte seg med dette problemet så snart som mulig, kan du selv ta noen tiltak:

 1. Prøv å unngå stressende situasjoner.
 2. Ta nok tid til en natts søvn.
 3. Kast ut produkter som kan forårsake utslett. Ikke spis røkt kjøtt, stekt, fett, krydret og søtt.
 4. Hvis utslett er forårsaket av stikkende varme, ta en dusj minst 2 ganger om dagen. Pimples smøre tinktur av eikbark, bruk disse midler for å vaske akne.
 5. Behandle akne med aloe vera juice eller calendula tinktur. Disse plantene desinfiserer og fjerner betennelse fra huden. Calendula tinktur kan kjøpes ferdig på apoteket. Og aloe juice kan tilberedes hjemme alene. For å gjøre dette, ta et blad av aloe (bedre hvis det er et blad av en moden plante). Vik kuttplaten i folie og hold den i kjøleskapet i 24 timer. Neste dag, klem juice ut av det. Fortynn saften med kokt vann i forholdet 1: 1.

Forebyggende tiltak

For de som iblant ser utseendet på vannet pimples i hendene, er det nyttig å bruke følgende tips:

 1. Forsiktig analyser dietten din. Kanskje du er for opptatt av stekt, fett, krydret eller søt mat. Ideelt sett bør du holde fast i kanonene med riktig ernæring og drikke mye væske daglig. Noen ganger, for å bli kvitt akne, er det bare nok til å starte et bestemt diett.
 2. I perioden når det ikke er akne på hendene, prøv å praktisere peeling prosedyren. For å gjøre dette kan du bruke havsaltet og i fraværet den vanlige matlagingen. Peeling er enkelt. Bare blås hendene, bruk salt på dem og masser huden. Vask av noe salt med rent vann. Peeling kan også gjøres ved hjelp av spesialbutikkverktøy. Hvis denne prosedyren er utført regelmessig, så vil du kanskje ikke lenger oppleve vannholdig utslett, eller de vil vises mye sjeldnere.
 3. Unngå hudkontakt for direkte UV-stråling. Ofte er det sola som forårsaker utslett på huden. I dette tilfellet er solbading kontraindisert for deg.

Problemet forbundet med utseendet av vannaktig akne på hendene kan påvirke alle, uavhengig av alder og kjønn. Men å takle det kan være mye raskere og lettere hvis du gjenkjenner årsaken til forekomsten i tide, og kunne behandle riktig. Hvis du har andre typer akne på hendene, kan du lese om effektive tiltak for å bekjempe dem i denne artikkelen.

Hvordan gjenkjenne naturen av vannholdig utslett på hendene, og hvilke forebyggende tiltak du kan ta, kan du lære av videoen.

Bli kvitt blærer med væske på hendene

Blister på hendene - ikke et sjeldent fenomen. Mange mennesker står ofte overfor dette problemet. Disse feilene kan både vises og forsvinne plutselig, eller de kan dvele lenge.

Blister på hendene - en form for kondensert formasjon på huden, under hvilken væske akkumuleres. Forekomsten av ødem kan være forbundet med spasmer eller paralytisk tilstand av karene.

Når det gjelder den karakteristiske formen for blister, er det verdt å merke seg uregelmessigheten i formene deres, som i størrelse kan være fra en ert til størrelsen på håndflaten. Ledsagende slik utdanning er ofte kløe og / eller brennende.

Årsaker til blæring med væske på hendene

Det er mange faktorer som kan utløse utseendet på slike formasjoner på hendene.

De vanligste årsakene vurderer:

 • forstyrrelser i hormonell bakgrunn
 • metabolske forstyrrelser i kroppen;
 • soppinfeksjoner;
 • allergier mot narkotika, kosmetikk, husholdnings kjemikalier;
 • pemfigus;
 • herpes;
 • dermatitt;
 • skabb;
 • generell tretthet;
 • ubalansert ernæring;
 • stress,
 • insekt biter;
 • Hyppig skade på hendene på huden (friksjon);
 • forbrenninger (kjemisk, termisk).

Årsakene til at det er blister på huden med væske på hendene, kan være et resultat av mer alvorlige sykdommer:

 1. Dyshidrotisk eksem (dyshidrose). Kronisk sykdom, manifestert i utseende av purulente blærer på palmer og såler av føttene.
 2. Herpetiform dermatitt Dühring. Kronisk lesjon av huden, manifestert i erytematøse flekker, blærer på huden, alvorlig forbrenning og kløe i områder med utseende.

Den første forekommer ofte på grunn av genetisk predisponering. Menneskelig hud er svært følsom overfor virkningen av allergener og andre irritasjonsfaktorer. I slike pasienter blir det ofte observert forstyrrelser i arbeidet i mage og / eller tarmen, forstyrrelser av metabolske prosesser i kroppen.

Vask hendene regelmessig og riktig.

Et karakteristisk trekk er at eksem i 70% av tilfellene er tilbøyelig til relapses, med en remisjonstid - 1 - 6 måneder.

Den andre sykdommen forårsaker gluteinproteinintoleranse, som er konsentrert i korn. Bidra til manifestasjonen av slik dermatitt kan jodmangel i kropp og arvelighet. Sykdommen sprer seg symmetrisk på begge sider av kroppen.

Begge sykdommene, med absolusjon, blir kroniske med flere komplikasjoner i organismenes indre funksjon.

Hva å gjøre hvis blærene på hendene klør

Som allerede nevnt, er slike formasjoner på huden ledsaget av alvorlig kløe.

Kombinere blærer kategorisk ikke, fordi du bare kan forverre tilstanden, bringer infeksjon.

For å hjelpe deg selv må du utføre noen handlinger:

 1. Ta et varmt bad.
 2. Bruk såpe med minimal hardhet og mengden kjemikalier i sammensetningen. Det er bedre å gi barn preferanse.
 3. Bruk klær laget utelukkende av naturlige stoffer (bomull).
 4. Du må bruke hansker når du gjør fysisk arbeid eller kontakt med kjemikalier.
 5. Smør blærene med sink eller ichthyol salve.
 6. Bruk aloe juice, det vil bidra til å redusere kraften av kløe, på grunn av antiseptisk effekt på huden.

Den beste måten er å gå til en lege, som bestemmer medisinsk behandling (salver, antibiotika og andre legemidler), som vil lette symptomene og over tid vil avlaste fra en ubehagelig sykdom.

Blister på huden er vanligvis ledsaget av alvorlig kløe.

Uavhengig er det ikke nødvendig å eliminere blærene på huden med væske på hendene, da dette vil komplisere den etterfølgende behandlingsprosessen.

Sørg for at ingen infeksjon oppstår under blisterheling.

De viktigste symptomene på infeksjon er følgende symptomer:

 • økende smertesyndrom;
 • Utseendet på røde striper i blisterområdet;
 • pus;
 • hovne lymfeknuter i nakken, lysken eller underarmene;
 • temperaturstigning til 40 °.

Ikke nøl med hvis du finner deg selv å ha lignende symptomer, fordi infeksjonen kan være livstruende.

Hva anbefales ikke for blæring

Formet på henderens hud, vil blister med væske føre til alvorlig ubehag hos en person, og selvfølgelig vil han bli kvitt dem raskere. Men som allerede nevnt er det strengt forbudt å gjøre dette.

Hvis det oppstår bobler med væske, anbefales det absolutt ikke:

 • vask hendene i varmt eller kaldt vann, da dette vil irritere huden enda mer;
 • Direkte kontakt med husholdningskjemi (pulver, vaskemidler, etc.) eller andre kjemiske komponenter.
 • behandle det berørte området med alkoholbaserte medisiner;
 • kam, pierce eller rive blærene selv.

Ved å unngå slike effekter, og vende deg til en spesialist i tide, kan du raskt hjelpe deg selv hvis årsaken til symptomet ikke er for dyp.

Hvordan behandle blister på hendene

Tradisjonell medisin tilbyr i dag mange verktøy som kan bidra til å eliminere irriterende blærer med væske på huden på hendene.

Hjemme kan du selvbehandle blærer, i følge visse trinn.

Hjemme kan du selvbehandle blærer, i følge visse trinn.

Før du fortsetter behandlingen, er det viktig å vaske hendene for å unngå infeksjon.

Påfør på det berørte området det midterste laget som er valgt for behandling, salve eller krem. En ball som er for tykk kan blokkere luftens passasje til såret og absorberes i bandasjen, og for tynn kan en ball være ineffektiv.

Dekk blæren med sterilt gasbind og pakk armen i en bandasje. Ikke prøv å lim plasterne, fordi tilgangen til luft er nødvendig for helbredelse, og gipset vil ikke gi det gjennom.

Bytt selet flere ganger om dagen, oppdater lag laget av brukt behandling. Du må handle raskt når bandasjen er smurt eller våt. Våt og våt dressing fremmer infeksjon.

Bruk gummihansker over dressingen, om nødvendig. Fjern dem umiddelbart etter arbeidet, og hold lindingen ren.

Disse få reglene vil bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen. Men likevel, for å bestemme de beste hjelpemidlene, konsultere en lege.

Narkotika, salver

Ved behandling av blister med væske på huden, brukes i hovedsak salver, kremer og tabletter.

Når det gjelder å behandle slike plager på hendene, er de mest populære blant salver:

 • Neosporin;
 • Mupirocin 2%;
 • Basitatsin;
 • Bepanten;
 • olazol;
 • solkoseril;
 • Panthenol.

Disse stoffene akselererer helingsprosessen og forhindrer penetrasjon av infeksjon.

Effektiv i å håndtere effekten av irriterende bobler er vanlig vaselin.

Når det gjelder piller som kan hjelpe, er det verdt å huske aspirin, som i dette tilfellet vil fungere på flere måter.

Effekten av aspirin er som følger:

 1. Smertelindring
 2. Senke temperaturen (hvis noen).
 3. Som et antiinflammatorisk middel.

Disse egenskapene til aspirin kan redusere smerte og forbedre tilstanden til blæren.

Ikke-steroide, antiinflammatoriske legemidler brukes også som medisiner:

Disse pillene er tilgjengelige på apotek uten resept. Deres effekt er forbundet med en reduksjon i nivået av hormoner som forårsaker feber, fokus på betennelse og smerte.

Ikke mindre effektiv i å håndtere effekten av irriterende bobler er vanlig vaselin.

Blister tørker huden, som ofte ledsages av sprekker på den. Vaselin bidrar til å fukte det berørte området, og dermed forhindre overdreven tørrhet.

For forebyggende tiltak anbefales det å ekskludere produkter-allergener.

Mange eksperimentere med slike salver som Polymyxin og Bacitracin. Disse er antibiotiske salver som ødelegger skadelige bakterier når de påføres på det berørte området av kroppen. Men de kan umiddelbart forårsake allergiske reaksjoner (hevelse, rødhet, kløe). Hvis du merker disse symptomene, bør du straks slutte å bruke disse produktene.

Cortison steroid salve bidrar til å redusere betennelse i blæreområdet. Men den kan bare brukes av voksne.

I de fleste tilfeller helbringer blærene på huden med væske på hendene uavhengig og krever ikke ekstra, aggressiv behandling eller intervensjon. Legemidler i dette tilfellet bidrar bare til å redusere symptomene for et mer komfortabelt menneskelig velvære.

Folk rettsmidler og blistering behandlinger

Tradisjonell medisin blir også rikere med effektive metoder for behandling av blærer.

Følgende rettsmidler hjelper i slike tilfeller:

 1. Alternativt påføring av fersk egghvite og celandine (etter 40 minutter).
 2. Påføring av tannkrem på bobler med væske (i 1 time).

Det finnes også en oppskrift på folkesalve basert på kyllingegg:

 1. Kok 30 egg i 15 minutter.
 2. Skille de hvite og gulvene.
 3. Varm pannen og la den avkjøles.
 4. Grind ølene i pannen og stek dem i 45 minutter.
 5. Klem eggene gjennom en sigte for å lage eggoljen.
 6. Plasser oljen i steriliserte retter og send til kjøleskapet.

Et slikt middel blir systematisk brukt på det berørte hudområdet på hendene, og etter en kort tid vil behandlingseffekten bli merkbar.

Hvordan stoppe blærer

Et spørsmål om bekymring for mange. Først av alt er det viktig å kaste bort årsakene som forårsaker forekomsten av disse formasjonene.

Generelt sett er det viktig å opprettholde personlig håndhygiene.

Bruk av fuktighetsgivende og mykende kremer kan være forebyggende tiltak som forhindrer utseende av kjemiske eller termiske blærer, samt spesielle hansker når de kommer i kontakt med husholdnings kjemikalier.

Allergiske blemmer kan unngås ved å fjerne matvarer med høyt innhold av allergener fra kostholdet, uten å ha på seg ting laget av syntetiske materialer.

Generelt sett er det viktig å opprettholde personlig håndhygiene. Denne regelen kan ikke alltid hjelpe, men i mange tilfeller kan det forhindre forekomst av en slik feil.

Hvis blærene på huden med væske på hendene er resultatet av mer alvorlige sykdommer, er det nødvendig å eliminere den første så snart som mulig.

Han husker at utseendet til en gang en blister er en grunn til å konsultere en lege. Dette vil bidra til å raskt og smertefritt glemme sykdommen.

Behandlingsblærer på barnets hud

Årsakene til utseendet av bobler på et barns hud er også ganske få. Blant dem er infeksjoner, allergier, frostbit, brannskader og andre.

Hvis de vises i et barn, anbefales det sterkt ikke å selvmedisere. Trenger tid til å gå til en spesialist.

Hvis de vises i et barn, anbefales det sterkt ikke å selvmedisere. Trenger tid til å gå til en spesialist.

Hvis blæren har åpnet seg, bør du skylle den med et desinfiseringsmiddel og beskytte det mot infeksjon ved å spole det berørte området.

Med en svekket immunitet til barnet, vil bruk av oksolinsalve (1-2%) to ganger om dagen til utvinning bli aktuell.

Aciclovir eller Virolex vil også være egnet medisiner. I 10 dager kan de påføres det berørte området.

Forebyggende tiltak for å unngå mulighet for blæring med væske i et barn på hendene på huden, vil være en rasjonell livsstil og hygiene.

I denne videoen kan du gjøre deg kjent med råd fra spesialister i behandlingen av vannholdige blærer.

Videoen vil informere deg om detaljer om dermatitt og dets manifestasjoner i henderområdet på vegne av en hudlege.

Denne videoen forteller om mulige årsaker til små flekker og blærer på hendene.

Vannaktig bobler

Perfekt hud er det kjære ønske til enhver jente. Ingenting forårsaker så mye irritasjon hos en person som ser på hans utseende, da det er vannige bobler på huden. Oftest vises de på armer, ben og til og med på huden hvor som helst på kroppen. Svært ofte ser det ikke bare ut som det er ubehagelig, verste av alt, hvis de vannfulle boblene klø!

Det er nødvendig å identifisere årsakene til sykdommen, om det vil utvikle seg og hvordan det skal behandles. Hvis det oppstår vannbobler på kroppen, kan dette problemet ikke utløses. Skynd deg å se en spesialist for å avgjøre hvilke funksjonsfeil i kroppen som kan signalere disse symptomene og starte et behandlingsforløp i tide.

Årsakene til vannige bobler kan være svært varierte. Noen ganger kan de tyde på alvorlig sykdom, men ikke i alle tilfeller. Vi kan ikke ignorere signaler som kroppen gir oss, om det er en avvik fra normen. Eventuelt symptom er et tegn på at du må konsultere en lege for å diagnostisere en bestemt sykdom riktig, og deretter foreskrive riktig behandling.

Hvorfor vises vannbobler?

For å finne ut hva som er årsakene til dette fenomenet, vær oppmerksom på de parallelle symptomene som vises. Samtidige sykdommer, eller rettere deres årsaker og symptomer, kan være svært varierte i deres parametere. Under besøket til legen, beskriv til ham alle dine observasjoner. Som regel er det ingen grunn til bekymring. Men noen ganger, hvis du ikke tar hensyn til dette fenomenet som forekommer i kroppen, kan situasjonen forverres, noe som er full av komplikasjoner. Trenger du slike konsekvenser?

Spesifikke årsaker til utseendet til vannige bobler:

Solens eksponering

Bobler om sommeren - ganske hyppig forekomst. Alle mennesker som står overfor et slikt problem er forent av en ting - overdreven kjærlighet til soling. Husk at under soling må du beskytte deg mot brannskader. Dessverre følger 65% av folket ikke reglene for et trygt solbrent. Vi tenker ikke på de skadelige effektene av sollys på huden vår. De første tegnene på solbrenthet er rødhet, kløe, feber, og etter 5-8 timer - utseendet av vannholdige blærer.

Kyllingpokker

Kyllingkopper påvirker ikke alltid kroppen i barndommen, så flertallet av voksne begynner umiddelbart å bekymre seg hvis det har gått ned. Hvis det er bobler på kroppen, er dette bevis på at viruset trer inn i kroppen. Disse virusene overføres av luftbårne dråper. Hovedsymptomet er utslett rundt lemmer: Armer og bein er påvirket. I begynnelsen er de små pimples, som til slutt tar form av purulent, crusted sår. Hvis behandlingen er valgt riktig og startet i tide, vil du ikke merke noen spor etterpå. Vannbobler er ikke det eneste tegn på en sykdom. Det er også indikert av svakhet, kulderystelser og feber.

Herpes virus

For utvikling og reproduksjon av virus velger du de mest fordelaktige delene av kroppen. Herpes påvirker vanligvis slimhinnene. Manifestasjoner kan være svært varierte: fra enkle lesjoner til lokale. Det er ingen spesifikke symptomer på vannfulle bobler i dette tilfellet. Vanlige symptomer inkluderer brenning, rødhet og det berørte området, purulente formasjoner.

helvetesild

I denne sykdommen lider området med vannholdige blærer av alvorlig kløe, ømhet, kroppstemperatur stiger. Slike symptomer vises som følge av eksponering for nervevirus. Behandlingen bør være strikt under oppsyn av en spesialist.

Kontakt allergier

Vannbobler vises 5 minutter etter kontakt med allergenet. Det berørte området med dermatitt er preget av alvorlig rødhet, kløe og blåsing. For behandling brukes som regel antihistaminer.

sopp

Årsakene til dette er sko av dårlig kvalitet, samt å bo i overfylte steder uten sko. Svampinfeksjon påvirker kroppen ved høy hastighet. Det er verdt å huske at de vanne boblene i dette tilfellet kan herdes, å bli kvitt dem er ganske vanskelig. Så snart de ser ut, er det nødvendig å behandle dette hudområdet for å unngå komplikasjoner.

chiropompholyx

Denne sykdommen tilhører gruppen av neuro-endokrine. Plasser lokaliseringsprosessen - hender. Kontakt med vann, husholdningskjemikalier, nervestress - alle disse faktorene kan føre til utseendet på vannet bobler på håndflatene og fingrene. Symptomer - brennende, kløe, flytende innhold av boblene, dannelse av en skorpe.

Vannaktig bobler på hendene

Utseendet til vannet bobler på hendene bidrar til en rekke grunner, som kan være flere samtidig. Derfor bør dette fenomenet behandles ansvarlig. Årsaker til bobler kan være:

 • Patologier av indre organer;
 • Lokale infeksjoner;
 • Allergiske reaksjoner;
 • eksem;
 • Bakterielle eller virusinfeksjoner;
 • Sykdommer i endokrine mekanismer;
 • Problemer med nervesystemet;
 • Vaskulære sykdommer.

Årsaker til bobler i en dermatologs hender kan identifisere, så ikke forlat situasjonen i denne stillingen. Det er nødvendig å konsultere en lege. Det er dusinvis eller hundrevis av grunner til dette, og for hver person er de individuelle. Med tiden vil de trufne tiltakene bidra til å stoppe problemet på vintreet og gjenopprette skjønnheten og helsen til huden deres.

Vannige vesikler i bena

Årsaken til utseendet av blærer fylt med vann på føttene er det samme som ved utseendet på hendene. Hvis blærer dukket opp på den indre overflaten av føttene, så vel som på hendene, så var det mest sannsynlig at det var enterovirusinfeksjon.

Denne typen sykdom er vanlig hos barneinstitusjoner - barnehager, skoler. Vannbobler vises på ansiktet rundt munnen, håndflatene og føttene. Sykdommen kan være ledsaget av kvalme, ubehag, ondt i halsen. Bobler på armene og bena klør dårlig, noen ganger kløe er bare uutholdelig. Etter noen dager går sykdommen bort.

Vannaktig bobler i et barn

Utseendet til vannige kapsler hos barn er et tegn på alvorlig funksjonsfeil i kroppen. De kan være et symptom på ulike sykdommer, hvilken liste inkluderer:

 • Kylling pox;
 • enterovirus;
 • dyshydrosis;
 • streptoderma;
 • Allergisk dermatitt.

Symptomene på dermatitt, kyllingpoks og dyshidrose ble diskutert ovenfor. Nå vil vi være oppmerksomme på andre sykdommer som er ledsaget av dannelse av vannholdige kapsler.

streptoderma

Infeksjon assosiert med penetrasjon av streptokokker ved kontakt-husholdningsmetode (klær, tallerkener, leker). Infeksjon av barnet kan oppstå ved kommunikasjon med andre barn. Symptomer på sykdommen - svakhet, ubehag, mangel på appetitt. Kapsler vises på kroppen med en fargeløs væske, som til slutt vil bli overskyet. De berørte områdene forårsaker kløe og brenning. Mest sett på baken, armer og ben.

enterovirus

En utbredt sykdom i barndommen, som overføres av luftbårne dråper. Visse typer virus forårsaker sykdommen, som ved å provosere forgiftning, bidrar til feber, oppkast, hodepine. Denne typen infeksjon forårsaker alvorlig skade på mange organer (hjerte, lever, tarm, nå slimhinner i øynene, munnen, samt nervesystemet). Bobler med væske - et av symptomene på et enterovirus.

Det er derfor utseendet på utslett i form av vannige kapsler er et signal for foreldrene. I dette tilfellet kan du ikke nøle med å besøke barnelege for diagnose og behandling. Alle sykdommer behandles lettere i de tidlige stadiene, noe som er viktig å ta hensyn til infeksjoner som truer alvorlige konsekvenser.

Vannige bobler i babyer

Selv spedbarn i barndommen er utsatt for utseendet på vannet bobler, uavhengig av hvor de befinner seg. Utslett påvirker hender, føtter, palmer, ben og mage. Parallelt med utslett ser bleieutslett som skaper effekten av et drivhus. Naturlig luftcirkulasjon er forstyrret, huden puster stopper. Irritasjoner og vannholdige kapsler opptrer i lyskeområdet.

Slik utslett er en konsekvens av en allergi mot nye matvarer som brukes i komplementære matvarer, samt stoffer og syntetiske klær som vaskes med vanlig pulver. Det bør forstås at alle vaskemidler - et kraftig allergen. Pulverpartikler forblir i klær og, i kontakt med barns følsomme hud, forårsaker irritasjon. For å vaske bleier, klær, sengetøy, er det bedre å velge spesielle barns pulver.

Det er viktig å huske på at barn alltid prøver å kjenne et kløende område, slik at foreldrene har en oppgave å hindre det, fordi bakteriell eller soppinfeksjon kan oppstå som følge av skade på vannkroppene.

Behandling av vannholdige vesikler

Hvordan bli kvitt vannet bobler, fordi det ofte er bare et symptom på en sykdom? Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å bestemme årsaken til de vannige kapslene. De er den grunnleggende faktoren som påvirker valget av behandlingstaktikk. Hvis utslett er av viral opprinnelse (herpes, vannkopper), brukes antivirale midler (Virolex, Acyclovir) til behandling, som er tilgjengelige i form av tabletter og injeksjoner. Samtidig anbefales det å drikke mer væske, noe som bidrar til å øke hastigheten på utslipp av giftstoffer fra kroppen.

Vannbobler kløe og vondt

Hvis de medfølgende symptomene er feber og smerte, foreskrives antipyretiske og smertestillende midler. For å redusere kløe, som er en evig følgesvenn av herpes og vannkopper, ta antihistaminer (klarhet, tavegil, zyrtec, suprastin). Hvis infeksjonen får seg til å føle seg en gang, foreskrives antifungale og antibakterielle stoffer. Behandlingen vil også kreve antiseptika for behandling av bobler - alkoholløsninger av anilinfarger, grønn maling. Disse stoffene gir pigmenter på kroppen, noe som gjør det mulig å merke seg graden av utslett fremgang.

I tillegg brukes Castellani flytende, manganløsning, fukortsin. Dette reduserer kløe og reduserer sannsynligheten for bakteriell infeksjon. Lippherpesen behandles med forskjellige salver (for eksempel penciklovir eller acyklovir). For å redusere smerte, foreskrive rettsmidler som bekjemper betennelse. Dette, for eksempel, ibuprofen og smertestillende midler. Å miste smerte hos voksne og barn vil hjelpe Lidocaine gel, som behandles med utslett.

Vannaktig bobler på grunn av allergi

I tilfelle kontaktdermatitt, når utseendet på vannige kapsler er i tett forbindelse med økt følsomhet, foreskrives antiallergikabletter (klarin, loratadin, suprastin, diazolin). Virkningen av disse stoffene er å blokkere mekanismen for dannelse av histamin, som er en provokatør av betennelse på huden. Disse virkemidlene eliminerer årsaken til kløe og utslett. For barn er disse legemidlene tilgjengelige i form av dråper, sirup og suspensjoner.

Et viktig behandlingsstadium er identifisering og forebygging av kommunikasjon med provokatører av utslett, det vil si allergener. For behandling av alvorlige lesjoner, foreskrives hormonpreparater som brukes eksternt. Disse salver og kremer inkluderer: Cinaflan, Advantan, dermoveit, Locoid. Det bør tas i betraktning at disse legemidlene har en sterk bivirkning, så for å behandle barn, gravide og ammende kvinner, så vel som folk i alderdom og de som er svekket av sykdommer, gjelder denne gruppen medikamenter ikke.

For å fjerne giftstoffer fra kroppen, må du ta enterosorbenter - aktivert karbon eller polysorb, samt drikke mye væske (opptil 2 liter per dag). Ta vare på å opprettholde immunforsvaret ved å gjenopprette forsvarsmekanismer. Ta et multivitamin og immunmodulatorer. I tillegg anbefales pasienter med overfølsomhet et spesielt diett basert på bruk av allergivennlige produkter. Det er nødvendig å følge en sunn livsstil, som støtter seg for å gi opp dårlige vaner, sport og herding.

Vannaktig bobler på grunn av soppinfeksjon

Svampinfeksjoner behandles med salver, løsninger, aktuell lotion, samt systemiske midler - kapsler, tabletter, som tas oralt. Vannete kapsler på beina behandles med spesielle løsninger og salver. For eksempel mikospor, loseril, lamizil, exoderil. Brukes også antiseptika som hindrer penetrering av bakterier. For behandling av store utslett, foreskriver legen antifungale legemidler i form av tabletter: terbizil, griseofulvin, flukostat. Et annet stadium - avgiftning av kroppen. Samtidig blir sorbenter og saltoppløsninger infundert intravenøst, noe som eliminerer giftstoffer og nedbrytningsprodukter av soppen. Immunomodulatorer er foreskrevet for å gjenopprette immunitet.

Streptoderma som en årsak til bobler

Streptoderma, både pediatrisk og voksen, behandles med antiseptiske midler som påvirker infeksjonsstedet, forhindrer ytterligere penetrasjon i andre områder og reduserer sannsynligheten for komplikasjoner. Vannete kapsler behandles med salisylalkohol, briljantgrønn, fukorcin, manganoppløsning. Fondene påføres huden i det berørte området med en bomullspinne flere ganger om dagen (2-3). Etter det vises en brennende følelse, men det roer seg ned etter en kort periode. Bruk også kremer og salver som inneholder antibakterielle stoffer. Disse inkluderer lokale antibiotika: triderm, gentamicin og erythromycin salve, baneocin. Legemidlet påføres den berørte huden to eller tre ganger om dagen, i et tynt lag.

Hvis saken forsømmes, foreskrives mottak av antibiotika i form av tabletter (augmentin, amoxicillin, erytromycin) parallelt. Forløpet av immunmodulatorer i kombinasjon med å ta vitaminer og mineraler er en god støtte for kroppen, og styrker dets beskyttende strukturer. Behandlingskomplekset inkluderer fysioterapi og diett.

Forebygging av blæring

For å unngå slike sykdommer, er det nødvendig å engasjere seg i å styrke immunsystemet, gi preferanse til en sunn livsstil, juster diettplanen. Inkluder i menyen meieriprodukter, samt mat av vegetabilsk opprinnelse. Men fettstoffer, søte, røkt, kaffe, fastfood, krydret, salt, samt de produktene som inneholder unaturlige fargestoffer og konserveringsmidler, må unngås. For å øke hastigheten på prosessen med å fjerne giftstoffer og andre skadelige forbindelser, er det nødvendig å øke mengden væske som forbrukes til 1,5 liter per dag og mer. Du må ta vare på vitamin- og mineralreservatet i kroppen, som vil bidra til å styrke immunforsvaret. Glem sigaretter og alkohol, hold tempererende aktiviteter. Da vil kroppen din ikke være redd for noen sykdom!

Hva skal jeg gjøre hvis det er blister på hendene? Årsaker og førstehjelp

Blister på hendene forekommer ganske ofte. Hver person har trolig kommet over dette fenomenet i sitt liv.

De kan plutselig dukke opp og plutselig forsvinne, noen ganger trenger de ikke engang spesiell behandling eller omsorg.

Men det er blærer forårsaket av smittsomme eller allergiske sykdommer. Fra dem bør bli kvitt spesielle metoder.

Hva er det

Blister på huden med væske er foci som ser ut som særegne bobler som ligger i det øvre laget av epidermis.

De kan være av forskjellige størrelser. Vanligvis fylles disse boblene med plasma eller serum. Men hvis det er infeksjon under huden, kan det være blod eller pus.

Takket være det akkumulerte væsken helbreder sårpunktet raskere, siden en "pute" er opprettet som forhindrer ytterligere mekanisk skade på dette området av huden.

Vanligvis bør du ikke bekymre deg for blærer. Etter en stund går de av seg selv og gir ingen spor.

Hvordan ser det ut?

Vanlige blærer på hånden er som regel avgrensede sirkler, litt forhøyet over huden. Dens form kan være ideelt rundt, eller bare vagt minner om denne geometriske formen.

Til berøring er boblen ganske stram. Væske er følt under et tynt lag av hud. Vanligvis vises det plutselig, og etter en stund (flere timer eller dager) forsvinner den helt.

Blister er små i størrelse og veldig stor. Det avhenger av årsaken som forårsaket dem. Fargen på blærene er ofte blek, litt rosa, noen ganger hvit. Det skadede området kan ikke bli følt eller kan være ledsaget av smerte og kløe.

Hva om kløe?

Hvis blærene klø og klør, bør de ikke bli kammet under noen omstendigheter. Det er uønsket å til og med berøre dem. Fordi så du kan ta med en ekstra infeksjon, noe som vil føre til komplikasjon av behandlingsprosessen.

Når det er umulig å tåle kløe, bruk forskjellige salver, kaldpresser med urter eller brus. Men det beste alternativet i slike tilfeller er å konsultere en lege.

årsaker til

Som regel regner små blister på hendene, klø og klø, som en reaksjon av kroppen til effektene av interne eller eksterne faktorer. Lignende manifestasjoner kan også være et symptom på en smittsom sykdom.

Oftest forekommer slike bobler på hendene på grunn av følgende grunner:

 1. Allergisk reaksjon av kroppen til legemidler.
 2. Insektbit.
 3. Virussykdom.
 4. Hudkontakt med vaskemidler eller rensemidler.
 5. Brenn (både kjemisk og termisk).

Følgende sykdommer kan også forårsake blæring:

  Dyshidrose av hendene;

Dyshidrose er en dermatologisk type sykdom. Det manifesterer seg i form av et stort antall små vannbobler som dekker håndens hud fra ytre og indre sider. De forårsaker ubehag, kløe, forårsaker stor ubehag.

Eksperter mener at hovedårsaken til denne sykdommen er et alvorlig problem i de endokrine, nervøse og fordøyelsessystemene. Hvis du forhindrer riper, vil dyshidrose passere uten konsekvenser. Imidlertid kan ethvert brudd på integriteten til boblene føre til infeksjon.

Denne sykdommen manifesteres av mange hudutslett. Det er røde flekker og små blærer som ikke bare skjer i hendene, men også på andre deler av kroppen. Sykdommen ledsages av kløe, en ubehagelig følelse av brennende og stikkende. Årsaken til dermatitt anses også å være systemiske lidelser i menneskekroppen.

Bullous pemphigoid;

Denne sykdommen er mest vanlig hos eldre mennesker. Pemfigoid er preget av utseende av blærer på hender og føtter. De pleier å være ubehagelig kløe, kløe, forårsake sterk psykisk og fysisk ubehag. Årsaken til denne sykdommen anses som et brudd på immunforsvaret.

Mycosis av hendene;

Årsaken til mykose er patogene sopp (dermatofytter). Denne sykdommen manifesteres av kløende blærer, som kan være på håndflatene (både på innsiden og utsiden), så vel som på fingrene.

elveblest;

Denne sykdommen er allergisk. Det er preget av plutselig innbrudd av kløende blærer, som vanligvis passerer etter noen timer. Allergen kan være nesten alt: narkotika, kjemikalier, mat, dyrehår etc.

Blister på hendene i bildet:

Herpetiform dermatitt

Dyshidrose av hendene

Førstehjelp

Hvis en blister som plutselig vises på huden, ikke forårsaker alvorlig ubehag, er det best å la det være alene og ikke berøre det. Som nevnt, beskytter væsken inne i blæren skadet hud og forhindrer infeksjon. Derfor er det beste alternativet å la blæren gå av seg selv.

En liten boble kan forsegles med et spesielt lim, som er kjøpt på et hvilket som helst apotek. En blister av relativt stor størrelse er bedre å dekke med gasbind stoff, som gjør at huden kan puste, og absorberer også fuktighet godt.

Hvis den resulterende boblen forårsaker alvorlig ubehag, kan smerte reduseres ved å slippe væske ut av det. Dette gjøres som følger:

 • Først må du vaske hendene grundig med såpe.
 • Plasseringen der blæren befinner seg, skal desinfiseres med alkohol eller klorhexidin.
 • Vi må ta en skarp nål, gni den med alkohol.
 • På flere steder langs kanten av blæren bør du puste nålen. Væsker må dreneres. Men huden som dekker såret, bør ikke fjernes.
 • Deretter påføres det en spesiell antibakteriell salve på det skadede området, og en gauze eller bandasje dressing påføres på toppen.
 • Etter et par dager må tilstanden til blisteren kontrolleres. Død hud skal forsiktig fjernes med saks og pinsett (sterilisert nødvendigvis). Det skadede området skal smøres igjen med antibakteriell salve. En gasbind bandasje påføres over toppen igjen.

Behandlingsmetoder

Før du begynner behandling av blister på hendene, er det verdt å bestemme årsaken til forekomsten. For eksempel går hudlesjoner som har mekanisk natur vanligvis forbi seg selv og er på ingen måte livstruende.

Allergiske blærer behandles med spesielle antihistaminer og salver. Det er også viktig å justere dietten og eliminere alle mulige allergener.

Blister som oppstår på grunn av et insektbit, kan kløe veldig mye og til og med skade. Kortikosteroidsalver og smertestillende midler brukes ofte til å kvitte seg med dem.

Apoteksmetoder

For å bli kvitt blærer i apoteket, kan du finne sink og ichthyol salve. De selges uten resept, så det bør ikke være vanskelig å kjøpe dem. Også for behandling av store og vanskelige å passere bobler, bruk penicillin eller ampicillin-natriumsalt. Vel hjelp og midler som: Vishnevsky salve, gentamicin.

Hvis det er få blærer og de ikke er forårsaket av smittsomme eller allergiske årsaker, kan spesielle helbredende flekker brukes.

Folkemidlene

Det er også mulig å fremskynde helbredelsen av blistere hjemme. Følgende verktøy bidrar til å takle disse problemene:

  Aloe blader;

Vanligvis brukes de til brannsår, purulente sår, men de hjelper også med blærer. Aloe juice har gode anti-inflammatoriske egenskaper, noe som gjør det til et nesten uunnværlig terapeutisk middel.

Et tynt ark av planten skal settes på den eksisterende blisteren, og deretter forsiktig øye opp med et bandasje. Etter noen timer er aloe-bladet ønskelig å forandre seg.

Comfrey medisinske;

Denne planten brukes til poultices. En liten håndfull råvarer (kamfrublad) må grovhakkes. Hell deretter alt kokende vann, la det brygge i ti minutter, kult. Bladene skal tas ut. På en blister må du sette et stykke gassbind på toppen - råplanter, på bladene - igjen et stykke gassbind. Og la dette poultice stå i hånden i 20-30 minutter.

Calendula salve;

Dette verktøyet er bra for å helbrede ulike sår. Den skal påføres den skadede huden med et tynt lag, og deretter dekke toppen med gasbind eller et bandasje. Om natten bør stoffet fjernes slik at blærene ikke suger under det.

Håndbad med kamille eller celandine;

Avkok av urter skal helles i en liten bolle fylt med varmt, behagelig vann for hender. De berørte områdene bør senkes ned i badet. Prosedyren varer 10-15 minutter. Disse badene bidrar til å helbrede skadet hud, redusere kløe og irritasjon.

Bildet viser middel til tradisjonell medisin for behandling av blister på hendene:

Calendula Salve

Kamille og celandine for bad

Hva anbefales ikke å gjøre?

I helhet helbringer små enkeltblærer seg selv og veldig raskt, så rør ikke dem, prøv å presse, pierce eller lim dem (hvis det selvsagt ikke er et medisinsk gips).

Hvis blærene ikke passerer, klør alvorlig, eller på annen måte oppretter alvorlig ubehag, kan du ikke selvmedisinere. Det bør umiddelbart søke hjelp fra en spesialist, fordi årsaken til bobler kan være svært alvorlig.

I hvilke tilfeller er det bedre å konsultere en lege?

Hvis blæren er betent, eller hvis det oppstår smertefulle blærer regelmessig som ikke går bort i lang tid, bør du konsultere lege. Siden disse prosessene kan være et tegn på alvorlige lidelser i kroppen.

Også under tilsyn av en spesialist bør kvitte seg med brenne eller allergiske blærer. I slike tilfeller anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling.

Hvis bobler oppstår fra tid til annen på håndflatene eller fingrene, er dette også en grunn til å kontakte klinikken. Avhengig av årsaken behandles de av forskjellige leger.

Først av alt er det verdt å besøke en terapeut som vil undersøke pasienten og gi en henvisning til smalere spesialister. Det kan være nødvendig å konsultere en hudlege, en spesialist i smittsomme sykdommer, en allergiker etc. I store klinikker har alle disse legene som regel veldig praktisk. Det er ikke nødvendig å reise fra ett sykehus til et annet.

Forebygging og videre pleie

For å hindre blemmer på hendene er det en rekke spesielle forebyggende tiltak.

 1. Gummihansker skal brukes når de arbeider med forskjellige kjemikalier.
 2. Hvis du er allergisk mot noen produkter eller stoffer, må du ikke bruke dem.
 3. Det er tilrådelig å spise rett, spille sport og regelmessig besøke frisk luft.
 4. Følg regler for personlig hygiene.

Hvis du har blister på hendene og kløe, og årsaken til forekomsten din ikke er mekanisk, må du konsultere en lege.

Oftest forekommer blister på hendene på grunn av manglende overholdelse av regler om personlig hygiene eller på grunn av påvirkning av eksterne faktorer.

For å forhindre forekomst eller utvikling, må du bruke tid på helsen din, ta hensyn til arbeidssikkerhetsstandarder, og kontakt også en spesialist i tide hvis en blister på hånden har dukket opp.

Se videoen på hva dyshidrose er:

Flere Artikler Om Typer Acne