Sebaceous plugger på ansiktet er i stand til å levere ganske alvorlige problemer for eieren. De fleste vet hvordan unaesthetic utseendet til en person blir, som har flere svarte flekker eller en hel spredning av små tette porer i ansiktet. Hva er årsaken til forekomsten deres? Og er det mulig å oppnå en ren og matt overflate av huden hvis du er utsatt for dannelsen av slike trafikkorker? Eksperter sier med sikkerhet at det ikke bare er mulig, men nødvendig, å endre situasjonen til det bedre!

årsaker til

For å kunne utvikle de mest effektive måtene for å bekjempe fettete trafikkork, er det nødvendig å forstå årsakene til dannelsen.

 • Secret. Pore ​​okklusjon oppstår når sebaceous kjertler av en bestemt hemmelighet gi overdreven sekresjon.
 • Renhet. Den forurensede overflaten av huden og dens utilstrekkelige rengjøring blir predisponerende faktorer for utviklingen av en slik tilstand.
 • Eksfoliere. Overdreven keratinisering av de øvre lagene i huden fører ikke bare til dens fortykkelse, men også til innsnevringen av porrummet. Som et resultat er det problemer med sebumutledning.
 • Et ubalansert kosthold med overvekt av fettstoffer og høyt kaloriinnhold fører til ekstra stress på fordøyelsesorganene.
 • Ustabile hormoner kan også føre til at de dannes.
 • Nervøse sammenbrudd og ustabil psykologisk bakgrunn.

Alle disse årsakene fører til systematisk blokkering av sebaceous kjertlene. Hvordan bli kvitt fete trafikkorker? Alle predisponerende faktorer bør elimineres så mye som mulig. Aktiv sport, kosmetiske prosedyrer hjemme, samt i skjønnhetssalonger, et balansert kosthold og overholdelse av dagen, vil ikke bare bli kvitt tilstoppede porer og holde huden i perfekt stand.

Grunnleggende prinsipper for hudpleie

Ofte er fettete plugger dannet på ansiktet: kinnene, på nesen eller haken, og også på hodet nær hårlinjen. dvs. i de områdene der det er økt akkumulering av talgkirtler.

Den viktigste og mest effektive metoden for å håndtere fettete overbelastninger vil være å holde huden i perfekt renhet. Du kan bruke den mest egnede for hudrensende rengjøringsmidler: melk eller tonic, ansiktsrenser eller gel. Etter bruk av produktet, bør det ikke være tetthet. Også, det skal ikke være brennende eller peeling.

Spesialister anbefaler bruk av skrubbe bare hvis det ikke er noen inflammatoriske reaksjoner på ansiktet eller det er ikke uttalt vaskulært nettverk. I nærvær av inflammet akne er bruken av skrubber og eksfolieringsmidler strengt forbudt. Dermed er det mulig å spre infeksjonen til de tilstøtende hudområdene, og forverrer bare prosessen.

Et besøk til en kosmetolog kan også bidra til å forbedre hudtilstanden. Under kabinevilkårene er det mulig å utføre mekanisk rensing av ansiktet, hvor spesialisten vil fjerne alle komedoner ved hjelp av verktøy. Etter at rensingen er fullført, kan kosmetologen bruke en beroligende eller strammende maske, avhengig av tilstanden til huden.

Bruk av profesjonelle kosmetiske produkter vil være et godt supplement til omfattende hudpleie. Utmerkede resultater kan kun oppnås med regelmessig og systematisk behandling. Engangs bruk av korrigerende blyanter kan bare forbedre situasjonen i et par dager, og forbedrer hudtilstanden radikalt bare ved å revidere kostholdet ditt og bruke profesjonelle ansiktspleieprodukter.

Gode ​​resultater gis med vanlig bruk av tradisjonell medisin. Det er flere gode og effektive måter å bringe huden til en perfekt tilstand:

 • Gelatinemaske med tilsetning av aktivert karbon. Dermed er det mulig på kort tid å kvitte seg med et større antall blokkerte porer.
 • Honning massasje blir en stadig mer populær måte å kvitte seg med fettete overbelastning. Den eneste ulempen med denne metoden vil være den høye allergeniteten av hovedkomponenten.
 • Dampbadene myker ikke bare fettete plugger, men bidrar også til å lage hud og etterfølgende prosedyrer.
 • Peeling. Hjemme har det mest effektive og rimelige verktøyet blitt en naturlig kaffe. Sedimentet er blandet med den ideelle gelen for hud eller ansiktsvask. Og det er med denne skrubbe at det døde laget av epitel er fjernet.

Men eksperter sier at bare en vanlig og kompleks effekt på huden fører til rensing av blokkert porene. En endring i livsstil og kosthold reduserer sannsynligheten for tilstoppede porer.

Hvordan rengjør de "tilstoppede" porene i ansiktet? Hjem rengjøring alternativer

Årsaker til blokkering

Faktorene som førte til clogging av talgkjertlene kan være forskjellige. Det er viktig å kjenne dem for å forhindre dannelsen av en plugg inne i porene i tide. I de fleste tilfeller oppstår en lignende feil som følge av virkningen av noen få faktorer. De vanligste årsakene til blokkering er:

 • Intensiv arbeid i talgkjertlene i kombinasjon med en usunn livsstil, utilstrekkelig eller feil omsorg.
 • Ignorerer rensende kosmetiske prosedyrer. Forurensning akkumuleres i de forstørrede porene. Blanding med fettvev danner de et tett rør. På grunn av dette vises akne og betennelse på huden.
 • Bruk av kosmetikk som ikke er egnet for hudtype.
 • Overdreven bruk av dekorative kosmetikk. På grunn av dette dannes en maske på huden, som forhindrer luft i å nå huden, og deretter pluggene i porene. Nesten alle farge kosmetikk har comedogenic egenskaper - en tendens til å forurense porene.
 • Underernæring og misbruk av "skadelige" produkter. For eksempel halvfabrikata, krydret, røkt, salt, fettholdig mat, karbonholdige og alkoholholdige drikker, søtsaker, majones og andre sauser.
 • Sjeldne og korte går i luften. Denne faktoren påvirker ikke bare dannelsen av trafikkork, men også den generelle tilstanden til huden.
 • Etter å ha bestemt seg for faktorene som bidrar til tilstopping av sebaceouskanalen, må du revurdere livsstil og vaner. Ellers vil tilstanden til epidermis stadig forverres.
 • For å avgjøre om et kosmetisk middel har komedogene egenskaper, er det tilstrekkelig å gjennomføre et enkelt eksperiment. For en stund, slutte å bruke dette produktet hvis de blokkerende symptomene forsvinner og hudtilstanden forbedrer, noe som betyr at krem ​​bidrar til forurensning av porene og det er bedre å ikke bruke det. Men bare å gi opp midler er ikke nok, du bør regelmessig rense ansiktet ditt.

Hjemmelagde løsninger på problemet

Etter å ha bestemt årsaken til blokkering av sebaceous kanaler, bør du fortsette å fjerne og rengjøre ansiktet. For å gjøre dette må du velge en effektiv måte å kvitte seg med komedoner som passer til din hudtype og bidra til å løse sine andre problemer.

Det finnes effektive metoder for å rengjøre ansiktet beregnet for hjemmebruk, disse inkluderer:

 • Systematisk vasking (minst to ganger om dagen) ved hjelp av ulike hygienegeler, serum, melk og andre preparater.
 • Urte dampbad av calendula blomster, apotek kamille eller celandine urter. Utfør prosedyren en eller to ganger i uken.
 • Skrubbe. Scrub løsning kan fremstilles fra naturlige produkter som er i alle hjem.
 • Scrub. Metoden er egnet for eiere av følsom hud, siden det i løpet av prosedyren ikke påvirker epidermis i faste partikler.
 • Rensende maskefilm. Det bør brukes etter rensing med skrubbe.

Komponenter for rengjøringsprosedyrer er lett tilgjengelige, de kan kjøpes på hvilken som helst butikk eller apotek.

Scrub Oppskrifter

 • Klassisk havrekrubb

Grind flak i en kaffekvern, fortynn med vann. Mengden havremel og vann bør være slik at en kremaktig blanding oppnås.

Behandle huden med massasjebevegelser i 15 minutter.

 • Rice-sitron skrubbe med honning

Hakk en spiseskje hvit ris, kombinere med en spiseskje naturlig honning og en teskje sitronsaft. Massere løsningen spredt på overflaten av ansiktet, la i ti minutter.

Honningmassasje

Uansett årsak til hindring av sebaceous kanaler, vil honning massasje effektivt bidra til å kvitte seg med dette problemet. Den er egnet for eiere av alle hudtyper. Men en kontraindikasjon til implementeringen er allergi mot bieprodukter og tilstedeværelsen av et vaskulært nettverk i massasjens område.

For å unngå utvikling av allergier, må du teste honningen på et lite område av huden i håndleddet. Påfør et par dråper honning og slip. Hvis etter 15-20 minutter ikke viste tegn på allergi, kan prosedyren utføres.

 1. Honning i et tynt jevnt lag påført ansiktet. Etter fem minutter, når hoveddelen av honningen blir absorbert, vil det bli merkbare dråper i enkelte områder. Dette er problemområder, hvor det er tilstoppede porer eller umerkelig ved første øyekast skade. De må masseres.
 2. Massasjeprosedyren er ganske enkel. Det er nødvendig å legge fingrene på fingrene på hudflaten og rive dem av. Trykket skal være minimalt slik at det ikke er noen blåmerker på ansiktet. Metoden fungerer som et vakuum, plugger kommer lett til overflaten.
 3. Etter massasje blir ansiktet vasket og en fuktighetskrem påføres.

Under massasje blir honningen som dekker ansiktet en hvit masse. Denne reaksjonen skyldes det faktum at honning blandes med innholdet i porene.

En slik enkel massasje renser ikke bare epidermis, men øker også blodsirkulasjonen, slipper ut grunne rynker, strammer ansiktskonturen.

Profesjonelle tips

Ansiktsrensing er en prosedyre som må gjøres regelmessig. Ellers vil resultatet bli kortvarig, og huden kommer raskt tilbake til sin tidligere tilstand. For å holde huden ren og sunn så lenge som mulig, må du lytte til råd fra profesjonelle kosmetologer og dermatologer.

Først må du revidere kosmetikkene som tidligere ble brukt i hudpleie. Spesiell oppmerksomhet bør settes på oljer og kremer som kan tette porene.

Kosmetologer deler kosmetikk i to kategorier:

 1. inneholder ikke-komedogene komponenter - ikke-forurensende sebaceous kanaler;
 2. inneholder komedogene komponenter - bidrar til poreforurensning.

Ikke-metodogene midler inkluderer lanolin, voks, samt følgende oljer:

 • rose hofter;
 • hamp;
 • shi (karitt);
 • ricinusolje (ricinusolje);
 • saflorolje;
 • argan;
 • solsikke;
 • mineral.

Disse typer oljer kan trygt brukes i forberedelsen av hjemmemasker. Men oljer relatert til gummy produkter skal brukes med forsiktighet og moderat til kosmetiske formål. Disse inkluderer oljer:

Bare seriøst kosmetologer anbefaler å vurdere valg av fuktighetskrem. Fuktighetsgivende er en viktig del av hudpleie, derfor bør fuktighetskremet ikke ha komedogene komponenter.

Masker for hud utsatt for tette porene, det er nok å gjøre opptil tre ganger i uka. Hvis det i tillegg til masker utføres renseprosedyrer en gang i uken (skrubbing eller peeling), kan maskenes frekvens reduseres til en per uke.

Regelmessig og velvalgt omsorg vil bidra til å gjøre enda problematisk hud utsatt for utseende av komedoner. For å gjøre dette er det nok å utføre enkle hjemmeprosedyrer og lytte til råd fra eksperter.

"Clogged" porer i ansiktet og effektive metoder for rensing av dem

Hvorfor er porene tilstoppet?

Accelerert clogging av porene er forbundet med ulike faktorer, og flere av dem handler vanligvis samtidig. Og hvis du ikke tar disse faktorene i betraktning, vil selv dyre profesjonelle verktøy være ubrukelige. Tenk kanskje at tilstanden til huden din har forverret av slike grunner:

 • Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene. Huden produserer overflødig fett, som blandes med støv og tett tette porer. Eiere av den kombinerte og fete huden står overfor dette problemet.
 • Uregelmessig hudpleie. Ansiktsrensing er nødvendig selv under normal drift av hudkjertlene, siden rester av kosmetikk og andre forurensninger uunngåelig akkumuleres i porene.
 • Misbruk av sminke. I et forsøk på å skjule kosmetiske feil, legger mange kvinner tonale midler i flere lag. Deres hud er dekket med en tett maske som forhindrer at vevet puster, forstyrrer de lokale metabolske prosessene. Fjerning av unødvendige stoffer fra porene er vanskelig, og trafikkorker dannes i dem.
 • Bruk av kosmetikk av lav kvalitet. Som en del av butikken er kosmetikk ofte tilstede stoffer som kan tette huden. Eksperter kaller slike kosmetikkkomedogene og anbefaler nøye tilnærming til valg av produkter, ikke sparer på deres kvalitet.
 • Mangel på frisk luft. Hvis du er stadig i et støvete kontor eller en tett leilighet, ikke vær overrasket over at hudforholdet ditt har forverret kraftig. Vil du være attraktiv? Så bytt livsstil og prøv å være i natur oftere!
 • Krenkelser av hormonell bakgrunn. De oppstår i ungdomsårene, under graviditet, i overgangsalderen, som følge av å ta visse stoffer. I slike tilfeller kan hudtilstanden forverres dramatisk, og det vil kreve ekstra forsiktighet.
 • Forsømmelse av sunne spiseprinsipper. Mishandlingen av røkt kjøtt, mel, stekt og fet mat provoserer den akselererte dannelsen av sorte prikker.
 • Drikker og røyker. Disse avhengighetene påvirker generelt helse og påvirker huden negativt.
 • Stress. I tilfelle av nervøs overbelastning, er arbeidet i hudkjertlene forstyrret, på grunn av hvilke comedoner forekommer og akne oppstår - akne.
 • Ufordelige miljøforhold. Under påvirkning av forurenset luft blir porer tilstoppet veldig raskt, og selv regelmessige renseprosedyrer kan være maktløse.
 • Innflytelsen av arvelighet. Overdreven aktivitet av sebaceous kjertler og økt fet hud kan overføres fra foreldre til barn. Hvis komedoner er et familieproblem, er det umulig å kvitte seg med mangelen. I dette tilfellet krever huden konstant pleie og regelmessig rensing.

Tegn på tilstoppede porene

Pore ​​blokkering skjer gradvis, og det er ingen synlige endringer i begynnelsen av denne prosessen. Trouble starter litt senere - når smuss som er samlet i porene begynner å "rote". Hudsykdommen forverres dramatisk, noe som manifesteres av slike symptomer:

 1. Huden er dekket med små tuberkler, overflaten blir bølget, ansiktet mister sitt velpleide utseende.
 2. Det er betennelse, akne og akne.
 3. I hakenes område dannes nese og panne karakteristiske sorte prikker, hvilke kosmetologer kaller komedoner.
 4. Huden blir forverret, huden får en usunn rød og blåaktig nyanse.
 5. I dagslys er forstørrede porer tydelig synlige, som ikke legger til hudens attraktivitet

Hvis du mistenker at slike endringer er relatert til bruk av kosmetikk, ordne et lite eksperiment. Gi midlertidig opp kosmetikk og se tilstanden til ansiktet. Svært ofte er dette nok til å løse problemet selv. Men for alltid glem kosmetikk, selvfølgelig, ikke verdt det. Bare hent opp bedre produkter og ikke glem om vanlig rengjøring.

Profesjonell rengjøring

Alle kvinner drømmer om en jevn, godt preparert hud. Men i stedet for å kvitte seg med feilene, maskerer de dem med lag av kosmetikk. Som et resultat blir problemet forverret, antall svarte prikker vokser, og utsiden er fortsatt langt fra ideell. Den beste måten å rette opp på situasjonen er å utføre en dyp rensing av ansiktet. Denne rimelige prosedyren vil raskt fjerne hudens komedoner og gi det et feilfritt utseende. Vi tilbyr å bli kjent med de mest populære metodene for salongrensing og velge det mest passende alternativet.

Til tross for utseendet på kosmetiske enheter, er manuell rengjøring av huden fortsatt i stor etterspørsel. Prinsippet for gjennomføringen er veldig enkelt. Huden blir dampet med et urtebad for å maksimere porene. Deretter fjerner spesialisten manuelt komedoner og behandler ansiktet med en beroligende sammensetning. Denne prosedyren gir dyp rensing og gir ansiktet en naturlig sunn farge. Men metoden har sine ulemper. Faktum er at det er ganske traumatisk og kan forårsake smerte. Huden etter økten blir rød, og gjenopprettingsperioden varer ca. 5 timer.

 • Mekanisk metode

I dette tilfellet er rensing av tilstoppede porer ikke ferdig med hendene, men med spesialverktøy - en spatel og en sigte. Rensing er effektiv, men selve prosedyren er ikke mindre smertefull enn manuell.

 • Støvsuging

Denne metoden refererer til maskinvare kosmetologi. Under prosedyren trekkes innholdet av de sorte prikkene ut med hjelp av luft. Den største fordelen med vakuummetoden er den totale smertefriheten i øktene. Men en slik rensing kan ikke være dyp nok, og noen av forurensningene forblir i epidermisene.

 • Ultralyd rengjøring

Det er en av de mest effektive metodene og gir gode resultater selv med en sterk blokkering av porene. Derfor, i avanserte tilfeller, anbefaler kosmetologer denne typen rengjøring. Under prosedyren har spesialisten muligheten til å justere eksponeringsdybden, som sikrer fullstendig rensing av epidermis. I tillegg har ultralyd ytterligere fordelaktige effekter. Det strammer forstørrede porer, glatter lettelsen og forbedrer blodsirkulasjonen i hudens vev. Takket være dette ser ansiktet frisk og velpleies ut.

 • Laser rengjøring

Denne maskinvareprosedyren gjør det mulig å kvitte seg med de dypeste subkutane blokkeringer. Laseren har evnen til å bryte ned rusk på grunn av hvilken porene renses raskt og smertefritt. Prosedyren er helt trygg, godt tolerert og står ikke overfor noen bivirkninger.

Rengjør huden hjemme

Salonsorg gir gode resultater og tar ikke mye tid. Men tjenestene er dyre, og ikke alle har råd til regelmessig profesjonell rengjøring. Heldigvis finnes det et alternativt alternativ - renser huden med hjemmemedisiner. Prosedyren består av fire stadier som må utføres i en bestemt rekkefølge.

 • Fase 1 - forberedelse

For å rense raskt og ikke forårsake vanskeligheter, er det nødvendig å myke huden og sikre åpningen av porene. Dette kan oppnås ved damping. Det er to alternativer for å utføre denne prosedyren: dampbad og varme komprimerer.

Å arrangere et dampbad for ansiktet er veldig enkelt. Det er nødvendig å koke medisinske urter med kokende vann (salvie, St. John's wort, calendula eller kamille) og lene seg over varm damp. For å forbedre effekten, kan du dekke hodet med et tykt håndkle. Hvis du vil kombinere damping med aromaterapi, legg til et par favoritt eterdråper til badekaret. Hyggelig duft vil forbedre helsen din, hjelpe deg med å slappe av og løfte din ånd.

Herbal decoction er også nødvendig for en varm komprimering. Ta en terry håndkle, suge den med varm væske, klem lett og ansiktsbehandling. Lang hold en komprimering er ikke nødvendig. For en fullstendig damping av huden er ganske nok i 5 minutter. Og hvis huden er tørr, reduser tiden til 3 minutter.

 • Fase 2 - rensing direkte

For å fjerne smuss fra dampet hud, bruk masker og skrubbe. Hvis du har fet dermis, må du gjenta prosedyren to ganger i uken. Men med tørr og normal hud anbefales hyppig rengjøring ikke, en økning på 7-10 dager vil være tilstrekkelig. Skrubbe sammensetning jevnt fordelt over huden, hold noen få minutter, utfør en mild massasje. Vask deretter med kaldt vann og tørk forsiktig med et mykt håndkle.

Du kan rense huden med forskjellige skrubbe: både butikk og hjemme. I dette tilfellet må verktøyet nødvendigvis svare til typen av dermis. Med fet hud kan en god effekt oppnås ved å plukke opp en skrubbe med harde partikler. Hvis huden er tørr, anbefales det å bruke et forsiktig mykt middel.

 • Fase 3 - innsnevring av porene

Det er veldig enkelt å stramme forstørrede porene hjemme. Det er nok å behandle huden med tonic. For dette formål er grønn te, hydrogenperoksid, aloe juice og sitron vellykket brukt. Du kan også prøve spesielle masker for å begrense porene.

 • Fase 4 - Fuktighetsgivende

Renseprosedyrer tørker huden, så det trenger ekstra fuktighet. Men det er uønsket å bruke fettkrem og oljer til dette formålet, ellers kan porene tette igjen.

De beste oppskriftene for rengjøring av hjemmet

Kosmetikkbutikker tilbyr et bredt utvalg av rensemasker og skrubbe for forskjellige hudtyper. Men hvis du ønsker å bruke et helt naturlig middel, prøv å forberede sammensetningen hjemme. Vi tilbyr flere populære og helt sikre alternativer.

 • Havregrynskrubb

Denne lette rengjøringsmiddel består av bare to ingredienser:

 1. vann eller melk (2 skjeer);
 2. havregryn (skje).

Valget av væske til fortynnet havregryn avhenger av hudtype. Vann er mer egnet for fett dermis, og melk er mer egnet for tørr dermis. Maskinkomponentene kombineres og blandes godt. Den resulterende massen masserte forsiktig ansiktet, vent noen minutter og vaske. I tillegg til rengjøringssammensetningen forbedrer den generelle tilstanden til huden - nærer, myker, gir en vakker nyanse.

 • Sammensetning for dyp rensing

En effektiv rensemiddel kan fremstilles fra følgende komponenter:

 1. makeup remover melk;
 2. salt.

Ingredienser kombineres i like store mengder og blandes godt. Det finnes andre alternativer for denne skrubbingen. Kosmetisk melk kan erstattes med krem ​​og salt med sukker eller naturlig kaffe.

Den ferdige sammensetningen er jevnt fordelt over hele ansiktet, med unntak av området nær lepper og øyne. Masser deretter forsiktig opp ansiktet og vær oppmerksom på områder med økte konsentrasjoner av komones (hake, panne, nese). Etter et par minutter, vask ansiktet med kaldt vann.

 • Leremaske

Kosmetisk leire har fått et rykte som et utmerket rengjøringsmiddel. Samtidig har den en stor fordel - brukervennlighet. Det er nok å kjøpe butikkemballasjen og fortynne pulveret med vann til en behagelig konsistens.

 • Svensk maske

Denne sammensetningen renser ikke bare ansiktet, men nærer også vevet med næringsstoffer. Den er laget av honning og fettaktig ost (1: 3-forhold). En blanding av nyttige produkter sprer seg over huden og vent ca 30 minutter. Skyll deretter på vanlig måte.

 • Gelatinbasert maske

For å forberede denne masken, hell en skje full av gelatin med en skje melk og sett blandingen i mikrobølgeovnen i 10 sekunder. Effektiv løsning for svarte prikker klar! La det avkjøles til en behagelig temperatur og påfør jevnt på dampet hud. For å distribuere masken jevnt, bruk en gammel sminkepensel. Etter ca. en kvart time vil den gelatinøse sammensetningen avkjøles og danne en tynn film. Det må fjernes forsiktig ved å fornye kantene. Sammen med det vil huden bli kvitt forurensning - innholdet i alle tette porene, selv de dypeste, vil forbli på den gelatinøse masken.

For å gjøre masken mer næringsrik, tilsettes protein til den varme gelatine-melkeblandingen.

 • Rice rensing

Denne naturlige sammensetningen er fremstilt fra slike produkter:

 1. honning (skje);
 2. fersk sitronsaft (teskje);
 3. hakket ris (skje).

Alle komponenter blandes og brukes som skrubbe for dampet hud.

Oljer for problem hud

For å holde huden jevn og delikat, bør renseprosedyrer utføres regelmessig. I tillegg er det nødvendig å forlate de riktige vanene, gjennomgå kostholdet og lære å velge riktig kosmetikk. Spesiell forsiktighet må tas ved bruk av oljer. Faktum er at noen av dem er preget av høy komedogenicitet, det vil si evnen til å tette porene. Derfor gjennomføre en revisjon i hjemmet kosmetikkpose og tenk på hva som betyr at det er bedre å nekte.

Ikke-komatogene oljer

Her er en liste over oljer som kan brukes uten risiko for tilstoppede porer:

Disse midlene er tillatt å legge til omsorgsmasker for forskjellige hudtyper.

Moderat komedogene oljer

Noen oljer skal håndteres med forsiktighet. Med riktig bruk tetter de ikke porene, gjør ansiktet glatt og attraktivt. Men hvis du bruker disse oljer for ofte og ikke tar hensyn til hudtype, begynner porene å tette seg. Denne kategorien oljer inkluderer:

Komedogene oljer

Det finnes flere typer oljer som raskt tetter porene, selv med moderat bruk. Disse produktene er:

Hvis du vil ha jevn hud med uklare porer, er det bedre å nekte oljer fra denne listen.

Apotekets rensemidler

Noen ganger blir huden tilstoppet for mye, og det er umulig å rengjøre de tilstoppede porene med kosmetiske masker. Deretter kan du prøve effektive farmasøytiske preparater. Her er de mest populære alternativene for medisinsk hudrensing:

 1. Salisylsyre. Forurenset hud behandles to ganger daglig med en 1% løsning av dette stoffet. Vær oppmerksom på! Vi trenger nøyaktig 1% løsning, ellers er det fare for å få brannskader.
 2. Terapeutisk salve "Zener". Den påføres om morgenen og kvelden, hver annen dag.
 3. Nystatin og erytromycin. Disse stoffene tas for å redusere intensiteten av fettdannelse.

Selv en liten mengde komedoner er et alarmsignal. I dette tilfellet krever huden krevende renseprosedyrer. Velg passende skrubber og masker, besøk skjønnhetssalonger og vær alltid sikker på din skjønnhet!

Hvordan behandle obstruksjon av talgkirtler på ansiktet av folkemidlene

Sebaceous kjertlene er plassert i huden på mange deler av kroppen, spesielt på ansiktet. Kjertlene utskiller en hemmelighet som trengs for å støtte de antimikrobielle og barrierefunksjonene i håret og epidermis, det gir også mykhet og elastisitet i huden.

Utseende og funksjon av talgkjertlene:

 • kjertlene har en poseaktig utseende;
 • de har en ekskretjonskanal;
 • posen er plassert i en kapsel som forbinder vev; under denne kluden er det også kapsler som inneholder kimenlag;
 • celle detritus er transformert til en hemmelighet i sekken;
 • når musklene jobber, produseres en hemmelighet, og deretter gjennom håret kommer det til hudoverflaten.

Sebaceous kjertlene er plassert i huden på mange deler av kroppen, spesielt på ansiktet.

Slik fungerer sebaceous glands.

Hvordan lage fettete plugger. effekter

På grunn av dannelsen av sebaceous plugger på ansiktet, blir funksjonene i huden forstyrret, noe som fører til betennelse.

På ansiktet oppstår i utgangspunktet fettete plugger: På nesen, haken, kinnene og på hodet i nærheten av hårlinjen, som i disse stedene økt sebumsekresjonen.

På ansiktet oppstår for det meste fettete plugger i form av ulike akne.

Viktig å vite! I noen tilfeller er en stor utslipp av fett et tegn på nærvær av en nervøs og psykisk lidelse hos en person.

Under tilstopping kan porene bli tilstoppet:

 1. Kåte celler.
 2. Bakterier.
 3. Mikroorganismer.
 4. Sebum.

Blister, hudbetennelser, atheromer, ulike svulster, akneutslett, akne - alt dette kan være en konsekvens av blokkering.

Det er tre typer sykdommer.

Blærer, hudbetennelser, atheromer, ulike svulster, akne, akne og ubehag kan være konsekvensene av blokkering.

seborrhea

Sykdommen oppstår på grunn av metabolske forstyrrelser i kroppen, under pubertet. Oftest manifestert i form av akne.

Rosacea (ål)

De oppstår som følge av skade på fartøyene nær trigeminusnerven.

Årsaken kan være forstyrrelser i mage-tarmkanalen, dannes også på grunn av nevrologiske lidelser hos kvinner i overgangsalderen.

Zheleznitsa

Denne sykdommen er preget av en manifestasjon av utbrudd i form av røde flekker på hudoverflaten.

Det anbefales å konsultere en lege før behandlingen påbegynnes. Kreves å utelukke fra dietten ved behandling av salt og krydret mat.

I utgangspunktet utvikler den seg på grunn av reaksjonen på mange kosmetikk (kremer, blekk, etc.).

Det anbefales å konsultere en lege før behandlingen påbegynnes. Kreves å utelukke fra dietten ved behandling av salt og krydret mat.

Årsaker til sebaceous plugger

Utseendet til sebaceous plugger på ansiktets hud påvirkes av flere faktorer, både eksternt og internt i naturen - det vil si knyttet til miljøets innflytelse og direkte kroppens interne prosesser.

Rikelig bruk av kosmetikk kan føre til blokkering av sebaceous kjertlene.

Eksterne faktorer:

 1. Giftstoffer som kommer inn i kroppen når de røyker og drikker alkohol i store mengder, fører til betennelse i ansiktets hud.
 2. Temperaturmodus.
 3. Kosmetikk.
 4. Du kan ikke ofte vaske og skrubbe, peeling. Overdreven eksponering for huden skader eller tørker huden, noe som fører til inflammerte irritasjoner - da akkumulerer og skades bakterielle og mikroorganismer i de skadede hudområdene. Mulig og innføring av infeksjon.
 5. Klemme ømt akne. Når klemme smittet faller inn i lagene av dermis og epidermis, sprer irritasjonen seg til områder med sunn hud.

Ubalansert og usunt kosthold er også en av faktorene bak utseendet til sebaceous plugger.

Interne faktorer:

 1. Hormonal svikt i kroppen.
 2. Ubalansert og feilaktig ernæring.
 3. Overgangsalder.
 4. Allergisk reaksjon på mange kosmetikk og rusmidler.
 5. Hyperkeratose sykdom (årsaker til sykdommen - ekstern hyppig eksponering for hud eller vitaminmangel).
 6. Demodecosis sykdom (myter i huden).
 7. Stress og depresjon.
 8. Under menstruasjon hos kvinner.

Clogged sebaceous kjertler på ansiktet. Slik behandler du hjemme

Flere populære behandlinger for blokkering av talgkirtler på ansiktet.

Dampbad

De er laget over kokt vann. Du kan også eventuelt legge til kjøttkraft salvie blader eller kamille.

Steam skuffer er laget over kokende vann. Du kan også eventuelt legge til kjøttkraft salvie blader eller kamille.

Cooking oppskrift: en Art. skje råmateriale er fylt med varmt vann (300 ml) og infundert i tjue minutter.

Påføring: vask av alle kosmetikk fra ansiktet, vask. Hell kjøttkraft i et bredt, grunt basseng og hold et håndkle-dekket ansikt over det. Fremgangsmåte tilbringer 15 minutter.

Leremaske

Hvit, grønn og blå leire kan brukes. Vann tilsettes i leiren for å oppnå en tykk masse.

Påføring: Påføres huden og vaskes av etter 20 minutter.

Egg hvit

Effektiv effekt og har en maske med egghvite. Det er enkelt: protein piskes til skum er oppnådd.

Søknad: Den resulterende massen påføres ansiktet. Etter tørking vaskes den av med varmt vann og fuktighetskrem påføres. Proteinskummaske anbefales å gjøre flere ganger i uken.

Effektiv effekt og har en maske med egghvite. Det er enkelt: protein piskes til skum er oppnådd.

Infusjon av gyllen

Yarrow blomster passer og friske og tørre. En teskje blomster helle et glass varmt vann og la det bløte i 15 minutter.

Søknad: brukes til å vaske ansiktet om morgenen. Ved sengetid kan du lage en lotion ved å dyppe gasbind i en lunken infusjon og deretter påføre den på ansiktets hud. Denne lotionen har en rensende effekt og smaler porene.

Til infusjon for vask passende blomsterblad og frisk og tørr.

Gresskultur

Finhakk det vasket gresset av celandine (med en blender, kniv) - du får ca 4 ss. skjeer av urte masse. Hell denne massen med vann (5-6 kopper) og lag i ca fem minutter. Infusjonen skal infunderes 7 timer.

Påføring: Det vasket ansiktet tørkes med et serviett, pre-fuktet i infusjonen. Gjør denne prosedyren minst to ganger om dagen.

Også laget lotion før sengetid, applicerer på huden i 15 minutter gjennomvåt infusjons tørke.

Vasket ansiktstørk med et serviett, tidligere dyppet i infusjonen av celandine. Gjør denne prosedyren minst to ganger om dagen.

Pore ​​Cleansing Lotion

Til 1 teskje sukker, tilsett samme mengde natron, hell et glass varmt vann og bland.

Søknad: å tørke et ansikt med lotion om morgenen og om kvelden.

Ovennevnte rettsmidler vil bidra til å rengjøre porene og tørke huden.

Til 1 teskje sukker, tilsett samme mengde natron, hell et glass varmt vann og bland. Tørk ansiktet med lotion.

Hvilke legemidler som skal behandles med blokkerte talgkirtler på ansiktet:

 1. Tørk huden med 1% salicylsyreoppløsning to ganger om dagen.
  Det er viktig å bruke nøyaktig 1% salisylsyre, 2% brenn hud.
 2. Legemidlet "Zener". Om morgenen og om kvelden blir salven påført ren hud i ansiktet. Den påføres hver annen dag.
 3. Motta stoffer som normaliserer fettdannelse - "Erytromycin", "Nystatin."

Obstruksjon av talgkjertlene på ansiktet. Behandling med maskinvare teknikker

Maskinvareverktøy gjør huden lettere og yngre, nivået av lindring, rengjør porene. Metoden for behandling bestemmes av en kosmetolog.

Maskinvareverktøy gjør huden lettere og yngre, nivået av lindring, rengjør porene. Metoden for behandling bestemmes av en kosmetolog.

Felles behandling maskinvare:

 • ultralyd rengjøring;
 • microdermabrasion;
 • Elektroterapi (eksponering for hudstøt);
 • kryoterapi (behandling av problemområder i ansiktet med flytende nitrogen);
 • laser peeling.

Med laser peeling, microdermabrasion og ultralydrensing, blir huden behandlet med et spesielt mikropartikulært pulver.

Med laser peeling, microdermabrasion og ultralydrensing, blir huden behandlet med et spesielt mikropartikulært pulver. Resultatene fortsetter ikke å vente.

Obstruksjon av talgkjertlene på ansiktet. Behandling i klinikker og skjønnhetssalonger

Spesialister på klinikker og salonger kan tilby flere profesjonelle prosedyrer for rengjøring av sebaceous plugger:

 1. Tørrrengjøring - for prosedyren brukes fruktsyrer, som varme opp huden og løse opp fettete plugger (delvis).
 2. Mekanisk rengjøring - ansiktsdamping og klemming av utslettene manuelt. Det er tvil om denne metoden for rensing, da utslett snart vises igjen.
 3. Laser terapi - bli kvitt sebaceous plugger laser. Denne prosedyren er smertefri og gir ikke merker på ansiktet.

Forebygging av sebaceous ansiktsplugger

For å unngå dannelse av sebaceous plugger i ansiktet, er det nødvendig å ordentlig ta vare på huden, samt observere og lytte til råd fra leger.

For å unngå dannelse av sebaceous plugger i ansiktet, er det nødvendig å ordentlig ta vare på huden, samt observere og lytte til råd fra leger.

De viktigste anbefalingene for forebygging av fettete trafikkorker:

 1. Det er nødvendig å bruke mye væske om dagen for å opprettholde vannbalansen i kroppen;
 2. I stedet for såpe til vask er det bedre å bruke flytende gel;
 3. Pass på å helt rense ansiktet ditt før du går til sengs fra kosmetikk;
 4. Ikke klemme acne;
 5. Spis mer grønnsaker og frukt;
 6. Bruk bevist og høykvalitets kosmetikk til ansiktet. Det anbefales ikke å bruke kosmetikk hver dag;
 7. Gi opp dårlige vaner
 8. Velg kosmetikk og hygieneprodukter etter hudtype.

Husk! I alle aldre kan det være et slikt problem som blokkering av talgkjertlene i ansiktet, behandlingen skal bare utføres etter at årsaken til formasjonen er funnet.

Bruk bevist og høykvalitets kosmetikk til ansiktet. Det anbefales ikke å bruke kosmetikk hver dag.

Denne ulempen gir mange ulemper. Det ødelegger både utseende og stemning. Derfor er det nødvendig å hele tiden ta vare på huden, og i tilfelle sykdomsprogresjonen, kontakt lege.

Rengjør porene i huden hjemme

For den beste pore rensing, har den ennå ikke blitt oppfunnet en mer effektiv og enkel måte enn vanlige dampbad. Hva gir disse prosedyrene huden din?

De rydder rent porene i ansiktet, reduserer dem, løser opp fettet som ofte samler seg i porene, lindrer stresset godt, tone opp og fukter huden helt.

Spesielt anbefalt dampbad eiere av fet og problem hud, som er utsatt for dannelse av svarte flekker og akne.

Varm damp virker på blodkarene som utvides. Som et resultat forbedrer metabolske prosesser og blodtilførsel til huden betydelig, gamle celler fjernes. Huden blir mykere og mer øm i berøring, en rødme vises.

Dampbad rengjør rent porene i ansiktet, reduser dem, oppløs fett, som ofte samler seg i porene, lindrer stress, toner og fukter huden helt.

Et dampbad er et flott tillegg til andre prosedyrer. For eksempel anbefales det å gjøre det før du bruker en nærende, foryngende eller fuktighetsgivende maske eller før du bruker skrubbe.

Eiere av fet og normal hud kan utføre disse termiske prosedyrene to ganger i måneden, men med tørr hud, bruker dampbad mer enn en gang i måneden, anbefales det ikke.

For at effekten av badet skal være sterkere, er det nødvendig å bruke essensiell olje eller infusjoner og avkok av helbredende urter i stedet for enkelt kokt vann.

kamille

Denne planten setter huden perfekt, lindrer kløe, peeling og irritasjon. Det er nødvendig å forberede en infusjon fra kamille og deretter varme den til damp kommer til syne.

Kamille forkyller huden perfekt, lindrer kløe, peeling og irritasjon.

Deretter må kasserollen legges på bordet og vippe hodet over det. Til damp gikk i ansiktets retning, du må i tillegg skjule et stort tykt håndkle. Hold ansiktet over dampen i omtrent femten minutter.

Bay leaf

Denne planten forbedrer blodsirkulasjonen, har gode bakteriedrepende egenskaper, bidrar til å takle akne og betennelse i huden.

Lakris rot

Fra lakris kan du lage avkok for dampbad. Denne planten myker huden perfekt, fjerner giftstoffer og giftstoffer, renser porene perfekt.

Eteriske oljer

Eteriske oljer kan også brukes til dampbad. Imidlertid må de først oppløses i en liten mengde av noe fettholdig produkt, for eksempel vegetabilsk olje eller melk.

Eteriske oljer kan også brukes til dampbad.

Til tross for bruken av disse prosedyrene, er det noen kontraindikasjoner for deres bruk.

Dette er først og fremst betennelse i huden, så vel som rosacea. Hvis huden er veldig tørr og følsom, bør dampbader tas svært nøye.

I denne videoen blir du fortalt om årsakene til problemhud og behandling.

Fra denne videoen vil du lære om årsakene til feilen i talgkjertlene.

Denne videoen gir deg gode råd om omsorg for sebaceous og svettekjertlene.

Hvordan rense tilstoppede porer i ansiktet? Effektiv salong og hjemme teknikker som vil redde deg fra de svarte prikkene

Tette porer - et problem som kan føre til ubehagelige konsekvenser. Over tid vil tette porer bli til ål, noe som vil bli vanskeligere å kjempe.

Derfor er rettidig behandling av huden viktig. Grundig rengjøring og ekstra forsiktighet er nødvendig for å unngå stor forurensning og tilstopping.

Hva er porene i ansiktet

Porene er små hull på overflaten av epidermis som åpner opp kanalene til sebaceous og svettekjertlene. Gjennom porene ut sebum. I tillegg hjelper de kroppen å kvitte seg med unødvendige stoffer og giftstoffer. Derfor er hovedfunksjonen - utskillelse.

Ikke mindre viktig formål er termoregulering. Huden er involvert i å opprettholde varmebalanse i hele kroppen. Varmeproduksjonen avhenger av mengden av svette som sendes ut. Når temperaturen stiger, gir svettekjertlene mer fuktighet, og dermed unngår overoppheting av kroppen.

Konsekvenser av alvorlig porekontaminering

I tillegg til sebum, smuss, støv og sminke rester akkumuleres i porene. Dårlig eller uregelmessig rensing fører til økning i uønskede "bestander" og samtidig til veksten av bakterier.

Hvem kan være i fare

Oftest er forstørrede porer en egenskap i huden på grunn av genetisk predisponering. Imidlertid kan de oppstå på grunn av feil omsorg, ugunstige miljøforhold og andre grunner.

Eiere av fet og kombinert hudtyper vet på forhånd om dette problemet. Det er overdreven arbeid av talgkjertlene, noe som fører til tilstopping av porene og dannelsen av oljeaktig glans. T-sonen lider mest, nemlig pannen, nesen og haken.

Også forstørrede porer kan forstyrres under pubertet. HGH stimulerer talgproduksjonen. Derfor er kanalene tilstoppet og trenger konstant rensing.

Årsaker til tilstoppede porene

Tette porer vises under påvirkning av visse faktorer. Det er følgende grunner:

 • genetisk predisposisjon;
 • oljeaktig eller kombinert hudtype;
 • brudd på hygienestandarder;
 • utilstrekkelig rensing og peeling;
 • bruk av dekorative kosmetikk av dårlig kvalitet;
 • overdreven forbruk av søtt, mel, krydret, salt, krydret og feit mat;
 • dehydrering;
 • overdreven soleksponering.

Symptomer på tilstoppede porer

Du kan gjenkjenne problemet på flere grunner:

 • forstørrede porer vises;
 • hud tekstur endringer, og støt form;
 • komedoner dannes;
 • akne og betennelse vises;
 • huden blir rødaktig;
 • usunn hud.

Grunnleggende rensemetoder

Utseendet til forstørrede porer bør ikke forårsake panikk. Det er mange effektive måter å rengjøre dype forurensninger på.

Interiør rengjøring

Salonrengjøring regnes som en kostbar metode, men det gir et garantert resultat. Spesialisten undersøker huden, identifiserer årsaken og velger hverandre rensemetoden.

 • manuell (manuell) - rensing med fingrene;
 • mekanisk - bruk av spesielle enheter (nål, løkke, skje);
 • vakuum - bruk av apparatet som trekker inn porene
 • ultralyd (ultralyd peeling) - peeling av hudoverflaten ved hjelp av en ultralydskrubber;
 • laser - rensing av de dypere lagene i huden med en kosmetisk laser.

Regler for rensing av huden hjemme

Daglig rensing bidrar til å unngå mange problemer, inkludert tilstoppede porene. Den er laget om morgenen og om kvelden. Det utføres i henhold til en bestemt ordning:

 1. Makeup fjerning - kvelden ritual. Påfør spesielle verktøy for å fjerne kosmetikk. Melk, bifasiske lotioner, micellar vann og hydrofil olje er oftest brukt.
 2. Rengjør huden med spesialverktøy. Etter fjerning av sminke, er det nødvendig å rense huden på urenheter, overskudd av sebum og kosmetikkrester. Egnede skinn, geler, mousses, såpe til ansiktet.
 3. Hud toning. Etter vask, tørk huden med lotion, tonic eller urte avkok. Du kan også bruke isbiter laget av medisinske urter.

Kosmetisk butikk (apotek) produkter til hjemmebruk

Valg av middel avhenger av bruksformålet. Bruk av omsorgsfulle kosmetikk til andre formål kan forverre situasjonen. Det anbefales å bruke et sett med verktøy fra en produsent for å oppnå maksimale resultater.

Mange merker er spesialister på farmasøytisk omsorg, blant annet Avene, La Roche Posay, Avene, Bioderma, Ducray, Klorane, Noreva, Uriage.

 • Rengjøringsmasker. Brukes til dyp rensing av huden. Brukes som regel 1-2 ganger i uken. Det anbefales å velge produkter som inneholder leire, syrer og ekstrakter av medisinske planter.
 • Peelings og scrubs. Brukes til å exfoliere huden. Brukes en gang i uken. Peeling-ruller er spesielt populære. De er produsert av Propeller, Novosvit, Libriderm, Doctor Li og andre merker.
 • Rensemidler (skum, geler, såper og andre). De brukes til å fjerne smuss og overflødig sebum. Brukes daglig om morgenen og om kvelden. Bør ikke etterlate en følelse av tetthet, ubehag og provosere tørrhet og peeling. Ofte inneholder oljer, syrer og urteekstrakter.

Hvordan bli kvitt problemet med folkemetoder

Ulike i lav pris og tilgjengelighet. Laget av improviserte midler. Effekten er ikke dårligere enn de kjøpte midlene. Ulempen er tiden brukt på matlaging.

Slik rengjør du porene med scrubs

For forberedelsen vil du trenge slipemidler. Som regel brukes scrubs 1-2 ganger i uken. Men det er unntak. Etter påføring er det nødvendig å tone huden.

 • Saltskrubbe. Ta to teskjeer gel for vasking, ½ skje salt, ½ skje med brus. Bland det opp. Fukt en bomullspute med varmt vann og bland blandingen på den. Masser forsiktig i 1-2 minutter.
 • Sugar Scrub. Bland en spiseskje olivenolje og en teskje sukker. Påfør blandingen på våt hud og masser i 2-3 minutter.
 • Kaffe skrubbe. Bland en spiseskje med rømme med en teskje malet kaffe. Påfør og masser i 1-2 minutter.
 • Havre skrubbe. Bland en spiseskje med hakket havremel med 1 ss fløte eller kefir. Påfør huden og masser i 2-3 minutter. Påfør 2-3 ganger i uken.

masker

Fremme rensing og peeling av huden. Spesielt populære er masker laget av leire, brus og gelatin. Deres effektivitet er tidstestet. Bruksmåten og bruksfrekvensen avhenger av de spesifikke virkemidlene.

 • Leirmasker Oppløs en spiseskje med svart eller blå leire med lunkent vann til en grøtaktig konsistens. Påfør huden og la den stå i 10-15 minutter. Etter tiden, fukt masken, vent til leiret myker, og bare så begynner å vaske av. Bruk 2-3 ganger i uken.
 • Soda maske Gjør det veldig enkelt. En spiseskje med brus fortynnet med vann til en grøtaktig konsistens. Påfør huden og la den stå i 10 minutter. Skyll deretter forsiktig med vann. Unngå kontakt med øynene. Påfør hver annen uke.
 • Gelatinemaske Kryss en tablett med aktivt kull, tilsett ½ teskje gelatin, en teskje vann og rør. Forbered blandingen i et vannbad til den oppnår en homogen konsistens. Forstamp huden. Påfør problemområder og la i 15-20 minutter. Etter tiden, fjern i henhold til følgende skjema. Strekk huden, ta opp kanten av masken og forsiktig "rip" vinkelrett på huden. Påfør en gang i uken.

Forfatteren av videoen vil introdusere deg til hans komplekse prosedyrer for å rense og begrense porene.

Kosmetiske oljer

Bland 5 ml baseolje (jojoba, mandel eller annet) og 1 dråpe essensielt. Påfør huden og la den gå i en time. Skyll grundig.

En alternativ anvendelsesmetode er å berikke masker fra kosmetisk leire med oljer. I dette tilfellet vil en kraftigere anti-inflammatorisk effekt bli gitt. Spesielt viktig i nærvær av inflammatoriske elementer på huden. I tillegg til de foreslåtte alternativene, egner seg te-treolje, rosmarin, druefrø, svart spidskommen, kayaputa. 3-5 dråper olje per spiseskje av leire vil være tilstrekkelig.

Urte infusjoner

Kalendula og kamille-dekokulasjoner kan erstatte kjøpte tonics. De renser og tynner huden, har anti-inflammatorisk effekt, smale forstørrede porer.

Passer som blomster og filterposer. Du kan også bruke antiinflammatorisk urte. De inkluderer vanligvis salvie, eikbark, lindblomster og andre medisinske urter.

Metoden for forberedelse for forskjellige former for utgivelse er ikke mye forskjellig. Du må helle kokende vann 1-2 filterpakke eller to spiseskjeer urter. Insister 15 minutter, klem og belastning. Tørk huden to ganger om dagen. Oppbevares i kjøleskapet i maksimalt fem dager.

lotions

En alternativ måte å bruke urteinfusjoner på. Har en mer uttalt porosuyuschee effekt. Fukt en gasbind, brettet i flere lag, med varm kjøttkraft og påfør ansiktet. La i en halv time. Etter tid, fjern og la infusjonen bli absorbert i huden. Skyll ikke. Påfør før sengetid.

Isbiter

Som lotion, er forberedt på grunnlag av medisinske urter. Det beste alternativet - kamille eller calendula. Forbered infusjonen. Hell i mold og fryse.

Bruk daglig i stedet for tonic. Holdbarhet på kubene - en måned.

Flere Artikler Om Typer Acne