Forfatter: Alexey Shevchenko 23 juli 2017 23:55 Kategori: Overlevelsesproblemer

God dag, kjære lesere av bloggen "Sunn livsstil" av Alexei Shevchenko. Sikkert hver av oss fra tid til annen står overfor et slikt fenomen som utslett på hendene i form av kviser. Dette er veldig ubehagelig, og jeg vil gjerne vite hva som forårsaker det. Det er mange grunner til utslett i form av liten akne, som det ofte er tilfellet, og i denne artikkelen vil jeg liste noen av de vanligste.

Hendene blir stadig truet

Hånden tilhører de viktigste delene av menneskekroppen. En av hovedfunksjonene er å gripe elementer og manipulere dem. Dette betyr at hendene er mye mer sannsynlig enn andre deler av kroppen for å komme i kontakt med aggressive stoffer, og denne kontakten er veldig nær. Derfor er mindre skader, slitasje, kutt og penetrasjon av ulike infeksjoner i tykkelsen av hendens hud en daglig virkelighet.

Liten akne på hånden som et utslett kan vises på hvilken som helst del av overflaten av hånden. Selv om de ikke klør, ødelegger de fremdeles huden og stemningen. I de fleste tilfeller er disse små utslettene, selv når de kommer opp i et barn, helt trygge, men i noen tilfeller kan det være tegn på alvorlige hudsykdommer.

Allergi - Hyppig gjest

Til tross for alle underverkene til moderne husholdningsapparater, trenger hendene fortsatt å håndtere svært aggressiv kjemi. Dette vaskepulver og oppvaskmiddel og VVS, alle slags gjødsel, maling og hundrevis av andre sterkeste giftstoffer. I tillegg kan plante pollen, ull, dander og animalsk avfall forårsake allergi i form av små kviser.

Og allergien kan være både konstant og episodisk. (For eksempel blir hendene mine dekket med et lite utslett når jeg legger ordre i et bur med kaniner. For å unngå at dette skjer, må du bruke hansker, men det er ubeleilig å jobbe i dem).

Kosmetikk kan også forårsake vedvarende allergiske reaksjoner. De er spesielt utsatt for personer som må ha konstant og massiv kontakt med disse stoffene. Risikogruppen inkluderer frisører, makeup artister, skuespillere.

Hvis manifestasjonene av allergi er for ubehagelige, kan de bli nøytralisert ved å ta litt antihistamin (det må være foreskrevet av en lege). I dag er hele fjernsyns- og radiosendingene fylt med irriterende annonser for narkotika som lover "liv uten allergi". Men vi må ikke glemme at dette ikke er noe annet enn en reklamemessig overdrivelse, med hvilke markedsførere prøver å lokke flere troverdige kjøpere.

Antihistamin medisiner er langt fra ufarlige, de kan selv forårsake allergier, og de har også en rekke alvorlige bivirkninger, som oppkast, diaré, følsomhetsforstyrrelser, døsighet, depresjon, hodepine og så videre. Derfor, hvis en person har intoleranse mot kattens pels, bør han ikke starte en kattunge og undertrykke allergier ved vanlig inntak av antihistaminer, som noen reklamer anbefaler.

Stikkende varme - følgesvenn av varm sommer

Jo hetere været, jo mer aktiv er svettekjertlene. Men hvis det av en eller annen grunn går fordampningen av svette fra huden, så kan det oppstå en karakteristisk irritasjon i form av røde kviser (eller som vannkviser). Denne sykdommen kalles kreps, og nesten 100% av små barn står overfor det.

Men voksne er heller ikke forsikret fra ham. Hvis været er veldig varmt og fuktig, og samtidig er en person tvunget til å bevege seg aktivt, kan hender og andre deler av kroppen bli dekket av dette ubehagelige utslett. I tillegg spiser den varme "elsker" å blomstre, hvis en person som svetter i varmen, plutselig faller under en strøm av kald luft som kommer fra et klimaanlegg eller fra en kraftig vifte.

Munn utslett er vanligvis ledsaget av alvorlig kløe, som noen ganger blir uutholdelig. Men det er umulig å kaste, slå eller klemme pimples, da dette kan føre til en tilhørende infeksjon.

Hvis akneinfeksjon ikke har oppstått, er det ikke nødvendig med stikkvarme for medisinering. Men for at den ikke skal utvikle seg videre og ikke fange frisk hud, er det nødvendig å eliminere faktorene som forårsaker det - nemlig overoppheting og høy luftfuktighet. For å gjøre dette, avkjøl og rengjør huden.

Hvordan bli kvitt liten akne på hendene

Liten akne på hendene vises ikke så ofte som i ansiktet, men fortsatt er et slikt problem.

Det kan enten være enkelt betent elementer eller flere små kviser.

I de fleste tilfeller blir de ikke bare et kosmetisk problem, men forårsaker også fysisk ubehag - kløe, ømhet.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Egenskaper av utslett

Små utslett eller vannkviser som vises på hendene, kan forårsake forvirring.

Opprinnelsen til slike utbrudd er ikke alltid mulig å etablere nøyaktig, men uten å bestemme grunnårsaken til å håndtere hudfeil, er det ikke fornuftig.

 • For å finne ut nøyaktig hva som forårsaket akne på hendene, kan bare en hudlege si. Og det er ikke alltid mulig for en spesialist fra første gang.
 • I noen tilfeller er det nødvendig å gjennomføre en rekke tester, for å konsultere med leger fra andre spesialiteter - en allergiker, en endokrinolog.

Hva er

 1. Liten hvit akne. Formet på grunn av akkumulering av døde celler og dårlig peeling. Hvis ufylte celler dør av, så skjer i stedet for små kviser, peeling av huden. Den andre årsaken til hvite utslett er soppinfeksjoner.
 2. Subkutan. Oppstår når porene er blokkert med sebaceous plugger, i sjeldne tilfeller er de et symptom på en arvelig patologi - Daryas sykdom.
 3. Purulent. De er dannet av subkutan akne som et resultat av utviklingen av bakteriell flora i de blokkerte ekskretjonskanaler i talgkjertlene.
 4. Vassen. Oftest blir de en manifestasjon av en smittsom sykdom eller dyshidrotisk eksem.

Årsakene til liten akne på hendene

Et utslett på armer og skuldre kan være et resultat av negative utvendige påvirkninger, ulike interne forstyrrelser, og til og med en persons følelsesmessige tilstand.

allergi

Et utslett, rødhet av huden og kløe kan være symptomer på en allergisk reaksjon på kontakt med et allergen.

Stimuli virker vanligvis:

 • husholdnings kjemikalier;
 • kosmetiske komponenter (deodorant, håndkrem, nagel emalje og neglelakk fjerner);
 • syntetiske stoffer;
 • smykker, kostyme smykker;
 • mat;
 • dyrehår;
 • plante pollen;
 • medisiner;
 • husholdnings støv;
 • solstråler.

Når kontakt allergi utslag ser bare ut på huden på hendene.

Foto: Kontakt allergier

Hvis det er allergi mot mat eller medisin, påvirker utslett andre områder av kroppen. I dette tilfellet er det viktig å identifisere og eliminere kontakt med allergenet.

Det er ganske vanskelig å gjøre dette på egen hånd, så hvis små kviser på hender ikke går over lang tid, er det bedre å konsultere en lege.

Når du bekrefter diagnosen, vil legen foreskrive antihistamin tabletter (Cetrin) og salve (Fenistil).

Hudssykdommer

Ofte forekommer utslett på hender og føtter med ulike smittsomme sykdommer og sopphudssår.

smittsomme

Vannkviser på hendene - det første symptomet på en smittsom sykdom.

Foto: Herpes Skin

Slike utslett kan vises ikke bare hos voksne, men også hos barn (bilder av utslett i ulike barndomsinfeksjoner kan ses online).

 • Akne med meslinger, vannkopper og rubella er litt annerledes i utseende, har forskjellig lokalisering, men deres utseende er alltid ledsaget av feber, forverring av velvære og andre vanlige symptomer.
 • Streptoderma er en annen farlig sykdom av bakteriell natur, der et utslett i form av bobler fylt med uklart innhold vises i ansikt og hender.

sopp

Svampemikroorganismer som faller inn i skader på huden (sår, sprekker, riper), forårsaker utseendet til mange små kviser.

Foto: soppinfeksjon i huden

 • Svimmeleste lesjoner er oftest plassert på hender, føtter, lyske og hudfeller. Behandling av soppsykdommer utføres av en mykolog etter å ha identifisert den eksakte typen av patogen.
 • Utslett som oppstår mellom fingrene og kløe dårlig kan være en manifestasjon av scabies. I dette tilfellet er det nødvendig med øyeblikkelig behandling til legen og tilstrekkelig behandling. Scabies er en smittsom sykdom som kan overføres til andre.

Video: "Kan en pimple dukke opp på håndflaten din?"

Metabolisk lidelse

For metabolske forstyrrelser vises utslett først på fingrene, da påvirker hendene på huden og sprer seg til andre deler av kroppen.

Ofte oppstår slike problemer mot bakgrunnen av sykdommer i fordøyelseskanalens organer, opphopning av toksiner og slagger i kroppen.

I tilfelle av metabolske forstyrrelser, kan røde kviser med et hvitt purulent hode vises på armene, brystet og ryggen. Mangel på rettidig behandling fører til forverring av problemet: akne blir stadig mer, inflammatoriske prosesser ledsages av kløe og ømhet.

For å bli kvitt akne, må du gjennomgå en omfattende medisinsk undersøkelse og behandle den underliggende sykdommen.

I tillegg kan eksperter foreskrive en streng diett som utelukker forbruket av fete og stekte matvarer, matvarer med fargestoffer og konserveringsmidler.

Foto: utslett med purulent innhold

Mangel på vitaminer

Vitaminer tar del i mange metabolske prosesser, og derfor kan vitaminmangel også forårsake utslett.

Med vitamin mangel, vises mange små kviser på huden, og utslett kan forårsake alvorlig kløe.

Hormonale lidelser

Hormonal akne er vanlig hos ungdom, kvinner under graviditet og i postpartumperioden.

 • Økt hormonnivå i kroppen fører til økt aktivitet av talgkjertlene. Overflødig sebum akkumuleres i huden, blandet med døde celler, støv og andre forurensninger, danner et rør.
 • Forstoppet med sebaceous plugger porene blir det ideelle miljøet for utvikling av bakterier, og patogener forårsaker betennelse og utseendet av utslett. Når hormonforstyrrelser akne påvirker hendens hud, helles rikelig på ansiktet, ryggen, brystet.

arvelighet

Når arvelige predisposition hender er også dekket med akne.

I dette tilfellet er subkutan akne vanligvis dannet, som kan spre seg gjennom hele kroppen og er ganske vanskelig å behandle.

Problemet kan være forbundet med kroppens følsomhet for økt talgproduksjon eller med arvelig dermatologisk patologi (Darias sykdom, psoriasis, hyperkeratose).

Hva er pimplekartet i ansiktet, og hvordan skal man håndtere dem? Finn ut her.

Skitne hender

 • Spesielt ofte er det akne på grunn av skitne hender i barnet - barna blir ofte skadet, og de glemmer å vaske hendene i tide. Hvis en infeksjon kommer inn i såret, begynner betennelse og kviser produseres.
 • Utilstrekkelig rensing av huden fra smuss og keratinøse partikler kan føre til utslag av små utslett hos voksne. I dette tilfellet er de betente fociene vanligvis lokalisert på underarmer og albuer.

Påvirkningen av psykologiske faktorer

Vitenskapelige studier har vist at helsen til huden i stor grad avhenger av tilstanden i nervesystemet.

Stress og nervesykdommer påvirker funksjonen til mange indre organer og endokrine kjertler, noe som resulterer i betennelsesprosesser i huden og utseendet av akne.

behandling

Metoder for å behandle akne på hendene er forskjellige, velges basert på type og alvorlighetsgrad av betennelse, årsakene til det ubehagelige problemet.

subkutan

Subkutan akne kan være et symptom på Darias sykdom.

Foto: utslett i Darias sykdom

Dette er en arvelig sykdom som legen må behandle. Vanligvis omfatter kompleks terapi av sykdommen å ta vitamin A og E, bruken av antibakterielle salver og kremer i den sekundære infeksjonen av inflammerte foci.

Du kan kurere subkutan akne uten tilknytning til Darias sykdom ved å:

 • Ichthyol salve (den har en antimikrobiell effekt, fjerner betennelse godt, akselererer modningen av subkutan pimple);
 • jod (behandling av betente lesjoner utføres punktvis, veldig forsiktig, ellers kan du brenne huden);
 • varme bad for hender med havsalt (prosedyrer bidrar til å redusere antall akne og forhindre fremveksten av nye elementer);
 • sitronkrem (½ sitronsaft fortynnes i et glass vann, det ferdige produktet brukes til å tørke problemområder).

rød

Vanligvis er utseendet på rød akne ledsaget av alvorlig betennelse, smertefulle opplevelser.

Foto: Aloe juice vil lindre betennelse og tørke utslettene

Behandling av problemområder vil bidra til å redusere ubehagelige symptomer og tørke ut utslettene:

 • salicylsyreoppløsning;
 • aloe juice;
 • tinktur av calendula.

tørr

Tørre pimples kan oppstå i utgangspunktet, men kan være resterende stadium av andre utslett.

For å takle tørre kviser må du rense huden fra det kornede laget av celler og fukte det.

Foto: urtebad gjør huden din mykere

Oppgavene som er satt opp, løser badene med urtedekk (kamille, kalendula) eller smøring av hender med oppvarmet solsikke eller olivenolje. For å øke effekten, kan plasthansker legges på smurt hånd og forlates over natten.

vassen

Vannige kviser på fingrene og hender kan være et tegn på dyshidrose eller dyshidrotisk eksem, en smittsom sykdom.

Hvis disse lokale symptomene dukker opp, bør du konsultere en lege - i dette tilfellet er selvbehandling uakseptabel.

purulent

Hvitt purulent akne krever også ekspertråd for å bestemme den nøyaktige årsaken til utseendet deres.

Før du besøker legen, kan du bruke folkemidlene:

 • aloe juice;
 • celandine juice;
 • kamille infusjon.

Foto: Ichthyol salve vil trekke pus

Ichthyol og Vishnevsky salve har en god effekt på purulent akne.

De lindrer betennelse, hemmer utviklingen av bakterielle infeksjoner, akselererer modning av akne og frigjøring av purulent innhold ut.

Spørsmål og svar

Hva er follikulær keratose og hvordan å behandle den

Foto: follikulær keratose

Follikulær keratose (ellers hyperkeratose) er en hudlidelse preget av inflammatoriske prosesser i hårsekkene og fortykkelse av det øvre kåte laget av huden. Utvendig manifesteres sykdommen av små, grove tuberkler på hendene over albuen og små tette knuter på beina (ben, lår).

Årsaker til follikulær keratose kan være:

 • metabolske forstyrrelser;
 • endokrine system sykdommer;
 • genetisk predisposisjon;
 • mangel på vitamin A, E, C, gruppe B.

Når follikulær keratose vanligvis utføres lokal behandling med salver på grunnlag av retinoider og glukokortikosteroider, foreskrives innadvendte vitaminkomplekser og legemidler som normaliserer metabolisme.

Narkotikabehandling kan suppleres med:

 • peeling prosedyrer med salicylsyre eller glykolsyre (opptil 12%), sjø eller bordssalt;

Foto: Påføring av sjøskrubbe for hender

 • bruk av scrubs med mild peeling effekt;
 • hjemmelagde masker basert på havremel og kosmetisk leire;
 • lotion med en løsning av eple eddik;
 • komprimerer med avkok av knopper og bjørkblader.

Det er viktig å beskytte huden mot kulde og eksponere for sollys, bruk antiinflammatoriske og nærende kremer, bytt den vanlige såpen med en spesiell håndgel.

Hva å gjøre hvis du gjør vondt, klør ikke, pass ikke

Hvis utslett på hendene klør, forårsaker smerte, ikke gå bort i lang tid, må du konsultere lege.

 • Den eksakte årsaken til problemet vil hjelpe til med å identifisere en hudlege.
 • I noen tilfeller kan det være nødvendig med ytterligere konsultasjon med en allergiker, endokrinolog, gastroenterolog og andre leger av beslektede spesialiteter.

Nyttige tips

Hvis hendene dine er dekket med akne, er det best å kontakte en spesialist som kan bestemme den eksakte årsaken til utslett og finne riktig behandling.

I tillegg til foreskrevet behandling, trenger du:

Foto: å ta vitaminer vil forbedre hudtilstanden

 • ta vitamin A, E og C, gruppe B, omega-3 fettsyrer - disse forbindelsene vil forbedre helsen og utseendet på huden betydelig;
 • bruk tradisjonell medisin (tørke problemområdene med aloe juice, komprimerer av revet poteter, bruk av masse av viburnum bær, håndbad med brusoppløsning eller avkok av eikebark);

Foto: i tillegg til den viktigste behandlingen kan gjøres for håndbadet

 • flere ganger i uken for å utføre myke peelingprosedyrer for huden på hendene, bruk fuktighetsgivende og nærende kremer;

Foto: Skyll huden av hender ved hjelp av krem

 • Hvis en smittsom sykdom mistenkes, kontakt lege omgående, ikke selvmedisinere.

forebygging

For å hindre akne i hendene, er det viktig:

 • følg hygieneglene, ikke glem å vaske hendene og behandle mindre sår med antiseptiske løsninger;
 • ta vitamin og mineral komplekser;
 • observere regimet av arbeid og hvile, sikre full søvn;
 • gå mer utendørs;
 • unngå stress og følelsesmessige forstyrrelser, behandle rolige forskjellige ubehagelige situasjoner
 • gi opp dårlige vaner;
 • å justere næringsrik diett, eliminere skadelige produkter og inkludere flere grønnsaker, frisk frukt og grønnsaker, juice i den daglige menyen;
 • rettidig diagnostisere og behandle identifiserte sykdommer i de indre organene.

God hygiene og en sunn livsstil vil bidra til å forhindre akne på hendene.

Hva sier akne på kinnene? Finn ut her.

Hva skal jeg gjøre hvis det er små kviser på hender og føtter på et barn? Les videre.

Tross alt kan utslett bli ikke bare en kosmetisk defekt, men også et symptom på en alvorlig dermatologisk sykdom eller funksjonsfeil i de indre organene.

Derfor er det viktigste i behandlingen av akne på hendene en rettidig appell til en spesialist.

Hva å gjøre hvis utslett vises i form av kviser

Et utslett på hendene i form av kviser kan lokaliseres hvor som helst: hender, underarm, indre side eller skuldre. Direkte, utslaget selv kan ha en annen opprinnelses natur - dette kan være effekten av ytre stimuli eller en manifestasjon av latent patologi. Et utslett på kroppen hos voksne skyldes ofte interne faktorer, hos barn - av virusinfeksjoner.

Mulige sykdommer

Hver dag kommer menneskelige hender i kontakt med ulike gjenstander. Det er bra hvis det er rene husholdningsartikler som er utsatt for temperatur og kjemisk behandling i ferd med å forlate. Og hva med offentlige steder hvor smuss, bakterier og mikrober vinker med en penn i hvert hjørne? Selvfølgelig, ved kontakt med skitne gjenstander, kan huden på hendene bli påvirket av et bredt utvalg av patogener, noe som resulterer i en allergi - utslett på hendene i form av kviser.

I enkelte tilfeller kan utslettene oppstå på grunn av utviklingen av visse sykdommer. Dette er et sjeldent tilfelle, men det kan også forårsake allergier. Feil diett eller stress er en annen grunn til at små kviser kan vises på hendene.

allergi

Det aller første og vanligste tegn på allergi er utslett på hendene i form av små kviser. Dessverre er det nesten umulig å helbrede det til enden - det forblir bare for å unngå kontakt med en irriterende. Når utslett ser ut, er det verdt å ta et antihistamin. Ofte er kilden til en slik reaksjon husholdningskjemikalier - vaskepulver og geler, oppvaskmiddel, overflater og sanitære anlegg. Denne typen allergi påvirker ofte mennesker som på grunn av sin faglige virksomhet er utsatt for kjemikalier. Frisører, rengjøringspersonell, etc. - Disse menneskene er tvunget til å jobbe med giftige stoffer, som forårsaker en allergisk reaksjon. Alt som trengs i dette tilfellet er å hindre ytterligere kontakt med irriterende stoffer eller å bruke spesielt verneutstyr (hansker).

Allergier er ikke den eneste grunnen til utslett på hendene i form av kviser. Dette stedet er riper eller ikke - spiller ingen rolle. Det er viktig å ta hensyn til arten av utslett, deres plassering og nummer. I alle fall bør du kontakte din hudlege for å avklare og behandle en slik reaksjon.

Enterovirusinfeksjon

Små kviser med rød eller blek rosa farge, som er lokalisert, først og fremst på hendene, kan være det første tegn på utvikling av en akutt smittsom sykdom. Ledsaget av feber, svakhet og generell ulempe. Pimples ligger relativt langt borte fra hverandre og danner små grupper blant seg selv. Oftest lider barn av enterovirusinfeksjon.

For behandling er det nødvendig å stabilisere den generelle tilstanden - drikke mer væske og ta antipyretiske legemidler. Du trenger ikke å bruke salver og akne krem ​​- utslettene vil tørke ut og passere.

Stikkende varme - hyppig i den varme sesongen

Klær blir ofte en ekstern irritasjon som fremkaller små utslett på hendene og andre deler av kroppen. Vi snakker om syntetiske vev som er svake åndbare og forhindrer hud puste. Overdreven svette i den varme årstiden irriterer huden, noe som fører til dannelsen av små kviser med purulent innhold. Som regel utløser slike utbrudd kløe og betydelig ubehag.

For å kvitte seg med utslett, bør du velge klær av naturlige materialer, overvåke renslighet og kroppshygiene, samt bruk allergivennlige vaskemidler.

Vesiculopusculosis eller pemphigus

Dette er en hudsykdom som kan skyldes utvikling av patogene mikroorganismer. Små kviser med hvitt innhold kan vises på skuldrene (herpes dermatitt), over hele kroppen (purulent akne), på palmer (mykotisk dermatitt). Den eksakte årsaken kan bare bestemmes av en hudlege, basert på formasjonenes beliggenhet og deres karakter.

Det er alvorlig kløe i vesiculopusculosis. Det er noen få tegn som er karakteristiske for denne sykdommen:

 • Kronisk - pemphigus kan forsvinne og dukker opp igjen.
 • Dannelsen av skorpe.

Det er umulig å kurere deg selv - legen foreskriver medisiner og tørkemidler.

Coxsackie virus

Det er en smittsom sykdom i barndommen som er ledsaget av feber, ledsmerter og vondt. Kvalme og oppkast kan være tilstede. Små kviser på hendene kløe dårlig, huden i utslaget kan skrelle rundt, som etter et langt opphold i solen.

Rash på hender i form av små kviser foto

Årsaker som ikke er relatert til alvorlige sykdommer

Unnlatelse av å følge personlig hygiene kan forårsake akne. Mononukleose er en sykdom med "skitne" hender, som kan bli smittet, hvor som helst. I trikken, offentlig toalett, på stasjonen, etc. Det er verdt å merke seg at sykdommen er ledsaget ikke bare av utslett - mononukleose forekommer med forhøyet kroppstemperatur og enda ondt i halsen.

Langvarig stress og neurose, søvnløshet og irritabilitet, samt nervøse sammenbrudd forårsaker ofte sykdommer i indre organer, som manifesterer seg i form av små kviser som dekker hendene og andre deler av kroppen.

Brudd på metabolismen fremkaller også utslett på huden. Ofte viser problemer med fordøyelsessystemet tilstedeværelsen av patologi på denne måten - kroppen begynner å "kaste" giftige stoffer ut.

Forebyggende tiltak

For å forhindre utvikling av smittsomme sykdommer og utseendet av små kviser, bør du følge de typiske forholdsregler:

 • Mottak av vitaminer og kosttilskudd.
 • Avvisning av dårlige vaner.
 • Sunn mat.
 • Hygiene (regelmessig bytte av sengetøy og vask med allergivennlige midler).
 • Vanlig medisinsk undersøkelse.
 • Unngå stressende situasjoner.

Små kviser på hendene kan oppstå av forskjellige årsaker. Det er viktig å fastslå diagnosen så tidlig som mulig for å forhindre utvikling av komplikasjoner.

Det er utslett på hendene i form av små kviser og kløe

Utseendet på utslett på kroppen fører alltid til mange ubehagelige opplevelser. Det stammer psyken og forårsaker fysisk ubehag. Alt fordi det ikke burde være. Huden til en sunn person er alltid ren, og utseendet på utslett på det indikerer en funksjonsfeil i kroppen. Et av disse tilfellene er utslett på hendene i form av liten akne, som klør. Vi lærer hva slags symptom og hvordan vi skal takle det.

Typer av utslett

Hender - En av de vanligste stedene for lokalisering av ulike utslett. Spesielt blir hendene ofte rammet. Årsaken er at det er på disse stedene at vi oftest kommer i kontakt med irritasjoner - provokere av utslett. Akne på hendene er forskjellige:

 • vannet - som små bobler med flytende innhold inni;
 • tørrlignende pimples, som på gåsebud, men uten fylling;
 • purulent - betente pustler som inneholder pus;
 • rødt-lignende insektbitt;
 • subkutan - i form av tuberkler uendret farge.

Hver type akne på hendene har sin årsak. Det som blir diskutert i et bestemt tilfelle, er den enkleste måten å finne ut av en lege, en hudspesialist. Når du prøver å identifisere sykdommen selv, tar det mer tid og øker sannsynligheten for feil i diagnose og behandling.

Årsaker til mindre utslett på hendene

Ofte, mange mennesker foretrekker frivolous, etter deres mening, helseproblemer å løse på egen hånd. Riktig eller feil, det er umulig å svare sikkert - det er forskjellige saker. Når det gjelder huden, er det ganske mulig, uten å forlate hjemmet, å avgjøre om det er nødvendig med haster medisinsk konsultasjon, eller kanskje å prøve selvbetjeningsalternativet. Først må du avgjøre hva som forårsaket utslett i form av liten akne på hendene.

allergener

Den første og vanligste årsaken til at hendene gni ut, er reaksjonen av huden til irriterende stoffer. Hvis utslett er fokusert på hendene - i palmer eller mellom fingrene - kan du si 80% at dette er kontaktdermatitt.

En allergisk utslett manifesteres av et tykt utslett på hendene (se bildet til venstre), hevelse i huden og kløe veldig mye, noen ganger ledsaget av rennende nese, hoste og nysing. Hva kan egentlig være kroppens respons:

 • på vaskepulver (for håndvask);
 • på måten du vasker på gulvene på;
 • på håndkrem;
 • på syntetiske klær;
 • på dusjgel eller såpe;
 • på smykker.

Allergi kan ikke komme i kontakt, men manifesterer også et utslett på hendene. Dette inkluderer reaksjoner på mat, medisinske forsyninger, ultrafiolette stråler, pollen, noen dyrehår eller husholdningsstøv. Det er nok for en slik person å sitte ved siden av allergenet slik at kroppen kan reagere.

Hvordan behandle et allergisk utslett? Det kan gå bort selv hvis du vet nøyaktig hva det er som fremkaller utslett. Bare fjern fra livet ditt alt som inneholder uønsket stoff.

Hvis du antar at du har en allergi, men vet ikke hva det er for, ta kontakt med din allergiker eller immunolog. Spesialisten vil teste for følsomhet overfor vanlige allergener og hjelpe deg med å finne en effektiv behandling.

Sykdommen behandles med antihistaminer. De kan ikke misbrukes, da de undertrykker immunforsvaret og forårsaker mange bivirkninger. Derfor, i tillegg til terapi, vil det være nødvendig å nøye unngå stoffet som forårsaket allergien.

Ikke-smittsomme hudsykdommer

Ser en person med kløende liten akne på hendene, folk beveger seg instinktivt fra ham, vurderer sykdommen smittsom. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Blant årsakene som forårsaker et ikke-smittsomt utslett i en person, kan følgende nevnes:

 1. Eksem. Et rosa farget papulært utslett som er svært kløende skyldes mer alvorlige sykdommer - allergier, gastrointestinale sykdommer, nervesykdommer (psykose, depresjon). På hendene berører det interdigitale rommet, så vel som området for albuens bøyning. Sykdommen er kronisk og krever livslang intervensjon for å unngå tilbakefall.
 2. Darias sykdom - Initialt stadium

Darya sykdom (dyskeratose, follikulær ichthyosis). Arvelig sykdom forårsaket av kroppens manglende evne til å absorbere vitamin A. Først ser utslaget ut som små støt på huden (se bildet), som deretter blir til papiller og plaketter. Påvirker visse områder på kroppen, som hender, eller påvirker huden mange steder samtidig. Behandlingen er spesifikk, så en appell til en hudlege er nødvendig.

 • Stikkende varme Barns sykdom er også hos voksne. Vises på steder med høy luftfuktighet - på hendene på armhulene, albuene og mellomrummet mellom fingrene. Mamma kviser klør mye. Hvis du gir deg lyst til å klø av utslett, kan du enkelt smitte og forverre situasjonen.
 • Follikulær keratose. Et utslett ligner tørre humper, som gåsebud. Det kan plasseres alene eller flekker, ofte påvirker hendene på huden rett over og under albuen, i skulderområdet - det vil si nærmere leddene. Symptom indikerer forekomst av problemer med hormoner eller metabolisme, slagg av kroppen, vitamin A, E, B, C. Det kan skyldes genetikk.
 • Psoriasis. Sykdommen, "spirende" mot bakgrunnen av stress og svak immunitet, er i begynnelsen manifestert av utseendet av kviseformede formasjoner på hendene. Over tid dannes papler og plaketter i deres plass, og lokalisering utvides.
 • chiropompholyx

  Dyshidrose (sant). Det er diagnostisert av tilstedeværelse av vesikler - lite vann akne, plassert på håndflatene, fingre, noen ganger på håndleddene (se bilde). Utslett er kløende, det er risiko for infeksjon i sprengningselementene. I alvorlige tilfeller utvikler det seg til dyshidrotisk (vått) eksem. Den har en annen opprinnelses natur.

  Det ser ut til at samme utslett kan skyldes en rekke årsaker. Det er fordi huden er en indikator på kroppens indre tilstand, alle helseproblemer er umiddelbart synlige på den.

  Infeksjoner som forårsaker hendene utslett

  Stryk hendene med liten akne på grunn av bakteriell eller virusinfeksjon. Hvilke sykdommer kan manifestere seg på denne måten? Dette for eksempel:

  1. Meslinger. Measles er preget av utslett over hele kroppen, inkludert på hendene. Samtidig er det tilknyttede symptomer - hypertermi, hoste, fotofobi, leddsmerter.
  2. Rubella er en svært smittsom sykdom som er preget av et tykt utslett over hele kroppen, inkludert hendene. Bærer bare fare for barn i perioden med intrauterin utvikling.
  3. Kopper. Med denne infeksjonen vises bobler (fylt med væske) på kroppen (inkludert hender). De skiftet vekselvis og skorpe. Ledsaget av Vannkopp temperatur øker.
  4. Streptoderma er en infeksjon som påvirker ansikt og palmer. I den første fasen ser det ut som en liten dropsy med en uklar væske inne. Kløe er ikke umiddelbart tilstede, men i senere stadier. Forårsaget av streptokokker eller stafylokokker.
  5. Herpes virus. I utgangspunktet ligner den streptoderma, men er ledsaget av alvorlig kløe selv før synlige manifestasjoner. Herpes pimples på hendene er resultatet av infeksjon fra andre foci på kroppen.
  6. Scab på hendene

  Skabb. Et utslett i form av små røde pimples påvirker øvre og nedre ekstremiteter og klør veldig mye (se bilde). Dette er en smittsom sykdom forårsaket av en scabies tick. Navnet gir en ide om styrken av kløen som følger med sykdommen.

 • Sopp. Dermatofit hud er svært smittsom og vanskelig å behandle. De ser ut som en klynge av gråtende og skumlete bobler, som ligger på toppen av røde flekker.
 • Medisinske tiltak for å eliminere utslett på hendene

  Behandling avhenger av årsaken til symptomet. Men det er generelle anbefalinger for alle typer utslett:

  1. Høring med lege. Dermatologen behandler hudproblemer. Med smittsomt utslett - smittsom sykdom. Allergi sufferers kan ikke gjøre uten undersøkelse av en allergist og en immunolog.
  2. Narkotika terapi. Legen skal velge den. For å lindre kløe og hevelse, foreskrives hormonelle eksterne midler for tørking og helbredende elementer av kremutslett og geler med antibiotika. Når psykomotional ustabilitet anbefales å ta beroligende midler, neuroleptika, sedativer, vitaminer. Enkle typer utslett behandles ved å gni salicylsyre, hydrogenperoksid, cauterization med jod.
  3. Hjem rettsmidler. Selvlagde lotioner og tinkturer basert på medisinske planter - etterfølgelse, celandine, kamille, salvie, eikbark, kalendula brukes uten skade. Sitronsaft og aloe, bad med havsalt eller brus, komprimerer med gruel av viburnum eller revet poteter, gni akne med fortynnet eple cider eddik hjelp.
  4. Renser kroppen av giftstoffer. Giftstoffer forgifter huden fra innsiden, kryper i form av akne på hendene og andre deler av kroppen. Hjelp sorbenter og diett.
  5. Livsstilsendring. Når utslett av en hvilken som helst opprinnelse er nyttig for å gjennomgå kostholdet, nivået på fysisk aktivitet, holdningen til hygiene. Det er nødvendig å tildele tid for full søvn, unngå angst, gi opp dårlige vaner.

  Ønsker sunn hud - bruk råd. Gjenkjenne farlige sykdommer i tide, men ikke oppfinn dem for deg selv - la en spesialist håndtere dette. Og husk om en positiv holdning - det lar deg unngå mange sykdommer.

  Flere Artikler Om Typer Acne