For de fleste vises en armhulen utslett regelmessig. Dette er et varmt og fuktig sted hvor patogener og opportunistiske mikroorganismer føler seg veldig komfortable. I tillegg er dette området konstant utsatt for mekanisk skade og eksponering for kjemikalier. Den ømme huden i armhulen kan ikke tåle den aggressive innflytelsen og reagerer med utseendet av utslett.

Vanligvis ligger årsakene til fenomenet i egenskapene av hygiene eller mangel på det. Så når akkumulering av svette og smuss i armhulene skaper et gunstig miljø for reproduksjon av bakterier og sopp. Huden i brettene må vaskes oftere enn resten av kroppen. Spesielt i den varme sesongen og etter tung fysisk anstrengelse.

Hyppig bruk av deodoranter og antiperspiranter kan også gi en negativ reaksjon. Slike agenser tetter porene, og kjemiske komponenter bidrar til irritasjon, spesielt i nærvær av mikrotraumas. Du bør velge hypoallergen midler eller redusere bruken av dem til et minimum.

Ofte vises et utslett under armene etter barbering. Huden begynner å rødme, klø, støte og peeling på den. Dette skyldes kutt eller alvorlig friksjon ved bruk av stumpe razors. Det er viktig å velge et kvalitetsverktøy eller velge et annet hårfjerningsverktøy. Det er også nødvendig å myke og fukte huden, behandle den med antiseptika.

Det er ikke alltid lett å kvitte seg med utslett. Hvis årsaken er en sykdom, må du først og fremst håndtere behandlingen, ellers vil problemet ikke forsvinne. Vanligvis er et armhulen utslett et symptom på bakteriell eller soppbetennelse.

Stikkende varme

Det er en bleieutslett forårsaket av overdreven svette. Det oppstår hos personer som er overvektige og de som forsømmer hygiene. Predisponerende faktorer inkluderer også bruk av klær fra syntetiske stoffer og sykdommer forbundet med økt svette. Hudområder utsatt for konstant fuktighet redden og hovelse, berøring av dem forårsaker smerte. Det er en kløe. Det er utslett i form av vannige bobler. De berørte områdene desinfiseres og behandles med tørkesalver. Ved svett svette er det viktig å fjerne spesiell oppmerksomhet på hygiene.

candidiasis

Det antas at denne soppinfeksjonen kun kan påvirke kjønnsorganene. Faktisk føles patogener veldig bra på et fuktig og varmt sted. Spesielt hos mennesker med svært svak immunitet. I fare er diabetikere og hiv-bærere. Infisert vises under armene til den røde utslett og hvite plakk. Det er kløe og hevelse. Antisvampemidler for intern og ekstern bruk, samt å ta vitaminer og immunmodulatorer bidrar til å takle eksacerbasjonen.

erythrasma

Dermatologisk sykdom som oppstår under påvirkning av corynebacterium. Fokus på betennelse er lokalisert i armhulen, lysken, under brystet. På de berørte områdene dannes runde eller ovale flekker, skumle og kløende. På palpasjon er det smerte. Hos pasienter med erythrasma oppstår feber, svakhet og svimmelhet. For behandling av brukte metoder for fysioterapi, behandling av foci med antiseptika og antibiotika.

Pityriasis versicolor

Fungal lesjon av de øvre hudlagene. Utover ser det ut som et flerfarget utslett på den øvre delen av kroppen. Sammen med pigmentplettene vises misfargede områder på grunn av brudd på melaninproduksjon. Den berørte huden bruner ikke. Avfallsproduktene fra patogene mikroorganismer forårsaker desquamation og kløe. Antifungaler bidrar til å takle sykdommen.

Utslett under armene bildet

eksem

Dermatologisk sykdom forårsaket av hormonelle og autoimmune lidelser, samt under påvirkning av patogener. Sykdommen blir raskt kronisk, i hvilke perioder med ettergivelse veksler med forverrelser. Rosa flekker blir dannet på huden med røde hevede kanter. Peeling er til stede. Et lite utslett vises i armhulene i form av papler, vesikler og vesikler med uklart væskeinnhold. Etter åpning av kviser, fortsetter scabs. Omliggende vev svulmer, kløe og vondt. I behandlingen ved hjelp av tørkesalver og andre legemidler, avhengig av sykdommens art. Det kan være hormonelle, antimykotiske og antibakterielle stoffer.

psoriasis

Han er scaly versicolor. Forskere foreslår den autoimmune karakteren av denne sykdommen. Sykdommen er kronisk, med hyppige tilbakefall. Berørt hud tykner og stiger. Den danner en gulaktig eller grå plakett. Peeling oppstår, kløe er mulig. I armhulen er revers psoriasis ofte lokalisert. Det er en oval rød flekker med et minimum av skalaer. Mulig tiltredelse av infeksjon. I dette tilfellet vises pustler. For behandling ved bruk av lokale og systemiske antiinflammatoriske legemidler, glukokortikosteroider, ultrafiolett stråling.

pseudofolliculitis

En tilstand som oppstår ved innfødning av hår. Dette skjer med overdreven stivhet av stengens hud eller mykhet. Håret kan ikke bryte ut og begynner å vokse i retning eller i motsatt retning. Røde papiller vises på huden. Når man går med streptokokker eller stafylokokker, vises suppuration. Vanligvis er det en hårløkke som stikker ut. Det bør trekkes ut med en sterilisert nål eller pinsett. Det betente området må desinfiseres. Hvis pus er tilstede, er antibakterielle salver inkludert i den eksterne behandlingen.

Utfall under armene er ofte en kosmetisk defekt. Men hvis kløe, peeling, suppuration oppstår, må du bekymre deg ikke bare om skjønnhet. I dette tilfellet er det verdt å besøke en hudlege, selv om symptomene raskt passerte. Noen sykdommer blir raskt kroniske, og deretter forfulgt for livet.

Underarm bobler med klar væske

Relaterte og anbefalte spørsmål

9 svar

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,24% av spørsmålene.

Herpes utslett under armen: hvordan de ser ut og hvordan de skal behandles

Herpes er en vanlig virussykdom som har lammende egenskaper. En gang i menneskekroppen, vil han alltid forbli i den. Under armen virker ikke i det hele tatt, impulsen til utviklingen, som regel, er svekkelsen av immunforsvaret. Dette er en dermatologisk sykdom som kan påvirke store områder av huden: de inneholder "bobler" som inneholder serøs væske.

Det berørte området er svært smertefullt, uten riktig og rettidig behandling kan det føre til katastrofale konsekvenser.

årsaker til

Det er mange måter som en infeksjon kan komme inn i kroppen. Dette kan være en luftbåren rute, og seksuell, arvelig, kontakt. Selv det vanlige håndtrykket kan bidra til overføringen. Av denne grunn er statistiske bærere mer enn 90% av hele menneskeheten.

Utmattelse, graviditet, overdreven doser alkohol, overoppheting eller hypotermi, andre infeksjoner eller vanlig stress - disse er utløsere for manifestasjon av herpes under armen.

En sunn person har ingen grunn til bekymring hvis sykdommen ikke manifesterer seg oftere 4-5 ganger i året og forekommer på overflaten av slimhinner eller på leppene.

Det er akseptert å dele infeksjonen i tre typer:

 1. Den første er begrenset til ovennevnte utslett på leppene og bærer ingen spesiell fare.
 2. Den andre forårsaker smerte og andre tegn på skade i kjønnsystemet.
 3. Den tredje kan provosere kyllingpokker eller bli til helvedesild.

Symptomer på sykdommen

Forløpet av sykdommen i hver person kan forekomme annerledes, men noen tegn er det samme for alle:

 1. De fleste pasienter rapporterer smerter i lumbalområdet som går før sykdommen starter. Noen ganger er det i stand til å manifestere seg gjennom hele dagen, og i sin natur varierer det fra kjedelig til brennende.
 2. Ofte med herpes under armen, er det en økning i lymfeknuter.
 3. Det er utslett, det blir til slutt en masse bobler, innvendig som det er en uklar væske.
 4. Ofte vokser boblene og dekker store områder av huden mens du opprettholder generell ømhet.

De viktigste områdene som er utsatt for sykdommen, er brystet og ryggen, skulderen og under armene og lumbalområdet. Mye sjeldnere, manifestasjoner kan være i ansikt og nakke (inkludert øyne, panne og hyppige forkjølelser på nesen og under nesen), samt forekomme nær ørene og på tungen.

Bildet nedenfor viser eksempler på utslett herpes under armen:

Effektive behandlinger

Først av alt må du forstå at du ikke bør prøve å diagnostisere oksygen herpes selv. I tilfelle kløe, peeling og rødhet, er det bedre å konsultere en lege og gjøre alle nødvendige tester. Spesialisten vil foreskrive komplekset av narkotika som raskt og effektivt eliminerer sykdommen.

Midler som kan være i oppskriften, det er både utenlandsk produksjon og innenlandske kolleger. Prisklasse kan variere også, og veldig betydelig. Den mest effektive er med rette ansett Valotsiklovir, Famvir, Acyclovir og Isoprinosine og Metisazon. Videre antiviral terapi, fremme gjenvinning betyr Analgetisk tegn (Ketonal, ibuprofen, paracetamol og aspirin); øke immunitet (f.eks Amiksid) styrkende (vitaminer, Echinacea og andre infusjoner).

Behandlingen som tilbys av tradisjonell medisin bør ikke kastes til side. Som de viktigste, selvfølgelig, vil disse tiltakene ikke være nok, men for å lette symptomene (smerte og kløe) av herpes under armen er det innenfor hans makt. Ulike tinkturer og avkok, samt tørke og lotioner, kan takle viruset.

Buljonger som kan hjelpe i kampen mot herpes:

 1. Bland en teskje skinn, immortelle, mynte, burdock og yarrow og hell 1 liter kokende vann. La det stå, bruk både innad og utad.
 2. 2 ss burdock hell 0, 3 liter vann, deretter sakte varme på lav og brann og la den brygge i minst tre timer. Ta oralt før hvert måltid.
 3. Propolis kan legges til drikke, ikke overstige en dose på mer enn 15 dråper per dag.

Tørk huden kan desinfisere løsningen. For matlaging må du blande vann og tjære i like store mengder, og tilsett aloe juice med eple cider eddik. Et annet alternativ er en blanding av løkjuice med celandine, litt fortynnet med kokt vann.

Fullstendig beskytte deg mot herpes er ikke mulig, fordi ofte en person ikke engang mistenker tilstedeværelsen av et virus inni kroppen før han manifesterer seg. Men å engasjere seg i å styrke immuniteten deres, for ikke å provosere en infeksjon, er tilgjengelig for alle.

For å gjøre dette, må du utføre enkle anbefalinger: opprettholde en sunn livsstil, spise sunn mat og unngå hyppig bruk av alkohol, ikke tilbringe mye tid i solen, for å hindre utvikling av andre kroniske sykdommer.

Utslett eller spottet armhule

Hudutslett påvirker hudutseende, farge eller tekstur. Huden i okselområdet kan bli rød, hovent, humpete, sprukket, flakete, skjellende, blærende, ujevn, smertefull. I tillegg kan utslett forekomme og forsvinne alene eller kreve spesiell behandling.

Voksne (menn og kvinner), så vel som barn som er fysisk aktive, arbeider i fuktige eller varme forhold, eller har en sensitiv hudtype, kan lide av utslett med høyere sannsynlighet.

Endelig kan det virke alvorlig eller mild, på en armhule, både på samme tid eller rundt dem, som påvirker overkroppen eller området nær skulderbladene. Noen ganger kan utslett spre seg til andre deler av kroppen.

Relaterte symptomer

Avhengig av årsaken kan utslettet være rødt eller hvitt, huden kan bli klumpete eller bli dekket av akne, det kan lukte, bli ledsaget av kløe, hevelse, utslipp eller pus, brennende, følsomhet eller smerte.

Noen ganger kan en armhulen utslett også bli ledsaget av symptomer som armpit ødem, rennende nese, svette, halsont, hodepine, kuldegysninger og feber, smerter i bein eller ledd og stivhet.

[advarsel] Ved leddsmerter, hevelse i ansiktet, leppene eller tungen, innsnevring av halsen, kuldegysninger og feber eller endring i bevissthet, oppsøk legehjelp. [/ advarsel]

Foto utslett

For en visuell fremstilling av hva slags utslett kan ha en armhule nedenfor er noen bilder. Men det kan se annerledes ut, avhengig av faktorer som farge, hudfølsomhet etc.

Helvedesild Candidiasis - gjærsvepsinfeksjon Utslett etter kontakt med giftig ivy Suppurativ hydradenitt - purulent betennelse i svettekjertler

årsaker

Effektiv behandling av utslett i armhulene krever riktig diagnose. Det kan variere avhengig av årsaken til utslett.

barbering

Hårfjerning, spesielt med en gammel og kjedelig barberhøvel, kan føre til irritasjon, skader på huden, forbrenning, røde støv, inngrodd hår, eller til og med bidra til spredning av infeksjon, noe som fører til utslett. Noen mennesker har også utslett etter epilering eller plukking av hår. For å forhindre dette problemet, kan du prøve å bruke alternativer til barbering - voks, laser hårfjerning, eller bruk gode barberkremer eller lage langsomme og korte bevegelser for å minimere skade på huden.

Varme og svette

En annen vanlig årsak til hudutslett er blokkert svettekjertler. "Symptomene spenner fra overfladiske vesikler til dype røde støt" [mayoclinic.org]. Det påvirker ofte barn, men kan også påvirke voksne (menn og kvinner).

En økning i temperatur, fuktighet og friksjon i armhulen fører også til ubehag og utslett. "Rashes er dannet i form av kviser eller støt" [skincare.lovetoknow.com] og oppstår når temperaturen er spesielt høy, for eksempel om sommeren.

Disse utslettene er deres egne. For å redusere eksponering for høye temperaturer, bør du prøve å bruke lette, lette klær i varme årstider og bruk Calamine lotion eller hydrokortison krem ​​for å berolige irritasjon.

Svampinfeksjon eller candidiasis

Tilstedeværelsen av et Candida-slekt i armhulen kan føre til svamputslett. Det strekker seg vanligvis til nesten alle områder av kroppen, men det er vanligere i områder hvor huden kan røre eller gni mot hverandre, som armhulene, lysken, området mellom fingrene og tærne "[Healthline.com].

Thrush utvikler seg godt i et svett, varmt og fuktig miljø. I tillegg tillater det varmt vær, dårlig hygiene og tett eller syntetisk klær det å formere seg og spre seg.

Personer som lider av overvekt, diabetes, har gjennomgått antibiotikabehandling, har svak immunitet, for eksempel lider av hiv eller aids, arbeider på våt vei, har betennelsessykdommer eller graviditet, har økt risiko for å utvikle candidiasis, inkludert aksillær soppinfeksjon.

Med sykdommen blir det observert utslett, som ledsages av kløe, rødlilla flekker, gule eller hvite stoffer på det berørte området, flaking av huden, ømhet, rødhet, purulent akne. Behandling utføres med antifungale legemidler som ketokonazol, clotrimazol, amfotericin B, nystatin eller soppdrepende kremer, salver og kremer.

Suppurativ hydradenitt

Det refererer til en "hudsykdom som forårsaker abscesser og arr" [webmd.com], ofte påvirker områdene av anus, baken, lysken, brystet og underarmene, men kan spre seg til nakke, rygg, ben eller ansikt. Årsaken til denne tilstanden er ikke helt klar, men det antas at dette er en betennelse i blokkerte hårsekk eller apokrine svettekjertler.

Behandling inkluderer bruk av kortikosteroider, legemidler basert på retinoider (vitamin A), adalimumab, infliximab, cyklosporin, samt laserterapi eller kirurgi.

HIV-infeksjon

Ved første fase manifesterer HIV-viruset seg i form av utslett som kan påvirke ulike deler av kroppen, inkludert armhulene, brystet, skuldrene etc. Dette skjer vanligvis innen to måneder etter infeksjon. Det er "flat eller knapt uttalt utslett med små rødaktige prikker / flekker (som ligner eksem) hos mennesker med rett hud og mørk lilla / svart i mennesker med mørk hud" [dred.com].

Slik utslett klipper ikke og forsvinner innen tre uker. Men for å lindre tilstanden kan du prøve hydrokortisonkrem eller benadryl for å redusere kløe, unngå varme dusjer eller bad, direkte sollys.

Deodoranter og antiperspiranter

Et utslett kan oppstå hvis du er allergisk mot noen av ingrediensene i en deodorant eller antiperspirant. Huden er ofte "kløende, humpete og røde, og kan flake, peel, blister" [allergies.about.com].

For å unngå dette, må du bytte ut en deodorant eller antiperspirant, bruk hypoallergen merker for sensitiv hud.

Kontakt dermatitt

Allergiske reaksjoner på ulike kjemikalier, så som såpe, barberkrem, kroppsrør, kosmetikk, syntetisk klær, dufter eller vaskemidler, kan forårsake utslett, ofte rødt og kløende. De utvikler seg når armene i armhulene er i kontakt med allergener.

lymfom

Lymfom kan noen ganger provosere "kløende utslett... i hudfolder" [healthline.com], armhulen er ikke noe unntak. Kan være ledsaget av lymfødem eller betennelse i lymfeknuter.

ringorm

Ringorm eller helvetesild "forårsaker skalete, korsete utslett som kan vises som runde, røde flekker på huden" [medisinenet.com]. Hårtap, peeling, kløe, blemmer og andre symptomer kan også forekomme.

Staphylococcus infeksjon

Staphylococcus er en bakterie resistent mot meticillin og beta-laktam antibiotika. Det finnes to typer av methicillin-resistent Staphylococcus aureus: vanlige (CA-MRSA) assosiert med dårlig hygiene, kontakt med forurensede klær og nosocomial (HA MRSA) forbundet med kirurgiske prosedyrer, intravenøse katetere, etc...

Den første typen påvirker ofte riper, scuffed eller skadet hud områder, samt områder med mye hår, for eksempel "rumpe, armhulene, halsen og haken» [healthline.com]. Infiserte områder blir hovne, fylt med væske, rødt og smertefullt.

Det behandles med antibiotika og drenering. Det er nødvendig å følge reglene for personlig hygiene og unngå å dele personlige eiendeler (håndklær, barberhøvler, sportsutstyr), ta en dusj etter sportsbegivenheter, desinfiser klær, vask hendene regelmessig, etc.

Andre grunner

Foruten de ovennevnte, kan et utslett i armhulene være forårsaket av noen grunner eller faktorer, som inkluderer helvetesild, follikulitt, diabetes (gjør folk utsatt for soppinfeksjon), graviditet (majoriteten av kvinnene i denne perioden er sårbare for soppinfeksjoner), ring granuloma og dårlig personlig hygiene.

Det er andre mulige årsaker til utslett, slik som overdreven svetting, dermatitt, iktyose, bites, eksem, impetigo, Lyme sykdom, rosa zoster, Kawasakis sykdom, psoriasis, akne, cellulitt, elveblest og mange andre.

Baby utslett

Vanlige årsaker utslett hos barn er eksem, røde hunder, soppinfeksjoner, seboreisk eksem, kontakteksem, erythrasma, acanthosis nigricans, psoriasis, ringorm og andre

Utslett med kløe

Pruritisk utslett kan forekomme når ringorm, psoriasis, eksem, lymfom (krefttype påvirker lymfeknutene), kontakt dermatitt, allergi deodorant, HIV-infeksjon, soppinfeksjon, og andre follikulitt.

For å takle dette problemet er det nødvendig å behandle grunnårsaken. Du kan også prøve ulike hjemmemedisiner og tips for å lindre kløen, inkludert bruk av fruktpasta, friske basilikumblader eller peppermynteblader. Appelsineddik, aloe vera, leire og havregryn eller mel kan også hjelpe.

Til slutt må vi unngå fristelsen til å klø armhulene, selv om det er en brennende følelse, kan du prøve kalde omslag, kaldt bad, anti-inflammatoriske, antihistaminer, kremer og salver som inneholder mentol, fenol, kamfer, Pramoxine, difenhydramin, benzocaine, og så videre. D., og også hydrokortison.

Rødhet utslett

I tillegg til kløe, kan utslett også være ledsaget av rødhet (fra mørkrød til brunaktig rød). Det kan være en brennende følelse, smerte, tuberøsitet, klar eller gul utslipp. Disse symptomene kan spre seg til andre deler av kroppen, for eksempel baken eller lysken.

Noen av de mest vanlige årsakene er barbering, soppinfeksjon, candidiasis, follikulitt, HIV, ved hjelp av noen deodoranter, kontakt dermatitt, disseminert granuloma ringformet, lymfom, flegmone, ringorm, eksem, elveblest og andre.

Smertefullt utslett

Smerte kan være stump, skarpe eller brå, og utslett i dette tilfellet kan være en rød, kløende, klumpet og t. D. Suppurativny hidradenitt, stafylokokk-infeksjon, helvetesild, flegmone, urtikaria, eksem, follikulitt, kan enkelte allergiske reaksjoner og andre sykdommer fremkalle smerte utslett i armhulen.

Du kan prøve ulike hjem rettsmidler for å lindre tilstanden. I tillegg kan ulike kremer eller stoffer bidra til å håndtere de smertefulle opplevelsene. Det er nødvendig å konsultere en lege for behandlingsrekommendasjoner.

behandling

For behandling av aksillær utslett forårsaket av virus, brukes antivirale legemidler, i tilfelle av en bakteriell infeksjon, vil antibiotika bli påkrevd, mens utslett forårsaket av en sopp har kreftfremkallende midler. For å hjelpe til med å lindre noen av symptomene, kan du prøve hjemme rettsmidler, antiinflammatoriske stoffer, antihistaminer (i tilfelle allergier) og andre medisiner.

Hjem rettsmidler

 • Is - brukes i form av ispakker (eller isstykker innpakket i en ren klut) for å redusere kløe
 • E-vitamin, aloe vera og tea tree olje. Påfør vitamin E olje, te og aloe vera for å berolige og redusere betennelse.
 • Vitamin C - øke inntaket for å redusere hudinfeksjoner
 • Sitron - tørk underarmområdet for å drepe bakterier. Fungerer også som en naturlig deodorant. Ikke bruk umiddelbart etter barbering.
 • Fortynnet tea tree olje - brukes til å drepe sopp og redusere kløe
 • Bake sodavann - Legg til omtrent en halv teskje til badevannet eller i armhulene for å gjøre huden tørrere.

Andre nyttige verktøy inkluderer en blanding av kokosolje og lavendel (hjelper til å takle irritasjon og utslett), hakkede friske jordbær og fløte (lindre irritasjon) og en pasta av neem blader (antiseptisk og antibakterielle egenskaper).

Antifungal kremer bør brukes når årsaken til utslett er soppinfeksjoner og antibiotiske salver, når årsaken er en bakteriell infeksjon.

Noen av kremer, som hydrokortison, benadril, calamine lotion, beroliger huden godt etter mild irritasjon (med kløe, ubehag eller smerte).

Armpit utslett hos voksne og barn: årsaker, behandlingsmetoder

Utslaget i armhulen er et ubehagelig fenomen, ikke bare å ødelegge hudens utseende, men også noen ganger signalere utviklingen av en alvorlig sykdom. Vanligvis er utslett under armhulen ledsaget av intens kløe og irritasjon i huden, noe som gir en person stor angst.

Den patologiske tilstanden til huden er oftest kjent hos kvinner og barn, ekstremt sjelden diagnostisert hos eldre. Terapi består hovedsakelig i behandling av det berørte området av kroppen med eksterne preparater, i noen tilfeller brukes systemiske medisiner eller kirurgisk inngrep er foreskrevet.

Årsaker til utslett i armhulen

Det er mange årsaker til dannelsen av aksillære utslett. Patologisk fenomen er smertefullt og smertefullt, som i de fleste tilfeller, ledsaget av brennende og utålelig kløe. Ujevne faktorer kan provosere utslett under armene hos voksne og barn.

Faktorer av utslett hos voksne

Et utslett i armhulen hos voksne virker under påvirkning av to typer faktorer: forårsaket av manglende overholdelse av hygieniske regler og signalerer utvikling av patologi. Den første typen inkluderer følgende faktorer.

 1. Ignorer hygieneregler. Personer som lider av fedme, har hormonforstyrrelser i kroppen, engasjert i tungt fysisk arbeid, preges av økt svette. På dagen bør de ta et bad eller bruke dusjen minst to ganger. Hvis du ikke følger kroppens renhet, er huden i armhulen irritert og dekket av utslett.
 2. Barbering. På grunn av unøyaktig barbering er underarmshuden irritert, dekket med små riper, kløe. Barbering trenger bare en kvalitetsmaskin, etter en pleieprosedyre for å smøre hudmykningskremet.
 3. Deodoranter og antiperspiranter. Disse omsorgsfulle medisinene blokkerer ofte sebaceous og svettekjertlene. Som et resultat blir huden irritert, rød, begynner å smerte og kløe intensivt.
 4. Allergi. En armhuleutslett skyldes ofte en allergisk reaksjon på hygieneprodukter. Barberingsskum, dusjgeler, kroppsrør kan virke som allergener. Merkelig nok, etter barbering kremer ofte blir irriterende, som, synes det, bør myke og gjenopprette huden.
 5. Gni huden med klær. Huden under armene er tynn og øm, det er lett irritert av trange og ubehagelige klær. Som et resultat dannes et kløende utslett i armhulene.

Den andre typen inkluderer de faktorer som er beskrevet nedenfor.

 1. Candidiasis. Skader på huden av gjærlignende sopp. Infeksjonsbærere er personer som ikke overholder hygieniske regler. Du kan hente svampen på offentlige steder: bad, solarium, svømmebassenger. Den infiserte armhulen rødmer, er dekket av utslett, klør mye. Candidiasis er i stand til å spre seg raskt gjennom kroppen, så det må behandles raskt.
 2. Eksem. Kronisk ikke-smittsom patologi av huden av en inflammatorisk natur, manifestert av skumle utbrudd. Syk hud anstrengt, dekket med sår, blemmer, skjellformasjoner, kløe intensivt.
 3. Psoriasis. Kronisk ikke-smittsom dermatose, ledsaget av utseende av kraftig kløe og skumlet skorpe på kroppen.
 4. Skrubbsår. Inflammasjon av hårfollikelen med dannelsen av en purulent kjerne. Staphylococcus aureus, mindre ofte streptokokker, spiser sykdommen. Flere kokter kan vises samtidig på kroppen.

Faktorer av utslett hos barn

Ofte er utslett i armhulene hos spedbarn resultatet av stikkende varme - hudirritasjon på grunn av overdreven svette og langsom fordampning av svette. Et barn på kroppen danner utslag av rosa eller mettet rød farge, bestående av små bobler.

Utslippene prikker huden ikke bare under armhulen, men i lysken, på brystet, på innsiden av albuene og knærne, bak ørene. Kløe oppstår vanligvis i den varme årstiden hvis babyen overopphetes.

På begynnelsen fanger irritasjon bare ytre lag av huden, slik at barnet ikke opplever ubehagelige opplevelser.

I tilfelle infeksjon fyller boblene med gul væske, ekspanderer, brister, forlater ganske store sår bak. Som et resultat kan alvorlig purulent hudsykdom utvikle seg - streptoderma, som krever komplisert terapi.

Derfor bør stikkende varme i et barn ikke behandles uforsiktig. Foreldre bør nøye overvåke rensligheten til babyens kropp. Irritert hud skal skylles regelmessig med lunkent vann og blottet med et håndkle. Da bør barnet være naken for å ta luftbad.

Tørr hud anbefales å bli behandlet med babypulver, men du bør ikke smøre det med kremer og salver.

I tillegg til utslett, kan utslag i armhulenes bekken bli provosert av følgende faktorer:

 • candidiasis;
 • Matallergi;
 • Kontakt dermatitt;
 • Ikke-overholdelse av hygieneregler.

Hvordan behandle utslett i armhulene

Du bør ikke selvstendig forsøke å bestemme årsaken til utslett og selvmedisin. Hvis det oppstår en armhuleutslett, må du gå til en medisinsk spesialist.

Før du forskriver en behandling, må dermatologen finne ut hva patologien er, hvilken faktor den provoseres. Hvordan behandle hudutslett forårsaket av ulike faktorer?

Hvis utslett er en konsekvens av en virusinfeksjon, foreskrives antivirale legemidler, hvis en bakteriell infeksjon oppstår, foreskrives antibiotika. I tilfelle av hudlesjoner med soppinfeksjon, brukes antifungale medisiner.

For å lindre kløe, lindre smerte og irritasjon, kan du bruke hydrokortison salve, Benadril krem. Hvis utslett utløses av en allergisk reaksjon, foreskrives antihistaminer.

Tradisjonell medisin

Tradisjonelle medisiner kan brukes som et ekstra middel for å eliminere utslett.

 • Ispakker. Isstykker er pakket inn i klut og påført den berørte huden for å lindre kløe.
 • Sitron. Ferskmasse gniddt aksillært fossa. Sitrusjuice oppfrisker huden og ødelegger bakterieinfeksjonen. Det er umulig å utføre behandling etter barbering.
 • En oljeoppløsning av vitamin E. Det påføres huden for å lindre irritasjon og betennelse.
 • Tea tree essensielle olje. Det påføres huden for å redusere kløe og ødelegge soppinfeksjonen.
 • Lavendel og kokosoljer. Denne blandingen brukes til å eliminere lesjoner og lindre irritasjon.
 • Krem av jordbær og krem. Den har en beroligende effekt, myker huden.

Vi anbefaler å lese:

Armpit hydradenitt: årsaker og metoder for behandling;

Forebygging av utslett under voksne armer

Hvis det oppstår irritasjon, bør det berørte hudområdet ikke kammeres, ellers kan den patologiske prosessen økes. Hvis du er utsatt for allergiske utslett, er det ekstremt nødvendig å bruke kosmetiske preparater og omsorgsmidler.

Det er nødvendig å bruke klær som er behagelige og frie, ikke kutte under armhulene, ikke begrensende bevegelser, laget av naturlige stoffer. Du bør ikke kjøpe T-skjorter, topper, bras laget av syntetiske materialer.

Hvis kroppstemperaturen har økt etter utseendet av utslett, og armhulene har hevet og begynt å skade, bør du umiddelbart gå til en medisinsk spesialist.

Forebygging av utslett under barns armer

Foreldre skal være kompetente til å lage barnets kosthold, siden utslett på barns hud er oftest et resultat av matallergi. Spesielt forsiktig må du behandle babyen din med nye retter. Hvis det etter en spising av et bestemt produkt oppstår en hudreaksjon hos et barn, bør allergenet straks fjernes fra menyen.

Det er nødvendig å bade barnet regelmessig, vask grundig alle kroppsbuer og hudfeller.

Hvis du bruker en hygienisk når du bader, bør den vaskes grundig av huden. Partikler av såpe eller sjampo, som er igjen på barnas kropp etter badprosedyren, er irriterende for huden.

Hvis babyen er i et for varmt og fuktig rom i lang tid, begynner kroppen å feie. Derfor må foreldrene sørge for at temperatur og fuktighetsnivå i barnehagen forblir på et optimalt nivå. Å kjøpe baby klær bør bare være av naturlige stoffer, det bør være lett, romslig og komfortabel.

Armpit utslett hos voksne og barn: hvordan det ser ut, forårsaker, behandling

En armhuleutslett kan forekomme av flere årsaker, vanligvis forårsaket av sensitiv hud, deretter gnidning, irritasjon etter barbering og mangel på hygiene.

I de fleste tilfeller er utslett et midlertidig symptom som vanligvis kan behandles med enkle medisiner og hjemmemedisiner.

Imidlertid krever noen årsaker til armhulen utslett medisinsk hjelp og behandling.

Vurder de forskjellige typer armhulenes utslett og forklar behandlingsalternativene for hver av dem.

Årsaker og symptomer på armhulenes utslett

Det er mange forskjellige årsaker til utslett under armene. De vanligste er listet opp nedenfor.

Hudgni

Armpit utslett hos voksne og barn kan oppstå på grunn av gnidning av huden, noe som forårsaker irritasjon. Områder i kroppen hvor huden er bøyd, er særlig utsatt for irritasjon.

I dette tilfellet har utslett følgende symptomer:

 • rød farge;
 • irritert og gniddt hud;
 • brennende og kløe;
 • ofte oppstår irritasjon i striper;
 • hevelse og sprukket hud i alvorlige tilfeller.

Ofte skjer dette utslett under armhulen under fysisk trening, ubehagelig klær, overdreven svette.

Mange opplever også dette problemet i løpet av våren og sommermånedene, med økt svette, våt hud irriterer raskere.

Varmeutslett under armene

Eksponering for varme og svette på huden kan forårsake irritasjon og utslett. I de fleste tilfeller forårsaker en slik bitter under armene et utslett, som har slike karakteristiske trekk:

 • liten størrelse;
 • rød farge;
 • litt konveks form av utslett.

Slike utslett forstyrrer ofte i varme årstider eller i varme klima.

Irritasjon etter depilering eller underarm barbering

Ofte oppstår en armpit utslett etter avhending eller barbering. I de fleste tilfeller er det ikke farlig og går gjennom tiden.

Kontakt dermatitt

Kontakt dermatitt oppstår når det kommer i kontakt med et allergen eller irriterende, noe som forårsaker en immunrespons. Denne allergiske reaksjonen utvikler seg vanligvis innen få timer etter eksponering for allergener.

Kontakt dermatitt forårsaker slike symptomer:

Det er mange forskjellige årsaker til kontaktdermatitt. Noen av de vanligste er:

 • kjemikalier i rengjøringsprodukter og personlig pleieprodukter;
 • mat eller miljø allergener;
 • medisiner;
 • insektbitt.

eksem

Eksem er en ikke-smittsom, kronisk tilstand preget av betennelse i huden. Dette skjer oftest i områder av kroppen der hudfold er tilstede.

Eksem er vanlig hos barn.

Eksem forårsaker disse symptomene:

 • rødhet;
 • kløe;
 • tørt;
 • sprekker;
 • klar væske kan frigjøres ved kaming.

Eksemens utslett varer vanligvis mer enn en uke. En axillær utslett kan oppstå sammen med lignende flekker på andre deler av kroppen, som albuene, knærne og halsen.

Personer med eksem kan oppleve utbrudd på bestemte tider av året eller når de er syke eller stresset.

Seborrheisk dermatitt

Seborrheic dermatitt er en type eksem som utvikler seg rundt fettkjertlene. Det forårsaker symptomer som er forskjellige fra eksem.

Seborrheisk dermatitt bidrar til følgende symptomer:

Hvite eller gule flak kan også danne seg på huden.

sopp

En type sopp, kalt Candida, forårsaker soppinfeksjoner. Candida forårsaker vanligvis utslett som forårsaker:

ringorm

Ringorm er en vanlig type soppinfeksjon som forårsaker rødt utslett.

Ringorm kan forårsake:

Hvordan behandle en armhuleutslett hjemme

De fleste typer armhulenutslett som skyldes allergiske reaksjoner eller generell hudirritasjon, svarer godt til hjemmebehandling. Du kan prøve følgende metoder:

 • Hold oksygenhullene kule og tørre ved å ha på deg løse klær og en vert;
 • Hold deg ut i solen mindre og prøv å ikke svette;
 • hvis det er nødvendig med allergisk utslett for å eliminere kontakt med allergenet;
 • når utslett klør, prøv å forsiktig slå den, ikke å kamme;
 • ta et varmt bad med tilsetning av havregryn, eddik, salt eller natron
 • Påfør glyserinbaserte fuktighetsgivende midler og medisinske salver og kremer flere ganger om dagen.
 • Unngå lange perioder i vannet, inkludert en lang dusj eller et bad.

Noen naturlige behandlinger kan også bidra til å redusere de fleste armhulenes utslett, men det er verdt å merke seg at det er lite vitenskapelig bevis for å støtte bruken av dem.

Alternativ hjem rettsmidler for behandling av armhulen utslett:

 • kokosnøtt olje;
 • lokal vitamin B-12;
 • solsikkeolje;
 • hypnose;
 • meditasjon;
 • akupressur, som innebærer å påføre trykk til bestemte punkter på kroppen;
 • massasje.

Noen av årsakene som forårsaker subkutane utslett krever behandling med reseptbelagte legemidler.

OTC-produkter til behandling av allergiske reaksjoner og andre hudirritasjoner inkluderer:

 • bruk av OTC hydrokortison kremer (0,5-1,0%) flere ganger om dagen i flere dager;
 • antihistaminer, hvorav noen inneholder ingredienser som forårsaker døsighet, noe som kan lette søvn og dermed forhindre riper
 • bruk av lotioner eller kremer;
 • bruk av OTC-antifungale kremer, geler eller sprayer daglig i 2 uker hvis Candida eller ringorm forårsaker utslett.

En armhulen utslett som følge av kroniske hudsykdommer krever ofte behandling. Imidlertid anbefaler legen i de fleste tilfeller å prøve en blanding av OTC-produkter og hjemmehjelpemidler før reseptbelagte legemidler.

Reseptbelagte behandlingsmuligheter for personer med eksem inkluderer:

 • aktuelle steroidkremer;
 • lokale PDE4-hemmere eller kalsineurininhibitorer;
 • Fototerapi ved hjelp av ultrafiolett stråling for å øke produksjonen av vitamin D;
 • Biologiske preparater som inneholder modifiserte varianter av humane immunproteiner.

Behandlingsmuligheter for seborrheisk dermatitt inkluderer:

 • bruk av antifungal kremer;
 • vaske området med produkter som inneholder sinkpyrition;
 • mykgjørende skalete flekker hver dag med eksfolierende produkter
  ved bruk av aktuelle kortikosteroider, reseptbelagte antisvamp kremer eller nonsteroid kremer under eksacerbasjoner, som angitt.

forebygging

Å forstå hva som forårsaker armhulen utslett kan bidra til å minimere sine problemer.

Generelle anbefalinger for forebygging av aksillære utslett inkluderer:

 • identifisere og forhindre allergener der det er mulig
 • bruk av naturlige produkter for luktfri hudpleie;
 • Bader regelmessig i varmt vann, men ikke lenge.
 • bruk av pulver for å forhindre gnidning i varmt vær eller
  iført klær og undertøy som passer riktig
 • Hyppig vask av klær, sengetøy og håndklær;
 • vask hendene eller kroppen etter kontakt med jord, dyr og planter;
 • unngå å dele håndklær, kammer eller klær med andre mennesker;
 • iført løs klær laget av naturlige materialer i varmt vær;
 • Tilførsel av husdyr og husdyr med alle anbefalte vaksinasjoner.

Mulige komplikasjoner

Med riktig forsiktighet, forårsaker de fleste armhulen utslett ikke noen komplikasjoner. Men uten riktig oppmerksomhet på problemet, kan arr og infeksjoner utvikles. Arr fra slike utslett oppstår vanligvis etter alvorlig riper eller infeksjon.

Kronisk alvorlig utslett eller de som ikke forsvinner med grunnleggende behandling, har som regel et bredere spekter av komplikasjoner.

For eksempel er det en lang liste over allergiske tilstander som er forbundet med eksem, inkludert astma og allergisk kontaktdermatitt. I tillegg kan alvorlige sopp- og bakterieinfeksjoner føre til livstruende komplikasjoner, inkludert sepsis og indre organsvikt.

Når skal du se lege

Hvis du har alvorlig eller kronisk utslett, bør du kontakte en lege så snart som mulig for å finne årsaken og mulige behandlingsmuligheter.

Personer med utslett som ikke ser ut som en åpenbar grunn eller ikke går bort etter den primære behandlingen, bør konsultere lege.

Noen utslett er et resultat av alvorlige sykdommer som krever beredskap, for eksempel en alvorlig infeksjon eller en allergisk reaksjon. Imidlertid er disse utslettene ganske sjeldne.

Nødhjelp er nødvendig for utslett som:

 • dekker hele kroppen eller det meste av det;
 • ledsaget av feber;
 • utvikle seg plutselig og spre seg raskt;
 • forårsaker alvorlig smerte eller alvorlig hovne;
 • blødning, utslipp av pus;
 • ledsaget av kvalme, oppkast, diaré eller forstoppelse;
 • ikke svare på over-the-counter eller hjemme rettsmidler;
 • følge svimmelhet eller forvirring.

Vanligvis kan en armhuleutslett bli kurert hjemme uten problemer, men hvis du har for store sterke symptomer, bør du konsultere en lege.

Artikkelen bruker materialer fra tidsskriftet Medical News Today.

Blister under armen: behandling. diskusjon

Kjære besøkende på portalen Lady-up.ru - i dette emnet vil vi diskutere alle problemene knyttet til blister under armen.
Hva er det Årsakene til utseendet deres? Symptomatologi? Kanskje vet du hvordan du skal behandle dem? Eller du kan gi noen tips til fremtidige gjester på nettstedet vårt om temaet forebygging og forebygging av blærer under armen - vær sikker på å legge igjen din kommentar-tilbakemelding, vi vil være veldig takknemlige for deg!
For de som lider av denne ulykken og ikke vet hvordan man skal kurere det - spør spørsmålene dine i kommentarene, så vil vi prøve å hjelpe deg så snart som mulig.
Mer informasjon om blisters finner du her.
Få svar uten å gå hjem!

Jeg er enig med alt at det ikke er veldig fint. Jeg har bare møtt slike blærer en gang. Uten å nøle, snudde jeg umiddelbart til vennene mine for å spørre om noen hadde slike blærer. En kvinne råde meg til å lage åndskrem og alt gikk om et par dager, kondolanser til alle som kom over eller oppdaget. Men jeg var ikke så vondt som i bildet.

Enhver utdannelse under armhulen er veldig smertefull. Vanligvis oppstår blærer med nedsatt immunitet. Og det er umulig å foreskrive en behandling for deg selv, fordi naturen av wheal kan variere og behandlingen vil avhenge av den. Dette kan være en furuncle, en smaragd eller en betennelse i lymfeknudepunktet. Selvfølgelig er antibiotika uunnværlig. Kan kreve kirurgi.

Jeg vil snart gå, men han hoppet ut av meg (((jeg ble operert på en gang) (Nå igjen (((jeg vet ikke hva jeg gjør)

Årsaker til armpit utslett hos voksne og hva det kan være

Utslett i huden i samme grad forekommer hos både voksne og barn. I de fleste tilfeller leverer de ikke bare moralsk, men også fysisk ubehag. Utslettene er tradisjonelt akkompagnert av kløe, brennende og til og med smertefulle opplevelser. Derfor må det bekjempes. Armpit utslett hos voksne skyldes mange årsaker, og her spiller en alder en person en betydelig rolle.

Feil hygiene

Denne gruppen inneholder årsakene som er aktivert mot bakgrunnen av manglende overholdelse av reglene for hudpleie i dette området. Dette er de vanligste faktorene. Det bør bemerkes at for å unngå utslett provosert av dem, kan du ganske enkelt. For å gjøre dette, sørg for å følge reglene for personlig hygiene, så vel som vær spesielt oppmerksom på hvilke midler som brukes.

I fare er det tradisjonelt folk som lider av overdreven svette. Dette gjelder spesielt for overvektige mennesker. De er sterkt anbefalt å ta en dusj så ofte som mulig, noe som vil bidra til å unngå opphopning av svette, utvikling av patogener og som et resultat utseendet av utslett på huden under armhulene.

Til nå er det følgende årsaker til utslett på bakgrunn av feil hygiene:

Essensen av virkningen av deodoranter er at de tetter porene, med det resultat at svette ikke kan gå utenfor. På grunn av dette akkumuleres det under huden, noe som ofte fører til forekomst av inflammatoriske prosesser, uttrykt i rødhet av huden under armhulene, kløe og brennende.

Hva skal jeg gjøre? Først av alt, prøv å nekte bruken av slike midler. Hvis dette ikke er mulig, på grunn av økt svette eller arbeidsforhold, må den påførte antiperspiranten hver 12. time grundig vaskes. Du kan også velge produkter som ikke tetter porene, men bare gi armhulen en behagelig aroma. Du bør ikke bruke billige skjønnhetsprodukter - velg bare et kvalitetsprodukt.

Det ser bare visuelt ut at denne prosedyren er helt trygg. Faktisk er depilering et betydelig stress for huden. Skarpe kniver skader det, spesielt den tynne huden under armhulen. Som et resultat av dette, vises små kutt, sprekker og riper på den. Svette på dem forårsaker irritasjon, rødhet, kløe og brennende.

For å unngå dette, anbefales det å bruke etter hver prosedyre fuktighetsgivende og helbredende krem, for eksempel barn. Det er også viktig å bruke noen antiseptiske midler som forhindrer utviklingen av betennelse. Prosedyren for depilering skal utføres så sjelden som mulig - bare når hårene er vokst nok. For ofte påvirkning av bladene vil ikke gi huden tid til å gjenopprette, noe som vil føre til de ovennevnte problemene.

En annen vanlig årsak til utslett er under armene. I dette tilfellet snakker vi om trange og ubehagelige klær, som kan gni myk hud i dette området og provosere en betennelsesprosess som utvikles aktivt under påvirkning av svette. Du må også snakke om klær laget av syntetiske materialer, spesielt den som er i direkte kontakt med huden. Syntetikk er preget av å skape en drivhuseffekt. Det er veldig dårlig pustende og fuktighet. Følgelig fordampes all svette, men blir fortsatt på huden, og blir en slags avlsmiljø for patogen mikroflora.

Løsningen på dette problemet er veldig enkelt - å gjennomgå hele garderoben din og om nødvendig kjøpe undertøy laget av naturlige materialer. Syntetisk klær bør være eksklusivt topp - for eksempel bukser, jakke osv.

 • Uegnede hygieneprodukter

Dusj geler, ulike kroppskrem, fuktighetskrem og nærende produkter er grunnlaget for moderne kosmetikk. Men ikke tro at alle er perfekte for deg. Det er sannsynlig at det i deres sammensetning er et stoff som i kontakt med huden, spesielt så tynt som under armhulen, fremkaller irritasjon og utvikling av den inflammatoriske prosessen. Bunnlinjen er at et slikt stoff vil fungere som et allergen, det vil si at personen vil utvikle en allergisk reaksjon.

Det må tas hensyn til at hygieneprodukter som brukes ikke forårsaker ubehag. Hvis det er merket rødme eller brennende følelse etter påføring av krem ​​eller gel, bør den umiddelbart kastes.

allergi

Allergi, generelt, regnes som en av de vanligste faktorene som påvirker forekomsten av hudutslett.

Selv om dette er viktigere for barn, har voksne også ofte lignende fenomener. Spesielt verdt å merke seg matallergi - for å bestemme det er ganske enkelt, siden utslett fra det ikke bare ser under armhulen, men nesten hele kroppen, og som regel forsvinner relativt raskt.

Hva slags mat er allergisk? Det er en spesiell liste som inneholder produkter med økt risiko for å provosere allergiske reaksjoner:

 • honning;
 • sitrusfrukter - sitron, appelsin, mandarin, etc.;
 • valnøtt;
 • sjokolade;
 • fisk;
 • kyllingegg;
 • helmelk;
 • sopp;
 • tomater.

Hvis det er en klar allergi mot en eller flere av de ovennevnte produktene, bør de definitivt utelukkes fra kostholdet ditt. I motsetning til popular tro er allergi et veldig farlig fenomen. I noen tilfeller kan det utvikles i en slik grad at det kan forårsake anafylaktisk sjokk og til og med død i en person.

sykdom

En armhuleutslett kan indikere tilstedeværelsen av en spesifikk sykdom forårsaket av en sopp, bakterier, flått og andre patogener. I dette tilfellet kan kun en spesialist diagnostisere problemet, på grunnlag av en hensiktsmessig laboratorieanalyse.

Listen over de vanligste hudsykdommene som forårsaker utslett under armhulen er:

Svampen til Candide-familien er stadig tilstede i menneskekroppen. I tilfelle provoserende faktorer, kan det begynne å aktivt og ukontrollert multiplisere, noe som vil føre til en slik sykdom som Candida. Hovedårsakene til utseendet er som regel feil hygiene eller utilstrekkelig omsorg for hud og slimhinner.

Candidiasis er karakterisert ikke bare av utslett, og på forskjellige deler av kroppen, men også alvorlig kløe, ubehagelig lukt, betennelse og hevelse i vevet. I motsetning til populær tro er soppen lokalisert ikke bare på kjønnsorganene, selv om dette er hans favorittsted. Det kan multiplisere i alle fuktige og varme deler av menneskekroppen, og armhulen er et slikt sted.

Du kan bli smittet med Candidiasis, ikke bare under samleie, men også når du besøker offentlige steder som badstue, bad eller basseng. Det er også mulig innenlandsinfeksjon, for eksempel hvis du bruker andres hygieneprodukter, det samme håndkleet.

Candidiasis krever nødvendigvis effektiv og rettidig behandling. Til tross for kompleksiteten av terapien er det svært viktig å bekjempe sykdommen fra et synspunkt for å opprettholde sin helse, siden soppen i avanserte tilfeller kan spre seg til hele kroppen.

Akutt purulent betennelse i hårsekkene, sebaceous kjertel og tilstøtende vev. Denne sykdommen er ganske vanlig. På stedet av betennelse fremstår furuncle - en imponerende størrelse pimple med purulent kjerne. Det gir mye ulempe, ikke bare moralsk, men også fysisk, da det gjør vondt mye.

Det anbefales ikke å klemme kjelen hjemme. Det er fare for at pus ikke blir helt fjernet, noe som fører til infeksjonsspredning. En komplikasjon av furunkulose er blodinfeksjon. I tillegg kan mekanisk skade på vevet føre til dannelse av arrvæv.

Derfor anbefales det å behandle furunkulose under tilsyn av en lege. Sår riper og åpner seg som regel, men legen kan på forespørsel fra pasienten utføre en åpningsoperasjon tidligere.

psoriasis

Kronisk hudsykdom av uforklarlig natur. Det antas at det er smittsomt-allergisk i naturen. Vanskeligheter ved å bestemme typen patogen forårsaker det faktum at i dag psoriasis er en uhelbredelig sykdom. Moderne medisiner kan bare redusere symptomer, lettelse og dermed pasientens tilstand.

Nodulære og skumle utbrudd som er karakteristiske for psoriasis, vises under armene. De provoserer puffiness og rødhet i huden, kløe er tilstede. Huden blir som strammet, på grunn av hvilken pasienten knapt kan heve armer. Svett øker irritasjon, men fordi slike mennesker ofte må gå med hendene fra hverandre.

eksem

Akutt eller kronisk inflammatorisk sykdom i huden, preget av uttalt symptomer og en tendens til tilbakefall. Ikke-smittsom sykdom forårsaker imidlertid ubehag for pasienten. Eksem kan oppstå på bakgrunn av eksponering for eksterne stimuli, som temperatur, kjemikalier eller mekaniske effekter, samt sykdommer i indre organer, spesielt lever, nyrer, tarmkanal, endokrine system.

Utslett under armene, på armene, bena, kroppen og andre deler av kroppen, med en purulent, skjellete og boblende karakter - disse er eksterne manifestasjoner av eksem. Symptomer inkluderer uttalt kløe, følelse av tetthet i huden.

Den sanne årsaken til utslaget av utslett under hendene vil bli funnet ut først etter å ha besøkt en spesialist. Det er kategorisk ikke anbefalt å engasjere seg i selvbehandling i dette tilfellet, da dette kan føre til en betydelig forverring av situasjonen. I de fleste tilfeller utgjør slik utslett ingen trussel mot helsen, men noen ganger kan det fortsatt indikere tilstedeværelsen av noen patologiske prosesser i menneskekroppen.

Flere Artikler Om Typer Acne