Slimhinner er svært følsomme for miljøfaktorer. Hvis en person blant annet reduserer immuniteten, blir det sykdommer som blir kronisk, overflatene blir enda mer sårbare. Når mange mennesker ser at en pimple har dukket opp på tannkjøttet, knytter de ikke engang denne lille ulempen med alvorlige problemer som ikke kan løses uten en tannlege.

Årsaker til problemet

Det første du må huske, er ikke å få panikk. Å kjøre etter salver og medisiner er bare nødvendig etter å finne ut av grunnårsaken, fordi en kvise under tyggegummi er oftest en av manifestasjonene av sykdommen som påvirker munnhulen eller indre organer. For eksempel gjør lav immunitet ofte slimhinner overfølsomt og mottakelig for infeksjoner. Et lite sår kan bli en beholder for bakterier som multipliserer og forårsaker smertefulle foci.

Forsinkelse av medisinsk undersøkelse fører til utvikling av sykdommer i kronisk form. For eksempel vises en hvit kvise på tannkjøttet med stomatitt forårsaket av soppen. Slike formasjoner i munnen er dekket av blomst, som ligner en oljefilm, kløe, sår. Det er vanskelig for en person å spise, snakke, sove om natten. Den generelle svakheten er følt, og i avanserte stadier stiger temperaturen til og med. På samme måte kan gingivitt forekomme.

Mekaniske skader, misbruk av fast mat - er også vanlige grunner for hvilken purulent pimple vises på tannkjøttet. Røyking og entusiasme for tannpirker bidrar også til dette, fordi med en uforsiktig bevegelse er det en mikroskrape, hvor urenheter og matrester trengs, akkumulerer og skaper et suppurativt fokus. I tillegg neglisjerte sykdommer i mage, lever, tarmene påvirker tilstanden til munnhulen, forårsaker utslett.

Typer formasjoner

Hvis det er en kvise på tannkjøttet, og det har en hard overflate, sannsynligvis er det en wen. Denne formasjonen øker sakte i størrelse på grunn av at innsiden oppsamler væske med høyt innhold av fettvev. Utdannelse kan ikke endres gjennom årene, men under påvirkning av en viss stimulus, vil den begynne å vokse dramatisk. Vanligvis, hvis det ikke plager, berører de ikke det. I alle fall, hvis en pimple dukket opp på pasientens tannkjøtt, hva skal jeg gjøre, bestemmer legen etter en undersøkelse. Det er veldig farlig å fjerne en wen på egen hånd på grunn av risiko for sepsis.

En cyste er en purulent vekst som ødelegger tann og beinvev. Det er helt nødvendig å kvitte seg med det, hvis du ikke vil miste kutteren. Cysten inneholder i seg selv patogener, forårsaker dannelsen av pus. Hvis en pimple med pus kommer opp på tannkjøttet, bør kun en spesialist fjerne den for å desinfisere såret og sørge for at infeksjonen ikke forblir der.

Hvis stomatitt ikke behandles i tide, oppstår det herpesform, hvor en kvise dannes over tannkjøttet, og noen ganger oppstår hele klynger av slike sår på en gang, noe som brister og forårsaker ulempe for personen. Det er vanskelig for ham å snakke, å spise, og selv i en rolig tilstand føler han seg sterkt ubehag. Ved kjøring av skjemaer kan det også øke temperaturen.

Overdreven tørrhet i tannkjøttet er også en av årsakene til at akne vises på tannkjøttet ofte i en voksen. En mangel på fuktighet i integumentet oppstår etter bruk av visse stoffer, samt på grunn av røyking. Derfor har røykere så ofte problemer med tennene sine. Hvis du ikke kvitte seg med sigaretter, er det tilrådelig å bruke spesielle midler for å fukte slimhinnen. Og gjør det regelmessig, og ikke bare når pimple hoppet opp plutselig på tannkjøttet.

Hos barn er munnhulen ganske følsom, noe som ofte fører til utseende av ulike formasjoner. Dette kan skje som følge av uregelmessig hygiene, når mikrober forblir i munnen og begynner å proliferere aktivt. Så en liten børste kutt eller skade under spillet - og infeksjonen trenger allerede inn i såret. En kvise vises på tannkjøttet ofte i et barn som raskt børster tennene raskt eller for intensivt. Det er viktig å vise barnet til legen for å utelukke muligheten for sterk infeksjon.

Pasienter tror ofte at selene på mykt vev er lik de vanlige komedonene i ansiktet - de vil passere seg selv. Men for å fjerne alle typer formasjoner er det svært viktig fordi de kan gå dypt inn i vevet, ødelegge dem eller vokse, trykk på tennene og forårsake skade. Få mennesker vet at hvis en kvise har oppstått på tannkjøttet over tannen, kan det føre til påfølgende fjerning av forbrenningen med behovet for etterfølgende proteser. Dette er en dyrere og tidkrevende prosess som kan unngås.

Fistel som en av de alvorligste problemene

Phlegmon eller fistel kan ses på overflaten av bløtvev eller inne i dem. Det er vanligvis hvitt i farge, noen ganger med en liten berøring. Hovedårsaken til utseendet er den aktive utviklingen av betennelse på myke overflater. Vanligvis vises et kvise på tannkjøttet direkte på tann på grunn av den forsømte parodontitt, gingivitt, karies. I seg selv passerer han ikke på grunn av den dype forekomsten av infeksjonskilden, som tannlegen må fjerne. Smerten kan først stoppes av narkotika, men som den største sykdommen utvikler, blir det vanskeligere å gjøre.

Fordi periodontal sykdom eller karies infiserer bløtvev, blir kronene følsomme og sårbare fordi deres hulrom er åpne for penetrasjon av bakterier. På grunn av deres feil, vises en kvise på tannkjøttet under tannen, noe som gir mange ulemper. I utgangspunktet kan problemet ikke oppstå på noen måte, men selv ARVI kan føre til forverring, med det resultat at fistelen blir merkbar. Det kan vanligvis identifiseres ved hjelp av følgende funksjoner:

 • slimhinner blir betent, rødt;
 • en rød pimple danner en rund bump på tannkjøttet;
 • en person føler en bankende smerte som utstråler til kjeve, øre, tempel;
 • emalje overfølsomhet for varme produkter;
 • inne i formasjonen er det klynger av gult eller hvitt.

Legene sier at en kvise vises i munnen rett på tannkjøttet etter en forkjølelse, utbrudd av molarer, bihulebetennelse og andre plager. Det er derfor hvis sykdommen har gått i langvarig og kompleks form, vil det ikke være ute av sted å undersøke munnhulen for lesjoner. Spesielt farlig i denne forbindelse er antritis. Hvis en person ikke har herdet tenner, er det problemer med emaljen og myke strukturer, de kan bli påvirket av infeksjonen.

Selv om du ser at en pimple har kommet ut på tannkjøttet og det ikke gjør vondt, er det fortsatt nødvendig å konsultere en lege. Hvis fistelen brister, vil pus trenge inn i de indre organene, og forårsake forstyrrelser i arbeidet. I praksis er fjerning av fistler og andre formasjoner en ganske vanlig prosedyre med en minimumsrehabiliteringsperiode hvis pasienten overholder alle anbefalingene. Derfor, hvis du har en kvise på tannkjøttet, ikke ignorere symptomet, men raskt finne problemet, eliminering som vil hjelpe deg å leve et nytt liv igjen.

Egenskaper ved behandling

Hvis en spesialist forstår at utdanning har oppstått som følge av en herpesinfeksjon, foreskriver han Anaferon, Acyclovir og andre legemidler som blokkerer utviklingen av virus. Immunal er foreskrevet for tilbakefall. Når en kvise hopper på tannkjøttet, blir det bestemt å behandle problemet, avhengig av grunnårsaken. Nesten alltid anbefaler å drikke vitaminkomplekser for å styrke immunforsvaret. I dette tilfellet vil kroppen bli lettere å håndtere sykdommen.

Hvis tannkjøttet gjør vondt, øker pimpleet, du må behandle det med en hvilken som helst antiviral salve. Den påføres med en finger eller en bomullspinne. Hvis området er svært smertefullt, er det tillatt å bruke applikasjoner basert på spesielle løsninger for å lindre ubehag og desinfisere munnhulen. For eksempel, hvis en hvit pimple dukket opp på tyggegummi uventet i et barn, kan du våte båndene med propolis-tinktur og påføre et skadet område på dem i 30 minutter. Etter det er det bedre å ikke spise i ca 1 time for stoffet å fortsette å handle.

Det skjer at i prosessen med behandling hjemme begynner pus å komme ut av såret. Hvis tannkjøttet gjør vondt, begynner pimpleet å briste, smøre området med Zovirax, behandle med hydrogenperoksid eller klorhexidin. Dette vil bidra til å dekontaminere området og fjerne bakterier, og redusere sannsynligheten for komplikasjoner. Hvis du fortsatt har tid til å komme til tannlegen, fjerner legen den hvite kvise på tannkjøttet fra den voksne, avslører dannelsen og fjerner nidusen som infeksjonen kommer fra. Videre vasker han såret, ser ut til å se at det ikke er noen pus hvor som helst, setter drenering i flere dager.

For fistler og andre formasjoner, er antibiotika foreskrevet. Du bør ikke nekte å motta dem, fordi denne måten du kan unngå komplikasjoner. Bare se hva en pimple ser ut som på tannkjøttet - et bilde på Internett vil illustrere hva uaktsom holdning til helse fører til. En person kan miste en tann eller til og med noen forhøyninger, hvorefter han vil bli tvunget til å gå med en falsk kjeve.

Vanligvis foreskrevet Metrogidozol, Tarivid og andre antibakterielle stoffer som kan ødelegge den patogene mikrofloraen. Samtidig anbefales det å ta probiotika og normalisere ernæring, noe som vil hjelpe kroppen til å gå tilbake til normal raskere. Til tross for at eksperter vanligvis ikke har noe imot skylling og andre hjemmemetoder, insisterer de fortsatt på å overholde alle prinsippene for terapi uten å erstatte den viktigste behandlingen med tradisjonelle metoder.

Et eget problem når akne er dannet på tannkjøttet, er hos spedbarn. Foreldre begynner umiddelbart å bekymre seg, men noen ganger bidrar dette til mindre skader av mykt vev. Selv om allergier og infeksjoner er mulige. Det kan også være tenneskåret. Derfor ikke panikk, men hellere gå til sykehuset for konsultasjon raskere. Forresten, det er verdt å lage hver person uansett alder. Husk at tidlig diagnose er en garanti for raskere behandling med minimal tid og penger!

Akne og støt på tannkjøttet

En rekke forskjellige sår eller infeksjoner i munnen tar på formen av akne, som ofte er smertefulle og ubehagelige i utseende. Dette kan forekomme, for eksempel etter rotkanal eller tannbehandling. Pimples, som ligner på humper, kan forekomme på tannkjøttet, over eller under tannen.

Bump i munnen kan utvikles hvor som helst, inkludert på tannkjøttet, over og under tannen. Mens noen er smertefulle, forårsaker andre ingen smerte. De kan til og med være et tegn på et alvorlig helseproblem, som tannkjøttkreft, selv om dette er sjeldent.

Hvis du mener at dette er en infeksjon, bør du konsultere en lege. Også, hvis kvise ikke forsvinner innen 10 dager, bør du besøke tannlegen. Men de fleste årsakene til dette problemet kan helbredes med enkle hjemmemekanismer.

Hvorfor ser de ut?

Akne på tannkjøttet er vanligvis liten i størrelse, hvit eller gulaktig og fylt med pus.

Det er visse forhold, inkludert infeksjoner, som forårsaker et slikt problem. De inkluderer:

 • Bakterielle og virusinfeksjoner
 • Gumsykdom
 • Tannråte
 • Tannfjerning / implantasjon
 • Tanndekning
 • røyke
 • Aphthous stomatitt
 • candidiasis
 • Muntlig kreft

Noen av betingelsene nevnt ovenfor kan forårsake sår på tannkjøttet som ser ut som akne.

Mulige årsaker

Orale infeksjoner

Infeksjoner er den primære årsaken til de fleste andre forhold som er beskrevet nedenfor. De kan tilskrives dårlig munnhygiene og dental forhold. Virale eller bakterielle infeksjoner kan forårsake sår, selv om de vanligvis ikke varer lenge, og også føre til tannabsess og inflammatoriske sykdommer i periodontale vev.

Hvis du ikke opprettholder oral hygiene mellom tennene og tannkjøttet, dannes et gunstig miljø for bakterier. I tillegg kan bruk av proteser bidra til infeksjon. Tenner skal rengjøres regelmessig for å unngå opphopning av bakterier.

Gumsykdom

Inflammatoriske sykdommer i tannkjøttet, slik som gingivitt og periodontitt, kan forårsake svak hevelse og rødhet langs tannkjøttlinjen, som noen noen ganger kaller akne.

Hovedårsaken er opphopning av bakterier mellom tennene og på myke vev i munnhulen på grunn av dårlig hygiene. I de tidlige stadiene er det lett å helbrede, bare begynn å tanne tennene regelmessig, bruk tanntråd (veldig viktig) og skyll munnen med saltvann. Hvis sykdommen allerede er i gang, må du vende deg til en tannlege, da det er fare for at du taper tenner.

stomatitt

Sår i munnen, noe som resulterer i små lyse flekker, kan være stomatitt. De opptrer vanligvis som røde, betente dimples (sår), ofte feilaktig kalt pimples, som ved kantene har et hvitt eller gult senter. Disse sårene kalles aftah.

Stomatitt er vanligvis ledsaget av brennende smerter, noe som kan forverres mens du spiser sure matvarer eller drikkevarer. Derfor er det nødvendig å forlate mottaket under sykdommen.

Mild tilfeller skal passere seg selv innen en uke. Men hvis det er en alvorlig sak, bør behandlingen omfatte: munnspyler, aktuelle og orale medisiner for å redusere betennelse og smerte. Hjem rettsmidler inkluderer skylling munnen med saltvann.

Gingival hypertrofi

Hypertrofi eller fibromatose i tannkjøttet - Gummivev overgrowth assosiert med genetiske lidelser. Det er vanlig hos voksne, men kan observeres selv hos små barn. I den mest provokerende faktoren er gingivitt. Dette kan i sin tur skyldes dårlig munnhygiene, røyking eller sykdommer i slimhinnene. Ikke-inflammatoriske tilstander som kan føre til økning i tannkjøttet, inkluderer hormonelle lidelser (pubertet, graviditet, overgangsalder, etc.), skjørbuk, systemiske sykdommer, blodproblemer og som bivirkning ved bruk av visse legemidler.

Etter tannutvinning

Hevelse på tannkjøttet som oppstår etter tannutvinning, bør ikke være en grunn til bekymring og føre til smerte. Ofte er disse støtene fylt med blod. Dette er normalt siden healing begynner kort tid etter fjerning.

Men hvis problemet vedvarer og ledsages av smerte, kan dette være et tegn på infeksjon.

Etter depulping en tann

En vanlig forekomst er dannelsen av en kviseformet formasjon etter nervefjerning (depulpering). Vanligvis oppstår små hevede flekker på tannkjøttet eller i mellomrom mellom tennene etter rotkanalbehandling. De er et tegn på et sunt utvinningsprosess. Slike formasjoner er smertefrie. Hvis du opplever smerte, bør du besøke tannlegen din for en undersøkelse og behandling.

røyke

Aktiv røyking er en annen årsak til akne på tannkjøttet. Denne dårlige vanen øker risikoen for sykdommer i munnhulen. Som regel svekker røyking immunforsvaret. I tillegg har røykere akne på tannkjøttet, som vanligvis heler i lang tid.

Gum kreft er en sjelden sykdom i forhold til andre former for denne sykdommen i munnen. Men noen ganger kan det føre til forferdelige formasjoner i form av støt eller kviser. Hvis du mistenker at klumpen på tannkjøttet kan være kreft, bør du konsultere legen din for diagnose.

Dental abscess

En tannabscess er opphopningen av pus inne i selve tannet eller i det omkringliggende vevet, som senere ofte manifesterer sig som en lys eller rød hevelse på tannkjøttet på tannrotens nivå. Rødhet, smerte og sensitivitet observeres vanligvis også på det berørte området. Årsaken er en bakteriell infeksjon.

candidiasis

Hvit, noen ganger litt hevet, flekker som opptrer i munn og hals, kan være candidiasis (trøst). Dette er en soppinfeksjon forårsaket av gjær. Små områder av denne infeksjonen kan også forveksles med akne. Hovedårsaken til denne sykdommen er svekkelsen av immunsystemet.

Når tenning

Før en ny tann vokser, kan det i dette området forekomme en såkalt cyste eller hematom av utbruddet på tannkjøttet. Det finnes ofte hos barn. Væsken inne i cysten kan være gjennomsiktig, noe som gjør formasjonen blek, men oftest er slike støt blå.

En cyste er ikke farlig og vil vanligvis briste seg selv som tannen vokser. Men noen ganger kan legen anbefale å åpne den.

Andre grunner:

Andre grunner er:

 • Herpes (forårsaker herpetic stomatitt, vanligvis hos barn etter infeksjon).

Relaterte symptomer

Noen andre symptomer kan bidra til å tydeligere foreslå årsaken til akne eller støt.

Pus akkumulering

Bump på tannkjøttet fylt med pus er et tegn på en abscess. Det er en samling av pus eller væsker og andre fremmede materialer og er hovedsakelig et tegn på infeksjon. Antibiotika kan brukes til å bekjempe bakterielle infeksjoner.

Liten hevelse på tannkjøttlinjen

Rødhet og dannelse av tuberkler (ødem) ved krysset mellom tennene og tannkjøttet indikerer vanligvis en inflammatorisk sykdom, som gingivitt, periodontitt eller periodontal sykdom.

Akne uten smerte

Som regel er støt smertefri hvis de ikke er smittet. Så de er ikke fylt med pus, men med annet materiale. Smerte kan oppstå hvis tannkjøttet er infisert. Andre symptomer på infeksjon inkluderer røde sår, purulente sår, følsomhet og ømhet når det berøres.

Hjem rettsmidler

Behandling av akne på tannkjøttet med folkemidlene er i de fleste tilfeller svært effektiv. Her er noen av tiltakene for å kvitte seg med dette problemet:

Saltvann skyll

Skyll munnen med salt - dette er en av de enkleste og mest effektive hjemmemedisinene.

 1. Tilsett en teskje salt til et glass varmt vann.
 2. Bland godt
 3. Skyll munnen et par ganger om dagen.

En mer radikal, men ofte svært effektiv folkoppskrift, ifølge brukerens tilbakemelding på vårt andre nettsted, er å bruke en liten mengde brus direkte til utdanningen. Dette hjelper spesielt med stomatitt.

Pensle tennene riktig

Opprettholde god muntlig og tannhygiene er nøkkelen til vellykket behandling. Du må børste tennene regelmessig minst to ganger om dagen.

Bruk tråden for interdentalrom

Tanntråd hjelper med å fjerne akkumulering av plakk som er ansvarlig for bakteriell infeksjon.

Hjem rettsmidler vil bidra til å raskt bli kvitt problemet. Men hovedårsaken til dette er kanskje ikke helt helbredet. Søk lege for å finne årsaken til effektiv behandling.

Tradisjonell behandling

Behandlingen er helt avhengig av den underliggende årsaken. Spesialisthjelp kan være nødvendig. Hvis årsaken er en abscess, må du kontakte tannlegen din.

Antibiotika og antivirale legemidler vil bli brukt til virale og bakterielle infeksjoner. Stor akne kan fjernes ved kirurgiske prosedyrer. I de fleste tilfeller heler de seg selv over tid. Behandlingen skjer bare hvis årsaken er forstyrrende.

I noen tilfeller, ikke bekymre deg om formasjonene som ligner på akne. For eksempel, etter rotkanalbehandling. En støt kan forekomme nesten umiddelbart etter prosedyren, rett over tannen der massen ble utført, og vanligvis er dette et tegn på utvinning.

Hva å gjøre hvis et kvise vises over tannen på tannkjøttet

Akne på tannkjøttet er et sjeldent fenomen, men når de ser ut, er det verdt å vurdere om de er så ufarlige som de ser ut. Ofte er de et signal om utvikling av inflammatoriske sykdommer i munnhulen, spesielt hvis det er mange tumorer og de forårsaker alvorlig ubehag.

Akne på tannkjøttet er sjelden, men farlig

Akne differensiering

Finne en kvise på tannkjøttet over tannen, du må konsultere en lege for en diagnose, selv i mangel av flere symptomer. Jo tidligere problemet er løst, jo lavere er risikoen for komplikasjoner.

Pimply tetninger på tannkjøttet er differensiert i følgende typer:

 1. Wen. Refererer til godartede neoplasmer og krever i de fleste tilfeller ikke spesiell behandling, ettersom den overgår seg selv etter en stund. Dens utvikling må observeres - en økning i størrelse eller forandring i form indikerer mer alvorlig patologi. Wen forbød å presse seg selv, noe som er fulle av infeksjonens tiltredelse.
 2. Cyste. En stor masse som inneholder pus, som fjernes ved kirurgi. Årsaken til forekomsten kan være både spesifikke tannssykdommer og vanlige forkjølelser.
 3. Herpes. En hvit pimple på tannkjøttet kan være en manifestasjon av en herpesinfeksjon. For å eliminere behovet for spesifikk behandling, som bør begynne uten forsinkelse, for å unngå utvikling av komplikasjoner.
 4. Stomatitt. Sykdommen er delt inn i flere typer i henhold til typen av patogen. Disse inkluderer enterovirus, herpes eller soppinfeksjoner.
 5. Abcessen. Det manifesterer seg som en rød pimple i munnen og indikerer en akutt inflammatorisk prosess i vevet. Når det er oppdaget, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp umiddelbart, uten å benytte folkemessige rettsmidler.

Hva ser ut som en abscess på tannkjøttet

Årsaker til akne

Wen på tannkjøttet kan oppstå på grunn av utilstrekkelig oral hygiene. For å forhindre forekomsten er det nok å følge de grunnleggende reglene for daglig omsorg.

Faktorer som påvirker utseendet til andre typer akne er:

 • uprofesjonell behandlingsprosedyre;
 • betennelse som har utviklet seg på grunn av de startede karies, periodontitt, gingivitt;
 • komplikasjoner etter fjerning av de molar tennene;
 • inflammatorisk prosess som påvirker massen;
 • dyp mekanisk eller kjemisk skade;
 • katarralsykdommer;
 • systemiske kroniske sykdommer i indre organer;
 • allergisk reaksjon.

Wen på tannkjøttet

Akne Behandling

Siden kviser på tannkjøttet hos en voksen kan oppstå av ulike årsaker, blir behandlingen valgt hver for seg. Etter utdanningen er diagnostisert, tilordnes prosedyrer av riktig orientering:

Bevisere som ikke går alene for lang tid eller endrer seg over tid, fjernes ved å kutte. Herpes blir behandlet ved å sprøyte salver og skyll med antiseptika. For å fjerne døde celler behandles området også med spesielle midler. Det er mulig å ta medikamenter som er rettet mot å forebygge infeksjon i kroppen.

Behandling av stomatitt er kompleks og inkluderer bruk av smertestillende midler, antiseptiske og antiinflammatoriske legemidler.

Vær oppmerksom på! Parallelt er det nødvendig å ta stoffer med et smalt fokus mot et bestemt patogen.

Behandling av abscess begynner med identifisering av årsakene. Uten eliminering er det umulig å stoppe utviklingen av den inflammatoriske prosessen. For symptomatisk behandling av absessen brukes antiseptika i form av skyll og geler, samt midler som bidrar til å redusere betennelse og forbedre vevregenerering. For en rask gjenoppretting er fysioterapi foreskrevet.

Pus i tannkjøttabsessen kan være veldig mye

For å eliminere en cyste, må et snitt gjøres på overflaten for å fjerne pusinnholdet. Etter operasjonen behandles sårpunktet med antiseptika og andre legemidler for den endelige rensingen av infeksjonen.

I tillegg til medisineringsterapi er parallell behandling med folkemidlene mulig. Den vanligste er skylling med saltvann eller brusløsning, tilberedt ved å blande 1 ts. tørr komponent i et glass vann.

Kamille, salvie og calendula er naturlige antiseptika. Av dem forbereder infusjoner og avkok, som skyll munnen flere ganger om dagen.

Skyllende tannkjøtt med kamille akne

Funksjoner av akne i munnen hos barn

Det er mulig å oppdage en kvise på tyggegummi i et barn mye oftere enn hos en voksen. Dette skyldes det faktum at barn, kjenner til verden, elsker å smake på objekter. Det er ikke nødvendig å snakke om god hygiene under slike forhold.

Andre årsaker til kviser hos babyer er:

 • reaksjon på teething;
 • stomatitt som skjedde på bakgrunn av trøst og umoden immunitet;
 • herpesinfeksjon;
 • allergi mot et nytt produkt eller en annen faktor;
 • dysbiosis.

Det er viktig! Hvis du identifiserer hvitt eller purulent akne i babyens munn, er det vanlige lokaliseringsstedet tannkjøtt, tunge og sublinguelt rom, du bør konsultere en barnelege. Etter en visuell inspeksjon og en undersøkelse av foreldre for å identifisere mulige allergier, er spesifikk behandling foreskrevet.

Akne på tannkjøttet hos en voksen eller et barn er et problem som må håndteres. Hennes connivance fører til utvikling av komplikasjoner som helbreder hardere og lengre. For å forhindre dannelse av kviser, er det nødvendig å overvåke rensligheten i munnhulen, justere dietten for tilstrekkelig forbruk av vitaminer og regelmessig besøke tannlegekontoret.

Pimple på tannkjøttet: årsakene til utseendet enn farlig behandling, foto

Oral slimhinne er svært følsom overfor betennelse og infeksjon. Derfor er selv en liten kvise på tannkjøttet en grunn til å være spesielt oppmerksom på helse. Du bør ikke få panikk, fordi det manifesteres normal wen eller allergi. Men utseendet på en abscess i nærheten av tannen indikerer noen ganger dannelsen av en cyste, en farlig fistel eller smertefull skade på roten. Hver av sykdommene krever behandling og valg av medisiner, så det er best å stole på tannlegen.

De viktigste typene av akne på tannkjøttet

Pimple på tyggegummi foto

Hvis det oppstår en støt eller tetning i munnen, bør kun en spesialist etablere årsaken. Han tar hensyn til den generelle tilstanden til munnhulen, utseendet til slim og emalje. Når du diagnostiserer en lege, kan du identifisere følgende problemer:

 • Fett lipom: Det er et hvitt eller gult tuberkel som prosjekterer på tannkjøttet på tannbunnen. Det gjør ikke vondt når det berøres, nesten svarer ikke på temperaturendringer. I de fleste tilfeller er fett en godartet formasjon, men den kan vokse, legge press på tennene og forstyrre veksten.
 • En abscess: En vanlig medisinsk årsak til dannelsen av et kvise på tannkjøttet. Dette er ofte en akutt og smertefull prosess, som frarøver pasienten muligheten til å tyggge mat, snakke og gå ut i den frostige luften. Terapi utføres under strengt tilsyn av tannlegen ved bruk av antibiotika og antiseptika.
 • Herpes utslett: En alvorlig sykdom med mulige komplikasjoner av indre organer og systemer. Utseendet til akne er et sikkert tegn på en nedgang i immunitet og en sterk svekkelse av kroppens forsvar. Viruset ledsages av ubehagelig kløe, brenner i munnen og feber.
 • Stomatitt: Vanligvis er sykdommen provosert av soppen av slekten Candida. De sprer seg aktivt gjennom slim og tunge, noe som fører til rødhet og hevelse i tannkjøttet. En kvise gjør vondt og klør, og en person føler seg utmattet, svak i muskler og kroppssmerter. Et karakteristisk symptom er en hvitaktig plakk som ligner en fet film.

Eventuell sykdom må behandles og elimineres for å forhindre komplikasjoner. Derfor er det bedre å nøye undersøke hver eneste sak og forstå hvordan du fjerner den ubehagelige svulsten i munnen.

Fistel som kvise på tyggegummi

Mange er så redd for et besøk til tannlegen at de forsett forsinker med tannbehandling, begynner karies og periodontal sykdom. Kroner blir gradvis ødelagt og åpner hulrommet for bakterier. Forskjellige mikrober farlig for helsen trer lett inn i, akkumulerer og mates på røttene, gjenstår i massen. Noen ganger er en enkel ORZ nok til at immunsystemet skal mislykkes. En person begynner å ha betennelse dypt i parodontallaget.

For å forstå at en kvise på tannkjøttet er en fistel, er det mulig med følgende funksjoner:

 • bumpen har en avrundet form, taler nær tannen;
 • tåken i slimhinnen er rød og betent;
 • i midten akkumuleres hvit eller gul pus;
 • personen er plaget av bankende smerter, tannkjøttet tråkker og reagerer sterkt på varm drikking.

En kvise i form av en fistel blir ofte en konsekvens av en neglisjert infeksjon og gingivitt, det ser ut når en visdomstårn er tannhård, og det er en abscess av røtter. Forverring skjer med forkjølelse og ARVI, etter influensa, sykdommer i øvre luftveier. Et sår oppstår hos personer som blir behandlet med antibiotika, et behandlingsforløp eller lider av kroniske patologier i det endokrine systemet. Røykerne, hvis slimhinner er tungt tørket ut på grunn av den høye temperaturen av nikotinrøyk, møter den oftere.

Selv om kvise på tannkjøttet ikke gjør vondt, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Dette er et reelt fokus på infeksjon, som krever obligatorisk fjerning. Ellers kan pus trenge inn i kroppen, skade de indre organene og forstyrre deres funksjon. Terapeuter advarer om at ekssudat med forfallsprodukter lett trenger inn i blodet, noe som fører til komplikasjoner i hjertet, nyrene og lungene.

Hvordan fjerne kvise på tannkjøttet

Hvis problemet skyldes en forverring av herpesinfeksjon, utføres behandling med spesielle preparater i form av tabletter. Innen noen få uker tar pasienten Isoprinosin, Acyclovir eller Anaferon. De blokkerer viruset fra innsiden, undertrykker dets reproduksjon på mobilnivå. Parallelt anbefales det å styrke immunforsvaret med vitaminkomplekser, kosttilskudd med echinacea-ekstrakt. Vel, hjelper til med å bli kvitt hjerteinfarkt, immunforsvar.

En kvise på tannkjøttet behandles forsiktig med antiviral salve Acyclovir, som påføres flere ganger om dagen med en bomullspinne. Det kan være cauterized med propolis tinktur eller Panavir. Hvis det inflammatoriske ekssudatet er ute, er det bedre å smøre slemhinnen Zovirax, skyll med hydrogenperoksid. Det vil ødelegge alle bakterier, desinfisere utslett og bidra til å unngå komplikasjoner.

Med stomatitt er hovedbehandlingen å motta antifungale legemidler. Nesten alltid, vises akne og pustler når gjærkandidatpatogener multipliserer. Derfor anbefaler legen at du tar et kurs av Levorin eller Pimafucin tabletter. Tannkjøttet og hele munnhulen behandles grundig med en antimykotisk Candide-løsning, mikonazolgel eller ketokonazol.

Behandle en pimple på tannkjøttet, som inneholder pus, bør være en tannlege. Under lokalbedøvelse åpner han forsiktig klumpen og fjerner stangen. Hvis væske har akkumulert innvendig, forlater legen i flere dager en myk drenering, slik at den lett går ut. Samtidig blir såret vasket med Furacilin-oppløsning, irrigert med klorhexidin og Malavit.

Et viktig stadium i terapi for fistel og sår - antibiotika. De forhindrer alvorlige komplikasjoner og reduserer alvorlighetsgraden av sykdommen i noen periode. Du kan velge et av de foreslåtte legemidlene: Tarivid, Norfloxacin, Metronidozol. Kurset overskrider vanligvis ikke 5-7 dager. Et antimikrobielt middel, som for eksempel lincomycin, brukes best til skylling. For å gjøre dette, blir tabletten knust og fortynnet med vann, forsiktig å vaske den fistulous passasjen fra en sprøyte eller pipette.

Folkemidlene og forebygging

Hvis en kvise på tannkjøttet dukket opp om kvelden, og det er ingen mulighet til å besøke tannlegen, kan du prøve å fjerne smerten og ubehag med en av de enkle improviserte oppskriftene. Hjemme er det lett å forberede sammensetningen av vann og sjøsalt, som flere ganger om dagen skyll munnen. Den samme effekten gir brusoppløsning. Det lindrer forsiktig betennelse, ødelegger bakterier og tørker klumpen.

For at absessen skal modnes og forlate stangen raskere, kan komprimering av følgende komponenter påføres:

 • vanlig vegetabilsk olje og fint salt;
 • varm tinktur av gran ekstrakt;
 • myknet kalanchoe blad;
 • bomullspinne fuktet i avkok av løvblad.

Forebygging av et slikt smertefullt problem vil hjelpe daglig omsorg og forebygging av betennelse i munnen. Det er bedre å bruke spesielle medisinske pastaer som inneholder urteekstrakter, solbrennoljer og antiseptiske ingredienser. Hver rengjøring bør ende med et skyllemiddel basert på kamille, salvie eller furu nåler. Oppretthold immunsystemet du trenger et balansert kosthold, ernæring med masse mineraler, kalsium og magnesium.

Purulent pimple på tannkjøttet

Årsaker til akne på tannkjøttet og bli kvitt dem

Et slikt ubehagelig fenomen, som et kvise på tannkjøttet, kan indikere en bestemt sykdom i munnhulen. Hvis en kvise i munnen ikke gir smerte, så mange anser det ikke for et alvorlig problem og ikke søker hjelp. Men du kan ikke forsømme slike ting, de kan være et tegn på alvorlige sykdommer og krever en obligatorisk behandling av en spesialist. Hvis en slik utdanning vises på tannkjøttet hos en voksen eller et barn, er det viktig at du søker medisinsk hjelp.

Årsaker til

Hvis en pimple kommer opp på tannkjøttet, må du først og fremst finne ut grunnen til dens formasjon. Først da kan legen foreta en nøyaktig diagnose og foreskrive nødvendig behandling. En av grunnene kan være dårlig muntlig hygiene eller dårlig tannpleie hos tannlegen.

På tyggegummi pimple vises ofte på grunn av betennelse i roten av tannen, og komplikasjoner kan oppstå etter fjerning. Vevet på tannkjøttet er veldig delikat og eventuelle skader på det kan forårsake en inflammatorisk prosess, og deretter en fistel eller fluss. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan dette føre til alvorlige komplikasjoner og til og med tanntap.

En kvise på tannkjøttet kan oppstå på grunn av forkjølelse eller en sykdom i de indre organene. Hvis det oppstår inflammatoriske prosesser hos voksne ofte uten åpenbare symptomer, kan barnets temperatur stige på grunn av formasjoner på tannkjøttet, sår er svært smertefulle og slimete rundt dem kan svulme. Årsaken kan også være tenn eller trøst eller herpes.

Ofte oppstår purulente neoplasmer på grunn av syke tenner, dersom de ikke behandles i tide. I slike tilfeller er det nødvendig å utføre behandling for å ikke miste tann. Mikrober kan trenge inn i munnhulen fra andre organer, spesielt hvis immuniteten er svekket.

Typer formasjoner på tannkjøttet

Neoplasmer på tannkjøttet kan være av forskjellige størrelser og farger, med eller uten pus. En liten hvit kvise på tyggegummi bør ikke forårsake mye spenning.

Dette er en godartet utdanning eller en wen, men du bør søke hjelp av en tannlege, etter en grundig undersøkelse vil han foreskrive den nødvendige behandlingen. Noen ganger kan en hvit abscess indikere stomatitt eller herpes som krever alvorlig behandling.

Men hvis du finner en purulent pimple på tannkjøttet, bør du kontakte din tannlege så snart som mulig. For å bestemme typen av en slik cyste, må du ta en radiograf. En slik abscess kan oppstå på grunn av en infeksjon i munnhulen eller som et resultat av en forkjøling av tannvevet.

En liten rød kvise på tyggegummi indikerer den første fasen av en purulent inflammatorisk prosess. Slik utdanning bør behandles i utgangspunktet, for ikke å provosere utviklingen av absessen og dens vekst. Jo raskere å søke hjelp fra en spesialist, jo raskere kan du kvitte seg med et slikt problem.

Redaksjonelt styre

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker.

En skremmende figur - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft.

Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig analyserte eksperter fra vårt redaksjonskontor de sulfatfrie sjampoene, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra firmaet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer.

Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Hvilken behandling er nødvendig

Hvis pimples vises på tannkjøttet med hvit eller rød farge, er det nødvendig å søke hjelp fra en tannlege. Bare en spesialist, etter en grundig undersøkelse, vil bestemme årsaken til dannelsen av formasjoner, foreta en nøyaktig diagnose og foreskrive en kvalitetsbehandling.

Hvis legen ikke av en eller annen grunn kommer til legen, kan du lindre tilstanden ved å skylle munnen. For dette er løvblad eller krystallkløver, som har gode antiinflammatoriske eller antibakterielle egenskaper, egnet. Noen få krydderknopper eller laurbærblader helles med kokende vann og kokes på lav varme i ca 10 minutter. Klar varm oppløsning må skylles munnen flere ganger om dagen.

På apoteket kan du kjøpe ferdige munnvannsløsninger, hvis det finnes en hvit pimple på tannkjøttet, for eksempel Maraslavin eller Listerin. Hvis disse stoffene ikke er hjemme, kan du utføre skylling med brusoppløsning. For dette, 1 ts. natron oppløst i et glass vann. Hvis tannkjøttet er hovent og sårt, kan du skyll med saltvannsløsning fremstilt fra 1 ts. havsalt og et glass vann.

Wen på tannkjøttet, dannet på grunn av spredning av fettvev, myk til berøring og palpasjon blir enkelt skiftet til siden. Slike svulster er smertefri, men du kan ikke bli kvitt dem selv. En tannlege fjerner dem kirurgisk.

Med purulente kviser på tannkjøttet, kan pasienten oppleve en økning i kroppstemperatur, han er bekymret for akutt bankende smerte, og åpner strømmen lindrer lidelse. En veldig stor purulent pimple åpnes noen ganger spontant, pasienten kan svelge pus, noe som fører til forgiftning av kroppen.

Etter å ha åpnet en slik purulent formasjon, foreskriver legen om nødvendig antiinflammatoriske og smertestillende medikamenter.

Purulente svulster kan ofte oppstå på tannkjøttet hos personer med svekket immunforsvar, slike pasienter er mest utsatt for ulike infeksjoner. Legen foreskriver behandling strengt for hver pasient, avhengig av årsaken til problemet og alvorlighetsgraden av sykdommen. Det er nødvendig å følge alle anbefalingene fra legen og ikke forstyrre det foreskrevne behandlingsforløpet, selv om lettelse har kommet.

Pimple på tannkjøttet over tannen

Artikkel verifisert av lege

Akne og andre typer utslett kan vises ikke bare på huden, men også på overflaten av slimhinnene. Den viktigste årsaken til veksten av akne er dårlig hygiene, slik at de forekommer på steder som er særlig utsatt for forurensning. Dette er huden i ansiktet, ryggen og slimhinner i kjønnsorganet eller munnhulen. Hvis det er en kvise på tannkjøttet over tannen, bør du kontakte tannlegen din, da det kan være mange årsaker til patologi.

Pimple på tannkjøttet over tannen

Det er nesten umulig å utføre selvdiagnostikk hjemme på grunn av mangel på nødvendig kunnskap og spesialverktøy. I noen tilfeller kan laboratorieprøver av utslettprøver være påkrevd (for eksempel hvis smittsom stomatitt mistenkes eller en uspesifisert formasjon med tegn på en ondartet prosess), vil det derfor ikke være mulig å gjøre uten faglig hjelp.

Pimple på barnets tannkjøtt

Typer av akne og sår på tannkjøttet

For å ordentlig foreskrive behandling, må legen nøye undersøke utdanningen og bestemme arten av forekomsten. Behandling av ulike typer utslett er betydelig forskjellig, så nøyaktig diagnose med et slikt klinisk bilde er nødvendig. Hvis inne i pimple er fylt med purulent væske, vil legen foreskrive antibiotika og bruk av desinfeksjonsmidler, og fjerning av pus vil kreve åpning av abscess og installering av avløp.

En liten hvit pimple på tannkjøttet i munnen, som er populært kjent som en wen, er mer vitenskapelig kalt lipoma.

Ved virussykdommer, for eksempel herpeslesjoner i slimhinnene, er det nødvendig å bruke antivirale salver og geler, og i candidal stomatitt og andre soppinfeksjoner er det vanligvis umulig å unngå bruk av antimykotiske legemidler til lokal og intern bruk.

Totalt identifiserer tannlegerne fire typer formasjoner som ser ut som akne. For å bestemme årsaken til brudd på riktig måte, er det nødvendig å vite hvilke typer akne og deres forskjeller.

Tabell. Type formasjoner som ser ut som akne.

Adipose (fett svulst)

Det er viktig! For vellykket behandling av akne på tannkjøttet, er det ikke bare nødvendig å fastslå nøyaktig hvilken type tumor pasienten har, men også å bestemme årsaken til forekomsten, siden det er nødvendig å eliminere alle provokerende faktorer for å forhindre tilbakefall.

Pimple på barnets tannkjøtt

En pimple dukket opp på tannkjøttet: mulige årsaker

Det er mange grunner som kan føre til økt akne på tannkjøttet. De vanligste av disse er inflammatoriske bløtvevssykdommer. Dette kan være periodontal sykdom, periodontitt, gingivitt, ikke-smittsom stomatitt. Mindre vanlige viser lignende symptomer skade på de dype lagene i tannkjøttet som omgir tannroten og tett til rotsementet. Som et resultat av betennelse i tannkjøttvev og slimhinner, blir skader skadet og ekssudat frigjøres fra dem, som akkumuleres i mykt vev og danner en abscess som er dekket med en uklar film.

Årsaker til fistel på tannkjøttet

Årsaken til inflammatoriske prosesser er vanligvis dårlig oral hygiene. Faktorer som svekker immunforsvarets aktivitet kan også ha en negativ effekt på tilstanden til tannkjøttet og øke risikoen for smittsomme og inflammatoriske prosesser. Disse inkluderer:

 • kroniske sykdommer som krever langvarig bruk av potente stoffer (diabetes, reumatoid artritt, maligne svulster);
 • ubalansert kosthold med lavt innhold av mineraler, vitaminer, aminosyrer og flerumettede fettsyrer på bakgrunn av økt forbruk av ulike typer sukker og enkle karbohydrater;

En grunn er feil ernæring.

Vær oppmerksom på! Feil lagring av hygieneprodukter, bruk av uegnet tannkrem og pensel, manglende overholdelse av standarder for hygienisk omsorg for munnhulen - alt dette kan også føre til lokal betennelse i vevet og veksten av akne på tannkjøttet, som vanligvis ligger like over tannen.

Tannbørste må lagres riktig.

Virussykdommer

Hvis kvise har en liten størrelse og en rund eller sfærisk, litt flatt form, er det mest sannsynlig at en virusinfeksjon har forårsaket det. Det vanligste viruset som påvirker slimhinner i leppene og tannkjøttet er herpesviruset. I dette tilfellet er pimple sjelden singel - du kan vanligvis telle opp til 4-5 utslett, og i mer alvorlige tilfeller kan deres nummer nå opp til 20-30 stykker.

Herpes på leppene

Enkle kviser på tannen kan også være et resultat av tidligere luftveissykdom. Disse acneene går vanligvis bort alene og krever ikke spesialisert behandling.

Allergiske reaksjoner

Liten akne (ikke vannaktig) forekommer ofte som følge av intoleranse overfor noe stoff. Det kan være tilsetningsstoffer som brukes til fremstilling av tannkrem og balsam for å skylle tenner og tannkjøtt. For noen kan en slik reaksjon oppstå som følge av fargestoffer som legges til medikamenter for å gi dem en viss nyanse (den mest aggressive er "Sunset" E110).

Ulike tilsetningsstoffer anvendes i fremstillingen av tannkrem.

Matallergi kan også manifestere ulike utslett i munnen, kløe og brennende. Kontroller om allergi er årsaken til akne på tannkjøttet er enkel nok: Hvis du bruker antihistaminer (Fenistil, Zodak), blir ubehag og ubehag mindre, bør du sannsynligvis vurdere kostholdet ditt og analysere hva som egentlig kunne ha forårsaket denne reaksjonen. Det samme gjelder alle hygieneprodukter som er laget for å ta vare på munnhulen.

Det er viktig! Etter å ha identifisert den provokerende faktoren, må den elimineres. Hvis dette ikke er gjort, kan patologien bli en relapsing form med konstante perioder med eksacerbasjoner.

Mukosal skade

Når du spiser mat som har en grov struktur (for eksempel rå gulrøtter eller fisk med ben), er det en mulighet for skade på tannkjøttet og inflammatoriske prosesser som følge av inntak av patogene bakterier i sår eller slitasje. Det er mulig å skade tannkjøttvevet under børsting, hvis du gjør for sterke bevegelser eller bruk en børste av feil hardhet. Små barn skader tannkjøttet med negler når de skyver fingrene i munnen, slik at foreldre til babyer som lider av denne vanen, bør gi økt oppmerksomhet til håndhygiene og rettidig kutting av negleplater.

Baby suger fingeren

En pimple, som er et resultat av en mekanisk påvirkning på myk vev, er vanligvis smertefullt, området rundt det er hyperemisk, pus eller ekssudat inne i en slik formasjon er ikke definert. Behandlingen består i å styrke det hygieniske regimet, ved hjelp av antiinflammatoriske geler eller salver, så vel som sårhelende preparater av lokal handling.

Hvordan behandles?

For behandling av virale utslett (herpes, herpetic stomatitis), brukes immunmodulerende legemidler som øker immunitet og antivirale midler for lokal og ekstern bruk. Følgende legemidler kan inngå i kompleks terapi:

For å bekjempe svamputslett i candidal stomatitt, brukes anti-mykotiske midler. For skylling kan du bruke løsningen "Kandidat". Den passer også til gravide kvinner og barn, fra den første måneden i livet. Om nødvendig kan legen foreskrive administrasjon av orale doseringsformer i form av kapsler og tabletter (Fluconazol, Pimafucin, Miconazol).

I andre tilfeller brukes orale bad eller skylling med desinfeksjonsmidler (Oralcept, Chlorhexidine, Miramistin) til å bekjempe betennelse. Når du uttrykker smertesyndrom, kan du bruke antiseptika i form av geler med tilsetning av planteekstrakter og lidokain. Den mest milde handlingen har geler "Kamistad", "Cholisal" og "Mundizal". Passer godt sammen med ulike utslett og betennelsesprosesser i den lokale actiongel "Lidohlor" basert på klorhexidin og lidokain.

Tanngel "Metrogil Dent" som inneholder en kombinasjon av metronidazol og klorhexidin kan brukes til rask hjelp. I pediatrisk tannpleie er han foreskrevet fra en alder av seks år.

Hvordan kurere en kvise på tannkjøttet folkemidlene?

Alternative medisinoppskrifter kan være et godt alternativ til behandling av medisiner, men bare på et tidlig stadium. Fordelen med slike metoder er nesten fullstendig sikkerhet, men naturlig terapi kan ta 2-3 ganger lenger - opptil 2-3 uker.

Saltkompress med vegetabilsk olje

Salt (sjø eller matlaging) - et av de beste middelene for å bekjempe purulent betennelse i tannkjøttet. Den rike mineralsammensetningen tillater det å bruke den ikke bare for behandling av inflammatoriske prosesser, men også for å forbedre den generelle tilstanden til tannkjøttet og korrigere mikrosirkulasjonen av væsken i blodet og lymfekarrene.

En medisinsk kompress for å bekjempe sår er utarbeidet i henhold til følgende oppskrift:

 • bland en skje salt med en liten mengde vegetabilsk olje (omtrent en tredjedel av en teskje);
 • tilsett 2-3 dråper vann;
 • Rør grundig for å gi en jevn konsistens.

Mass innpakket i et stykke gassbind og fest til kok i 10-15 minutter. Det er bedre å gjenta denne prosedyren 2-3 ganger om dagen. Ved slutten av den andre behandlingsdagen bryter kvise vanligvis gjennom, og etter et par dager går det helt.

Fir olje

Fir olje - en av de mest nyttige barneoljer. Den inneholder en stor mengde vitaminer, naturlige antioksidanter og bakteriedrepende komponenter og kan brukes til smittsomme lesjoner av tannkjøttet.

For raskt å kurere en kvise på tannkjøttet, må du påføre en bomullspinne fuktet med granolje 4-5 ganger daglig. Varigheten av behandlingen er fra 5 til 10 dager. Etter at prosedyren ikke skal spise og skyll munnen din i 40-50 minutter.

En kvise på tannkjøttet er et ubehagelig problem som kan ha mange årsaker. For å kurere en patologi, er det nødvendig å finne ut årsaken og eliminere eventuelle faktorer som kan provosere en forverring. Hvis pasienten har bestemt seg for å bli behandlet alene, bør han forstå at det er umulig å utføre en nøyaktig diagnose hjemme. I fravær av et positivt resultat, 2-3 dager etter behandlingsstart, anbefales det å søke medisinsk hjelp.

Video - Behandling av en tanncyst

Pimple på tannkjøttet: årsakene til utseendet enn farlig behandling, foto

Oral slimhinne er svært følsom overfor betennelse og infeksjon. Derfor er selv en liten kvise på tannkjøttet en grunn til å være spesielt oppmerksom på helse. Du bør ikke få panikk, fordi det manifesteres normal wen eller allergi. Men utseendet på en abscess i nærheten av tannen indikerer noen ganger dannelsen av en cyste, en farlig fistel eller smertefull skade på roten. Hver av sykdommene krever behandling og valg av medisiner, så det er best å stole på tannlegen.

De viktigste typene av akne på tannkjøttet

Pimple på tyggegummi foto

Hvis det oppstår en støt eller tetning i munnen, bør kun en spesialist etablere årsaken. Han tar hensyn til den generelle tilstanden til munnhulen, utseendet til slim og emalje. Når du diagnostiserer en lege, kan du identifisere følgende problemer:

 • Fett lipom: Det er et hvitt eller gult tuberkel som prosjekterer på tannkjøttet på tannbunnen. Det gjør ikke vondt når det berøres, nesten svarer ikke på temperaturendringer. I de fleste tilfeller er fett en godartet formasjon, men den kan vokse, legge press på tennene og forstyrre veksten.
 • En abscess: En vanlig medisinsk årsak til dannelsen av et kvise på tannkjøttet. Dette er ofte en akutt og smertefull prosess, som frarøver pasienten muligheten til å tyggge mat, snakke og gå ut i den frostige luften. Terapi utføres under strengt tilsyn av tannlegen ved bruk av antibiotika og antiseptika.
 • Herpes utslett: En alvorlig sykdom med mulige komplikasjoner av indre organer og systemer. Utseendet til akne er et sikkert tegn på en nedgang i immunitet og en sterk svekkelse av kroppens forsvar. Viruset ledsages av ubehagelig kløe, brenner i munnen og feber.
 • Stomatitt: Vanligvis er sykdommen provosert av soppen av slekten Candida. De sprer seg aktivt gjennom slim og tunge, noe som fører til rødhet og hevelse i tannkjøttet. En kvise gjør vondt og klør, og en person føler seg utmattet, svak i muskler og kroppssmerter. Et karakteristisk symptom er en hvitaktig plakk som ligner en fet film.

Eventuell sykdom må behandles og elimineres for å forhindre komplikasjoner. Derfor er det bedre å nøye undersøke hver eneste sak og forstå hvordan du fjerner den ubehagelige svulsten i munnen.

Fistel som kvise på tyggegummi

Mange er så redd for et besøk til tannlegen at de forsett forsinker med tannbehandling, begynner karies og periodontal sykdom. Kroner blir gradvis ødelagt og åpner hulrommet for bakterier. Forskjellige mikrober farlig for helsen trer lett inn i, akkumulerer og mates på røttene, gjenstår i massen. Noen ganger er en enkel ORZ nok til at immunsystemet skal mislykkes. En person begynner å ha betennelse dypt i parodontallaget.

For å forstå at en kvise på tannkjøttet er en fistel, er det mulig med følgende funksjoner:

 • bumpen har en avrundet form, taler nær tannen;
 • tåken i slimhinnen er rød og betent;
 • i midten akkumuleres hvit eller gul pus;
 • personen er plaget av bankende smerter, tannkjøttet tråkker og reagerer sterkt på varm drikking.

En kvise i form av en fistel blir ofte en konsekvens av en neglisjert infeksjon og gingivitt, det ser ut når en visdomstårn er tannhård, og det er en abscess av røtter. Forverring skjer med forkjølelse og ARVI, etter influensa, sykdommer i øvre luftveier. Et sår oppstår hos personer som blir behandlet med antibiotika, et behandlingsforløp eller lider av kroniske patologier i det endokrine systemet. Røykerne, hvis slimhinner er tungt tørket ut på grunn av den høye temperaturen av nikotinrøyk, møter den oftere.

Selv om kvise på tannkjøttet ikke gjør vondt, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Dette er et reelt fokus på infeksjon, som krever obligatorisk fjerning. Ellers kan pus trenge inn i kroppen, skade de indre organene og forstyrre deres funksjon. Terapeuter advarer om at ekssudat med forfallsprodukter lett trenger inn i blodet, noe som fører til komplikasjoner i hjertet, nyrene og lungene.

Hvordan fjerne kvise på tannkjøttet

Hvis problemet skyldes en forverring av herpesinfeksjon, utføres behandling med spesielle preparater i form av tabletter. Innen noen få uker tar pasienten Isoprinosin, Acyclovir eller Anaferon. De blokkerer viruset fra innsiden, undertrykker dets reproduksjon på mobilnivå. Parallelt anbefales det å styrke immunforsvaret med vitaminkomplekser, kosttilskudd med echinacea-ekstrakt. Vel, hjelper til med å bli kvitt hjerteinfarkt, immunforsvar.

En kvise på tannkjøttet behandles forsiktig med antiviral salve Acyclovir, som påføres flere ganger om dagen med en bomullspinne. Det kan være cauterized med propolis tinktur eller Panavir. Hvis det inflammatoriske ekssudatet er ute, er det bedre å smøre slemhinnen Zovirax, skyll med hydrogenperoksid. Det vil ødelegge alle bakterier, desinfisere utslett og bidra til å unngå komplikasjoner.

Med stomatitt er hovedbehandlingen å motta antifungale legemidler. Nesten alltid, vises akne og pustler når gjærkandidatpatogener multipliserer. Derfor anbefaler legen at du tar et kurs av Levorin eller Pimafucin tabletter. Tannkjøttet og hele munnhulen behandles grundig med en antimykotisk Candide-løsning, mikonazolgel eller ketokonazol.

Behandle en pimple på tannkjøttet, som inneholder pus, bør være en tannlege. Under lokalbedøvelse åpner han forsiktig klumpen og fjerner stangen. Hvis væske har akkumulert innvendig, forlater legen i flere dager en myk drenering, slik at den lett går ut. Samtidig blir såret vasket med Furacilin-oppløsning, irrigert med klorhexidin og Malavit.

Et viktig stadium i terapi for fistel og sår - antibiotika. De forhindrer alvorlige komplikasjoner og reduserer alvorlighetsgraden av sykdommen i noen periode. Du kan velge et av de foreslåtte legemidlene: Tarivid, Norfloxacin, Metronidozol. Kurset overskrider vanligvis ikke 5-7 dager. Et antimikrobielt middel, som for eksempel lincomycin, brukes best til skylling. For å gjøre dette, blir tabletten knust og fortynnet med vann, forsiktig å vaske den fistulous passasjen fra en sprøyte eller pipette.

Folkemidlene og forebygging

Hvis en kvise på tannkjøttet dukket opp om kvelden, og det er ingen mulighet til å besøke tannlegen, kan du prøve å fjerne smerten og ubehag med en av de enkle improviserte oppskriftene. Hjemme er det lett å forberede sammensetningen av vann og sjøsalt, som flere ganger om dagen skyll munnen. Den samme effekten gir brusoppløsning. Det lindrer forsiktig betennelse, ødelegger bakterier og tørker klumpen.

For at absessen skal modnes og forlate stangen raskere, kan komprimering av følgende komponenter påføres:

 • vanlig vegetabilsk olje og fint salt;
 • varm tinktur av gran ekstrakt;
 • myknet kalanchoe blad;
 • bomullspinne fuktet i avkok av løvblad.

Forebygging av et slikt smertefullt problem vil hjelpe daglig omsorg og forebygging av betennelse i munnen. Det er bedre å bruke spesielle medisinske pastaer som inneholder urteekstrakter, solbrennoljer og antiseptiske ingredienser. Hver rengjøring bør ende med et skyllemiddel basert på kamille, salvie eller furu nåler. Oppretthold immunsystemet du trenger et balansert kosthold, ernæring med masse mineraler, kalsium og magnesium.

Flere Artikler Om Typer Acne