Fet hud vil ikke forårsake noen problemer hvis du skikkelig og jevnlig tar vare på det. Dessuten, med skikkelig omsorg, holder fet hud ung og frisk ut, mye lenger enn tørr hud. Hos personer med fet hud begynner rynker senere. Men i ungdommen, i perioden med hormonell justering av kroppen, blir den oljeaktige huden ofte manifestert av en uttalt fettete glans, forstørrede porer, komedoner og pustulære elementer kan vises på den. Ofte, ikke bare ansiktets hud, men også hodet, brystet, ryggen, er forskjellig i økt fettinnhold. Ca 10% av eierne av fet hud, fortsetter slike problemer etter 30 år.

Oljeskinn er en av de fire varianter av normen (tørr, normal og kombinasjonshud er også mulig). Hvis hudfettinnholdet blir patologisk, er det seboré (når ikke bare produksjonen av talg er økt, men også dens kvalitative sammensetning endres: innholdet av umettede fettsyrer er ikke nok, dets bakteriedrepende egenskaper reduseres). Hvis det oppstår regelmessige utbrudd på grunn av seboré, er dette en akne sykdom.

Hudfett og hormoner

For fet hud er preget av økt aktivitet av talgkjertlene, som i stor grad reguleres av kjønnshormoner. Dette skyldes at i ungdommen, i perioden med det høyeste nivået av kjønnshormoner, er huden mer fet. Ved alderdom reduseres både hormonnivået og fet hud. Sebaceous kjertler reagerer på endringer i hormon nivåer i alle mennesker, men graden av deres følsomhet i hver person er forskjellig, det er genetisk bestemt. Derfor, med samme nivå av hormoner, vil forskjellige mennesker ha forskjellig hudfett.

Hos kvinner kan det bli markert endringer i hudfettinnholdet avhengig av menstruasjonsfasen, under graviditet.

komedoner

Et av problemene som er karakteristisk for fet hud, er utseendet til komedoner. Disse kan være "svarte flekker", som blokkerer kanalene i talgkjertlene - svarte komedoner (åpne komedoner). Og "hvite pimples", i motsetning til pustulære elementer som ikke er ledsaget av inflammatoriske fenomener (rødhet), er hvite komedoner (lukkede komoneser, milia).

Komedoner er forårsaket av blokkering av sebaceous kirtelkanalen. Det antas at fargen på svart komedo skyldes "smuss" som kom inn i det utenfor. Dette er ikke tilfelle, støv og andre eksterne forurensninger spiller ikke en viktig rolle. Den svarte fargen gis den av produktene med fettoksidasjon av talg og cellerester som er inneholdt i den, skrelt fra veggene i sebaceous kirtelkanalen, som inneholder et mørkt pigment - melanin. Fargen på den hvite komedonen skyldes fargen på sebumet i den. Siden det i dette tilfellet ikke kommer i kontakt med atmosfærisk oksygen, oksiderer det ikke og beholder sin lyse farge.

Kosmetiske prosedyrer for fet hud

Beauticians bruker ulike effekter for å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene, rensing og smalere huden porene, utjevne huden:

 • Ultralydrengjøring av ansiktet (ultralydsskalling) renser huden effektivt fra forskjellige former for urenheter, slipper det kåtlagret av epidermis. Ultralyd peeling påvirker bare stratum corneum i huden, handlingen er mild, ikke traumatisk.
 • Overfladisk kjemisk peeling gjør det mulig å gjøre et grovt overfladisk kåt lag av huden mer subtilt, fjern den grå fargen som den gir til huden, smal porene og returner huden et nytt utseende.
 • Median peelings (Pro Anthox, gul peeling) fjerner det kåte laget av huden helt, påvirker de dypere lagene av epidermis. Bruk av median peels lar deg fjerne alder flekker og arr (ofte gjenstår etter akne), utjevne hudens lindring og eliminere fine rynker.
 • Bio-cybernetisk terapi Beautytek Premium lar deg normalisere funksjonen til talgkjertlene, forbedre lokal metabolisme, forbedre fjerning av skadelige stoffer fra huden og akselerere prosessene for utvinning.
 • LPG-ansiktsmassasje gjør det mulig å takle puffiness, forbedrer blodsirkulasjonen i huden.
 • Bio-revitalisering. Fet hud kan lider av dehydrering. Selvfølgelig er dette problemet mindre typisk for det enn for tørr hud, men oljeaktig dehydrert ansiktshud er ikke så sjelden. Gjennomføringsprosedyrer for injeksjon og laser biorevitalisering kan med hell løse det.
 • Mesoterapi lar deg levere vitaminer, sporstoffer og medisinske stoffer direkte til problemområdet.
 • Natura Bisse og Dermalogica skjønnhetsbehandlinger med linjer for fet hud gir omfattende personlig pleie.

Hjemmehjelp for fet hud

Rensing. For fet hud er det nødvendig å rengjøre det 2-3 ganger om dagen med geler eller skum for vasking. Det anbefales ikke å bruke vanlig eller antibakteriell såpe - den tørker huden, aktiverer aktiviteten til talgkjertlene og kan føre til økt betennelse. I vaskeprosessen er det ikke nødvendig å skynde seg - gelen eller skumet virker ikke umiddelbart, du må forsiktig og jevnt gni dem inn i huden i sirkulære bevegelser i ca 2-3 minutter.

Vann. Det anbefales ikke å bruke varmt og varmt vann hele tiden, da dette fører til hudens aton, utvidelse av porene. Skyll ansiktet ditt bedre med kaldt vann eller tørk det med et isstykke. Kontrasterende velfarger huden.

Alkohol. Uten en lege anbefaling, bør du ikke bruke alkoholbaserte produkter. Kosmetiske selskaper produserer en tilstrekkelig mengde lotioner, geler og andre rensemidler for fet hud som ikke inneholder alkoholer.

Kremer og geler. Du bør ikke bruke fettkrem (et unntak kan være, kanskje bare den kommende turen i 30 graders frost). I daglig pleie for fet hud bør du bruke spesielle "lette" kremer for fet hud eller hydrogeler. De lar deg fukte huden uten å øke fettinnholdet. Det er ønskelig at de inkluderer essensielle fettsyrer (borageolje av typisk, svart currant, oslinnika rik på y-linolensyre), samt fettsyrer av omega-3-familien (rapsfrøolje, hvetekimfrø og avokadoolje). Planteekstrakter av astringent og antiseptisk virkning (kalamus, bjørk, heksehasel, eukalyptus, gran, sedertre, burdock etc.) er også nyttige.

Ikke-kausal kosmetikk. Alle midler til omsorg for fet hud bør være ikke-komedogene (komedogenicitet - egenskapen til et stoff for å fremme utseende av komedoner, for å blokkere kanalene i talgkjertlene). Mange stoffer tilsatt kosmetikk som fortykningsmidler, fargestoffer, fuktighetskremer, kan ha komedogene egenskaper. Hvis huden er utsatt for utseende av comedoner på den, bør du bruke kosmetikk merket "non-comedogenic". Selv om tilstedeværelsen av et slikt inskripsjon ikke garanterer dets fullstendige mangel på komedogene egenskaper, da det er en individuell følsomhet for stoffets komedogene karakter, er det ikke-komedogent fordi man kan være comedogen for en annen.

Peeling. Hvis det ikke er noen mulighet til å utføre regelmessig profesjonell overflate kjemisk peeling, anbefales det å regelmessig utføre lett mekanisk peeling av fet hud hjemme. Til dette formål kan du bruke en myk børste eller skrubbe. Hvor intens den mekaniske effekten, hvor følsom huden er, er avhengig av hvor uttalt slitegenskapene til skrubbingen er, hyppigheten av peeling er valgt. Som regel er det nok 1-2 ganger i uken. Du bør ikke peeling for ofte - det vil føre til tørking ut av huden, redusere barrierefunksjonen, øke aktiviteten til talgkjertlene. Du kan ikke skrelle på betent hud.

Diet. Spise krydder og krydret krydder, et stort antall søte og fete matvarer, alkoholholdige drikkevarer, sjokolade, kaffe anbefales ikke. Disse produktene kan ha en stimulerende effekt på hudens sebaceous kjertler.

Stress. For mange mennesker skjer økt aktivitet av sebaceous kjertler under påvirkning av stress. I slike tilfeller kan du, før "planlagt" stress, for eksempel før eksamen, ta beroligende midler. Bedre grønnsaker hvis de er av opprinnelse, skal begynne resepsjonen på forhånd, omtrent en uke før arrangementet.

Oljeskinn av kroppen

Hudområder med økt aktivitet i talgkjertlene finnes også på kroppen. Dette er vanligvis huden på brystet og ryggen. Anbefalinger for pleie av disse områdene er nesten det samme som for fet hud. Som et profylaktisk middel kan du bruke bad med salt eller skum, andre midler som inneholder planteekstrakter med desinfeksjon, beroligende, antiinflammatoriske, astringerende egenskaper som normaliserer sekretjonen av talgkjertlene. Det kan være ekstrakter av heksehassel, blåbær, bjørk, kamille, salvie, druer, calendula, eikebark, trillebølg, St. John's wort, etc.

Ved pustulære elementer i disse kroppsdelene, så vel som på ansiktet, bør de behandles med antibakterielle midler. Dette vil forhindre at bakteriene sprer seg, og fremskynder helingsprosessen.

Det viktige punktet i dette tilfellet er riktig utvalg av undertøy og klær: i kunstige vev, huden "puster ikke", i forhold med høy luftfuktighet blir det kåtlag av epidermis løsere, dets barrierefunksjon reduseres. Forutsetninger er opprettet for aktivering av mikrober som forårsaker pustulære sykdommer.

Typer av ansiktshud: fet hud

Vi fortsetter serien på diagnosen av huden. I det siste innlegget snakket vi om 10 trinn med kompetent diagnose. Og i dette innlegget vil vi beskrive i detalj om fet hud: dens tegn, typer, forhold, fordeler og ulemper.

Tegn på fet hud

Tykkelse - fet hud er tykk, tett, grov, preget.

Porene er forstørrede og store, tydelige synlige.

Komedoner - det er lukkede og åpne komedoner, ofte betennelser, hypodermer, zhirovichki miliums.

Fargen er gråaktig, gulaktig, huden er blek, det er ingen rødme, fordi blodsirkulasjonen er langsom.

Fet hud kalles også seborrheic og er ofte arvelig. Hvis alle i familien din har fet hud, ikke bli overrasket over hvor den kom fra.

Typer av fet hud

Olje seborrheisk hud er delt inn i to hovedundertyper og en bakhold. De varierer i sammensetningen av hud sebum.

Flytende seboré. Umettede fettsyrer dominerer i sammensetningen av sebum. Huden er fettete, skinnende, som en smørret pannekake. Porene er store, men grunne og tomme. Fett flyter fritt fra porene uten å tette dem. Det er ingen tilstoppede porer og hypodermer på denne typen.

Tykk seboré. Sammensetningen av talg domineres av mettede fettsyrer. De tetter tett porene og skaper trengsel, svarte flekker og hypodermer. Komedoner og betennelser i alle striper føler seg veldig komfortable på slik hud og blomstre i full farge. Huden er tykk, grov. Ofte er det matt og passer nesten ikke.

Seborrhea blandet. Ha en spesielt heldig seboré blandet. Fettete pannekake, svarte flekker, hypoderm og betennelse - alt på en person.

Oljeskinntilstand

Alle typer oljeaktig hud kan være i flere tilstander.

 • Broken epidermal barriere. Tørr hud, overfølsomhet, ubehag, brennende, kløe, irritasjon, røde flekker vises på fet hud. Fet hud med en ødelagt barriere ser ut og føles som tørr. Og dette forvirrer oss helt, vi begynner å behandle huden feil og vi ødelegger alt helt.

Unntak! Flytende seboré kan ikke ha en ødelagt epidermal barriere. Det er så mange av de rette essensielle fettsyrene at lipidlaget ganske enkelt ikke kan kollapse, de støtter kontinuerlig det og lapper opp hullene.

Dehydrering. Ja, fet hud kan være dehydrert. Enkelt. Hud elastisitet minker, flabhet, tetthet, rynker og bretter vises. Dehydrering kan overvinne noen form for seboré. Fordi dehydrering er mangel på fuktighet, ikke fett. Les mer i dette innlegget.

Acne. Hvis betennelse stadig opptrer på fet hud, blir det et problem med oljeaktig tilstand. Men fet hud er ikke alltid et problem.

Det er viktig å forstå forskjellen mellom hudtype og tilstand.

 • Fet hud (seborrhea) er en type.
 • Tykk, flytende, blandet - disse er undertyper.
 • Og dehydrering og brudd på epidermal barrieren er hudforhold.
 • hudtype - permanent, endres sjelden, vanligvis med alder;
 • hudtilstand - midlertidig.

Ulemper med fet hud

 • Overdreven greasiness, stadig strålende ansikt.
 • Tette porer.
 • Svarte punkter.
 • Betennelse.
 • Akne, akne.

De fleste problemene med fet hud - alvorlig akne, vi nå ikke tar i betraktning - løses med velvalgt pleie. Les mer i dette innlegget.

Plusser fet hud

Med alle ulempene har fet hud et klart pluss - det er mer motstandsdyktig mot miljøets påvirkning, det blir eldre senere, rynker og bretter vises mye langsommere.

Hovedtegnene på fet hud er tykke, tykke og grove, porene er forstørrede, fargen er gulaktig, det er ingen rødme, det er komedoner, svarte flekker og ofte utslett.

Oljeskinn kalles også seborré og er tykk, tynn og blandet.

Fet hud kan være i forskjellige midlertidige tilstander - dehydrert, med en ødelagt epidermal barriere og akne.

Og hvordan å skikkelig ta vare på fet hud, les i et eget innlegg.

Eventuelle spørsmål? Spør i kommentarene.

I neste innlegg vil vi snakke om tørr hud. Oppgrader din kosmetiske leseferdighet, vær hos oss og vær vakker.

Fet hud

Fet hud (sebaceous, seborrheic, humpete, porøs, fet, hud med hypersal funksjon) er et vanlig problem blant ungdom og personer under 30 år. Oljeskinn karakteriseres hovedsakelig av overskytende talg, som produseres i talgkjertlene. Personer med denne typen hud kan ha poreforstørrelse eller betennelse i hårsekkene, et skinnende ansikt. Hud med hypersalamisk funksjon krever riktig behandling, ellers kan akne (akne) og andre betennelsesprosesser forekomme.

Områder med økt fett er: panne, nese, hake, rygg, skuldre og bryst. Sebaceous glands er svært viktig for mennesker og er ansvarlig for mange prosesser i kroppen. Sebum beskytter huden mot ytre påvirkninger og består av lipidderivater. Sammensetningen og utskillelsen av talg endres i ulike perioder av livet. Syntetisert hudfett blandes med sekreter fra svettekjertlene og skaper et overflatelag. Det beskytter huden mot for mye fuktighet, skadelige eksterne faktorer, myker, har en antibakteriell effekt, transporterer vitamin E til de øvre lagene i epidermis. Hudlipider har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper, er involvert i fjerning av noen xenobiotika (giftstoffer, skadelige stoffer) fra kroppen.

Årsaker til fet hud

- Hormoner påvirker produksjonen av fett i talgkjertlene:
I den andre fasen av menstruasjonssyklusen har kvinner økt mengde utsatt sebum. Dette skyldes hormonell bakgrunn.
Fet hud er mer vanlig hos menn, uansett alder. Dette skyldes overvekt av testosteron i kroppen, som er ansvarlig for produksjon av talg.
Problemet med økt fettighet i huden finnes ofte hos unge kvinner, jenter, ungdom, spesielt over 12 år. Dette problemet oppstår på grunn av puberteten. Det er preget av overdreven aktivitet av talgkjertlene.

- Miljøfaktorer, stress (spesielt kronisk), sigarettrøyk, luftforurensning har innflytelse.

- UV forverrer fet hudproblemer. Solens stråler tørker og tykker stratum corneum, som forhindrer frigjøring av talg og akne (akne, akne).

- Feil diett, å spise store mengder stekt, fet, krydret øker fettigheten av huden.

- Ikke-overholdelse av hygiene (regelmessig vask om morgenen er nødvendig, behandling av hudområder som er utsatt for greasiness) fører til økt fettinnhold og hudbetennelse.

- En økning i omgivelsestemperatur øker sebumsekresjonen.

- Mengden av sebum som utskilles, avhenger også av kroppsarealet. Det største antallet sebaceous kjertler er plassert på ansikt, bryst og torso.

- Bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet, oljeaktig eller oljeaktig, forverrer hudproblemer.

- Immunsystemet forårsaker fett, siden huden er et beskyttende lag. Hvis immunforløpene forstyrres, kan det oppstå et symptom på økt fet hud.

Sykdommer som det kan oppstå fet hud symptomer på

Diabetes mellitus. Et av symptomene kan være fet hud og betennelsesreaksjoner. Dette skyldes det faktum at sykdommen er polysystemisk (påvirker alle organer og systemer).

Kvinner med nedsatt ernæring (kakeksi, asthenisk kroppstype). Næringsstoffer er nødvendige for syntese av homoner. Hvis kvinnen, på grunn av kosthold eller dårlig ernæring, mister dem, er det ikke nok byggemateriale for de kvinnelige kjønnshormonene, og mennene begynner å dominere i kroppen. I dette tilfellet er fet hud definert som et symptom på økte nivåer av mannlige hormoner.

Fedme (menn og kvinner overnæring). Huden blir fett som følge av underernæring, overdreven svette.

Hormonale ubalanser hos kvinner kan være assosiert med ovarie dysfunksjon, abrupt abstinensjon av prevensjonsmidler, tumorer av reproduktive organer (reproduksjonssystemet som har funksjon av reproduksjon) ved overgangsalder, og så videre. Som følge av dette øker nivået av mannlige kjønnshormoner, og det er et karakteristisk symptom på fet hud, utseendet på bart hår, grov røst, en uregelmessig menstruasjonssyklus og svette. Hvis du ikke går til legen, kan du utvikle infertilitet, ondartede svulster, irreversible endringer i utseende. Det anbefales å konsultere en endokrinolog, symptomatisk behandling utføres av en kosmetolog.

Hyperandrogenisme hos menn er et høyt innhold av mannlige kjønnshormoner. Ofte kan denne komplikasjonen bli observert hos menn som er profesjonelt involvert i kroppsbygging eller i idrettsutøvere, siden de ofte bruker kjemisk syntetisert testosteron for å bygge muskler. Men det er tilfeller av genetisk følsomhet for et slikt fenomen, med alder vil syntesen av hormoner redusere og alt kommer tilbake til det normale. Behandling er knyttet til eliminering av symptomer. Konsultasjon med en endokrinolog, en kosmetolog, en valeolog, en ernæringsfysiolog i noen tilfeller en psykiater (aggressivitet, sjalusi, opptatthet med utseende), en sexolog (sterkt seksuelt ønske, diskriminerende seksuelle forbindelser, rask utløsning) er nødvendig

Hypertrichose (økt hårhet) hos kvinner og menn er en sykdom, i noen tilfeller forbundet med produksjon av kjønnshormoner, og kan ledsages av fet hud.

Leversykdommer (hepatitt, fettdegenerasjon av leveren) - leveren er ansvarlig for slike funksjoner som eliminering av toksiner og overskytende hormoner og andre stoffer i kroppen. Ved funksjonsfeil i dette orgelet, kan et symptom på fet hud i pannen og nasolabial-foldene observeres.

Når skal jeg se en lege?

Som et resultat av økt oljeighet i huden, kan inflammatoriske sykdommer utvikle seg, siden sebum er avlsmiljøet for bakterier. Hvis du finner slike problemer, bør du umiddelbart kontakte lege. Med dette kan du forhindre økt arrdannelse i vev, utvikling av septiske hudsykdommer, infeksjon i kroppen, og unngå mange kroniske sykdommer (som sår hals, rennende nese, nedsatt immunitet). Bakterien Staphylococcus aureus, Streptococcus og Propionobacterium er hovedsakelig involvert i inflammatoriske prosesser assosiert med økt fettighet i huden. Infeksjonen kan spre seg til andre deler av kroppen eller andre mennesker. Hvis du ikke behandler den smittsomme prosessen, kan det være dødelig. Døden kommer som regel fra den generelle forgiftningen eller sepsis. Derfor er det viktig å kontakte en spesialist i tide.

Seborrheic fett dermatitt er en inflammatorisk hudsykdom som er preget av oljete, skumle lesjoner av rødt (friskt utslett) eller hvittgrå (tørt, gammelt) i hodebunnen, hår og ansiktsvekstlinjer, bretter rundt nesen og ørene, brystet, underarmene underarms), i lysken. Det er nødvendig å få samråd med kozhvenerologen eller kosmetologen.

Akne - Akne er en vanlig hudsykdom som forårsaker akne i ansiktet, brystet og ryggen. Dette skjer når hudporer blir tilstoppet med fete, døde hudceller og bakterier. Det er nødvendig å ha en behandling av en kosmetolog, med store skader på huden - konsultasjon av en kohvenerolog, ernæringsfysiolog, endokrinolog.

Carbuncle (eller furuncle) er en dypere hudlesjon, som noen ganger påvirker det subkutane fettlaget. Årsaken er en smittsom prosess i hårsekkelen, pus (abscess) akkumulerer ved siden av håret. Dette er direkte relatert til fet hud. Ved sebaceouskjertelens feilfunksjon, blir en overskytende mengde fett utskilt, og deretter blir en infeksjon tilsatt. Nødvendig behandling hos kirurgen, ytterligere konsultasjon av endokrinologen, hudfenolog.

Nekrose - vevnekrose på grunn av dypere penetrasjon av infeksjonen.

Fet hudbehandling

Fet hudbehandling bør være omfattende. Det er nødvendig å identifisere og eliminere årsaken, og deretter symptomene på sykdommen. Behandling av synlige tegn uten dypere undersøkelser vil bare gi midlertidige resultater. Ofte bruker eksperter en integrert tilnærming til å løse dette problemet, som inkluderer undersøkelser (analyse av hormonnivåer, blodsukker, generelle tester som karakteriserer den somatiske tilstanden, avslørende patogen flora), studerer den genetiske predisponering og livets historie (kostvaner, vaner). Behandlingen kombinerer salongprosedyrer, maskinvareteknikk og farmakoterapi.

Narkotikabehandling av fet hud

For å redusere den fete huden, kan du foreskrive stoffer som inneholder følgende komponenter:

 • Laktoferrin er et protein med antimikrobielle og antioksidantegenskaper. En gunstig effekt på balansen i immunforsvaret.
 • Adapalen er et derivat av vitamin A, forhindrer utseendet av komedoner, reduserer betennelse. Effektiv kombinasjon med antibiotika for behandling av betent hud.
 • Benzoylperoksid - brønnskall, fornyer huden, forhindrer reproduksjon av patogen flora.
 • Azaleinsyre - lindrer betennelse, reduserer veksten av bakterier, eksfolierer.
 • Sink - en sterk keratolytisk (oppløses keratinisert epidermis)
 • Kobber - regulerer sebum sekresjon.
 • Svovel - påvirker sebaceous kjertlene og undertrykker deres sekresjon.
 • Isotretinoid - syntetiseres i små mengder i menneskekroppen, hemmer sebumproduksjon, lyser (oppløses) stratum corneum.
 • Bakteriociner og pyocyaniner er metabolske produkter av bakterier (escherichia, enterococcus, streptococcus, pseudomonads) dyrket på et sterilt miljø. Forbedre immunforsvaret til huden, bidra til rask regenerering.
 • D-Panthenol - øker styrken av kollagen i huden, normaliserer cellulær metabolisme. Det er nødvendig å gjenopprette huden etter irriterende prosedyrer, for eksempel peeling.
 • Vitamin B6 - er involvert i metabolisme av proteiner (f.eks. Laktoferrin) og umettede fettsyrer. En gunstig effekt på funksjonen av det nervøse, hematopoietiske og immunsystemet.
 • Vitamin PP - en positiv effekt på stoffskiftet og normal funksjon av huden.
 • Mineralsink - en positiv effekt på immunsystemet. Sink beskytter immunceller fra skadelige effekter av frie radikaler og aktiverer kroppens forsvarsmekanismer, og er avgjørende for sunn hud.
 • Andre legemidler som har gunstige effekter på huden: Selen, Coenzyme Q10, Nikotinsyre (vitamin PP), folsyre, Vitamin E, Vitamin C.

Hormonbehandling for å eliminere fet hud:

Forberedelser for overgangsalder hos kvinner - Vero-Danazol, Divina, Finland, Divisek, Indivina, Klimodien, Livial.
Med andre brudd på hormonell bakgrunn: prevensjonsmidler med anti-androgene effekter - Yarin, Jess, Janine, Belara.

Antibiotisk behandling for fet hud er ikke foreskrevet! For å forhindre akne, er det bedre å bruke lokale antiseptiske og eksfolierende midler. Antibiotika dreper hudens nyttige flora, motstand kan oppstå og i akutte tilfeller (for eksempel akne og andre betennelser) vil de ikke være effektive.

Oljeskinnbehandling med urter

Urter inneholder flavonoider, tanniner, saponiner, kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer. Urteekstrakter brukes ofte i kosmetikk, da de er preget av et bredt spekter av handling. Disse stoffene stimulerer cellevekst, akselererer DNA-syntese, virker som antioksidanter og forsinker aldring.

 • Kamille ekstrakt renser, mykner. Fungerer lokalt, har anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt. Gjenoppretter hudens elastisitet og glatthet.
 • Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende effekt.
 • Calendula officinalis har en helbredende, regenerativ effekt på skadet hud.
 • Eik- eller bjørkebark har antiseptiske og tanniske egenskaper.
 • Violett tricolor ekstrakt renser, påvirker metabolismen og hjelper til med å fjerne skadelige stoffer som akkumuleres i kroppen.
 • Grønn teekstrakt har antioksidantegenskaper og reduserer effekten av frie radikaler på huden.
 • Et ekstrakt fra en løvetannrot forbedrer kroppens forsvar. Støtter riktig funksjon av leveren, galleblæren, nyrene. Hjelper med utskillelse av metabolske produkter, som er nyttig for huden.

I tillegg til daglig hjemmebehandling krever fet hud ytterligere behandling. Det er utnevnt av en hudlege eller kosmetolog. De viktigste metodene for å behandle fet hud er:

Apparatprosedyrer for fet hud:

 • Laserbiostimulering er en lasereksponeringsprosedyre som forårsaker fotokjemiske forandringer i huden. Prosedyren glatter, fornyer og regenererer huden, forbedrer dens elastisitet og farge;
 • Microdermabrasion - strømmen av de minste partiklene som smerter pulveret smertefritt (diamantpulver, aluminiumoksyd, etc.) anbefales å fjerne rynker, forstørrede porer, smalere og reduserer strekkmerker;
 • Iontophoresis - mikrostrømmer, som ved hjelp av spesielle dyser passerer gjennom huden. Dette øker blodstrømmen, forbedrer ernæring og mikrosirkulasjon. Effekten av behandlingen er regenerering av huden, en dypere inntrenging av næringsstoffer inn i den.
 • Kavitasjonsklinging (ultralyd) - er en sjokkbølge som gir en jevn rensing av huden. Ultralyd rensing av ansiktet fjerner overskytende sebum fra porene i hårsekkene, rydder den kåte huden;
 • Ultralydsfonophorese - spesifikke mekaniske vibrasjoner som har en massasjeeffekt, ødelegger fibrøst vev, lymfatisk drenering (fjerner overflødig væske). Behandling forhindrer fett blokkering av hårsekk, reduserer hudutslett og lokale irritasjonssymptomer.
 • Darsonvalisering er en pulserende høyfrekvent strøm som føres til huden ved hjelp av vakuumelektroder. Tørker huden, forbedrer ernæring og vevregenerering.

Kosmetiske prosedyrer for fet hud

 • Scrubs (midal, aprikos, salt, leire, plast og så videre) - en pedagogisk metode for utjevning og rensing av huden.
 • Peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre, etc.) reduserer pH i huden, som har en bakteriostatisk effekt. Regulerer sebum sekresjon og reduserer hudfettighet;
 • Masker (leire, leire, basert på alger) - desinfiserer, helbreder, beroliger huden, fjern overskytende talg.
 • Manuell ansiktsrengjøring er den mest mekaniske og traumatiske metoden for å rengjøre hudporer. Det anbefales å utføre en slik rengjøring bare i kosmetologistasjonene.

Forebygging av oljede hudsykdommer

1. Når du velger kosmetikk, betyr preferanse:
- lavt lipidinnhold
- med antibakteriell og antiseptisk sammensetning (alkohol er ikke mer enn 10%.),
- Hypoallergenic (nøytrale smaker eller bedre luktfri),
- inneholder naturlige planteekstrakter.
- Hvis dette ikke er en spesialisert sertifisert butikk der du er sikker, er det bedre å velge mindre populære, ikke dyre merkevarer av kosmetikk. De har færre feil. Gjør ditt valg til fordel for den innenlandske produsenten. De i produksjonen av kosmetikk bruker ofte våre breddeplanter, som er mindre allergifremkallende.

2. Bruk en enkel peeling eller ansiktsrensing en gang i uken.
3. Hele året bruker UVA og UVB solkrem.
4. Gå til badstuen.
5. Ikke misbruk hverdagen sminke, gi huden din en oksygenforsyning. Skyll alltid sminke over natten.
6. Bruk flaskevann til å vaske ansiktet ditt. Du bør ikke vaske ansiktet med såpe og vann, en rensegel for fet hud er bedre egnet.
7. Unngå kontakt med hender. Skitne hender bærer bakterier.

Fet hud

Oljeskinn - Løs og skinnende hud som ser ut som sitronskall, preges av overskudd av talg. Fet hud blir ofte preget av ungdom og ungdom, med alder, selv meget fet hud blir normal, dette skyldes de naturlige aldersrelaterte forandringene i kroppen. Utvilsomt har en slik hud fordeler - det er uvanlig for utseendet på tidlige rynker, det krever ikke konstant næring med kremer, som det er tilfellet med tørr hud, men en betydelig ulempe er selvsagt dens overdrevne glans, forstørrede porer og det er utsatt for utseende av komedoner, pustulære formasjoner av ulike etiologier. Områdene med høyt fettinnhold vil være nesen, pannen, skuldrene, ryggen, haken, brystet.

Årsaker til fet hud

 1. Arvelighet: Sebaceous kjertler i alle mennesker reagerer likevel på frigjøring av hormoner, men sensitiviteten til alle vil være annerledes. Følsomhet er avhengig av genetikken, og selv på samme hormonnivå vil den oljeaktige huden være forskjellig hos mennesker. I dette tilfellet er ingenting annet enn den rette omsorg og forsone gjenværende.
 2. Hormoner. De påvirker produksjonen av fett i talgkjertlene. Den andre fasen av menstruasjonssyklusen hos kvinner er preget av økt produksjon av subkutant fett. Denne tilstanden skyldes hormonell bakgrunn. På grunn av overvekt av testosteron i kroppen, blir det ofte funnet fet hud blant menn. På grunn av puberteten er problemet med fet hud hovedsakelig funnet blant unge kvinner, jenter, gutter. I dette tilfellet kan du snakke om overdreven aktivitet av talgkjertlene.
 3. Forstyrrelser i kostholdet: overflødig fett, stekt, krydret, sur, søt, krydret mat. Kaffe, brus, rike produkter og mattørr vil også være skadelige i store mengder. Påvirker staten og mangelen på vitaminer, mineraler. Det er nødvendig å utelukke fastfood, spise mindre fet og søtt. Produkter som bokhvete, kli, frukt, fettfattig yoghurt har en meget god effekt på huden.
 4. Miljøfaktorer som tobakkrøyk, stress, forurenset luft har også en negativ effekt på hudtilstanden.
 5. Økte omgivelsestemperaturer stimulerer talgproduksjonen.
 6. Ultrafiolett bestråling: tørker og tykker det kåte laget av huden, sebum kommer ut mer problematisk, vises akne og akne.
 7. Ikke-overholdelse av hygiene: Det er viktig å vaske hver dag om morgenen og behandle hudområder som er utsatt for økt fettighet.
 8. Bruk av substandard kosmetikk. En oljeaktig eller oljeaktig base av slike produkter kan bare ytterligere forverre hudtilstanden.
 9. Immunsystemet nedsatt: huden er et beskyttende lag, hvis det oppstår forstyrrelser i immunforløpene, så er sannsynligheten stor at huden ikke lenger vil takle sin hovedfunksjon, vil begynne å produsere for mye sebum.
 10. Krenkelser av indre organer: bukspyttkjertelen, tarmene, skjoldbruskkjertelen. I dette tilfellet er det viktig å eliminere årsaken og gi huden pålitelig vare.
 11. Passion for aktive rensemidler som inneholder alkohol. Når du behandler fet hud, er det også viktig å ikke overdrive det. Kontinuerlig bruk av alkoholholdige stoffer vil bare forverre problemet. Huden kan reagere aggressivt mot hard avfetting og begynner å produsere talg intensivt.
 12. Hyppig peeling. Mekanisk rensing av ansiktet gir et raskt og merkbart resultat, men ofte begynner kvinner bare å misbruke dette verktøyet. Som et resultat oppstår betennelse på grunn av mikrotraumor i epidermis og sekresjon av talg i forstørret skala.
 13. Økt luftfuktighet eller industrilokaler.
 14. Langvarig stress, irritabilitet, konstant tretthet. Nerveendringer kan stimulere talgproduksjon. Disse faktorene må unngås.
 15. Krenkelser av sentralnervesystemet, psykisk lidelse. En spesialist trenger hjelp.
 16. Hyperandrogenisme hos menn. Mannlige hormoner er inneholdt i økte mengder. Du kan ofte se blant menn som er profesjonelt engasjert i bodybuilding. Men et slikt brudd oppstår og av en naturlig grunn. Behandlingen skyldes eliminering av symptomer.
 17. Vegetativ dystoni.
 18. Klimaks.
 19. Graviditet.
 20. Sykdommer baking
 21. Diabetes mellitus.
 22. Hypertrichosis kan være ledsaget av fet hud.
 23. Vektig.
 24. Ovarie sykdommer som øker produksjonen av mannlige hormoner.
 25. Langsiktig bruk av visse stoffer, kroniske smittsomme sykdommer. Det er viktig å følge instruksjonene til alle medisiner som må tas.

Årsakene til fet hud, som vi ser fra denne listen, kan ikke bare være kosmetiske, men også medisinske.

Kjennetegn på fet hud

Grunnlaget for fet hud er det naturlig tykke laget av epidermis og det forbedrede arbeidet i talgkjertlene. En aktiv og konstant frigjøring av sebum tetter porene, og danner dermed en svart flekk, betennelse eller akne.

Prosessen med å fortykke det øvre laget stimulerer fettsyrer, noe som fører til kompresjon av porene og deres ekspansjon, og en stor mengde fuktighet fører til hevelse langs kantene.

På grunn av blokkering av porene blir huden puste mer komplisert, den naturlige prosessen med peeling og rensing er forstyrret. Bakterier som kommer inn i deres naturlige habitat, forårsaker utvikling av alle typer betennelser. Alle disse feilene forstørrer porene enda mer. Oljeskinn er dekket med en fettfilm, den er dårlig forsynt med blod.

Funksjoner av fet hudpleie

For fet hud er det viktigste å rense den ved hjelp av spesialverktøy som normaliserer aktiviteten til talgkjertlene. Også viktig vil være å forbedre hudimmuniteten for å motstå infeksjoner og andre sykdommer. Såpe eller en spesiell gel vil være egnet for rensing, mens vannet ikke skal være for hardt. Etter rengjøring kan du også skylle ansiktet ditt med kaldt vann med tilsetning av sitron eller eddik.

Veldig nyttig for fet hud komprimerer eller dampbad. Fuktighetsgivende og nærende krem ​​vil bidra til å se frisk ut. Flere ganger i uken kan du lage rensende og nærende masker.

Ikke glem at også fet hud ikke kan bli avfettet. Det er bedre å bruke enda oftere, men myke og sparsomme midler.

Du kan ikke også selvstendig og veldig ofte klemme akne, akne på ansiktet. Dette bør gjøres av en spesialist.

Olje Hudbehandlinger

Behandling for fet hud bør være komplett og omfattende. Det er viktig i første fase av behandlingen å identifisere årsaken til fet hud og eliminere det, hvis det er mulig. Ved feilaktig bruk, bruk av kosmetikk av lav kvalitet, defekt og usunn ernæring, vil årsakene til fet hud være åpenbar. For å bli kvitt problemet, vil det være nok å bli kvitt de faktorene som provoserer det.

Ved bruk av kun ekstern terapi, som er rettet mot å eliminere manifestasjonen av sykdommen, vil det ikke være mulig å oppnå et stabilt resultat. Spesialister bruker vanligvis en kombinasjon av forskjellige teknikker, noe som gjør det mulig å oppnå det mest effektive resultatet.

Riktig ernæring

For å forbedre tilstanden til huden, uansett hvilken faktor som provoserte fet hud, vil riktig ernæring være et viktig punkt. I kostholdet må du inkludere maksimal mengde frukt og grønnsaker, selvfølgelig, i mangel av allergi mot dem. Rent vann er også en svært viktig del av behandlingsregimet.

Alle skadelige matvarer fra kostholdet bør elimineres eller i det minste minimeres. Å spise deler av havregryn om morgenen er gunstig for hudens helse.

Hjemmebehandling

Generelt, behandling av fet hud hjemme er ineffektiv. Først av alt, selvfølgelig, trenger du å konsultere med en hudlege, kosmetolog og andre spesialister. Sannsynligvis må du endre kostholdet, spesielt omsorg, men uansett prosedyrene, er det alltid generelle anbefalinger, som for eksempel å vaske med vann i rommet, tørke ansiktet med rensende lotioner.

Effektiv i tilfelle av fet hud og termisk vann, tillater de ikke bare forfriskning på en varm sommerdag, men gir også en mulighet til å eliminere rikelig sekresjon av talg. I dette tilfellet vil effekten av fuktighetskrem, fjerning av rødhet og fjerning av oljeaktig glans bli merkbar.

Behandling av fet hud i kosmetikk

Behandling i salongen fet hud krever utvikling av et individuelt program, vanligvis foreskrevet en rekke prosedyrer. Effektiv i tilfelle av fet hud, slike teknikker:

 • massasje;
 • Krem for fet hud;
 • Bruk av spesielle masker;
 • kryoterapi;
 • Flytende nitrogen;
 • arsonvalisasjon;
 • Dampbad;
 • Mekanisk rengjøring;
 • fordamping;
 • Dyp hudrensing;
 • Make-up fjerning med bakteriedrepende preparater.

Mer om hver prosedyre:

 1. Massasje for fet hud virker på det veldig dypt, noe som oppnås ved et ganske sterkt trykk. Dette øker blodsirkulasjonen og forbedrer hudernæring. Sekretasjonen av talgkjertlene er aktivert, muskeltonen øker. Vanligvis utført på talkum, i hytta før prosedyren, må huden rengjøres. Varighet av økten er 5-6 minutter, det vil ta om lag 20 prosedyrer, som fortrinnsvis gjentas periodisk.
 2. Krem for fet hud: kosmetologen vil velge en spesiell fuktighetskrem som passer for en bestemt hudtype. Antagelsen om at det ikke er nødvendig å fukte den allerede fet hud er feil. Bare trenger å velge riktig fuktighetsgivende komponent. Tykk og fett krem ​​vil ikke fungere, de foretrukne alternativene er hypoallergene med en lett tekstur. I sammensetningen bør det være vitaminer, oljer, kollagen.
 3. Masker for fet hud - en ekte finne, de er mer enn passende i dette tilfellet. Oftest er det en blanding basert på hyaluronsyre, som inkluderer antimikrobielle og antiinflammatoriske komponenter.
 4. Is tørker godt og toner fet hud, så kryoterapi er så populær i behandlingen av fet hud. For denne typen hud, tørker en kosmetisk person etter vask om morgenen, gir en god kosmetisk effekt.
 5. Flytende nitrogen er preget av høy terapeutisk effekt. Det kan forårsake både ødeleggelse og død av vev (for eksempel de berørte områdene med akne), og bidrar også til innsnevring av blodårene, forbedrer hudfarge og tone i ansiktet.
 6. Darsonvalisering: Ved hjelp av virkningen av vekslende strømmer av forskjellig frekvens eliminerer fet hud, blir akne herdet, ansiktet blir yngre og strammer. Huden får et sunt og friskt utseende, strammer.
 7. Dampbad er en av de rimeligste, men samtidig effektive måtene å rense huden på. Steam forbedrer blodsirkulasjonen, huden blir myk og glatt, porene åpnes og rengjøres av smuss, huden blir sunn, fargen forbedrer seg. Varigheten av slike prosedyrer er 8-10 minutter, og for fet hud utføres de omtrent 2 ganger i måneden.
 8. Mekanisk rengjøring er spesielt indikert for fet hud med tette porer. Ved hjelp av mekanisk rensing av ansiktet fjernes det toppkornede lag og overskytende sekresjon av talgkirtlene. Dette er den mest grundige av alle rengjøringsmetoder, men det gir det ønskede resultatet, selv om det regnes som litt utdatert.
 9. Fordampning: ozon har en antibakteriell effekt, aktiverer metabolske prosesser i huden. Dette renser porene og forbedrer blodsirkulasjonen. Prosedyren kan utføres ved bruk av infusjoner og urter, som har en ytterligere positiv effekt.
 10. Dyp rensing av fet hud bør utføres minst en gang i uken, optimalt - to ganger. Det beste verktøyet for dette vil være peeling. Kåte hudflak, som ikke fjernes under normal rensing, kan inneholde smuss som tetter porene enda mer.
 11. Det er veldig viktig å rense huden skikkelig og systematisk. Dette er en obligatorisk prosedyre før noen av de kosmetiske inngrepene og bare som en daglig pleie.

Fet hud

Oljeskinn er en type hud forårsaket av overdreven aktivitet av sebaceous kjertler og preget av grov tekstur, usunn farger og glans. Eiere av fet hud står overfor forstørrede porer, comedoner, sebaceous kjertel cyster, akne, seborrhea manifestasjoner. Fet hud krever økt oppmerksomhet til eksisterende problemer, et bestemt kosthold, riktig hjemme og profesjonell omsorg (rensing, masker, peeling, mesoterapi) og riktig utvalg av kosmetikk. For å klargjøre årsakene til fet hud, konsulter en kosmetolog, en hudlege, og en endokrinolog.

Fet hud

Oljeskinn er en av varianter av problematisk hud, preget av økt greasiness og skinnende utseende. Avhengig av sekretorisk aktivitet av talgkjertlene i kosmetologi og dermatologi, er det vanlig å skille mellom 4 typer hud: normal, tørr, oljeaktig, kombinert (blandet). Det skal bemerkes at i seg selv er hver hudtype en variant av normen og kan ikke betraktes som en sykdom. Imidlertid har forskjellige hudtyper sine egne egenskaper, fordeler og ulemper, og krever derfor en differensiert tilnærming til seg selv. Vanligvis endres hudtype med alder; I tillegg kan konstant bruk av ulike kosmetikk og sminke skape et falskt inntrykk om hudens sanne egenskaper. Fet hud i ansiktet er en av de vanligste typene og er mer utsatt for utseendet på ulike dermatologiske problemer. Det er derfor fet hud trenger spesiell daglig hygienisk og kompetent profesjonell omsorg.

Årsaker til fet hud

Oftest forekommer oljeaktig hud i ungdom og ung alder, og i en alder av 25-30 endres den til en annen type (vanligvis en kombinasjon). Bare 5-8% av menneskene forblir eiere av fet hud for livet. Den umiddelbare årsaken til fet hud er det økte arbeidet i talgkjertlene, som igjen kan skyldes arvelige egenskaper, hormonelle ubalanser, forstyrrelser i mage-tarmkanalen, dårlig ernæring, feil hudpleie.

Tilstedeværelsen av fet hud kan forhåndsbestemmes genetisk - i dette tilfellet endres ikke hudtype med alder. I en slik situasjon bør hovedinnsatsen rettes mot å sikre riktig daglig pleie og et rasjonelt utvalg av kosmetikk. Årsakene til den endokrine rekkefølgen er hovedsakelig forbundet med puberteten, hvor mengden testosteron øker, noe som bidrar til en økning i størrelsen på talgkjertlene og en økning i produksjonen av talg. Andre hormoner, som adrenalin, påvirker også funksjonen til talgkjertlene, hvor nivået i blodet stiger hos personer som opplever stress. Hos kvinner kan økt fet hud oppstå ved langvarig eller ukontrollert inntak av hormonelle prevensjonsmidler, polycystisk ovarie, sjeldnere under graviditet eller overgangsalder. Fet hud i kombinasjon med den generelle tørrheten i huden er karakteristisk for hypothyroidisme.

Blant de ernæringsmessige årsakene som bidrar til utseendet på fet hud, bør fremheves misbruk av fete eller krydrede matvarer, samt melprodukter, søtsaker, junk food, karbonatiserte drikker, alkohol. Ofte lider folk med fet hud av sykdommer i mage-tarmkanalen (cholecystitis, kolitt, forstoppelse, etc.). Et langt opphold og arbeid i forurenset og støvete rom har sin negative rolle på tilstanden av huden.

En typisk feil hos eierne av fet hud er overdreven aktiv og aggressiv rensing av huden ved hjelp av alkoholholdige kosmetikk og skrubber. Regelmessig avfetting av problemområder med tonics og lotions fører bare til forverring av problemet: Som respons på fjerning av overflate lipidlaget, reagerer epidermis ved å øke sekresjonen av kjertelsekretjoner. Hyppig mekanisk rensing og peeling av ansiktet forårsaker epidermale mikrotraumas og intensiv produksjon av talg. Bruken av uegnet kremer og hudpleieprodukter kan også forverre problemet med økt fettighet i huden.

Kjennetegn på fet hud

Ofte er oljeaktig hud lokalisert i området av den såkalte T-sonen, inkludert pannen, nesen og haken. Eksternt ser oljeaktig hud ut skinnende, oljeaktig, ryddig, tykk og grov, ofte med ujevn overflate, kjedelig farge og gråaktig fargetone. Make-up er dårlig for fet hud; grunnkrem og pulver fjerner bare oljeaktig glans for en stund. Områder med problemhud er funnet på kroppen, vanligvis i brystet og ryggen; Oljeskinn på ansikt og kropp er ofte kombinert med fet hår.

Utilstrekkelig hudrensing fra overflødig sebum fører til at sebaceøsekresjonen sammen med døde hudflak og støv tetter porene og bidrar til sin traktlignende ekspansjon. Ofte, oljeaktig porøs hud ser ut som appelsinskall. I tillegg til overdreven glans og forstørrede porer, er fet hud utsatt for dannelsen av komedoner (svarte plugg i åpningene til talgkjertlene) og milier (whiteheads), forekomsten av akne. Det er mer merkbart vaskulært retikulum (telangiektasi). Dersom, mot bakgrunnen av økt talgproduksjon, også dets kvalitative sammensetning endres, oppstår en patologisk tilstand som seboré.

Til tross for alle ulempene med fet hud har den visse fordeler. Så det holder fuktighet bedre, og derfor er det mer beskyttet og mindre følsomt for effekten av ulike ugunstige værforhold (vind, sollys, lave temperaturer). På grunn av dette er denne hudtypen mindre utsatt for fotoaldering, beholder sin elastisitet lenger, og aldersrelaterte rynker vises hos eiere av fet hud senere enn hos kvinner med andre hudtyper.

Hvis betennelse fortsetter på fet hud i lang tid, bør du kontakte en hudlege for å utelukke demodikose. For å klargjøre årsakene til fet hud kan det være nødvendig å konsultere og undersøke dermatolog, gastroenterolog, endokrinolog, gynekolog og endokrinolog.

Funksjoner av fet hudpleie

De viktigste målene med fet hudpleie er å fjerne overflødig talg, åpne porer, redusere aktiviteten til talgkjertlene. Først og fremst er det nødvendig å minimere eller eliminere de negative effektene på huden (å forlate bruken av alkoholholdige lotioner, fettkrem, hyppig hudvasking, etc.). Det er kategorisk uakseptabelt å forlate sminke på huden over natten. Grunnlaget for dietten av innehaveren av fet hud bør være fettfattig kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, kli, korn; bør begrenses til maksimal krydder, røkt kjøtt, baking og baking, søtsaker. Mat bør være rik på vitaminer, spesielt gruppe B.

Faktisk bør fet hudpleie deles inn i hjemmet og profesjonelt. Daglig selvpleie for fet hud involverer rensing, fuktighetsgivende og ernæringsmessige prosedyrer. Først og fremst er det nødvendig å vaske to ganger om dagen med et spesielt skum, gel og mousse for fet hud. Som regel har slike midler antiinflammatorisk og seborrhea, men ikke overdriver huden. Under vask bør du ikke bruke en svamp eller svamp, så vel som varmt vann, da disse midlene ytterligere vil stimulere sekretjonen av talg. Det er å foretrekke å skumme huden med en bomullspute eller fingertupper, og skyll av rengjøringen med varmt eller kaldt vann. Tradisjonell medisin anbefaler for fet hudvask og dampbad med avkok av urter (kamille, limeblomst, horsetail, mynte, nettle) med samtidig inntak av disse infusjonene inne.

En mer grundig rensing av fet hud med en kosmetisk peeling er tillatt å holde en - maksimalt to ganger i uken. I tillegg til skrubbe, for dyp rensing av huden, kan du bruke peeling-gommage: slike masker-filmer fjerner effektivt døde hornceller, støvpartikler og overflødig sebum uten å skade huden. En gang i uken er det nyttig å lage leiremasker med en adsorberende effekt eller fruktmasker med effekten av å stramme porene.

Etter å ha vasket ansiktet, er det nødvendig å vaske med et mykt håndkle eller serviett og tørke det med tonic for fet hud - slike produkter inneholder desinfeksjon, seborrheating og stramming porene komponenter. Den endelige akkorden av daglig fet hudpleie er anvendelsen av en krem ​​designet for denne typen hud. Vanligvis har kremer, emulsjoner eller hydrogeler for fet hud en væskekonsistens og absorberes raskt, og gir ingen skinnende glans.

Når du velger dekorative kosmetikk for dagsmakeup, må du være oppmerksom på kvaliteten, sammensetningen av produktene og anbefalinger for bruk fra produsenter. For fet hud er det bedre å velge lyse baser, fundament og pulver med matt effekt, noe som eliminerer overdreven glans. Det er nødvendig å forlate bruken av kremblush og øyenskygge, flytende øyenlinser - ellers kan kosmetikkene flyte på ansiktet innen et par timer etter påføring.

Omfattende profesjonell salong fet hudpleie inkluderer vanligvis følgende trinn:

 • bakteriedrepende emulsjon sminke opp
 • rensing og toning
 • eliminering av hyperkeratose, dyp rensing (fordampning, enzymskille, atraumatisk, ultralyd, kjemisk eller instrumentell ansiktsrensing, etc.)
 • påføring av ampuller og serum
 • ansiktsmassasje for terapeutisk konsentrat (lymfatisk drenering, Jacquet massasje)
 • blander en kosmetisk maske (leire, kremaktig, pasty med fyllstoff, etc.) med en rensende, bakteriedrepende, anti-inflammatorisk, keratolytisk, seborrheating, immunmodulerende virkning
 • Påføring av en etterbehandlingskrem for fet hud.

Den spesielle sted i behandling av fet hud oppta skreller (AHA skreller, glykolsyre, TCA-peeling, peeling tørris, ultralyd peeling) maskinvareteknikker (Desincrustation, arsonvalisasjon, phonophoresis, fargeterapi). Nødvendig fuktighetsgivende og nærende oljeaktig hud kan oppnås under biorevitaliseringsprosedyrer, mesoterapi (inkludert nålfri). I resepsjonen vil skjønnhetssektoren sikkert gi råd om hvordan man skal ta vare på fet hud hjemme og anbefale en profesjonell kosmetisk / kosmetisk linje.

Anbefalinger for pleie av fet hud ligner på problem hud. For å normalisere sekretjonen av hudkjertler, anbefales vanlige bad med havsalt, planteekstrakter (barrtrer, urte), kryomassasje, mudderapplikasjoner. For å forebygge pustulære hudsykdommer (pyoderma), er valg av undertøy og klær laget av naturlige stoffer viktig.

Riktig omsorg for fet hud vil bidra til å opprettholde sin gode tilstand i mange år. Ellers vil brudd på sebumsekretjonen uunngåelig føre til en svekkelse av hudens respiratoriske og beskyttende egenskaper, noe som reduserer lokal immunitet.

Flere Artikler Om Typer Acne