Svært mange kvinner møttes med et så ubehagelig fenomen som komedoner eller svarte prikker. Hovedparten av dem prøver å takle dem ved hjelp av dyre midler eller regelmessige turer til kosmetisk klinikk eller salong. Resultatet, om enn kort, men fortsatt der. Vi klager over sin skrøpelighet og går igjen langs den bankede banen, helt ødelegger opplevelsen fra tidligere generasjoner. Men likevel visste våre mødre og bestemødre hvordan å rette opp situasjonen uten å ty til å ødelegge familiebudsjettet. Og denne gelatinøse masken fra svarte punkter!

Hvorfor er det nødvendig?

Vi er klare til å betale store penger for et lite rør med en mirakelbehandling for akne i ungdomsårene og enda mindre for rynker i en mer moden alder. Og hvis hudproblemer ikke er tidligere? Og en kvinne på 35-40 år, som fortsatt lider av svarte flekker, blir samtidig tvunget til å begynne en hard kamp med rynker? I dette tilfellet anbefales det å ta vare på huden i ansiktet. Og den ideelle løsningen ville være masker ved hjelp av gelatin. Den har virkelig unike egenskaper. Det skaper en solid film på huden, noe som gjør det enkelt å fjerne comedoner. Men i tillegg er det også næringsrik og fuktiggjør de indre lagene i huden, og forhindrer dannelsen av rynker. Vi tilbyr deg flere oppskrifter som gir gode resultater. Brukes en eller to ganger i uken, avhengig av hudtype, får du et rent ansikt, fast og tonet hud.

Hudpreparering

Gjør straks en reservasjon om at masken skal påføres bare for perfekt rent hud. Du trenger ikke bare vaske med såpe eller gel, men lag en varm avkok av kamille eller nettle og damp over ansiktet ditt over det. Du kan også bruke en skrubbe for å fjerne det øvre gamle laget av epitel. Bare etter disse prosedyrene kan du bruke en rensemaske.

Oppskrifter og produksjonsteknologi

Gelatin og melkemask

Dette er det vanligste alternativet for rensing og samtidig fuktighetsgivende maske. For forberedelsen trenger vi mat gelatin, som kan kjøpes på hvert supermarked eller en vanlig liten butikk. Ikke kjøp all tilgjengelig mengde. Du vil være ganske nok en pose.

 • Bland gelatin og melk i like store deler. Dvs. på en spiseskje gelatin ta en skje med melk. Hvis du vil at masken ligger i et tykkere lag, bland deretter 2: 2.
 • I denne andelen, ikke forvent at gelatin er fullstendig oppløst. Derfor, etter hevelsen, oppvarmer vi alt i vannbadet. For å spare tid, kan du bruke mikrobølgeovn. I dette tilfellet vil det være tilstrekkelig åtte til ti sekunder.
 • Påfør masken på det forberedte ansiktet med en sminkebørste eller en bomullspinne. Men hvis du ikke er komfortabel med en eller annen metode, kan du bare distribuere massen med fingrene.
 • Prøv å ikke bruke ansiktsmuskler. Det er nødvendig å vente i femten minutter til tjue, til masken herdes med en solid film. Tiden er avhengig av laget du brukte.
 • Ta forsiktig opp filmen med neglene, vi begynner å fjerne den, i retning fra haken til pannen. Prøv å gjøre en innsats parallelt med ansiktet, så du kan unngå ubehagelige opplevelser, og filmen vil ikke bryte.
 • Kontroller nøye den fjernede masken. Fra den indre overflaten bør små punkter eller bakker forbli på den. Dette blir dine tidligere komedoner. Hvis de er, blir alt gjort helt riktig!
 • Nå må du bruke en lett fuktighetskrem.

Gelatinemaske med frukt

Denne masken bidrar også til å fjerne svarte prikker. Men det fremmer fortsatt huden i ansiktet og fukter det! Ikke glem at bruk av frukt eller bær kan forårsake en allergisk reaksjon, så sjekk på forhånd dersom det kommer et slikt problem. Dette kan gjøres grunnleggende. Tretti minutter før du bruker masken, gjelder på baksiden av håndleddet noen revet frukt som du skal innlemme. Hvis det oppstod ubehag eller irritasjon på omtrent femten minutter, er det ikke nødvendig å eksperimentere med ansiktet. Det er bedre å kontrollere eventuelle frukter, selv de som aldri har vært allergiske.

 • Pre-passert gjennom en blender frukt presse, og juice og bland med gelatin. Andelen er den samme som i forrige oppskrift. La det svulme, og oppvarm deretter i et vannbad eller i mikrobølgeovnen i omtrent ti sekunder.
 • Påfør en blanding av gelatin og juice på ansiktet og la det gå i femten minutter.
 • Fjern forsiktig den dannede filmen, og med den sorte prikkene!
 • Påfør den siste akkordfukteren.

Maske av gelatin og protein fra de svarte prikkene

Denne masken fjerner perfekt komedoner og samtidig strammer porene. Den er egnet for alle hudtyper, men det optimale resultatet oppnås fortsatt når du bruker det på fet eller kombinasjonshud.

 • En spiseskje av spiselig gelatin blandes med en spiseskje melk.
 • La i noen minutter, slik at gelatinen kan svulme, og oppvar det i en mikrobølgeovn eller vannbad.
 • Etter at massen er avkjølt, introduserer vi den i en rå egghvide. Bland deretter alt grundig.
 • Vi bruker en maske på den tidligere rensede huden i ansiktet ved hjelp av en hvilken som helst metode som er praktisk for deg og la den stå i femten til tjue minutter. Venter på fullstendig tørking. Og hvor mye tid det tar, avhenger av tykkelsen på det påførte lag.
 • Fjern forsiktig den dannede filmen. Svarte prikker skal holde seg på den.
 • Påfør fuktighetskrem.

Gelatin og mel maske

Denne masken er egnet for absolutt alle hudtyper, den kan tilberedes svært raskt, og effekten er fantastisk.

 • Det er nødvendig å blande melk og gelatin i like deler, og la det stå i noen minutter slik at det sveller.
 • Varme å oppløse.
 • Cool og kjøre yoghurt og hvetemel en teskje.
 • Påfør huden på ansiktet og nakken.
 • La det tørke grundig, og fjern deretter den dannede filmen.
 • Påfør fuktighetskrem.

Søknadstips

Til slutt vil vi legge til noen små, men svært viktige punkter som i stor grad letter hele prosessen. Det ser ut til at disse er de enkleste sannhetene, men deres manglende oppfyllelse kan medføre ikke så hyggelige konsekvenser.

 • Prøv å maske på ingen måte rørt hår. Fjernelse av gelatin fra øyenbryn og hår er ekstremt vanskelig og ubehagelig. Sett på et bandasje for å hindre at håret kommer til røttene, samt vær forsiktig når du påfører sammensetningen og unngå øyebrynets område.
 • Hvis du likevel klarte å dekke øyenbrynene og hårrøttene med gelatin, bør du ikke rengjøre det mekanisk. Etter at du har fjernet filmen fra ansiktet, vask og fjern deretter gelatinen med vann.
 • Påfør minst tre eller fire lag, og vent deretter på fullstendig tørking av sammensetningen. Ellers vil masken bli fjernet i deler, og du vil bruke mye mer tid.

Men til tross for all innsats brukt på prosedyren, er resultatet verdt det! Huden blir myk og fløyelsaktig. Komedoner forsvinner, som om det er magisk, og etterligner rynker blir mindre uttalt!

De beste svarte punktmaskene med gelatin

Uten denne ingrediensen er det umulig å lage gelé, desserter, aspic. Dette er ikke bare en matkomponent, men også en utmerket kosmetikk. Bruk gelatin fra svarte flekker i form av masker 2-3 ganger i uken. Kollagen vil gjenopprette hudens elastisitet og sunt utseende uten dyre og lange prosedyrer.

Gelatin og dens effektivitet fra svarte prikker

Den gelélignende substansen som består av animalske proteiner, er i stand til å trenge inn i de dypere lagene i huden og trekke ut smuss, støv og overflødig fett fra dem. Gelatin absorberer ulike stoffer. Denne eiendommen brukes i avklaring av viner og andre drikker.

Kollagenmasker er effektive og billige. Deres forberedelse krever ikke spesielle ferdigheter, tar ikke mye tid. Etter herding danner stoffet en film, den vil trekke alle de "ekstra" etter seg selv når de fjernes. I tillegg til å fjerne de svarte punktene av blandingen på geleringsbasis, har de følgende egenskaper:

 • sliter med akne
 • normalisere sebum sekresjon;
 • eliminere grunne rynker
 • Nærer huden med kollagen;
 • eksfolierer døde celler av epidermis;
 • forbedre ansikts kontur;
 • lyser, jevn hudton.

Animal protein masker er spesielt nyttige etter 30 år. Kroppen produserer aktivt elastin og kollagenproteiner i opptil 25 år. Etter dette begynner aldringsprosessen. Huden taper sin elastisitet. Gelling stoffet nærer huden, senker disse endringene.

Det er viktig! For matlaging må du bare bruke ren matgelatin. Geléblandinger er ikke egnet. De inneholder tilsetningsstoffer som kan forårsake allergier.

Hvordan lage masker av gelatin - tips om bruk

For hjemmepreparasjoner å være gunstig og å fremkalle bare positive følelser, er det viktig å nærme seg prosedyren på riktig måte. Og begge før applikasjonen av masken, og under dens handling, og selv etter den.

Kollagen og andre nyttige ingredienser påvirker effektivt dermis og tilsetter bare protein og vitaminer hvis ingenting hindrer dem: fett, smuss, kosmetikk. For å rengjøre porene må de åpnes, ellers vil det ikke være mulig å kvitte seg med de sorte prikkene.

Kollagen blander seg tørr opp over tid, dette er deres særegenhet. Derfor, "løpe rundt leiligheten" med en slik maske er umulig. 15-30 minutter å ligge stille - dette er ikke så mye, og du kan single ut din favoritt. Sammensetningen trenger tid til å handle.

Ikke lider rushen og prosessen med å fjerne masken. Brå bevegelser under fjerning kan skade de øvre lagene i dermis og forstyrre lipidlaget, spesielt hvis huden er tørr og følsom. Derfor er det viktig å følge reglene for forberedelse, påføring og fjerning av gelatinemasker.

Hudpreparering

Kosmetikk bør bare brukes på renset hud og fjerner sminke. Før bruk bør du holde ansiktet ditt over dampen slik at porene åpner, rengjøres med en skrubbe.

Vel, gjør en maske av leire. Det kan blandes fra en spiseskje med leire og mineralvann. Konsistensen av sammensetningen - ligner på surkrem. Påfør blandingen, hold i 5 minutter, skyll grundig med varmt vann.

Regler for å bruke masker med gelatin

Her er noen tips å følge:

 1. Fjern håret under et skjerf, lue, håndkle. Hvis geléen kommer på strengene, vil de holde fast sammen.
 2. Unngå kontakt med den viskøse blandingen med øyenvipper, øyenbryn.
 3. På området rundt sammensetningens øyne kan ikke påføres.
 4. Masse jevnt spredt over ansiktet. Det er bedre å gjøre det liggende med en pensel.
 5. Midler å søke, med fokus på massasjelinjer.

Under eksponeringen tørker filmen ut, slik at du ikke kan snakke, smile, flytte ansiktsmuskler.

Hvordan fjerne masken

Mange negative vurderinger om gelatinemasker er knyttet til fjerningsprosessen. Litt tørket lag med en enkel "stripping" fra ansiktet gir ubehagelige opplevelser, forårsaker rødhet og irritasjon.

Bare maskefilmen fra gelatin fra svarte punkter med trekull blir fjernet i tørr form fra bunnen av, og skiller forsiktig fra huden. I andre tilfeller må sammensetningen fjernes forsiktig, etter at den er kommet tilbake til fuktighet. Dette kan gjøres på to måter:

 1. Hell varmt vann i en beholder (bolle, gryte), sett med hodet bøyd. Masken skal være våtere.
 2. Legg et håndkle godt fuktet i varmt vann på ansiktet ditt.

Det er viktig! Hvis du fjerner en tørr maske, kan du skade følsom hud.

Etter bruk av kosmetisk sammensetning bør påføres krem.

Gelatin Mask Oppskrifter

Hjemmelagde masker med matkollagen må tilberedes med tilstrekkelig mengde væske. Det bør være 5-6 ganger mer enn den tørre komponenten (100 ml vann per 1 ss granuler).

For å forberede basen, bør du blande geleringspulveret med en væske, varme blandingen på brannen, vannbad. Du kan bruke mikrobølgeovn. Samtidig sveller gelatin, danner en viskøs pasta. Blandingen skal avkjøles til en hyggelig varm tilstand, og deretter tilsett resten av ingrediensene i oppskriften. I stedet for vann er det lov å bruke melk, juice, avkok av medisinske planter.

Maske med gelatin og melk

I tillegg til rensing strammer denne sammensetningen huden. Meieriprodukter nærer og fukter det. Verktøyet hjelper til med å bli kvitt irritasjoner, har en tonisk effekt.

 • gelatin - 1 ss. skje;
 • melk (fettinnhold kan være noe) - 100 ml.
 1. Bland ingrediensene.
 2. Varm opp i mikrobølgeovn i 15 sekunder. Du kan varme vannet badet til granulatene er fullstendig oppløst.
 3. Fordel den varme blandingen jevnt over ansiktet.
 4. For å opprettholde 20 minutter, vask av.

Dette er et flott hjem alternativ for tørr hudpleie, spesielt etter 35 år.

For å øke ernæringseffekten, legg til en teskje honning, smør.

Svart maske med gelatin og aktivert karbon

Aktivt karbon er ikke bare effektivt inne med oppblåsthet, det brukes også eksternt i kosmetikk som hovedkomponent i masker, skrubber og til og med sjampo. Kombinasjonen av gelatin og aktivert karbon bekjemper svarte flekker i T-sonen, har en uttalt rensende effekt. Den vanlige bruken er en utmerket forebygging mot akne, utslett, akne. På bare to uker vil huden skifte seg.

 • gelatin - 1 ss. skje;
 • vann (kan erstattes med melk, eplejuice, grønn te) - 100 ml;
 • aktivert karbon - 4 tabletter.
 1. Tablets av trekull slipes inn i et fint pulver, blandes med gelatinegranulat.
 2. Fyll med væske, bring opp for å oppløse og hovne.
 3. Den resulterende gelé med kull brukes på problemområder og holdes på uten etterligningsbevegelser til det er helt tørt (20-25 minutter).
 4. Fjern filmen fra haken til pannen.
 5. Vask av rester.

For fet hud, bruk fruktjuice, for tørr hud, bruk melk.

Mask med gelatin og egg

Denne variasjonen korrigerer ansiktsegenskaper, reduserer den andre haken. Den har en trekkende effekt, klare rynker.

 • mat gelatin - 1 ss. skje;
 • melk - 2 ss. skjeer;
 • kyllingegg - 1 stk.
 1. Geleringspulveret er oppløst i varm melk, oppvarming på ovnen.
 2. Slå egg, bland til en varm base.
 3. Påfør med en børste på huden.
 4. Vent 15-20 minutter.
 5. Vask av med varmt vann.

Denne sammensetningen er påført ansiktet og nakken. Eiere av fet hud er bedre å ikke bruke et helt egg, men bare protein.

Gelatinemaske med frukt

Det mest "smakfulle" sortet med en behagelig aroma. Den er egnet for sliten hud, oppdaterer fading, nærer den med aminosyrer. Fruktkomponenten nærer dermis med vitaminer, spesielt askorbinsyre.

 • gelatin - 1 ss. skje;
 • vann - 3 ss. skjeer;
 • frukt - valgfritt: moden banan, avokado.
 • En blanding av vann og gelatinpulver for å tåle 15 minutter, oppløses i et vannbad eller i en mikrobølgeovn.
 • Legg til en spiseskje mosfruktmasse, bland godt.
 • Varm produktet på ansiktet i 20-25 minutter, skyll med rikelig med vann.

Du kan bruke bær eller frukt avhengig av sesong: jordbær, kiwi, eple. Det viktigste at kroppen er godt tolerert.

Gelatin og mel maske

Dette alternativet passer for eiere av fet hud. Denne kombinasjonen av produkter mattes ansiktet, regulerer talgproduksjonen.

 • Gelatinegranulat - 1 ss. skjeer;
 • hjemme eller lagre melk - 3 ss. skjeer;
 • hvetemel - 1 ts;
 • Sour-milk drink (kefir, yoghurt) - 1 ts.
 1. Forbered en viskøs base fra gelerende granulater og væsker, oppvarming og omrøring.
 2. Tilsett mel og kefir, bringe til en homogen konsistens.
 3. Spred produktet i varm stand over ansiktet, vent 20 minutter, fjern.

For tørr hud, bør meieriprodukter erstattes med tørr melk og melket haframkjøtt.

Gelatinemask med honning

Bi-honning er et konsentrat av mineralske stoffer. Det gir mat. Hvis du legger til en sitron, vises en tonisk effekt.

 • gelatin - 1 ss. skje;
 • melk (vann) - 100 ml;
 • honning (helst flytende) - 1 ss. skje;
 • ferskpresset sitronsaft - 1 ss. en skje.
 1. Fra granulat og vann (melk) for å forberede basen, oppvarming av blandingen.
 2. Rør i sitronsaft og deretter honning.
 3. Å bruke struktur ved hjelp av en pensel, for å opprettholde 20 minutter og deretter vaske bort.

Det er viktig! Honning og sitrusfrukter kan forårsake en allergisk reaksjon. Før bruk må du teste for følsomhet for disse komponentene.

Gelatinemask med agurk

Ren agurk er en utmerket tonic, whitening substans. Kollagen kan forbedre denne effekten, noe som påvirker de dypere lagene i huden. Derfor hjelper en agurkmaske med gelatin ikke bare å kvitte seg med svarte flekker, men også fra alder flekker eller fregner etter solbrenthet.

 • liten fersk agurk - 1 stk;
 • gelatinepulver - 2 ss. skjeer;
 • melk med noe% fett - 3 ss. skjeen.
 1. Hell det gelende stoffet i melken, la det stå for hevelse.
 2. Varm blandingen til en viskøs konsistens i et vannbad eller brann.
 3. Grate agurk, klem juice ut av det.
 4. Bland ingrediensene, bruk på ansiktet.
 5. Etter en halv time, vask av.

For å fjerne denne masken er det bedre å bruke varmt vann.

Kontra

Det er ingen allergi mot ren gelatin, men flere ingredienser i masken kan provosere det. Oppskrifter bør velges uten produkter som kroppen ikke tolererer.

Den nye sammensetningen er bedre å sjekke først på håndleddet eller albuen. Hvis det etter 15-20 minutter ikke oppstår ubehag (kløe, rødhet, prikking), så kan blandingen fordeles over ansiktet.

Området under øynene er for ømt, gelatin masker bør ikke påføres det. Det er mange andre rettsmidler for omsorg for dette følsomme området.

Det er viktig å vurdere hudtype, tilstanden når du velger en oppskrift. Masker uten fettstoffer er ikke egnet for de som har veldig tørr hud. I betennelsesprosesser og sår bør ikke bruke dem.

Håndlagde gelatinemasker bidrar til å ta vare på huden og eliminere svarte flekker i T-sonen. For å forberede dem trenger du ikke å bruke mye tid og penger. Pass på å prøve en av oppskrifter av skjønnhet.

Klikk på "Like" og få bare de beste innleggene på Facebook ↓

Gelatin ansiktsmaske fra svarte flekker: 4 super oppskrifter + video

Komedoner - så sorte prikker kalles vitenskapelig. For å bli kvitt dem bruker mange gelatinemasker fra svarte prikker. Hvorfor vises disse punktene?

Svarte prikker er dannet som følge av blokkering av sebaceous ansiktskjertler med overflødig fett av huden, døde celler og små støvpartikler. Som et resultat blir porene mørkere og blir mer synlige.

Hva er årsakene til komedonene?

 1. Feil hudpleie. Rengjør huden grundig hver morgen og kveld. Prøv å ikke gå i seng uten å vaske ansiktet med vann eller uten å bruke andre midler for rensing.
 2. Feil diett og dårlig funksjon i mage-tarmkanalen. En stor mengde fettstoffer, kaffe, søtsaker og alkohol vil tette porene, og spise lin, spinat, brokkoli, oransje, røde grønnsaker og frukt vil bidra til tarmens normale funksjon, og berik huden med næringsstoffer.
 3. Endringer i hormonell bakgrunn.
 4. Bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet.

Gelatin og dens effekt på svarte flekker

Gelatin anses som en av de mest effektive måtene å fjerne komedoner. Fordelene ved dette verktøyet er tilgjengelighet, høy effektivitet, noe som gir hudens elastisitet og glatthet. Siden gelatin er av naturlig opprinnelse, har den en helbredende effekt på hudtonen, noe som gir den elastisitet.

Sterk base på huden, laget av gelatin, bidrar til å fjerne svarte flekker, strammer det, metter det med mineraler og flerumettede vitaminer. Gelatinøse masker er spesielt relevante for fading hud, når det er tap av elastisitet og rynker. Den har strammende, myknings- og utjevningsegenskaper, lette områder av fregner, alderpigmentering. Det strammer også porene.

Regelmessig påføring av masker 1 - 2 ganger i uken, vil du få et rent ansikt med elastisk og stram hud.

Hvordan klargjør huden?

Påfør blandingen for å rense huden. Vask ikke bare med gel og såpe. Kok også et varmt avkok av nese eller kamille og damp over ansiktet. Du kan bruke en skrubbe for å fjerne det øvre, gamle laget av epitelet. Etter slike prosedyrer blir en rensemaske påført.

Gelatin Mask Oppskrifter

Med svarte prikker kjemper gelatinemaskene aktivt med aktivt kull, som fjerner alle urenheter fra porene. En viktig rolle i valg av ingredienser er tilordnet typen hud.

For oljeholdig eller kombinasjonshud, må gelatin fortynnes med apple eller appelsinjuice (en spiseskje med en halv kopp), og for tørr, med melk. Deretter legges det til der, forkledd aktivert karbon (2 tabletter). Alt blandes for å oppnå en homogen masse og en mask av gelatin, gjelder de berørte områdene. Deretter holdes den til tørr og vaskes med varmt vann.

For å oppnå den beste effekten for å kvitte seg med sorte prikker, damp ansiktet før du påfører den gelatinøse masken. Kombinasjonen av denne oppskriften med andre masker vil gi enda større effektivitet.

For alle hudtyper

Bland like gelatin og melk, og la det stå i noen minutter for å svulme gelatinen. Deretter varme opp blandingen til den er helt oppløst, og tilsett deretter 1 ts. sur melk og hvetemel. Påfør på pre-peeled ansikt og nakke. Vent til blandingen er helt tørr, og fjern filmen som er dannet. Påfør fuktighetskrem.

Denne masken, takket være meieriprodukter, vil nærme huden med gunstige stoffer. Derfor, for å forberede basen i stedet for vann, må gelatin helles med krem ​​eller melk. Legg gelatinøs maske på ansiktet i opptil 20 minutter. Hvis du legger til honning (1 ts) eller smeltet smør til det, blir ernæringen forbedret og huden myknet.

For fet og kombinasjonshud

Bland 1 ss. l. gelatin med 1 ss. l. melk. La i noen minutter svulme, og oppvarm deretter i mikrobølgeovnen eller i et vannbad. Etter å ha kjølet massen, hell rå egghvide inn i den, og bland så godt sammen. Påfør deretter en maske på den rensede huden, la den stå i 15 minutter og vent på tørking, som avhenger av tykkelsen på det påførte lag. Ta av filmen, som ble dannet. Det bør være sorte prikker på den. Deretter må du bruke en fuktighetskrem.

Tips og triks

 • Masken bør ikke berøre håret, fordi gelatin er svært vanskelig å fjerne fra håret og øyenbrynene. Bruk derfor et bandasje for å unngå å falle på hårrøttene, og prøv å unngå øyenbryn.
 • Når du dekker øyenbryn og hårrødder med gelatin, må du ikke rengjøre dem mekanisk. Etter å ha fjernet filmen fra ansiktet, vil vask og gelatin bli fjernet.
 • Det er nødvendig å bruke minst 3 eller 4 lag og vente til blandingen er helt tørr. I motsatt tilfelle vil masken bli fjernet i deler, og du vil bruke mer tid.

Gelatinemaske gjelder ikke for området rundt øynene. Når du bruker det, konsulter en kosmetolog som det ikke er anbefalt for personer med rosacea eller med tørr skadet hud.

Vi ønsker deg å få en ren, sunn, fløyelsaktig og delikat hud i ansiktet uten rynker og svarte flekker. Tross alt er helse også dømt av deres hudfarge og hudtilstand.

Svart prikkmaske med gelatin

Svarte prikker er et problem som mange mennesker står overfor, spesielt med ung fet hud. Fjern dem er ikke så lett, og må ofte ty til dyre salongprosedyrer, eller bare klemme ut komedoner mekanisk, noe som er veldig smertefullt og bare skadelig. Men det er et alternativ til å kjøpe kosmetikk og ansiktsrensing i salongen - disse er hjemmelagde masker fra svarte prikker. Mange av dem er ikke verre enn salongskiller, ikke skadet huden, og ingrediensene for dem er ganske billige. Det finnes ulike varianter av slike masker, og den svarte prikkmasken med gelatin er spesielt populær, som har flere varianter. De er litt forskjellige i sin effekt på huden, så artikkelen vil fortelle i detalj om hver av dem.

Gelatinemaske

Grunnlaget for alle gelatinemasker er gelatin, det er et proteinprodukt som ekstraheres fra dyrene og fiskens bein. Den inneholder en stor mengde kollagen, bindevev, noe som er svært viktig for å forlenge ungdommen i huden vår. Gelatinemasker brukes til å fjerne svarte flekker, og mange kvinner foretrekker selv deres salongskille.

Enhver maske med gelatin inneholder ytterligere ingredienser. Men gelatin er grunnlaget, uten det, vil det ikke være mulig å oppnå dannelsen av en film på ansiktet, og det hjelper faktisk å fjerne svarte prikker. Gelatin ikke bare øker elastisiteten i huden på grunn av dens høye innhold av kollagen, det har også en svak hvitning, avskalling effekt, mykning topplaget av epidermis.

Bruk bare gelatin av høy kvalitet til masken. Den skal ha en lys gul farge og en nøytral lukt. Hvis det lukter hardt, ubehagelig, bør du ikke lage en maske ut av det.

Å maske var effektiv, du trenger:

 • Rengjør ansiktet før påføring. Først må du vaske med vaskemidler. Deretter kan du påføre en skrubbe på huden, den vil fjerne de keratiniserte hudpartiklene fra overflaten, slik at masken kan nå målet - forurenset porer.
 • Damphud. For å åpne porene før du bruker masken, er dampbadene godt egnet. Du kan lage nesler, kamille eller andre urter og hold ansiktet ditt over dampen til porene ekspanderer.
 • Det er nødvendig å bruke en maske i flere lag - ikke mindre enn 4. Da blir det lettere å fjerne, sammen med smuss.
 • Å pålegge det første laget av en maske med trykk, kjører i bevegelsene. Det er spesielt godt å gjøre dette med en børste for å sikre at produktet blir så dypt som mulig i porene. Selvfølgelig bør du handle nøye uten fanatisme.

Vi forteller deg hvordan du lager de mest populære typene gelatinemasker.

Maske med gelatin og melk

Denne masken har en dobbel effekt: det renser ikke bare huden fra poengene, men også fuktig den med melk i sammensetningen. Melk forbedrer hudfargen, glatter den, whitens og perfekt myker. Når du legger til melk i masken, gjør du handlingen mindre aggressiv, og reduserer belastningen på epidermis.

Hvordan lage en maske:

 • Bland 2 ss mat gelatin med 2 ss skummet melk. La gelatinen svulme i tiden som er angitt på pakken (vanligvis 1 til 2 timer).
 • Varm blandingen i et vannbad, rør det til det blir homogent, eller i en mikrobølgeovn (10 sekunder skal være tilstrekkelig). Ikke kok! La avkjøles til en behagelig temperatur.
 • For å bruke en maske, bruk en kosmetisk børste eller bomullspute. Hvis det er mer praktisk for deg å handle med fingrene, velger du denne metoden. Påfør flere lag av blandingen, la hver av dem tørke ut.
 • Etter 15-20 minutter blir masken til en film. Plukk opp nederkanten, som ligger på haken, og begynn å skyte mot pannen. Trekk forsiktig filmen og forsøk å holde den parallell med ansiktet, så det vil ikke rive.
 • Hvis du gjorde alt riktig, på filmen du fjerner fra ansiktet ditt, vil det være bulging poeng fra innsiden - dette er fett og forurensning, som kalles komedoner.
 • Vask og påfør krem ​​på ansiktet ditt.

Maske med gelatin og aktivert karbon

Denne masken er veldig populær blant kvinner i alle aldre. Gelatin anvendes for filmdannende, virker aktivert karbon absorbent, det samler alt smuss, fett, støv og andre forurensninger, rensing og tørking av ut hudens porer. Melk har en fuktighetsgivende effekt, den kan erstattes med vann, den rensende effekten av masken forverres ikke, men det vil virke mer aggressivt på huden. Du kan bruke avkok av urter i stedet for melk eller vann, for eksempel kalendula, kamille eller hypericum.

Maskenes sammensetning:

 1. 1 tablett aktivert karbon
 2. 5 ss. skjeer av gelatinpulver
 3. 2 ss. skjeer med melk eller vann (helst kokt).

Hvis du vil bruke masken, trenger du en pensel eller en bomullsstykke, du vil ikke kunne bruke denne masken, fordi den er ganske flytende.

Utførelsesfaser av masken:

 • Krymp en kulltablett i pulver, for eksempel med spiseskje, selv med fingrene.
 • Legg til gelatine, og hell deretter melk eller vann. La blandingen svulme.
 • Oppløs gelatin ved å oppvarme blandingen i et vannbad, eller varm det i en mikrobølgeovn i noen sekunder.
 • Vent til masken er avkjølt til en behagelig temperatur, og legg den på ansiktet umiddelbart.
 • La den tørke og fjern den resulterende filmen forsiktig fra haken til pannen.
 • Vask og fukt huden med en krem.

Mask med gelatin og egg

For denne masken brukes kun egghvite, ikke hele egget. Gelatin fjerner komedoner, og egghvit tørker, strammer porene. På grunn av tørkeffekten anbefales det å bruke en hvit hvit maske for oljeaktig eller blandet hud.

For masken vil kreve: 1 ss. skje av gelatin, 1 ss. en skje med melk eller vann, 1 egg hvit.

 • Bland melken med gelatin, la det svulme.
 • Varm blandingen i et vannbad eller i en mikrobølgeovn og avkjøl til en litt varm tilstand.
 • Hell lett slått egg hvit, bland godt.
 • Påfør masken med et par ord til den pre-dampede ansiktshuden, la den tørke helt (tørketiden avhenger av hvor tykt produktet er påført).
 • Fjern forsiktig den gelatinøse filmen, vask med vann og påfør krem.

Gelatinemaske med frukt

En annen utmerket hudrens er en maske med fruktjuice tilsatt til gelatin. Det renser ikke bare, men nærer og fukter huden, men ikke glem å teste huden din for allergi mot fruktene du har tenkt å bruke til masken.

 • Klem juice fra frukten. Dette kan gjøres på en hvilken som helst praktisk måte: For eksempel, rist eller hakk frukten med en blender, og trykk deretter. I dette tilfellet er juiceren ikke veldig praktisk å bruke, fordi den trenger veldig lite juice.
 • Bland gelatin med juice i forholdet 1: 1, la det svulme.
 • Varm i vannbad eller i mikrobølgeovn.
 • Påfør ansiktet flere ganger, slik at hvert lag tørker.
 • Fjern den dannede filmen, vask og påfør kremet.

Hvis huden din er tørr og følsom, kan du bruke eplejuice, fersken, bringebær. For folk med fet hud, oransje, gulrot, er tomatjuice godt egnet.

Regler for å bruke masker med gelatin

Noen nyttige tips for de som bestemte seg for å bruke en gelatinemaske for å rense huden:

 • Det er umulig å avkjøle blandingen sterkt etter oppvarming, det må være veldig varmt, nesten varmt - ellers vil gelatinen begynne å herdes, og det vil være ubeleilig å bruke det.
 • Prøv å slappe av ansiktet mens du bruker masken. Ikke snakk, eller, for eksempel, smil. Gelatinemedisin vil ligge flatt og pent på immobile ansiktshud.
 • Du bør først sette en maske på nesen, deretter på haken og andre steder der du har svarte prikker. Det er også mer praktisk å bruke produktet konsekvent til forskjellige områder, fordi mens du smører ett område, har den andre tid til å tørke. Du kan bare smøre problemområder med en løsning (nese, panne, hake), så det blir lettere å fjerne filmen.
 • Vær forberedt på å fjerne masken fra ansiktet ubehagelig, noen ganger til og med smertefullt. Prøv å sette det riktig slik at det ikke rives i separate stykker som du må rengjøre, og hele filmen er skutt.
 • Ikke påfør masken på områder med sensitiv hud, for eksempel rundt øynene, fordi under fjerning av filmen huden trekkes sterkt, og det er en direkte måte å rynker. Også, ikke bland blandingen med gelatin på de ansiktsområdene hvor håret ditt vokser (øyenbryn, grenser til hodebunnen). Ellers venter du på en veldig ubehagelig følelse: Når du fjerner tørket gelatin, kan du trekke ut hår. Av samme grunn er det bedre å ikke legge en maske på kinnene, hvis de ikke er et problemområde. På ansiktet (spesielt på kinnene og overleppen), mange små hår som zastynut i et lag av gelatin, og du må skyte filmen med dem.
 • Hvis produktet kommer på håret ditt, trenger du bare å vaske det av med varmt vann etter at du har fjernet maskefilmen fra ansiktet ditt.
 • Det er bedre å ikke gjøre prosedyren mer enn en gang i uken. Etter en to-måneders kurs bør du ta en pause og bruke andre metoder for å rense huden for en stund.

Kontra

Som alle verktøy har gelatinemasker kontraindikasjoner, selv om de er få.

 1. Meget tørr, sensitiv hud. Gelatinebaserte masker virker ganske aggressivt, så de er ikke egnet for hud med høy følsomhet, de kan forårsake betennelse, flak, jevn smerte.
 2. Betennelser i ansiktet (akne, akne). For hud som er alvorlig betent, er det bedre å bruke andre, mer gunstige rettsmidler.
 3. Rosacea. Masken påføres nesten varmt, så det kan forårsake en negativ reaksjon av huden med svake blodårer.
 4. Allergi til hvilken som helst del av masken.

For å sjekke om du er allergisk mot komponentene i masken, bruk litt av den forberedte sammensetningen på håndleddet og vent 10 minutter. Hvis det ikke er noen negative reaksjoner, kan du bruke dette verktøyet til ansiktets hud.

Folk oppskrifter og hjemmelagde kosmetikk, fortjener selvfølgelig den mest seriøse oppmerksomheten. De hjelper millioner av kvinner til å være vakker, ikke inneholde skadelige stoffer, og dessuten er de billige. Men fortsatt trenger du ikke å gi opp fordelene av sivilisasjonen, fordi gelatinemassen fra svarte flekker er mest effektiv i kombinasjon med en god skrubbe og hudkrem etter prosedyren.

anmeldelser

Ekaterina, 22 år gammel

Nå lager jeg ofte en gelatinemaske, jeg liker oppskriften med kull mest av alt. Faktisk er det veldig viktig å rense huden godt og sørg for å dampe den ut før du bruker masken. Etter en enkel vask, håndterer denne masken med komedoner ikke, men hvis du skrubbe og damp det, er effekten fantastisk. Huden er frisk og ren. Selv om det selvfølgelig er syk å ta av masken, men jeg har allerede tilpasset, sett den ikke på hele ansiktet, men bare på nesen, haken og pannen noen ganger.

Hele mitt liv jeg lider med disse grå prikkene på nesen min, de irriterer meg forferdelig. Men jeg likte ikke denne gelatinøse masken, selv om den rydder opp ganske bra, men butikkens kosmetikk er mer praktisk å bruke, du trenger ikke å varme eller blande noe. Selv når det er oppvarmet, er lukten av gelatin ikke veldig hyggelig. Men hvis økonomien er stramt, vil jeg rengjøre huden med gelatinemasker, så de er effektive, bare ikke veldig komfortable.

Hvorfor ingen advarte meg at det er så vondt å rive av denne filmen fra huden? Og jeg smidde også flittig hele ansiktet mitt, selv øyenbrynene mine. Tårer helles mens du river av masken. Det er bare en slags mirakel verktøy, du kan gjøre depilation. Men seriøst må jeg innrømme at hun fjernet de sorte prikkene. Nå blir jeg smartere, sett den bare der du trenger å fjerne komedoner.

Jeg har gjort denne masken regelmessig i et år nå og rådgir mine kjærester. Handlingen er ikke verre enn den dyre betyr, men det koster en krone. Vi har allerede prøvd forskjellige ting, både med melk og med aktivt kull - de virker som om, det er ingen svarte prikker etter dem! Jeg liker også masken med frukt, men jeg prøver vanligvis å bytte, i humør - en type maske, deretter den andre.

Forventet mer, selvfølgelig. Så mye trøbbel med disse bollene, og de svarte prikkene til slutt er ikke borte. Sannelig, jeg dampet ikke ut huden før du brukte denne masken. Der jeg leste oppskriften hennes, var det ikke noe ord om det. Jeg vil prøve igjen, etter dampbadet, kanskje jeg vil endre min mening, kjæresterne roste disse maskene med gelatin veldig mye.

Gelatin hjelper med å bli kvitt sorte prikker.

Under hudpleie ved hjelp av gelatinemasker kan du oppnå meget gode resultater. Disse masker hjelper med å bli kvitt sorte prikker, de glatter rynker, styrker og strammer huden.

Gelatin er oppnådd fra kollagen (bindevev) av dyr, og det er et ekstrakt av proteiner, og protein er hovedbyggematerialet for hudceller.

Hovedbetingelsen for å lage en gelatinebasert maske er: til gelatin er oppløst i væsken, må du ikke legge til noe på det.

Svarte flekker er sebaceous plugger som danner i porene i huden. Oftest forekommer de på haken, nesevingene og pannen, dvs. hvor porene er mest utvidede.

Feil hudpleie skaper forholdene for dannelse av svarte prikker. En uakseptabel metode for rensing av ansiktet er deres mekaniske fjerning (ekstrudering), hvor huden er skadet, og akne kan dukke opp, noe som er vanskelig å bli kvitt.

Når du påfører en gelatinebasert maske med svarte flekker, prøv å rengjøre huden på urenheter og kosmetikk så grundig som mulig med et dampbad, oppnå åpning av porene. Masken påføres ikke huden rundt øynene og munnen.

Med den påførte masken, sett deg komfortabelt og sett poser med kamille, grønn te eller agurk skiver over øynene dine. Og husk, hvitere gelatin, masken påvirker huden mest effektivt. Bruken av gelatin med tilsetningsstoffer er kontraindisert.

Gelatin fra svarte prikker: oppskrifter

Melk og gelatin fra svarte punkter

For å kvitte seg med sorte prikker, forbereder de en maske slik: suge 1 ss gelatin i et halvt glass varm melk. Vent til det svulmer og oppløses.

Etter det må du sette glasset med innholdet i mikrobølgeovnen i 5 minutter, eller bruk et vannbad for å varme opp.

Når masken har avkjølt, blir den påført i 2 - 3 lag på ansikt og nakke. Vent 20 minutter for masken å tørke. Prøv å fjerne den ved å trekke den dannede filmen, for å fjerne masken sammen med pinnsvinet med sorte prikker.

Mask - film tett til ansiktet og fjerner derfor de fleste svarte prikkene fra ansiktet. Samtidig blir porene rene og smale, noe som forhindrer dannelsen av nye sebaceous plugger. Ansiktets hud blir silkeaktig og øm hvis du bruker slike masker en gang i uken.

Gelatin med frukt og grønnsak ansiktsjuice

Du kan bruke masker med gelatin basert på fersk juice, forberede dem på denne måten.

I en halv glass frisk juice legger du en pose gelatin. Juice og gelatin blandes i et glass eller keramisk tallerken og oppvarmes i et vannbad til gelatin er fullstendig oppløst.

Den resulterende blanding i 25 minutter, plassert i kjøleskapet, hvorpå masken kan påføres på ansiktet.

Under tørking av den tykke massen dannes en film på ansiktet, som må fjernes forsiktig etter 25-30 minutter. Sammen med filmen blir nesten alle de svarte punktene som ikke vises igjen, fjernet.

Etter å ha fjernet filmen, skyll ansiktet ditt med kaldt vann og bruk din favorittkrem på den. I tillegg til å fjerne svarte prikker blir ansiktets hud fuktig, myk, fløyelsaktig til berøring.

Ulike hudtyper brukes til forskjellige hudtyper. Juice fra bringebær, eple, fersken er egnet for tørr og normal hud. Oransje, tomat, gulrotjuice brukes til fet hud.

Maskefilm av protein og gelatin fra svarte prikker

For enhver hudtype er en gelatinebasert maske med tilsetning av en egghvite egnet.

Denne masken er forberedt på denne måten: En spiseskje gelatin er fuktet med en spiseskje melk. På et vannbad, ta komposisjonen til å fullføre oppløsning, avkjøle og injisere det i egghvite. Alt er grundig blandet og påført ansiktet i en halv time.

Svarte prikker blir fjernet sammen med filmen, ansiktets hud blir øm og fuktig. Porene smale og de svarte prikkene vises ikke igjen i lang tid.

Du må vite at den gelatinøse masken håndterer de svarte prikkene som lett går ut. Fra "vanskelige" komedoner kan du bare redde en profesjonell skjønnhetspleie.

De positive egenskapene til slike masker suppleres av det faktum at de kan tørke, og kan fukte huden, svarte prikker blir fjernet i kontaktfri måte (betennelse utvikler seg ikke på dette stedet), ansiktets hud blir renset og forynget på grunn av kollagen inneholdt i gelatin.

Forfatteren av artikkelen: Klyueva Zinaida Aleksandrovna

Lei av svarte prikker - bruk gelatine masker

I møte med problemet med fremveksten av svarte flekker, rush mange til skjønnhetssalongen eller lagre for å kjøpe et moderne, effektivt stoff. Selvfølgelig er det oppnådd å løse problemet med en av disse metodene, men resultatet er som regel av kort varighet.

Stopp ødelegge familiebudsjettet og vær oppmerksom på en svært rimelig og effektiv måte. Gelatinemaske fra svarte prikker vil bidra til å rette opp situasjonen på kort tid, fordi effektiviteten er testet av våre mødre og bestemødre. La oss gå til forrige generasjon for hjelp og vurdere noen oppskrifter for å gjøre dette.

Hvordan virker gelatin?

Alle som møtte dette problemet kan dele den bittere erfaringen med å bli kvitt sorte prikker på ansiktene sine. Hvis du beregner hvor mye det tok tid og økonomiske kostnader, kan du få det beløpet som ville være nok for oppfinnelsen av en panacea for alle sykdommer. Og til tross for dette, fortsetter andre å investere i miniatyrrør med uforståelig innhold, som bør ha en mirakuløs effekt.

Og få mennesker vet at i kampen med svarte prikker hjelper vanlig gelatin perfekt, som er fylt opp med hyllene til hvert supermarked. Dette produktet har fantastiske egenskaper:

 • feeds;
 • fukter;
 • reduserer rynker
 • fjerner komedoner.

For din informasjon! Å være i sammensetningen av masker absorberer gelatin, som en svamp, all forurensning, herdes og danner den tynneste filmen på ansiktet, hvorpå masken er veldig lett å fjerne.

Hvis du bruker en av gelatinblandingene en eller to ganger i uken, kan du få gode resultater - huden blir ren, elastisk og stram.

oppskrifter

Eventuell maske skal påføres på renset hud. For å gjøre dette, bør du lage en kamille avkok, damp ut ansiktet over det for å åpne porene, og rengjør huden med en skrubbe som vil fjerne de kåte partiklene.

Tips! Du kan bruke den vanlige kjøpte skrubben, men det er bedre å forberede et hjemmemedisin her. Bare bland en liten mengde naturlig malt kaffe med rømme eller yoghurt, bruk den med lette massasjebevegelser til huden og skyll med varmt vann.

Med melk

Den mest populære er en gelatinemaske mot svarte prikker med melk. Du kan klargjøre det i henhold til følgende oppskrift:

  legg en spiseskje gelatin i beholderen og tilsett samme mengde varm melk;

Tips! Disse proporsjonene er nok for en maske, men hvis du vil at laget skal være tettere, kan du doble mengden av hver komponent.

 • Siden denne væsken er ganske liten for fullstendig oppløsning av gelatin, bør beholderen med blandingen plasseres i et vannbad og oppvarmes. Hvis du vil øke hastigheten på prosessen, kan du bruke en mikrobølgeovn - maksimal effekt i 10 sekunder;
 • distribuere over huden ved hjelp av en makeup børste eller bomullspinne. Hvis ingen eller den andre ble funnet, kan du sette en maske med fingertuppene dine;
 • eksponeringstiden vil avhenge av tykkelsen på laget av produktet, i løpet av denne perioden, prøver å slappe av så mye som mulig og ikke bevege ansiktsmusklene;
 • Når masken blir fullstendig, må den forsiktig fjernes. Ta opp kanten i haken og fjern parallelt med ansiktet, for ikke å rive og unngå smertefulle opplevelser.
 • Alt som gjemmer porene dine, skal være på innsiden av masken. Og hvis du merker små svarte støt på den fjernede filmen, blir alt gjort riktig. Etter å ha brukt dette verktøyet på ansiktet, er det ønskelig å bruke en fuktighetskrem.

  Med frukt

  Sammensetningen av dette verktøyet kan omfatte ikke bare frukt, men også bær. Men husk alltid at disse produktene kan forårsake allergier, så gjør en enkel test på forhånd. Krymp massen av komponenten du skal bruke, og legg en liten mengde av det på baksiden av håndleddet eller albuen. Etter en halv time, se på resultatet - hvis irritasjon og andre ubehagelige opplevelser ikke har oppstått, kan du trygt bruke dette middelet i ansiktet ditt.

  Det er viktig! Husk at selv om du aldri har hatt en allergisk reaksjon på bær og frukt, er det fortsatt nødvendig å utføre denne testen først.

  • bestem på frukten, vaske den og klem en spiseskje juice
  • hell dem en spiseskje gelatin og oppvarm blandingen på en av måtene som er angitt ovenfor;
  • legg en maske på ansiktet og la i 15 minutter;
  • Fjern forsiktig filmen og, som alltid, fukte huden med en krem.

  Med protein

  Dette verktøyet har en positiv effekt på kombinasjonen og fet hud, men den kan brukes med alle typer:

  • kombinere i beholder en spiseskje melk og gelatin;
  • la gelatinet svulle og varme i et vannbad til det er helt oppløst;
  • avkjøl blandingen og tilsett en liten mengde rå protein, bland;
  • sett sammensetningen på ansiktet, fest et tynt papirduk på toppen og smør det med toppen igjen;
  • fjern filmen etter 20 minutter;
  • og til slutt bruke en fuktighetskrem.

  Med mel

  Oppskriften betyr med hvetemel og gelatin fra sorte prikker som følger:

  • melke- og gelatinblanding og la opp for å hovne;
  • varm i en mikrobølgeovn eller vannbad og kjølig;
  • legg til en teskje mel og samme mengde yoghurt;
  • bland og applicer på ansikt og nakke;
  • la tørke helt og forsiktig fjerne den dannede filmen.

  Noen subtiliteter av bruk

  Jeg vil gjerne fokusere din oppmerksomhet på listen over viktige punkter som vil bidra til å lette prosessen med å bruke gelatinøse midler og forhindre forekomsten av ubehagelige konsekvenser.

  1. Før du legger på masken, legg et bandasje på hodet slik at gelatin ikke kommer på håret ditt. Og vær ekstremt forsiktig med å unngå å få penger på øyenbrynene, da å fjerne det vil være ganske problematisk og smertefullt.
  2. Hvis gelatinen fortsatt er på håret eller øyenbrynene, bør du ikke fjerne det i en frossen form. Det er nødvendig å fukte masken rikelig med vann og etter at det blir vått, fjern det.
  3. Verktøyet må påføres i flere lag og fjernes først etter at det er helt tørt.

  Bruk gelatine masker riktig, og du vil være fornøyd med resultatet. Huden blir øm, fløyelsaktig og, viktigst, ren.

  Gelatin fra svarte punkter

  Gelatin fra svarte prikker - et effektivt verktøy som har blitt utbredt. Svarte prikker ser ujevne ut, skaper effekten av et forsømt og forsømt ansikt. De vises overalt: på nesen, kinnene, haken, nesen og til og med på pannen. Dette problemet er overrasket av både kvinner og menn.

  Gelatin er en billig og effektiv måte å kvitte seg med svarte flekker på.

  Hvis du vil bli kvitt svarte prikker i ansiktet i lang tid, og bedre for alltid, så prøv å finne årsaken til forekomsten din og regelmessig rense huden ved hjelp av spesielle kosmetikk, se gjennom diett og livsstil. Og les også artikkelen vår! I det vil vi fortelle deg hvordan du skal håndtere det hatede problemet ved hjelp av gelatin.

  Hvorfor vises svarte prikker

  Åpne komedoner - de såkalte leger med svarte flekker på nesen eller andre deler av ansiktet, er spesielle plugger som tetter porene i huden. De består av talg, og i sort er de farget av melanin - det endelige produktet som følge av oksydasjon av tyrosin. Hvis du ikke bekjemper dem, kommer comedones gradvis til å bli bredere og strekke porene i huden, og dermed få et enda mer avstøtende utseende.

  Årsaker til svarte flekker på nesen:

  1. Underernæring, inkludert store mengder krydret, salt, søt og feit mat. Alkohol, sukkerholdige drikker og koffein forbedrer også ikke huden.
  2. En forutsetning for utseendet på åpne komedoner, som er arvelig: hvis foreldrene var bekymret for utseendet på sorte prikker, så vil barnet trolig også ha dem.

  Feil i hudpleie:

  • Hyppig bruk av en tett tonal base og pulver, som forblir på huden i lang tid, spesielt om natten;

  a) sove med sminke b) misbruk av søtsaker

  • Bruk av feil utvalgte ansikts kremer, spesielt om sommeren. Spesielt forsiktig må du behandle kosmetikk med en fettbasert base eller inneholde voks;
  • Feil valgte rengjørings- og hudpleieprodukter. Hvis du forstår at du ikke kan takle denne oppgaven på egen hånd, ta kontakt med din kosmetolog for hjelp.
  • Utilstrekkelig og uregelmessig rensing.

  Du kan være interessert i: Ansiktsrensing av en skjønnhetspleie

  Og også:

  1. Hyppig stress. Ifølge mange kosmetologer og leger fører nervesykdommer til endringer i den kjemiske sammensetningen av talg, noe som provoserer utseendet av komedoner.
  2. Ufordelige miljøforhold. Forurenset og for fuktig luft forårsaker sjeldent ikke tilstoppede porer: Smusspartikler samler seg stadig på huden, og hvis du ikke har mulighet til å bytte bolig, prøv å rengjøre huden så ofte som mulig.
  3. Allergi mot narkotika, mat eller kosmetikk.
  4. Hormonale svikt: Når testosteronnivåene øker i kroppen, begynner sebaceous kjertlene å jobbe hardere og frigjør mer sebum.
  5. Dehydrering av huden.

  Forhindre svarte flekker

  For å forhindre svarte flekker på nesen for alltid:

  1. Velg riktig dekorative kosmetikk. Make-up produkter bør være av høy kvalitet, så preferanse bør gis til kjente merkevarer som bryr seg om sitt omdømme og setter på salg kun påvist kremer, tonalfundament, pulver og mer. Les alltid sammensetningen av legemidlet og gi preferanse til legemidlet som er merket "ikke komedo".
  2. Rengjør huden med produkter som er spesielt utviklet for å forhindre utseende eller kontroll av svarte flekker. Virkningen av slike lotioner, tonics, masker og krabber er rettet mot å rense porene fra akkumulert talg og forfriskende, fuktighetsgivende huden. Ikke bruk kosmetikk, som inkluderer alkohol, det tørker huden, aktiverer sebaceous kjertler.
  3. Besøk en skjønnhetspleie, og i intervaller mellom turer til seg selv, gjør masken 1-2 ganger i uken.

  a) hudrensing; b) sunn livsstil

  Hvordan bli kvitt komedos med damp og gelatin

  Før du gjør en rengjøringsmaske, skal huden dampes for å åpne porene og forsterke virkningen av produktet. For damping, gjør en urte avkok før rensing: Legg ett eller flere urter til kokt vann: kamille, streng, salvie eller lind. Kapasitet med kjøttkraft skal fjernes fra varmen, lenke seg over den og dekke hodet med et stort håndkle (håret må først skjules under en dusjpotte eller et paraply).

  Hvis du føler at varm damp brenner ansiktet ditt, kan du litt heve håndkleet for å redusere dampens temperatur. Avhengig av hudtype, brukes dampbadet fra 5 til 15 minutter (minimumstid er valgt for tørr hud). Etter dette kan en svart prikkmaske med gelatin påføres.

  Typer av gelatinemasker

  Oppskrift 1

  Bland 15-20 g pose gelatin med 200 ml fersk juice, presset fra frukt eller grønnsaker. Varm blandingen i et vannbad til gelatinen er oppløst, kjøl den og send i ca. 30 minutter i kjøleskapet. Deretter må du bruke den ferdige masken på problemområdene i ansiktet med en spesiell børste, la den sitte i ca 30 minutter. Det fjernes som en vanlig maskefilm. Deretter må du vaske med mineralvann og smøre huden med fuktighetskrem.

  Oppskrift 2

  For matlaging trenger du bare tre ingredienser: vann i en mengde 1 ts. samme gelatin og 1-2 tabletter aktivert karbon (normal, svart). Pund tabletten, bland med gelatin og deksel med væske. Mens gelatinen svulmer, lage et dampbad, sett maskebeholderen i mikrobølgeovnen i ca. 20 sekunder til en homogen masse oppnås. Påfør en maske på ansiktet med en bred børste, uten å vente på at den skal avkjøles. Laget skal vise seg å være jevnt og tykt, og på steder der det er svarte prikker, blir blandingen påført med pattingbevegelser. Når masken blir fullstendig, må den forsiktig fjernes. På overflaten av filmen bør forbli trukket ut av porene komedonene.

  Oppskrift 3

  En hjemmelaget maske med sorte prikker med gelatin kan gjøres på grunnlag av melk. En slik gelatinøs maske med aktivert karbon er mer egnet for sensitiv og utsatt for tørr hud. Mengden flytende, gelatin, aktivert karbon og fremgangsmåte for fremstilling i denne utførelsesform er lik den forrige.

  Oppskrift 4

  En annen måte å lage gelatin fra svarte punkter. Rør en spiseskje gelatin i samme mengde melk. Hold den gelatinøse massen til den er homogen på dampbadet, avkjøl og bland med egghvite. Påfør masken i 30 minutter.

  Triksene av utarbeidelsen av masken med svarte prikker med gelatin

  Hvis du ser etter vurderinger av de som klarte å teste masken fra svarte prikker, basert på gelatin og aktivert karbon, kan du finne ordene at det ikke alltid fjernes raskt og enkelt, og tørker noen ganger sakte. Dette skyldes hovedsakelig manglende overholdelse av proporsjoner ved blanding av ingrediensene eller påføring av et for tynt lag av masken.

  Et lite knep - for å lage en gelatinøs maske med aktivert karbon mer elastisk og smidig, legg til noen dråper essensiell olje, en lett fuktighetskrem eller en ferdig ansiktsmaske til vannet etter oppvarming i et vannbad. På grunn av dette er gelatinblandingen jevnt fordelt på huden og tørker ikke ut.

  Før du legger til noe annet enn væske til masken, vent til gelatinen er fullstendig oppløst. Påfør gelatine masker trenger ikke en, men to eller tre lag, unngå området rundt øynene og munnen. Hvis det er rødme på huden eller en tilbaketrukket følelse, må du bruke fuktighetskrem, aloe juice eller et par dråper kamille, mandel, ferskenolje (hvis huden er tørr) eller te-treolje (for hud utsatt for fett) etter bruk av masken. Oljen påføres i 10-15 minutter og fjernes deretter forsiktig med serviett.

  Prinsippet av gelatinemasken

  Gelatin er laget av kollagen og er et ekstrakt av protein - cellematerialet. Derfor renser gelatin fra de svarte flekkene ikke bare, men styrker også huden vår. Rensing av svarte flekker oppstår fordi maskefilmen passer tett til hudoverflaten og trekker ut overflødig fett som tetter porene. Etter vanlig bruk av gelatine masken, vil du legge merke til at ansiktet har blitt merkbart renere, og forstørrede porer har krympet.

  Hvis du bestemmer deg for å lage en maske på basis av juice, så velg den, avhengig av hudtype. Hvis huden din er utsatt for fett, bør juice være appelsin, tomat eller gulrot, og tørr - eple, fersken eller bringebær.

  På grunn av at svarte prikker fjernes på en kontaktløs måte, er huden ikke skadet, og risikoen for rødhet eller betennelse er redusert. Oppsummering det som ble sagt, gelatin fra svarte punkter er en veldig effektiv ting, og det er verdt et forsøk for alle.

  Den svarte gelatinemasken renser huden fra de svarte flekkene, utgjør sin lettelse, mens masken basert på juice eller egghvide bidrar til å bekjempe de forstørrede porene. Hvis du regelmessig bruker en maske med gelatin og aktivert karbon, så:

  • Legg merke til at fet hud har blitt mer matt og glatt;
  • Mengden betennelse og akne har redusert;
  • Porene ble renset ikke bare fra komedoner, men også støv, skitt, som slo seg ned i dem.

  Gelatinemaske Svart maske

  I økende grad, på Internett, kan du se annonser Svart maske. Denne masken, som inkluderer kull, som er dets aktive ingrediens. Etter påføring på huden tørker den, blir til en film, som etter fjerning forblir innholdet i huden porene. Påfør den på den pre-dampede huden.

  Regelmessig bruk av masken fører til rensing av hud av komedoner og reduserer mengden av sebum, akne og akne. Huden blir jevn og stram, fokuset på betennelse er redusert. Virkningen av den svarte masken og gelatin / aktivert karbon masker er den samme som resultatet oppnådd etter bruk. Den eneste forskjellen er at den svarte masken er helt klar til bruk og er alltid godt fjernet, i motsetning til den gelatinøse analogen som er tilberedt hjemme. Hvilket alternativ å gi preferanse - du bestemmer deg.

  Du kan være interessert i: Black Mask - svart ansiktsmaske

  Og likevel - ikke vær grådig og del på sosiale nettverk!
  Dette er den beste takk for oss...

  Flere Artikler Om Typer Acne