Mindre hudendringer i penis, skrot eller kviser på hodet på penisen, har ikke særlig skade på en manns helse. Hvis du går til en lege kontor, vil spesialisten eliminere all tvil om faren for utslett, deres innvirkning på kvaliteten på sexlivet. Det skjer at kviser på penis er et tegn på en alvorlig sykdom som må behandles umiddelbart. Tenk på de vanligste årsakene til utslett i det mannlige kjønnsområdet.

Betennelse i sebaceous kjertler

Under ungdomsårene øker androgensnivået i blod og hud og forblir ganske høyt gjennom hele puberteten. En tenårers hud begynner å bli tøff, men sebaceous kjertlene er ennå ikke modne. Derfor er det i alle deler av kroppen der det er oljefollikler og svettekjertler, forhold for utseendet av akne.

Viskositeten av sekretjonen til talgkjertlene øker i nærvær av testosteron. Kanalen i sebaceous kjertelen, og deretter munnen og kanalen på hårsekkene, er tilstoppet med døde hudceller, hudfett og gjørme. Dette forårsaker akne på penis og andre deler av kroppen. Utslett dannes i den nedre delen av penis og i den såkalte koronar sulcus langs kanten av penishodet.

Pimples i den myke huden på penis ligner små knuter, whiteheads. Oppstår slike utslett fra tid til annen, er single eller "okkupere" imponerende i størrelse hud. Hvite kviser på penis er ikke smittsom, hvis de ikke er betent, forårsaker de ikke fysisk ubehag. Du kan ikke klemme disse knutene! Det vil bli betennelse, såret vil bli smittet av mange bakterier, noe som øker sannsynligheten for ulike komplikasjoner.

Gutter bør ikke være flau hvis en pimple hoppet på penis. Dette er en normal prosess knyttet til forfall og modenhet. I fysiologisk seboré, utvikler cyster i sebaceous kjertler hovedsakelig rundt penisens hode. Som regel forsvinner slik akne innen få dager. Hvis kløe og smerte ikke stopper, bør du gå til en lege for en dermato-venereolog. Purulent akne behandles med antibiotiske salver, som vil bli tømt i klinikken.

Kviser på penis (video)

Betennelse i hårsekkene

Kropshår på pungen og ved roten av penis vokser ut av en mikroskopisk pose eller pære. Noen ganger blir enkelte follikler betent, hudområdet blir rødt, og det kan oppstå en hvit tips. Utad, det ser ut som en kvise rundt et hår. Slike betennelser er oftest smertefulle, men med rettidig behandling går de raskt uten alvorlige konsekvenser.

Hvordan bli kvitt akne på penis:

 • ta en dusj, bruk såpe med antibakteriell effekt;
 • desinfiser det betente området med klorhexidin eller medisinsk alkohol; pinsett for å fjerne hår fra akne;
 • bruk Dalacin gel eller antibiotisk salve (tetracyklin, erytromycin) til punktet;
 • gå til et sunt kosthold, øk andelen frukt og grønnsaker i kostholdet;
 • ta vitaminer.

En eller flere purulente akne på kjønnsorganene til menn kan skyldes at porene blir forurenset eller overopphetet når de har grovt sengetøy, for stramme klær. Små røde utslett forekommer som en allergisk reaksjon på syntetiske vaskemidler.

Hvis hygiene og antiseptika blir observert, forsvinner betennelsen innen en eller to dager, såret vil helbrede. For å føle mindre kløe og brenning hele denne tiden, anbefales det å smøre akne med sink salve. Dette verktøyet tørker huden, beskytter skadede områder mot irritasjon.

Seksuelt overførte sykdommer

Akne på penisens hode kan oppstå ved alvorlige sykdommer - infeksjoner overført gjennom seksuell kontakt. Et av hovedtegnene til en STI er smerte, kløe og brenning. Ofte er det vannrike tuberkler eller brune farger. Det skal bemerkes at symptomene på kjønnsherpes, vorter og syfilis er like.

Hvis du konsulterer en lege - andrologist, urolog, hudlege, - spesialisten skal utnevne en undersøkelse. I nærvær av forårsakende middel til seksuelt overførbare sykdommer, vil behandling bli påkrevd, etablering av seksuelle partnere, som også kan lide. Det anbefales at seksuelt aktive menn gjennomgår periodiske medisinske undersøkelser og tester for diagnostisering av seksuelt overførbare sykdommer.

For å forebygge akne på penis bør du bruke kondom, observere personlig hygiene og bruke undertøy av naturlig bomull som vaskes ved høy temperatur.

Hårfollikel på penis

Spørsmål # 477743

Hallo På penis, la han merke til små støt (de er merkbare under ereksjon). Hva å gjøre Kan gi noen salve eller noe annet. Hva er det knyttet til, er alt?

Spørsmål nummer 45314

Tenåringen er 14 år gammel, det er noe som en kvise på skaftet på penis, det er en liten rødhet rundt, erteren føles berørt, og det er små smertefulle opplevelser fra trykk eller skjær!

Spørsmål nummer 42905

Hei, i dag la jeg merke til at en liten rød bump dukket opp på penis, når jeg presser den lett, ser en henbane litt opp. Berøringen er litt solid, men fordi Jeg er redd for at dette er en oppblåst boble av pus, jeg er redd for å trykke hardere. Jeg la merke til i dag, men da jeg ikke visste det sikkert. Det er lite sannsynlig at jeg plukket den opp fra noen, fordi partneren er en og jeg bruker prevensjonsmidler. En støt dannet på huden, dvs. når jeg beveger huden opp eller ned, flytter klumpen med den. Det klør ikke, gjør ikke vondt og viser ikke noe i det hele tatt, det er bare det. Fortell meg hva det er og hvordan det kan bli dannet? Og skal jeg gå til det lokale sykehuset for å se en venereolog. Takk på forhånd!

Spørsmål # 37546

Hallo Dette er situasjonen. Jeg er 17 år gammel, det er hårfollikler på penis og jeg har skutt. Å møte med jenter eller å snakke i det hele tatt vil ikke ha det. På grunn av dette har jeg depresjon.

Spørsmål nummer 366820

God kveld. Fortell oss hva hårsekkene er. Svært plaget av tvil. Hvorfor syntes de? Har jeg en? Kanskje de ikke har noe hår?

Spørsmål # 28996

En pimple dukket opp på penis og under er det noen små - kløe. Hva kan det være?

Spørsmål # 28286

God ettermiddag Denne situasjonen. På penis er hårsekkene veldig merkbare. Og hvor er tråden, når den åpnes, akkumuleringen av Wen (veldig liten). Hva å gjøre

Spørsmål # 26074

Hallo Hva er årsaken til utseendet av hårsekkene på penis? Har alle menn dem? Hvordan bli kvitt?

Spørsmål # 23095

Hallo Jeg er 16 år gammel, jeg har noen tricksters på penis og på skrotum. Skrotumet er helt dekket, på veggen bare et par centimeter, dekket helt fra bunnen, men det er et par stykker og høyere, og selv på hodet selv. Det er flere av dem på bunnen av penis og håret vokser fra dem. Så jeg så på Internett og fant at det kalles hårsekk og at de ikke trenger å bekymre seg. Men ærlig, jeg vil virkelig gjerne bli kvitt dem hjemme. For det første fordi jeg ikke vet hvordan en jente vil reagere på dette i fremtiden. Vel, du forstår! De kom til meg i årene sannsynligvis 10-11. Og stedene, og hvor jeg beskrev dem, er det alt på huden, når huden er strammet, så er det ingenting. Så, hvis du kan, vennligst hjelp!

Jeg har på min hud en halvhjerte prins (zhyroviki). På penisens hud har jeg hjelp for å bli kvitt dem.

Spørsmål: Jeg har hvite kviser på min penis. De er ikke røde, gjør ikke vondt og er knapt synlige, som ligger ved bunnen av penis nær grensen av kjønnshår. Men en av dem er større enn resten. Jeg er jomfru, derfor kan det ikke være en STD (merk: STD er en seksuelt overførbar sykdom). Forklar hva er det?

Svar: Dømmer etter beskrivelsen, dette er ikke noen form for skade på huden, og derfor er det ingen grunn til bekymring. Det faktum at et av disse punktene er større enn de andre, bør heller ikke være skummelt.

Huden til enhver person inneholder hårsekk og sebaceous kjertler. Det er også svettekjertler i huden som ikke knytter seg til hårsekkene. Hårfollikler er på skrotets hud og på penis til veldig forhuden, men ikke alle av dem til slutt vokser faktisk hår. Svettekjertler kan bli funnet i armhulene, nær brystvorter av brystkjertlene, i skjønnhetsområdet og på baken. I noen mennesker blir de lett smittet fra eksternt smuss og samtidig øker og rødmer, blir det mer synlig. Sebaceous kjertler er nesten i hele kroppen. De har et hvitt fettlignende stoff, som kan ses under ekstrudering. Men ikke klem dem! For det første gjør det vondt, og for det andre kan det føre til infeksjon. Med mangel på hygiene er åpningene til talgkjertlene blokkert, deres hemmelighet har ikke en normal utgang til utsiden av huden, noe som fører til økning og betennelse. Dette er akne, som kan virke både på ansiktet og på kjønnsorganene.
I de fleste deler av kroppen er sebaceous kjertlene ikke synlige, siden huden er ganske tykk. Men på penis, hvor huden er veldig tynn, er de mye mer merkbare. Det er disse kjertlene i de fleste tilfeller som er de "hvite prikkene" som talt om av mange.

Sebaceous kjertler på penis

Under puberteten finner mange unge menn forskjellige hvite flekker og kviser på kjønnsorganene deres. Dette er en vanlig forekomst, som i de fleste tilfeller ikke bør være alarmerende. Selvfølgelig kan utseendet på hvite flekker være et tegn på en seksuelt overførbar sykdom. Derfor må de unge mennene som har sex og har det vanskelig å forstå årsakene til utseendet på hvite flekker, besøke en lege.

Uansett, disse hvite prikkene kan i de fleste tilfeller klassifiseres av ett av følgende:

- Hårfollikler. Disse er hvite, litt konvekse punkter plassert på pungen og på den første 2-6 cm kroppen av penis fra basen. På undersiden av overflaten av penis (ved siden av pungen), kan de være plassert over penisens kropp. Noen av disse folliklene vil etter hvert vokse hår, men noen vil forbli for alltid bare i form av hvite prikker. Dette bør ikke forstyrre, og det er ingen grunn til å gjøre noe med dem.

- Akne og akne. De kan oppstå hvor som helst i kjønnsorganene, noen ganger blir rød eller svart. Deres struktur og årsaker til utseende er akkurat det samme som for akne i ansiktet. Tilsvarende under ekstrudering av dem etterlater en hvit masse, og akkurat som det ikke er anbefalt å presse dem: ved ekstrudering du kan bære smitte, og da trenger å gå til en lege og posleduescheee behandling med legemidler som inneholder antibiotika. Anbefalinger er de samme som med akne i ansiktet: hygiene, daglig vask av huden med rennende vann og såpe. Med oppmerksomhet til personlig hygiene ikke umiddelbart, men etter hvert vil disse akne og akne forsvinne.

- Økt sebaceous kjertler. Få har et slikt problem, og det må understrekes at det ikke er farlig og ikke er en seksuelt overførbar sykdom.

I de fleste deler av kroppen er sebaceous kjertlene ikke synlige, siden huden er ganske tykk. Men på penis, hvor huden er veldig tynn, er de mye mer merkbare. Det er disse kjertlene i de fleste tilfeller som er de "hvite prikkene" som talt om av mange.

Regelmessig, en gang i måneden, inspiser ditt seksuelt organ. Forsiktig undersøk alle flekker og mol på overflaten. Ved inspeksjon skal du være oppmerksom på støtene, flekkete flekker og fibrøse seler (hard ujevn formasjon). Noen ganger utgjør de ikke noen fare, men kan også være symptomer på sykdommen på et tidlig stadium.

Fettcyster i form av hvite og tette "støt" kan også vises på pungen, penispenet eller i lysken. De er forårsaket av blokkeringer i sebaceous kjertlene, som produserer fett for hårsekkene. Når du blokkerer utløpet av kjertelen, blir hemmeligheten utskilt av den. Dette kan forekomme fra tid til annen for alle menn.

Cyster er vanligvis små i størrelse og ikke forårsaker bekymring. Som regel er de usynlige. Om nødvendig kan de klemmes ut. Noen ganger, som følge av friksjon om klær, kan en infeksjon komme inn i cysten og det blir betent. Hvis den inflammatoriske prosessen har begynt, kan du ikke selvmedisinere. En slik cyste krever kirurgi. Dette er en enkel operasjon som varer i flere minutter. Fettcyster forekommer sjelden, hovedsakelig under pubertet. Dette skyldes ustabile nivåer av kjønnshormoner og hyppige stressende situasjoner i denne alderen.

Følgende Internett-ressurser ble brukt til å skrive artikkelen:

Follikulitt på penis

Begrepet follikulitt definerer en infeksiøs-inflammatorisk patologisk prosess.

Det utvikler seg i hårsekkene (follikler) og sebaceous kjertler i huden på ulike områder av menneskekroppen.

Hos menn kan sykdommen utvikle seg i regionen av forhuden av penis.

Follikulittet av penis utvikles som et resultat av den vitale aktiviteten til bakterier av patogener av ikke-spesifikk infeksjon.

Disse inkluderer:

 • stafylokokker
 • E. coli
 • Proteus
 • Klebsiella

En liten mindre inflammatorisk prosess kan forårsake Candida sopp.

I tillegg til det spesifikke årsaksmidlet til syfilis (blek treponema).

Utviklingen av den smittsomme prosessen bidrar til:

 1. I. Reduksjon av immunsystemets funksjonelle aktivitet
 2. II. Metabolske sykdommer preget av økt blodsukkernivå (diabetes mellitus)
 3. III. Brudd på forholdet mellom normal og betinget patogen mikroflora i huden og slimhinnene, særlig mot bakgrunnen av langsiktig antibiotikabehandling

Disse faktorene som utfordrer utviklingen av follikulitt må tas i betraktning av legen når det forskrives en kompleks terapi av sykdommen.

Follikulitt på penis utvikler seg hovedsakelig på huden av forhuden, rik på talgkjertler.

Mer sjelden kan den inflammatoriske prosessen utvikles i hårsekkene i huden på skaftet av penis.

Den penis follikulitt er fortalt av løytnant oberst av medisinsk tjeneste, legen Lenkin Sergey Gennadievich

Innholdet i denne artikkelen er verifisert og verifisert som medisinsk
standard lege dermatolog, urolog, ph.d.

Lenkin Sergey Gennadievich

Follikulitt av penis: hva er det

La oss se hva det er.

Follikulitt er en purulent hud sykdom assosiert med follicle.

Prosessen kan utvikles på hvilken som helst del av huden hvor hårsekkene er tilstede.

Menn kan ganske ofte merke seg betennelse i hårsekkene i penis.

Årsaken til utseendet av follikulitt er bakterier.

Men det er andre grunner:

 1. 1. Virus
 2. 2. Svampe
 3. 3. parasitter

Disse mikroorganismer kan trenge gjennom små skader og sprekker i lyskens hud.

Slike skader kan være:

Medlemsfollikulitt og komorbiditeter

Hvis en persons immunitet svekkes, øker sannsynligheten for follikulittdannelse.

Av denne grunn opptrer follikulitt av penis i diabetes mellitus.

Hyppig bruk av glukokortikosteroider fører til en kraftig nedgang i kroppens beskyttende funksjon.

Dette bidrar til utseendet av follikulitt.

Overvei i detalj i hvilke andre tilfeller som kan oppstå follikulitt.

Follikulitt av penis kan oppstå som et resultat av hudsykdommene som en mann har når gniddes.

For eksempel, for eksempel:

 1. 1. Neurodermatitt
 2. 2. Scabies
 3. 3. Eksem
 4. 4. Candidiasis

De har en tendens til å forårsake kløende følelser.

Derfor, hvis en mann har alvorlig kammet kjønnsorganet, kan follikulitt danne seg på dette stedet.

Follikulitt kan utvikle seg med utilstrekkelig hygiene.

Allergi follikulitt kan skyldes påvirkning av ulike kjemikalier på kjønnsorganet.

De viktigste irritasjonene er intime hygieneprodukter.

Også, follikulitt av penis kan provosere dårlig kvalitet undertøy.

Når dette skjer, er follikkelen irritert.

Follikulitt etter kjønn kan forårsake infeksjon.

Derfor bør flyktige forhold til en uprøvd partner unngås.

Og sørg for å bruke prevensjon.

Follikulitt av medlemmet med økning i talgkjertlene fremkommer på grunn av urettferdig, intim hygiene.

Som et resultat er det en opphopning av fett, og kjertlene begynner å tette.

Dette er det som fører til utslett på penis.

Follikulitt symptomer på penis

Hva er symptomene på follikulitt på penis?

Denne sykdommen er preget av flere store kliniske symptomer, som inkluderer:

 • Utseendet på små røde utbrudd i området av de betente sebaceous kjertlene (pimples), med små størrelser (papules).
 • Smertefulle opplevelser i follikulittområdet, som kan ha en tilstrekkelig høy intensitet.
 • En økning i papules i størrelse. Men de kan fusjonere.
 • Sammenføyning av den purulente prosessen over tid i fravær av tilstrekkelig behandling. Inne i papulen dannes et begrenset hulrom, fylt med pus, som da bryter ut.

De mest fremtredende symptomene på follikulitt på penis er utseendet på en rød pimple fylt med purulent innhold.

Deretter åpnes det og danner vondt i sin plass.

Over tid blir den dekket med en skorpe.

Disse utslettene er flere i naturen og ledsages av smertefulle opplevelser.

Dette symptomet gir betydelig ubehag, som er forbundet med utseendet av uttalt smerte.

Legen gjør en innledende konklusjon om utviklingen av penile follikulitt på grunnlag av en klinisk undersøkelse.

Han samler historie, undersøkelse av penis, samt hud og slimhinner av annen lokalisering.

Utfører palpasjon av vævsområdet i den patologiske prosessen.

Ekstra diagnostikk omfatter vanligvis forskning.

De er rettet mot å identifisere faktorer som fremkaller utviklingen av en inflammatorisk bakterieprosess i hårsekk og sebaceous kjertler.

Hvis du ikke begynner å behandle et slikt utslett i tide, er det en sjanse til å provosere forekomsten av alvorlige konsekvenser.

Medlemsfollikulitt: hvilke tester som skal bestå

Hvis det kommer utslag på penisens hud, bør du kontakte en spesialist så snart som mulig.

Først av alt gjør legen en full undersøkelse.

Vurderer arten og størrelsen på utslett.

Under denne undersøkelsen kan legen avgjøre nivået av skade på hårsekkelen.

For follikulitt er følgende biomaterialer foreskrevet på penis:

 • smøre
 • Innholdspapir
 • Hudbiopsi

Under høringen må legen ta materialet til analyse.

Ta innholdet i boblene, nemlig pus.

Og sendt til laboratoriet.

Som laboratorietest sås follikkelinnholdet på bakterier.

Dette gjør det mulig å bestemme årsaken og mikroorganismen som forårsaket follikulittutseendet.

Legen bestemmer og oppnår resultatet.

Behandling av penile follikulitt

Den inneholder flere terapeutiske inngrep som inkluderer:

 1. I. Destruksjon av bakterier - patogener i den inflammatoriske prosessen - ved hjelp av antibakterielle midler av et bredt spekter av aktivitet og antiseptiske midler til lokal bruk.
 2. II. Patogenetisk terapi rettet mot å eliminere effektene av provokerende faktorer. Det inkluderer restaurering av immunsystemets funksjonelle aktivitet, normalisering av blodsukkernivå, samt normal mikroflora av slimhinner og hud ved hjelp av eubiotika.
 3. III. Redusere alvorlighetsgraden av smerte med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Behandling er foreskrevet basert på det faktum at provoserte utseendet av follikulitt.

Terapeutiske aktiviteter utføres på poliklinisk basis.

Hvis bakterieflora ble påvist som et resultat av laboratoriediagnostikk, er antibiotika foreskrevet.

De brukes, inkludert lokalt, som salver.

Bruk Zener salve.

Hvis follikulitt er forårsaket av herpesviruset, er Acyclovir foreskrevet.

Svampeflate behandlet med antifungale stoffer.

Med et mildt sykdomsforløp er det vanligvis nok lokal eksponering for inflammet foci.

Hvis follikkelen har hyppig tilbakevendende kurs på penis, bør behandlingen utføres systematisk.

Følgende legemidler er foreskrevet som antibiotikabehandling:

 • erytromycin
 • Cephalexin
 • ciprofloxacin
 • dikloksatsillin

I tillegg til disse stoffene foreskrevet og stimulerer immunsystemet medikamenter.

I nærvær av diabetes mellitus eller immundefekt behandles disse sykdommene nødvendigvis.

Vær oppmerksom på! Behandlingen skal bare foreskrives av en lege.

Selvbehandling av follikulitt av penis uten riktig bruk av antibakterielle midler og eliminering av faktorer som bidrar til utvikling av bakterier, kan forårsake purulente komplikasjoner.

Medlemsfollikulitt: åpningen av elementene

Når follikulitt påvirker hodet på den mannlige penis, oppstår spørsmålet ofte: hva skjer hvis en åpning av abscessene utføres.

Den inflammatoriske prosessen begynner i penisens follikler og sebaceous kjertler.

Og en enkel obduksjon løser vanligvis ikke problemet.

Når du refererer til en venereolog, vil legen undersøke kjønnsorganet, palpasjon av det inflammatoriske området og sende det til testene.

I nærvær av volumetriske elementer åpnes hetteglasset og pusen fjernes.

De berørte områdene smøres med Fucorcin 3 ganger om dagen.

Det er viktig! Selvåpning av elementene er ikke sterkt anbefalt.

Dette fører til spredning av infeksjon.

Medlemsfollikulitt: komplikasjoner

Denne sykdommen kan være både mild og alvorlig form av strømmen.

Hvis forsinket behandling kan forårsake alvorlige komplikasjoner.

Vanligvis kan konsekvensene være årsaken til feil behandling, forsømt sykdomsforløp, personlig hygienefeil.

Det er følgende komplikasjoner:

 • carbuncle
 • Arrdannelse
 • tinea
 • lymfadenitt

Noen ganger kan en mann ha nyreskade.

Ved alvorlig follikulitt bør behandlingen bare utføres under tilsyn av en lege.

Follikulitt på penis: kostnaden for behandling

I gjennomsnitt er en dermatovenerologist mottakelse i Moskva 1500-3500 rubler.

I KVD på Kropotkinskaya er en primær venerolog konsultasjon 900 rubler.

Kostnaden for behandling avhenger av sykdomsstadiet.

Behandlingen er foreskrevet et kompleks: tar antibakterielle stoffer, et kurs av immunforsterkende stoffer, antiinflammatoriske legemidler.

Follikulittmedlem, hvilken lege å kontakte?

Dette spørsmålet bekymrer mange mennesker som står overfor dette problemet.

Hvis du har hudsykdommer, bør du kontakte hud- og veneral sykdomsdisponering.

Du kan gjøre en avtale med en dermatovenerolog.

Det er denne spesialisten som jobber med hudsykdommer.

Under konsultasjonen vil han kunne finne ut årsaken til utseendet av follikulitt på penis og foreskrive en effektiv behandling.

Hvis du mistenker en follikulitt av penis, ta kontakt med forfatteren av denne artikkelen - en dermatovenerolog i Moskva med 15 års erfaring.

Follikulitt på penis

Follikulitt er en smittsom sykdom forårsaket av en inflammatorisk lesjon av hårsekkene. Det kan vises på ulike deler av kroppen. Men av åpenbare årsaker oppstår betennelse bare hvor det er hår.

Penis er en av de mulige lokaliseringer. Dette skapte gunstige forhold for utvikling av bakterier. Derfor er forekomsten av follikulitt i det aktuelle området ikke uvanlig.

 • Stage av follikulitt på penis
 • Typer follikulitt av penis av etiologi
  • ostiofollikulit
  • Deep Staphylococcal Folliculitis
  • Gram-negativ follikulitt
  • Pseudomonas follikulitt
  • Svampfollikulitt
  • Follikulitt med herpes
  • Follikulitt med demodikose
  • Follikulitt i syfilis
  • Medlemsfollikulitt ved gnidning
  • Penis follikulitt med økt talgkirtler
  • Medlemsfollikulitt etter kjønn
  • Medlemsfollikulitt med dårlig hygiene
  • Allergimedlem Follikulitt
 • Hva slags lege å kontakte follikulitt på penis
 • Hvilke tester som skal tas med follikulitt på penis
 • Komplikasjoner av follikulitt på penis
 • Behandling av follikulitt på penis
 • Forebygging av follikulitt på penis

Stage av follikulitt på penis

I utviklingen går sykdommen ofte gjennom flere stadier. På en av dem kan progresjonen av patologi stoppe.

I utgangspunktet utvikler overfladisk betennelse - ostiofollikulit. Da er den faktiske follikulitt dannelsen av fokuset på den inflammatoriske prosessen i hårsekkelen. Etter dette kan sykose utvikle seg. Dette er en dyp follikulitt.

Samtidig brenner betennelsen til hele follikkelen. I fremtiden kan det gå inn i en furuncle, carbuncle eller abscess. Disse patologiske prosessene er preget av det faktum at de er ledsaget av purulent nekrotisk vevsmelting.

Hårfollikel består av tre deler. Overfladisk plassert trakt. Det er denne delen som er betent i tilfelle av ostiofolliculitt.

Videre sprer smitte til den dypere delen av follikkelen - nakken. Og så kan den bevege seg til den nedre delen, plassert under muskelen som løfter håret. Dette skjer i sycosis - dyp betennelse i follikel.

Typer follikulitt av penis av etiologi

Mest folliculitis har en smittsom opprinnelse. De vanligste patogenene er stafylokokker.

Men det er andre infeksjoner som fører til inflammatoriske prosesser.

Bakteriell follikulitt er delt inn i:

 • stafylokokk;
 • Pseudo;
 • Gram.

Svampfollikulitt kan skyldes:

 • dermatofytter;
 • Candida;
 • sopp Pityrosporum.

Det er også inflammatoriske follikelprosesser som er forårsaket av:

ostiofollikulit

Den første fasen av dannelsen av den inflammatoriske prosessen kalles ostiofollikulit.

Det er forårsaket av stafylokokker. Dette er en overfladisk infeksjon. Det påvirker hovedsakelig epidermis.

Patologisk prosess kan være primær eller sekundær.

Når sekundæret forekommer ostiofollikulit på bakgrunn av en annen bakteriell dermatose av penis.

Det hyppigste patogenet er Staphylococcus aureus. Oftere utvikler betennelse hos unge mennesker.

De har en høyere aktivitet i sebaceous kjertlene. Dette skyldes nivået av testosteron i blodet. Det er dette hormon som regulerer sebum sekresjon. Det kan tette hårsekkene, forårsaker betennelse.

 • forsømmelse av hygiene;
 • feber,
 • hudsykdommer;
 • lever i et varmt og fuktig miljø
 • mindre skader under barbering eller kjønn.

Staphylococcal folliculitis forekommer ofte som en komplikasjon av kløende dermatose. De kan komplisere skurkenes gang. I denne seksuelt overførbare sykdommen settes flått i epidermisene. De forårsaker alvorlig kløe i kjønnsområdet.

En person kammer huden og smitter ofte infeksjonen.

Utvikle sekundære inflammatoriske prosesser. Ofte forekommer de i form av follikulitt.

Staphylococcus ostiofolliculitis har et gunstig kurs. Papiller og pustler vises på huden. De åpner opp med dannelsen av erosjon.

Ofte er dette her sykdommen slutter. Selv om ostiofollikulitt i noen tilfeller kan gå inn i selve follikulittet. I dette tilfellet faller infeksjonen fra overflatelagene av huden inne i folliklen. Resultatet er stafylokokk-purulent betennelse.

Deep Staphylococcal Folliculitis

Deep folliculitis kalles sycosis. Det hyppigste patogenet er Staphylococcus aureus.

Sykdommen utvikler seg på bakgrunn av ostiofolliculitt.

Ofte er det forbundet med endokrine sykdommer. Ofte oppstår på bakgrunn av diabetes mellitus eller immunodefekt tilstand.

Barbering av hår på penis, hårfjerning, grov samleie kan være en startfaktor. I fremtiden utvikler en langvarig, tilbakevendende, dyp betennelse i folliklene. Store papiller og pustler vises. De smelter sammen i plaketter. Fordi inflammerte follikler kan være mange. Utfallet av en dyp follikulitt er ikke alltid gunstig. Det kan gå inn i en abscess eller furuncle.

Hvis behandling foreskrives i tide, forsvinner sykdommen. Men cicatricial endringer er noen ganger dannet på stedet for utseendet av utslettselementene. Hår her kan ikke lenger vokse.

Dyp stafylokokkfollikulitt kan være akutt eller kronisk. I kroniske tilfeller observerer legen de morfologiske elementene som er på forskjellige stadier av utvikling.

Gram-negativ follikulitt

Gram-negativ betennelse i folliklene kalles for grunnen til at den er forårsaket av bakterier som ikke er flekker av Gram. Disse er E. coli, Klebsiella og flere andre mikroorganismer.

Sykdommen utvikler seg veldig raskt. Det er flere elementer av utslett på penis. Årsaken blir ofte med å ta antibiotika eller deres lokale søknad.

Antibakterielle stoffer ødelegger saprofytiske flora, som konkurrerer med gram-negative bakterier. Som et resultat begynner de å aktivt sprede seg.

Gram-negativ follikulitt kan utvikle seg på bakgrunn av stafylokokker. For eksempel, hvis utseendet på papler og pustler på penis, begynte pasienten å bruke antibiotisk salve. Som et resultat kan antall utslett øke.

I de mest ugunstige tilfeller, er gram-negativ follikulitt forlenget og kan bli til en abscess. I tilfelle en sykdom, blir antibiotika avbrutt.

Vanligvis brukt benzoylperoksid. Det er lov til å bruke ampicillin - Gram-negative bakterier er følsomme overfor det.

Pseudomonas follikulitt

En type bakteriell follikulitt er pseudomonad. Det er såkalt fordi det er forårsaket av bakterien Pseudomonas.

Hun kan bli smittet i vannet. Derfor er denne sykdomsformen ofte kalt "hot bath" folliculitis.

Utslett ser oftest ut hvor kroppen er stengt smelter. Inkludert morfologiske elementer er dannet på penis. De er til stede på mannlige organ i 1-2 uker. Deretter forsvinner jeg selv.

Naturen til sykdommen er vanligvis godartet. Komplisert pseudomonad follikulitt er relativt sjelden. Men de gjentar seg ofte igjen. I løpet av de neste månedene kan det forekomme utslett på penis igjen.

Du kan få pseudomonas-infeksjon ikke bare på badet. Det kan plukkes opp i bassenget, badeland, bad. Eventuelle lukkede grunne reservoarer kan være en kilde til denne sykdommen.

Pseudomonas smittsomme prosesser utvikles ofte hos barn.

Svampfollikulitt

På penis oftest blant de forårsakende agensene av soppfollikulitt, er betennelse forårsaket av dermatofytter. Sykdommen utvikler seg på bakgrunn av inguinal dermatofytose.

Først rammet foten. Så, med uvaskede hender, legger mannen svampen i lysken. Spredningen av smitte bidrar til lav sanitærkultur.

Follikulitt kan være alvorlig.

Ofte er follikelen fullt involvert i den patologiske prosessen. Hans pause er mulig.

Ved undersøkelse finner legen store papler eller noder. De er ordnet tilfeldig.

På grunn av sykdommen kan det utvikles Mayokki's trichophytic granuloma. Follikulitt kan forårsakes av Candida sopp. De er en del av den betinget patogene menneskelige flora.

Inflammatoriske prosesser er vanligvis forårsaket av immundefekt. En av manifestasjonene kan være follikulitt.

Store pustler vises på penis. De er fylt med purulent innhold. I senteret gjennomsyres håret.

De viktigste risikofaktorene er:

 • HIV;
 • medfødte eller oppnådde immunfeiligheter;
 • tar immunsuppressive midler;
 • langvarig bruk av glukokortikoider;
 • lokal bruk av glukokortikoider (for eksempel i tilfelle kontaktdermatitt eller andre allergiske manifestasjoner på penis).

Noen ganger utvikler candidal follikulitt som en komplikasjon av antibiotikabehandling. Fordi antibakterielle stoffer ikke virker på sopp. Men de ødelegger sine "konkurrenter", noe som bidrar til økt vekst.

Pityrosporum sopp er de mest sjelden funnet svamp forårsakende middel av folliculitis i våre breddegrader. Hovedrisikofaktoren er høy temperatur og fuktighet i miljøet.

Inflammasjon av follikkelen kan utvikles under okklusiv dressing. Sykdommen er vanligvis ikke vanskelig. Flere papiller og små pustler vises. Etter å ha løst den inflammatoriske prosessen, kan arr oppstå.

Follikulitt med herpes

Herpes overføres seksuelt. Dette viruset kan infisere hårsekk.

I tilfelle infeksjon, vises vesikler i deres sted. De er små bobler.

Det er rødhet og ømhet. Ofte oppstår symptomer mot bakgrunnen av generell forgiftning av kroppen. Spesielt hvis det er den primære episoden av infeksjon med herpes, og ikke dens gjentakelse.

Den viktigste risikofaktoren er immundefekt. Hos immunkompetente personer forårsaker herpes vanligvis ikke betennelse i folliklene.

Follikulitt med demodikose

Demodecosis er en hudsykdom forårsaket av Demodex-myt. På en annen måte kalles det aknejern. Dette krysset lever i hårsekk. I utgangspunktet treffer krysset ansiktet.

Penis anses som atypisk lokalisering. Men det er slike tilfeller.

Når follikulittmitt opprinnelsespapir vises på bakgrunn av rødhet i huden. I fremtiden er det pustler - små hulrom med purulent innhold. Peeling er kjent rundt dem.

Follikulitt i syfilis

Oftest blir folliklene inflammet i fasen av sekundær fersk syfilis. Vises akne syfilid.

På medlemspapulene dannes i form av en halvkule. I sentrum er det en pustule. Disse papulene er forbundet med hårfollikelens munn. Hun har en lys rosa farge. Ganske raskt tørker pustule for å danne en skorpe.

Infiltrasjonssonen (papule) gir samtidig en blåaktig fargetone. Krustene forsvinner i gjennomsnitt om 2 uker. På deres plass er arr. Gradvis blir de glatt, blir ikke påtrengende.

Follikulitt av penis med syfilis utvikler ofte kraftig, mot bakgrunnen av feber. Da kan det forsvinne helt.

Selv om det i andre tilfeller kjøpes et kronisk kurs. Deretter opptrer inflammatoriske elementer konstant i 2 måneder eller mer. Videre kan de oppstå selv hos pasienter som får behandling med penicillin.

Medlemsfollikulitt ved gnidning

En av de viktigste risikofaktorene for sykdom er skade på huden. Det trenger ikke nødvendigvis å være merkbare øyeabrasjoner eller riper. Nok og subtil skade. Inkludert risikoen for follikulitt øker med ømhet.

Penis er et organ som gnides av menn ganske ofte.

Årsakene kan være:

 • overdreven aktiv eller for hyppig seksuell kontakt;
 • grov sex;
 • bruk av seksuelle "leker";
 • oralsex (penis er skadet av partnerens tenner);
 • onani.

Et medlem kan gni med ubehagelig undertøy, hvis det er for lite.

Risiko øker med svette. Fordi i dette tilfellet oppstår hudmacerasjon. Det er lett skadet og smittet.

Penis follikulitt med økt talgkirtler

I noen menn er sebaceous kjertlene forstørret. Dette skyldes et overskudd av mannlige hormoner.

Mest kjertel hypertrofi oppstår i ung alder. På denne tiden er nivået av androgen sekresjon maksimalt. De regulerer aktiviteten til talgkjertlene, påvirker strukturen. Som et resultat er sebumproduksjonen betydelig økt.

Hårfollikler kan blokkeres med plugger, som dannes fra sekret av talgkjertlene og epitelceller. I et slikt miljø utvikler mikroorganismer. Derfor er hypertrofi av talgkjertlene en av risikofaktorene for bakteriell follikulitt.

Medlemsfollikulitt etter kjønn

Kjønn øker risikoen for follikulitt. Dette fenomenet har flere mekanismer.

På den ene siden kan det gis gnidning. Hudskader er inngangsporten for infeksjon. I slike tilfeller forekommer noen ganger stiftbetennelse.

I utgangspunktet er det overfladisk, men da kan det spre seg til hele follikel.

På den annen side, under sex kan du få seksuelt overførte infeksjoner. Noen av dem kan forårsake follikulitt.

Først av alt er det herpes og syfilis.

Medlemsfollikulitt med dårlig hygiene

Dårlig hygiene er en av de største risikofaktorene for sykdommen. Videre ikke bare bakteriell, men også sopp opprinnelse.

Utføre hygiene i kjønnsorganene, folk:

 • mekanisk fjerner overdreven forplantede mikroorganismer;
 • eliminerer overskytende sebum og døde epitelceller, og dette er et næringsstoffsubstrat for bakterier;
 • gjør huden overflate tørr (for bakterier og sopp er et fuktig miljø gunstig);
 • eliminerer "fettete trafikkorker" ved å åpne tilstoppede munnstykker av follikler.

Hvis en mann bader sjelden, men han kan ha elementer av utslett på sin penis.

Allergimedlem Follikulitt

Allergisk betennelse i folliklene skjer ikke.

Det er mulig å referere til inflammatoriske prosesser av en reaktiv opprinnelse med mindre en eosinofil follikulitt. Det er observert med HIV. Etiologien til prosessen er ikke kjent.

Et stort antall eosinofiler oppdages i folliklene. Disse er hvite blodlegemer, hvorav antallet øker vanligvis med allergiske reaksjoner.

Sykdommen har alle manifestasjoner av allergier. Det viktigste symptomet er uutholdelig kløe. Patologi kan ikke behandles.

Kløe kan reduseres med glukokortikoider.

Sedativer brukes til å normalisere søvn. Fototerapi brukes.

Hva slags lege å kontakte follikulitt på penis

Med follikulitt på penis, kan du konsultere en dermatovenerolog. Spesialister på denne profilen aksepterer pasienter i vår klinikk.

Legen vil undersøke deg. Noen ganger er en enkelt eksamen nok til å foreskrive en behandling. I andre tilfeller kan det være nødvendig med laboratorietester. Alle nødvendige tester kan tas i vår klinikk.

Etter å ha etablert den viktigste etiologiske faktoren av follikulitt, vil legen foreskrive behandling. Det vil føre til at elementer av utslett forsvinner innen 1-2 uker.

Hvilke tester som skal tas med follikulitt på penis

I follikulitt er hovedforskningen hudskraping etterfulgt av mikroskopi.

Legen kan oppdage en rekke mikroorganismer. Først av alt eliminerer det svampeskader av folliklene.

Eller han kan bekrefte det ved å finne spirende soppceller, pseudo-mycelium filamenter. Men oftest fant stafylokokker. De ser ut som klynger av runde celler.

Like viktig for å bestemme typen av patogen er såing på bakterier.

På denne måten finner du mange mikroorganismer:

 • stafylokokker;
 • blå pus;
 • Proteus;
 • klebsiellu;
 • E. coli.

Ifølge vitnesbyrdet kan det gjennomføres flere studier.

Hvis det er nødvendig å bestemme typen sopp og dens følsomhet mot antimykotika, er det foreskrevet å plante soppen.

Hvis du mistenker syfilis, foreskriver legen en blodprøve for antistoffer (ELISA).

I tilfelle av herpes symptomer, er PCR foreskrevet for denne infeksjonen.

Hvis det er behov for en differensial diagnose av follikulitt fra ikke-inflammatoriske hudsykdommer, foreskriver legen en biopsi.

Deretter utføres patologisk undersøkelse av den oppnådde prøve.

Komplikasjoner av follikulitt på penis

Mesteparten av follikulitt har et gunstig utfall.

Ved tilstrekkelig behandling kan inflammasjon raskt elimineres. Men i fravær av rettidig behandling, spesielt mot bakgrunnen av immundefekt, er komplikasjoner mulig.

Det mest ugunstige resultatet er overgangen av sykdommen til en dyp form.

I fremtiden kan en furunkel, et karbunkel (flere koder i nærheten) eller en abscess bli dannet. Disse er mer alvorlige inflammatoriske prosesser, som er ledsaget av vevnekrose og opphopning av pus. Ofte krever disse patologiene kirurgisk behandling.

Et annet ugunstig utfall er kroningen av prosessen. Elementer av utslett på penis i dette tilfellet vises hele tiden.

Kronisk kurs er mulig ved manglende eliminering av provokerende faktorer.

Behandling av follikulitt på penis

Ofte pasienter spør hvordan å salve inflammet follikel på penis. Det avhenger av etiologien til den inflammatoriske prosessen.

Oftest er sykdommen forårsaket av stafylokokker. I dette tilfellet, bruk antibiotika salve. Zener eller mupirocin kan brukes. Om nødvendig, åpning av elementene.

I tilfelle av en dyp lesjon av folliklene, administreres legemidlene oralt. Dette er vanligvis erytromycin eller tetracyklin medisiner.

Det er viktig å eliminere de provokerende faktorene. For å gjøre dette, bør du regelmessig vaske med antiseptisk såpe.

Pseudomonas follikulitt har vanligvis et gunstig kurs. Den går for seg selv. Hvis ikke, administrer fluorokinoloner oralt.

I tilfelle av Gram-negativ etiologi av sykdommen, er benzoylperoksid foreskrevet lokalt. Innvendig bruk ampicillin.

Svampfollikulitt behandles lokalt eller systematisk. Itrakonazol, terbinafin, flukonazol brukes.

Legemidlet er valgt ut fra det valgte patogenet.

Når herpes er utpekt acyclovir eller dets analoger.

For demodikose brukes permetrinkrem.

Du bør ikke selv bestemme hva antibiotika skal drikke. Det er bedre å konsultere en lege. Fordi feil valg av stoffet vil forverre situasjonen.

For eksempel tar erytromycin og lokal applikasjon vil hjelpe til med stafylokokkfollikulitt. Men med et gram-negativt stoff, gjør det bare vondt og kan provosere komplikasjoner. Med sopp eller viral follikulitt fungerer ikke antibiotika i det hele tatt.

Forebygging av follikulitt på penis

For å forebygge follikulitt er nødvendig:

 • opprettholde en sunn livsstil for å opprettholde immunitet i god stand;
 • vask regelmessig;
 • Ikke bruk for varmt klær;
 • luft lysken området med overdreven svette;
 • med hyppige gjentakelser av follikulitt - nekter å barbere håret i lysken.

Det bør raskt identifisere og kurere sykdommer, mot hvilke den inflammatoriske prosessen i follikel utvikler seg.

Ved diabetes mellitus er kompensasjonen nødvendig ved å motta insulininjeksjoner eller ta glukose-senkende legemidler.

For HIV er det nødvendig med antiretroviral behandling.

Syfilis viser antibiotikabehandling med penicilliner.

Ved et medlem av det mistenkelige utslett, ta kontakt med vår klinikk. Vi vil bestemme årsaken til den patologiske prosessen og velge riktig behandling.

Hvis du mistenker en follikulitt på et medlem, ta kontakt med forfatteren av denne artikkelen - en dermatovenerolog i Moskva med mange års erfaring.

 • HIV
 • gardnerellez
 • vorter
 • trost
 • syfilis
 • trichomoniasis
 • balanoposthitis
 • herpes
 • gonoré
 • mycoplasmosis
 • ureaplasmosis
 • uretritt
 • klamydia
 • Kjønnssykdommer

Mannen har talgkjertler på penis: er det noen grunn til bekymring?

Hvis en mann har talgkjertler på penis, er det farlig?

Eventuelle endringer i penis kan forårsake angst hos menn. Derfor begynner så ofte menn å bli begeistret når hvite kviser vises i følsomme områder av kroppen. Er det noen grunn til bekymring?

Hva skal jeg gjøre hvis sebaceous kjertlene på penis er forstørret?

Hva er symptomene på denne tilstanden?

 1. Begrepet "sebaceous kjertler i penis" refererer til tilstanden til menns hud. I denne tilstanden markerer menn utseendet på karakteristiske hvite flekker på penis. Pimples vises på penisens hud. Disse formasjonene ligger på huden på penis og hårete deler. Hvis du prøver å presse innholdet i disse kviser, vises en hvit hemmelighet som ligner pus. De er små, nesten umerkelige eller store nok.
 2. Disse forstørrede lesjonene på penis ligner andre typer akne. Akne kan opptre individuelt eller som en gruppe, de kan utvikle seg konstant eller av og til.
 3. Forstørrede kjertler er tydelig synlige på penisens hode. Men de er nesten ikke synlige over, fordi på hoveddelen av penis er huden ganske tett.

Hva er problemet?

 1. Ofte har menn med slike enheter problemer med å kommunisere med det motsatte kjønn. De prøver å unngå samleie for å skjule sin tilstand.
 2. Tenåringer er alltid redd på synet av slike formasjoner på penis, ser en forstørret kjertel. De er redd for muligheten for seksuell infeksjon og betennelse. De lider og lider, men de går ikke til leger for råd.

Hvorfor vises slik akne?

 1. Sebaceous glands har nesten alle hudområder. De er ansvarlige for sekresjon av talg, som fukter huden. I de fleste menn utfører disse kjertlene på penis sine funksjoner på riktig måte. Derfor er det ingen problemer med penisens hud. Uten talg ville huden være tørr og sprukket.
 2. Noen ganger er sebaceous kjertlene i huden, som produserer talg, blokkert. Deretter vises harde hvite kviser. De er smertefrie og har ingen negativ innvirkning på penisens og testiklene.

Betyr disse symptomene en sykdom?

 1. Dette er ikke en sykdom. Deres utseende på pennens hode er en naturlig prosess. De vises ofte hos menn. Men noen er merkbare, mens andre ikke er.
 2. Disse forstørrede eksternekresjonskjertlene er ikke farlige, ikke vondt, og er ikke smittsomme.
 3. Seksuelt overføres det ikke.
 4. Betennelsen i disse kjertlene i penis er noen ganger feilaktig for symptomene på seksuelt overførbare sykdommer, herpesinfeksjoner eller kjønnsvorter.

Er det nødvendig å behandle utvidede talgkirtler? Hva skal jeg gjøre med forstørrede talgkjertler? Hvordan bli kvitt utvidede talgkjertler?

 1. Denne tilstanden er ikke en patologi. Sebaceous kjertelen, hvis den ikke forårsaker angst, trenger ikke å bli behandlet.
 2. Disse symptomene forsvinner noen ganger i seg selv, selv om det alltid er mulighet for at slik akne kommer til syne på et eller annet tidspunkt i fremtiden.
 3. Hvis pasienten insisterer på behandling, er det best å kontakte en hudlege for profesjonell medisinsk rådgivning.

Kan talgkjertlene bli betent og smittet?

 1. Noen ganger er det betennelse i sebaceous kjertlene i penis, noe som forårsaker mye problemer.
 2. Ofte smittede kjertler er tette til berøring. Hovne, betente røde pimples hvorfra sugende væske alltid skal kontrolleres av en helsepersonell.
 3. Det er viktig at pasientene ikke forsøker å klemme innholdet i den infiserte kjertelen, da dette kan føre til spredning av infeksjon.

Hvilke faktorer kan bære risikoen for infeksjon av kjertlene i penis?

 1. Barbering av kjønnsområdet kan forårsake infeksjon av bukspyttkjertlene i penis.
 2. Bytte av håndklær og sengetøy.
 3. Feil vask kan forårsake infeksjon i sebaceous kjertlene i penis.

Hva om det er en slik infeksjon? Hvordan bli kvitt talgkjertler som er betent?

Følgende aktiviteter vil hjelpe:

 • Håndklær bør desinfiseres ved å koke;
 • Apparater som brukes til å barbere kjønnsorganene, skal kastes bort;
 • vask med en antiseptisk løsning kan redusere risikoen for å spre infeksjonen.

Hvorfor har menn som har sine forhuden trimmet ikke slike problemer? Faktum er at det er flere aktive kjertler under forhuden. Dette trengs av kroppen for å smøre og beskytte penis mot infeksjon.

Hvordan behandle sebaceous kjertler?

 1. I noen mennesker kan sebaceous kjertlene være svært synlige. Dette er normalt og fysiologisk. Noen ganger forsvinner de seg selv.
 2. Det er ingen kjente behandlinger for denne kjertelen.
 3. Noen pasienter prøver å klemme eller pierce disse kviser for å fjerne sebumsekresjonen fra overflaten av huden. Denne praksisen er ekstremt skadelig. Fordi på denne måten en infeksjon kan bringes inn i det mest følsomme området av mannens kropp.
 4. Noen ganger svulmer de og blir betent på grunn av infeksjon. I dette tilfellet kan legene foreskrives behandling med antibiotika.

Cyst på penisens hud: hva skal jeg gjøre?

Noen ganger vises en cyste i form av hvite tette tuberkler på penis. Dette skjer ved blokkering av sebaceous kjertel. Hemmeligheten som utskilles av kjertelen, herdes. En faktor som bidrar til utviklingen av denne tilstanden er ustabile hormoner. Menn møter ofte slike fenomener. Cystenen er ikke seksuelt overført.

Behandling av cyster på penis

 1. I noen tilfeller forsøker menn å fjerne disse formasjonene på penisene alene. Det kan ikke klemmes for å unngå infeksjon og utvikling av betennelser. Liten cyste forårsaker ikke trøbbel, smerte. Vanligvis er det usynlig. Et slikt tilfelle krever ikke behandling.
 2. I noen tilfeller blir cysten smittet på grunn av friksjon på klær. Det blir hyperemisk og smertefullt. Hvit eller gulaktig fettinnhold kan slippes ut av det, blod i små mengder. Senere hematom kan forekomme. Den eneste riktige måten å behandle en slik cyste på penis er bare kirurgi. Denne smertefrie, kortsiktige operasjonen utføres på få minutter. Operasjonen kan utføres ved hjelp av en laser-, elektrokoagulasjonsmetode. Å bli kvitt denne sykdommen vil bli fullført. Selv gamle og store cyster reagerer godt på behandlingen. Ar og konsekvensene forblir nesten ikke.
 3. Den sebaceous cysten kan og bør bare fjernes av en andrologist.

Hva er penis sebaceous kjertel hyperplasi?

 1. Dette er en tilstand som preges av et brudd på sebaceous kjertlene i penis. Det fører til dannelse av papiller (nacreous formasjoner av penis). De ser ut som små knuter som ligger i form av en ring på hodet på penis.
 2. Det er noen ganger funnet i middelaldrende og eldre menn. Denne sykdommen rammer 1% av mennene.
 3. Utseendet til pærepapulene i penis er en gunstig tilstand. Det degenererer ikke til ondartet.

Hva er årsakene til denne sykdommen?

 1. Hovedårsaken - hormonell svikt. Hormonnivået avtar med alderen. Som et resultat oppstår mange forandringer i kroppen. Tallow penis hyperplasi er en slik forandring forårsaket av en reduksjon i nivået av hormoner som kalles androgener.
 2. Konsekvensen av dette er en økning i størrelsen på talgkjertlene. De kan få størrelsen på 10 ganger mer enn normalt.

Er dette en sykdomstilstand?

Dette regnes som normalt. Ingen behandling er nødvendig. For kosmetiske formål kan papler imidlertid fjernes ved sliping. Koagulasjonsmetoden er også effektiv, etter denne operasjonen blir hodet på huden jevn, papulene forsvinner. Vanlig forekomst er ikke observert. Også på forespørsel fra pasienten kan behandles med retina-A og jojoba olje.

Hovedfunn

 1. I mange tilfeller er liten akne ikke noe mer enn perlemor høyder på penis.
 2. Deres nærvær kan være skremmende, men de anses ikke for tegn på sykdommen. Ingen helseproblemer oppstår, de kan ikke bli smittet av andre mennesker. Men i enkelte tilfeller forekommer infeksjon av disse organene av ulike årsaker. Deretter kreves behandling med hjelp av lege.
 3. Av ulike grunner er det en cyste på penis. Denne tilstanden krever noen ganger kirurgi.
 4. Pearlescent (perle) penile papules krever ikke behandling.

Sebaceous kjertlene på penis trenger oppmerksomhet til dem. Hvis de forstørres, ikke forårsake smerte, ikke bry deg, trenger du bare å respektere hygiene i kjønnsorganene.

I tilfelle en problemstilling, må du konsultere en lege.

En erfaren lege vil diagnostisere og være i stand til å bestemme arten av disse enhetene. Hvis behandling er nødvendig, er det nødvendig å følge legenes instruksjoner nøye. Bare forsiktig oppmerksomhet til deg selv vil bidra til å bevare helsen din.

Del det med vennene dine, og de vil definitivt dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, bare klikk på serviceknappen som du bruker mest:

Flere Artikler Om Typer Acne