Utslaget i armhulen er et ubehagelig fenomen, ikke bare å ødelegge hudens utseende, men også noen ganger signalere utviklingen av en alvorlig sykdom. Vanligvis er utslett under armhulen ledsaget av intens kløe og irritasjon i huden, noe som gir en person stor angst.

Den patologiske tilstanden til huden er oftest kjent hos kvinner og barn, ekstremt sjelden diagnostisert hos eldre. Terapi består hovedsakelig i behandling av det berørte området av kroppen med eksterne preparater, i noen tilfeller brukes systemiske medisiner eller kirurgisk inngrep er foreskrevet.

Årsaker til utslett i armhulen

Det er mange årsaker til dannelsen av aksillære utslett. Patologisk fenomen er smertefullt og smertefullt, som i de fleste tilfeller, ledsaget av brennende og utålelig kløe. Ujevne faktorer kan provosere utslett under armene hos voksne og barn.

Faktorer av utslett hos voksne

Et utslett i armhulen hos voksne virker under påvirkning av to typer faktorer: forårsaket av manglende overholdelse av hygieniske regler og signalerer utvikling av patologi. Den første typen inkluderer følgende faktorer.

 1. Ignorer hygieneregler. Personer som lider av fedme, har hormonforstyrrelser i kroppen, engasjert i tungt fysisk arbeid, preges av økt svette. På dagen bør de ta et bad eller bruke dusjen minst to ganger. Hvis du ikke følger kroppens renhet, er huden i armhulen irritert og dekket av utslett.
 2. Barbering. På grunn av unøyaktig barbering er underarmshuden irritert, dekket med små riper, kløe. Barbering trenger bare en kvalitetsmaskin, etter en pleieprosedyre for å smøre hudmykningskremet.
 3. Deodoranter og antiperspiranter. Disse omsorgsfulle medisinene blokkerer ofte sebaceous og svettekjertlene. Som et resultat blir huden irritert, rød, begynner å smerte og kløe intensivt.
 4. Allergi. En armhuleutslett skyldes ofte en allergisk reaksjon på hygieneprodukter. Barberingsskum, dusjgeler, kroppsrør kan virke som allergener. Merkelig nok, etter barbering kremer ofte blir irriterende, som, synes det, bør myke og gjenopprette huden.
 5. Gni huden med klær. Huden under armene er tynn og øm, det er lett irritert av trange og ubehagelige klær. Som et resultat dannes et kløende utslett i armhulene.

Den andre typen inkluderer de faktorer som er beskrevet nedenfor.

 1. Candidiasis. Skader på huden av gjærlignende sopp. Infeksjonsbærere er personer som ikke overholder hygieniske regler. Du kan hente svampen på offentlige steder: bad, solarium, svømmebassenger. Den infiserte armhulen rødmer, er dekket av utslett, klør mye. Candidiasis er i stand til å spre seg raskt gjennom kroppen, så det må behandles raskt.
 2. Eksem. Kronisk ikke-smittsom patologi av huden av en inflammatorisk natur, manifestert av skumle utbrudd. Syk hud anstrengt, dekket med sår, blemmer, skjellformasjoner, kløe intensivt.
 3. Psoriasis. Kronisk ikke-smittsom dermatose, ledsaget av utseende av kraftig kløe og skumlet skorpe på kroppen.
 4. Skrubbsår. Inflammasjon av hårfollikelen med dannelsen av en purulent kjerne. Staphylococcus aureus, mindre ofte streptokokker, spiser sykdommen. Flere kokter kan vises samtidig på kroppen.

Faktorer av utslett hos barn

Ofte er utslett i armhulene hos spedbarn resultatet av stikkende varme - hudirritasjon på grunn av overdreven svette og langsom fordampning av svette. Et barn på kroppen danner utslag av rosa eller mettet rød farge, bestående av små bobler.

Utslippene prikker huden ikke bare under armhulen, men i lysken, på brystet, på innsiden av albuene og knærne, bak ørene. Kløe oppstår vanligvis i den varme årstiden hvis babyen overopphetes.

På begynnelsen fanger irritasjon bare ytre lag av huden, slik at barnet ikke opplever ubehagelige opplevelser.

I tilfelle infeksjon fyller boblene med gul væske, ekspanderer, brister, forlater ganske store sår bak. Som et resultat kan alvorlig purulent hudsykdom utvikle seg - streptoderma, som krever komplisert terapi.

Derfor bør stikkende varme i et barn ikke behandles uforsiktig. Foreldre bør nøye overvåke rensligheten til babyens kropp. Irritert hud skal skylles regelmessig med lunkent vann og blottet med et håndkle. Da bør barnet være naken for å ta luftbad.

Tørr hud anbefales å bli behandlet med babypulver, men du bør ikke smøre det med kremer og salver.

I tillegg til utslett, kan utslag i armhulenes bekken bli provosert av følgende faktorer:

 • candidiasis;
 • Matallergi;
 • Kontakt dermatitt;
 • Ikke-overholdelse av hygieneregler.

Hvordan behandle utslett i armhulene

Du bør ikke selvstendig forsøke å bestemme årsaken til utslett og selvmedisin. Hvis det oppstår en armhuleutslett, må du gå til en medisinsk spesialist.

Før du forskriver en behandling, må dermatologen finne ut hva patologien er, hvilken faktor den provoseres. Hvordan behandle hudutslett forårsaket av ulike faktorer?

Hvis utslett er en konsekvens av en virusinfeksjon, foreskrives antivirale legemidler, hvis en bakteriell infeksjon oppstår, foreskrives antibiotika. I tilfelle av hudlesjoner med soppinfeksjon, brukes antifungale medisiner.

For å lindre kløe, lindre smerte og irritasjon, kan du bruke hydrokortison salve, Benadril krem. Hvis utslett utløses av en allergisk reaksjon, foreskrives antihistaminer.

Tradisjonell medisin

Tradisjonelle medisiner kan brukes som et ekstra middel for å eliminere utslett.

 • Ispakker. Isstykker er pakket inn i klut og påført den berørte huden for å lindre kløe.
 • Sitron. Ferskmasse gniddt aksillært fossa. Sitrusjuice oppfrisker huden og ødelegger bakterieinfeksjonen. Det er umulig å utføre behandling etter barbering.
 • En oljeoppløsning av vitamin E. Det påføres huden for å lindre irritasjon og betennelse.
 • Tea tree essensielle olje. Det påføres huden for å redusere kløe og ødelegge soppinfeksjonen.
 • Lavendel og kokosoljer. Denne blandingen brukes til å eliminere lesjoner og lindre irritasjon.
 • Krem av jordbær og krem. Den har en beroligende effekt, myker huden.

Vi anbefaler å lese:

Armpit hydradenitt: årsaker og metoder for behandling;

Forebygging av utslett under voksne armer

Hvis det oppstår irritasjon, bør det berørte hudområdet ikke kammeres, ellers kan den patologiske prosessen økes. Hvis du er utsatt for allergiske utslett, er det ekstremt nødvendig å bruke kosmetiske preparater og omsorgsmidler.

Det er nødvendig å bruke klær som er behagelige og frie, ikke kutte under armhulene, ikke begrensende bevegelser, laget av naturlige stoffer. Du bør ikke kjøpe T-skjorter, topper, bras laget av syntetiske materialer.

Hvis kroppstemperaturen har økt etter utseendet av utslett, og armhulene har hevet og begynt å skade, bør du umiddelbart gå til en medisinsk spesialist.

Forebygging av utslett under barns armer

Foreldre skal være kompetente til å lage barnets kosthold, siden utslett på barns hud er oftest et resultat av matallergi. Spesielt forsiktig må du behandle babyen din med nye retter. Hvis det etter en spising av et bestemt produkt oppstår en hudreaksjon hos et barn, bør allergenet straks fjernes fra menyen.

Det er nødvendig å bade barnet regelmessig, vask grundig alle kroppsbuer og hudfeller.

Hvis du bruker en hygienisk når du bader, bør den vaskes grundig av huden. Partikler av såpe eller sjampo, som er igjen på barnas kropp etter badprosedyren, er irriterende for huden.

Hvis babyen er i et for varmt og fuktig rom i lang tid, begynner kroppen å feie. Derfor må foreldrene sørge for at temperatur og fuktighetsnivå i barnehagen forblir på et optimalt nivå. Å kjøpe baby klær bør bare være av naturlige stoffer, det bør være lett, romslig og komfortabel.

Utslett under armen - betal for skjønnhet

Røde armhuler - et unormalt fenomen for enhver alder, kjønn, være deres eier (eier) minst form for prinsen, selv den mest falske (i det revolusjonerende Russland var det en slik definisjon).

Men de blir akkurat som dette, hvis du behandler kroppen din uten tanker, gjør som "alle andre" - og tar opp en barberhøvel, uten å plage å tenke at hvis disse tuftsene av hår i armhulene blir igjen av mannen til naturen, så er det ingen tilfeldighet det betyr at kroppen av en eller annen grunn trenger dem, og derfor er det nødvendig å behandle "arv" nøye.

Ellers er det den minste risikoen å slippe av med rødmen på huden, og i et mer alvorlig tilfelle kan det være et spørsmål om omgående å løse konflikten mellom "Jeg vil ha" og "Ikke verdt det".

Årsaker til armhulen utslett

For å forstå essensen av hygiene i dette området (kalt både aksillær og aksillær), bør man vite at håret som vokser her bærer flere viktige tjenester i kroppen.

Med all sin elastisitet er de ganske pålitelige (elastisk, men myk) pute "pute" mellom to hudflater (innsiden av skulderen og brystkanten).

Når disse flatene nærmer seg hverandre, selv for en svært kort avstand mellom dem, forblir det en smal spaltelignende plass skapt av et lag hår, og de selv spiller rollen som en friksjonshemmende faktor.

Håret gir enkel glidning mellom to soner i huden uten å kontakte hverandre - hvis dette luftgapet mellom de to flater ikke eksisterte, ville følgende skje.

For det første vil friksjon oppstå når armen beveget seg og forårsaker skade på huden på begge deler av kroppen. Ved å slette epidermis vil det føre til at de underliggende lagene blir utsatt, ikke i stand til å motstå effektene:

 • varme;
 • kaldt vær;
 • svette;
 • sopp, bakterier og virus som faller på overflaten av huden eller permanent lever på den.

For det andre, hvis for tett (før "stikker", "stikker sammen" hverandre), vil varmevekslingsprosessen i kroppen bli forstyrret. Faktum er at axillary sonene er et kraftig varmeoverføringsfelt.

Her, nær under huden er store arterielle trunkser som kommer ut av brystet, utfører med blodstrømmen varmen som dannes inne i kroppen. Hvis arbeidet med denne mekanismen hindres, vil kroppen overopphetes i strid med organets vitale funksjoner.

Video fra Dr. Malysheva:

Ideen om at organismen kan oppleve dette gir en tilstand av å "brenne" fra det lange oppholdet av hvit hud under solen:

 • frysninger;
 • feber,
 • feber,
 • hodepine;
 • "Mørkere i øynene" med enda en liten fysisk innsats;
 • svimmelhet;
 • apati;
 • kvalme;
 • hjerteslag med økt hjertefrekvens;
 • fall i blodtrykk.

Man bør ikke undervurdere svettekjertlene (ekstremt i dette utviklede området), hvis oppgave er å fjerne fra kroppen:

 • overskytende vann
 • overskytende salter;
 • stoffer som er giftige for kroppen, eller unødvendig.

Svette gjør det også mulig for kroppen å avkjøle seg til ønsket tilstand.

Hvis de merkede overflatene er for tette sammen, kan svettekjertlene ikke oppfylles. Foruten inntrengning av svette på gnidningen overflaten vil føre til enda mer hurtig sin skade (opp til inflammasjon), og som reduserer overflate pH-verdien av huden vil føre til at det er enkelt for infeksjon ved patogener.

Derfor er den første årsaken til armhulen utslett hos voksne voldelige (ofte analfabeter) handlinger i dette området:

 • barbering hår;
 • hårfjerning;
 • sletting på annen måte.

De samme handlingene forårsaker betennelse samtidig i armhulen og i lysken hos voksne. Ved barbering er epidermis skadet (for disse formål ble det ikke beregnet i det hele tatt), noe som fører til irritasjon og smerte i barbert området.

På grunn av den smerte og irritasjon av aktiviteten av svettekjertlene forsterkes mange ganger (implementert beskyttende reflekser), svetting (og følgelig den tilsvarende prosess lukt) blir mer tallrike og krever ekstra hygieniske tiltak. Derfor, for tiden, til huden slår seg ned, er kjæresten, som er berøvet kroppens naturlige vegetasjon, ikke i tvilsom skjønnhet av nakne armhuler og overgangssonen mellom lårene, pubis og perineum, arvet "med en kamp".

De "røvde" hudens "opprørere" på denne måten: kløe, brennende, kløe, svette, nabolandene har en tendens til å "holde seg sammen" og forårsaker en mental reaksjon (fra mild irritasjon til hysterisk reaksjon).

For å lindre lider av hudirritasjon, brukes følgende:

 • pulver (talkum, pulver eller annet):
 • antiperspiranter;
 • aerosoler, deodoranter.

Bruken av alle disse egenskapene til parfyme er designet for å "plugge halsen" i huden, som utånder ropene av sinne og smerte. Og de er opp til oppgaven som om hell takle: svette tildeling er nesten ingen lukt - også tørre armhuler, mens riding bussen, kan du trygt løfte hendene opp uten grunn sannsynlighet misbilligende reaksjon fra en rekke ridning. Men svettekjertlene med nesten tette forseglede munner fortsetter å produsere svette, som nå ikke har noe sted å gå.

Som et resultat begynner kroppen:

 • langsom forgiftning;
 • overoppheting;
 • overexcited (med den påfølgende overgangen av prosessen til motsatt fase - nedgangen av krefter med håpløshet og likegyldighet til det som skjer rundt).

Armpit Barbering Video:

På grunnlag av stress og på grunn av endringer i egenskapene til hudoverflaten (pH-dråpe, vannavstøtning og fett smøremiddelaktivitet) blir den forsvarsløs mot effektene av temperaturfaktorer og mikrofloraen som bor her.

Som et resultat er det et rødt utslett under armene på grunn av:

 • dermatitt;
 • soppinfeksjon (frata bosetningen, utvikling av candidiasis);
 • stafylokokk infeksjon.

I tillegg til overdosering for å fjerne vegetasjon på kroppen, er utslett i oksygenområdene (smertefulle, kløende eller nøytrale egenskaper) forårsaket av årsaker som har oppstått i kroppens dyp - tilstedeværelsen av:

Sett i en rad av boligen til alle disse tilstandene tillater rulle av hormonbalanse og immunitetsnivåer mot deres svekkelse.

I et barn i forskjellige aldre kan utbruddet av en voksenalder med tankeløs etterligning av voksen skjønnhetsrådgivning eller egne motiver motivere utslett og blemmer i armhulene, samt egne motiver - tilstedeværelsen av:

 • akne og overdreven svette av en alder natur;
 • impetigo av stafylokokker eller streptokokkergenese;
 • kroniske infeksjoner (starter med karige tenner og slutter med cholecystitis, kolitt, eksem, psoriasis og andre problemer);
 • ichthyosis (sykdommer med økt keratinisering av epidermis);
 • Kawasaki sykdom (en rekke systemiske lesjoner i vaskulærvev - vaskulitt);
 • Erythrasma (sykdommer med skade på epidermis uten å involvere neglene og håret);
 • ulike former for dermatose (inkludert svart acanthosis).

En av grunnene til armhulen utslett er:

 • røde hunder;
 • cellulitt;
 • hidradenitis støt-;
 • periode med utvikling av betennelse fra biter eller stikk av insekter.

Å leke med syke barn, svarte dyr, besøke skogen, kan ende i utslett på grunn av forekomst av et tilfelle:

 • Lyme sykdom (forårsaket av flått);
 • ringorm eller rosa lav
 • annen soppinfeksjon.

Sykdommer forårsaker utslett?

I tillegg til den uheldig, aggressive omsorgen i armhulene (eller mangel derav), som lever spesielle livsperioder for utslett i dette området, er det sykdommer av forskjellig art:

 • infeksjonssykdommer;
 • endokrine;
 • i form av metabolsk patologi;
 • på grunn av redusert immunitet.

Den første kategorien inkluderer:

 • infeksjoner av selve huden (eksem, pyoderma);
 • purulent-nekrotiske prosesser (i lungene, tarmene, leveren);
 • helminth invasjoner likt dem (echinococcosis) og vogn av representanter for organismer som protozoer (lamblia, malaria plasmodia og andre).

Tilstedeværelsen av legemet av representanter for andre former for liv ikke bare fører til metabolske forstyrrelser, men også til sensibilisering av organismen - stigende allergisk komponent, er et vesentlig trekk ved en hvilken som helst inflammatorisk (inflammatorisk eller infeksiøs) prosess.

Den mest representative endokrine patologien med en betydelig reduksjon i beskyttelsesnivået er diabetesvarianter - metabolske sykdommer er så uttalt at dette området med høy luftfuktighet og optimal temperatur blir "lovet land" for infeksjoner:

 • viral (herpes, chimera erytem);
 • sopp (thrush candidiasis);
 • tick-borne (scabies);
 • mikrobiell (strepto- og stafylokokker).

Bilder av ulike utslett:

De metabolske forstyrrelsene som bidrar til inflammatoriske prosesser i armhulene, inkluderer:

 • kolestase (stagnasjon av galle i leversykdom);
 • gikt (urinsyre diatese) og lignende.

Immuniteten minker (eller er pervertert) når:

Baby utslett - hva kunne det være

For ungdommer er årsaken til betennelse i oksygenområdene den aldersrelaterte "feiljustering" av hormonell bakgrunn med tilgjengeligheten av huden til forskjellige patogener (oftest levert av blod og lymf fra kroppens tarm, sjelden ved penetrering fra utsiden).

Den andre grunnen er enten en motvilje mot å engasjere seg i kroppshygiene, eller eksperimentere med ens eget utseende med overdreven bruk av deodoranter og andre midler "forsegle" svettekjertlene.

Konsekvensen av den siste gruppen av hendelser er forekomsten av hydradenitt (forårsaket av betennelse i svettekjertlene og hårsekkene i munnen, ikke bare på grunn av blokkering med fettmikrobiell plugg, men også på grunn av overflødig parfymsammensetning).

Av samme grunner blir det mulig å danne:

 • axillary phlegmon;
 • lymfadenitt;
 • abscesser.

Endringer på grunn av årsakene til sistnevnte gruppe er preget av ensidig skade på hudstrukturer.

Yngre barn lider av prosesser i armhulen på grunn av:

 • smittsomme sykdommer med utslett på kroppen (rubella, meslinger);
 • svampelesjoner - ringmorm frarå, passert fra gårdsdyner og svarte katter;
 • skabb.

Allergier i et barn er også ofte ledsaget av kløe, hevelse, elveblest og irritasjon av ømhuden i et gitt område med dannelse av blodskorpser av lineær form (tilstanden i denne prosessen er preget av symmetrien i manifestasjonene).

Video fra Dr. Komarovsky:

Armpit utslett behandling

Avhengig av grunnlaget som forårsaket utslett, kan behandlingen utføres av:

Den sistnevnte metoden innebærer rask åpning av flegmon, hydradenitt, undertrykt lymfadenitt - for behandling av andre patologier som bruker verktøy av lokal og allmenn bruk.

medisiner

Den smittsomme natur av fremgangsmåten kan ikke krever medisinsk intervensjon (utslett for barnesykdommer: kopper, meslinger), eller som behandles med antibiotika (skarlagensfeber - stoffer penicillin gruppe: amoxicillin og andre).

Viral etiologi av lesjonen (med symptomer på alvorlig rus, hypertermi, vrangforstyrrelser, oppkast) trenger:

 • Korrigering av vann-elektrolyttbalanse (salt) med intravenøs infusjon av løsninger: fysiologisk, "Disol", "Acesol";
 • ta tiltak for å redusere kroppstemperaturen (injeksjoner eller innføring av suppositorier med paracetamolpreparater), fjerning av konvulsive fenomen (legemidler i Seduxen-klassen, relan) og andre beredskapsforanstaltninger.

Forløpet av rent allergiske prosesser (eller med en allergisk komponent) - En indikasjon på bruk av antihistaminer (Dimedrol, Kalsiumklorid - opp til Prednisolon og Hydrokortison i tilfelle av særlig alvorlighetsgrad).

I scabies er lokal anvendelse av svovelsyre eller andre formuleringer av akaricidsalve (med benzylbenzoat i formuleringen) nok - eller behandling i forbindelse med antihistaminmedikamenter.

Spesiell oppmerksomhet fortjener hudskade ved candidiasis. Behandlingsprogrammet krever et komplekst og langt kurs ved bruk av de mest varierte legemiddelgruppene: fra ren antifungal (ved bruk av Nystatin, Levorin) til korreksjon av metabolske sykdommer med vevsterapi (PhIBS), vitaminterapi og fysioterapi (UVR i tilstrekkelige doser).

Restaurering av helse er umulig uten å gi opp vaner som distraherer kroppens krefter (røyking, overspising, drikking av alkoholholdige forbindelser), og også uten å revidere søvnmønstre og aktiviteter.

For å utvikle et rehabiliteringsprogram for en voksen eller et barn, er et team av spesialister påkalt til:

 • terapeut;
 • allergolog;
 • en immunolog
 • en gynekolog (hvis utslag utvikler seg i en kvinne eller en gravid kvinne);
 • et ernærings;
 • barnelege.

Sammensetningen av konsultasjonen varierer avhengig av klinisk tilfelle.

Folkemidlene

De brukes i intet tilfelle som monoterapi (behandling ved hjelp av en type handling) - de tjener kun som hjelpemiddel ved gjennomføringen av hovedforløpet eller brukes etter oppsigelsen med godkjenning og under tilsyn av behandlende lege - barnelege, terapeut.

Brukbar bruk anbefales av legen komposisjoner av "hjem kit":

 • Brilliant green ("green");
 • "Blå" (løsning av metylenblå);
 • løsninger av brus, eddik;
 • såpe-soda løsning og lignende.

Rasjonal bruk av avkok av medisinske råvarer antiseptisk eller antiseptisk soling:

Foreldre bør ikke overvurdere evnen til å behandle utslett av denne lokaliseringen hos barn. Konsultasjon med barnelege er obligatorisk selv ved forekomst av banal varicella (for hver pasient er det visse egenskaper hos organismen som bør vurderes).

Armpit utslett: foto, mulige sykdommer, behandling

For de fleste vises en armhulen utslett regelmessig. Dette er et varmt og fuktig sted hvor patogener og opportunistiske mikroorganismer føler seg veldig komfortable. I tillegg er dette området konstant utsatt for mekanisk skade og eksponering for kjemikalier. Den ømme huden i armhulen kan ikke tåle den aggressive innflytelsen og reagerer med utseendet av utslett.

Vanligvis ligger årsakene til fenomenet i egenskapene av hygiene eller mangel på det. Så når akkumulering av svette og smuss i armhulene skaper et gunstig miljø for reproduksjon av bakterier og sopp. Huden i brettene må vaskes oftere enn resten av kroppen. Spesielt i den varme sesongen og etter tung fysisk anstrengelse.

Hyppig bruk av deodoranter og antiperspiranter kan også gi en negativ reaksjon. Slike agenser tetter porene, og kjemiske komponenter bidrar til irritasjon, spesielt i nærvær av mikrotraumas. Du bør velge hypoallergen midler eller redusere bruken av dem til et minimum.

Ofte vises et utslett under armene etter barbering. Huden begynner å rødme, klø, støte og peeling på den. Dette skyldes kutt eller alvorlig friksjon ved bruk av stumpe razors. Det er viktig å velge et kvalitetsverktøy eller velge et annet hårfjerningsverktøy. Det er også nødvendig å myke og fukte huden, behandle den med antiseptika.

Det er ikke alltid lett å kvitte seg med utslett. Hvis årsaken er en sykdom, må du først og fremst håndtere behandlingen, ellers vil problemet ikke forsvinne. Vanligvis er et armhulen utslett et symptom på bakteriell eller soppbetennelse.

Stikkende varme

Det er en bleieutslett forårsaket av overdreven svette. Det oppstår hos personer som er overvektige og de som forsømmer hygiene. Predisponerende faktorer inkluderer også bruk av klær fra syntetiske stoffer og sykdommer forbundet med økt svette. Hudområder utsatt for konstant fuktighet redden og hovelse, berøring av dem forårsaker smerte. Det er en kløe. Det er utslett i form av vannige bobler. De berørte områdene desinfiseres og behandles med tørkesalver. Ved svett svette er det viktig å fjerne spesiell oppmerksomhet på hygiene.

candidiasis

Det antas at denne soppinfeksjonen kun kan påvirke kjønnsorganene. Faktisk føles patogener veldig bra på et fuktig og varmt sted. Spesielt hos mennesker med svært svak immunitet. I fare er diabetikere og hiv-bærere. Infisert vises under armene til den røde utslett og hvite plakk. Det er kløe og hevelse. Antisvampemidler for intern og ekstern bruk, samt å ta vitaminer og immunmodulatorer bidrar til å takle eksacerbasjonen.

erythrasma

Dermatologisk sykdom som oppstår under påvirkning av corynebacterium. Fokus på betennelse er lokalisert i armhulen, lysken, under brystet. På de berørte områdene dannes runde eller ovale flekker, skumle og kløende. På palpasjon er det smerte. Hos pasienter med erythrasma oppstår feber, svakhet og svimmelhet. For behandling av brukte metoder for fysioterapi, behandling av foci med antiseptika og antibiotika.

Pityriasis versicolor

Fungal lesjon av de øvre hudlagene. Utover ser det ut som et flerfarget utslett på den øvre delen av kroppen. Sammen med pigmentplettene vises misfargede områder på grunn av brudd på melaninproduksjon. Den berørte huden bruner ikke. Avfallsproduktene fra patogene mikroorganismer forårsaker desquamation og kløe. Antifungaler bidrar til å takle sykdommen.

Utslett under armene bildet

eksem

Dermatologisk sykdom forårsaket av hormonelle og autoimmune lidelser, samt under påvirkning av patogener. Sykdommen blir raskt kronisk, i hvilke perioder med ettergivelse veksler med forverrelser. Rosa flekker blir dannet på huden med røde hevede kanter. Peeling er til stede. Et lite utslett vises i armhulene i form av papler, vesikler og vesikler med uklart væskeinnhold. Etter åpning av kviser, fortsetter scabs. Omliggende vev svulmer, kløe og vondt. I behandlingen ved hjelp av tørkesalver og andre legemidler, avhengig av sykdommens art. Det kan være hormonelle, antimykotiske og antibakterielle stoffer.

psoriasis

Han er scaly versicolor. Forskere foreslår den autoimmune karakteren av denne sykdommen. Sykdommen er kronisk, med hyppige tilbakefall. Berørt hud tykner og stiger. Den danner en gulaktig eller grå plakett. Peeling oppstår, kløe er mulig. I armhulen er revers psoriasis ofte lokalisert. Det er en oval rød flekker med et minimum av skalaer. Mulig tiltredelse av infeksjon. I dette tilfellet vises pustler. For behandling ved bruk av lokale og systemiske antiinflammatoriske legemidler, glukokortikosteroider, ultrafiolett stråling.

pseudofolliculitis

En tilstand som oppstår ved innfødning av hår. Dette skjer med overdreven stivhet av stengens hud eller mykhet. Håret kan ikke bryte ut og begynner å vokse i retning eller i motsatt retning. Røde papiller vises på huden. Når man går med streptokokker eller stafylokokker, vises suppuration. Vanligvis er det en hårløkke som stikker ut. Det bør trekkes ut med en sterilisert nål eller pinsett. Det betente området må desinfiseres. Hvis pus er tilstede, er antibakterielle salver inkludert i den eksterne behandlingen.

Utfall under armene er ofte en kosmetisk defekt. Men hvis kløe, peeling, suppuration oppstår, må du bekymre deg ikke bare om skjønnhet. I dette tilfellet er det verdt å besøke en hudlege, selv om symptomene raskt passerte. Noen sykdommer blir raskt kroniske, og deretter forfulgt for livet.

Armpit utslett

Utslett kan forekomme både i barndommen og i voksen alder. De kan skape fysisk ubehag. Dette skyldes plasseringen av kløende pimples i anbudszonene.

Hvis utslag utvikler seg under armene, er det en sterk rødhet, hevelse og brennende følelse. Du kan takle ubehagelige symptomer ved å identifisere årsakene til utseendet deres. Diagnose og foreskrive behandling bør en hudlege etter undersøkelse og undersøkelse av pasienten.

Ikke-overholdelse av hygieneregler

En armhuleutslett kan oppstå hvis de grunnleggende hygieneregler ikke følges. Feil omsorg er en vanlig årsak til forekomsten av brudd.

Til tross for at symptomene vises mye oftere under påvirkning av slike faktorer, er det lettest å eliminere denne typen utslett. Tross alt vil det være nok å ekskludere ekstern irritasjon for å gjenopprette hudtilstanden.

Noen mennesker har økt sannsynlighet for utslett. Risikogruppen inkluderer menn og kvinner som lider av hyperhidrose. Dette er spesielt observert i overvektige overvektige mennesker.

Slike pasienter bør ta en dusj mye oftere. Hygienehandlinger vil bidra til å unngå opphopning av svette i armhulene. De vil ikke utvikle patogene bakterier, noe som vil eliminere utseendet av utslett.

Antiperspirant applikasjon

Mange bruker deodoranter for å opprettholde en normal lukt gjennom dagen. Men i tillegg til de gunstige effektene, er det en negativ effekt av midler.

Komposisjonene tetter porene, som forhindrer svette til å gå utenfor. I dette tilfellet er det en opphopning av en hemmelighet. Under huden utvikler en inflammatorisk prosess. Det uttrykkes i form av rødhet, kløe og brennende.

For å eliminere reaksjonen er det nødvendig å forlate bruken av antiperspiranter. Hvis dette ikke er mulig, skal deodorant vaskes av etter 12 timer.

Vær oppmerksom på midlene som ikke tetter porene. Du må også kjøpe kosmetikk bare høy kvalitet.

Depileringsprosedyre

Mange er vant til å vurdere prosedyren for hårfjerning trygt. Men hårfjerning betraktes som et stort stress for huden. Når det blir utsatt for en barberhøvel, blir det merket skade på tynnlaget.

I dette tilfellet kan du finne:

For å eliminere denne reaksjonen er det nødvendig å påføre en fuktighetskrem. Det fremmer sårheling. Effektive leger mener barnekrem.

Også huden kan behandles med en antiseptisk løsning for å forhindre utvikling av den inflammatoriske prosessen.

Fjern håret så sjelden som mulig. Ved overdreven eksponering kan ikke integritet gjenopprette raskt.

Bruk av klær av lav kvalitet

Utslett fra underarm kan oppstå når du bruker feil utvalgt klær. Dette gjelder for trange og ubehagelige produkter. Vev gni huden, som er preget av økt subtilitet, som et resultat av hvilken den inflammatoriske prosessen utvikler seg.

Du må også utelukke bruk av produkter fra syntetiske stoffer. De tillater ikke at huden interagerer med luften på grunn av dannelsen av drivhuseffekten. I fravær av svettefordampning er dannelsen av skadelig mikroflora og utslett notert.

For å eliminere symptomene må du revidere klesskapet. Det er nødvendig å inkludere produkter fra naturlige stoffer, helt fjerne syntetiske.

Uegnede hygieneprodukter

I moderne kosmetikk er det ulike kosmetiske produkter som kan brukes i armhulen. Hvis de ikke er egnet for en person, kan det utvikles en inflammatorisk prosess ved kontakt med huden. En slik reaksjon manifesteres på grunn av en allergisk reaksjon.

Det er viktig at hygieniske formuleringer ikke provoserer ubehag. I tilfelle rødhet, utslett eller brenning, er det nødvendig å forlate legemidlet.

Allergisk reaksjon

Den vanligste årsaken til utslett i armhulen er en allergisk reaksjon. Oftere observeres det hos barn. Men voksne kan også lide av utslett.

Når maten irritasjon kviser spredt over hele kroppen. De kan raskt forsvinne. Blant de vanligste matbårne irriterende stoffene er:

I nærvær av allergi er det verdt å nekte ikke bare et bestemt produkt, men også andre mulige irritasjonsmidler. Det er verdt å huske at allergier kan føre til alvorlige konsekvenser. Med en sterk reaksjon, observeres anafylaktisk sjokk og angioødem hos en person.

sykdom

Rødt utslett kan indikere tilstedeværelsen av en lesjon av kroppen ved sopp, bakterier og kvaler. I dette tilfellet utføres en hensiktsmessig laboratorieanalyse for diagnose.

candidiasis

I menneskekroppen på permanent basis er det en sopptype Candida. Hvis immunforsvaret er sterkt, er sannsynligheten for dens aktivering utelukket. Men med en reduksjon i beskyttelsen av candidiasis utvikles. Mangel på hygiene og hudpleie kan også utløse sykdommen.

Patologien ledsages ikke bare av utslett, men også av sterk kløe og en ubehagelig lukt. Den inflammatoriske prosessen og ødemet utvikler seg også.

Svampen finnes i steder med høy luftfuktighet. Derfor er armhulen hans favorittsted.

Candidiasis krever obligatorisk behandling. Terapi er spesielt vanskelig, spesielt i avanserte tilfeller.

furunkulose

Med spredning av skadelige mikroorganismer forekommer purulent betennelse i hårsekkene og sebaceous kjertlene. Sykdommen kjennetegnes ved utseendet av koke, som har imponerende størrelse og purulent kjern inne. Samtidig er utdanningen veldig sår.

Ekstrudering av kjelen er forbudt. Dette kan føre til ufullstendig fjerning av pus og spredning av infeksjon. Med komplikasjoner forekommer blodinfeksjon.

Behandling av furunkulose utføres under tilsyn av en lege. Noen ganger åpnes sårene av seg selv, men kirurgen kan påskynde prosessen.

psoriasis

Psoriasis er en hudsykdom med en uklar etiologi. Legene sier at det ser ut under påvirkning av allergener og infeksjoner. Patogenet er vanskelig å bestemme, slik at sykdommen for tiden anses uhelbredelig. Du kan bare lindre symptomene.

eksem

Sykdommen i en inflammatorisk natur er eksem. Avhengig av om pasienten er akutt eller kronisk, kan symptomene være forskjellige.

Selv om sykdommen ikke er smittsom, fører det til alvorlig ubehag. Utslippet kan forverres av temperatur, kjemiske forbindelser og mekaniske faktorer. Overtredelser forekommer også i patologiene i indre organer.

Ekstern eksem manifesterer seg i form av sår, blister og vekter. Sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe, tetthet i huden.

Behandling av sykdommer

Når det oppstår en armhuleutslett, er det viktig å finne ut årsakene som provoserte det. Hvis det skyldes viral skade, er antivirale midler foreskrevet. Antibiotika kreves for bakteriell eksponering. Betennelser forårsaket av sopp blir behandlet med antimykotiske midler.

For å lindre kløe og eliminere utslett, kan den inflammatoriske prosessen brukes:

 • is;
 • vitamin E, aloe vera og tea tree olje;
 • vitamin C;
 • sitron;
 • natron.

Også terapi utføres ved hjelp av eksterne midler. De er valgt avhengig av hva som forårsaket utslett. For alvorlige lesjoner er bruk av kortikosteroider Prednisolon, Hydrocortisone, Advantan, Lokoid påkrevd.

For å identifisere den virkelige årsaken til utslett, må du besøke en hudlege. Selvmedisinering kan føre til forstyrrelse av kroppens tilstand. Til tross for at mange akne under armene ikke er farlige, signaliserer de problemer.

Armpit utslett hos voksne og barn: hvordan det ser ut, forårsaker, behandling

En armhuleutslett kan forekomme av flere årsaker, vanligvis forårsaket av sensitiv hud, deretter gnidning, irritasjon etter barbering og mangel på hygiene.

I de fleste tilfeller er utslett et midlertidig symptom som vanligvis kan behandles med enkle medisiner og hjemmemedisiner.

Imidlertid krever noen årsaker til armhulen utslett medisinsk hjelp og behandling.

Vurder de forskjellige typer armhulenes utslett og forklar behandlingsalternativene for hver av dem.

Årsaker og symptomer på armhulenes utslett

Det er mange forskjellige årsaker til utslett under armene. De vanligste er listet opp nedenfor.

Hudgni

Armpit utslett hos voksne og barn kan oppstå på grunn av gnidning av huden, noe som forårsaker irritasjon. Områder i kroppen hvor huden er bøyd, er særlig utsatt for irritasjon.

I dette tilfellet har utslett følgende symptomer:

 • rød farge;
 • irritert og gniddt hud;
 • brennende og kløe;
 • ofte oppstår irritasjon i striper;
 • hevelse og sprukket hud i alvorlige tilfeller.

Ofte skjer dette utslett under armhulen under fysisk trening, ubehagelig klær, overdreven svette.

Mange opplever også dette problemet i løpet av våren og sommermånedene, med økt svette, våt hud irriterer raskere.

Varmeutslett under armene

Eksponering for varme og svette på huden kan forårsake irritasjon og utslett. I de fleste tilfeller forårsaker en slik bitter under armene et utslett, som har slike karakteristiske trekk:

 • liten størrelse;
 • rød farge;
 • litt konveks form av utslett.

Slike utslett forstyrrer ofte i varme årstider eller i varme klima.

Irritasjon etter depilering eller underarm barbering

Ofte oppstår en armpit utslett etter avhending eller barbering. I de fleste tilfeller er det ikke farlig og går gjennom tiden.

Kontakt dermatitt

Kontakt dermatitt oppstår når det kommer i kontakt med et allergen eller irriterende, noe som forårsaker en immunrespons. Denne allergiske reaksjonen utvikler seg vanligvis innen få timer etter eksponering for allergener.

Kontakt dermatitt forårsaker slike symptomer:

Det er mange forskjellige årsaker til kontaktdermatitt. Noen av de vanligste er:

 • kjemikalier i rengjøringsprodukter og personlig pleieprodukter;
 • mat eller miljø allergener;
 • medisiner;
 • insektbitt.

eksem

Eksem er en ikke-smittsom, kronisk tilstand preget av betennelse i huden. Dette skjer oftest i områder av kroppen der hudfold er tilstede.

Eksem er vanlig hos barn.

Eksem forårsaker disse symptomene:

 • rødhet;
 • kløe;
 • tørt;
 • sprekker;
 • klar væske kan frigjøres ved kaming.

Eksemens utslett varer vanligvis mer enn en uke. En axillær utslett kan oppstå sammen med lignende flekker på andre deler av kroppen, som albuene, knærne og halsen.

Personer med eksem kan oppleve utbrudd på bestemte tider av året eller når de er syke eller stresset.

Seborrheisk dermatitt

Seborrheic dermatitt er en type eksem som utvikler seg rundt fettkjertlene. Det forårsaker symptomer som er forskjellige fra eksem.

Seborrheisk dermatitt bidrar til følgende symptomer:

Hvite eller gule flak kan også danne seg på huden.

sopp

En type sopp, kalt Candida, forårsaker soppinfeksjoner. Candida forårsaker vanligvis utslett som forårsaker:

ringorm

Ringorm er en vanlig type soppinfeksjon som forårsaker rødt utslett.

Ringorm kan forårsake:

Hvordan behandle en armhuleutslett hjemme

De fleste typer armhulenutslett som skyldes allergiske reaksjoner eller generell hudirritasjon, svarer godt til hjemmebehandling. Du kan prøve følgende metoder:

 • Hold oksygenhullene kule og tørre ved å ha på deg løse klær og en vert;
 • Hold deg ut i solen mindre og prøv å ikke svette;
 • hvis det er nødvendig med allergisk utslett for å eliminere kontakt med allergenet;
 • når utslett klør, prøv å forsiktig slå den, ikke å kamme;
 • ta et varmt bad med tilsetning av havregryn, eddik, salt eller natron
 • Påfør glyserinbaserte fuktighetsgivende midler og medisinske salver og kremer flere ganger om dagen.
 • Unngå lange perioder i vannet, inkludert en lang dusj eller et bad.

Noen naturlige behandlinger kan også bidra til å redusere de fleste armhulenes utslett, men det er verdt å merke seg at det er lite vitenskapelig bevis for å støtte bruken av dem.

Alternativ hjem rettsmidler for behandling av armhulen utslett:

 • kokosnøtt olje;
 • lokal vitamin B-12;
 • solsikkeolje;
 • hypnose;
 • meditasjon;
 • akupressur, som innebærer å påføre trykk til bestemte punkter på kroppen;
 • massasje.

Noen av årsakene som forårsaker subkutane utslett krever behandling med reseptbelagte legemidler.

OTC-produkter til behandling av allergiske reaksjoner og andre hudirritasjoner inkluderer:

 • bruk av OTC hydrokortison kremer (0,5-1,0%) flere ganger om dagen i flere dager;
 • antihistaminer, hvorav noen inneholder ingredienser som forårsaker døsighet, noe som kan lette søvn og dermed forhindre riper
 • bruk av lotioner eller kremer;
 • bruk av OTC-antifungale kremer, geler eller sprayer daglig i 2 uker hvis Candida eller ringorm forårsaker utslett.

En armhulen utslett som følge av kroniske hudsykdommer krever ofte behandling. Imidlertid anbefaler legen i de fleste tilfeller å prøve en blanding av OTC-produkter og hjemmehjelpemidler før reseptbelagte legemidler.

Reseptbelagte behandlingsmuligheter for personer med eksem inkluderer:

 • aktuelle steroidkremer;
 • lokale PDE4-hemmere eller kalsineurininhibitorer;
 • Fototerapi ved hjelp av ultrafiolett stråling for å øke produksjonen av vitamin D;
 • Biologiske preparater som inneholder modifiserte varianter av humane immunproteiner.

Behandlingsmuligheter for seborrheisk dermatitt inkluderer:

 • bruk av antifungal kremer;
 • vaske området med produkter som inneholder sinkpyrition;
 • mykgjørende skalete flekker hver dag med eksfolierende produkter
  ved bruk av aktuelle kortikosteroider, reseptbelagte antisvamp kremer eller nonsteroid kremer under eksacerbasjoner, som angitt.

forebygging

Å forstå hva som forårsaker armhulen utslett kan bidra til å minimere sine problemer.

Generelle anbefalinger for forebygging av aksillære utslett inkluderer:

 • identifisere og forhindre allergener der det er mulig
 • bruk av naturlige produkter for luktfri hudpleie;
 • Bader regelmessig i varmt vann, men ikke lenge.
 • bruk av pulver for å forhindre gnidning i varmt vær eller
  iført klær og undertøy som passer riktig
 • Hyppig vask av klær, sengetøy og håndklær;
 • vask hendene eller kroppen etter kontakt med jord, dyr og planter;
 • unngå å dele håndklær, kammer eller klær med andre mennesker;
 • iført løs klær laget av naturlige materialer i varmt vær;
 • Tilførsel av husdyr og husdyr med alle anbefalte vaksinasjoner.

Mulige komplikasjoner

Med riktig forsiktighet, forårsaker de fleste armhulen utslett ikke noen komplikasjoner. Men uten riktig oppmerksomhet på problemet, kan arr og infeksjoner utvikles. Arr fra slike utslett oppstår vanligvis etter alvorlig riper eller infeksjon.

Kronisk alvorlig utslett eller de som ikke forsvinner med grunnleggende behandling, har som regel et bredere spekter av komplikasjoner.

For eksempel er det en lang liste over allergiske tilstander som er forbundet med eksem, inkludert astma og allergisk kontaktdermatitt. I tillegg kan alvorlige sopp- og bakterieinfeksjoner føre til livstruende komplikasjoner, inkludert sepsis og indre organsvikt.

Når skal du se lege

Hvis du har alvorlig eller kronisk utslett, bør du kontakte en lege så snart som mulig for å finne årsaken og mulige behandlingsmuligheter.

Personer med utslett som ikke ser ut som en åpenbar grunn eller ikke går bort etter den primære behandlingen, bør konsultere lege.

Noen utslett er et resultat av alvorlige sykdommer som krever beredskap, for eksempel en alvorlig infeksjon eller en allergisk reaksjon. Imidlertid er disse utslettene ganske sjeldne.

Nødhjelp er nødvendig for utslett som:

 • dekker hele kroppen eller det meste av det;
 • ledsaget av feber;
 • utvikle seg plutselig og spre seg raskt;
 • forårsaker alvorlig smerte eller alvorlig hovne;
 • blødning, utslipp av pus;
 • ledsaget av kvalme, oppkast, diaré eller forstoppelse;
 • ikke svare på over-the-counter eller hjemme rettsmidler;
 • følge svimmelhet eller forvirring.

Vanligvis kan en armhuleutslett bli kurert hjemme uten problemer, men hvis du har for store sterke symptomer, bør du konsultere en lege.

Artikkelen bruker materialer fra tidsskriftet Medical News Today.

Utslett eller spottet armhule

Hudutslett påvirker hudutseende, farge eller tekstur. Huden i okselområdet kan bli rød, hovent, humpete, sprukket, flakete, skjellende, blærende, ujevn, smertefull. I tillegg kan utslett forekomme og forsvinne alene eller kreve spesiell behandling.

Voksne (menn og kvinner), så vel som barn som er fysisk aktive, arbeider i fuktige eller varme forhold, eller har en sensitiv hudtype, kan lide av utslett med høyere sannsynlighet.

Endelig kan det virke alvorlig eller mild, på en armhule, både på samme tid eller rundt dem, som påvirker overkroppen eller området nær skulderbladene. Noen ganger kan utslett spre seg til andre deler av kroppen.

Relaterte symptomer

Avhengig av årsaken kan utslettet være rødt eller hvitt, huden kan bli klumpete eller bli dekket av akne, det kan lukte, bli ledsaget av kløe, hevelse, utslipp eller pus, brennende, følsomhet eller smerte.

Noen ganger kan en armhulen utslett også bli ledsaget av symptomer som armpit ødem, rennende nese, svette, halsont, hodepine, kuldegysninger og feber, smerter i bein eller ledd og stivhet.

[advarsel] Ved leddsmerter, hevelse i ansiktet, leppene eller tungen, innsnevring av halsen, kuldegysninger og feber eller endring i bevissthet, oppsøk legehjelp. [/ advarsel]

Foto utslett

For en visuell fremstilling av hva slags utslett kan ha en armhule nedenfor er noen bilder. Men det kan se annerledes ut, avhengig av faktorer som farge, hudfølsomhet etc.

Helvedesild Candidiasis - gjærsvepsinfeksjon Utslett etter kontakt med giftig ivy Suppurativ hydradenitt - purulent betennelse i svettekjertler

årsaker

Effektiv behandling av utslett i armhulene krever riktig diagnose. Det kan variere avhengig av årsaken til utslett.

barbering

Hårfjerning, spesielt med en gammel og kjedelig barberhøvel, kan føre til irritasjon, skader på huden, forbrenning, røde støv, inngrodd hår, eller til og med bidra til spredning av infeksjon, noe som fører til utslett. Noen mennesker har også utslett etter epilering eller plukking av hår. For å forhindre dette problemet, kan du prøve å bruke alternativer til barbering - voks, laser hårfjerning, eller bruk gode barberkremer eller lage langsomme og korte bevegelser for å minimere skade på huden.

Varme og svette

En annen vanlig årsak til hudutslett er blokkert svettekjertler. "Symptomene spenner fra overfladiske vesikler til dype røde støt" [mayoclinic.org]. Det påvirker ofte barn, men kan også påvirke voksne (menn og kvinner).

En økning i temperatur, fuktighet og friksjon i armhulen fører også til ubehag og utslett. "Rashes er dannet i form av kviser eller støt" [skincare.lovetoknow.com] og oppstår når temperaturen er spesielt høy, for eksempel om sommeren.

Disse utslettene er deres egne. For å redusere eksponering for høye temperaturer, bør du prøve å bruke lette, lette klær i varme årstider og bruk Calamine lotion eller hydrokortison krem ​​for å berolige irritasjon.

Svampinfeksjon eller candidiasis

Tilstedeværelsen av et Candida-slekt i armhulen kan føre til svamputslett. Det strekker seg vanligvis til nesten alle områder av kroppen, men det er vanligere i områder hvor huden kan røre eller gni mot hverandre, som armhulene, lysken, området mellom fingrene og tærne "[Healthline.com].

Thrush utvikler seg godt i et svett, varmt og fuktig miljø. I tillegg tillater det varmt vær, dårlig hygiene og tett eller syntetisk klær det å formere seg og spre seg.

Personer som lider av overvekt, diabetes, har gjennomgått antibiotikabehandling, har svak immunitet, for eksempel lider av hiv eller aids, arbeider på våt vei, har betennelsessykdommer eller graviditet, har økt risiko for å utvikle candidiasis, inkludert aksillær soppinfeksjon.

Med sykdommen blir det observert utslett, som ledsages av kløe, rødlilla flekker, gule eller hvite stoffer på det berørte området, flaking av huden, ømhet, rødhet, purulent akne. Behandling utføres med antifungale legemidler som ketokonazol, clotrimazol, amfotericin B, nystatin eller soppdrepende kremer, salver og kremer.

Suppurativ hydradenitt

Det refererer til en "hudsykdom som forårsaker abscesser og arr" [webmd.com], ofte påvirker områdene av anus, baken, lysken, brystet og underarmene, men kan spre seg til nakke, rygg, ben eller ansikt. Årsaken til denne tilstanden er ikke helt klar, men det antas at dette er en betennelse i blokkerte hårsekk eller apokrine svettekjertler.

Behandling inkluderer bruk av kortikosteroider, legemidler basert på retinoider (vitamin A), adalimumab, infliximab, cyklosporin, samt laserterapi eller kirurgi.

HIV-infeksjon

Ved første fase manifesterer HIV-viruset seg i form av utslett som kan påvirke ulike deler av kroppen, inkludert armhulene, brystet, skuldrene etc. Dette skjer vanligvis innen to måneder etter infeksjon. Det er "flat eller knapt uttalt utslett med små rødaktige prikker / flekker (som ligner eksem) hos mennesker med rett hud og mørk lilla / svart i mennesker med mørk hud" [dred.com].

Slik utslett klipper ikke og forsvinner innen tre uker. Men for å lindre tilstanden kan du prøve hydrokortisonkrem eller benadryl for å redusere kløe, unngå varme dusjer eller bad, direkte sollys.

Deodoranter og antiperspiranter

Et utslett kan oppstå hvis du er allergisk mot noen av ingrediensene i en deodorant eller antiperspirant. Huden er ofte "kløende, humpete og røde, og kan flake, peel, blister" [allergies.about.com].

For å unngå dette, må du bytte ut en deodorant eller antiperspirant, bruk hypoallergen merker for sensitiv hud.

Kontakt dermatitt

Allergiske reaksjoner på ulike kjemikalier, så som såpe, barberkrem, kroppsrør, kosmetikk, syntetisk klær, dufter eller vaskemidler, kan forårsake utslett, ofte rødt og kløende. De utvikler seg når armene i armhulene er i kontakt med allergener.

lymfom

Lymfom kan noen ganger provosere "kløende utslett... i hudfolder" [healthline.com], armhulen er ikke noe unntak. Kan være ledsaget av lymfødem eller betennelse i lymfeknuter.

ringorm

Ringorm eller helvetesild "forårsaker skalete, korsete utslett som kan vises som runde, røde flekker på huden" [medisinenet.com]. Hårtap, peeling, kløe, blemmer og andre symptomer kan også forekomme.

Staphylococcus infeksjon

Staphylococcus er en bakterie resistent mot meticillin og beta-laktam antibiotika. Det finnes to typer av methicillin-resistent Staphylococcus aureus: vanlige (CA-MRSA) assosiert med dårlig hygiene, kontakt med forurensede klær og nosocomial (HA MRSA) forbundet med kirurgiske prosedyrer, intravenøse katetere, etc...

Den første typen påvirker ofte riper, scuffed eller skadet hud områder, samt områder med mye hår, for eksempel "rumpe, armhulene, halsen og haken» [healthline.com]. Infiserte områder blir hovne, fylt med væske, rødt og smertefullt.

Det behandles med antibiotika og drenering. Det er nødvendig å følge reglene for personlig hygiene og unngå å dele personlige eiendeler (håndklær, barberhøvler, sportsutstyr), ta en dusj etter sportsbegivenheter, desinfiser klær, vask hendene regelmessig, etc.

Andre grunner

Foruten de ovennevnte, kan et utslett i armhulene være forårsaket av noen grunner eller faktorer, som inkluderer helvetesild, follikulitt, diabetes (gjør folk utsatt for soppinfeksjon), graviditet (majoriteten av kvinnene i denne perioden er sårbare for soppinfeksjoner), ring granuloma og dårlig personlig hygiene.

Det er andre mulige årsaker til utslett, slik som overdreven svetting, dermatitt, iktyose, bites, eksem, impetigo, Lyme sykdom, rosa zoster, Kawasakis sykdom, psoriasis, akne, cellulitt, elveblest og mange andre.

Baby utslett

Vanlige årsaker utslett hos barn er eksem, røde hunder, soppinfeksjoner, seboreisk eksem, kontakteksem, erythrasma, acanthosis nigricans, psoriasis, ringorm og andre

Utslett med kløe

Pruritisk utslett kan forekomme når ringorm, psoriasis, eksem, lymfom (krefttype påvirker lymfeknutene), kontakt dermatitt, allergi deodorant, HIV-infeksjon, soppinfeksjon, og andre follikulitt.

For å takle dette problemet er det nødvendig å behandle grunnårsaken. Du kan også prøve ulike hjemmemedisiner og tips for å lindre kløen, inkludert bruk av fruktpasta, friske basilikumblader eller peppermynteblader. Appelsineddik, aloe vera, leire og havregryn eller mel kan også hjelpe.

Til slutt må vi unngå fristelsen til å klø armhulene, selv om det er en brennende følelse, kan du prøve kalde omslag, kaldt bad, anti-inflammatoriske, antihistaminer, kremer og salver som inneholder mentol, fenol, kamfer, Pramoxine, difenhydramin, benzocaine, og så videre. D., og også hydrokortison.

Rødhet utslett

I tillegg til kløe, kan utslett også være ledsaget av rødhet (fra mørkrød til brunaktig rød). Det kan være en brennende følelse, smerte, tuberøsitet, klar eller gul utslipp. Disse symptomene kan spre seg til andre deler av kroppen, for eksempel baken eller lysken.

Noen av de mest vanlige årsakene er barbering, soppinfeksjon, candidiasis, follikulitt, HIV, ved hjelp av noen deodoranter, kontakt dermatitt, disseminert granuloma ringformet, lymfom, flegmone, ringorm, eksem, elveblest og andre.

Smertefullt utslett

Smerte kan være stump, skarpe eller brå, og utslett i dette tilfellet kan være en rød, kløende, klumpet og t. D. Suppurativny hidradenitt, stafylokokk-infeksjon, helvetesild, flegmone, urtikaria, eksem, follikulitt, kan enkelte allergiske reaksjoner og andre sykdommer fremkalle smerte utslett i armhulen.

Du kan prøve ulike hjem rettsmidler for å lindre tilstanden. I tillegg kan ulike kremer eller stoffer bidra til å håndtere de smertefulle opplevelsene. Det er nødvendig å konsultere en lege for behandlingsrekommendasjoner.

behandling

For behandling av aksillær utslett forårsaket av virus, brukes antivirale legemidler, i tilfelle av en bakteriell infeksjon, vil antibiotika bli påkrevd, mens utslett forårsaket av en sopp har kreftfremkallende midler. For å hjelpe til med å lindre noen av symptomene, kan du prøve hjemme rettsmidler, antiinflammatoriske stoffer, antihistaminer (i tilfelle allergier) og andre medisiner.

Hjem rettsmidler

 • Is - brukes i form av ispakker (eller isstykker innpakket i en ren klut) for å redusere kløe
 • E-vitamin, aloe vera og tea tree olje. Påfør vitamin E olje, te og aloe vera for å berolige og redusere betennelse.
 • Vitamin C - øke inntaket for å redusere hudinfeksjoner
 • Sitron - tørk underarmområdet for å drepe bakterier. Fungerer også som en naturlig deodorant. Ikke bruk umiddelbart etter barbering.
 • Fortynnet tea tree olje - brukes til å drepe sopp og redusere kløe
 • Bake sodavann - Legg til omtrent en halv teskje til badevannet eller i armhulene for å gjøre huden tørrere.

Andre nyttige verktøy inkluderer en blanding av kokosolje og lavendel (hjelper til å takle irritasjon og utslett), hakkede friske jordbær og fløte (lindre irritasjon) og en pasta av neem blader (antiseptisk og antibakterielle egenskaper).

Antifungal kremer bør brukes når årsaken til utslett er soppinfeksjoner og antibiotiske salver, når årsaken er en bakteriell infeksjon.

Noen av kremer, som hydrokortison, benadril, calamine lotion, beroliger huden godt etter mild irritasjon (med kløe, ubehag eller smerte).

Flere Artikler Om Typer Acne