Pearlescent papules av glans penis ofte forårsaker angst hos menn, som de ligner manifestasjoner av visse seksuelt overførbare sykdommer. Utdannelsesdata er ikke en patologi, det er normalt hos et stort antall unge menn og krever ingen behandling. Problemet er differensialdiagnosen av perleelementer og smittsomme sykdommer, ledsaget av et karakteristisk papulært utslett.

Pearlescent papules av penis (pearly penile papules, PPP) er små homogene koniske papiller av hudfargen, plassert på kronen av hodet og nakken av penis. Disse formasjonene er dekket med forhuden.

Synonymer: perle ring av penis, perle krone, perlesykdom.

Perle papulære elementer er ikke en manifestasjon av en veneral sykdom, overføres ikke gjennom kjønn, oppstår ikke på grunn av brudd på personhygiene regler. Disse endringene anses som en normal anatomisk og fysiologisk funksjon av penis hos mange menn av reproduktiv alder.

Følgende særskilte tegn er iboende i "perlekjeden", slik at differensialdiagnose med veneriske sykdommer:

parametere

funksjonen

På kronen og nakken av penis, dekket av forhuden av menn som ikke er blitt omskåret

Fargen skiller seg ikke ut fra den omkringliggende sunne huden, noen ganger litt lettere, overflaten er skinnende med en perle skygge

Papulene varierer i homogenitet (nesten alle samme størrelser), ikke fusjonere med hverandre. De kan ordnes i en eller flere rader, bøye seg rundt hodet.

De er angiofibromer (dannelser av bindevev som inneholder enkeltbeholdere)

"Pearl Necklace" penis

Ifølge amerikanske leger er utbredelsen av denne funksjonen blant representanter for det sterkere kjønn fra 8 til 48%. Ofte finnes pearly papules i følgende grupper:

 • Hos menn som ikke er omskåret (fjerning av forhuden) Prosentandelen av pasienter med og uten omskjæring er 12% til 22%. Det ble avslørt at etter fjerning av forhuden, i noen tilfeller regresserte papules.
 • Hos menn med mørk hud

For øyeblikket er ikke etiologien av perlemorformasjoner etablert. Kommunikasjon med seksuelt overførbare sykdommer er refuted. Det er ingen risiko for overføring til seksuell partner. Disse anatomiske egenskapene er rudiments arvet fra menneskelige forfedre. Mange primater har torner på kjønnsorganene. Dette forklarer den klare lokaliseringen av formasjoner på kronen av hodet.

Neoplasmer vises på stedet for okkluderte kanaler i talgkjertlene. Eksponering av smegma som akkumuleres i preputial sekken, forårsaker proliferasjon av epitelceller og dannelse av papiller. Derfor er papulære elementer i menn med omskjæring mindre vanlige.

Utseendet til papules er forbundet med en økning i androgener. Dermed finnes elementer på huden hos ungdom og i perioden med seksuell aktivitet, og etter eldre alder er det en liten nedgang i papirstørrelsenes størrelse.

Det bør ikke være subjektive symptomer i perlesykdom. Noen tegn på betennelse kan oppstå når papillen er traumatisert.

Hvis utseendet på papulært utslett ledsages av ubehag, brennende, smerte, kløe, hevelse eller utslipp av ulike væsker, er det høy risiko for tilstedeværelse av en seksuelt overførbar sykdom.

Pearly papules er ikke en sykdom, så behandling er ikke nødvendig. "Pearl Necklace" er ikke seksuelt overført, påvirker ikke reproduktiv funksjon, er ikke et tegn på sykdommen og har ikke potensial for ondartet transformasjon.

Noen ganger insisterer pasienten på fjerning av formasjoner på grunn av estetiske årsaker. I dette tilfellet er terapien lik den for genitalvorter. Siden medisinsk behandling av papiller er ineffektiv for å kvitte seg med perlekronen, bruk følgende metoder:

 • electrocoagulation;
 • laser fjerning;
 • kryoterapi;
 • kirurgisk excision.

Til tross for den minimale invasiviteten til de presenterte manipulasjonene (unntatt excision), er det en rekke komplikasjoner som legen må advare på forhånd:

 • skade på små fartøy, blødning;
 • tilsetningen av en ikke-spesifikk infeksjon;
 • hevelse;
 • arr, strengninger (med komplisert excision);
 • relapses - endelig fjerning av papiller er mulig med flere økter.

Det er ekstremt farlig å fjerne formasjonen på penis hjemme, samt å bruke behandling med ulike kjemikalier og folkemetoder.

Prognose for en gunstig tilstand for liv, reproduktiv funksjon. Kanskje noen påvirkning på emosjonell sfære - pasienter som er bekymret for utseendet på penis, anbefales det å behandle med bruk av estetisk kirurgi. Laser koagulasjon er teknikken med lavest risiko for gjentakelse.

Pearly papillomas persist gjennom livet, betydelig tilbakegang hos eldre menn. Spesifikke forebyggende tiltak finnes ikke. Det er mulig å redusere risikoen for papiller ved å bruke omskjæring.

Pearly papules på hodet - er det farlig?

På penis av mannen i den øvre delen er hvite knuter. De har ofte feil for tegn på STDs. Deres navn - perle papules på hodet.

De er også forvekslet med kjønnsvorter. Faktisk er perleformasjoner ikke en patologi, de skader ikke en mann. Men noen anser dem en kosmetisk feil.

årsaker til

Perleformasjoner forekommer i ungdomsårene. Ifølge statistikken er en tredjedel av gutta fra 14 til 19 år til stede. 10% er i alderen 20-30 år. På grunn av deres "intime uvitenhet" er hvite humper alarmerende unge menn. De begynner å studere symptomene på seksuelt overførbare sykdommer, uten å vite at vekst ikke tilhører sykdommer i det hele tatt.

Perle ring kan forveksles med en viss slags vorter i første fase av utviklingen.

Det er ingen 100% årsak til vekst. Det er bare antagelser om blokkering av talgkjertlene og sviktet i hormonet.

Grunnlaget for alle gjetningene er slike fakta som:

 • Hvite vekst hos menn med omskjæring er praktisk talt utelukket;
 • forekomsten av formasjoner i ungdomsårene;
 • høye nivåer av hormoner.

Utseende av vekst

Pearlescent papules på penis med ikke mer enn et pinhodet. Lys skygge med en skinnende overflate. De har formen av en kjegle, hver er identisk i volum. Plassert i 3-4 rader rundt omkretsen av hodet.

De fusjonerer ikke sammen, derfor ser de ut som flere utbrudd. Ikke lever ubehag til mannen i form av kløe, ikke bløt. De er skarpe og vanskelige å legge merke til. Deres plassering ligner en ring som løper langs omkretsen av hodet. Av og til funnet helt øverst. Også observert på skrot eller stammen. Dette anses også som normalt.

Eventuelle lesjoner kan begynne å smerte, klø eller frigjøre væske / blod. I tillegg til disse manifestasjonene er de alarmerende symptomene:

 • spontan misfarging av lesjoner;
 • økning i vekst
 • en klump på skrot og testikkel hos menn;
 • pubic klump;
 • plasseringen av papulene på penis på kaotisk måte;
 • en klump på penis;
 • en støt eller tetning på innsiden av låret;
 • Utgivelsen av ostemasse i store mengder;
 • ubehag i utslaget;

Hvis det er slike tegn, må mannen straks kontakte en urolog. En biopsi utføres for å underbygge diagnosen. Slike manipulasjoner finner sted dersom de hvite formasjonene begynner å klø eller frigjøre blod. Bildet viser hvordan penis ser ut som kløeformasjoner.

Å identifisere kjønnspatologien, nok undersøkelse av en urolog. Hvis legen er erfaren og har den nødvendige kunnskapen, kan han lett skille utslaget på sykdomsbakgrunnen fra papulene, som er normen. Forklar også at dette vil be om de neste trinnene.

Behovet for behandling

Papulose er unødvendig å behandle. Nodulære formasjoner av denne typen er ikke farlige. Du kan eliminere dem hvis de forårsaker ubehag i form av en kosmetisk defekt. Mulighetene for kosmetologi er uendelige. Utilgjengelig, de kan bare være i en vanskelig posisjon med penger.

Perlekjede kan elimineres på følgende måter:

 • Laser. Påvirkningen av strålen på knastene, som trengs dypt inn i dekselet. Oppbyggingen koagulerer, mens de tilstøtende områdene ikke påvirkes. Metoden er universell, det er ingen kontraindikasjoner;
 • Electrocoagulation. Dette brenner elektriske knuter. Teknikken er effektiv, men smertefull. Prosedyren med anestesi. Rehabiliteringsperioden er 1 uke. Disse dager krever forsiktig omsorg for penisens hode;
 • Cryodestruction. Fjerning av papiller ved hjelp av flytende nitrogen. Nodulene er frosset og eliminert. Prosedyren er smertefri. Det er en følelse av forkjølelse og følelsesløp av formasjonenes plassering.

Prisen på å fjerne veksten av perle skygge varierer fra 200 til 500 rubler for 1 stk. Dette er dyrt og ubrukelig, gitt at etter en stund vil de oppstå igjen.

Gjenopprettingsperioden varer nesten 7 dager. I stedet for tidligere papiller er det en skare som forsvinner i seg selv. Mens rehabilitering pågår, er det umulig å besøke badstuen, badet. Det anbefales ikke å ligge i et varmt bad, ekskludere fysisk anstrengelse, inkludert seksuelle handlinger. Penis kan ikke fuktes, behandles med antiseptika.

Folkets råd

Behandling med folkemedisiner hjelper ikke alltid med pærepapir. Men for å gjøre dem nesten usynlige er det mulig. Denne prosessen er lang, så du bør ikke vente på en rask effekt.

For å bekjempe formasjonene på penisens hode kan du prøve følgende middel:

 • Ta samme mengde honning og mamma. Den første ingrediensen blir dampet ved å legge til knust mumie. Etter avkjøling av blandingen må du helle i en masse teskje aloe juice og havtorn. Den ferdige salven påføres utslett, igjen i 10 minutter. Deretter vaskes det av, og organene blir behandlet med olivenolje. Behandlingsforløpet er 14 dager.
 • Calendula. Det bekjemper bakterier, lindrer betennelse, hevelse. Noen ganger kan det anbefales å redusere størrelsen på perlepapirene. For å gjøre dette, klargjør infusjonen: 2st. l. 200 ml vann. Dette er den daglige dosen for kremer.

Det er verdt å vite at knastene på pennens hode ikke er en svulst, så dette verktøyet vil ha en minimal effekt. Hvordan behandle hjemme, si også en spesialist. I de fleste tilfeller anbefaler han at han forlater alt som er.

Hva ikke å gjøre

Det er forbudt å vilkårlig prøve å fjerne pærepapir hos menn i perineum. Du kan heller ikke klemme dem, podkovyrivat, klippe. Dette fører nesten alltid til infeksjon, og deretter til en alvorlig inflammatorisk prosess.

! Forebyggende tiltak for å forhindre slike formasjoner på penis, nr.

Fremveksten av perle nodules er ikke forbundet med menneskets intime liv, immunitet, hygiene. Deres tilstedeværelse er normen og anses ikke som et tegn på veneral patologi. Papiller kan forbli på penis hele livet uten å forårsake smerte og ubehag.

Hvis knastene setter en psykologisk barriere i en tenåring, er det ikke forbudt å kvitte seg med dem ved å benytte seg av kirurgiske teknikker. Hvordan fjerne og gjøre det riktig, vil legen fortelle.

konklusjon

Noen menn prøver å kvitte seg med perleringen med stoffer som Imiquimoda eller Podofillina. Disse verktøyene er utformet for å eliminere kjønnsvorter.

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Å bruke dem til å fjerne papiller på kjønnsorganene er uakseptabelt, de er maktfrie i denne prosessen. Disse nodulene krever ikke behandling. I tillegg, etter kirurgi, kommer de igjen i større antall.

Pearly papules: symptomer og behandling

Pearly papules er de viktigste symptomene:

 • Papiller på hodet på penis
 • Papiller på forhuden av penis

Pearly papules - er flere, men små gjennomsiktige eller hvite neoplasmer, lokalisert hovedsakelig på penisens hode. De er godartede, men kan forårsake alvorlig psykisk og kosmetisk ubehag.

De eksakte årsakene til utviklingen av en slik sykdom er for tiden ukjente. Imidlertid har klinikere flere teorier om deres opprinnelse, for eksempel spredning av penisepitelet eller sebaceous kjertel dysfunksjon.

Slike formasjoner dannet på en manns forhuden forårsaker ikke utseende av smerte eller andre ubehagelige opplevelser. Likevel er det flere kliniske tegn som bør være drivkraften for å søke kvalifisert medisinsk hjelp.

Den endelige diagnosen er laget på grunnlag av en fysisk undersøkelse av penis. Ytterligere laboratorie- og instrumentstudier kreves for differensial diagnose.

For å behandle perlepapir er det ofte ikke nødvendig, men hvis pasienten ønsker det, utføres de med minimalt invasive kirurgiske teknikker.

etiologi

De nøyaktige grunnene til at perlemorapulene blir dannet hos menn, er fortsatt ukjente i dag. Ikke desto mindre tror eksperter innen urologi at følgende faktorer kan være predisponerende faktorer:

 • spredning av penisvev, som er et resultat av celleproliferasjon;
 • funksjonsfeil i sebaceous kjertler;
 • blokkering eller hevelse av porene i orgelet som er beskrevet;
 • økt testosteronnivå
 • puberteten hos ungdom.

Det er verdt å merke seg at utseendet på slike formasjoner ikke er forbundet med utilstrekkelig personlig hygiene eller promiskuøs sex. Det er ekstremt sjeldent at slike vekster finnes hos menn som har gjennomgått en "omskjæring" prosedyre.

Fra 10 til 40% av mannlige representanter har en diagnose av pearl-pearl papules. I dette tilfellet lider de fleste menn av et slikt brudd. Hos personer i alderen 15 til 20 år er hyppigheten av forekomst i gjennomsnitt 20% og fra 20 til 30 år - bare 10%.

symptomatologi

Nacreous perle papules i perioden av deres dannelse er preget av en fullstendig mangel på symptomer. Selv etter ferdigstillelse av utdanning, ser ikke trykket sitt ut smerte, kløe eller brennende.

I 80% av tilfellene er de bare lokalisert på hodet eller på forhuden. Dette indikerer at de sjelden vises på penis langs hele lengden.

Slike vekst i utseende ligner liten akne, mens de har samme størrelse og tett til hverandre, og danner dermed et kjede. I tillegg har perlemorapulene følgende egenskaper:

 • farge - kjøtt, hvitaktig eller lysebrun;
 • tallet er individuelt for hver mann (minimumsnummeret kan være 5-6 stykker, og maksimumsnummeret er flere dusin, isolerte enheter ser svært sjelden ut);
 • størrelser - kan variere fra 1-2 millimeter til 5-6 millimeter;
 • glatt og skinnende overflate;
 • myk tekstur;
 • Utgivelsen av hvit væske - dette tegnet uttrykkes i isolerte tilfeller.

Som enhver annen godartet formasjon, kan slike papiller begynne å bløde, vondt eller kløe bare hvis de blir dramatisert. I tillegg er alarmerende symptomer:

 • en skarp forandring i skyggen av svulster;
 • økning i vekst
 • kaotisk plassering på penis;
 • utseendet av en stor mengde ostemassefluidum eller utladning av en annen konsistens;
 • ubehag i knutepunktet.

Hvis ett eller flere av disse symptomene oppstår, bør menn konsultere en urolog så snart som mulig.

diagnostikk

Ved etablering av en korrekt diagnose er det ofte ingen problemer, siden slike papiller har flere kjennetegn. For differensialdiagnosen kan imidlertid det bli nødvendig å gjennomføre følgende diagnostiske tiltak:

 • studerer sykdommens historie
 • innsamling og analyse av livshistorie;
 • nøye undersøkelse og palpasjon av problemområdet;
 • Pasientens detaljerte undersøkelse - for at klinikeren skal få informasjon om det fulle kliniske bildet og alvorlighetsgraden av symptomer når de er til stede;
 • dermatoskopi - prosedyren for disseksjon av papiller ved hjelp av en spesiell enhet som også forstørrer bildet mange ganger (for perle vekst er det et enkelt fartøy som har form av et punkt eller komma);
 • generell klinisk og biokjemisk blodprøve - for å utelukke STDs;
 • PCR-test for humant papillomavirus;
 • biopsi av nodulene for etterfølgende histologisk undersøkelse (under mikroskopisk undersøkelse detekteres fartøy og spredning av fibroblaster med en stellatform).

Slike neoplasmer skal differensieres fra slike manifestasjoner som

behandling

I det overveldende flertall tilfeller utføres fjerning av pærepapir ikke i henhold til doktors vitnesbyrd, men på forespørsel fra pasienten selv. Dette skyldes at menn gir estetisk og psykologisk ubehag.

Å bli kvitt slike vekst gjelder:

 • Laser koagulasjon med karbondioksid - strålen trenger dypt inn i huden og oppvarmer papulat, noe som gjør at den forsvinner. Samtidig forblir sunne hudområder intakte. Denne metoden for behandling har ingen kontraindikasjoner.
 • Elektrokoagulasjon - cauterization av vekst ved hjelp av elektrisk strøm. Denne elimineringsmetoden er effektiv, men det er smertefullt, derfor er det behov for smertestillende bruk. Den postoperative perioden er kort og innebærer omsorg for penisens hode;
 • Kryoterapi - i slike tilfeller fryses papulene med flytende nitrogen, hvoretter de forsvinner alene. Prosedyren er helt smertefri, pasienter kan bare føle seg kald og nummenhet.
 • Regelmessig skalpell - sjelden brukt.
 • Kosmetisk kirurgi.

For å forhindre utvikling av komplikasjoner fra slike kirurgiske prosedyrer, anbefales det å ta Furamag.

Det skal bemerkes at behandlingen er begrenset bare ved de ovennevnte metodene - i dag er det ingen spesielle medisiner for å kvitte seg med slike vekst. Papirer hjemme ved hjelp av folkemidlene er forbudt å eliminere, fordi det kan forårsake forbrenninger i huden og tilhørende komplikasjoner:

 • abscess;
 • blødning;
 • arrdannelse.

Forebygging og prognose

Siden provokatører av det faktum at pære papler dannes på hodet eller forhuden av penis forbli ukjent, er det ingen spesifikke forebyggende tiltak.

Det eneste som anbefales for representanter for den mannlige kjønn i alle aldre, er regelmessig besøk til urologen.

Når det gjelder prognosen, er det gunstig. Slike formasjoner fører ikke til utvikling av komplikasjoner, selv i mangel av terapi, og har også et gunstig kurs, og noen eksperter anser det som en variant av den fysiologiske normen. Hvis pære papler oppstår, bestemmer pasienten seg for å bli kvitt dem eller ikke. Den medisinske indikasjonen for excision er bare utseendet av alarmerende symptomer.

Hvis du tror at du har Pearlescent papules og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan urologen hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnostiske diagnose tjeneste, som velger mulige sykdommer basert på de inntatte symptomene.

Med trening og temperament kan de fleste uten medisin.

Pearlescent papules på hodet

Pearly papules på penisens hode - en variant av normen eller en farlig patologi, som du trenger for å bli kvitt akutt? 30% av den mannlige befolkningen står overfor denne feilen, valgfriheten - for å beholde funksjonen og ikke være sjenert eller eliminere den, ikke la det være et intimt liv.

Hva du trenger å vite

Overflødig og hvitaktig farge på små knuter, som ringer på penisens hode, forårsaker frykt hos ungdom og voksne menn. Men ikke bekymre deg, denne funksjonen, ifølge de fleste hudlege, normen.

Ingen åpenbar grunn til utseendet er ennå blitt fastslått. Hypotesene for dannelsen av perlemorapulver hos menn er vanlige:

 1. Neoplasmer vises som et resultat av blokkering av talgkjertlene i problemområdet. Det er en økning i talgproduksjonen, som kroppen ikke kan klare på egenhånd, lagene av epidermis slutter å puste og som et resultat danner papiller.
 2. Krenkelse av metabolske prosesser. En overflod eller mangel på protein påvirker strukturen av epidermis negativt, og mangelen på karbohydrater fører til en nedgang i kroppens motstand mot ulike negative miljøpåvirkninger.
 3. Hormonal restrukturering på puberteten, hormonell ubalanse. En økning i antall androgener i ungdomslegemer fører til en kraftig økning i smegma. På grunn av dette øker risikoen for infeksjon og irritasjon av huden rundt penishodet.
 4. Avitaminose er også referert til som faktorer som bidrar til utseendet på knuter. Spesielt mangel på retinol og tokokolol, som er nødvendig for normal utvikling av epitelet, påvirker utseendet til ikke bare penis, men også hud i ansikt, hår og negler.
 5. Arvelighet. I 75% av tilfellene overføres anomali fra far til sønn eller en generasjon.
 6. Feil hygiene. I dette tilfellet spilles ikke rollen av katalysatoren av papler ikke bare av smegma som akkumulerer under huden, men også av partikler av kroppens vitale aktivitetsprodukter. I dette tilfellet overfører neoplasmaene seg selv når situasjonen er korrigert.

Egenskaper av papiller

Ofte ser gutter papler i alderen 10-13 år. Men noen ganger utvikler uregelmessigheten først etter 20-25 år, i løpet av intensiv seksuelt liv. Antall knuter endres over tid, de blir mye mindre. Ved alderen 40-45 blir neoplasmer nesten usynlige eller forsvinner helt.

Kone-lignende eller sfæriske små formasjoner, i gjennomsnitt fra 1 til 5 mm, spredt langs kanten av koronar sulcus eller på penisens hode. I tillegg til utseendet på uvanlige små vekst, manifesterer uregelverket seg ikke. Smerter, kløe, hevelse, rødhet, blødning fraværende.

Nodulene overføres ikke av luftbårne eller seksuelle eller innenlandske. En mann hvis penis er innrammet av slike tumorer, er ikke smittsom. Noen eksperter mener at en slik "dekorasjon" gir kvinnen i samleie en enda større glede.

Et karakteristisk trekk ved en kosmetisk defekt fra en sykdom er ensartet utseendet av bobler av samme størrelse, dette er en lesjon av hele omkretsen av penis, noen ganger i flere rader. Derfor er et slikt fenomen ofte kalt perlekjede eller perlekjede.

Noen menn merker disse skinnende boblene på stammen av penis, pubic eller scrotum - disse er ikke Pearlescent papules, men Fordyce granulater. Neoplasmer er representert av sebaceous kjertlene med nedsatt fettutslipp i lagene av epidermis. Ta heller ikke med ubehag, unntatt estetisk.

Hvis du avviger fra beskrivelsen, bør du kontakte din venerolog (dermatolog).

Diagnose av anomali

Pearlescent papules på penis skiller seg fra farlige patologier: kjønnsvorter, sarkomer, gonoré. Mangelen på behandling av slike sykdommer vil føre til uopprettelige konsekvenser for kroppen.

En erfaren dermatolog bestemmer utslagets art under den første undersøkelsen, men for å forhindre en feilaktig diagnose, utfør en liten studie:

 1. Dermoscopy. Målet - for å finne ut hvilken type tumorenes opprinnelse er.
 2. Biopsi av neoplasmer. Histologi vil også vise sannsynligheten for en ondartet knute. I tillegg vil studien bidra til å bestemme løpet av behandlingen.
 3. Mikroskopi av innholdet i papulene. Det er nødvendig å finne ut tilstedeværelsen av ekssudat i knutepunktet: pus, blod og andre væsker.

I tillegg er det tatt generelt blod- og urintester, noen ganger er det nødvendig med en blodprøve for hormoner og en balanse av vitaminer.

Etter at en alvorlig sykdom har blitt diagnostisert, foreskrives et optimalt behandlingsforløp i en individuell situasjon. Perlekjeder behandlinger er tillatt, men ikke nødvendig.

Perlehalskjeder er funnet hos menn som ikke har benyttet seg av prosedyren for omskjæring av forhuden, 2,1% oftere. Omskåret er den eneste relativt effektive måten å unngå feil på.

Hvordan bli kvitt

Siden pearl nodules ikke er farlig for kroppens helse, blir fjerning utført bare på forespørsel fra pasienten.

Noen ganger ty til hormonbehandling og utnevnelse av vitaminkomplekser for å gjenopprette kroppen. Medisiner er foreskrevet av smalprofile leger, velge type stoff og dosering på individuell basis.

Følelsen av ubehag på grunn av at utseendet på penis er forskjellig fra de fleste andre, fører noen ganger til problemer i sengen. På grunn av tetthet, er seksuell funksjon svekket.

Derfor oppstår spørsmålet hvordan man skal behandle en slik anomali hjemme?

Bestefarens oppskrifter

Det finnes ingen medikamenter av konservativ terapi (salve og krem) i farmakologi. Men takket være populært råd, er mange hjemmelagde oppskrifter som lover å bli kvitt "halsbåndet" vanlige.

Oppskrifter av komprimerer, salver som bruker slike komponenter er populære:

 • vegetabilske og essensielle oljer;
 • medisinske planter;
 • avfallsprodukter fra insekter og dyr.

Det er ikke pålidelig bevis på at slike midler førte til et vellykket resultat. Behandling med folkemidlene er en lang prosess som krever en mann med maksimalt ansvar for sin egen helse.

For eksempel fører en salve på grunnlag av honning, mummie og havtorn olje, tatt i like store deler, i henhold til dem som har opplevd stoffet, til en reduksjon i tumormengden. Behandlingsforløpet, som er 2 uker, bør gjentas 3-4 ganger etter en stund.

Siden noen estere og andre komponenter av selvfremstilte preparater ofte fører til en allergisk reaksjon og jevn hudforbrenning, bør bruken av dem avtales med hudlege.

I intet tilfelle bør du prøve å fjerne knuterne selv: det er forbudt å klemme, stikke og kutte dem på grunn av mulig traumer og mulig infeksjon.

Bruk av antifungale stoffer eller bruk av antivirale legemidler er også upraktisk - det vil ikke være noen effekt, og selvbehandling vil føre til komplikasjoner.

Moderne hjelp

Hvordan å fjerne "kjede" kjenner sikkert kirurgen. Det er flere måter å bli kvitt uønskede perler, hver har noen spesielle funksjoner.

Det beste alternativet er bestemt etter at pasienten har fullført en full undersøkelse og utelukker kontraindikasjoner til operasjonen.

 1. Laser terapi. Fordampning av knastene eller delene av laserstrålen krever ingen anestesi. Prisen på en slik prosedyre varierer i området fra 200 til 600 rubler for eliminering av en enhet. Kontraindisert i nærvær av kreft.
 2. Fjerning med flytende nitrogen. Kryoterapi er populær, effekten av kulde på neoplasmen har nesten ingen bivirkninger. Kostnaden for et gjennomsnitt på 9000 rubler for eliminering av bobler.
 3. Electrocoagulation. Ved hjelp av en elektrode blir hver papul brent ut, og hvis det er resterende elementer, blir de eliminert manuelt. Metoden, ifølge vurderinger, menn, smertefull, men billig - fra 150 rubler for hver knute.

Fortsatt brukt fjerning av svulster med en skalpell, denne metoden er den mest smertefulle og krever en lang rehabiliteringsperiode.

Prosedyren foregår innen en time, krever ikke sykehusopphold. Gjenopprettingsperioden er 10 dager. Seksuell hvile og regelmessig behandling av det berørte området med antiseptika er indikert på dette tidspunktet. I tillegg foreskriver forsterkende legemidler og vitaminkomplekser.

Som et resultat, vil bare mindre spor av knuter være igjen etter bare 2 uker etter operasjonen.

Tilbaketrukket er sannsynlig i 65% av tilfellene, forebyggende tiltak for å forhindre at det ikke er etablert.

konklusjon

Den sunne utseendet på penis spiller en viktig rolle for en mann. Papules rundt hodet gir ikke smertefulle opplevelser, påvirker ikke brukerens eller partnerens helse, men hver tredje mann prøver å kvitte seg med feilen.

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Det er viktig å forstå at det er umulig å takle problemet selv. Helse skal overlates til fagfolk! Derfor, når det oppstår en defekt, er det bedre å kontakte en hudlege eller en kosmetolog.

Pearlescent (perle) papules på hodet av penis hos menn.

Små hvite "pimples" under hodet av penis, som omgir hodet, kalles pearlescent papules. Pearly papules eller som de kalles: perle papules, perlemor ring av penis. Disse er ikke store, kegleformede, smertefrie knuter med en briljant matt overflate som ligner perler som ligger på kronen av penishodet. Papirene belegger vanligvis bunnen av penisens hode i en ring, i en eller to rader. Svært ofte er pearly papules forvirret med penile vorter eller vorter. Til forskjell fra perlepapir kan kondylomer danne seg i regionen av de ytre kjønnsorganene, rundt anus og forårsake ubehagelige og smertefulle opplevelser. Menn som merker seg i deres penisperle ring, begynner å bekymre seg, selv om alt er mye lettere enn det kan virke.

Se også:

Årsakene til dannelsen av perlepapir.

Den nøyaktige årsaken til dannelsen av papiller er ennå ikke bestemt. Det er hypoteser om at deres dannelse påvirkes av hevelse eller blokkering av sebaceous kjertler og porer i glanspenis, men denne erklæringen forblir en hypotese. Det er også en oppfatning at deres utdanning er knyttet til puberteten. Under hvilken det er et økt nivå av androgener og økt sekresjon av smegma, noe som irriterer epitelet av glanspenis. Det er derfor observert at hos menn som er blitt omskjært, forekommer prosentandelen av papiller lavere enn hos menn som ikke er blitt omskåret.

Ifølge den allment aksepterte oppfatning av eksperter, er pærepapuler av penis en variant av normen hos menn og er ikke en hudsykdom.

Ifølge ulike rapporter er utseendet på en perle ring hos unge menn 30%. Pearlescent papules er helt ufarlige for helse og forårsaker ingen komplikasjoner, så vel som papler overføres ikke under samleie og er en kosmetisk defekt. De er godartede svulster og vises ikke igjen etter behandling, selv om det er sjeldne unntak. Oftest forekommer de hos unge gutter, og i alderen 17-18 år kan de helt oppløses, men hvis den nacreous ringen av penis ikke er forsvunnet, er det ingen grunn til panikk. Dette er bare en kosmetisk defekt og vil ikke påvirke helsen og helsen til partneren din under seksuelt liv.

Behandling av penne i nacreous papiller.

Det er verdt å merke seg at denne "kosmetiske feilen" ikke forårsaker komplikasjoner hos menn, derfor ved legemlige undersøkelser betaler ikke legene nok oppmerksomhet til perlepapir. Beslutningen om behandling av papiller er laget av pasienten. For behandling er det nok å konsultere urolog eller skjønnhetspleie.

Blant behandlingsmetodene som brukes:

 • laser karbon koagulasjon med karbondioksid;
 • elektrokoagulasjon med skraping;
 • kryoterapi;
 • kosmetisk kirurgi.

Jeg vil gjerne merke igjen en gang at når man observerer en pearly papule i en mann, bør man ikke få panikk. De er helt trygge, bærer ingen skade og regnes som normen hos menn. Deres utseende påvirkes ikke av det mannlige kjønnslivet eller personlig hygiene.

Vil bare si at det for øyeblikket ikke er blitt utviklet medisinske behandlingsmetoder, og bare en lege vil bidra til å kvitte seg med papiller.

Ikke prøv å behandle perle papules hjemme, for ikke å bære infeksjonen og ikke få en alvorlig sykdom.

Pearlescent Papules

Svært ofte er menn bekymret for utseendet på deres penis, hvor perlemorapulene dannes, eller, som de ofte kalles, perlekapsler. På egenhånd utgjør ikke papules på hodet noen fare og skade for brukeren, men har bare en kosmetisk defekt. Papulene ser ut som små formasjoner, som ligner papillomer. Denne ulempen ligger som regel nær penisens hode, girdling den og lukker den i en sirkel. Pearlescent papules på hodet gir ikke helseskader, utgjør ikke en farefare og blir ikke seksuelt overført.

Et perlekjede på penisens hode finnes i nesten halvparten av mannens befolkning. Det er vanligst hos menn med uomskåret forhud.

årsaker til

I moderne forhold har det hittil ikke vært mulig å fastslå årsakene til utseendet på denne kosmetiske mangelen, men eksperter er delt inn i to mulige alternativer:

 1. Papules er en konsekvens av utvidelsen av epitelvev, celleproliferasjon;
 2. Papules på hodet hos menn vises som følge av feil i sebaceous kjertlene.

Hvis vi ser på statistikken, er papulene i 40% av mennene funnet i 7,1 prosent av menn som er omskåret og 32,9 prosent av "uomskåret". Dette faktum antyder at utseendet på papules påvirkes av sirkulasjon. Saken er at sekresjonen stadig slippes ut fra penis, det seminalvæske som akkumuleres på den uomskårne penis under laget av epitelet, noe som fører til veksten av celler.

Symptomer på utvikling

Penispener i penis utvikles asymptomatisk. De representerer en liten helvetesild hodevævsproliferasjon av vev, som har en klumpete base. For å berøre papillene er harde, kan størrelsen nå flere millimeter, vises tett til hverandre. Overflaten har en briljant matt farge som ser ut som en liten perle. Vanligvis vokser papirene i en ring, vanligvis i flere rader. Eieren av en hudfeil kan ikke engang merke dette fenomenet. Hvis du også vender deg til statistikk, observeres den raske veksten av papuler under puberteten, når en tenåring har hyppig sekresjon av kjertlene i penis. Etter puberteten, i en alder av 25, er utslettene betydelig redusert.

diagnostikk

Nacreous papiller hos menn krever bare diagnose for å kunne identifisere dem nøyaktig og eliminere sannsynligheten for å utvikle andre seksuelt overførbare sykdommer. Som regel utfører en spesialist kun en ekstern undersøkelse. Legen daler til dype analyser svært sjeldent.

Hvilke sykdommer ligner lilla papiller:

 • Genitalvorter, papillom - plasseringen av papillomhodene på et skarpt bein, i spredt form (og ikke i rader, som papiller). Utslett har forskjellige størrelser
 • Kostagiozny mollusk er en koppevirus sykdom. Skiller seg fra papiller ved at det har et traktformet inntrykk. Det kan også påvirke slimhinner. Samtidig, når du presser på et slikt utslett, kan det oppstå en ostemasse.

Hva er pearly papules i penis?

Pearlescent papules av penis - små hvite knuter, ringer på penisens hode i 1 rad eller i noen få (3-4). Perlepapir blir ofte forvekslet med utslett som oppstår i seksuelt overførbare sykdommer. For eksempel, kjønnsvorter (kjønnsvorter). I virkeligheten er perlemorapulene regnet som en slags norm, de gjør ikke mer skade enn kosmetisk ubehag.

Søk etter ytterligere informasjon i databaser:

Gå til søkeresultatene >>>

Uten å gå inn i en gruppe av seksuelt overførbare sykdommer (de som overføres gjennom seksuell kontakt), kan perlepapler ikke overføres til en partner i ferd med sex. Det er viktig å vite at å slette dem hjemme er uakseptabelt. Pearly papules aldri kløe, ikke produsere blod eller annen form for væske av hvilken som helst farge. Men hvis disse symptomene blir observert, er det fornuftig å konsultere en lege for å bekrefte eller nekte tilstedeværelse av en seksuelt overførbar sykdom.

Hvis papulene har en enkelt- eller gruppeplassering i begynnelsen av seksuelt organ eller i pungenregionen, har disse strukturene ingenting å gjøre med papulene. Mest sannsynlig er disse de såkalte Fordyce granulatene - sebaceous kjertler som vises på overflaten av huden. De betraktes også som en variant av normen, det kreves ingen ekstra manipulasjoner for eliminering.

Hvilken informasjon skal være bevæpnet?

Hyppigheten av forekomst av perlepapir ligger i området 8,0-48,0%.

Studier utført på dette emnet har vist at perlemorepapulene av penisens hode forekommer mest i "uomskåret" (penishodet med bevaret forhuden) mannlige representanter i forhold til "omskåret": henholdsvis 22% / 12%. Innbyrdes avhengighet med rasemessig tilknytning ble avslørt (det forekommer ofte i representanter for Negroid-rase enn i kaukasiere), hvorav 21% er "omskåret" og "uomskåret" - 44%.

Geografiske forskjeller påvirker ikke utseendet på perlepapir. Aldersgruppen er 20-40 år, selv om dette ikke er bevist av vitenskapen. Det er tilfeller i medisin når papiller dukket opp hos ungdommer 12-14 år.

Årsaken til at perle papiller koloniserer penisens hode er uklart. Det er forslag om at årsaken er puffiness og blokkering av sebaceous kjertler og porer på hodet av penis, men denne versjonen er bare en teori. Det er også kjent at et slikt fenomen ikke har noen forbindelse med seksuell aktivitet eller manglende overholdelse av regler for personlig hygiene.

På mange menns penis er perlemorskjertlene knapt skille under huden, de kan bare oppdages ved nøye undersøkelse. Mange vet aldri om tilstedeværelsen av perlemorapulver på hodet på penis på grunn av deres mikroskopiske størrelse.

Hvordan avviker noder fra andre hudpatologier som stikker ut på penis?

Papir av penisens hode - en situasjon som ikke er utenfor normen. Men noen pasienter er bekymret for arten av slike utslett, så de fleste av dem bestemmer seg fortsatt for å gå til en hudlege for å fjerne mistanke om karsykdommer. Ofte er perlepapir rundt penisens hode forvirret med vorter forårsaket av humant papillomavirusinfeksjon, ekstremt sjelden - med molluskum smittsom.

Pearlescent kjertler skal skilles fra en annen type utslett. I motsetning til knuter, er kjønnsvorter av forskjellige størrelser, de er preget av mykhet og tynt bein. Ekstremt sjeldne smittsomme bløtdyr populerer koronale sulcus. Størrelsen på utslett i mollusk er ikke den samme; navlestrengningen i senteret er karakteristisk; ved å trykke på den kan du skille osteinnholdet.

Hva er pearly nodules eksternt?

Perlepapir som omgir penisens hode, ser ut som små knuter av samme størrelse, kjøttfarget, briljant matte, tett anbrakt hverandre på rad som en ring som kranser hodet (perlemorring). Det er ekstremt sjeldent for papiller å kolonisere hodet på penis. Pearlescent papules på penis har ingen bivirkninger, med levetiden fortsetter. Men med alderen kan de allerede bli vurdert ikke så klart.

Hvordan blir pearl papules diagnostisert?

For å identifisere avviket er det ikke nødvendig med ekstra manipulasjoner. Undersøkelse av en urolog for disse formål er ganske nok. En urolog som har erfaring med å diagnostisere pærepapir, vil lett skille utslaget av en fysiologisk natur fra andre patologier, inkludert virussykdommer (condylomas, Fordyce granulater, molluscum contagiosum).

Pearlescent papules av hodet er godt skilt av dermatoskopi med sitt unike utseende.

For å underbygge diagnosen, utfør en biopsi av dermis eller direkte noder. Biopsi av penis nodules inneholder uttalt mikroskopiske tegn. I prosessen med mikroskopi avslører et stort antall utvidede kar med tynne vegger med celler av fibroblaster med proliferasjon, representert som stjerner eller med et stort antall kjerner. Av og til finnes en opphopning av fibrøst vev på hudtilskuddene.

Hvordan behandle perle papules?

Uten å markere visse kliniske tegn, kan pearly papules på penis behandles verken terapeutisk eller ved kirurgi (hvis de ikke forårsaker ulempe).

Selv om kirurgisk behandling av pære papler kan utføres. Den produseres utelukkende på forespørsel fra en mann, for å eliminere en kosmetisk hudfeil, hvis han blir et problem for å lede et fullverdig samfunnsliv, samtidig som han reduserer selvtillit. Behandling ved kirurgi:

 • laser koagulasjon;
 • elektrokoagulasjon og curettage;
 • kryoterapi;
 • kosmetisk kirurgi.

Forbedringer i laserterapi-teknologien gjør det mulig å anvende fraksjonell ablativ behandling.

Det er viktig å vurdere at den endelige beslutningen om å kurere knutepunktene ved kirurgi, kun er gjort av pasienten.

Pearl papules forårsaker ikke helseproblemer. Derfor kan de ikke slettes. Det er absolutt kontraindisert å fjerne dem selv, da du kan forårsake uopprettelig skade på kroppen din.

I dag er det ikke laget et eneste verktøy som mest effektivt kan behandle pærepapir på penis.

Men dette faktum gir ikke grunn til ikke å kurere dem i det hele tatt. Du kan ty til tradisjonell medisin.

Imidlertid er det ganske vanskelig (nesten umulig) å fjerne penisens pearly papules ved hjelp av folkemetoder. En oppskrift er kjent som nudler kan gjøres mindre synlige. Salven har en kortsiktig effekt, så behandlingen må gjentas fra tid til annen.

Ingredienser: mumi (pulver eller tabletter), honning, aloe juice, havtornolje.

Å forberede sammensetningen av blandet mamma og honning. For å gjøre dette, varme honningen (50 g) med et vannbad til en væskekonsistens. Legg 1 g mamma til den (5 knuste tabletter). Blandingen omrøres godt og svakt avkjølt. Etter kjøling av komposisjonen, legg til en skje med juice, klemmet fra bladene av aloe. Bland og hell i den forberedte flasken. Oppbevares på et kjølig sted.

For å forberede saften, blir blader tatt fra planten over 3 år gammel. Det bør ta blader fra bunnen, de er de mest kjøttfulle. Før de brukes, vikler de dem i pergament og holder dem i kjøleskapet i tre dager i grønnsaksseksjonen.

Den ferdige salve gnides på utbruddsområdet og forlates i 10 minutter. Deretter vaskes produktet og i stedet blir de berørte områdene smurt med havtornolje i 10 minutter. Ovennevnte oljer er blottet med et papirserviett. 15 prosedyrer er nok for 1 kurs.

Hvordan hindre utviklingen av perle noder?

Det er umulig å advare. Imidlertid i penis uten forhuden er de sjeldne (12%), mens i "uomskårne" menn, er antall tilfeller 22%.

Pearly papules hos menn - en sykdom eller kosmetisk defekt?

Små kroppshyller rundt penisens hode er ofte grunnen til å vende seg til en urolog. Menn anser pære papler et tegn på en seksuelt overførbar sykdom. Er dette sant, og i hvilket tilfelle trenger du virkelig å besøke en lege?

Hva er perle papules?

Pearlescent (perle) papules er knuter som ikke har hulrom inni og stiger over overflaten av huden. De har en konisk form og en diameter på ikke mer enn 3 mm. Overflaten deres er glatt med en strålende fargetone, som de ble kalt perle.

Til berøring er papulene helt smertefrie, når de trykkes, er det ingen utslipp fra dem. De ligger på undersiden av penisens hode, som om de dekker den med en ring i en eller to rader. I noen tilfeller dannes de på selve hodet.

Perle papiller vises i 10 - 45% av mennene. Det avhenger av etablerte nasjonale og religiøse tradisjoner - menn som gjennomgår omskjæring, har utslett mye sjeldnere.

På bildepearl papules på hodet av penis.

Hvorfor vises

Legene kan bare gjette om årsakene til utslett. Det er flere meninger:

 1. En av dem er det intensive arbeidet til talgkjertlene og deres blokkering. En delvis bekreftelse på denne versjonen er det sjeldne utseendet av papiller hos menn med beskjære ark av forhuden.
 2. En annen teori om dannelse av papiller hos middelaldrende menn er celleproliferasjon. Deres forbedrede reproduksjon forårsaker så ufarlig vekst av epitelet. Utseendet på papiller er helt uavhengig av seksualitetens orden eller utilstrekkelig hygiene.
 3. Hos ungdom er perlekapsler forbundet med hormonell forandring og frigivelse av smegma-sebum, blandet med fuktighet og døde celler av overflatelaget av huden. Den dannes i store mengder i løpet av den største seksuelle aktiviteten.

Kosmetisk defekt eller sykdom?

Pearly papules på penis er ikke bare manifestert av noen symptomer. Noen ganger er de ikke synlige for det blotte øye, og de er bare funnet når man prøver. En mann blir redd vurderer papules et tegn på en kjertel sykdom. Hvilke smittsomme sykdommer skiller dem med?

Utslett tilsvarende lokalisering er mulig med primær syfilis, kjønnsvorter og molluskum contagiosum. Spesialist nok vanlig undersøkelse for å skille perlepapulen fra manifestasjonene av disse sykdommene.

Syfilomer (primære syfilitiske sår) har en lys rød farge, overskrider størrelsen på en papule og avviger fra den i utseende. De har milde kanter, en jevn bunn, under hvilken forseglingen er håndgripelig. De er lokalisert ikke bare på penisens hode, men også på andre deler.

Genitalvorter er et resultat av infeksjon med papillomaviruset. De skiller seg fra papiller ved lokalisering. De befinner seg ikke bare på hodet selv og rundt det, men også ved bunnen av penis, på brystet, i nærheten av anus og på slimhinnen i urineren.

Det er mulig å skille kondylom fra papler og utseende. Det er en hudvekst festet til overflaten av huden med et tynt bein.

Molluscum contagiosum har heller ikke så tydelig lokalisering som perlepapir. Sfæriske formasjoner med en hul i midten kan helles på kjønnsorganene, på pubis, skinker og indre lår. Når du klikker fra formasjonene, vises cheesy innhold.

I så fall se en lege?

Faktisk kan pearly papules bare betraktes som en kosmetisk defekt.

Men dette betyr ikke at du bør overse symptomene som kan oppstå sammen med papulene:

 • kløe og brennende følelse i kjønnsområdet;
 • patologisk utslipp med en dårlig lukt;
 • smerte i området av papules;
 • problemer under sex

diagnostikk

For diagnosen er nok til å gjennomføre en primær undersøkelse. Noen ganger, for å avklare det, utføres histologisk undersøkelse av papiller.

Kjennetegn ved papules:

 • dilaterte tynnveggede hudbeholdere;
 • tilstedeværelsen av multi-kjerne fibroblaster eller stjerner
 • økt mengde bindevev.

Pearly papules overføres ikke gjennom seksuell kontakt.

Er det nødvendig å behandle

Hvis en mann ikke bryr seg om tilstedeværelsen på medlemmet av papulene, er det ikke nødvendig med behandling. For de som er bekymret for seksuelt organs "unattractive" utseende, tilbyr legene flere måter å fjerne papiller på:

 • kryoterapi - effekten på papiller med flytende nitrogen;
 • moxibustion elektrisk strøm;
 • laser koagulasjon;
 • kosmetisk kirurgi.

Noen dager etter cauterization dannes en skare i stedet for papulene, som ikke bør berøres, den skal skille seg fra seg selv.

Metoder for tradisjonell medisin for behandling av pærepapir gjelder ikke på grunn av deres ineffektivitet. Hvis utslett ikke forårsaker fysisk og moralsk ubehag, er det bedre å ikke berøre dem, da de ikke kommer til skade.
På videoen om hvilke nacreous papules er på penis:

Flere Artikler Om Typer Acne