Ansiktshuden er utsatt for miljøet. Dette tilrettelegges av den spesielle strukturen til dette største organet på menneskeområdet, som du kan lære mer detaljert fra denne artikkelen. Luften kan ha høy eller lav temperatur, være forurenset eller for fuktig, eksponering for sollys og vind - alle disse forandringene påvirker huden i form av akne, utslett, flekker, peeling, brannskader. Huden er følsom ikke bare for ytre irritanter, men også for allergener som kommer inn i kroppen med mat og medisiner. Av denne grunn virker immunforsvaret og betennelser på ansiktets hud.

Det er mulig og nødvendig å velge riktig og effektiv behandling, i tillegg til å følge forebyggende tiltak. Å ignorere betennelse kan føre til sykdommer som vil ha bivirkninger og en generell forstyrrelse av helsen. De fleste prøver å takle sin sykdom, og de gjør det vellykket. Men omfattende hudlesjoner bør behandles i henhold til instruksjonene fra den behandlende legen.

Årsaker til subkutan betennelse

Subkutan betennelse er dannet av mange grunner:

 • Som en reaksjon på en smittsom sykdom (skadelige mikroorganismer og bakterier danner lesjoner og sprer infeksjonen på overflaten). Denne typen sykdom inkluderer herpes og furunculosis;
 • Konsekvenser av allergen eksponering for dekorative kosmetikk, medisinske produkter, visse matvarer, ultrafiolett lys, insekt biter, plante pollen, husholdning kjemikalier;
 • Som en reaksjon på frostbit eller brenning (i løpet av vinteren og sommermånedene);
 • Feil utført kosmetisk prosedyre;
 • Klemme akne deg selv;
 • Hormonelle endringer (ungdomsår, overgangsalder, graviditet, hormonelle stoffer);
 • Stressfulle situasjoner (for øyeblikket er det en kraftig frigjøring av adrenalin og vasopressin i kroppen, disse elementene forstyrrer normal blodtilførsel av huden, slik at de får mindre oksygen);
 • Dårlige vaner (giftstoffer som tetter porene i huden og forårsaker betennelsesprosesser som kommer inn i kroppen);
 • Manglende overholdelse av hygieneprosedyrer.
 • Blokkering av hudporer (av denne grunn oppstår wen i ansiktet oftest).

Typer av betennelser på ansiktets hud

Inflammasjon av huden på ansiktet har flere varianter:

 • Pustler er purulent akne. Utad, de ser ut som en liten hvit blister, rundt hvilken huden rødmer seg. På overflaten av pustlene er et lite hvitt flekk, som deretter bryter og innholdet i betennelsen kommer ut. Utdanning kan vises ikke bare i ansiktet, men også på bryst, bak og nakke. Ofte forårsaker pustler kløe og andre smertefulle opplevelser. Hvis utdanningen er en, så er den kosmetologisk. Hvis det er mange pustler, er dette en konsekvens av en alvorlig sykdom diagnostisert av en hudlege og andre smale spesialister;
 • Papiller er små utslett av rosa eller brun farge. De er små i størrelse. Papirene kan ikke presses ut uavhengig, lår gjenstår på huden. Formasjoner kan fusjonere med hverandre, lage plaketter. Inflammede papiller forårsaker hevelse og vasodilasjon. Etter noen dager løser papulen og etterlater ingen skade på huden;
 • Subkutane noduler dannes på grunn av blokkering av porer og talgkirtler. Sebum, støvpartikler, døde celler skaper en tett stopp der bakterier vokser. Inflammede indre kviser i ansiktet er rosa og forårsaker smerte (kløe, tørr hud, peeling);
 • Cyster er rød, betent akne på ansiktet. De er malt i rød og blå og forårsaker smerte. Behandling av denne type betennelse krever profesjonell diagnose samt medisinsk behandling med antibiotika.

Hvorfor gjør akne vondt?

Akne forårsaker ubehag som følge av dets modning. Hevelse av betennelse oppstår innen 10 til 15 dager (selv i subkutan tilstand, forårsaker akne smerte). For å redusere ubehag, kan du bruke et stykke is- eller urte-lotioner. I sistnevnte tilfelle anbefales det å bruke infusjoner av kamille, celandine, bjørkeknopper, humle.

Plasseringen av akne forårsaker smerte kan indikere tilstedeværelse av en bestemt sykdom:

 • Betennelser på den fremre delen av hårlinjen indikerer forstyrrelser i galleblæren, og rundt øyenbrynene - tarmene;
 • Nesebetennelse er et resultat av overbelastning i leveren. I dette tilfellet anbefales det å holde seg til dietten i en stund: å gi opp røkt, saltet og stekt mat, å spise mindre melprodukter;
 • Betennelser i nesen - nedsatt funksjon av hjertet og blodkarene;
 • Betennelse i nærheten av leppene - resultatet av feil i fordøyelsessystemet;
 • Chinbetennelse er resultatet av et svekket immunforsvar, kronisk tretthet og søvnmangel.

Behandling av hudbetennelse

Mange metoder brukes til å behandle betennelser på ansiktets hud. Avhengig av omfanget av formasjoner på huden, er deres tilstand, så vel som den enkelte toleranse for en person, valgt en bestemt type behandling.

Medisinsk behandling

Følgende stoffer vil bidra til å håndtere milde betennelser i ansiktet:

 • Gel "Baziron" har anti-inflammatorisk effekt, lindrer raskt betennelse og smerte. Apoteket selger et stoff med et annet innhold av den aktive ingrediensen. Dermatologer anbefaler for selvbehandling å bruke gelen med det laveste innholdet av benzoylperoksid (2,5%). Legemidlet påføres på de berørte områdene. Ikke bruk gel på skadet hud. Behandlingsforløpet er minst 30 dager. Analoger av gelen er tetracyklin og sintamycin salve, erytromycin, retasol.
 • Antibakteriell salve "Zener" bidrar til å redusere produksjonen av sekret av sebaceous kjertlene, og dermed redusere sannsynligheten for betennelse. Påfør legemidlet bør være to ganger om dagen, du må sette på huden dannes. Varigheten av behandlingen er fra 7 til 14 dager.
 • "Benzamycin" - en desinfiserende gel som hemmer veksten av bakterier og bidrar til undertrykkelse av fett fra talgkjertlene. Anositopreparat bør være på de betente områdene to ganger om dagen. Behandlingsforløpet er opptil 10 uker.
 • Effezel inneholder adapalen og benzoylperoksid. Komponenter bekjemper ikke bare betennelse, men renser også huden.
 • Grunnlaget for stoffet "Skinoren" er stoffet azelainsyre. Kremet har antibakterielle og antiinflammatoriske effekter, eliminerer overdreven pigmentering og øker hastigheten på prosessen med resorbsjon av komedoner.

Kosmetisk behandling

I skjønnhetssalonger med utslett på ansiktet sliter med hjelp av spesielle prosedyrer:

 • Ultralydrengjøring av ansiktets hud gir mild dyp rensing. Prosedyren kan utføres på alle typer hud. Rengjøring utfører mikromassasje på mobilnivå, forbedrer blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen.
 • Ozonbehandling er rettet mot generell forbedring av ansiktets hud og aktivering av metabolske prosesser i unge celler. Som et resultat øker immuniteten og mikrosirkulasjonen forbedrer, noe som fører til en nedgang i betennelse på ansiktets hud.

Mer informasjon om ozonterapi kan fås ved å se på videoen.

 • Mesoterapi bidrar til oppførsel av medisinske stoffer til regenereringsstedet for huden, og forbedrer dermed tilstanden.
 • Laserrengjøring fjerner bakterier som har akkumulert under huden, men det ødelegger ikke integritetets integritet. Prosedyren er vist av dermatologer til ungdom, da det er helt trygt for menneskers helse.
 • Darsonvalisering brukes til å normalisere tilstanden til problemhud. Under påvirkning av apparatet reduseres utslett, blodsirkulasjonen forbedres.

Folkemidlene

Behandling av betennelse ved folkemetoder er tillatt med mindre lesjoner i huden. Hvis formasjonene har spredt seg over et stort hudområde, ledsaget av purulent fylling, anbefales det å kontakte en hudlege som etter en undersøkelse vil foreskrive en medisinsk behandling.

Naturmedisin er sjelden dårligere enn effektiviteten av behandlingen av profesjonell medisin. Folkemidlene kan ikke bare bidra til en rask kur, men også fungere som aktiv forebygging. Nedenfor er noen nyttige og effektive oppskrifter fra tradisjonell medisin, som er rettet mot å redusere betennelse og en fullstendig forbedring av huden på ansiktet:

 1. Mask av rå poteter. En potet skal rives på en fin rist, deretter blandet med en pre-pisket eggeplomme, legg til 6 dråper sitronsaft. Bland alle ingrediensene og påfør på den berørte huden i 10-15 minutter. Skyll deretter med varmt vann.
 2. Juice fra bladene av scarlet brukes i sin naturlige form. Innen 10 dager etter betennelse, skal tørkes juice, unngå kontakt med slimhinner.
 3. I tilfelle av enheter som har oppstått som følge av stress, anbefales det å tørke huden avkok av kamille, jasmin eller lavendel. For å oppnå dette, bør det også bruke eteriske planteoljer (tea tree, kamille, bjørkeblader).
 4. Isbiter eller persilledekoffer lindrer betennelse, lette og tone opp huden. Det anbefales å tørke ansiktet to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Denne metoden for behandling er egnet for å bekjempe betennelse uten purulent fylling.

Forebyggende tiltak for å unngå gjentatte betennelser på ansiktets hud

Fjernelse av betennelse på huden, er det nødvendig å ta forebyggende tiltak for å unngå tilbakefall:

 1. Det er viktig å ta vare på riktig ernæring og å minimere bruken av stekt, røkt, saltet og melprodukter. Komponenter forårsaker forstyrrelser i elementene på intercellulært nivå, noe som forårsaker dannelse av akne og utslett. Frisk frukt og grønnsaker bør legges til dietten. På en tom mage må du drikke et glass renset vann. Dette vil normalisere fordøyelsen og rensing av blodårene.
 2. Du trenger ikke å røre ansiktet ditt om dagen. Dermed penetrerer bakterier øyeblikkelig dypt inn i skolen og forårsaker betennelse.
 3. Du kan ikke klemme akne.
 4. Du bør regelmessig utføre rengjøring av huden: huden dampende i 15 - 20 minutter (to ganger i uken), peeling eller peeling (men ikke aggressiv), dyprens med hjelp av spesielle gels for vask, masker, eller skum.
 5. Etter rengjøring av huden er ikke anbefalt solarium og badstue, som ligger i en høy vind.
 6. Forsiktig rengjør dekorative kosmetikk før natts søvn.
 7. Utvalgte kosmetiske hudpleieprodukter bør ikke bare rense, men også en bakteriedrepende effekt.

Betennelser på ansiktets hud er problemer som kan håndteres. Korrekt valgt kompleks behandling vil forbedre tilstanden til huden og gi tillit til den naturlige skjønnheten. Kombinere en sunn livsstil, et balansert kosthold og hudpleie kan oppnå en fantastisk effekt.

Ansiktsbetennelse: bestem årsakene, gjennomgå behandling, gi omsorg

Hver person, minst en gang i livet, dannet betennelse i ansiktet i form av en kvise, akne, kokker, sår, herpes på leppene eller bygget på øyet. Noen bare av og til lider av avl av slike ensomme og som regel raskt passerer neoplasmer. Og noen må kvitte seg med dem i lang tid. Sværheten og omfanget av betennelser på ansiktet er diktert av typen hud, kroppens egenskaper, årsakene, kvaliteten på behandlingen. I alle fall er det umulig å sette opp med dem for ikke å starte sykdommen og ikke provosere mer alvorlige inflammatoriske komplikasjoner.

Årsaker til betennelse i ansiktet

Vanligvis prøver alle å bli kvitt utslett på ansiktet alene, ved hjelp av folkemidlene og bestemorens oppskrifter. Med en liten betennelse kan dette virke: Vanlige desinfiserende masker og antibakterielle vasker vil redusere antallet.

Men først må du finne ut årsakene til denne plaget.

 • infeksiøse hudlesjoner: skadelige mikroorganismer (bakterier, virus, mikrober) trenger dypt inn i dermis, danner betennelsesfokus der, som så manifesterer seg som herpes på leppene eller furunkulose i ansiktet;
 • allergiske reaksjoner på rusmidler, konserveringsmidler, mat, sol, kosmetikk, planteblomstringer, insektbitt, støv, metallprodukter med nikkel, kjæledyr, rengjøringsmidler og vaskemidler;
 • termiske betennelser er et resultat av frostskader og brannskader: elskere av sørlige strender og solariumer lider ofte av dem;
 • skader og komplikasjoner som følge av mislykket utførte kosmetiske prosedyrer;
 • skade på huden på grunn av forsøk på å presse en kvise;
 • hormonelle forandringer eller lidelser i kroppen (ungdom, overgangsalder, graviditet, langvarig bruk av hormonelle legemidler);
 • svekket immunforsvar med hyppig forkjølelse og hypotermi;
 • usunt kosthold - ubalansert, utilstrekkelig;
 • Langsiktig (mer enn 2 måneder) inntak av potente, tilstrekkelig kraftige stoffer (hormoner, antidepressiva, antibiotika);
 • stress, neuroser, følelser, konstant engstelig, depressiv tilstand: i dette tilfellet frigjøres vasopressin og adrenalin i kroppen - den første av dem ødelegger blodtilførselen til huden alvorlig, noe som begynner å motta mindre næringsstoffer og oksygen;
 • sykdommer som forårsaker feber: meslinger eller vannkopper;
 • genetisk predisposisjon: eksem, psoriasis, akne og andre betennelser i ansiktet kan være en manifestasjon av arvelighet;
 • dårlige vaner: giftstoffer som kommer inn i kroppen gjennom røyking, alkoholisme og narkotika, ødelegger betydelig utseendet på huden, forårsaker mange inflammatoriske reaksjoner; i dette tilfellet er det ikke bare røykere selv som lider, men også de som regelmessig inhalerer tobakkrøyk;
 • blokkering av sebaceous kanaler: En stor mengde av subkutan fett produsert av sebaceous glands, kan blokkere porene, forstyrre cellulær respirasjon.

Når du blir klare årsaker til betennelse på ansiktets hud, kan du gjøre alt for å eliminere dem. Hvis dette er en konsekvens av en sykdom, må du først kurere den. Hvis det handler om feil livsstil som du fører, må du gi opp mange vanlige ting for å bli kvitt betennelse (hurtigmat, for eksempel eller røyking).

Behandlingen ordineres av legen vil avhenge av dette.

Hvorfor vises hevelse i ansiktet og hvordan du fjerner dem? Gå til svarene >>

Behandling av betennelser i ansiktet

Eliminere, lindre betennelse i ansiktet kan være en rekke metoder. Den sikreste og mest effektive er den som anbefales av legen (terapeut, dermatolog, kosmetolog, etc.). Medisinske antiinflammatoriske legemidler kan i alle fall ikke brukes uavhengig, uten å konsultere en spesialist. Salonprosedyrer eliminerer også ofte betennelser i lang tid, og har også en positiv effekt på hudens generelle tilstand.

av narkotika

 1. øl gjær;
 2. antibiotika (tetracyklin, syntomycin, erytromycin) både i form av tabletter og i form av salver til ekstern bruk;
 3. antibakterielle salver: streptocid, svovel, sink, ichthyol;
 4. furatsilin for vasking og lotion;
 5. aktivert karbon;
 6. multivitaminer.

Skjønnhetssalong Behandlinger

 1. ultralyd ansiktsrengjøring er den sikreste og mest effektive måten å bli kvitt betennelser på ansiktet;
 2. peeling er bare tillatt med mindre inflammerte utslett;
 3. Ozonterapi kan ikke bare bli kvitt akne og akne, men også forbedre hudflekk og glatte de første rynkene;
 4. mesoterapi er dyrt, men en av de mest effektive prosedyrene mot inflammatoriske reaksjoner på ansiktet, når en terapeutisk cocktail injiseres under huden;
 5. Laserrensing av ansiktet i dets essens og resultater er svært lik ultralydsskalering;
 6. Kryoterapi i denne saken er ikke for alle, siden forskjellig hud ikke svarer likevel på behandling med lave temperaturer;
 7. darsonvalisering - rensing av betennelseshuden ved hjelp av mikrostrømmer blir også ofte en vellykket prosedyre.

Leger på sykehuset og skjønnhetseksperter i skjønnhetssalongen etter undersøkelsen vil foreslå hvordan man raskt og effektivt fjerner betennelsen i ansiktet, så vel som med minimal tap for helsen. Dette vil bidra til å unngå komplikasjoner og bivirkninger. Parallelt kan du forsiktig prøve flere folkemidlene for akne og akne.

Folk rettsmidler for betennelser i ansiktet

Hvis betennelse i akne i ansiktet har begynt på grunn av hormonell sammenbrudd under ungdomsårene eller under graviditeten, kan du bruke alle typer isbiter, gni, masker og lotioner. Vanligvis inneholder de noen antiinflammatoriske ingredienser.

Grind fersk, grundig vasket persille med en kniv eller blender. To spiseskjeer av det resulterende råmaterialet, helle et glass kjølig, bare fjernet fra kokende vann. Dekk med en tallerken eller lokk, la i 2 timer. Stamme, hell i spesielle isformer med lite volum. La dem stå i fryseren for en dag. Hver morgen, forsiktig forsøker du ikke å skade huden, gni det betennte ansiktet med ansiktet med en kube av helbredende is. Det er ikke nødvendig å være redd for å brenne følelser hvis det er tolerabelt.

 • Anti-inflammatorisk maske

Rå, skrælte, skrelle poteter, gni med en vanlig riper. 100 g av den resulterende puree blandet med slått på forhånd rå egggeul. Legg til en spiseskje fersk, konsentrert sitronsaft, presset direkte fra frukten for hånd. Før du legger masken på ansiktet, bland en maske med litt blå vitriol (bokstavelig talt på knivens spiss). Denne uvanlige masken skal ikke holdes på huden for lenge: 15-20 minutter vil være nok. Det er bedre å vaske det av med tidligere forberedt vann, i en liter som du trenger å oppløse 100 ml frisk konsentrert sitronsaft. Det anbefales å lage en anti-inflammatorisk maske med blå vitriol etter 1-2 dager.

En teskje hvit kosmetisk leire (solgt i apotek og butikker), bland med samme mengde talcumpulver. Fortynn det resulterende pulveret med 2 ss varm, skummet melk eller kefir. Beat til kremaktig. Det er mulig å vaske desinfiseringsmasken med kosmetisk leire av ansiktet i løpet av 10-15 minutter. Det anbefales å gjøre det 2-3 ganger i uka.

 • Antibakteriell maske

Skyll flere modne kirsebær, uten hud og bein, til potetmos. Legg så mye stivelse til det å lage en tykk masse som ville være praktisk å bruke på ansiktet. Den antibakterielle kirsebærmasken med stivelse kan forbli på huden i opptil en halv time. Gjør det to ganger i en uke.

De terapeutiske egenskapene til essensielle oljer har lenge vært brukt i kosmetologi, dermatologi, medisin. I hjemmet kan du også referere til deres helbredende kraft. Utmerket antibakterielle, desinfiserende, anti-inflammatoriske egenskaper av eterisk te-olje. Husk at estere ikke kan påføres huden i ren form. Oppløs 2-3 dråper olje i en teskje filtrert vann og gjør lotioner på de betente områdene i ansiktet. Bruk dem 2-3 ganger om dagen i løpet av uken.

For å bli kvitt betennelser i ansiktet av ikke for stor skala, er det nok å bruke en av disse oppskriftene flere ganger i uken.

Ta vare på betent hud

Og selvfølgelig vil ingen betennelse i ansiktet ikke gå bort, hvis du ikke gir huden med riktig omhu.

  1. Narkotikabehandling utføres kun med doktors tillatelse og under hans strenge, konstante kontroll. Selvmedisinering kan provosere en enda mer omfattende og utbredt betennelse i ansiktet, noe som kan kreve alvorlig behandling i pasientene.
  2. Sørg for å normalisere modusen og sammensetningen av dietten din. Begrens mengden røkt, søtt, stekt, fettstoffer i kostholdet ditt. Inkluder så mange friske juice, frukt, urter, grønnsaker, nøtter som mulig.
 1. Sørg for full immunitet for det betente området: Ikke berør det med hendene og begrens noen annen kontakt med dette stedet. Det er strengt forbudt å klemme ut sår, akne, akne hjemme: det kan provosere en infeksjon i såret. Mekanisk rensing av ansiktet under betennelser er kun tillatt i salongforhold.
 2. Prøv å ikke skade huden din med skrubber, til tross for deres utmerkede rensevirkning. Det er bedre å erstatte det med en spesiell gel for problem eller sensitiv hud.
 3. Vi må eliminere varme bad og vask.

  For å ta vare på betent hud, trenger du enten litt varmt eller kjølig, eller romtemperatur vann. Og fra vannforsyningen, som det ikke er noen filtre på, er det tilrådelig å ikke ta det. Det er bedre å kjøpe ikke-karbonert mineral. I stedet for vann er det mye mer effektivt å bruke avkok og infusjoner av medisinske urter med antiinflammatoriske virkninger: kamille, kalendula, Johannesjurt, trillebøtte, persille, streng, eikebark, etc. To spiseskjeer med hakkede urter fylles med to glass kokende vann, la i en time filtrere, vaske.

 4. To ganger i uken, rengjør porene med dampbad med urter som er nevnt i forrige avsnitt (glass infusjon per liter vann) eller med essensielle oljer som har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper - te tre, lavendel, jojoba, sitrus, dogrose (10 dråper pr. Liter vann).
 5. Ethvert populært antiinflammatorisk middel for huden (spesielt hjemmelagde masker) bør testes på håndleddet eller den indre bøyningen av albuen for å unngå en allergisk reaksjon etterpå.
 6. Drikk multivitaminkomplekser i tide (minst to ganger i året) for å styrke immunforsvaret og beskytte nervesystemet.
 7. Regelmessig gjennomgå medisinske undersøkelser (en gang i året) for å identifisere interne sykdommer som kan provosere ansiktets hudbetennelse.

I alle fall, selv om grunnen ikke er så global, vil det ikke være overflødig. Spesialistens anbefalinger vil bidra til å løse problemet og velge mellom ulike antiinflammatoriske legemidler som er mest effektive og effektive i ditt tilfelle.

Førstehjelp for betennelse i ansiktet

Velkommen igjen, kjære blogglesere! I dag ser vi på det faktiske spørsmålet om hvordan du fjerner betennelse i ansiktet.

Det er ingen hemmelighet at det er vanskelig å forsikre seg mot slike problemer. Selv eiere av ren, sunn hud oppdager noen ganger at etter en enkelt akne, går ikke rødhet og hevelse i lang tid.

Noen ganger på samme sted etter en kort tid danner en ny koking.

Eiere av fet, problemhud med tilstoppede porer har enda vanskeligere, fordi de har betennelse i sebaceous kjertlene kan utvikle seg flere steder på samme tid.

Det gir mye ulempe, fra ubehag til psykisk stress.

Betennelse i sebaceous kjertel oppstår som et resultat av akkumulering av overskytende sebum, blanding med støv og smuss.

Noen ganger årsaken til betennelsen er feil hudpleie, skade på dermis (forsøk ekstrudering sår, åpne sår, grov peeling etc.) langvarig bruk av visse legemidler (piller, antibiotika, etc.), for kvinner - den altfor tidlig fjerning av dekorative kosmetikk og andre

Det er flere måter å bekjempe betennelse på:

 • med medisinering;
 • medisinsk kosmetikk;
 • folkemessige rettsmidler.

Det viktigste er ikke å forsinke behandling i lang tid, siden betennelse utvikler seg over tid til alvorlige hudsykdommer.

Narkotikahjelp i den inflammatoriske prosessen

Den første tingen å gjøre med betennelse er å sanitere og cauterize det. Egnet til dette formålet:

PAY ATTENTION!

For raskt å kvitte seg med svarte flekker, akne og akne, samt å forynge huden i ansiktet, anbefaler vi at du gjør deg kjent med dette effektive middelet.

 • medisinsk alkohol (med misbruk av tørr hud);
 • Miramistina løsning;
 • Castellani væske.

Fra ferdige stoffer for spotbehandling av betent områder av huden er egnet:

 • sink;
 • streptocidal;
 • ihtiolovaya;
 • erytromycin salve;
 • Kuriozin;
 • Calamine lotion (analog chatter).

Noen antibiotika til ekstern bruk (clindovit, dalacin og andre) har også en rask effekt (2-3 dager). Det er imidlertid ikke sikkert å bruke dem uten å konsultere legen, da de hemmer den naturlige mikrofloraen.

Før du smører personen med et slikt verktøy, må du nøye studere kontraindikasjoner og bivirkninger, og også ta en testtest på hånden.

Noen stoffer er ikke ment for å behandle huden, men de har en utmerket antiinflammatorisk effekt. Et godt eksempel på dette er øyedråper (Vizin et al.).

På en bomullspute legger noen dråper penger, og legges deretter i 5-10 minutter i fryseren. Etter denne tiden tas en bomullspute ut av kammeret og påføres rødt hud.

Allerede etter 3-5 minutter, vil betennelsen bli mye mindre, denne teknikken er god å bruke om morgenen. Men for å fikse resultatet om kvelden, er det nødvendig å behandle huden ytterligere med anti-inflammatorisk salve eller krem.

Fra aktivert karbon, knust i pulver, viser det seg en god maske. Det fortynnes med rent vann og aloe leaf juice for å oppnå en viskøs masse, og deretter påføres området betennelse.

Som et ekstra middel blir kull inntatt, dette vil hjelpe kroppen til raskt å rydde seg av toksiner og toksiner, som en mulig årsak til den inflammatoriske prosessen.

For å tørke huden bokstavelig talt over natten og redusere mengden betennelse, vil det bidra til smøring med hvilken som helst tannkrem.

Imidlertid kan misbruk av en agent som inneholder mentol forårsake mikroskopiske hudforbrenninger.

Tradisjonell medisin

Masker og andre produkter laget av naturlige ingredienser, tilberedt hjemme, vil bidra til å lindre betennelse raskt.

Nedenfor er oppskrifter for de mest effektive. Allerede etter 1-2 prosedyrer, vil rødheten merkbart reduseres i størrelse, og intensiteten av smerten vil reduseres.

Den inflammatoriske prosessen følger ofte med irritasjon av huden. Derfor krever en person forsiktig omsorg, for hvilken en protein-agurkmaske brukes.

1 frisk agurk er malt på et riveapparat eller i en blender, 1 kyllingegghvit legges til oppslemmingen og blandes godt. Den ferdige massen påføres på renset hud i flere lag, og venter på den forrige å tørke ut. Agurk lyser huden samtidig som den eliminerer hyperemi, protein fjerner overskytende talg og forhindrer spredning av infeksjon.

Kan jeg bruke skrubbe for betennelser i ansiktet mitt?

Noen eksperter anbefaler ikke dette, og argumenterer for at slitepartikler bare forverrer situasjonen.

Faktisk kan skrubben behandle sunne områder av huden, og forhindrer dermed fremveksten av nye fokaliserende betennelser, og berør ikke åpne sår (de kan lukkes med gips på forhånd).

Ikke alle skrubber er egnet for å rense betent hud. Verktøyet skal være effektivt, og samtidig forsiktig og forsiktig rengjøre porene i huden. Å forberede skrubbe hjemme trenger:

 • 50 gram mais mel (eller malt i kornspulver);
 • 100 g hvetemel
 • 0,1 liter melk med noe fettinnhold.

Alle komponenter er kombinert, deretter forsiktig påført med lette bevegelser på et renset ansikt, etter 5 minutter, vask av med rent vann.

For flere hundre år siden praktiserte folkens healere en unik metode for behandling av betennelser i ansiktet:

 • For det må du få ren mose som vokser på elvestene, og bruke betennelse på nidusene.
 • I den varme sesongen ble sap presset ut av bladene på plantainet, hvor en gasbind bandasje ble impregnert og påført på den berørte huden.

Nå for innbyggerne i megalopoliser er velegnet oppskrift på behandling av betennelse med fersk (ikke-søt) hytteost eller hjemmelaget ost. Den er tilgjengelig, effektiv og veldig enkel.

Et tykt lag med cottage cheese blir brukt til sentrum av betennelse, det tørkede produktet erstattes med frisk til rødheten er borte helt.

Blader av ferskkål, knust i potetmos, påføres steder av betennelse i form av en dressing. Kåljuice har en bemerkelsesverdig egenskap for å eliminere rødhet, fremmer rask regenerering av dermale celler.

I den kalde årstiden er fersk grønnsak erstattet med surkål.

Komprimerer fra aloe-massen vil bidra til å fjerne betennelse innen 1-2 dager.

De kjøttfulle bladene av planten er valgt, vasket grundig og kuttet sammen, og deretter påført med et kutt til rødhet. Du kan fikse aloe med et gazebånd eller noen få plaster. I løpet av dagen blir bladene periodisk erstattet med nye.

Under den første komprimeringen er det ubehagelige opplevelser tillatt, men de forsvinner snart.

Aloe har gode bakteriedrepende og antiinflammatoriske egenskaper, plantens kjøtt bokstavelig "trekker ut" infeksjonen og bidrar til rask stramming av åpne sår.

Honning og leire

Masker og lotioner basert på naturlig honning vil bidra til å gjøre merkbar betennelse mye mindre.

I kombinasjon med vanlig aspirin oppnås en "maskeresparer" med betennelse i ansiktet. For forberedelsen er det nødvendig:

 • 1-2 tabletter av aspirin (ikke brusende!);
 • klart vann eller urte avkok;
 • 1 ts naturlig honning.

Væsken påføres 1-2 dråper på tabletter, slik at de brytes opp i små granulater. Deretter legges honning til oppslemmingen og blandes grundig.

Blandingen påføres på renset hud uten å gni inn i huden. Etter 5-10 minutter, vask av med lunkent vann og fukt huden med en lett krem. Et positivt resultat blir merkbart etter 1 maske, men det anbefales å gjøre det i 1-2 dager til huden er fullstendig helbredet.

Masker av hvit, blå og grønn kosmetisk leire er god hjelp i forebygging av betennelse. De brukes også etter frigjøring av pus ut, når det er nødvendig å raskt fjerne gjenværende rødhet og akselerere helbredelsen av sår.

Leir er fortynnet i henhold til instruksjonene med rent vann eller urteavkok (fra horsetail, salvie, kamille, etc.).

Men i tilfelle når det er betente områder og purulent akne i ansiktet samtidig, bør leire kastes.

Medisinske urter og essensielle oljer

Som en førstehjelp for betennelse i ansiktet, vil en brennevin og trillebøtte være nyttig.

Brennstoffets ferdige tinktur finnes i apotek, det fortynnes med rent vann i et forhold på 1:10, og deretter komprimeres det fra den resulterende løsningen. Allerede etter en halv time vil betennelsen synke betydelig.

Yarrow er nyttig både friskt og tørt.

Friske blader knyttes med en knus, og deretter påføres den betent hud. Ferskpresset juice eller konsentrert avkok av tørt gress er kombinert med medisinsk petroleumsgel i forholdet 1: 4. Den mottatte salven lagres i kjøleskapet og smør det til inflammerte steder.

Det skjer ofte at en kvise raser dypt under huden, og denne prosessen er ledsaget av betennelse. De øvre lagene i huden reddes gradvis, svulmer, og et lite trykk fører til smerte.

Hva kan i dette tilfellet gjøres?

Kom til hjelp av konsentrert (95-100%) essensiell olje av tea tree.

En dråpe av produktet påføres en bomullspinne, og så behandles den nøye med fokus på betennelse, og får lov til å absorbere helt. Oljen gleder kjølig på huden, har en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt.

Hvis du merker aldringens aldring i tide, og smør dette stedet med olje før du går til sengs, vil rødmen og hevelsen forsvinne om morgenen, og utseendet på en abscess vil bli unngått.

Også, med betennelse i ansiktet, hjelper oljer fra hvetekim, druefrø, jojoba og rosmarin godt.

Du kan legge 2-3 dråper til masker og tonics, eller bruke dem i ren form for å behandle problemområder.

Vi prøvde å samle inn artikkelen de mest tilgjengelige og effektive førstehjelpsmetoder for betennelse som oppstår på ansiktets hud. Hvilken du skal velge, er opp til deg, kjære lesere.

Se deg igjen i bloggen vår, og ikke glem å abonnere på oppdateringer!

VÅRE LESER ANBEFALER!

For behandling av akne, akne, akne, svarte flekker og andre hudsykdommer forårsaket av overgangsalder, sykdommer i mage-tarmkanalen, arvelige faktorer, stressforhold og andre årsaker, bruker mange av våre lesere vellykket metoden til Helen Malsheva. Etter å ha gjennomgått og nøye undersøkt denne metoden, bestemte vi oss for å tilby det til deg.

Behandling av utslett og betennelser i ansiktet

Utslett og betennelse i ansiktet - et av problemene med ungdomsårene.

I de fleste tilfeller er årsakene til smertefull rødhet på huden hormonelle i naturen.

Imidlertid er dannelsen av akne og betennelse på eldre mennesker avhengig av et stort antall faktorer, men dette er hovedsakelig problemer med indre organer.

Narkotikabehandling av ansiktsbetennelse

Hvilken behandling å velge å bli kvitt rødhet på huden, kan bare spørre legen.

Derfor, før du kjøper et antiinflammatorisk middel, må du først konsultere en kosmetolog eller en hudlege.

Fjern betennelse i ansiktet kan bruke en spesiell salve eller infusjon av medisinske urter.

Til dags dato inneholder listen over anbefalte anti-akne medisiner for medisinske fagfolk ølgjær og noen antibiotika og antibakterielle salver.

Nøkkelen til renslighet og skjønnhet i huden er et sunt fordøyelsessystem, og bryggergjær bidrar til å takle mindre brudd i arbeidet.

Verktøyet gjenoppretter tarmmikrofloraen, og fører også til normal drift av fordøyelsessystemet.

Brewer's gjær har evnen til å eliminere giftstoffer fra kroppen. Huden tar på seg funksjonen av ekskresjonssystemet, med det resultat at utslett kan oppstå på huden.

Når inntatt brygger gjær bidra til å styrke immunsystemet og forbedre hormon nivåer.

Denne faktoren gjør dem til et uunnværlig medisinsk legemiddel for ungdom, gravide og ammende kvinner.

Brewer's gjær kan brukes som et eksternt middel for akne og rødhet. En ansiktsmaske med deres tilsetning aktiverer huden, gjenoppretter skadet vev og lindrer betennelse.

Svake former for hudsykdom kan kontrolleres hjemme ved hjelp av eksterne midler.

Men hvis betennelsen i visse områder av ansiktets hud er for alvorlig, er det lite sannsynlig at vi kan gjøre uten interne preparater, inkludert injeksjoner.

Hittil er det vanligste middel for ekstern bruk mot akne og rødhet på ansiktets hud:

 • Baziron anti-inflammatorisk gel, som raskt lindrer betennelse forårsaket av bakteriene Staphylococcus epidermidis og Propionibacterium acnes;
 • Salve "Zener" lar deg bli kvitt rødhet og akne på grunn av innholdet i sin sammensetning av sink og antibiotikumet erytromycin.

Med en sterk betennelse og utslett av huden på resept av en lege, er det bedre å ta følgende legemidler inne:

 1. "Benzamycin" - verktøyet bidrar til å raskt lindre betennelse og bli kvitt akne, men på betingelse av at behandlingen blir kombinert med fuktighetsgivende masker;
 2. tabletter "Zenerit" - du kan oppnå større effekt i behandlingen, kombinere salve og tabletter "Zenerit"

Behandling av inflammet ansiktshud med medisinske preparater kan forsøkt ledsaget av bruk av populære skjønnhetsrecept, fordi det er en maske tilberedt hjemme som kan fjerne blokkeringer fra talgkjertlene som forhindrer huden i å puste.

Folk rettsmidler mot betent hud

Hvis årsakene til betennelse i ansiktet er i strid med hormonnivåer, som oppstår under ungdom og under graviditet, kan behandling hjemme gjøres ved hjelp av ister, komprimerer og masker.

For raskt å fjerne betennelse i ansiktets hud og forbedre funksjonen av talgkirtler, trenger du en haug med persille.

Greens grundig vasket og hakket i en blender, bør være 2 ss. l. grønn masse, som vi fyller med 1 kopp kokende vann. Vi gir verktøyet et brygge i et par timer, vi filtrerer.

Fyll isformene med den resulterende væsken, sett i fryseren i en dag.

Hver morgen tar vi en vitamin helbredende kube og tørker ansiktets betent hud med det. Under prosedyren kan du føle en svak brennende eller prikkende følelse.

For å lage en vegetabilsk antiinflammatorisk maske, ta 100 g revet fersk poteter, bland den grundig med en pre-pisket eggeplomme med ferske kyllingegg.

I den resulterende massen klemmer man en spiseskje sitronsaft manuelt. Bland ingrediensene i bluestone (ta på spissen av kniven).

Den ferdige anti-rødhetsmasken påføres på et rent ansikt, vaskes av etter 10-15 minutter med sitronvann ved romtemperatur.

For forberedelsen må du ta 1 liter vanligt vann og fortynne 100 ml ferskpresset sitronsaft. Behandling av betent hud utføres hver annen dag for å forbedre utseendet.

Masken, utarbeidet på grunnlag av grønn eller hvit leire, bidrar til å rense huden av giftstoffer, regulerer talgkjertlene, bidrar til å overvinne røde og hudormer.

På apoteket kjøper vi kosmetisk leire og talkum. Ta en teskje av hvert pulver, bland, legg til dem 2 ss. l. varm skummet yoghurt eller fersk melk.

En maske mot betennelser på huden skal ligne salve. Verktøyet påføres de berørte områdene i ansiktet, vaskes av etter 15 minutter. Behandlingen varer til fullstendig gjenoppretting. Salve brukes 2-3 ganger i uken.

Raskt avlaste betennelse i ansiktet hjemme ved å bruke kompresser laget av essensielle oljer, hvor de helbredende egenskapene som lenge har vært brukt i kosmetikk.

I dette tilfellet bør du være oppmerksom på tea tree oljen, som har gode anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, men det bør ikke brukes ufortynnet.

For å lage en komprimering må du ta 1 ts. filtrert vann, tilsett 3 dråper essensiell olje.

Verktøyet vil bidra til å normalisere arbeidet til talgkjertlene, samt fjerne rød akne, forutsatt at behandlingen med komprimerer utføres 2-3 ganger om dagen i en uke.

Inflamed hudpleie

Det er usannsynlig at en behandlingsmaske vil bidra til å raskt lindre betennelse i ansiktet hvis huden ikke er forsynt med riktig pleie og følgende regler ikke overholdes:

 1. Etter å ha besluttet å normalisere arbeidet med talgkjertlene og bli kvitt hudrødhet ved medisinske midler, må du ikke selvmedisere. Ellers er det mulig å provosere mer betennelse i huden, noe som som resultat vil kreve alvorlig behandling på sykehuset;
 2. En maske eller salve foreskrevet av en kosmetolog, hvis bruk skal bidra til å kvitte seg med rød akne og andre betennelser, kan ikke gi den ønskede effekten. Årsakene til dette ligger ofte i feil diett;
 3. Regelmessig forbruk av fett, krydret og røkt mat fører til forverring av talgkjertlene, så før du begynner behandling må du balansere dietten og inkludere mer frukt, grønnsaker og ferske juice.
 4. Ofte grunnene til at en hudsykdom ikke forsvinner lenge, ligger i den uavhengige klemmen av akne og akne. Det er strengt forbudt å gjøre dette: Det anbefales ikke å berøre de berørte områdene av huden med hendene, noe som vil utelukke infeksjoner i sårene;
 5. Ikke bruk skrubbe for å rense den betente huden, i stedet for å vaske det er bedre å bruke avkok av medisinske urter, samt en salve til pleie av problematisk og følsom hud i ansiktet, for eksempel "Sintomitsin". Verktøyet vil bidra til riktig drift av talgkjertlene og fjerner årsakene til rød akne;
 6. Inntil du kan bli kvitt rødhet på huden, er det strengt forbudt å vaske ansiktet ditt med varmt vann. Det beste alternativet for vasking er ikke-karbonert mineralvann ved romtemperatur. Det er enda bedre hvis en avkok av kamille eller calendula blomster brukes til dette formålet. Kokekjøtt: 2 ss. l. urter hell 500 ml kokende vann, la det avkjøles til det er kaldt.

For å raskt bli kvitt problemer med ansiktets hud, og enda bedre - å helt glemme hva akne og akne er, anbefaler kosmetologer å lage dampbad med urter eller essensielle oljer 2 ganger på syv dager.

Har en tendens til noen betennelser, trenger du to ganger i året for å ta multivitaminkomplekser, noe som vil styrke immunforsvaret.

Siden dannelsen av hudbetennelse fremkaller oftest sykdommer i indre organer, bør du ikke overse den årlige forebyggende medisinsk undersøkelsen.

Betennelse på ansiktets hud: årsaker og effektive behandlinger

Ansiktshuden er den mest følsomme delen av kroppen, som hele tiden er utsatt for miljøet og kosmetiske preparater. Inflammasjoner på ansiktet er resultatet av eksterne og interne faktorer. Symptomer og graden av utvikling av inflammatorisk prosess avhenger av de strukturelle egenskapene til epidermis. Publikasjonen vil snakke om årsakene til betennelse i ansiktet og effektive behandlinger for suppuration.

Årsaker til betennelse

Hudsykdom forårsaket av fysiske, kjemiske, biologiske agenter kalles dermatitt. Dens manifestasjon indikerer interne forstyrrelser i kroppen. For å lokalisere virkningen av stimuli må man vite arten av forekomsten av en slik reaksjon.

Faktorer som provoserer inflammatoriske prosesser:

 • Allergiske reaksjoner. Manifestasjonskatalysatorene er allergener som påvirker de øvre lagene i epitelet. Responsen til kroppen manifesteres av en liten utslett - diatese. Uten riktig, rettidig behandling fører til utvikling av en alvorlig form for sykdommen - eksem. For å provosere betennelse kan konserveringsmidler, kjemiske og tilsetningsstoffer til matvarer, bruk av vaskemidler og rengjøringsmidler, dekorative kosmetikk, støv, kjæledyrhår, insektbitt, blomstring av sesongplanter.
 • Smittsomme. Lommer av sykdom er patogene mikroorganismer - virus, bakterier, sopp, stafylokokker. Virkningen av parasitter i lagene av dermis fører til utseendet av herpes, koker og erytem.
 • Termisk. Ofte manifestert seg under påvirkning av miljøfaktorer i form av frostbit eller solbrenthet. Lett ansiktshud trenger konstant beskyttelse. Om sommeren, fra direkte sollys eller ultrafiolette stråler, og om vinteren fra plutselige endringer i temperatur, frost og vind.
 • Mekanisk. Årsaken til utviklingen av denne typen betennelser er bruk av dekorative kosmetikk av dårlig kvalitet eller produkter som ikke samsvarer med hudtypen.
 • Hormonale svikt, usunt kosthold, stress, misbruk av tobakk og alkohol. Alt dette reduserer kroppens barrierefunksjon, huden blir sårbar for effektene av irriterende stoffer.
 • Genetisk predisposisjon. Dette er alvorlige kliniske former for sykdommen - atopisk, herpetiform eller seborrheisk dermatitt. Symptomatologi er preget av utslett på huden med tilbakevendende karakter.

Når kilden til utvikling av dermatitt er avslørt, er det nødvendig å starte behandlingen. Hvis utslett er en konsekvens av forstyrrelsen av organers og systemers funksjon, må selve sykdommen kurere. I en slik situasjon er det umulig å gjøre uten hjelp av en høyt kvalifisert spesialist.

Behandling av betennelser med legemidler

En forsømt og alvorlig form for hudsykdommer krever medisinsk behandling. Etter å ha konsultert en spesialist og foretatt en diagnose, bør medisinering gis.

De vanligst foreskrevne doseringsformene er:

 • aktivert karbon;
 • antibakteriell salve;
 • vitamin komplekser;
 • hormonelle piller;
 • antibiotika i pilleform.

Behandling av betennelse med rusmidler

Av stoffene i form av en salve til behandling av betennelse og suppurasjon, viser et produkt fra Tyskland, Ilon K., en høy effektivitet. Salven inneholder aktive stoffer av vegetabilsk opprinnelse (ekstrakt og lerkolje). Legemidlet har en antiinflammatorisk og smertestillende effekt, fremmer åpningen av koker, trekker pus ut av akne, eller oppløser det purulente innholdet i inflammatorisk foci. Ekstra fordeler med Ilon K salve inkluderer en rimelig pris (fra 350 rubler) og en hyggelig lukt. Hittil har verktøyet et stort antall positive vurderinger. Selges i apoteksnettverket.

For å oppnå høye resultater krever en integrert tilnærming. Behandlingsregimet er vanligvis rettet mot anestesi, reduserer forekomsten av puffiness, reduserer betennelse, gjenoppretter regenereringsfunksjonene til dermis og kapillærnettverket.

Kosmetiske prosedyrer: vi behandler i salongen

Moderne enheter i kosmetologerom og skjønnhetssalonger bidrar til å kurere betennelse på huden. Effekten av prosedyren vil bli oppnådd med regelmessige besøk til skjønnhetseksperten og manipulering av huden. Behandlingsmetoden krever betydelige materialkostnader. Hvilke prosedyrer vil bidra til å takle hudfeil?

 • Ansiktsrensing med ultralydbølger som virker på mobilnivå og bidrar til å aktivere metabolske prosesser, forbedrer blodsirkulasjonen, lymfestrømmen og celleregenerering.
 • Peeling - mekaniske eller kjemiske effekter på dermis er bare tillatt med en liten grad av skade. Prosedyren bidrar til å kvitte seg med det øvre cornified laget, rengjør porene, som bidrar til metning av epitel med oksygen.
 • Laser rensing ansikt. Infrarøde stråler trener inn i de subkutane fettlagene og ødelegger døde celler under temperaturstrykk.
 • Mesotherapy. Avhengig av de individuelle egenskapene og behovene til dermis, velges en cocktail fra biologisk aktive stoffer, som injiseres ved injeksjon i lagene i epitelet. Legemidlet gir huden de nødvendige næringsstoffene for å fungere skikkelig.
 • Ozonbehandling. Injiseringen av ozon-oksygenblandingen metrer cellene med oksygen, styrker immunforsvaret. En slik kosmetisk prosedyre har en terapeutisk effekt på inflammatoriske prosesser, gjør det mulig å forbedre hudfarge, tilstanden til huden, reduserer uttrykket av mimic rynker, gir huden elastisitet.
 • Kryoterapi - behandling med lave temperaturer fra - 70 til -130 grader. Eksponering for kulde skaper ekstreme forhold for dermis, noe som tvinger det til å bruke hele reservelageret.

Behandling av betennelser på ansiktets hud i skjønnhetssalonger under oppsyn av en hudlege vil bidra til å unngå komplikasjoner og minimere forekomsten av bivirkninger.

Behandling av ansiktsbetennelse ved folkemetoder

Populære metoder i kampen mot sykdom vil aldri miste sin relevans. Eksponering av naturlige komponenter til huden kan eliminere effektene av allergener og har en forebyggende effekt. Hvilke komponenter vil bidra til å eliminere betennelse i ansiktet?

 • Aloe juice, som lenge har vært kjent for sine bakteriedrepende egenskaper. Fuktet bomullspinne tørker huden etter en morgen og kveldskjole i to uker.
 • Havre mel. Berørte områder vaskes bort med en pulverisert ingrediens. Etter fremgangsmåten, nærer du huden med petroleumjell.
 • Poteter. Kutt opp knollen av frukten i en blender eller slip på en fin rist, bland med eggeplomme i egg og en spiseskje sitronsaft. Bland blandingen til en homogen tilstand. Påfør på den tørre overflaten av ansiktet. Etter en kvart time, fjern rester av slurry med vann.
 • Samling av urter: nøt, mynte, timian, kamille, lavendel, jasmin. Vi gjør urte avkok, insisterer. Vi tørker huden med en klut fuktet med væske i morgen og kveld.
 • Cherry. For å lage en kirsebærmaske, trenger du noen pitted kirsebær. Vri bæren i en puree, tilsett omtrent et par spiseskjeer stivelse. Være styrt av det faktum at produksjonen skal være en blanding av tett tekstur. Maskekomponenter aktiveres i en halv time.
 • Avokadoens eksotiske frukt inneholder i sin sammensetning en stor mengde komponenter som er nyttige for huden, derfor har den lenge vært brukt i kosmetologi for regenerering og foryngelse av huden. Med problemet med hudbetennelse er det også veldig effektivt. Se noen få enkle avokadobaserte maskeoppskrifter i videoen:

konklusjon

Tidlig behandling av betennelse i epitelet i ansiktet kan forhindre utvikling av en alvorlig form for sykdommen. Fullstendig kur sykdommen hjemme rettsmidler umulig. Folketeknikken vil være effektiv i kombinasjon med narkotikabehandling og / eller salongprosedyrer.

Daglig pleie av huden, fysisk aktivitet, luftbad, et balansert kosthold, regelmessige medisinske undersøkelser, bruk av kosmetikk av høy kvalitet er forebyggende tiltak som vil bidra til å redusere risikoen for dermatitt.

Flere Artikler Om Typer Acne