Mange tror at den opplagte løsningen på problemet med svarte flekker er å eliminere dem ved å rengjøre huden mekanisk. Fra artikkelen vil du lære alt om fordelene og ulemperne ved denne metoden, samt lære å rense riktig.

Hva er svarte prikker?

Svarte prikker eller komedoner er urenheter dannet i porene. Etter å ha penetrert dypt inn i porene, blir huden sekresjoner, støv og kosmetikk mørkere og tykkere. Som et resultat er det umulig å fjerne dem ved å bruke skrubbe og ansiktsvask. Ofte er komedoner dannet på de områdene hvor det er forstørrede porer, det vil si på nesen, kinnene og haken. Men noen ganger kan de dukke opp på leppene eller i øyet. Den eneste løsningen er å endre hudpleie og bruk av spesialverktøy for å begrense og rense porene.

Det er flere årsaker til svarte prikker. Det er betinget mulig å dele dem i ekstern og intern. Eksterne årsaker er utilstrekkelig rensing av huden, bruk av tett kosmetikk og upassende omsorg. Interne årsaker er forbundet med feil kroppsfunksjon når den normale prosessen med sebaceøs utskillelse og selvrensende porene er forstyrret.

Med komedoner kan du lykkes med å kjempe. Først av alt må du bestemme årsaken til utseendet deres. Hvis hudforholdene forverres plutselig og ikke utløses av en forandring i omsorg og kosmetikk, kan dette signalere helseproblemer. I dette tilfellet må du konsultere en terapeut og en hudlege.

Hvis du finner ut at svarte flekker dukket opp på grunn av bruk av for tette tonale baser eller komedogene kremer, vil du bli hjulpet av en forandring av omsorg. Dessverre vil dette ikke gi raske resultater. Lys av svarte flekker og fornyelse av huden kan ta fra 2 måneder til seks måneder. Du kan øke hastigheten på denne prosessen ved hjelp av hudrensing.

Kontra

I hvilke tilfeller er det umulig å rengjøre ansiktet?

 1. Epilepsi.
 2. Graviditet.
 3. Smittsomme sykdommer.
 4. Eventuelle dermatologiske sykdommer i akutt stadium.
 5. Bronkial astma.
 6. Allergi.
 7. Hypertensjon.
 8. Kuperoz (svake fartøy).
 9. Økt hudfølsomhet.

Hvis mekanisk rengjøring er kontraindisert for deg, kan du forbedre tilstanden til huden ved hjelp av mer forsiktige prosedyrer. Disse inkluderer ultralydrengjøring, borsazh og darsonval. Gode ​​resultater er vist ved bruk av hvitevarer for sliping og dyprengjøring av huden (for eksempel Clarisonik).

Kosmetolog hjelper

Er det mulig å ekstrudere svarte prikker? Svaret på alle kosmetologer er utvetydig - det er mulig, hvis du gjør det riktig. Hvis du tviler på dine evner, ta kontakt med fagpersoner. En kompetent ekspert vil rengjøre huden din raskt og praktisk smertefritt.

Salonrengjøring inkluderer følgende trinn:

 1. Sminkefjerning og vasking.
 2. Damping med damp eller en spesiell gel.
 3. Behandling av huden med en slipende eller enzymskrubb.
 4. Ekstrudering av svarte prikker på nesen, kinnene, haken, leppene. Rengjøring bør gjøres med hansker og sterile instrumenter.
 5. Kontrastvask eller påføring av en poreforstyrrende tonic.

I noen tilfeller slutter prosedyren med en beroligende maske og darsonval. Det bidrar til å fjerne rødhet og akselerere hudhelbredelse.

Etter dette bør skjønnhetspleieren forklare reglene for hudpleie etter rensing. I de kommende dagene vil det være veldig følsomt, så du bør gi opp sminke, peeling og andre intensive prosedyrer. Innen to dager må du behandle sårene med alkoholholdig lotion og smøre dem med helbredende salve. Hvis du ikke kan gjøre uten sminke, bruk mineral sminke. Det er trygt for huden og ikke-komedogen.

Uavhengig ekstrudering av svarte prikker

Hvordan ekstrudere sorte prikker selv? Generelt er prosedyren den samme som i skjønnhetssalongen.

 1. Først må du helt fjerne sminke. Selv om du planlegger å fjerne de svarte prikkene bare på nesen eller leppene, må du forberede hele ansiktet.
 2. Bruk mykt skum eller melk for å rense huden grundigere.
 3. Nå må du dampe ansiktet ditt for å åpne porene dine. Hvorfor er det umulig å klemme ut svarte punkter på ikke skiltet? Først fjerner komedoner fra lukkede porer veldig vanskelig og smertefullt. Og for det andre kan det føre til alvorlige skader på epidermisene. Gjør et dampbad i 20 minutter.
 4. Hvis huden din er svært følsom overfor høye temperaturer, kan du unngå dampdamping. Behandle bare ansiktet ditt med en spesiell gel og dekk den med en film. Kaldt dampende produkter selges på profesjonelle kosmetikkbutikker. Etter 10-15 minutter vil huden være klar til rengjøring.
 5. Vask hendene med antibakteriell såpe og pakk fingrene dine med sterilt gasbind gjennomvåt i hydrogenperoksid. Dette vil redusere risikoen for infeksjon.
 6. Start med svarte prikker på lepper, hake og nese. De blir fjernet mest smertefullt. De er lettere å klemme når huden er godt dampet.
 7. Fjern bare de komedonene som er lette å håndtere. Trykk med fingrene på begge sider av den svarte prikken.
 8. Hvis noe ikke kunne fjernes første gang, gå neste gang. Overdreven iver kan påvirke huden svært - dype sår vil dukke opp som vil helbrede lenge.
 9. Når du er ferdig, tørk alle behandlede områder med salisylalkohol. Etter noen minutter, berolig huden din med lotion. Betennelse kan pulveriseres med helbredende pulver.
 10. Hvis du har Darsonval hjemme, bruk den. Juster gjennomsnittlig strømnivå og gjennomfør en 10-minutters økt.

Hvis du har spørsmål, se videoen med ansiktsrengjøring. Det er ikke nødvendig å søke etter videoer av hjemmeprosedyrer. Du kan se på hvordan rengjøring utføres av en skjønnhetspleie.

Bruk skje uno

Uno skje er en spesiell enhet for å fjerne komedoner og akne. Det letter rengjøring mange ganger. En skje har to sider. På den ene er det en skarp og tynn nål, og på den andre - en spatel dekket med hull.

Ved å bruke en skje kan du enkelt rense porene og kan regulere trykkstyrken på huden, noe som vil gjøre prosedyren mindre smertefull. For din egen sikkerhet, ikke glem å desinfisere den før hver bruk.

Ulemper og mulige konsekvenser

Ulempene ved ekstrudering av svarte prikker inkluderer:

 • lang gjenopprettingsperiode (i gjennomsnitt fra 4 til 10 dager);
 • traumer mot epidermis, noe som kan forårsake arr og arr
 • muligheten for infeksjon
 • et forbud mot bruk av dekorative kosmetikk for å maskere effektene av rensing.

De fleste av disse effektene kan unngås ved å utføre prosedyren under sterile forhold og riktig.

Hudpleie etter prosedyren

Innen 3-4 dager etter at prosedyren ikke anbefales:

 • sminke søknad;
 • alkoholbruk;
 • fitness;
 • badstue og badstue;
 • vaske med varmt vann;
 • sport;
 • Tanning besøk (pigmentering kan oppstå).
 • tørk de skadede områdene med alkoholholdig lotion (for eksempel med calendula);
 • Aktiver fuktig huden aktivt med lette kremer og geler (fin aloe gel);
 • Beskytt huden din mot solen;
 • unngå intensive prosedyrer (peeling og masker).

Når alle effektene av rensing passerer, og huden er fullstendig helbredet, vil din oppgave være å rengjøre og fukte grundig. Så, porene vil bli rene lenger, og du trenger ikke neste rengjøring snart.

Spesiell oppmerksomhet bør settes på sammensetningen av dag og nattkrem. De bør ikke inneholde komedogene komponenter. Hvis du ikke vil møte problemet med tilstoppede porer i nær fremtid, vær sikker på å studere sammensetningen av deres kosmetikk. De burde ikke være:

 • mineralolje;
 • paraffin voks;
 • petrolatum (ofte i hygienisk leppestift og forårsaker sorte prikker på leppene);
 • silikoner (en populær del av sminkebaser og tonalkremer);
 • emollients;
 • fortykningsmidler;
 • emulgatorer.

Ofte fører forekomsten av komedoner lidenskap for naturlig kosmetikk og oljemassasje. Dessverre er ikke alle økologiske produkter ikke-komedogene. Ofte i sammensetningen er bivoks og olje. Fersken, aprikos, olivenolje og kakaosmør kan føre til tilstoppede porer og svarte flekker.

Således er rengjøring en effektiv prosedyre for å kvitte seg med svarte prikker på nesen. Det kan gjøres både i skjønnhetssalongen og hjemme. Hvis du gjør det riktig, blir huden din renere og sunnere. Videre skikkelig omsorg og moderat bruk av kosmetikk garanterer mangel på komedoner i fremtiden.

Hvorfor det er umulig å ekstrudere sorte prikker

Årsaker til svarte flekker

I kosmetikk blir sorte prikker kalt komedoner. Svarte prikker er sebaceous kjertler som er tilstoppet med en blanding av overskudd av sebum, støv og smuss. Når det er på tide å åpne, blir komonene svarte på grunn av samspillet med oksygen. Ofte vises svarte prikker i T-sonen (panne, nese, hake).

Hovedårsakene til fremkomsten av komedoner inkluderer: funksjonsfeil i mage-tarmkanalen på grunn av: underernæring (overdreven forbruk av søtt, mel, fett, røkt, alkohol); bruke feilaktig eller dårlig kvalitet kosmetikk; hormonell svikt (det er velkjent for eksempel at overdreven testosteronproduksjon av kroppen fører til akne og komedoner); psykisk stress på kroppen stress; forurenset miljø (støv, smuss, høy luftfuktighet).

Hvorfor kan du ikke skyve de svarte punktene

Mange, for å eliminere komedoner, prøver å presse dem ut. Eksperter forbyr det strengt. Hva er årsakene?

Når en svart prikk klemmes ut av en pore, blir de tilstøtende porer presset dypt inn i huden. Og de presses sammen med alle bakterier, støv og smuss som er på overflaten av huden i det øyeblikk, henholdsvis, blir betent og svinger fra et lite punkt til en stor kvise. Således kan akne, som ble dannet som følge av feil ansiktsbehandling, forbli lenge.

Når ekstrudering kan forårsake infeksjon, hvis den trenger inn i blodet, sprer den øyeblikkelig gjennom hele kroppen og fremfor alt i hjernen. I tillegg, selv når du klemmer med en ren, steril nål, er det fare for at den kommer inn i ansiktsnerven, hvorpå hele ansiktet kan bli forvrengt.

Etter klemme kan komedien danne en koke, som du kan ta på sykehuset. Og vanlig hudskade kan føre til dannelse av arr og arr som ikke blir lett å skjule.

Det er kjent at kroppen har en tendens til å øke motvirkningen som respons på aktive handlinger, det vil si når ekstrudering av sorte prikker øker sebumproduksjonen og porene blir tilstoppede.

For å eliminere alle sorte prikker anbefales det å søke hjelp fra en spesialist. I moderne kosmetologi bruker du ulike sikre metoder for å kvitte seg med sorte prikker. Hjemme kan du lage forskjellige masker og forsøke å eliminere årsaken til fremkomsten av komedoner.

Hvordan skyve du sorte prikker i ansiktet?

Tilstedeværelsen av et stort antall svarte prikker i ansiktet gjør at pasientene ser etter måter å kvitte seg med. Disse elementene ser ujevne ut, gjør overflaten av huden ujevn og grov til berøring. Derfor foretrekker mange mennesker å fjerne akne alene og er stadig på utkikk etter nye måter å ekstrudere sorte prikker på.

Dermatologer protesterer mot slike manipulasjoner, siden pasientene ikke har nok kunnskap og tålmodighet til å utføre denne prosedyren på riktig måte.

Så er det fortsatt mulig å fjerne acne selv, og hvordan å gjøre det riktig?

Er det mulig å klemme akne

Ekstrudering av svarte flekker blir ikke ønsket velkommen av leger, og det er flere grunner til dette:

 1. Siden komedonene er dype nok i huden, vil ekstrudering være vanskelig. Når presset, kan akne gå inn, huden rundt den er skadet. Det er tilfeller når det er mulig å klemme ut bare halvparten av ålen. Dette fører til fremveksten av en ny betennelse, siden partikler av sebum blandet med bakterier bæres i rene porer.
 2. Ikke-overholdelse av hygienevilkårene er det vanligste problemet når du fjerner komedoner. Kosmetologiske verktøy er ikke alltid brukt, oftest brukes negler. I en slik situasjon er det umulig å sikre renslighet. I de mest alvorlige tilfeller kan fjerning av akne uten forutgående desinfeksjon føre til sepsis. Vanligvis, etter slike manipulasjoner, vises en dyp subkutan på huden, som etterlater en mørk lapp og arr.
 3. Selv om selvmanipulering er vellykket, er det stor risiko for hevelse og smerte. Huden blir rød i stedet for ekstrudering, et forsøk på å maskere mangelen på tonal betyr bare forverre situasjonen.

ADVARSEL! Selvekstrudering av akne er farlig dersom de grunnleggende hygieneregler ikke følges, og huden er ikke forberedt på denne manipulasjonen.

Hvordan gjøre det hjemme

Er det mulig å knuse komedoner hjemme? Ja, men med forbehold. Selv om dette ikke er ønskelig, er det likevel tillatt å fjerne akne alene. Det er bare viktig å tilrettelegge huden for prosedyren og bruk riktig verktøy.

Fjerning av komedoner hjemme er som følger:

 1. Det er nødvendig å rengjøre huden grundig av sminke og urenheter. Etter det kan en ansiktsmaske påføres ansiktet, som åpner porene og gjør prosessen enklere.
 2. Du må vaske hendene grundig med såpe og desinfisere med et alkoholholdig middel.
 3. Alle kosmetiske verktøy skal behandles med antiseptiske midler umiddelbart før bruk.
 4. Under manipulasjonen bør ingenting forstyrre eller distrahere. Utfør prosedyren i godt lys.
 5. For å begynne, tørkes det valgte hudområdet med et antiseptisk middel.
 6. Så begynn å presse akne. For dette er Vidal-løkken plassert slik at ålen ligger i senterets slynge. Deretter skal du forsiktig presse på huden til ålen selv vises. Komedoner blir lagt til enden, til en overskyet væske kommer til overflaten av huden.
 7. Deretter desinfiseres det behandlede stedet igjen.
 8. I en prosedyre, bør du ikke fjerne et stort antall akne, det er bedre å gjøre det gradvis for å forbedre kvaliteten på prosedyren og forhindre risikoen for betennelse.
 9. Når manipuleringen er ferdig, kan huden tørkes med avkok av helbredende urter, for eksempel kamille eller kalendula. Deretter påføres ansiktskrem på ansiktet.

VIKTIG! Hvis forsøk på å presse ut flere komedoner ikke ble kronet med suksess, bør man forlate ideen om selv ekstrudering av akne og konsultere en hudlege.

En alternativ metode kan være bruk av masker filmer. Alle er overveiende koreanske eller kinesiske, men hvis ønskelig, kan en slik gelatinebasert maske bli laget hjemme alene.

Før du bruker masken, må ansiktet rengjøres og litt dampet. Da påføres masken jevnt på ansiktet med syre og la det tørke. Deretter fjernes den ved å bevege seg opp og fra kantene til midten. Når du fjerner, fanger masken tipsene til komonesene og trekker dem til overflaten.

Slike manipulasjoner er trygge og smertefrie. Den eneste ulempen er at det er umulig å fjerne all akne med en maskefilm.

Skjønnhetsbehandlinger for fjerning av akne

På spørsmålet om selvfjerning av akne, vil enhver hudlege svare negativt. Legene mener at pasienter ikke alltid kan gi den nødvendige renslighet av hender og instrumenter som brukes.

Unøyaktig klemming kan føre til utvikling av betennelse og la et arr på huden. For å forhindre dette, anbefaler leger følgende kosmetiske prosedyrer:

 1. Mekanisk rengjøring. Det utføres av en hudlege på kosmetologikontoret. Under prosedyren fjerner legen fettete plugger med et spesielt verktøy - Vidal-løkker eller Uno-skjeer. Huden er forrenset, desinfisert og litt dampet. Legen fjerner akne med et kosmetisk verktøy. Deretter påføres en beroligende sammensetning på huden, og etter vask blir det påført - desinfiserende pulver. Prosedyren er traumatisk, men med hjelpen kan du bli kvitt et stort antall akne i en økt.
 2. Ultralyd rengjøring. Mer forsiktig alternativ. Først blir lett peeling på ansiktet og forsiktig massert ansiktet. Legemidlet er fjernet og begynner å kjøre på huden med en enhet som leverer ultralydspulser og skyver forurensning ut. Etter prosedyren blir en beroligende maske først påført ansiktet, og etter at den er fjernet - lotion og krem ​​etter hudtype. På en gang vil all akne ikke gå bort, men etter flere prosedyrer vil effekten bli mer merkbar.

Disse metodene er de mest optimale for å fjerne akne, fordi, takket være dermatologens profesjonalitet, er risikoen for å traumatisere huden lavere enn med uavhengige manipulasjoner.

På videoen om fjerning av sorte prikker

Dermed er fjerning av akne best utført i et dermatologisk kontor for å forhindre utvikling av komplikasjoner. Hvis vi snakker om flere svarte prikker, så kan de presses ut uavhengig, mens de ikke glemmer reglene for desinfeksjon.

Hvordan ekstrudere svarte prikker: manuelt eller med et spesielt verktøy

Comedones, eller mer enkelt, vises svarte prikker på ansiktet på grunn av tilstoppede porer. Hemmeligheten til talgkjertlene akkumuleres, og ikke å kunne gå ut, er dekket av støv og smuss. Som følge av dette oppstår denne huddefekten. Hvordan klemme de svarte prikkene uten å skade helsen - spørsmålet mange kvinner spør seg selv.

Hvordan klemme de sorte prikkene hjemme selv

Kosmetologer sier at det ikke er ønskelig å engasjere seg i å klemme hjemme alene, da det er stor sannsynlighet for å sette en infeksjon under huden under prosedyren. For å bli kvitt dem er det bedre å bruke disse spesialverktøyene fra svarte prikker. Men hvis du tar hensyn til noen av anbefalingene, og vet hvordan du ordentlig klemmer de sorte prikkene, så er det med denne feilen ganske mulig å klare seg selv uten å benytte seg av en skjønnhetssalong.

Prosessen med å rense ansiktet på svarte flekker består av tre trinn:

 • hudpreparasjon;
 • direkte ekstrudering;
 • hudpleie.

trening

Prosessen med å forberede huden til ekstrudering er dens maksimale rengjøring og påfølgende prosedyrer, hvis formål er å åpne porene.

Før du klemmer de svarte flekkene, skal ansiktet vaskes grundig, og dermed rense det fra støv og rester av kosmetikk. Etter det anbefales det å bruke en skrubbe for å fjerne overflatelaget av døde celler. Dette kan enten være en skrubbe kjøpt i en butikk, eller noen av komposisjonene som er tilberedt hjemme alene. Det viktigste er at det er effektivt, forsiktig rengjort og egnet til hudtype.

Etter at huden er godt renset, bør du fortsette til dampingen - prosedyren som sikrer åpning av porene. Du kan dampe ansiktet ditt på flere måter: besøk badstuen eller ta et varmt bad. Men det er bedre å gjøre dette ved å holde ansiktet over en varm urte avkok i noen minutter. Avkoket kan fremstilles fra ethvert medisinsk urte med antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter, for eksempel fra kamilleblomster.

De som ikke ønsker å puste damp, kan du før du trykker på de sorte prikkene, hold håndkleet dyppet i en varm bouillon av urter. Men husk at et håndkle bør være varmt hele tiden. Derfor, mens huden vil bli dampet ut, må den bli fuktet flere ganger med varm buljong.

ekstrudering

Ekstruderingsprosedyren er som følger:

 1. Før du klemmer svartpunktet, må du vaske hendene godt med såpe og desinfisere dem med alkohol for å sikre maksimal sterilitet.
 2. Wrap fingrene som vil være direkte involvert i ekstruderingsprosessen med en steril bandasje. Dip dem i en desinfiserende løsning, for eksempel hydrogenperoksid.
 3. Trykk lett med fingrene fra to sider på huden rundt det svarte punktet. I tilfelle du har utført riktig forberedelse, vil forurensningen sammen med fettpluggen lett komme ut og frigjøre porene.

Etter at de svarte flekkene er fjernet, må du desinfisere huden med hydrogenperoksid, og ta tiltak for å begrense porene.

For å begrense porene, kan du bruke en spesiell tonic eller lage en passende maske. Etter at porene er smale, ikke glem å bruke en fuktighetskrem i ansiktet ditt.

Egenskaper for ekstrudering av svarte prikker på nesen

Det antas at klemme de svarte prikkene på nesen er veldig farlig. Og dette er sant. Faktum er at prosedyrene utføres feil kan føre til svært ubehagelige konsekvenser.

Hovedårsaken til at du ikke kan klemme de svarte flekkene, er en stor sannsynlighet for infeksjon i tilfelle ikke-sterilitet i hjemmet. Nesens hud er veldig øm og lett skadet. Som et resultat, i stedet for å bli kvitt svarte flekker, kan man få meget stygge betennelser, og til og med hematomer. Det er også stor risiko, etter feil ekstrudering, for å få dype arr på ansiktet.

En annen viktig årsak, som fremmes av motstandere om å bli kvitt komedon mekanisk, er nærværet i ansiktet, inkludert nesen, av et stort antall nerveender. Og hvis du ikke vet hvordan du skal skyve de sorte prikkene, kan du ved et uhell berøre nerveendene, og tjene deg selv med svært ubehagelige konsekvenser.

Så er det mulig å knuse de sorte prikkene? Kosmetologer sier at det er mulig og til og med nødvendig å gjøre dette. Men, bare når alle hygieneregler. Og hvis du er i tvil eller bekymring, er det bedre å søke hjelp fra spesialister. Faktisk, i kabinevilkårene utføres prosedyren ved hjelp av spesielle enheter, i samsvar med alle sterilitetsregler. I tillegg har skjønnhetspleieren visse ferdigheter for å rense ansiktet, og vet hvordan man skal klemme sorte prikker, men hvordan ikke.

Spesialverktøy

I salongene bruker spesialister for porrrengjøring et spesielt verktøy - en skje "Uno". Denne enkle enheten lar deg trygt fjerne svarte flekker på alle deler av ansiktet, inkludert i de mest problematiske områdene, for eksempel nesen.

Er det mulig å knuse de svarte prikkene på nesen med en Uno-skje i seg selv? Ja, det kan du. Men for dette må du studere enheten, og forstå prinsippet om bruk av dette verktøyet.

Skje Uno er en spesiell metallstang med forskjellige dyser i endene. Ofte er det et stort hull, eller en løkke på den ene siden, og en skje med mange små hull på den andre siden. Noen ganger, i stedet for en løkke eller skje, er en nål plassert i den ene enden av denne enheten. Alle disse enhetene er designet for mekanisk rensing av ansiktet: fjerning av hudormer og komedoner.

Prinsippet om drift av Uno-skjeen er ganske enkelt. Det er derfor, til tross for at det er et profesjonelt verktøy, bruker mange kvinner med hell det til å fjerne svarte flekker uten hjelp av en skjønnhetspleie hjemme.

For å begynne å rengjøre, skal ansiktet være en dyse med små hull. Enheten skal flyttes forsiktig over huden med et lite trykk i massasjelinjene. Dette vil presse ut overflødig sebum fra de åpne porene sammen med svarte prikker.

For mye tette porer i en skje med små hull kan ikke være i stand til å rengjøre. I dette tilfellet er dysesløyfen nyttig. Den er plassert på en slik måte at problemområdet av huden ligger midt i hullet. Ved å bruke forsiktig trykk etterfulgt av et lite skifte til siden, ekstraheres innholdet i den blokkerte porene.

Etter å klemme hudormer ved hjelp av en skje Uno bør gjøres obligatorisk alle nødvendige tiltak for å desinfisere og oppfølging omsorg for huden på nesen eller den personen som en helhet.

Skje Uno letter i stor grad prosessen med ekstrudering av sorte prikker, men dessverre kan denne enheten i noen tilfeller ikke brukes. Kontraindikasjoner er:

 • herpes;
 • rosacea;
 • purulente betennelser;
 • fartøy problemer;
 • Tilstedeværelsen av sår på huden;
 • for tørr eller svært sensitiv hud.

Uno skje er et profesjonelt verktøy. Derfor bør det kjøpes i spesialforretninger. I dette tilfellet vil du være sikker på at du kjøper et kvalitets rustfritt stålverktøy.

De som av en eller annen grunn ikke anbefales å ekstrudere sorte prikker, bør ikke være opprørt. Tross alt er det mange andre metoder for å rense ansiktet, både i hytta og hjemme.

Å rengjøre ansiktet fra tid til annen er bare nødvendig for å sikre at huden alltid er ren og velpleies. Å gjøre dette er ikke nødvendig i hytta. Å gjennomføre prosedyren er ganske rimelig hjemme alene. Det viktigste å huske er alle viktige punkter og regler, slik at ekstrudering av svarte prikker vil lykkes og uten negative konsekvenser. I tillegg anbefaler vi å lese denne artikkelen, som beskriver andre måter å kvitte seg med de beskrevne hudfeilene.

Hvordan bli kvitt svarte flekker på nesen og andre problemområder i ansiktets hud, kan du se på videoen.

I tilfeller der du oppdager svarte flekker i de intime delene av kroppen, som er preget av en spesiell følsomhet i huden, anbefales det ikke å ta seg til ekstrudering. Det er bedre å bruke andre alternativer for å kvitte seg med denne feilen, for eksempel ved svarte prikker på brystvorten.

Ekstrudering av komedoner: Er det mulig å ekstrudere sorte prikker

Hver kvinne eller jente som lider av akne, har sitt eget verktøy for å klemme sorte prikker. Noen gjør det rent hender, og noen er mer praktisk å bruke plast- eller metallpincett. Men kosmetologer anbefaler ikke denne prosedyren sterkt, fordi det kan føre til infeksjon i huden og til og med blodinfeksjon. For å bekjempe komedoner bør du bruke moderne kosmetikk.

Årsaker til

Som regel er hvert punkt på ansiktet kjerne av akne eller blackhead. De som lider av dette problemet, må ofte vite hvorfor mindre kosmetiske feil oppstår på ansikt og kropp. De vanligste årsakene er funksjonsfeil i kroppen, så enkel klemming av komedoner kan bare ha en midlertidig effekt.

Kosmetologer sier at komedoner kan vises av ulike grunner, for eksempel:

 • Bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet som har en negativ innvirkning på tilstanden til huden;
 • Bruk av kosmetikk, uegnet for en bestemt type person. For eksempel, hvis en kvinne med fet hud vil bruke produkter beregnet på tørr hud, vil produksjonen av talg herfra bare øke, og eksisterende problemer vil bli forverret. Derfor, hvis en kvinne ikke akkurat kjenner hennes type, bør du velge nøytrale pleieprodukter som er merket "for normal hud";
 • Alder endres. Komedoner blir ofte observert hos ungdom, så vel som hos kvinner i overgangsalderen;
 • Feil diett: vitaminmangel, mangel på frukt og grønnsaker, misbruk av røkt, fett og søt mat. Sterke dietter som bryter ned kroppen.

Svarte prikker vises når hudporer blir tilstoppede og smalere. For at porene skal kunne åpnes, er det nødvendig å bruke egnede pleieprodukter. Og salongprosedyrer utført av fagfolk, som kosmetiske peeling, er også nyttige. Varmluft har en positiv effekt på porene: Etter et opphold i badstuen eller badstuen, øker porene, er det på dette tidspunktet at anvendelsen av terapeutiske midler vil være mest effektiv.

Men også tendensen til å danne komedoner kan arves. Derfor, hvis en kvinne har mange små poeng på ansiktet hennes, vil hennes barn sannsynligvis lide av det samme problemet. For å forhindre forekomst av akne, komedoner og andre hudfeil må du bruke de riktige pleieprodukter, samt lede en sunn livsstil og følge kostholdet.

En svært negativ effekt på hudens generelle tilstand er røyking, samt misbruk av sterke alkoholholdige drikker. Derfor, hvis en kvinne vil ha et strålende ansikt uten mindre defekter, bør du umiddelbart forlate tobakk og alkohol.

Hva er farlig akne og akne

Mange tror at problemet med akne, akne og svarte flekker er helt ikke verdt oppmerksomhet, siden disse feilene går bort på egen hånd med alderen. Men å tro det er en stor feil. Så snart dette problemet har dukket opp, er det nødvendig å engasjere seg i behandlingen for å forhindre alvorlige komplikasjoner. Du kan ikke selvmedisinere og stole på midler som er utbredt på TV og Internett. Disse fondene har som regel mange kontraindikasjoner. Ikke stol på slike enheter som vibrerende massagere med rensende effekt. De er ment for andre formål, men ikke for å fjerne akne.

Mange kosmetologer svarer på spørsmålet om det er mulig å knuse de svarte prikkene i ansiktet, at alt avhenger av situasjonen. Faktisk, hvis du extruder et enkelt punkt, vil det selvsagt ikke skade. MEN, og problemet blir ikke løst av dette. Derfor er det ikke verdt å bruke tid og krefter på dette. Det bør huskes at konstant ekstrudering av komedoner kan føre til slike konsekvenser som:

 • Utseendet på ansiktet av små arr, som forblir i stedet for de svarte flekkene. Når det er mange slike arr, ser ansiktet ut som en person som har hatt kopper;
 • Dannelsen av mikrotraumas - sprekker og stammer gjennom hvilke farlige infeksjoner lett kan trenge inn i kroppen;
 • Blødning og hematom
 • Tidlig dannelse av rynker og svarte flekker på steder der komedoner oftest presses ut. Dette skyldes at skadet hud gradvis mister sin fasthet og elastisitet.

Blokkering av porene er farlig fordi huden ikke kan puste normalt, på grunn av dette kan utseendet forverres betydelig. Derfor, hvis komedoner begynte å virke veldig ofte, er det nødvendig å konsultere en skjønnhetspleie for valg av terapeutiske midler for porebehandling. Sammensetningen av slike kremer og masker inkluderer stoffer som utvider porene og forbedrer "pusten" av huden.

Disse stoffene tilhører medisinsk kosmetikk, slik at de kan brukes strengt av medisinske årsaker. Det bør være oppmerksom på at ulike legemidler rettet mot kvinner og jenter i alle aldre: Hva er riktig for tenåringen er usannsynlig å passe en kvinne i moden alder, gikk inn i overgangsalderen.

Hvorfor er det skadelig å presse akne

Mange kvinner og jenter elsker å presse akne på ansiktet deres. De blir presset ut ganske hardt, så du må gjøre mer fysisk innsats. Det er alvorlig press på huden, og dette er ikke den beste effekten på tilstanden. For mekanisk fjerning av kvinner bruker du en rekke tilgjengelige verktøy, fra små sølvskjeer med spiss håndtak til pincett. Men problemet er ikke løst av dette.

Når forurensningen forsvinner ved mekanisk fjerning, vises lignende inneslutninger på andre deler av ansiktet, fordi enkel ekstrudering ikke eliminerer årsaken til akne. Så snart svarte flekker oppstod, bør ekstrudering foretrekke andre metoder for hudrengjøring.

Det er veldig skadelig å klemme ut komedoner fordi:

 • Mekanisk fjerning av svarte prikker eliminerer ikke årsaken til forekomsten deres;
 • Ved hjelp av et skarpt metallobjekt kan du enkelt traumatisere den delikate huden i ansiktet;
 • Etter klemming på huden, kan irritasjon eller rødhet vare lenge. Noen kvinner kan føle kløe eller brenne;
 • Kontakt av en metallobjekt (som pincett) med huden kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon, spesielt hvis gjenstanden er laget av en legering som inneholder nikkel.

I denne forbindelse bør du bruke mer siviliserte metoder for forurensningskontroll. For eksempel kan du løse dette problemet ved hjelp av profesjonell peeling, utført i salongen. Hjemme vil en helbredende maske hjelpe, samt en spesiell massasje som utvider hudens porer. Og selvfølgelig er ulike folkemidler og homøopati veldig populære. Men de anbefales å bli brukt etter konsultasjon med en spesialist.

Hvordan håndtere akne

I en hvilken som helst kosmetisk butikk kan du kjøpe merket anti-akne og akne. Men du kan bruke folkemessige rettsmidler. For eksempel kan du suge en bomullspinne i to spiseskjeer med sterk persilleinfusjon og tørk ansiktet ditt med denne platen. Et annet godt middel for akne er å tørke huden daglig med et stykke frisk agurk, siden stoffene som finnes i denne grønnsaken, renser huden helt mot smuss, støv, bakterier. På spørsmålet om det er mulig å klemme de svarte flekkene på ansiktet, svarer legene utvetydig: det er umulig. Hvis du fjerner årsakene til blokkering, forsvinner problemet i seg selv uten ubehagelige konsekvenser.

Moderne leger sier at for personer med sensitiv hud og tette porer, er det nødvendig med spesielle rensemidler. Vanlig toalettsåpe er ikke egnet, da den tørker huden. Derfor er det nødvendig å bruke spesielle rensekrem og skum, samt rensemidler laget for å fjerne sminke.

Du bør også forlate grunnlaget. Kremet påført med et tykt lag tetter porene og fremmer den aktive dannelsen av komedoner. I noen tilfeller anbefaler leger at de midlertidig avstår fra å bruke dekorative kosmetikk. Nattkrem bør ikke bli misbrukt, det er bedre at ansiktets hud vil puste pusten og hvile på alle måter.

Mørke flekker oppstår ofte etter langvarig eksponering for solen eller i et solarium, så mens Sun må nødvendigvis dekke ansiktet med en tykk klut, for eksempel et lommetørkle eller skjerf, og på gaten må bære en lue med en bred brem. Solen tørker ikke bare huden, men kan også forårsake blokkering av porene, utseendet på hudormer og alder flekker. Du bør også beskytte ansiktet ditt mot vind i kaldt vær.

Ikke panikk ved synet av små, svarte prikker. Statistikk sier at hver andre kvinne eller jente noen gang har oppstått på dette problemet, spesielt i ungdomsårene, når hormonelle endringer forekommer i kroppen, og en person vender fra et barn til en voksen. For at problemet ikke blir voldsomt, er det nødvendig å konsultere en kosmetolog eller en hudlege. Legen vil velge riktig verktøy for å løse problemet, og klemme den dårlige stjernen er ikke nødvendig.

Hvordan ekstrudere svarte prikker?

Hvor ofte, i et rush av hat av svarte flekker på ansiktet, prøver vi å misfargere dem, skrape dem, eller bare klemme dem ut? Og så angrer vi det, ser på vår bortskjemte refleksjon i speilet. Hvordan klemme de svarte prikkene for å effektivt rense ansiktet uten å skade huden og ikke la merke til det? Vi vil fortelle om detaljer på nettstedet Shtuchka.ru.

Svarte prikker eller komedoner er sebaceous plugger som følge av økt sekresjon av sebaceøsekresjonen. Toppen av en slik kork, som glir ut av det forstørrede porene, blir svart fra smuss, støv og rester av kosmetikk. Komedones opprinnelse er på ingen måte forbundet med betennelsesprosesser, derfor er en av måtene å kvitte seg med mekanisk rensing. Så, hvordan ekstrudere svarte prikker riktig og uten konsekvenser?

Ansikts forberedelse

For å få sorte prikker lettere å presse, må ansiktet dampes. Så porene tilstoppet med fettete masse og smuss under påvirkning av varm damp vil åpne, og komones vil bli mer bøyelig når du trykker på dem. Du kan dampe ansiktet ditt på flere måter:

 • I badet, badstuen, boblebadet eller i dusjen.
 • Steam ansikt over damp. For å gjøre dette må du lage en beholder med varmt vann eller avkok av urter: kamille, calendula, salvie. Hold ansiktet ditt over dampen på avstand for ikke å bli brent. Dekk hodet med et håndkle og pust opp varm luft i minst 10 minutter.
 • Varm komprimering. Våt kamille eller calendula i hot bouillon (disse urter beroliger huden og lindrer betennelse) foldet gaze i flere lag, klem ut overskytende og gjelder for ansiktet. Når stoffet har avkjølt, fyll det på nytt i buljongen. Gjenta 4 ganger.

Nettstedet 6tu4ka.ru minner om at du trenger å vaske rent ansikt uten restene av kosmetikk. Derfor, før prosedyren, bruk ansiktsvask eller spesiell melk for å fjerne sminke.

Hvordan klemme ut de sorte prikkene i ansiktet: mekanisk rengjøring

 • Vask hendene grundig, og desinfiser dem med medisinsk alkohol.
 • For ikke å skade huden under ekstrudering, er det bedre å pakke fingrene med tynt sterilt gasbind eller et serviett, og før det suge dem i alkohol eller hydrogenperoksid. På apoteket finner du ferdige alkoholservietter.
 • Forsiktig, uten sterkt trykk, trykk på kom fra to sider på kort avstand fra den. Når porene er godt åpnet, kommer sebaceous pluggen lett ut. Hvis dette ikke skjer, er det bedre å utsette prosedyren for en annen gang.

Rådet, som smertefritt klemme de svarte prikkene på nesen. Det er mye lettere og sikrere å presse komedoner hvis negler er korte. Hvis de er lange eller forstørrede, er det bedre å forlate prosedyren. Det er fare for alvorlig skade på huden på det mest fremtredende stedet. Hovedprinsippet for manuell rengjøring er ikke å klemme med neglene dine, men med fingrene!

Ekstrudering av svarte prikker med spesialtilbud. av verktøy

For å fjerne porene av komedoner, kan du kjøpe den såkalte kosmetologiløkken, eller Unos skje. Det er en sølvbelagt metallstang med en sløyfe i den ene enden og en miniatyr skje på den andre. Et hull er laget i midten av denne veldig lille skjeen, og selve pinnen har en drink langs hele lengden slik at fingrene ikke glir under prosedyren. Det er tilfeller hvor den ene enden ender med en nål.

Verktøy for ekstrudering av svarte prikker - "Uno skje

Hvordan bruke verktøyet for mekanisk ekstrudering av svarte flekker og akne?

 1. Pass på å desinfisere Unos skje. Også, vi trenger pinsett til å ekstrudere komedoner.
 2. Fest løkken til komedonen slik at den er inne i den. Her er det viktigste å lure det opp: Trykk litt på avstand fra komonet, forsiktig sløyfe langs sløyfen i svak vinkel. Kamedon bør delvis gå utenfor.
 3. Så snart hodet er øverst, ved hjelp av pincet, grip det forsiktig og trekk det ut.

Prosedyrer for å begrense porene

Etter manuell ekstrudering av svarte flekker er det nødvendig å desinfisere ansiktets hud siden På den er det fortsatt mange mikrosperre, der smitte kan trenge inn i huden. For dette formål er 2% salisylsyre eller en kosmetisk alkoholholdig lotion best egnet. Og for å redusere størrelsen på porene og for å forhindre fremveksten av nye svarte prikker i noen tid, er det nødvendig å foreta tilspentningsprosedyrer. Masker basert på sitronsaft, egghvite eller gelatin gjør en utmerket jobb med denne oppgaven.

Prosedyren er best planlagt for kvelden, fordi huden trenger hvile og utvinning. For de neste to dagene er det verdt å nekte å bruke dekorative kosmetikk, gå til badstue og bad, og også fra å spille sport.

Før du klemmer ut de sorte prikkene i ansiktet ditt, tenk to ganger. Selv om denne prosedyren er den mest populære måten å kvitte seg med svarte flekker i hjemmet, bør det gjøres med stor forsiktighet og under sterile forhold. Et ufarlig sår igjen uten behandling kan bli en åpen kanal for penetrering av mikrober i de dypere lagene av epidermis.

Hvor farlig er ekstrudering av svarte prikker og er det mulig å gjøre det selv?

Comedones - hudfeil, som ofte følger med akne og er ikke mindre et problem enn akne. For mange, klemme hudormer synes den eneste måten å raskt bli kvitt mangel og igjen for å gjøre huden ren, men ikke alle tenker om hvordan slike manipulasjoner er trygge og om det er mulig å fjerne hudormer mekanisk hjemme.

Fjerning av komedoner: fordeler og ulemper

For å forstå om det er mulig å presse ut sorte prikker, og å vite hvordan dette kan vende seg, er det nødvendig å demontere i detalj hva som er lignende ikke-estetiske hudformasjoner.

En comedo er en slags cyste, som består av døde celler i epidermis, sekretjonen av talgkirtler og smuss som akkumuleres i ansiktet. Ved kontakt med luft oxiderer overflaten av en slik cyste, og derfor opptrer en merkbar svart prikk.

Med andre ord, comedo er en kork som helt tetter opp poren, legger seg dypt i huden, og det er umulig å fjerne det med en enkel vask og vanlig kosmetisk måte å rense huden på.

Spesielt utsatt for utseendet av svarte flekker områder, hvor de fleste er lokalisert utvidede porer - en nese, hake, panne, kinn, men noen mennesker komedoner er dannet på rygg, skuldre og selv i øret.

Som du vet, dermatologer og kosmetologer ikke anbefalt å presse kviser, advarer om at i beste fall, etter at de ekstruderte ål forblir mørke flekker og arr, og i verste fall - vil bli en sekundær infeksjon, noe som vil føre til dype lesjoner av epidermis og utvikling av ulike komplikasjoner.

Mange tror at dette ikke gjelder komedoner, siden de svarte flekkene i ansiktet og kroppen ikke er ledsaget av en inflammatorisk prosess. Men faktisk anbefaler dermatologer ikke å prøve å bli kvitt denne huddefekten alene.

Hva svarer ekspertene på spørsmålet om hvorfor det er umulig å ekstrudere sorte prikker? For det første utfører feil rengjøring mekanisk rengjøring å bli til betennelse i huden. I stedet for den fjernede sorte prikken, vises en dyp ål som helbreder lenge og med vanskeligheter.

For det andre kommer en infeksjon lett inn i de åpne og utvidede porene etter å ha klemmet komedonene, og dette kan føre ikke bare til dannelsen av koker på hudoverflaten, men også til infeksjon av de indre organene.

Men hudleger og cosmeticians fortsatt gjøre en bestilling om mekanisk rengjøring av huden på hudormer: klemme kviser og hudormer med skitne hender uten forutgående opplæring i alle fall det er umulig, men hvis prosedyren er holdt i henhold til reglene, og utføres av kvalifisert personell som benytter passende verktøy klemme på hudormer kan gi et godt resultat og i de fleste tilfeller kan forbedre hudtilstanden.

Salon prosedyrer eller hjemme klemme?

Etter å ha lært om hva som vil skje hvis du feilaktig fjerner åpne komedoner fra ansikt, ører og kropp, tenker mange på alvor om å besøke en kosmetolog som profesjonelt kan utføre en slik prosedyre. For ekstrudering av sorte prikker i salongforhold, brukes både manuelle (mekaniske) og maskinvarerengjøringstyper - ultralyd, vakuum, laser.

Uansett hvilken metode som brukes, utføres prosedyren først etter den forutgående rensing og damping av huden under sterile forhold.

Under mekanisk rengjøring setter skjønnhetspleieeren på hansker og klemmer de svarte punktene med hendene eller med et spesielt verktøy - en kosmetisk løkke.

Når maskinvaren - nesten ikke berører huden, bruker du bare en enhet for å fjerne komedoner og akne. Etter prosedyren må en beroligende maske og tonic, som smaler porene, påføres de behandlede områdene.

Mekanisk og maskinvarerengjøring lar deg fjerne svarte prikker på et hvilket som helst område - på nesen, kinnene, pannen, haken, ryggen og til og med i ørene. Som regel må flere prosedyrer kreves for å oppnå best mulig resultat.

På grunn av kostnadene er slik hudrensing ikke tilgjengelig for alle, så alle har rett til å bestemme seg selv om de ikke skal besøke en kosmetolog.

Hvis du vet hvordan å presse de sorte prikkene i hjemmet, og vi er sikker på at slike manipulasjoner ikke tar skade på kroppen din, kan du prøve å bli kvitt komedoner uavhengig strengt observere instruksjonene for prosedyren.

Slik rengjør du hjemme

Hjemme, hud rensing av åpne comedones oppstår som følger:

 1. Før du klemmer de sorte prikkene, må du grundig vaske, fjerne sminkerester og bruke en skrubbe for å kvitte seg med døde hudceller.
 2. Før prosedyren starter, er det viktig at huden blir dampet ut: dette åpner porene, reduserer risikoen for skade på epidermis, og øker rengjøringseffektiviteten. For damping kan du sette et håndkle dyppet i varmt vann på huden din i 5-10 minutter. Det er også tillatt å lage et dampbad i noen minutter, lener seg over beholderen med et varmt avkok av urter. Det anbefales å dekke med hodeplagg.
 3. Vask hendene grundig med såpe og vann, og pakk deretter indeksfingrene i begge hender med en steril bandasje eller et tynt lag ren bomull. Trykk litt på komedo fra 2 sider, klem ut innholdet i de tilstoppede porene. For å fjerne svarte prikker, er det lov å bruke en metall kosmetisk løkke (skje). Du kan kjøpe den i butikkene på medisinsk utstyr.
 4. Det endelige trinnet med rensing er å tørke huden med en peroksidløsning og begrense porene med en beroligende maske og tonic. For å få huden til å tone, i stedet for tonic, kan du bruke kontrastvask.

Selvrensende er best gjort på ansiktet. For å fjerne komedoner på ryggen og skuldrene, kan det hende du trenger hjelp utenfor. Det er heller ikke veldig praktisk å klemme de svarte punktene i ørene.

På grunn av strukturen av auricleen og særegenheter av huden på dette nettstedet, bør prosedyren utføres spesielt nøye for ikke å skade den delikate tynne epidermis og ikke å smitte infeksjonen.

Alle trinn som må utføres under mekanisk rensing av ansiktet er også nødvendig for fjerning av komedoner i øret. De rengjør området med en skrubbe, varme kuler brukes til damping, som må endres når de avkjøles.

For å klemme ut de svarte punktene i ørene, er det best å bruke en kosmetisk løkke, siden bruk av fingrene for å oppnå ønsket effekt er svært vanskelig. Etter rensing er det nødvendig å smøre huden med en antiseptisk løsning.

Innen noen få timer etter mekanisk fjerning av komedoner anbefales det ikke å gå ut, slik at porene ikke forurenser. I 2-3 dager etter rensing må du ikke bruke dekorative kosmetikk, og huden skal behandles med en antiseptisk og smurt med en helbredende salve.

Det er tillatt å presse sorte prikker på huden, men bare når prosedyren utføres i samsvar med alle reglene. Forsiktig forberedelse av huden og overholdelse av rengjøringsteknikker vil eliminere komedoner, samtidig som det eliminerer skade på epidermis og utvikling av komplikasjoner.

Er det mulig å klemme de svarte prikkene på nesen: bekymringer og anbefalinger

Beauticians konstant advare om konsekvensene som kan oppstå når klemme komedoner i ansiktet. Illiterat handlinger kan forårsake ytterligere spredning av betennelse. La oss snakke om hvorvidt det er mulig å klemme de svarte punktene på nesen, og hvilke analfabeter som kan føre til.

Hva er komedoner?

Før du velger riktig metode for å fjerne punkter i ansiktet, må du finne ut hva som utgjør denne ubehagelige betennelsen i huden. Hver person har en bestemt hudtype, og for hver hudtype må du velge spesialpleieprodukter. Men ikke alltid ansiktspleie utføres riktig, noe som fører til ulike inflammatoriske prosesser, inkludert svarte flekker.

Ansiktets hud i løpet av dagen er utsatt for det ytre miljøet. Porene blir tilstoppet med smuss og støv. Sjelden, hvilken jente bruker ikke sminke. En sminkekrem, samt et lag av tonala, støtter også porene, og tvinger sebaceous kjertlene til å jobbe mer aktivt. Resultatet er porene tilstoppet med sminke og smuss. Og hvis du legger til feil kvelds ansiktsbehandling på alt som er oppført ovenfor, så er det klart hvor de svarte punktene kommer fra.

Når porene er tilstoppet, slutter huden å puste, og flere blubber blir produsert. Sebaceous plugger blir tyngre hver dag, og du vil ikke kunne fjerne komedoner med skrubbe eller ansiktsvask.

Hovedårsakene til komedoner er som følger:

 • feil utvalg av kosmetiske produkter til ansiktspleie;
 • utilstrekkelig eller analfabeter hudrensing (spesielt om kveldene);
 • usunt kosthold (fett, krydret, salt mat);
 • Noen interne årsaker i kroppen (funksjonsfeil i magen, svekkede metabolske prosesser).

Med de inflammatoriske prosessene på ansiktets hud kan behandles på ulike måter. Det viktigste er å prøve å finne ut årsaken til akne for vellykket eliminering av problemet.

Er det verdt å klemme komedoner?

I prosessen med å håndtere akne oppstår spørsmålet ofte om det er mulig å klemme de svarte prikkene på ansiktet. Mange kosmetologer anbefaler ikke slike tiltak av følgende grunner:

 • Det inflammerte innholdet i kjernen, som har tilstoppet porene, i tilfelle mislykket ekstrudering, kan fordyre seg ytterligere under huden. I dette tilfellet vil den inflammatoriske prosessen finne sted i de dypere lagene av epidermis, noe som vil føre til enda større problemer med huden;
 • prosessen med ekstrudering av svarte flekker krever noen ferdigheter og forholdsregler for å unngå uønskede konsekvenser etter økten;
 • å være engasjert i å klemme komedoner, følger sjelden regler for utarbeidelse av prosedyren, inkludert bruk av antiseptika;
 • når ekstrudert flere ganger øker muligheten for infeksjon på ren hud.

Grunnleggende regler for rengjøring av hud fra komedoner

Du ble først kjent med anbefalingene om hvorvidt det er mulig å knuse de svarte prikkene i ansiktet, og bestemte seg for å eliminere komedoner på denne måten. Da, når du utfører hygieniske normer og følger følgende regler, kan du gå videre til prosedyren:

 1. overholdelse av sterilitet. Dette er hovedregelen for å forhindre spredning av inflammatorisk prosess. Hender blir utsatt for antiseptisk behandling (selv om de har på seg hansker eller innpakket med bandasje) og det behandlede hudområdet. Desinfeksjon vil også være nødvendig etter fjerning av hver svart prikk;
 2. Forberedende tiltak for ekstrudering, som inkluderer fordampning av huden og behandling med antiseptisk middel. Det er bedre å dampe ut ansiktet over et decoction av urter med anti-inflammatorisk virkning (kamille, calendula, eucalyptus);
 3. For å forhindre skader på området som blir behandlet, blir ansiktsskrubbing utført tidligere en dag før ekstruderingsprosedyren;
 4. Tenk på forhånd om tidspunktet for prosedyren. Hvis spørsmålet oppstår om det er mulig å ekstrudere sorte prikker, så er det verdt å gjøre i helgene, slik at huden blir fullstendig restaurert. Rødhet og spor av ekstrudering anses å være normale etter prosedyren. Behandlede steder trenger tid og riktig omsorg for å komme tilbake til normal, så ikke bruk sminke umiddelbart etter økten og gå utenfor;
 5. Ikke trykk på de svarte punktene med negler, ellers er huden skadet. Det anbefales å trykke på akne med indeksfingrene.

Prosedyren for å klemme ut komedoner er enkel, det viktigste er å følge de hygieniske reglene og trinnvis gjennomføring av arrangementet.

Kompetente handlinger når ekstrudering av svarte prikker

Etter å ha gjennomgått alle mulige konsekvenser når du klemmer komedonene, og besvarer spørsmålet om det er mulig å knuse de svarte punktene, fortsett til følgende trinnvise tiltak:

 1. Forbered deg først på alt du trenger for å fullføre prosedyren. Disse er bomullsputer, en bandasje eller sterile medisinske hansker til hender, et desinfeksjonsmiddel (klorhexidin, hydrogenperoksid, alkohol), tonic-midler for påføring på huden etter ekstrudering (lotion, tonic, krem). Klargjør en beholder for dampende ansikt og forkokt urteavkok;
 2. det er nødvendig å rengjøre ansiktet fra sminke eller andre urenheter;
 3. damp over ansiktet med en beholder med varm urtekokning i 20 minutter;
 4. desinfiser ansikt og hender. Hvis et bandasje er viklet rundt fingrene, behandle det med en desinfiserende løsning (det samme gjelder hansker);
 5. Begynn å trykke på hver komedo med forsiktige bevegelser, og ta en mer komfortabel posisjon av fingrene. Pass på at stangen som tetter porene blader helt. Hvis comedo er presset ut helt, vil det forbli ren tid med liten blødning. Det behandlede området må straks desinfiseres. Og så er det nødvendig å gjøre etter fjerning av hvert acne rør.

Med hensyn til slike fasede handlinger, ikke bekymre deg om du kan skyve de svarte prikkene på nesen. Det er mulig, men bare handlinger må være litterære.

Bruk en spesiell skje for å klemme komedoner

Klem acne kan ikke bare hender. Det er en spesiell enhet - en skje Uno. På den ene siden av verktøyet er en løkke, på den annen side en tynn nål. Skje kan fjerne komedoner og akne.

Hvis du bruker en skje for å ekstrudere sorte prikker, må du ikke glemme å desinfisere instrumentet før du utfører prosedyren. Etter fjerning av hver svart prikk, så vel som ved manuell metode, er det nødvendig å behandle det skadede området med et antiseptisk materiale umiddelbart.

Som med enhver prosedyre har klemme komedoner sine ulemper:

 • overflaten behandlet med en skje er fullstendig restaurert etter 5 eller 10 dager;
 • På ansiktet kan det forbli stygge merker og arr, som må hele tiden skinne over tonalen;
 • muligheten for infeksjon på sunne steder, og videre spredning av eksisterende betennelse.

Det er mulig å unngå de nevnte problemene etter å ha klemmet de svarte prikkene, hvis du følger de hygieniske normer og klemmer dem ordentlig.

Behandlet hudpleie

Det er visse regler for hudpleie etter å ha klemmet på sorte prikker. Først om handlingene som er forbudt i tre dager etter prosedyren:

 • ikke bruk dekorative kosmetikk;
 • drikke alkohol;
 • gjør fitness og andre fysiske aktiviteter;
 • Du kan ikke bruke bassenget, badene og badstuene;
 • varmt vann for vask;
 • soling under sola eller soling (det er pigmentering på de behandlede områder av huden).

Hvis du vil oppnå fra ekstrudering av ønsket resultat, må du lytte til de angitte begrensningene.

For å gjenopprette huden etter å ha klemmet de svarte flekkene (uansett metode), bør følgende tiltak tas:

 • innen fem dager etter kosmetisk hendelse, må du behandle huden med en løsning av alkohol. Egnet åndtinktur av calendula;
 • Hver dag er det nødvendig å bruke fuktighetskrem (kremer, geler eller lotioner) til huden;
 • Ikke utsett ansiktet ditt for sollys, ikke gnist i en solseng;
 • Ikke bruk acne masker og peeling (også ca 5 dager).

Etter den tid som er tildelt for gjenoppretting av behandlet hud etter ekstrudering, er det nødvendig å ta vare på andre metoder som blokkerer utseendet av nye inflammatoriske prosesser.

For at porene ikke skal være tilstoppet med sorte prikker, og hver gang prosedyren må utføres mindre og mindre, følg følgende anbefalinger:

 • Bruk bare kosmetikk som er laget for din hudtype;
 • studere sammensetningen av kremer før du kjøper dem. For å holde porene rene, bør kremer ikke inneholde parafin, mineraloljer, vaselin, silikoner og fortykningsmidler. Disse komponentene bidrar til utseendet på svarte flekker på ansiktet;
 • Ikke glem å fjerne sminkeavfall om kvelden, ved hjelp av sminkefjerner som passer for din hudtype;
 • vask også om morgenen med bruk av spesielle skum eller geler;
 • Før du legger grunnlaget, må du påføre en fuktighetskrem under sminke.

I hemmelighet

 • Du savnet et møte av klassekamerater, fordi du er redd for å høre at du er blitt gammel.
 • Og mindre og mindre fange deg selv og beundre gleder av menn.
 • De annonserte hudpleieprodukter oppdaterer ikke ansiktet som før.
 • Og refleksjonen i speilet er i økende grad minner om alder.
 • Du tror du ser eldre ut enn din alder.
 • Eller bare ønsker å "bevare" ungdom i mange år.
 • Du vil desperat ikke bli gammel og er klar til å bruke noen muligheter for dette.

I går fikk ingen sjanse til å returnere ungdom uten plastikkirurgi, men i dag har det dukket opp!

Følg lenken og finn ut hvordan du klarte å stoppe alderdom og gjenopprette friskheten i huden.

Flere Artikler Om Typer Acne