Hver person minst en gang i sitt liv møtt med akne, svarte prikker, forskjellige betennelser i ansiktet. Bare hvis noen lider av hudproblemer svært sjelden, fører andre stadig den utrettelige kampen mot ren epidermis. Svarte prikker (comedones) er åpne porer fylt med fettete fett, støv, epitelpartikler. Det er ikke lett å håndtere sorte prikker, men med riktig tilnærming kan du fortsatt slå dem. I denne artikkelen lærer du hvilke svarte prikker, hvordan de dannes, og hvordan du blir kvitt dem en gang for alle.

Årsaker til svarte flekker

Menneskeskinn utfører mange viktige funksjoner. Porer er nødvendig for å utstråle svette og sebum. Sebum er en svært nødvendig hemmelighet som blir utskilt for å beskytte huden mot å tørke ut. Det er bevist at folk med fet hud alder mye senere - konstant fuktighetsgivende tillater ikke rynker å virke til sist.

Men overdreven utsöndring av fettete fett fører til ubehagelige konsekvenser - huden blir skinnende, oljeaktig skinn vises, som ikke ser veldig pent ut. I tillegg er huden dekket med et tykt lag av sitt eget fett, ikke mottatt nok oksygen. Men det viktigste er tette porene. Sebum er produsert i så store mengder at det ganske enkelt ikke har tid til å bli distribuert over overflaten av huden. Hvis du ikke skreller, tillater ikke det øvre laget av epidermis at sebumet går ut, fettet samler seg i porene, strekker det. Hvis en mikrobe eller bakterie er inne, fører det til en inflammatorisk prosess, et stort antall hvite blodlegemer og en purulent akne. Hvis det ikke finnes patogener inne i porene, komonene eller svarte prikkene, vises. De blir svarte etter oksidasjon med oksygen. Det kan sies at fet hud og økt sekresjon av talg er hovedårsaken til utseendet på svarte flekker. Men hvorfor begynner huden å produsere fett aktivt? Her er noen faktorer som kan utløse det aktive arbeidet i sebaceous kjertlene og fremveksten av komedoner.

 1. Hormonale forstyrrelser i kroppen. Ofte observeres akne og svarte flekker hos ungdom. Dette er ikke overraskende, under pubertet begynner kroppen å produsere mange feromoner og talg, som i naturen er nødvendig for å tiltrekke seg en partner. Selv lukten av svette hos ungdom i puberteten blir spesielt skarp. Huden kan bli overdreven oljeaktig under graviditet, før menstruasjonssyklusen hos kvinner, mens du tar hormonelle legemidler. Enhver feil i det endokrine systemet, enhver hormonell ubalanse kan føre til lignende konsekvenser.
 2. Feil hudpleie. Dette kan inkludere både analfabeter og overdreven omsorg. Den første feilen er bruk av kosmetikk av lav kvalitet som tetter porene. Eiere av fet hud bør forlate grunnlaget, spesielt i den varme sesongen. Den andre feilen er fraværet av peeling. Oljete hud som ingen andre trenger å skrubbe. Hvis du ikke fjerner det øverste laget av døde hudskalaer, vil sebum samle seg inne i porene, noe som fører til utvidelse og komedoner. Den tredje feilen er bruken av alkoholbaserte produkter for fet hud. Slike produkter tørker det øverste laget av epidermis, uten å påvirke talgkjertlene. Dette fører til at huden tørker og begynner å produsere talg med enda større aktivitet. En slik ond sirkel er oppnådd. En annen feil i omsorg for fet hud er overdreven og permanent rensing. På huden er det et beskyttende lag av en viss surhet. Og ved konstant vannprosedyrer blir dette laget fjernet. Huden begynner å produsere fett aktivt, for i det minste å beskytte seg selv. Dette fører til økt aktivitet av talgkjertlene. Nå er du overbevist om at du må ta vare på fet hud veldig kompetent.
 3. Power. Renheten av huden vår avhenger av hva vi spiser. Hvis du spiser mye fet, søt og karbohydrat mat, kan du ikke engang drømme om en jevn hud uten akne og komedoner. Tross alt er ansiktet en indikator på tarmhelsen. Svært ofte er svarte flekker et resultat av langvarig forstoppelse, matforgiftning. Aktiviteten til sebaceous kjertlene kan også være forbundet med mangel på vitaminer og sporstoffer. Spis naturlig mat, spis mer grønnsaker og frukt i rå form, drikk multivitaminkomplekser i løpet av beriberiperioden, bli kvitt forstoppelse, og så vil tarmene være takknemlige for deg.
 4. Eksterne faktorer. Komedoner kan dannes på grunn av dårlig luftkvalitet. Hvis du lever i et fuktig klima, er dette fulle av aktiviteten til talgkjertlene. Svært ofte ser komedoner og ål fram når miljøet er skittent, dette kan skje i industriområder, når ulike gasser og støvpartikler slippes ut i luften.
 5. Genetikk. Hudtype, samt tendensen til akne og svarte flekker, er genetisk overført. Erftighet spiller en viktig rolle i dette problemet.

I tillegg kan aktiviteten til talgkjertlene øke i stressende situasjoner - adrenalin akselererer mange prosesser i kroppen. Et vanlig forbruk av nikotin og alkohol fører til en forandring i den kjemiske sammensetningen av fettete fett, noe som fører til tilstoppede porer. Det er veldig viktig å finne ut årsaken til de svarte prikkene, dette vil hjelpe deg med å forhindre at de kommer igjen. Hvis de sorte prikkene allerede pryder huden, må du bli kvitt dem. Dette vil hjelpe mekanisk rengjøring, utført av alle reglene.

Hvordan fjerne sorte prikker

For å kvitte seg med svarte prikker må du gjøre en mekanisk rengjøring. For dette er huden pre-dampet, lett peeling er ferdig, deretter rengjøring, behandling og innsnevring av porene. Vi beskriver prosessen mer detaljert.

 1. Til å begynne med trenger huden å bli dampet slik at den blir myk og smidig. Dette er et veldig viktig stadium, siden det vil være ganske vanskelig å ekstrudere sorte prikker uten damping. I mange skjønnhetssalonger er det en spesiell enhet - dampbåten. Hvis du gjør prosedyren hjemme, kan du bruke "tjenestene" til vanlig vask. Samle varmt vann inn i det, erstatt et varmt dampende ansikt, og dekk deg selv med et teppe eller et deksel slik at dampen er mer konsentrert. Hvis det er akne og andre betennelser, i stedet for vanlig vann, bruk calendula decoction - den har en bakteriedrepende egenskap.
 2. Etter damping må du lage en lett peeling. For å gjøre dette, bland i en liten bolle, sitronsaft, mandel eller ferskenolje og naturlig kaffe. Påfør blandingen på ansiktet, la i 5 minutter. Når sitronsaft myker og korroderer det øvre keratinøse lag av huden, må du forsiktig massere huden. Kaffekorn er de minste slipende partiklene som utfører mekanisk rengjøring. Olje nærer og fukter epidermis, reduserer friksjon. Slike skrubbing gjør at du kan fjerne det øvre laget av epidermis, som forhindrer fjerning av sebaceous plugger.
 3. Når huden er dampet og det øvre laget er trygt fjernet, kan du fortsette med å fjerne sebaceous plugger umiddelbart. Det er best å bruke et spesielt instrument for prosedyren, som bare klemmer comedones uten å skade huden. Hvis det ikke finnes et slikt verktøy, klem de svarte punktene med fingrene, men gjennom en ren klut, slik at neglen ikke skader den delikate epidermis. Etter damping er huden veldig myk og smidig - du trenger ikke å gjøre spesiell innsats. Mindre trykk vil være nok til at korken selv kommer til overflaten.
 4. Etter det er det nødvendig å desinfisere huden med en alkoholholdig lotion. Du kan vaske ansiktet med avkok av kalendula, som vi brukte til damping. På denne tiden er huden mest utsatt for ulike masker - porene åpnes og effekten av medisinske masker vil være maksimal. Du kan legge på huden kefir, agurkmasse, en komprimering av urte avkok, honning, egg. Dampede porer er en fruktbar jord, du kan ta et øyeblikk og bruke en fuktighetsgivende og nærende maske på huden din.
 5. Det siste stadiet gnider huden med isbiter. Dette må gjøres for å begrense de rensede porene. Ellers vil forstørrede porer igjen akkumulere talg.

Dette er en detaljert algoritme for å kvitte seg med svarte flekker og dyp rensing av huden. Det er imidlertid mange flere oppskrifter som kan hjelpe deg i kampen mot komedoner.

Masker mot svarte prikker

I kampen mot svarte prikker kan du bruke en rekke ferdige salver, kremer, kremer og masker. Imidlertid vet vi oppskriften på en effektiv gelatin og aktivert karbonrensende maske. Dette er den mest populære masken mot svarte prikker. Det eliminerer pålitelig fettpropper uten mekanisk innvirkning.

For å forberede det, løsne en spiseskje gelatin med en liten mengde vann og la det stå på et varmt sted. Når gelatinen svulmer litt, må du legge den knuste tablett med aktivt kull til det og blande grundig. Påfør preparert masse på ansiktet og la masken være helt tørr. Maskens struktur er slik at den etter tørking fjernes i ett stykke, og på innsiden kan du se små kolonner - disse er fettete plugger. Faktum er at gelatin penetrerer dypt inn i porene, griper sebum, aktivert karbon desinfiserer den indre overflaten. Når masken tørker, blir gelatin fjernet sammen med fettete trafikkorker - vi får høy kvalitet og dyp rensing av huden.

I tillegg til gelatine masken, er det også en salt-soda maske, som også effektivt bekjemper svarte prikker. Bland salt og brus, fortynn det resulterende pulveret med vann for å oppnå en slurry. Påfør den på den berørte huden. Soda forsiktig myker det fettete fettet i porene, og salt skyver det ut. Dette er et flott middel mot svarte prikker.

En annen effektiv oppskrift mot komedoner er kanel, honning og aloe juice. Bland alle ingrediensene i like store mengder og masser den resulterende massen av hudområdet med svarte prikker. La blandingen stå i en halv time og skyll deretter med varmt vann. Etter en uke med vanlig applikasjon, vil huden bli renere og jevnere, svarte flekker blir mye mindre.

Hvordan bryr seg huden for å unngå svarte flekker

Det er veldig bra å bruke spesielle striper mot svarte flekker, som kan kjøpes på apotek. De brukes på ren hud og fjern fettete plugger, som en gelatinøs maske. Vanligvis har disse stripene en viss form - for nesen, pannen, haken. Tross alt er disse sonene mest utsatt for dannelsen av sorte prikker.

Hvis alle disse metodene ikke hjelper deg å bli kvitt sorte prikker, og antallet deres øker stadig, er det bedre å se en lege. Kanskje er denne tilstanden et signal om alvorlige hormonforstyrrelser i kroppen. Hold huden frisk, og det vil reagere på deg med renslighet og glatthet!

Årsaker til svarte flekker på ansiktet

I motsetning til fettete eller akne, er svarte flekker kjent for mange - fordi de kan dukke opp på huden av noe slag. Hvorfor de oppstår og hvordan bli kvitt dem (og om det skal gjøres), vil vi fortelle i denne artikkelen.

 • Hva er svarte prikker
 • Årsaker til svarte flekker
 • Svarte prikker: hva skal jeg gjøre?
 • Hvordan fjerne sorte prikker
 • Kosmetiske prosedyrer
 • Kosmetiske produkter
 • forebygging

Hva er svarte prikker

Svarte prikker kalles også åpne komedoner. De dannes når porene er tilstoppet med en blanding av talg og keratiniserte hudceller. Mange forveksler uvitende svarte prikker og et fenomen som kalles sebaceous filamenter.

Med svarte prikker er porene helt tilstoppet.

Sebaceous filamenter (du kan oversette navnet deres som "sebaceous ducts") er et element i strukturen av hårsekkene. De tetter ikke en pore, men retter seg rett fra innsiden og tjener som en slags kanal gjennom hvilken sebum bringes til overflaten av huden.

Ikke alle mennesker har sorte prikker, men alle har sebaceous filamenter. Og hvis du kan bli kvitt den første eller redusere nummeret betydelig, ødelegger du det andre - sløsing med tid og penger. De kommer til syne igjen uansett.

For å forstå hva slags utdanning plager deg, bare se på dem:

svarte prikker - tette, korklignende formasjoner med en mørk og tett topp;

innholdet i sebaceous kanaler (sebacious filamenter) har en gjennomsiktig gul eller gråaktig tint og, hvis ekstrudert, kommer til overflaten i form av en tråd som ligner vaselin i tekstur.

Sebaceous kanaler som åpner i porene er nødvendige fete kanaler som fornyer beskyttende lipid mantel av huden. Deres innhold i porene består av en blanding av celler i epidermis, sebum og bakterier.

Som regel, på tørr og normal hud, er slike porer praktisk talt ikke merkbare, men på fet og kombinasjonshud - de kan identifiseres på grunn av ekspansjon på grunn av økt talgproduksjon. Komedoner (svarte prikker) vises når sebum i disse kanalene blir for tykk. Prosessene for oksidasjon av fett blir aktivert og pigmentmelaninet vises, som er inneholdt i sebum.

Årsaker til svarte flekker

Forstørrede porer er oftest genetisk predestinering. Hverken kosmetikk eller laserpolering vil bidra til å fjerne dem helt, de kan bare reduseres en stund. Dette er en funksjon av huden, som er vanskelig å kjempe.

Som regel er forstørrede porer et tegn på fet eller kombinasjonshud med økt fettproduksjon. Det er umulig å lage vanlig fet hud, men det er ganske realistisk å bringe det nærmere denne tilstanden.

Hvis huden din utskiller for mye tykt fett, som tetter porene, oksiderer og utviser pigment, får vi det som kalles svarte flekker.

Så, hva kan forårsake svarte flekker?

hormoner

Under pubertet øker utløsningen av talg på grunn av hormonell hopp, noe som fører til utseendet av akne og komedoner. Men ustabilitet av hormonbakgrunnen kan skje i voksen alder. For eksempel, under graviditet eller i overgangsalderen.

mat

Hittil har det direkte forholdet mellom ernæring og hudtilstand ikke vært vitenskapelig etablert. Det har imidlertid blitt observert at forverring av hudproblemer ofte skjer hvis dietten oppstår:

melk og fett meieriprodukter;

karbohydrater (brød, kaker).

Også, er akne ofte funnet hos pasienter med gastrointestinale sykdommer (gastrit, magesår). Hvis du er bekymret for betennelse i huden, sørg for å besøke en gastroenterolog.

Feil utvalgte hudpleieprodukter

Slike stoffer som talkum, silikon, kokos og mineraloljer anses å være komedogene. Selvfølgelig, alt avhenger av prosentandelen av innholdet i formelen. Men hvis du merker at etter at du har brukt et bestemt middel, blir porene tilstoppet raskere enn vanlig, kontroller sammensetningen for nærvær av disse spesielle komponentene.

Utilstrekkelig rensing

Selv et tykt lag med grunnlag skader ikke huden, hvis den er vasket av i tid. Hevdet at huden "ikke puster" under kosmetikk "er en myte, men tonalbremsingen kan fortsatt hindre optimal regulering av talg. Bruk derfor ikke-komedogene toner.

Uregelmessig peeling

Ikke forsøm peeling. Eksfoliering er nødvendig for huden, slik at de døde cellene i epidermis ikke forhindrer at sebum kommer til overflaten. Avvisning av slik rensing kan føre til tilstoppede porer og som et resultat sorte flekker.

Svarte prikker: hva skal jeg gjøre?

For å holde porene rene så lenge som mulig, følg noen enkle regler.

Ikke glem å vaske 2 ganger om dagen. Det er spesielt viktig å gjøre dette om morgenen, fordi toppen av fettdannelsen skjer i perioden 4: 00-5: 00.

Ikke vær lat for å studere sammensetningen av kosmetikk før du kjøper, spesielt hvis du allerede vet hvilke ingredienser som er comedogene for deg.

Ikke forsøm peeling. Akkumulering av keratiniserte hudpartikler forhindrer sunn regulering av talg og hindrer at de aktive stoffene fra kosmetikk kommer inn i huden.

Alkoholholdige legemidler vil bidra til å begrense porene, men de bør ikke misbrukes - alkohol tørker huden, noe som betyr at det provoserer enda mer sebumsekresjon.

Hvordan fjerne sorte prikker

Den enkleste måten å fjerne svarte prikker er å bare klemme dem ut. Men denne metoden er traumatisk, og som følge av feil fjerning kan betennelse oppnås. Derfor anbefaler vi å besøke en skjønnhetspleie, fordi nå i salonger og klinikker tilbyr en rekke prosedyrer for dyp rensing av huden.

Kosmetiske prosedyrer

Mekanisk rengjøring utføres manuelt av en skjønnhetspleie med et spesielt verktøy. Dette er en effektiv måte å kvitte seg med komedoner, men de mest traumatiske, og kan føre til forverring av utslett.

Under vakuumrengjøring bruker en spesialist, etter å ha forvarmet huden, et spesielt apparat med en vakuumdyse som trekker fett og smuss fra porene.

Ved fordampning behandles huden med damp blandet med ozon, noe som gir det bakteriedrepende egenskaper. Damp har en ekspanderende effekt på porene, noe som bidrar til regulering av sebumsekresjon.

Ultralydrengjøring er den mest effektive og sikre prosedyren. Det utføres med en spesiell scapula, som umiddelbart fjerner fettete plugger ved eksponering for ultralydbølger.

Kosmetiske produkter

For å bli kvitt de svarte punktene på det kosmetiske markedet er det nok produkter - velg de som passer deg etter hudtype.

Patches eller strips med sorte prikker påføres våt hud i 10-15 minutter. I løpet av denne tiden trekker limens overflate av plasten ut av forurensningens porer.

Leirebaserte rensemasker fjerner fett fra porene til overflaten, og de aktive ingrediensene i deres sammensetning bidrar til å normalisere sebumsekresjonen.

Krem og tonics med syrer (benzoic, salicylic, glycolic) akselererer prosessen med exfoliating døde celler.

Scrub - effektiv med regelmessig bruk, men heller en grov måte å peeling på. Ikke egnet for sensitiv, betent og irritert hud.

forebygging

I intervaller mellom rensing, sørg for at huden har en støttende pleie med rensing og regulering av produksjon av talgkomponenter.

Rengjørings- og sminkefjerner

I denne kategorien av produkter, vær spesiell oppmerksom på formler med salisylsyre.

Svarte prikker i ansiktet - hvordan bli kvitt og forhindre deres utseende

De svarte prikkene i ansiktet er åpne komedoner, som er en cyste. Det kløfter hårfollikelens munn med fete masser. Porene i dette tilfellet er åpne, og cysten ligner en kork med et svart lokk på toppen. Når du trykker på, er innholdet uthevet, men det anbefales å gjøre det veldig nøye. Det er tilfeller når disse svulstene blir betent og blir røde knuter. I alle fall, de svarte punktene i ansiktet - dette er et alvorlig problem for mange mennesker i svært forskjellige aldre. Oftest lider de av ungdommer, hvis hormoner er ustabile under pubertet og sebaceous kjertlene ikke fungerer ordentlig. Men hos mennesker i mer moden alder oppstår de også, fordi årsakene til deres utseende er svært forskjellige. Hvis du vil permanent bli kvitt denne kosmetiske feilen, anbefales det å forstå og eliminere faktorene som fremkaller tilstopping av porene med svarte prikker.

Årsaker til svarte flekker

Forældede epitelceller, overflødig fett - alt dette er komprimert i en kork, flekker melanin svart og danner en komedo. Hvorfor har noen mennesker hud fjernet av slike urenheter, mens andre er tvunget til å kjempe alle sine liv med svarte prikker i ansiktet deres? Det kan være flere grunner:

 • Utilstrekkelig hudpleie: Meget ofte, for å fjerne de svarte flekkene i ansiktet, er det nok å dampe ansiktet to ganger i uken og bruke en skrubbe, og daglig å vaske deg med en rensegel og tørke ansiktet med tonic med samme funksjon; hvis du forlater dekorative kosmetikk for natten og ikke engasjere seg i vanlig pore rengjøring, kan ikke svarte flekker unngås;
 • Ukorrekt utvalgt kosmetikk: Billige eller upassende type hudprodukter kan provosere ytterligere fettproduksjon, hvor overskuddet vil tette porene, og syntetiske stoffer på lavt nivå i sammensetningen ikke oppløses i cellene, men slå seg ned i dem og danne trafikkorker.
 • Oljeskinn er forårsaket av at kjertlene produserer for mye fett, noe som danner ikke bare en skinnende film på ansiktet, men tetter også porene;
 • Krenkelser av hormonell bakgrunn: Dette skjer oftest under ungdomsårene, under graviditet eller overgangsalder, med langvarig bruk av prevensjonsmidler mot hormoner;
 • Bivirkninger av behandling: ofte blir svarte flekker dannet etter en lang behandlingstid med kraftige stoffer;
 • Fordøyelsesproblemer: dårlig uansett skiftende arbeid fra mange organer, og huden - en lakmustest på alt som skjer i kroppen, og talgkanalene begynne intensive tette råvarer;
 • Underernæring: tung, fet, krydret mat er en av de vanligste årsakene til dannelsen av svarte flekker;
 • Dårlige vaner: alkohol og røyking medfører feilaktig funksjon av talgkjertlene;
 • Stress og andre nervesykdommer kan endre den kjemiske sammensetningen av subkutant fett, som tetter porene med slike trafikkorker.
 • Økologi: luftforurensning og høy luftfuktighet er de gunstigste forholdene for opphopning av smuss og støvpartikler i porene;
 • Arvelighet kompliserer situasjonen er at hvis alle andre faktorer er mulig å eliminere og bli kvitt dermed fra svarte punkter, kan genetikk ikke argumentere: Hvis noen fra foreldre om munnen hele tiden strømmet svarte punkter er stor sannsynlighet for at barna vil være den samme.

Forsiktig analyse av din livsstil, og i noen tilfeller - en generell medisinsk undersøkelse vil bidra til å riktig bestemme årsaken til de svarte flekkene, eliminere den og dermed normalisere talgkjertlene. Men siden denne prosessen er noen ganger forsinket, og det tar tid, parallelt, må du tenke på hvordan du får minst "kosmetiske reparasjoner" på ansiktet. Det er mange måter å fjerne svarte flekker på - hjemme og salong.

Salonprosedyrer mot svarte flekker

Svarte flekker på ansiktet - et vanlig problem, så noen skjønnhetssalong tilbyr mange forskjellige måter å kvitte seg med denne feilen i ganske lang tid. Det eneste spørsmålet er hvor drastisk disse tiltakene vil være, hvilken gjenopprettingstid de vil kreve, og vil de ikke forårsake noen bivirkninger. Tross alt, gjør ansiktsrensing, som frigjør porene fra forurensning, de dype lagene i huden.

En effektiv, men smertefull prosedyre, som mange mennesker prøver å utføre hjemme alene, smitter infeksjonen og tar deretter lang tid å kurere betennelsesreaksjoner. Mekanisk rengjøring innebærer å dampe ansiktet med dampbad. Ofte i salongene for denne prosedyren ved hjelp av avkok av kamille som desinfiserer og myker huden. Deretter renser kosmetologen porene med en spesiell spatel, og klemmer komedene for hånd.

Ultralydrengjøring innebærer lett peeling av det øvre lag av huden, ved bruk av en ledende gel og ansiktsbehandling med ultralyd. En mindre smertefull prosedyre enn en mekanisk, men den fjerner de øvre lagene av epidermis, og stimulerer dermed hudfornyelsesprosesser.

Et spesielt rør inne som et redusert trykkområde er opprettet, suger ut plugger fra tidligere dampede porer. Denne prosedyren er ikke så smertefull som mekanisk rengjøring, men ikke så drastisk som ultralyd. Dens fordel er at det gjør at du kan rense til og med vanskelig å nå steder der det vil være svært vanskelig for en skjønnhetspleie å jobbe.

 • Kjemisk peeling

En veldig effektiv måte å kvitte seg med komedoner med fruktsyrer. De oppløser aktivt komedoner, dype ren porene, forny huden.

Ansiktsdamp kan utføres ikke bare med dampbad, men også gjennom fordamper. Denne enheten produserer en strøm av kaldt vann, som er delt inn i mange små sprøyter rettet mot trykket under trykk. De påvirker musklene og blodkarene perfekt, og produserer en slags massasje. Derefter desinfiseres huden, deretter fjernes punktene, desinfiseres igjen, og på slutten av prosedyren påføres en behandlingsmaske.

Før noen av disse prosedyrene gjennomgår en pasientundersøkelse, undersøke de individuelle egenskapene til huden, etter hvilken en eller annen måte å kvitte seg med svarte flekker på, er foreslått. Valget vil også avhenge av pasientens lommebok tykkelse: mekanisk rensing vil koste 800 rubler, ultralyd - fra 2500, en vakuum - fra 1000, er avhengig av en kjemisk peeling på den aktive substans og som starter deres priser også, fra 1 000, fordampning - 500 Hvis det ikke er noe valg av salongprosedyrer, er det mulig å rengjøre tilstoppede porene hjemme.

Hvis du har tørr hud i ansiktet, vil våre tips og råd om pleie av tørr hud hjelpe deg.

Hjemmet metoder for å håndtere sorte prikker

Hus ofte blir kvitt sorte prikker med samme metode - klemmer dem ut, uten å vite hvilke bivirkninger dette kan føre til hvis visse regler ikke følges. Da må man lure på hvorfor antallet svarte prikker begynte å vokse eksponentielt, og akne med akne begynte å helles ut, som etter et regn. Alt dette - konsekvensene av feil rengjøring av ansiktet hjemme. Bare trenger å kunne gjøre det.

Manuell ansiktsrengjøring

 • Stabbet håret ditt slik at det ikke faller på ansiktet ditt.
 • Vask med en rensegel.
 • Masser huden med en skrubbe.
 • 2 liter kokende urte infusjon (kamille og kjerringrokk valgt for fet hud, ryllik og malurt - tørt), helt over i et stort beger eller pan, tilt hode, skjule håndkle uten å slippe den fra damp. Dampskinn i 5-10 minutter.
 • Vask hendene med antibakteriell såpe, tørk med alkohol.
 • Tørk ansiktet med hydrogenperoksid (helst 3%).
 • Tommelen klemmer komedonene med neglene (men på ingen måte med neglene), behandler hver av dem med peroksid.
 • Tørk huden med en alkoholholdig pore-smalende lotion.
 • Ikke bruk dekorative kosmetikk i 24 timer.

scrubs

Hovedårsaken til svarte flekker er forurensning av porer, og det kan forhindres ved regelmessig hudskyllingsprosedyrer. Gjør det enkelt med scrubs, som kan kjøpes i butikken eller lage egne hender fra naturlige produkter. Sammensetningen av hvilken som helst skrubbe innbefatter fine faste (slipende) partikler som bærer sammen med seg selv, eksfolierer, døde epitelceller og smuss som er forankret i porene. Ukentlig ansikt rensing med skrubbe etter et bad (1-2 ganger i uka) vil redusere antall svarte flekker i ansiktet.

masker

Etter skrubbe kan du lage en spesiell rensemaske, en dyp og langvarig effekt som sikrer porene rent.

Du kan bruke de populære oppskriftene og lage en hjemmelaget ansiktsmaske som rydder fra svarte punkter.

Lotioner og Tonics

Disse kosmetikkene er nødvendig for å fjerne de resterende kosmetikkene på ansiktet, for friskhet og pusting av huden. De anbefaler bruk av morgen (fordi talgkjertlene er aktive om natten produserer mye underhudsfett, som bare skaper en kork) og kveld (som dagen samle skitt, støv, rester av kosmetikk som tetter porene).

Akne og akne - konsekvensene av forsømmelse av deres utseende. Lær hvordan du forbereder dine egne hudrensende produkter - og problemet med svarte flekker vil slutte å forgifte livet ditt.

Folk rettsmidler for svarte flekker

Urter, naturlige produkter, kosmetiske oljer - disse er ingrediensene i hjemmeskrubb og masker, som er enkle å gjøre personlig og nyte resultatet. Det er mange oppskrifter - valget er bredt, så det er viktig å riktig finne riktig verktøy som effektivt, raskt og kvalitativt vil gjøre huden puste lettere. Prøv forskjellige alternativer, ikke stopp det og ikke ha det travelt fortvil hvis noen av oppskriftene vil være ubrukelige. Hennes hud er for forskjellig, så det kan ikke reagere like på en maske eller skrubbe.

Slå egg hvitt blandet med sukker (1 ss. L.).

Slå egg hvitt blandet med sitronsaft (2 ts) og juice fra de nedre, mest kjøttfulle aloe bladene (2 ts).

Soda (halv liter.) Bland med bordssalt (samme mengde), fortynn med vann (2-3 dråper).

Bland soda (halv l.) Med hele havregryn (1 l.), Fortynn med vann (ts.).

Hakkede havregryn (1 s. L.) Blandet med natron (halv l.), Fortynnet med kefir til ønsket konsistens.

 • Boric Acid Mask

Hakket havremel (1 s. L.) Blandet med borsyre (3-5 dråper), fortynnet med kefir til ønsket konsistens.

 • Mask med kosmetisk leire

Hvit (du kan blå) leire fortynne med vann til ønsket konsistens.

På kvelden, hell ris (1 kopp) med kokende vann (2 kopper). Om morgenen, strekk den.

Hakket havregryn (1 teskje) blandet med havsalt (en halv l.), Bruk tykk kaffe (1 teskje), omdannet til mosede bønner (1 teskje), fettfattig rømme )..

Tørk komedoner infusjon av linfrø eller kamille. I 2 sekunder l. råvarer - 1 kopp kokende vann.

Mash svinbær til puree (1 l.), Legg hvetemel (1 l.), Hakkede valnøtter (1 ts.) Og mellomstor krem ​​(1 ts.).

Å ha en ren, vakker hud uten det minste hint av svarte flekker er drømmen om mange kvinner, noe som kan bli en realitet hvis du forstår riktig årsaken til denne plaggen og eliminerer den i tide. Regelmessig rengjøring av huden ved en rekke metoder - forebygging og behandling av denne sykdommen, noe som gjør at du kan se fantastisk ut i alle aldre.

Hvordan bli kvitt svarte flekker på ansiktet: farmasøytiske og folkemedisiner, salongprosedyrer

Eiere av fett hud vet på forhånd hvilke svarte punkter er - disse er åpne komedoner, som er en kork i porene. Hennes svarte hette (denne fargen skyldes melanin) stiger over overflaten av epidermis (mindre ofte - presset inn i den), og skaper en form for forsømmelse.

Innholdet i den okkluderte pore består av fett, som utskiller de subkutane kjertlene, og de skumblått, kornede epitelpartikler. Ofte er det dannet svarte flekker i T-sonen: på pannen, på nesen og på haken. Å bli kvitt dem er mange drømmer. Og i begynnelsen er det ønskelig å forstå hva som provoserer deres utseende.

årsaker

For å beskytte deg mot dannelsen av flere og flere nye komedoner, må du vite hvorfor det er sorte prikker på ansiktet. En spesifikk faktor kan være en katalysator, men i de fleste tilfeller oppstår blokkering av porer på grunn av en hel klase av forhold som avhenger av vaner og livsstil til en person.

 • Dårlig hudpleie

Hovedårsaken til utseendet på svarte flekker er utilstrekkelig rengjøring av porene i ansiktet, som bør være vanlig. Hvis du sjelden bruker skrubbe og dampbad, kan denne motgangen ikke unngås. Og enda mer så vil det skje hvis du er for lat til å vaske av sminken din fra sliten hud før du går i seng.

 • Feil sminke

Kjøpt for pennies for å redde kosmetikk av dårlig kvalitet, støter raskt på porene. Det er for mange lavprøve syntetiske ingredienser. De oppløses ikke i cellene, men danner stopp i huden. Hvis produktene også brukes til andre formål (tørking - for tørr, fuktighetsgivende - for fet), så fremkaller dette en økt produksjon av subkutan fett - og alt dette tøffene porerer til feil.

 • Fet / kombinert hud

Av denne grunn må utseendet på svarte flekker på ansiktet leve i en viss alder (30-35 år, når epidermis automatisk blir normal). Overdreven produksjon av fett fremkaller dannelsen av en fettete, skinnende film og komedoner i store mengder i T-regionen.

 • Hormonale overfall

Problemer med hormoner forekommer i enkelte perioder av hver kvinnes liv: under ungdomsårene, under graviditet, overgangsalder, med for lang bruk av prevensjonsmidler.

 • Effekter av behandling

Hvis du har hatt å drikke kraftige stoffer i lang tid, kan en av bivirkningene være blokkering av hudporer i ansiktet.

 • Fordøyelser i fordøyelseskanalen

Fordøyelsesbesvær endrer arbeidet til mange indre organer, og huden reagerer umiddelbart som en litmus-test. Alle stoffer som ikke behandles av magen begynner å tette opp sebaceous kanaler intensivt. Derfor er det viktig å behandle alle sykdommer knyttet til dette systemet i tide.

 • Dårlig ernæring

Den overflod av tunge, fete, krydrede, floury, søte, for salt mat i kostholdet er en av de vanligste årsakene til komedoner.

 • Usunn livsstil

Hyppig røyking, alkoholmisbruk, narkotikamisbruk - og som følge av at alle giftstoffer bosetter seg i porene, tette dem tett med svarte deksler. Ønsker et rent ansikt - gi opp dårlige vaner og begynn å lede en sunn livsstil.

 • Nervesystemet problemer

Ved første øyekast ser det ut til alle som stress og nervesvikt kan på ingen måte påvirke tilstanden til huden. Faktisk endrer de vesentlig den kjemiske sammensetningen av subkutant fett, som ikke kan oppløses på grunn av dens tetthet og tette porene med sorte plugger.

Hvis du må leve i et område med forurenset luft og høy luftfuktighet, vil smuss og støvpartikler regelmessig akkumulere i porene, selv med konstant rensing av ansiktet.

 • arvelighet

Hvis foreldrene har svarte flekker på ansiktene uten tilsynelatende grunn, kan de overføre denne typen hud til barna sine. I dette tilfellet må du regelmessig rense ansiktet ditt, fordi de genetiske egenskapene ikke vil gå hvor som helst.

Dette er hovedårsakene til fremkomsten av komedoner. De vil hjelpe deg å forstå hva som går galt i kroppen din, og om det er mulig å fikse det. Noen ganger kan vanlig rengjøring av ansiktet fra svarte flekker ikke takle dem på grunn av forsømmelse. Komedoner er forskjellige. Og hvis de store er lett presset ut for hånd, så vil de små og dype, som vanligvis er mange, føre til mye problemer. Så hva da å gjøre?

Dette er interessant! Huden, som en slange, kaster sine lag, som allerede har overlevd sin alder. Så fra hennes døde partikler kan ikke flykte. De exfolierer med en hastighet på 0,6 millioner celler i timen. Nå er det ingen spørsmål hva porene dine er tilstoppet med?

Varianter av komedoner

For å fjerne de svarte prikkene i ansiktet, må du ta en nærmere titt på dem. Metoder for fjerning av denne kosmetiske feilen vil i stor grad avhenge av gislingen av hvilke spesielle komedoner du har blitt. Så studere dine blokkerte porene i et forstørrelsespeil - dette vil i stor grad legge til rette for oppgaven.

Antall

 1. Ganske mange svarte flekker på ansiktet: mer enn 5-6 stykker. Fjernelse av uavhengig stykke er utelukket. Dette er akkurat slik når skrubber, masker, salver og kremer kan redde situasjonen.
 2. Små enkelt utslett. Et bedre alternativ, da det er mulig å klemme en komedie for hånd hjemme, bli kvitt ham for alltid.

størrelse

 1. Store, store, svarte flekker på ansiktet, merkelig nok, mye mer å foretrekke. De har en bred hette, som lett ekstruderes fra porene. Som regel har slike komedoner en liten stang som ikke påvirker dermis dype lag og fjernes raskt.
 2. Men små svarte prikker, til tross for at de ikke er synlige fra fjernt og lett forkledd som pulver og fundament, kan presses ut veldig vanskelig, da de sitter tett i porene og er vanskelige å trekke ut derfra.

dybde

 1. Det største problemet er dype svarte punkter med en lang stang. Når man prøver å ekstrudere, bryter den av, forblir i huden, så blir det betent. Og nå, i stedet for en harmløs komedie, jobber vi allerede med akne.
 2. Korte blokkeringer kan elimineres selv uten å dampe huden.

Planlagt å rense ansiktet fra de svarte prikkene, slik at det skinner med friskhet og skjønnhet? Da er ikke lat å lære hva du har blitt eieren av noen komedoner. Fra dette vil avhenge av hvordan du vil bli kvitt dem. Og den sikreste og vinn-vinn-løsningen i denne situasjonen er å gjøre en avtale med en hudlege som kan tilby de mest effektive salongprosedyrene for rengjøring av porene.

Opplys deg selv! I 1 kvadrat. cm av huden inneholder 200 svettekjertler, 50 sebaceous, 2 m kapillærer, 20 hårsekk. Og den vitale aktiviteten til hele denne "brorskapet" bosetter seg i porene bare i form av våre svarte prikker.

Salon prosedyrer

Ultralydrengjøring av ansiktet fra svarte flekker

For å effektivt og effektivt, og viktigst, å permanent bli kvitt sorte prikker, uansett på nesen, pannen eller haken, er det bedre å søke hjelp fra en spesialist. Til å begynne med - til hudlege, hvem som skal undersøke, skrive ut medisiner, rådgjøre kosmetikk for å løse problemet. Han kan også sende til en skjønnhetssalong eller estetisk medisinsklinikk, hvor en hel serie dypporrensingsprosedyrer tilbys.

 1. Mekanisk rensing av ansiktet fra de svarte flekkene i hytta - damping av huden og fjerning av komedoner manuelt. Smertefull prosedyre, som nylig har blitt brukt mindre og mindre.
 2. Ultralyd rengjøring. Først utføres en lett peeling, deretter påføres en ledende gel og problemområdet behandles med ultralyd.
 3. Støvsuging - Kreves salongprosedyre. Bruke et spesielt rør som bokstavelig talt trekker fettpropper ut av porene.
 4. Frukt syrer kan oppløse mange kjemiske forbindelser, inkludert svarte flekker. Derfor er de basert på kjemisk peeling, hvorpå det ikke kommer noen spor av komedoner.
 5. Fordampning er en annen rensing av ansiktet til en skjønnhetspleie med en spesiell enhet, som kalles fordamper. En strøm av kaldt vann sendes til ansiktet under trykk, som blir dissekert i de minste sprutene. Huden er maksimalt fuktig, musklene slapper av under vannmassasje, porene er innsnevret.

Av alle disse salongprosedyrene må du bare avgjøre hvilken ansiktsrensing av svarte flekker som er bedre: mekanisk eller maskinvare, ultralyd eller laser. En spesialist vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget. Men når du registrerer deg for et arrangement, husk at det vanligvis krever en hel rekke prosedyrer, og dette krever penger, tid og tålmodighet. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan dra nytte av disse fordelene av sivilisasjonen, gå til en kosmetikkbutikk.

Husk. Unngå sterilitet, da du ikke vil beholde huden din helt ren. Husk at mikroorganismer lever på overflaten, som forhindrer bakterier i å komme inn i kroppen. Ta vare på disse små hjelperne.

Kosmetiske butikkverktøy

Velg selv et kosmetisk produkt fra de svarte flekkene på ansiktet, med hvilken hyllene til butikkene er prikkede i dag. De inneholder hovedsakelig syrer som kan oppløse komonet eller skyve det til overflaten. Eller krem ​​til daglig bruk, som renser porene, strammer dem og hindrer videre dannelse av sorte prikker.

scrubs

I kampen med komedoner hjelper skrubbe, som exfoliates det kåte laget av epidermis. Men når du kjøper, sørg for at det på pakken ble indikert at det er fra sorte prikker.

 1. Skyv ut vulkansk gommage fra Mizon (Sør-Korea). 840 rubler.
 2. Piggy Clear Black Head Cleansing Sugar Scrub av Holika Holika (Sør-Korea). 650 rubler.
 3. Ren sone fra L'Oreal (Frankrike). 340 rubler.
 4. Klar hud fra Garnier hud naturals (Frankrike). 310 rubler.
 5. Daglig blackhead scrub fra CleanClear (Frankrike). 300 rubler.
 6. UNIC gelskrubbe fra NPF Kingdom of Aromas (Russland). 250 rubler.
 7. Ingen problem fra Markell Cosmetics (Belorussia). 160 rubler.
 8. Propeller fra håndverk (Russland). 130 rubler.
 9. Gelskrubbe fra Belita-Vitex (Hviterussland). 100 rubler.
 10. BIO-programmet fra Black Pearl (Russland). 100 rubler.

Som praksis viser, er gel scrubs den mest effektive i kampen mot svarte flekker.

masker

Maskerne inneholder syrer som trer inn i dermisens indre og bryter ned fettete plugger i små partikler.

 1. Blackhead Off Cotton Mask av Ciracle (Sør-Korea). 1 470 rubler.
 2. Gel fra CleanClear (Frankrike). 300 rubler.
 3. Tre-trinns ansiktsrengjøringssystem fra Tony Moly (Sør-Korea). 250 rubler.
 4. Mask med sibirisk tarkhun fra min kule hud (Russland). 240 rubler.
 5. Masker fra Royal Skin (Sør-Korea). 240 rubler.
 6. Kasturi Haldi Pulver fra Lalas (India). 195 rubler.
 7. Masker for rengjøring av porene fra Sally's Box (Korea). 190 rubler.
 8. Ylang Ylang fra Secrets Lan (Kina). 175 rubler.
 9. Skrubb maske fra Floresan (Russland). 100 rubler.
 10. La meg rive ut maske fra Mizon (Sør-Korea). 60 rubler.

Mot svarte prikker er det godt å bruke filmmasker som bokstavelig talt trekker innholdet av komedoner til overflaten.

kremer

Kremer av svarte prikker myker og fukter epidermis, og gir ingen mulighet for komedoner.

 1. Sebium AKN fra Bioderma (Frankrike). 1 100 rubler.
 2. Keracnyl fra Ducray (Frankrike). 900 rubler.
 3. Basiron AC krem-gel fra Laboratoires Galderma (Frankrike). 700 rubler.
 4. Differin fra Laboratoires Galderma (Frankrike). 700 rubler.
 5. Klenzit fra Glenmark (India). 600 rubler.
 6. Cora. Russland. 450 rubler.
 7. Kremfilm AFY (Kina). 400 rubler.
 8. Ren sone fra L'Oreal (Frankrike). 300 rubler.
 9. Faberlik (Russland). 350 rubler.
 10. Propeller fra håndverk (Russland). 100 rubler.

Forenkle valget av krem ​​vår artikkel: "Gjennomgang av kremer fra svarte prikker"

Hvilke av dem er det beste middelet for svarte flekker på ansiktet, bare du kan bestemme. En persons hud vil ikke reagere på kosmetikk i elite-klassen, men vil bli effektivt renset etter en krem ​​for 100 rubler. Alt er veldig individuelt her. Velg en linje for deg selv, for dine ønsker og funksjoner.

Vel, hvis du bruker et sett med ett merke: skrubbe (2 ganger i uka), maske (etter skrubbe) og krem ​​(daglig). Et slikt trippel ansiktsrensingssystem vil ikke akkurat gjøre sjanser til svarte flekker.

Visste du at... støvet i rommet ditt består hovedsakelig av eksfolierte partikler av din egen hud med 2/3.

apotek agenter

Nivea selvklebende rengjøringsstrimler

Hvis du mener at det ikke er noen følelse av kosmetiske rengjøringsprodukter, kan det hende du må gjennomgå behandling av svarte flekker på ansiktet, som dermatologen vil foreskrive. Det er spesielle medisiner for å eliminere dem:

 1. Salisylsalve: To ganger om dagen, på svarte flekker med bomullspinne i 15 minutter, skyll deretter grundig.
 2. Hydrogenperoksid, som anbefales av de fleste hud- og kosmetologer, anbefales ikke, da det er usikkert for huden. Du kan peke på en 3% peroksidløsning på komedoner med en bomullspinne - ikke mer.
 3. Farmasøytiske stoffer fra svarte flekker, som limbånd fra forskjellige bedrifter (Nivea, Propeller, Cettua, Nesura, VIA Beauty, Skinlite, Beauty Formulas, etc.) er svært populære og effektive. De inneholder fruktsyrer, estere, planteekstrakter. Cleaving fra huden, de bærer langs en mykere stav av comedo.
 4. Salisylsyre anbefales ofte som et killermiddel for svarte flekker. Imidlertid vil det raskt hjelpe med akne, så vel som desinfeksjon og forskjellige anti-inflammatoriske egenskaper. Det er godt å bruke etter å ha fjernet comedo fra huden.
 5. Tinktur av calendula, som du kan tørke ansiktet ditt før sengetid daglig.

Hvis du bestemte deg for å ta med de svarte flekkene i ansiktet ditt hjemme alene, uten å involvere enten salonger, apotek eller kosmetikk i denne prosedyren, må du slå mange oppskrifter som ifølge vurderinger hjelper deg med å takle denne plassen nesten uten bekostning.

Nysgjerrige faktum. Mange nasjonaliteter tilber Calendula for sine bakteriedrepende egenskaper. Så hvis du ikke vil at dine svarte flekker blir akne, tørk dem med en tinktur av marigolds.

Folkemidlene

Se etter måter å kvitte seg med svarte flekker på ansiktet ditt hjemme, uten å bruke mye penger og dyrebar tid?

Det er mange måter: Spørsmålet er hva som passer til huden din. Folk rettsmidler for å bekjempe komedoner innebærer et stort antall oppskrifter for masker og skrubber for å rense huden og tette porene.

 • Havremel + tomatjuice + eggeplomme = maske

Smør havremelmel (15 g) med tomatjuice (30 g) og eggeplomme. Handlingstid er en halv time. Masken lar deg fjerne de svarte flekkene i ansiktet hjemme raskt og smertefritt.

 • Protein + melk + honning + sitronsaft + kli = maske

Slør protein, 10 ml melk, 10 gram honning, 5 ml sitronsaft. Tilsett kli (30 gr.). Handlingstid - 20 minutter.

 • Havremel + brus = skrubbe

Bland et glass havremel og brus (en teskje). Legg litt vann. Det viser seg et flott hjemskrubbe fra svarte flekker.

 • Persille tonic

Klem saften fra den grønne persilleen og daglig fukte svarte flekker på ansiktet med den.

 • Honey + calendula tincture = lotion

Bland et glass varmt vann, 5 ml calendula tincture, 5 ml honning. Tørk problemområder i ansiktet to ganger om dagen.

 • Bruk av oljer

Bland følgende oljer: 3 ml druefrø, 5 ml hasselnøtt, jojobaolje, 3 dråper geraniumeter, sedertre, pinjetåler. Bruk punkt.

Alle disse folkemidlene for svarte flekker er gode fordi de ikke inneholder syntetiske og kjemiske stoffer. Hver oppskrift inneholder naturlige oljer og vanlig mat. Langt mindre ofte - legemidler. I alle fall bør bivirkningene etter dem ikke være redd. Og slik at de blir enda mer effektive, må du ordentlig ta vare på problemhuden.

Vi anbefaler også å lese om populære oppskrifter for hjemmelagde masker med gelatin fra sorte prikker.

Nyttig råd. For å eliminere svarte flekker, bruk bare ikke-komedogene oljer som ikke tetter porene. Disse inkluderer shea smør, hamp, mineral, solsikke, saflor, rosehip, argan, castor.

Hudpleie

For å kvalitativt rengjøre ansiktet på svarte flekker, vil midlerne alene (butikk, apotek eller hjemme) ikke være nok. Hvis du ikke gir skikkelig hudpleie, vil blokkering av porene ødelegge livet ditt med utseendet på flere og flere nye komedoner. Vil du stoppe denne prosessen? Hold deg til noen regler.

Instruksjoner om hvordan du rengjør ansiktet ditt fra svarte flekker hjemme.

 1. Klem opp håret.
 2. Vask med en rensegel.
 3. Masser huden med skrubbe.
 4. Nå trenger du et dampbad på gresset. 2 liter ferskkokt urteinfusjon (kamille og hestetail er bra for fet hud, malurt og hulevekst - for tørr) Hell i bekkenet, lene seg over det, dekk hodet med et varmt håndkle. Damp forsiktig i 5-8 minutter.
 5. Det forrige trinnet kan lette en spesiell enhet for rensing av ansiktet på svarte flekker til hjemmebruk, som kan kjøpes på apoteket.
 6. Vask hendene med antibakteriell såpe og behandle dem med alkohol.
 7. Tørk ansiktet med 3% hydrogenperoksid.
 8. Nå er det på tide å lære å klemme de svarte prikkene på ansiktet Dette er gjort med pads (ikke negler) av fingrene, behandler hver komedo med peroksid.
 9. Tørk ansiktet med salisylsyre.
 10. For å rengjøre ansiktet av huset hjemme, er det umulig å bruke dekorative kosmetikk en dag etter det.

Men vær oppmerksom på at lang ansiktstamping med tørr hudtype ikke anbefales. I tillegg vil følgende tips raskt fjerne svarte punkter.

 1. Dampbad arrangere hver 2 uker.
 2. Rengjør ansiktet med en skrubbe 2 ganger i uken.
 3. Bruk for rensing av rensende tonics, skins og lotions som er spesielt opprettet for å håndtere svarte prikker i ansiktet.
 4. Ikke gå i seng med sminke på ansiktet ditt.
 5. Velg de riktige produktene for å ta vare på din hudtype.
 6. Prøv ikke å sitte lenge på hormonelle og medisiner.
 7. Behandle sykdommer i fordøyelseskanalen.
 8. Spis riktig.
 9. Opprettholde en sunn livsstil: Gi opp dårlige vaner, trene, pust frisk luft.
 10. Prøv å være mindre nervøs og bekymret.

Overholdelse av disse reglene vil ikke bare forbedre tilstanden til huden din, men også forandre hele livet til det bedre. Ryd ansiktet ditt regelmessig fra komedoner slik at de ikke ødelegger det.

Flere Artikler Om Typer Acne