Vann akne på hendene - et problem kjent for mange. Ofte vises små blærer på fingrene eller på utsiden av håndflatene. Noen ganger er utslettene ledsaget av kløe og en ubehagelig brennende følelse. Men det skjer også at et slikt vannholdig utslett ikke medfører noen ulempe, bare ødelegge hendenees utseende. I alle fall krever vannaktig akne på hendene behandling, men først må du forstå årsaken til utseendet.

årsaker

Ofte har ekstern behandling av dette problemet ikke den ønskede effekten, eller har en kortsiktig effekt, og alt fordi du må korrekt fastslå utslaget. Mange pasienter er oppmerksomme på at blærene på hendene vises i høst-vinterperioden, og deretter, etter en stund, passerer seg selv. Men ikke alle mennesker synes at hudutslett er et klart signal fra kroppen for eventuelle brudd i sitt arbeid. Og derfor er det ikke utslettet selv som må behandles, men søken og behandlingen av årsaken som forårsaket det.

La oss nå vurdere mulige årsaker.

allergi

Den vanligste årsaken er allergi. Hun kan være noe: for mat, kosmetikk, husholdnings kjemikalier, solens stråler, frost og kulde. Blister eller, i folkene som snakker, vil "urticaria" oppstå etter kontakt med allergenet. Derfor må du umiddelbart finne ut hva du er allergisk mot. For dette må du passere spesielle tester med en allergiker. Etter å ha identifisert årsaken, er antihistaminer foreskrevet.

Som regel, etter å ha gjennomgått en behandling, forsvinner allergi. Hvis ubehandlet, vil vannet pimples dukke opp igjen. Hvis du kjemmer dem, dannes det en skorpe, som er veldig lett smittet og betent.

eksem

Vannblærer kan være eksem, oftest påvirker det huden på hendene, men kan flytte til andre områder. Det oppstår på grunn av stressende situasjoner, underernæring og forstyrrelser i fordøyelsessystemet. Eksem er ubehagelig fordi det forårsaker kløe og brennende: pimples kløe, og ved å kaste boblene, forverres pasienten bare - utslettene sprer seg til enda større områder og er vanskelig å behandle.

Hvordan behandle vannet pimples i dette tilfellet? Sørg for å konsultere en hudlege. Han vil riktig bestemme årsaken, om nødvendig foreskrive ytterligere tester, bestemme behandlingen eller henvise til en spesialist.

Det er klart at hvis eksem skyldes stress, kan sedativer eller sedativer foreskrives. Hvis problemet er i fordøyelsessystemet, vil du bli anbefalt å gjennomgå en full undersøkelse, foreskrive medisiner og et spesielt diett.

Smittsomme sykdommer

Smittsomme sykdommer som meslinger, rubella eller vannkopper ledsages av utslett. Det kan ha en annen karakter: fra vannige vesikler til pustler og betennelser. Som regel ser slike utslag ikke bare på hendene, men også på hele kroppen. Et annet tegn på smittsomme sykdommer er feber.

I dette tilfellet må du umiddelbart isolere pasienten. Ofte påvirker disse sykdommene barn, og tolererer dem ganske enkelt. For voksne har "barns" sykdommer alvorlige konsekvenser. Ikke rart at de sier at "barndoms" sykdommer må skade i barndommen.

skabb

Scabies forårsaket av scabies kan også forårsake vannaktig bobler. I dette tilfellet vises røde kviser, fylt med en klar væske, på de mest ømte områdene i hendens hud - mellom fingrene og spre seg over hele overflaten av kroppen.

Følgende symptomer er:

 • Alvorlig kløe som intensiverer nærmere på natten og etter å ta en varm dusj.
 • På huden synlig bevegelser av scabies, som ender i en vannaktig boble.
 • Huden begynner å skrelle, og de eksisterende sårene blir våte.

Hvordan behandle vannet pimples på hendene i dette tilfellet, fortell en hudlege. Han vil foreskrive salver og antihistaminer.

Svampinfeksjoner

I dette tilfellet er behandling med anti-soppsalver nødvendig. I seg selv vil årsaken ikke gå bort, men bare legge til deg unødvendige problemer, så ikke utsett behandlingen.

Stikkende varme

Hvis svettekjertlene er blokkert, kan det oppstå stikkende varme. I dette tilfellet er huden på hendene dekket av små bobler med en klar væske. I slike tilfeller forårsaker slike blister ikke ubehag og trenger ikke behandling. Over tid passerer de seg selv.

Tørr hudtype

Tørr hud er svært følsom, spesielt i vintersesongen. På grunn av det knappe arbeidet mellom sebaceous kjertler mellom tørr hud og klær (spesielt hvis det er syntetisk), opptrer friksjon og irritasjon i form av vannet pimples vises på huden.

Hvordan behandle vann akne i dette tilfellet? Fukter huden regelmessig med spesielle kosmetikk og naturlige oljer og masker. Bytt syntetiske produkter med klær laget av naturlige materialer. Drikk mer rent vann.

Hormonale lidelser

Hormonal svikt er en annen årsak til blærende hender. I dette tilfellet, ikke forvent at det vil passere seg selv. Hormonale lidelser - dette er veldig alvorlig, de kan føre til brudd på kroppen og individuelle indre organer.

Sykdommer i indre organer

Som nevnt ovenfor er utslag på huden et klart signal som gir deg din egen kropp. Noe i hans arbeid er ødelagt, og du bør være oppmerksom på det. Hvis vann akne i hendene ikke passer til noen av de ovennevnte beskrivelsene, må du snarest gå til en lege konsultasjon og gjennomgå en full undersøkelse.

Kjemisk brenning

Og det siste som kan provosere utseendet av blister på hendene, er en elementær kjemisk brenning med husholdnings kjemikalier. Hvis du jobber uten hansker, er det en sannsynlighet for en kjemisk brenning.

Hvis du føler en brennende følelse, dannes en blister på dette stedet, vask straks hendene og hold det berørte området under rennende vann i en kvart time. Tørk deretter hendene forsiktig, men tørk ikke med et håndkle, da du kan briste boblen og gni kjemikaliene enda dypere inn i huden.

Deretter ringe om mulig en ambulanse og konsulter med leger. De vil gi kompetent råd om hva de skal gjøre neste.

Selvfølgelig må løsningen som forårsaket brenningen fjernes fra hjemmebruk.

Hvordan kurere vannaktig akne på hendene

Etter at du får behandling for hovedproblemet, kan du øke hastigheten på prosessen med å fjerne blister på hendene dine:

 1. For stikkende varme, ta en varm dusj regelmessig, minst to ganger om dagen. Bruk naturlig bomullsundertøy. Problemområder kan tørkes med infusjon av eikebark.
 2. Utmerket sliter med vann akne tinktur av calendula. Det tørker, desinfiserer og helbreder. Du kan kjøpe det på et apotek, og det koster bare pennies.
 3. En annen folkemedisin - aloe vera juice. Trenger blad middelaldrende planter. Klem ut juice og smør de berørte områdene. Du kan fortynne saften med kokt vann i like store mengder.
 4. Selv om de våte boblene klør, vær tålmodig og ikke rør dem. Kombinere utslett, du forverrer bare problemet. Hvis dette skjer, og blæren brister, behandle såret på kantene, men rør ikke filmen. Så du reduserer risikoen for infeksjon. Det er nødvendig å behandle såret bare rundt kantene, i ingen tilfelle skal antiseptisk helles på såret selv, spesielt friskt. Dette vil forårsake utrolig smerte og kan forårsake brenning, og derfor en ny blister.

Hva å gjøre hvis du har vannet pimples på hendene

I intet tilfelle bør vannet pimples på hender stå uovervåket, da de ofte er tegn på alvorlig sykdom. Som regel fører slike formasjoner til et visst ubehag og heller ubehagelige opplevelser.

Årsakene til vannaktig akne på hendene

Uhyggelige små bobler på hendene har ofte en tendens til å dukke opp og forsvinne regelmessig, og derved misvisende personen. Tross alt, hvis utslett forsvinner i seg selv, så tror de fleste at de ikke er et alvorlig problem og ikke krever behandling.

Faktisk er støt på hendene en ekstern manifestasjon av kroppens indre problemer. Og noen ganger kan deres eliminering bare ved hjelp av ekstern innflytelse være utilstrekkelig tiltak.

skabb

Vannaktig akne på hendene kan være et tegn på scabies. Dette er en alvorlig sykdom utløst av en mikroskopisk parasittmite. Scabies spredes veldig fort, passerer fra person til person. Derfor, for å utelukke denne sykdommen fra alle mulige alternativer, bør det være i utgangspunktet.

Følgende symptomer er karakteristiske for scabies:

 • Skalaktig hud med gråtende sår (spesielt utsatt for utslett mellom fingrene);
 • tilstedeværelse av kløe, forverret om natten eller etter vedtak av vannprosedyrer;
 • Tilstedeværelsen av skumle bevegelser - tynne grå striper som fører til boblene.

Andre smittsomme sykdommer

Små blister på hendene kan være et av symptomene på smittsomme sykdommer som meslinger, røde hunder eller vannkopper. De kan vises ikke bare på lemmer, men også på andre deler av kroppen. Som regel følger disse smittsomme sykdommene en sterk økning i menneskelig kroppstemperatur. Også årsaken til ubehagelige vesikler i hendene kan være subkutan musling.

fungi

Svampinfeksjoner kan også bli ledsaget av kløende kviser på hendene. Dette skjer i tilfeller der en person forsømmer reglene for personlig hygiene, og infeksjonen trenger inn i åpne sår på håndflatene.

smittsomme

Hvite bobler på fingrene kan vises av andre grunner:

 1. Som en allergisk reaksjon på visse matvarer, ekstrem kulde, lyst solskinn og andre irriterende stoffer. I dette tilfellet kan du bekjempe dem med antihistaminer.
 2. Når du blokkerer svettekjertlene, kan det også forekomme vannaktig akne på hendene. Denne sykdommen kalles kyllingfeber. Blister i dette tilfellet ikke forårsake ubehag. Og over tid bryte de og forsvant.
 3. Vannige kviser på hendene kan skyldes mangel på naturlig beskyttelse av huden. Dette skjer oftest med svært tørr hud, eller er resultatet av irritasjon når det gis mot klær.
 4. Årsaken til utslett kan også være problemer med indre organer, hormonforstyrrelser eller stressende situasjoner.

Forsiktig! Kjemi!

Nylig er husholdnings kjemikalier ofte årsaken til utseendet på ulike typer akne på hendene. Såpe, vaskemidler, forskjellige vaskemidler og rengjøringsmidler kan forårsake ubehagelig utslett på hendene. Slike akne går vanligvis bort selv når en person fjerner en kilde til irritasjon fra hjemmet sitt. Men noen ganger kan dette ikke være nok, og du må gjennomgå en behandling med antihistaminer.

Vannkrap på hender: Behandling og forebyggende tiltak

Hvis du har funnet en vannaktig pimple på hånden, er dette selvsagt ikke en grunn til å løpe til sykehuset. Spesielt hvis han ikke gir deg noen bekymring.

Men hvis du merker at blæren hver dag blir større i størrelse, vises nye ved siden av den eller andre steder, og enda mer hvis støtene på hendene klør - da skal du i så fall besøke legen.

Hvordan minimere uleilighet

Selv i tilfelle når du allerede har konsultert en hudlege og begynt å ta behandling, kan vannrike kviser på hendene føre til ganske mye ubehag. Derfor, for å kvitte seg med dette problemet så snart som mulig, kan du selv ta noen tiltak:

 1. Prøv å unngå stressende situasjoner.
 2. Ta nok tid til en natts søvn.
 3. Kast ut produkter som kan forårsake utslett. Ikke spis røkt kjøtt, stekt, fett, krydret og søtt.
 4. Hvis utslett er forårsaket av stikkende varme, ta en dusj minst 2 ganger om dagen. Pimples smøre tinktur av eikbark, bruk disse midler for å vaske akne.
 5. Behandle akne med aloe vera juice eller calendula tinktur. Disse plantene desinfiserer og fjerner betennelse fra huden. Calendula tinktur kan kjøpes ferdig på apoteket. Og aloe juice kan tilberedes hjemme alene. For å gjøre dette, ta et blad av aloe (bedre hvis det er et blad av en moden plante). Vik kuttplaten i folie og hold den i kjøleskapet i 24 timer. Neste dag, klem juice ut av det. Fortynn saften med kokt vann i forholdet 1: 1.

Forebyggende tiltak

For de som iblant ser utseendet på vannet pimples i hendene, er det nyttig å bruke følgende tips:

 1. Forsiktig analyser dietten din. Kanskje du er for opptatt av stekt, fett, krydret eller søt mat. Ideelt sett bør du holde fast i kanonene med riktig ernæring og drikke mye væske daglig. Noen ganger, for å bli kvitt akne, er det bare nok til å starte et bestemt diett.
 2. I perioden når det ikke er akne på hendene, prøv å praktisere peeling prosedyren. For å gjøre dette kan du bruke havsaltet og i fraværet den vanlige matlagingen. Peeling er enkelt. Bare blås hendene, bruk salt på dem og masser huden. Vask av noe salt med rent vann. Peeling kan også gjøres ved hjelp av spesialbutikkverktøy. Hvis denne prosedyren er utført regelmessig, så vil du kanskje ikke lenger oppleve vannholdig utslett, eller de vil vises mye sjeldnere.
 3. Unngå hudkontakt for direkte UV-stråling. Ofte er det sola som forårsaker utslett på huden. I dette tilfellet er solbading kontraindisert for deg.

Problemet forbundet med utseendet av vannaktig akne på hendene kan påvirke alle, uavhengig av alder og kjønn. Men å takle det kan være mye raskere og lettere hvis du gjenkjenner årsaken til forekomsten i tide, og kunne behandle riktig. Hvis du har andre typer akne på hendene, kan du lese om effektive tiltak for å bekjempe dem i denne artikkelen.

Hvordan gjenkjenne naturen av vannholdig utslett på hendene, og hvilke forebyggende tiltak du kan ta, kan du lære av videoen.

Vannkviser på armen - en oversikt over sykdommene og deres behandling

Utseendet til slike ubehag som vannaktig akne på hendene kan signalere tilstedeværelsen av komplekse sykdommer. Svært ofte, disse typer utslett ledsages av flere symptomer, noe som fører til progresjon av problemet og dannelsen av eksem.

I tilfelle vanne formasjoner, bør en medisinsk profesjonell besøkes for å identifisere årsaken til og formålet med behandlingen som kreves.

Viktig å vite

Utseendet til vannbårne formasjoner kan bidra til tilstedeværelsen av smittsomme sykdommer i kroppen. Å ignorere denne typen ubehag kan føre til forverring av problemet, og senere er det vanskelig å søke medisinsk behandling.

Så vel som de fleste av disse akne har en tendens til å forårsake ubehag og være farlig for andre.

Mange mennesker gjør hyppige feil som prøver å løse et vannaktig akneproblem alene.

Bruk av narkotika som ikke eliminerer årsakene til akne, kan provosere manifestasjonen av andre ubehagelige symptomer, som allergi og hevelse i huden.

Hvilken lege å kontakte?

Hvis vannaktig akne dannes på hendene, bør du konsultere en hudlege som etter å ha utført den nødvendige undersøkelsen vil foreskrive den nødvendige undersøkelseslisten. Om nødvendig vil dermatologen henvise pasienten til en annen spesialist for å løse problemet.

Hvis akne er observert hos flere familiemedlemmer, er det nødvendig å søke hjelp fra en smittsom sykdom lege.

Årsaker til

Vannaktig akne kan oppstå av ulike årsaker som kan oppstå som følge av eksterne og interne faktorer.

Ofte er ubehag manifestert av følgende grunner:

 • allergiske reaksjoner;
 • smittsomme sykdommer;
 • kaldt symptomer;
 • dermatologiske sykdommer;
 • brannsår;
 • usunt kosthold;
 • forstyrrelser i hormonell bakgrunn
 • sykdommer i indre organer;
 • nervefeil.

Effektiv middel for å bekjempe alle typer soppinfeksjoner på huden og neglene. Det eliminerer ikke bare patogene dermatofytter, patogener av epidermicoses og trochomycosis, men gjenoppretter også beskyttelsesfunksjonene i huden.

Normaliserer metabolske prosesser, eliminerer arr og arr, samt eliminerer kløe, peeling og irritasjon fra første applikasjon med lynhastighet. Forhindrer spredning av soppinfeksjon i kontakt med huden. Dette er en innovativ antifungal krem!

allergi

Manifestasjonen av vannaktig akne på hendene manifesteres oftest som følge av reaksjon på stimuli.

Allergi manifesteres av hudfarget akne, som kan være internt eller utseendet av små papiller med en klar væske inne.

I området med lokalisering av akne, blir det kløe og hevelse i huden. Årsakene til utslett kan være absolutt noen produkter og eksterne faktorer.

For å eliminere sykdommen bør avgjøre årsaken til allergi og eliminere den.

Følgende typer medisiner kan brukes til å behandle allergier:

 • Suprastin - lar deg raskt eliminere symptomene på kløe og hevelse. Eliminerer allergener og forhindrer re-forekomst. Pris 60 rubler.
 • Fenistil - et plantebasert stoff får lov til å bli brukt i en alder av 1 måned. Den terapeutiske effekten oppnås om noen dager. Pris 230 rubler.
 • Zyrtec - stoffet lar deg eliminere allergener, en applikasjon er nok til å lagre resultatet hele dagen. Gjelder for alle aldre. Prisen er 200 rubler.
 • Psilo - balsam - helium form av stoff gjør det mulig å eliminere inflammatorisk prosess og hevelse i huden. Reduserer videreutviklingen av allergener i kroppen. Pris 280 rubler.

eksem

En av de første symptomene på utvikling av en sykdom som eksem er dannelsen av vannaktig akne i hendene.

Etter at sykdommen begynner å utvikle seg, kan akne bevege seg til andre deler av kroppen.

Sykdommen kan manifestere seg som følge av underernæring, funksjonsfeil i immunsystemet, stressende situasjoner. Akne har oftest en liten kjøttfarget kropp med sterk kløende følelse.

For behandling av eksem, må du bruke følgende stoffer:

 • Enterosgel - et stoff som er tildelt for å fjerne skadelige stoffer og toksiner fra menneskekroppen. Legemidlet er laget i form av en gel. Pris 45 rubler for en dosepose.
 • Advantan - krem ​​brukes til å lindre betennelse og ubehagelige symptomer. Preparatene inneholder et hormon, så det anbefales ikke å bruke midlet til langvarig behandling. Pris 150 rubler.
 • Bepanten - brukes til å reparere skadede hudceller og eliminere symptomer på sykdommen. Den brukes til alle typer eksem. Pris 450 rubler.
 • Gentamicin salve - brukes til å eliminere bakterier som forårsaker blemmer på hendene. Prisen på stoffet er 50 rubler.

Smittsomme sykdommer

Manifester ubehag i hendene, kan som følge av infeksjon i kroppen.

Kyllingpokker

Blister kan vises helt overalt på kroppen. Formasjoner har de gjennomsnittlige størrelsene og oftest kjøttfargen med gjennomsiktig væske.

Blister på kontakt med harde gjenstander er skadet og danner små sår.

Kyllingkopper behandling:

 • Zelenka - brukes til antibakterielle effekter på utdanning. Zelenka tørker og reduserer videre spredning av akne på huden. Pris 30 rubler.
 • Acyklovir - et middel tilhører gruppen av antivirale legemidler. Lar deg raskt bekjempe viruset og fremskynde helbredelsesprosessen av skade. Prisen er 240 rubler.

Kyllingkopper er en smittsom sykdom og overføres av luftbårne dråper. Blister på kroppen er forbudt å skade. Dette kan føre til en mer kompleks infeksjon.

røde hunder

Smittsomme sykdommer som fremkaller utseendet på vannaktig akne på hendene.

Akne har oftest små størrelser og rosa farge.

Rubella forårsaker ofte ikke ubehagelige følelser av kløe og brenning.

Det er nødvendig å søke:

 • Vitaminkomplekser - lar deg mette kroppen med essensielle vitaminer og forbedre beskyttelsesegenskapene til immunitet for selvkontroll av viruset.
 • Viferon - kan brukes i form av stearinlys eller tabletter. Lar deg redusere utviklingen av viruset, og akselerere gjenoppretting. Prisen er 250 rubler.

Rubella har en tendens til å forårsake feber, tap av appetitt, svakhet i kroppen. Sykdommen kan forekomme hos en person, og deretter utvikles en spesiell beskyttende immunitet.

Den manifestasjon av utslett over kroppen og slimhinner.

Sykdommen manifesterer seg i form av utslett med purulent innhold. Utdannelse raskt skadet og danner sår.

I hendene er det et utslett som oftest dannes på den tredje dagen.

behandling:

 • Loratadin - brukes til å eliminere de ubehagelige symptomene på kløe og hevelse. Eliminerer tårer og hoste. Kostnaden for 130 rubler;
 • Ambroxol - brukes til å eliminere hoste. Den kan brukes i form av sirup eller tabletter. Prisen er 90 rubler;
 • Ibuprofen - brukes hvis sykdommen er ledsaget av høy feber. Prisen er 90 rubler;
 • Vitaminkomplekser - øker kroppens motstand mot virus.

Smittsomme sykdommer er ofte ledsaget av høy feber, så behandlingen avhenger av personens individuelle egenskaper og utpekes av en spesialist.

Historier av våre lesere!
"Svampen plukket opp i bassenget. Huden mellom fingrene kløte forferdelig og begynte å knekke. En venn anbefalte å bestille dette verktøyet.

Etter at den første applikasjonen av kløe forsvant, og jeg følte en enorm investering. Vel, den tiden ble behandlet! Jeg var i stand til å bli kvitt infeksjonen på bare en måned og uten mye problemer! Nå bruker jeg denne krem ​​- for profylakse etter å ha besøkt bassenget. Jeg anbefaler det! "

skabb

Dannelsen av vannaktig akne i hendene kan være de første symptomene på scabies.

Sykdommen overføres veldig raskt til sunne områder og har en tendens til å infisere andre etter kontakt.

Ofte forekommer et utslett mellom fingrene, formasjonene er små i størrelse med en overskyet væske. Mellom akne kan du se bevegelsene som parasitten går bak.

Ofte øker de ubehagelige symptomene om natten og etter kontakt med vann.

behandling:

 • Svovelsalve brukes til å eliminere parasitter som ødelegger epidermis integritet. Kostnaden for 60 rubler;
 • Benzylbenzoat - løsning for ekstern applikasjon har en antibakteriell effekt og blokkerer utviklingen av subkutan kryss. Kostnaden for 90 rubler;
 • Spregal - eliminerer mider og forhindrer reformasjonen. Kostnaden for 340 rubler.

Svampinfeksjoner

Forekomsten av soppinfeksjoner på hendene manifesteres oftest etter kontakt med en infisert person eller mangel på nødvendige personlige hygienetiltak.

Akne vises i form av små formasjoner med en klar væske inne, lokalisering er oftest på huden mellom fingrene, håndleddet og på innsiden av fingrene.

Slike akne er ledsaget av kløe og provoserer huden.

behandling:

 • Nizoral - et stoff som raskt eliminerer sopp i hendene og beskytter huden mot re-dannelsen av vannaktig akne. Prisen er 250 rubler.
 • Candide - krem ​​brukes til å eliminere akne, som er forårsaket av soppinfeksjoner. Aktive stoffer eliminerer videre utvikling av sopp og gjenoppretter skadet hud. Pris 230 rubler.
 • Exoderil - et stoff som er rettet mot å blokkere utviklingen av patogene soppceller og eliminere den inflammatoriske prosessen, som ofte manifesteres i denne type sykdom. Prisen er 300 rubler.

Svampinfeksjoner fører til akne combing og utseende av sprekker og sår på huden. Sykdommen overføres til andre og, i fravær av den nødvendige behandlingen, utvikler seg raskt, og blir til mer komplekse former.

Trøtt av dermatitt?

Peeling av huden, utslett, kløe, sår og blemmer, sprekker er alle ubehagelige symptomer på dermatitt.

Uten behandling, sykdommen utvikler seg, blir hudområdet påvirket av utslett økende.

Våre lesere anbefaler at du bruker den nyeste løsningen - HELSE-kremvoks med biegift.

Den har følgende egenskaper:

 • Eliminerer kløe etter første bruk.
 • Gjenoppretter, myker og fukter huden.
 • Eliminerer hudutslett og peeling etter 3-5 dager
 • Etter 19-21 dager eliminerer helt plakk og spor av dem
 • Forhindrer utseendet på nye plaketter og en økning i deres område

Hormonale lidelser

Når hormonelle lidelser i kroppen, kan en person observere dannelsen av tett akne, som er kjøttfarget og inneholder en klar væske.

Korrekt avgjøre hvilken type hormonell ubalanse kan kun spesialist etter undersøkelsen. Akne kan forekomme på andre deler av kroppen, og inneholder urenheter av pus.

behandling:

 • Ayrol - brukes til å behandle akne forårsaket av hormonell ubalanse i kroppen. Raskt eliminerer betennelse og hevelse i huden. Pris 400 rubler.
 • Retinoisk salve - hindrer videre utvikling av akne. Påfør et tynt lag direkte på problemområdet. Prisen er 300 rubler.

Sykdommer i indre organer

Svært ofte er årsakene til vannaktig akne i hendene området feil i funksjonen av indre organer.

Disse sykdommene inkluderer:

 • leversykdom;
 • brudd på patenter i galdeveiene;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • forstyrrelser i prosessen med metabolisme;
 • struma;
 • mangel på vitaminer i kroppen.

Svært ofte kan vannaktig akne på hendene oppstå på grunn av den store mengden giftige forbindelser i kropps- og slaggavsetninger.

Andre sykdommer

Det kan være vannaktig akne på hendene av følgende grunner:

 1. Hemorragien - oftest årsaken til denne feilen kan være mangel på normal funksjon av svettekjertlene. Eksternt, akne ligner småfargede blærer med en klar væske. Oftest i store mengder. Det kan manifestere seg helt i et hvilket som helst område der det er en stor opphopning av svettekjertler.
 2. Ernæring - Feil ernæring kan provosere forstyrrelser i kroppen, noe som resulterer i akne i hendene. Ofte vises små blister på fingrene og på innsiden av håndflaten. For å eliminere formasjonene, anbefales det å gjennomføre en undersøkelse av fordøyelseskanalen, og å gjennomgå kostholdet.
 3. Mangel på nødvendig hygiene - spesielt etter å ha besøkt gaten.
 4. Dysbacteriosis - et brudd på fordøyelseskanaler kan redusere immunforsvaret og provosere utseendet på ulike sykdommer.
 5. Ormer - et av de første symptomene på tilstedeværelsen av parasitter i kroppen, spesielt hos barn, er utseendet på vannaktig akne på lemmer. Ofte forekommer slike formasjoner i små tall og kan forsvinne alene.
 6. Stress - langvarig stressende situasjoner kan forårsake dannelse av små utslett i form av blærer på hendens hud. Slike formasjoner har symptomer på kløe og oftest rødt.

Kjemisk brenning

Ukorrekt bruk av kjemikalier til husholdninger forårsaker brannskader på kroppen. Bruken av alkaliske og syrefrie hansker danner akne av rød farge med vanninnhold på huden.

Slike brannsår har som regel ubehagelige symptomer og krever spesiell behandling:

 • Levomikol - har en antibakteriell effekt, reduserer sannsynligheten for komplikasjoner. Salve har evnen til å gjenopprette skadede områder og fremmer rask healing. Pris 60 rubler.
 • Redningsmann - gel har antiinflammatorisk og antiseptisk effekt. Verktøyet beskytter effektivt huden og beroliger overflaten med en brenning. Prisen er 120 rubler.
 • Panthenol - et middel som brukes til å regenerere skadet hud. De aktive ingrediensene gjenoppretter skadede celler og lindrer irritasjon og ubehagelige symptomer. Pris fra 60 rubler.
 • Povidon - brukes til et stort antall formasjoner forårsaket av kjemiske forbrenninger. Verktøyet i form av en løsning må brukes direkte på akne. Tilstedeværelsen av jod bidrar til å forhindre betennelse og infeksjon. Prisen er 180 rubler.

Hvis huden er skadet av kjemiske midler, er det nødvendig å skylle det berørte området med varmt vann for å eliminere restene, først etter at stoffet påføres.

Vannaktig akne i hendene på et barn

Barnas hud og kropp er mye mer følsomme enn voksne, slik at vannaktig akne på hendene kan oppstå av ulike årsaker.

De vanligste er:

 • allergier;
 • eksem;
 • bleieutslett er mest vanlig hos barn under ett år når de bruker for varmt tøy;
 • streptoderma - forekommer oftest etter støvkontakt;
 • kylling pox;
 • dyshidrosis - sykdommen begynner å utvikle seg på palmer og gradvis sprer seg over hele armeringsområdet;
 • vesiculopustosis - sykdommen oppstår som følge av infeksjon med stafylokokker;
 • røde hunder;
 • ormer;
 • zoster;
 • elveblest;
 • struma;
 • sopphudssår.

Ikke-overholdelse av hygieneregler

Mangelen på nødvendige omsorgs- og hygienegler fremmer utseendet på ulike huddefekter. Huden mister sine beskyttende egenskaper, noe som forårsaker både hud og indre sykdommer.

Følgende metoder for riktig hygiene bør observeres:

 • vask hendene med antibakteriell såpe for å forhindre forekomst av hudsykdommer og infeksjon;
 • behandle mat;
 • antibiotika bør brukes når et sår eller en hud er skadet;
 • bruk ting i henhold til værforhold
 • Ikke bruk andres personlige hygieneprodukter;
 • Etter bading, tørk huden med et mykt håndkle;
 • kontroller renslighet av klær.

Hva betyr kløe?

Vannformasjoner på hendene i en liten mengde, som ikke forårsaker ubehagelige symptomer, har ofte en tendens til å forsvinne alene.

Men hvis akne er ledsaget av kløe, kan det oppstå av følgende grunner:

 • akne er et symptom på en smittsom sykdom;
 • infeksjon har blitt rapportert i det berørte området;
 • skadelige mikroorganismer multipliserer inne i formasjonene;
 • formasjoner er forårsaket av en allergisk reaksjon;
 • Huden på akne er skadet og flakket, noe som medfører kløe.

Umiddelbar tilgang til lege

I noen tilfeller vises vannaktig akne i små mengder og forsvinner i seg selv uten å gi noen symptomer på ubehag for personen.

Noen tilfeller krever imidlertid akutt medisinsk hjelp:

 • formasjoner øker med stor hastighet;
 • personen føler seg sterke symptomer på kløe;
 • akne dukket opp i flere familiemedlemmer;
 • i akne er det en blanding av pus og blod;
 • akne manifestert som følge av blokkering av kjertlene;
 • årsaken til akne er kontaktmuskel;
 • i stedet for akne er observert hevelse og betennelse;
 • Utdannelse raskt skadet og bidrar til utseendet av sår.

Hva slags lege å kontakte barnet?

Med dannelsen av akne hos barn, er det først nødvendig å se en barnelege. Etter en ekstern undersøkelse og utnevnelsen av den nødvendige typen diagnose, vil barnelege skrive ut en henvisning til en hudlege eller annen spesialist avhengig av problemet.

Behandling av folkemetoder

Metoder for folkebehandling kan redusere ubehagelige symptomer og fremskynde prosessen med behandling av vannaktig akne.

Følgende metoder brukes til å eliminere ubehag:

 1. Eik bark lotion - denne typen produkt har tanniner, som bidrar til å redusere den videre utviklingen av problemet og eliminere skadelige mikroorganismer i hudlagene. For å forberede, trenger du en skje av tørr komponent helle et glass kokende vann og fyll det i minst 20 minutter. Ved hjelp av en bomullspute, tørk det skadede området flere ganger om dagen.
 2. Aloe juice - lar deg redusere utviklingen av skadelige mikroorganismer og forbedre regenereringen av det skadede området. Til bruk må du hogge aloe-bladet og helle et glass varmt vann. Insister to timer, deretter belastning. Den resulterende væsken brukes til å tørke acne. Midler til oppbevaring i kjøleskapet.
 3. Dekokningen av serien - virkningen av urt har anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper. Forbered et sterkt avkok av urter og tørk plassen med akne. Om nødvendig kan du bruke som bad for hendene eller legge til vannet mens du svømmer.
 4. Calendula tincture - det er nødvendig å tørke acne to ganger om dagen med tinktur av calendula. Behandlingstid til forsvunnelse av ubehagelige symptomer. Verktøyet eliminerer bakterier og akselererer helingsprosessen av skade.
 5. Broth havre - lar deg redusere følelsen av kløe og hevelse. Skje en spiseskje med havre hell to kopper kokende vann og lag i 15 minutter. Avstiv og avkjøl væsken. Hold badet i 10 minutter daglig til problemet forsvinner.
 6. Kamille ekstrakt - har anti-inflammatoriske og beroligende egenskaper for huden. Det er nødvendig å helle en skje av plantens blomster med en liter vann og kok i 10 minutter. Den resulterende avkoket tørker hendene tre ganger om dagen. Og også buljongen kan legges til vann under bading.
 7. Soda lotions - for å eliminere kløe og betennelse anbefales det å bruke brus. Soda har også muligheten til å redusere betennelse og eliminerer reproduksjon av skadelige mikroorganismer. Fjern en teskje brus og et glass vann. Tørk med en løsning to ganger om dagen.

I tilfeller der sykdommer i indre organer er årsakene til ubehag, først og fremst bør du eliminere årsakene etter at du har behandlet spesiell behandling, vil bruken av akne rettsmidler ikke bidra til utseendet av det ønskede resultatet.

diett

Mat kan negativt påvirke hudens tilstand i hendene, så for behandlingsperioden anbefales det å gi preferanse til sunn mat.

Hvorfor vises små vannet pimples på hendene

årsaker

Vannaktig akne på fingrene kan forekomme under påvirkning av en rekke faktorer. Deres rettidig oppdagelse er nøkkelen til effektiviteten av behandlingen.

Smittsomme sykdommer

Utseendet av vannaktig akne kan være en konsekvens av en rekke patologier:

 1. Barns infeksjoner. Når meslinger, røde hunder, scarlet feber og vannkopper oppstår, dannes bobler på huden, fylt med væske. I dette tilfellet kan utslettene ikke bare påvirke hendene, men også resten av kroppen. Slike sykdommer er preget av en økning i temperatur, generell svakhet og andre symptomer.
 2. Svampinfeksjoner. Røde flekker og små akne er vanligvis plassert i området av den skadede dermis - sprekker, kutt og riper.
 3. Pemfigus. Opprinnelsen til denne sykdommen er ennå ikke fastslått, men mange leger tror at en virusinfeksjon er en provokerende faktor. Innledningsvis påvirker utslett slimhinner i munn og lepper. Etter hvert som prosessen utvikler seg, påvirker det hendene og andre deler av kroppen.

I dette tilfellet fylles boblene med uklar væske. Ved et brudd på disse formasjonene dannes stor erosjon.

skadedyr

Scabies kan identifiseres med følgende symptomer:

 1. Utslett i form av bobler - de er vanligvis plassert på hendene og mellom fingrene. I mer sjeldne tilfeller er akne lokalisert på føttene og underarmene.
 2. Uttalt følelse av kløe - intensiteten øker om natten. Dette skyldes at tippen aktivt fôrer og legger egg. Også øker ubehag etter et varmt bad.
 3. Scabies på huden - er tynne hulrom med rosa eller grå farge.
 4. Peeling av dermis.
 5. Kombiner, blodige skorper, sårende sår, sår - alle disse tegnene er forbundet med riper og penetrasjon av infeksjon i de berørte områdene.

allergi

Denne reaksjonen observeres i forbindelse med hudkontakt med irritasjon. De kan være vaskepulver. På begynnelsen har akne en hvit eller rødaktig fargetone. Over tid forverres tilstanden til dermis.

I begynnelsen har en person liten akne. Deretter blir de større og dekket med skorpe. Ofte er det vannaktig utslett som klør.

Når dette problemet oppstår, er det viktig å etablere en provokerende faktor. Akneformasjon er ikke alltid forbundet med eksponering for hender på vaskepulver. Årsaken kan være et hvilket som helst rengjøringsmiddel. Derfor anbefales det å bruke gummihansker ved rengjøring.

Følgende faktorer kan også forårsake små vannet pimples:

 • bruk av stoffet;
 • bruk av substandard kosmetikk.

Endokrine sykdommer

Ofte blir ulike patologier i det endokrine systemet årsaken til lidelsen. Fedme kan være en provokerende faktor. Ofte er årsaken til sykdommen en hormonell ubalanse.

I slike tilfeller bør du umiddelbart konsultere en lege, fordi det er fare for alvorlig skade på indre organer.

Ikke-overholdelse av hygieneregler

Dette problemet er mer relevant for barn. Det er knyttet til manglende overholdelse av regler om personlig hygiene. Hvis et barn ikke vasker hendene i tide, reagerer bakterielle mikroorganismer aktivt på dem. Dette fører ofte til utslett.

Andre sykdommer

Følgende patologier kan også forårsake problemer:

 1. Dyshidrosis - det kalles også chili eller dyshidrotisk eksem. I dette tilfellet er utslett forbundet med svekket funksjon av svettekjertlene.
 2. Økt tørrhet - i denne situasjonen mister epitel sin beskyttende funksjon. Som et resultat fremkaller eksterne faktorer irritasjon og dannelse av akne.
 3. Patologi i fordøyelsessystemet og reproduksjonssystemet.
 4. Forstyrrelser av metabolske prosesser - i en slik situasjon blir akne dannet først på fingrene. Men som den unormale prosessen utvikler seg, påvirker de hendene og underarmene.
 5. Nervesystemet lesjoner - ofte stressende situasjoner, følelsesmessig overbelastning eller nervøs utmattelse forårsaker utseendet av vannet utslett på hendene.
 6. Brannsår - de kan oppstå på grunn av feil bruk av ulike kjemikalier til husholdningsbruk.

arvelighet

Noen ganger er problemet på grunn av tilstedeværelsen av kroppens tendens til å øke sebumsyntese. Arvelige dermatologiske patologier er også årsaken til utslett - disse inkluderer psoriasis, Darias sykdom, hyperkeratose.

Video: Detaljert informasjon

Hva gjør kløe

Hvis dannelsen av vannaktig akne på hendene er ledsaget av en følelse av kløe, kan man mistenke følgende patologier:

 1. Mykose på grunn av visse typer sopp. De provokerende faktorene kan være dermatofytter, saprofyter, gjærmikroorganismer. Ofte påvirker sopp epitel- og neglplater.
 2. Skabb. Denne sykdommen er ledsaget av dannelsen av mange små akne, noe som er svært kløende. I utgangspunktet lider området mellom fingrene, så påvirker en infeksjonssykdom hele huden på hender og kropp.
 3. Allergiske reaksjoner. De kan oppstå på grunn av innflytelse av indre og eksterne stimuli. Årsaken til ubehag kan være kosmetikk, narkotika, mat, husholdnings kjemikalier.
 4. Eksem. I dette tilfellet påvirker gråtende utslett fingrene. Denne prosessen er ledsaget av alvorlig kløe.
 5. Eksem. Denne patologien er preget av hudskader i albueområdet.

Behandlingsmetoder for vannaktig akne på hender og fingre

Lær om akne krem ​​med umiddelbar effekt. Følg lenken.

narkotika

For å takle sykdommen må du hente spesielle medisiner. En lege kan gjøre dette etter å ha gjennomført en detaljert undersøkelse. Taktikk av narkotikabehandling er valgt avhengig av årsaken og det kliniske bildet av bruddet.

De viktigste behandlingsmetoder inkluderer følgende:

 1. Når utslaget er allergisk, kan legen foreskrive slike midler som suprastin og tavegil. De tilhører kategorien antihistamin medisiner. Andre stoffer kan også brukes. For å håndtere symptomene på sykdommen, foreskrive en spesiell salve.
 2. Hvis en smittsom sykdom er en utløsende faktor for akne, bør antivirale midler brukes. Siden infeksjonen ofte aktiveres mot bakgrunnen av redusert immunitet, er det viktig å ta immunmodulatorer. Antiseptiske løsninger og kløe rettsmidler kan også brukes. Utover er salver som inneholder kortikosteroidhormoner ofte foreskrevet.
 3. Hvis vannaktig akne er et resultat av stressende situasjoner eller nervesjokk, bør du ta beroligende midler.
 4. Hvis en soppinfeksjon oppdages, er antimykotiske stoffer indikert.
 5. Utviklingen av scabies krever bruk av svovelsalve. I tillegg er antiallergiske stoffer vist i denne situasjonen.
 6. I strid med metabolske prosesser, i tillegg til lokale stoffer, er det vist bruken av verktøy som regulerer prosessene for fordøyelsen.
 7. Hvis utseendet på vannaktig akne på grunn av utviklingen av eksem, må du bruke en integrert tilnærming. For å gjøre dette, anbefales det å følge et spesielt diett og bruke stoffer for å normalisere metabolske prosesser i kroppen.

Hjemme

I tillegg til tradisjonell terapi, brukes effektive folkoppskrifter.

De mest populære hjemmelagde oppskriftene kan tilskrives serien og kalenderen. For akne behandling, må du avkjøle disse urter og legge det til badekaret. Det er viktig at vannet er varmt nok. Varigheten av prosedyren skal være 30 minutter. Det bør utføres 2-3 ganger om dagen. Bruk fremgangsmåten for å fullføre problemet.

Vannaktig akne kan også behandles med aloe vera juice. Dette bør gjøres flere ganger om dagen. Hastigheten som resultater oppnås avhenger av prosedyrens frekvens: Jo vakrere denne manipulasjonen utføres, jo raskere blir effekten oppnådd.

Kløende vannaktig akne må behandles med en løsning av kaliumpermanganat. Det er viktig å forberede et middel til lys rosa farge. Det må tas forsiktighet ved bruk av stoffet. Dette vil bidra til å forhindre forbrenninger.

Gode ​​resultater vil bidra til å oppnå aprikosolje. Også eliminere problemet vil havremel avkok, som kan smøre huden på hendene.

Strømkorreksjon

Ofte er årsaken til hudproblemer feilaktig ernæring.

Friske grønnsaker, frukt og grønnsaker må være til stede i den daglige menyen. Det er også nyttig å bruke juice og vann. Samtidig anbefales stekt mat, pickles og røkt kjøtt å bli forlatt.

Det er også nødvendig å utelukke smørbrød og hermetikk. Under forbudet er søtsaker. Det anbefales å erstatte dem med tørket frukt.

Fjerning av allergener

Hvis utseendet på vannaktig akne er forbundet med allergiske reaksjoner, må du helt oppgi bruken av skadelige kjemikalier til husholdningen. Det er også verdt å justere kostholdet og hente kosmetikk av høy kvalitet.

Hvis narkotika er årsaken til allergien, må du konsultere en lege som vil velge sikrere analoger.

forebygging

For å unngå problemer må du følge en rekke anbefalinger:

 1. Helt slappe av. Stress kan være en konsekvens av den vanlige søvnmangel. Normalt bør en person sove minst 8 timer om dagen.
 2. Unngå stress. Hvis dette mislykkes, anbefaler leger at man skal mestre avslappeteknikker.
 3. Spis riktig, kontroller tarmens arbeid. Grunnlaget for dietten bør være sunn mat, som inneholder en stor mengde vitaminer.
 4. Bruk gummihansker i kontakt med husholdnings kjemikalier. Ikke forsøm håndhygiene.
 5. Soling. Eksponering for ultrafiolett stråling gjør at du kan kvitte deg med vannet akne på hendene.
 6. Må peeling for hendene. Det er viktig å vurdere at denne prosedyren i strid med lesjoner er strengt forbudt. Når huden er ryddet av akne, kan du lage en peeling med havsalt. Dette produktet skal brukes på dampet dermis, forsiktig massasje, skyll deretter med varmt vann.

Vassen pimples på fingrene

Blister på fingrene

Hvis du merker dannelsen av blister på fingrene, så er det verdt å vurdere, og ikke å ignorere problemet. Slike symptomer kan indikere tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom, alt fra klassisk viskose til purulent dermatitt. For å bli kvitt akne, er det verdt å finne ut årsaken til sykdommen.

Allergiske vann flekker på fingrene

Ugly rødvannaktig akne på fingrene, som i bildet i medisinske referansebøker, skyldes ofte allergier. Årsaken til denne reaksjonen kan være bruk av kosmetikk av lav kvalitet, kjemikalier. Utfall er tydeligst manifestert i steder av kontakt med kilden til problemer - det er fingrene, palmer. Problemet er ledsaget av kløe, smerte. Haster behandling er nødvendig, ellers vil det berørte området bli dekket med en skorpe, som til slutt vil briste. Umiddelbar kvalifisert terapi vil forhindre utvikling av eksem.

Smittsomme blærer på fingrene

Blister på fingrene og kroppen kan forekomme fra biter av insekter som en scabies-myte. Den røde utslett påvirker palmer, mage, hud på beina. En person lider ikke bare av seg selv, men forstyrrer også andre. Terapi utføres under tilsyn av en hudlege, ellers kan sykdommen bli et kronisk stadium. Det er lettest å plukke opp scabies på offentlige steder, hvor kontakt med en syke er mest sannsynlig.

Ofte oppstår små bobler på fingrene som et resultat av reaksjonen av huden og kroppen til smittsomme sykdommer. Problemet kan oppstå ikke bare i barndommen, men også hos voksne voksne, voksne. Utslett er av forskjellige former og størrelser: fra store tette formasjoner til små vannavstikker eller til og med sår. Pasienten kan plages av feber, føler seg ubehagelig. Blant smittsomme sykdommene som følger med slike konsekvenser, er:

Vannbobler på fingrene fra indre sykdommer

Feil funksjon av tarmene og magen forverrer menneskets hudtilstand. Mange sier at i nærvær av lidelser og andre funksjonsfeil i organens funksjoner, kan små vesikler på fingrene eller andre deler av kroppen hoppe opp. Dette indikerer et stort antall toksiner, problemer med metabolisme. I slike tilfeller er bruk av lokal terapi for å løse eksterne problemer ubrukelig. Det er nødvendig å begynne med en intern rensing.

Hormonale lidelser forårsaker også utslett. Pustler og betennelser er karakteristiske for jenter i ungdomsårene, så vel som kvinner som nylig har blitt mødre. I slike tilfeller vises akne ikke bare på hendene, men også på ansiktet, tilbake. Purulente "poser" kan ikke klemme, pierce eller cauterize. Mekanisk stress vil forårsake arrdannelse og rødhet i huden.

Små bobler på fingrene fra hudsykdommer

Ved soppsykdommer kan gjennomsiktige bobler på fingrene oppstå veldig ofte. I tillegg blir huden tørr, flak, rødhet oppstår. Svampen kan påvirke integritet på grunn av manglende overholdelse av regler for personlig hygiene, kontakt med syke mennesker. Hvis du merker disse symptomene, bør du søke hjelp fra en hudlege fordi du ikke vil være i stand til å bli kvitt akne selv.

Vannblærer i hendene på ytre årsaker

Bobler under huden på fingrene vises alltid under termisk eksponering. Varmt vann, damp og rørende husholdningsapparater kan danne blister fylt med væske. Fenomenet er ledsaget av smerte, rødhet av dekselet. I en slik situasjon er det nødvendig å skylle brennstoffstedet under løpende kjølig vann og deretter forsegle det med en gips med et tørt bandasje eller gasbind. Etter det anbefales det å kontakte beredskapsrommet for konsultasjon.

Hvordan behandle utslett på hendene i form av bobler

Behandling av problemet avhenger av årsaken. Blister på fingrene er vanskelige å fjerne på egenhånd, en spesialist bør ordinere terapi:

 • Behandling av scabies involverer bruk av eksterne stoffer i ca 5-7 dager. Det ømme punktet behandles en eller to ganger om dagen med svovelsalve eller andre farmasøytiske midler.
 • For å eliminere utslett forårsaket av kyllingkopper, trenger pasienten innlagt på sykehus. Under inkubasjonsperioden er det nødvendig å ta immunostimulerende legemidler, smøre akne med strålende grønt for tørking. Hvis årsaken til blæring er meslinger, ordineres behandlingen strengt av legen.
 • Svampesykdommer elimineres med kremer og salver som smører den berørte huden. Legemidlet er foreskrevet av legen, da det er mulig de toksiske effektene av legemidler.
 • Blister på grunn av allergiske reaksjoner i fingreområdet behandles med antihistaminer: Tablettene tas oralt, og aktuelle kremer påføres.

Hvis du vil unngå tilbakefall, må du vurdere livsstilen din og gi opp noen vaner. I form av forebygging er:

 1. Bytt diett.
 2. Overvåk håndhygiene.
 3. Bruk gummihansker ved håndtering av kjemikalier.
 4. Få vaksinerte mot alvorlige smittsomme sykdommer.

Video: Bobler med væske på hender for eksem

Da små dropsy dukket opp på hendene, trodde hun det var å gni med en pose eller håndkler i treningsstudioet. Etter at utslettet ikke forsvant i 3 uker, vendte hun seg til legen. Det viste seg å være en allergisk reaksjon. Jeg forsto ikke hva kroppen min reagerte på, men etter antihistaminpreparatene og bruken av kremet gikk alt bort.

Jeg har hatt vannaktig akne på fingrene i 2 år. De klø, men prøvde ikke å røre dem, for etter en stund var det ømme stedet dekket av en skorpe. For behandling rådde legen bruk av immunoprodukter og krem ​​med tabletter for soppsykdommer. I et år nå bryter ikke blærer i hendene om meg.

Da jeg så akne med væske på fingrene, var jeg redd, fordi dette er et tegn på hepatitt. I tillegg, hvis problemet ikke blir behandlet, påvirker eksem huden. Legen sa at jeg var allergisk. Billige tabletter og krem ​​med hydrokortison brakte hendene i rekkefølge. Så jeg anbefaler deg å konsultere en lege i tide og ikke til selvmedisinere!

Vannaktig akne på fingrene rundt neglene

Vannige pimples på hendene rundt neglene - et ekstremt ubehagelig fenomen. Uttalt av de mange boblene rundt neglene, på hendene. Bobler brister, nye foci vises. I dette tilfellet opplever pasienten virkelig plage - huden på hendene klør, det er umulig å røre vannet og vannet. Du må gjøre alt i hansker. Alle kjemikalier, enten det er oppvaskmaskin eller hårsjampo, ved kontakt med de berørte hender, forårsaker smerte og uutholdelig brennende følelse, samt vekst av eksem.
Huden på hendene er rødt.

Disse hudforholdene indikerer utseendet på dyshidrotisk eksem av hendene. Behandlingen inkluderer et sett med tiltak som inkluderer injeksjon av desensibiliserende terapi, tar antihistaminer, sedativer og tilstrekkelig ekstern terapi, riktig kosthold og fullstendig utelukkelse av kontakt med skadelige faktorer. I alle fall krever en personlig undersøkelse av en lege. Umiddelbart en slik sykdom ikke behandles, det er nødvendig å gjennomføre flere stadier av behandling, og strengt under tilsyn av en hudlege.

På samme tid skille dyshidrose og dyshydrotisk eksem

Dyshidrosis - denne gruppen av ulike etiologiske forhold inkluderer både uavhengige sykdommer og symptomer på ulike hudsykdommer. Når klinisk manifestert som en boble, lokaliseres det meste på håndflatene og på sålene. Dannelsen av slike bobler på baksiden av hendene er også mulig.

Årsaken til sykdommen er ikke fastslått. Mesteparten skjer i vår og sommer. Samtidig skiller sanne dyshidrose og dyshydrotisk eksem ut.

Dyshidrotisk eksem manifesterer seg hovedsakelig etter sterkt nervøs sjokk, så vel som etter kontakt med hender med irriterende stoffer, for eksempel med vaskepulver, sjampo, alkali- og syreholdige midler. I begynnelsen etter den første kontakten med huden, forårsaker irriterende utslett, og forårsaker utseendet av kviser som er fylt med væske. De kan være lokalisert i en gruppe, og kan spres lokalt. Akne er fylt med en klar væske, kløe veldig mye. Manifest på fingrene, hender, på føttene. Når boblene flyter, blir huden våt, hevelse fra dette øker, og i tillegg skjer sekundær infeksjon. De nærmeste lymfeknuter kan svulme, temperaturen kan stige til 38 grader. Den generelle tilstanden til pasienten forverres, svakhet, hodepine vises. Dyshidrotisk eksem kan forverre svært ofte og raskt, uten noen kjent årsak, og samtidig kan den behandles dårlig.

Ofte er akutt dyshidrose eller dyshidrotisk eksem forvirret med dyshidrotisk utslett som forekommer hos mennesker som lider av sopphudssykdommer, for eksempel dyshidrotisk epidermofytose på føttene. Med denne sykdommen vil symptomene være: blæreutslett i interdigitale folder på føttene, negleskader, sprukkede hæler og hyperkeratose, erythemato vesikulært utslett på føttens bue. Peeling etter regresjon av mykotisk dyshidrose i form av vignetter og sirkler forblir. Det er også nødvendig å skille mellom dyshidrotisk eksem og dyshidrose fra pustulær psoriasis av såler og palmer, bullous impetigo.

Del med venner:

Vannkviser på hendene - hvordan å behandle?

Vannkviser på hendene - et problem kjent for mange. Ofte vises små blærer på fingrene eller på utsiden av håndflatene. Noen ganger blir utslett ledsaget av kløe og en ubehagelig brennende følelse, og det skjer også at slike våte utslett ikke gir noen ulempe i det hele tatt, unntatt for å ødelegge hendenees utseende. I alle fall krever vannaktig akne på hendene behandling, men først må du forstå årsaken til utseendet.

Hvordan bli kvitt vannaktig akne på hendene

Ofte har ekstern behandling av dette problemet ikke den ønskede effekten eller har en kortsiktig effekt, og alt fordi du må ordne disse blisters natur. Mange pasienter er oppmerksomme på at blærene på hendene vises i høst-vinterperioden, og deretter, etter en stund, passerer seg selv. Men ikke alle mennesker synes at hudutslett er et klart signal fra kroppen for eventuelle brudd i sitt arbeid. Og derfor er det nødvendig å behandle ikke utslettet selv, men å søke og behandle årsaken som forårsaket det.

La oss nå vurdere mulige årsaker.

Årsaker til vannkviser på hendene

Den vanligste årsaken er allergi. Hun kan være noe: for mat, kosmetikk, husholdnings kjemikalier, solens stråler, frost og kulde. Blister eller, i folkene som snakker, vil "urticaria" oppstå etter kontakt med allergenet. Derfor må du umiddelbart finne ut hva du er allergisk mot. For dette må du passere spesielle tester med en allergiker. Etter å ha identifisert årsaken, er spesielle antihistaminer foreskrevet.

Som regel, etter å ha gjennomgått en behandling, forsvinner allergi. Hvis ubehandlet, vil vannet pimples dukke opp igjen. Hvis du kjemmer dem, dannes det en skorpe, som er veldig lett smittet og betent.

Vannblærer kan være eksem, oftest påvirker det huden på hendene, men kan også gå til andre deler av kroppen. Det oppstår på grunn av stressende situasjoner, underernæring og forstyrrelser i fordøyelsessystemet. Eksem er ubehagelig fordi det forårsaker kløe og brennende: pimples kløe, og kammen bobler pasienten bare forverrer sin situasjon - utslett sprer seg til enda større områder og er vanskelig å behandle.

Hvordan behandle vannet pimples i dette tilfellet? I dette tilfellet må du kontakte din hudlege. Han vil korrekt avgjøre årsaken, om nødvendig, foreskrive ytterligere tester, og deretter - foreskrive behandling eller gi det til en spesialist.

Det er klart at hvis eksem skyldes stress, så kan sedativer eller sedativer foreskrives. Hvis problemet er i fordøyelsessystemet, vil du bli anbefalt å gjennomgå en full undersøkelse, foreskrive medisiner og et spesielt diett.

Smittsomme sykdommer

Smittsomme sykdommer som meslinger, røde hunder eller kyllingpoks blir ledsaget av utslett. Det kan ha en annen karakter fra vannige vesikler til pustler og betennelser. Som regel ser slike utslag ikke bare på hendene, men også på hele kroppen. Et annet tegn på smittsomme sykdommer er feber.

I dette tilfellet er det nødvendig å isolere pasienten umiddelbart og ta tiltak for å eliminere disse sykdommene. Ofte påvirker disse sykdommene barn, og tolererer dem ganske enkelt. For voksne har "barns" sykdommer alvorlige konsekvenser. Ikke rart at de sier at "barndoms" sykdommer må skade i barndommen.

Scabies forårsaket av scabies kan også forårsake vannaktig bobler. I dette tilfellet vises røde kviser, fylt med en klar væske, på de mest ømte områdene i hendens hud - mellom fingrene og spre seg over hele overflaten av kroppen. Følgende symptomer er:

 • Alvorlig kløe som intensiverer nærmere på natten og etter å ta en varm dusj.
 • På huden synlig bevegelser av scabies, som ender i en vannaktig boble.
 • Huden begynner å skrelle, og sårene blir våte.

Hvordan behandle vannet pimples på hendene i dette tilfellet - hudlege vil fortelle. Han vil foreskrive spesielle salver og antihistaminer.

Svampinfeksjoner

I dette tilfellet trenger du spesiell behandling med antifungale salver. I seg selv vil årsaken ikke gå bort, men bare legge til deg unødvendige problemer, så ikke utsett behandlingen.

Hvis svettekjertlene er blokkert, kan det oppstå stikkende varme. I dette tilfellet er huden på hendene dekket av små bobler med en klar væske. Som regel gir slike blister ikke ubehag, og trenger ikke behandling. Over tid passerer de seg selv.

Tørr hudtype

Tørr hud er svært følsom, spesielt i vintersesongen. På grunn av det knappe arbeidet mellom sebaceous kjertler mellom tørr hud og klær (spesielt hvis det er syntetisk), opptrer friksjon, og irritasjon i form av vannet pimples vises på huden. Hvordan behandle vann akne i dette tilfellet? Fukter huden regelmessig med spesielle kosmetikk og naturlige oljer og masker. Bytt syntetiske produkter med klær laget av naturlige materialer. Drikk mer rent vann.

Hormonale lidelser

Hormonal svikt er en annen årsak til blærende hender. I dette tilfellet, ikke forvent at det vil passere seg selv. Siden hormonelle lidelser er svært alvorlige, kan de føre til forstyrrelser i kroppens og hotellets indre organer.

Sykdommer i indre organer

Som nevnt ovenfor er hudutslett et klart signal som gir deg din egen kropp. Noe i hans arbeid er brutt, og du bør være oppmerksom på det. Hvis vann akne på hendene ikke passer til noen av de ovennevnte beskrivelsene, må du snarest gå til en konsultasjon med en lege og gjennomgå en full undersøkelse.

Kjemisk brenning

Og det siste som kan provosere utseendet av blærer på hendene, er den grunnleggende kjemiske brenningen med kjemikalier til husholdningen. Hvis du jobbet uten hansker, er det sannsynlig en kjemisk brennstoff. Hvis du føler en brennende følelse, og da et blister skjemaer på dette stedet, vask straks hendene og hold det berørte området under rennende vann i en kvart time. Tørk deretter hendene forsiktig, men tørk ikke med et håndkle, da du kan briste boblen og gni kjemikaliene enda dypere inn i huden. Deretter ringe om mulig en ambulanse og konsulter med leger. La dem gi deg kompetent råd om hva du skal gjøre neste i dette tilfellet.

Selvfølgelig må løsningen som forårsaket brenningen fjernes fra hjemmebruk.

Hvordan kurere vannaktig akne på hendene

Etter at du har fått behandling for hovedproblemet, kan du øke hastigheten på prosessen med å fjerne blærer på hendene.

 1. For stikkende varme, ta en varm dusj regelmessig, minst to ganger om dagen. Bruk naturlig bomullsundertøy. Problemområder kan tørkes med infusjon av eikebark.
 2. Calendula tincturen bekjemper perfekt vann akne, det tørker, desinfiserer og helbreder. Du kan kjøpe denne infusjonen på et apotek, og det koster bare pennies.
 3. En annen folkemedisin - aloe vera juice. Du trenger et blad av middelaldrende plante, klem juice ut av det og smør de berørte områdene. Du kan fortynne saften med kokt vann i like store mengder.
 4. Selv om de våte boblene klør, vær tålmodig og ikke rør dem. Kombinere utslett, du forverrer bare problemet. Hvis dette skjer, og blæren brister, behandle såret ved kantene, men rør ikke filmen, slik at du reduserer risikoen for infeksjon. Vi legger oppmerksomheten på at det bare er nødvendig å behandle såret rundt kantene, ikke i noe tilfelle ikke hælde antiseptisk på såret selv, spesielt friskt, det vil gi deg utrolig smerte og kan forårsake brenning og derfor en ny blister.

forebygging

 1. Sov og få nok søvn. Stress kan oppstå på grunn av grunnleggende søvnmangel. Husk at du normalt skal sove minst åtte timer om dagen.
 2. Unngå stressende situasjoner, hvis du ikke lykkes, så prøv å unngå å ta alt til hjerte.
 3. Spis riktig og se på tarmene dine. Inkluder i kostholdet friske grønnsaker, frukt og urter, vann og juice. Unntatt ulike "farer": muffins, røkt og hermetisert mat (som betyr fabrikken hermetisert fisk og kjøtt), søtsaker og stekt.
 4. Hvis du arbeider med kjemikalier for husholdninger, må du bruke gummihansker.
 5. Ikke forsøm håndhygiene.
 6. Sole seg. Ja, ja, eksponering for ultrafiolette stråler bidrar til å bli kvitt akne i händer og kropp. Selvfølgelig, hvis solens stråler ikke forårsaket.

Var det nyttig? - Lagre informasjon om sosiale nettverk:

Du kan også finne det nyttig:

 • Til hvilken lege du trenger å gå for å kurere akne i ansiktet.
 • Hva å gjøre hvis kviser helles ut på brystet.
 • Autohemoterapi - hva er prosedyren og hva som trengs for.
 • Vorter på foten, hvordan å behandle og forebygge.

Kommentarer til artikkelen

Girls! Jeg hadde også akne på hendene mine, allergisk mot noen kosmetikk! En venn rådet meg til salven Zenerit. Veldig effektivt verktøy! Bokstavelig talt fra den andre søknaden ble akne mindre merkbar, og forsvant da helt og holdent!

Del opplevelsen din

 • Til hvilken lege du trenger å gå for å kurere akne i ansiktet.
 • Hva å gjøre hvis kviser helles ut på brystet.
 • Autohemoterapi - hva er prosedyren og hva som trengs for.
 • Vorter på foten, hvordan å behandle og forebygge.

De beste artiklene i kategorien

 • Vannkviser på hendene - hvordan å behandle? 38
 • Hvordan bli kvitt kviser i form av støt 34
 • Hvordan raskt bli kvitt akne på baken - enkle tips 19
 • Hvordan kurere lite akne 16
 • Subkutan akne: behandling og forebygging 8

Informasjon er kun gitt til referanseformål.

Ikke medisinske. Ved første tegn på sykdommen, kontakt lege.

Flere Artikler Om Typer Acne