Fet hud gir mange følelsesmessige problemer. Dens eiere opplever hele tiden på grunn av den raskt voksende glans, uberørt skinnende utseende. Til dette blir ofte uattraktivt poeng med svart farge lagt til.

Ta huden din tilbake til vanlig kan, men det er ikke så lett. Det er nødvendig å gjenopprette optimal funksjon av sebaceous glands, smale porer, eliminere komedones, kur akne. Men disse problemene er bare karakteristiske for ungdom. Derfor er plaget av fet hud ikke evig, og med alder passerer de.

Når hudcellene endres og slutter å holde fuktighet, blir det ikke spor av den oljeholdige filmen. Som et resultat forsvinner porene uavhengig, betennelse forsvinner. Selv har sine egne fordeler. Fet hud holder ungdommen lenger, på tørr og til og med på normale rynker fremstår tidligere. Men du bør ikke vente på en moden alder for å si farvel til det irriterende problemet. Hvis du tar hensiktsmessige tiltak, er det mulig og i sin ungdom merkbart forbedret tilstanden til huden.

De viktigste årsakene til fet hud

Hovedårsaken til økt hud fet hud er gastrointestinal sykdom

Eventuelle kosmetikk som reduserer fet hud, virker symptomatisk. De fjerner konsekvensene, men påvirker ikke årsaken.

Derfor, etter at bruken av disse midlene er sluttet, blir huden igjen dekket av en fettfilm. For å unngå denne effekten er det nødvendig å identifisere årsakene som er årsaken til denne tilstanden. Overflødig fett er en funksjonsfeil i talgkjertlene.

Noen ganger er de forårsaket av arvelige faktorer, de kan ikke endres, så i dette tilfellet må du bare håndtere manifestasjonene. Men oftest ligger grunnene i den andre. Hovedårsakene til fet hud er oppført nedenfor:

 • gastrointestinale sykdommer (spesielt de som provoserer forstoppelse);
 • CNS-patologi;
 • hormonforstyrrelser (derfor kan fet hud føle seg under puberteten i løpet av barnets ventetid etter fødselen), når den vanskelige perioden går over, forsvinner hudproblemer;
 • feil omsorg / mangel på det;
 • bruk av skadelige produkter;
 • røyking, alkohol, narkotika;
 • analfabeter valgt kosmetikk.

Hvis årsaken er kjent, er det nødvendig å kvitte seg med alle de faktorene som fremkaller utslipp av overflødig fett. I kroppen er det ikke noe isolert system. Derfor, hvis skadelig faktor som påvirker tilstanden til huden, elimineres, vil tilstanden til hele organismen bli bedre.

Utad, dette vil manifestere seg i å forbedre utseendet på hår, hud og negler. I de fleste tilfeller påvirkes en person av flere faktorer samtidig, for å forbedre helsen og utseendet, bør du være klar til å forandre din livsstil helt ved å ofre dine dårlige vaner.

Hvordan normalisere din livsstil?

Alle problemene i kroppen, "show" på huden

Eventuelle problemer i kroppen er også vist på huden. Produksjonen av overmasse sebum som dekker ansiktet, er typisk for situasjoner som involverer forstyrrelser i funksjonene til ulike kroppssystemer.

Derfor, for å forbedre hudens utseende, må vi jobbe for å forbedre den generelle helsen. Hva skal gjøres?

 1. Fullfør en omfattende medisinsk undersøkelse. Hvis problemområder er funnet, er det nødvendig å engasjere seg i behandlingen.
 2. Vi må følge det fullstendige arbeidet i fordøyelseskanalen. Grunnlaget for dietten bør være frukt, grønnsaker, meieriprodukter, frokostblandinger. Det er nødvendig å fullstendig eliminere søtt, fett, røkt, krydret.
 3. Mono-dietter er også ekstremt skadelige.
 4. Vi må overvåke tilstanden i nervesystemet. Det er nødvendig å minimere erfaringer, helt eliminere stressende situasjoner. Hvis det ikke virker for å stabilisere den emosjonelle bakgrunnen alene, må du få hjelp fra en psykolog.
 5. Vi må gi opp dårlige vaner. Røyking er veldig skadelig. Det er bedre å fullstendig forlate tobakk. I verste fall må du minimere antall sigaretter per dag. Alkohol kan ikke konsumeres regelmessig. Et glass vin en uke eller 50 ml brennevin er alt du har råd til.
 6. Nødvendig går i frisk luft.

Med en skarp endring i livsstil er det vanskelig for de første 2 ukene. Etter 3. uke begynner det å bli vant til den nye livsstilen. Og når det blir gode resultater, vil det være vanskelig å nekte den riktige livsstilen. Men en sunn livsstil utelukker ikke regelmessig hudpleie. Det er regler her.

Fet hud Pleieregler

For fet hud trenger du riktig omsorg

En målt livsstil, riktig ernæring, vil bidra til å organisere arbeidet med talgkjertlene fra innsiden.

Riktig omsorg fra utsiden vil forbedre resultatet. Følgende er tips for fet hudpleie fagfolk:

 • Velge kosmetikk i butikken, du må gi preferanse betyr en linje. De vil utfylle hverandre og sikre maksimal effekt. Pakken skal merkes at denne krem ​​eller lotion "For fet hud".
 • Når du vasker ansiktet, er det nødvendig å massere hendene, svampen vil ikke fungere.
 • Vask av med vann ved romtemperatur. Hvis du bruker varmt vann, begynner sebaceous kjertlene å jobbe mer aktivt.
 • Alkoholtinkturer kan brukes svært sjelden. De tørker huden bare i utgangspunktet, ettersom tiden går, vil sebaceous kjertlene produsere enda mer fett.
 • Valget av dekorative kosmetikk - det mest avgjørende øyeblikket. Det er bedre å kjøpe et fundament med kaolin leire eller sinkoksid. Disse komponentene vil bidra til å redusere fett, bidra til å unngå betennelse.
 • Kremet bør være med effekten av matting. Dette verktøyet har en tett tekstur, det må påføres med en svamp for ikke å provosere overskytende sebumsekresjon. Pulver kan kjøpe matte, tett. Men fra den flytende rødmen er skygger bedre å gi opp.
 • For å rense er det nødvendig å gjøre ukentlig dampbad med urter. Calendula og kamille, mynte og St. John's wort, salvie og en streng vil gjøre.

Hvis du ikke bryter disse reglene, vil situasjonen bli merkbart bedre på kort tid. Deretter kan du føle skjønnheten i den blomstrende typen hud. Det er imidlertid ikke alltid mulig å takle problemet bare ved hjelp av ovennevnte midler.

Hvis ingenting skjedde, bør du søke hjelp fra en spesialist. Det vil bidra til å forstå problemet grundig og normalisere situasjonen.

Behandling av en spesialist

For korreksjon av hudtilstanden bruker de ansiktsmassasje.

For å normalisere funksjonen av talgkjertlene, er det nødvendig å søke på kosmetologi eller til sykehuset. Legen må gjennomføre en undersøkelse, tildele de nødvendige testene.

Gitt den generelle tilstanden til kroppen, vil en spesialist anbefale en av måtene å eliminere problemet med fet hud. Moderne kosmetologi bruker følgende metoder for å korrigere hudtilstanden:

 1. mekanisk eller ultralyd rengjøring;
 2. massasje;
 3. kryoterapi med flytende nitrogen;
 4. fordamping;
 5. pulsstrøm (darsonvalisering).

Hver av disse metodene gir en god effekt. Men de har sine egne "minuser". For det første er effekten av dem ikke evig. Resultatet vil bli følt i omtrent seks måneder. Da er det nødvendig å starte om igjen.

For det andre, hver prosedyre er ikke billig, ikke alle vil være enige om å legge ut en ryddig sum for å redusere mengden av fett i ansiktet. Normaliser huden tilstanden kan bruke kjente folkemetoder.

Hvilke produkter brukes til fet hud?

Fettpleie reduseres til bruk av tørkemidler, samt anti-inflammatorisk og desinfiserende kosmetikk. Du kan ikke stoppe ditt valg på bare ett verktøy. Alle av dem må handle fullstendig.

Fet hudpleieprodukter er rikelig. Dette er imidlertid ikke en grunn til å nekte å forberede seg med egne hender.

cleanser

For vask er det bedre å bruke geler, skum for fet hud. De er forenet av fravær av alkohol, mykhet, delikat tekstur. PH-nivået bør ikke være høyere enn 4, 5. I mange geler inkluderte essensielle oljer av sitron, tea tree, basilikum. Hvis du vil bruke hjemmelagde produkter, ta meieriprodukter, for eksempel kefir.

scrubs

En blanding av sukker og melk - en flott ansiktsskrubb

2 ganger i uken må du bruke skrubbe. De fjerner døde hudpartikler, eliminerer svarte flekker, la huden puste fritt.

En blanding av salt og malt kaffe. Ta like mengder salt og malt kaffe. Komponentene blandes og påføres på et vått ansikt. Masser huden i 2 minutter og vask av blandingen.

En blanding av sukker og melk. 2 ss brunt sukker blandet med kald melk, det tas i mengden 3 skjeer. Denne sammensetningen brukes til ansiktsmassasje. Varighet - 2 - 3 minutter. Så blir alt vasket av.

masker

Ansiktsmasken har en gunstig effekt på huden.

Etter bruk av skrubbe må du lage en maske som vil ha en gunstig effekt på huden. Standard eksponeringstid er 10 til 20 minutter.

 • Svart leire Ypperlig tørket maskehud fra leire. Svart leirepulver fortynnes med vann. Deretter blir den resulterende vasselen påført ansiktet og forlatt i 20 minutter.
 • Sitron med krem. Kraftig krem ​​blandet med sitronsaft. Ingrediensene er tatt i like mengder, blandet, påført ansiktet.
 • Havremel med egghvite. 3 ss flakene er malt og blandet med banket egghvite. Sammensetningen påføres og holdes i 15 minutter.
 • Kamferolje med protein. Protein piskes, kamferolje blir tilsatt i mengden 15 dråper. Sammensetning insisterer 10 minutter. Denne masken kan brukes en gang i uken.
 • Lotioner med tørkeeffekt. Lotioner er nødvendig for å tørke huden etter bruk av rensemidler. De kan helt erstattes av isbiter.
 • Vin kuber. For forberedelse av slike kuber ta hvitvin, volumet på 100 ml. bedre hvis det er semi-tørt. Deretter må du forberede et avkok av salvie og johannesurt. Vegetabilske råvarer tas i like store mengder - 2 skjeer per 10 ml kokende vann. Kjøttboksene avkjøles, filtreres, etter avkjøling, blandes med vin, helles i mugg og legges i fryseren. Disse kuber må massere ansiktet i ca 2 minutter.
 • Borsyre. Borsyre-lotion fremstilles med tilsetning av vann (et glass per teskje borsyre), glyserin (20 dråper) og 350 ml vodka.
 • Mint. Mintblader knust, ta en spiseskje råvarer, brygg 20 ml kokende vann, avkjølt, filtrert.
 • Rind av grapefrukt. Skal fjernes fra frukten, legg den i en porselenskål, hell kaldt vann. I denne formen skal skallen stå over natten. Om morgenen kan denne lotionen tørke ansiktet ditt.
 • Medisinske urter. På en liter kokende vann trenger du en skje salvie, en skje med coltsfoot, en skje eukalyptus, en skje med kamille, en skje med vinge. Sammensetningen kokes i 15 minutter i et vannbad. Insister 4 timer. Deretter tilsettes 50 ml alkoholisk tinktur av calendula og eukalyptus, som selges i apotek.
 • Cream. Fet hud trenger spesielle kremer. De bør være lette, godt absorbert, ikke forlate filmen. De blir brukt etter bruk av lotion eller umiddelbart etter vask.
 • Lanolin med en bær. Berry-komponent er jordbær og currant juice. De tar 1 skje. Lanolin tatt i mengden 1 spiseskje. Det må smelte før blandingen i et vannbad. I smeltet lanolin tilsett bærjuicer og en skje full havregryn. Denne blandingen brukes som en krem.
 • Nærende krem. Grunnlaget for krem ​​- vegetabilsk olje (4 ss). Det tilsettes en skje med glyserin, bivoks i smeltet form, 2 skjeer sitronsaft, 20 dråper borsyre. Komponentene blandes i oppvarmet form i et vannbad. Sitronsaft administreres sist. Det kan erstattes med agurkjuice. Glyserin og juice bør helles veldig sakte.
 • Varme komprimerer. Urtepakker, som påføres huden i varm form, forbedrer tilstanden til huden betydelig. De bidrar til eliminering av kåte masser fra porene. Komprimering kan brukes to ganger i uken.

For en komprimering kan du ta yarrow, søt flagg, St. John's wort, calendula, coltsfoot, horsetail, eucalyptus. Når urter tas i like mengder og blandes. Det er nødvendig å skje 2 ss fra blandingen. Denne mengden urteblanding helle en halv liter kokende vann.

Infuse gresset vil være 15 minutter. Deretter dyppes en klut i hot bouillon (gasbind foldet i flere lag, et håndkle), kluten er plassert på ansiktet. Deretter må du vente til stoffet har avkjølt, fjern det og tørk huden med is. Kald hjelper til å begrense porene. Det er mer praktisk å utføre denne prosedyren som ligger.

Oljeskinn er ikke en setning. Hvis du ønsker det, kan du rette opp situasjonen og nyte det blomstrende utseendet på sunn hud. Det er ikke nødvendig å leve med fettete skinn og ubehagelig akne.

Vi må gå videre, prøve forskjellige måter. Hvis du raskt kan bli kvitt problemer med fet hud, bør du definitivt dele din erfaring med andre.

Hvordan håndtere fet hud, se i tematisk video:

Fet hud i ansiktet: hva du skal gjøre

Svar på spørsmålet om hva du skal gjøre med fet hud, la oss si med en gang - ta hudtype som en gitt. Det er, ikke panikk, ikke bli involvert i alkoholholdige tonics og ikke prøv å gå mot naturen i det hele tatt. Og husk: For å forbedre farge og lettelse i ansiktet, samt redusere overflødig skinne - det er ganske i din makt.

 • Hvorfor ansiktshuden blir fet: de viktigste årsakene
 • Topp tips for fet hudpleie
 • Hvordan bryr seg om fet hud om dagen
 • Kosmetikk gjennomgang
 • Salon behandlinger for fet hud
 • Fet hudpleie for menn

Fet hudegenskaper

Fet hud i ansiktet er preget av overdreven glans og er ofte karakterisert som et problem. For å finne ut om huden din er modig, anbefaler eksperten til Biotherm-merkevaren i Russland, Elena Alekseeva, å gjennomføre et lite eksperiment.

For å sjekke hvor fet huden din er, to timer etter vask, fest en matte serviett til den. © iStock

Her er noen mer karakteristiske egenskaper av fet hud.

Porene er utvidet over hele ansiktet.

Økt sekresjon av fett, skinne.

Svarte flekker, tette porer, hudormer og kviser.

Huden er ikke utsatt for tidlig utseende av rynker.

Hvorfor ansiktshuden blir fet: de viktigste årsakene

Fet hud er enten arvelig eller oppkjøpt.

"Ofte er fet hud en satellitt av ung alder. Da blir det som regel kombinert, - forklarer Elena Alekseeva. "Fett og skinn skyldes hypertrophied arbeid av talgkjertlene."

På fet hud sminke holder ikke godt. © iStock

Vi vil forstå for hvilke grunner kjertlene kan gå inn i regimet med intensivt arbeid.

Hormonal ubalanse. Faktum er at hormoner har direkte innvirkning på talgkjertlene. Øker fet hud, for eksempel adrenalin, hvor nivået i kroppen øker i øyeblikk av stressende situasjoner.

Krenkelser i mage-tarmkanalen.

Irrasjonell mat (krydret, fett og krydret mat).

Feil utvalgte hudpleieprodukter.

Topp tips for fet hudpleie

"Mange tror feilaktig at kosmetikk som inneholder alkohol, er nødvendig for fet hud. Formentlig vil slike produkter tørke det og gjøre det mat. Dette er feil tilnærming, og det vil ikke føre til noe godt. Tross alt, jo mer du overdriver huden, jo skarpere reagerer den og gir enda mer fett, "advarer Elena Alekseeva.

Den vanligste myten - fet hud trenger ikke fuktighetskremer, både dag og natt. Faktisk er alt akkurat det motsatte: Problemet med overuttrekk av sebum vil bidra til å løse, inkludert fuktighetskrem.

Ignorerer fuktighetsgraden, får du ikke bare en overdreven aktiv produksjon av talg, men også en peeling, noe som kan forverre blokkering av porene.

I sommer, i stedet for fuktighetskrem, bruker eiere av fet hud produkter med en matt effekt alene. Så det burde ikke være.

Husk: I alle fall vil huden slippe ut svette og fett, og mangel på fuktighet vil også intensivere denne prosessen. Så invester i kremer som sammen med matting gir hydrering.

For fet hud egnet kosmetikk med en lett tekstur. © iStock

Hvordan bryr seg om fet hud om dagen

Som med alle andre hudtyper, trenger du omsorg døgnet rundt.

Om morgenen

Fet hud liker lette teksturer - geler, skum, mousses. Det er ønskelig at de er vaskbare, så rengjøringen blir så grundig som mulig.

Tørk ansiktet med en bomullspute dyppet i en tonic for å fjerne resterende urenheter, oppdatere huden og gjenopprette pH-balansen.

For fet hud egnet midler med en lett tekstur av en væske eller gel. I deres sammensetning, se etter seboregulatorisk, anti-inflammatorisk, mat og eksfolierende ingredienser.

Fet hud trenger god fuktighetskrem. © iStock

Din viktigste frelser fra den oljeaktige skyggen om ettermiddagen - matte servietter. De inneholder seboregulatoriske komponenter og absorberer overflødig fett, eliminerer overflødig glans. Du kan bruke servietter et ubegrenset antall ganger.

Om kvelden

Omtrent en time før sengetid, fortsett til kveldsritualet av hudpleie.

Make up remover Bruk en spesiell eye makeup remover. Fjern resten av kosmetikk ved å bruke de samme produktene som du pleide å rense huden om morgenen. En god ting for fet hudpleie er Clarisonic Mia2 med en børstedyse for vasking og dyp rensing av porene.

Toning. Dette trinnet er nødvendig fordi det vil tillate at huden bedre absorberer kremen som du skal bruke.

Påfør krem. Påfør nattkrem omtrent en halvtime før sengetid. Ikke vær redd for formler med oljer: for eksempel vil rosmarin eller lavendelolje bidra til å regulere talgkjertlene. Det viktigste er å sørge for at på emballasjen av produktet er det en merkelapp "non-comedogenic".

Dyp rensing. En eller to ganger i uken gjør rensende masker med leire.

Kosmetikk gjennomgang

For fet hud, velg en fuktighetsgivende og matte agent. Dette vil bidra til å unngå utslag av utslett.

kremer

Lette krem ​​gel med matt effekt Pure Focus, Lancôme med lipohydroksy syre oppdateres og mattes.

Kiehl er fuktighetsgivende ansiktskrem gel uten oljer Ultra Facial Oil Free Gel-Cream, beholder fuktighet i fet hud på grunn av glyserin. I tillegg er formelen beriket med vitamin E, som har antioksidantegenskaper.

Effaclar Mat Moisturizing Emulsion, La Roche-Posay har en matt effekt og bidrar til å beskytte huden mot dehydrering.

Korrigerende krem-gel for problemhud mot ufullkommenhet og post-acne Effaclar Duo +, La Roche-Posay overbelaster ikke huden på grunn av sin lette tekstur og gir deg mulighet til å fukte det i 24 timer.

Daily Moisture, en lett fuktighetsgivende krem ​​med mattende effekt, SkinCeuticals med tungeextrakt, allantoin og panthenol opprettholder et optimalt fuktighetsnivå og er ansvarlig for en merkbar innsnevring av porene.

masker

Masque Pure Empreinte, Lancôme Purifying Mineral Mask med hvit leire og mineraler reduserer glansen og synlig glatter mikrofeltet i ansiktet.

Purefect Skin 2 i 1 Pore Mask, Biotherm rensemaske på basis av sjøekstrakter og hvit leire renser porene uten å overdrype huden.

Sjeldne Earth Deep Pore Cleansing Masque rengjør Kiehl's Pore Cleansing Mask effektivt og bryr seg om huden din takket være aloe vera-innholdet.

Magic Clay rensemaske, L'Oréal Paris med leire og eukalyptus ekstrakt reduserer ikke bare forurensning, men også synlig mykner og jevner huden.

rensing

Gel Pure Focus, Lancôme Gel for Deep Cleansing med Lipo-Hydroxy Acid gir huden et friskt og godt preparert utseende.

Garnier med salicylsyre og sinkrensende gel mot svarte flekker og fet skinn "Clean Skin" tillater ikke dehydrering av fet hud.

Deep cleansing gel Normaderm, Vichy med glykolsyre og salicylsyrer fjerner forsiktig urenheter.

Gel for vask, rensing porene, Simply Clean, SkinCeuticals virker forsiktig på grunn av formelen med hydroksysyrer og aloe juice.

toning

Purefect Skin Toner, Biotherm exfoliating tonic med alger ekstrakter og sink gir et synlig resultat: huden blir ren og matt.

Sjeldne Earth Pore Refining Tonic, Kiehl's tonic, som smaler porene med Amazonas hvit leire og allantoin, glatter ut hudavlastningen av ansiktet, oppdaterer huden.

Salon behandlinger for fet hud

Følgende prosedyrer for fet hud kan gi deg råd på en skjønnhetspleie kontor.

Fet hud

Oljeskinn er en type hud forårsaket av overdreven aktivitet av sebaceous kjertler og preget av grov tekstur, usunn farger og glans. Eiere av fet hud står overfor forstørrede porer, comedoner, sebaceous kjertel cyster, akne, seborrhea manifestasjoner. Fet hud krever økt oppmerksomhet til eksisterende problemer, et bestemt kosthold, riktig hjemme og profesjonell omsorg (rensing, masker, peeling, mesoterapi) og riktig utvalg av kosmetikk. For å klargjøre årsakene til fet hud, konsulter en kosmetolog, en hudlege, og en endokrinolog.

Fet hud

Oljeskinn er en av varianter av problematisk hud, preget av økt greasiness og skinnende utseende. Avhengig av sekretorisk aktivitet av talgkjertlene i kosmetologi og dermatologi, er det vanlig å skille mellom 4 typer hud: normal, tørr, oljeaktig, kombinert (blandet). Det skal bemerkes at i seg selv er hver hudtype en variant av normen og kan ikke betraktes som en sykdom. Imidlertid har forskjellige hudtyper sine egne egenskaper, fordeler og ulemper, og krever derfor en differensiert tilnærming til seg selv. Vanligvis endres hudtype med alder; I tillegg kan konstant bruk av ulike kosmetikk og sminke skape et falskt inntrykk om hudens sanne egenskaper. Fet hud i ansiktet er en av de vanligste typene og er mer utsatt for utseendet på ulike dermatologiske problemer. Det er derfor fet hud trenger spesiell daglig hygienisk og kompetent profesjonell omsorg.

Årsaker til fet hud

Oftest forekommer oljeaktig hud i ungdom og ung alder, og i en alder av 25-30 endres den til en annen type (vanligvis en kombinasjon). Bare 5-8% av menneskene forblir eiere av fet hud for livet. Den umiddelbare årsaken til fet hud er det økte arbeidet i talgkjertlene, som igjen kan skyldes arvelige egenskaper, hormonelle ubalanser, forstyrrelser i mage-tarmkanalen, dårlig ernæring, feil hudpleie.

Tilstedeværelsen av fet hud kan forhåndsbestemmes genetisk - i dette tilfellet endres ikke hudtype med alder. I en slik situasjon bør hovedinnsatsen rettes mot å sikre riktig daglig pleie og et rasjonelt utvalg av kosmetikk. Årsakene til den endokrine rekkefølgen er hovedsakelig forbundet med puberteten, hvor mengden testosteron øker, noe som bidrar til en økning i størrelsen på talgkjertlene og en økning i produksjonen av talg. Andre hormoner, som adrenalin, påvirker også funksjonen til talgkjertlene, hvor nivået i blodet stiger hos personer som opplever stress. Hos kvinner kan økt fet hud oppstå ved langvarig eller ukontrollert inntak av hormonelle prevensjonsmidler, polycystisk ovarie, sjeldnere under graviditet eller overgangsalder. Fet hud i kombinasjon med den generelle tørrheten i huden er karakteristisk for hypothyroidisme.

Blant de ernæringsmessige årsakene som bidrar til utseendet på fet hud, bør fremheves misbruk av fete eller krydrede matvarer, samt melprodukter, søtsaker, junk food, karbonatiserte drikker, alkohol. Ofte lider folk med fet hud av sykdommer i mage-tarmkanalen (cholecystitis, kolitt, forstoppelse, etc.). Et langt opphold og arbeid i forurenset og støvete rom har sin negative rolle på tilstanden av huden.

En typisk feil hos eierne av fet hud er overdreven aktiv og aggressiv rensing av huden ved hjelp av alkoholholdige kosmetikk og skrubber. Regelmessig avfetting av problemområder med tonics og lotions fører bare til forverring av problemet: Som respons på fjerning av overflate lipidlaget, reagerer epidermis ved å øke sekresjonen av kjertelsekretjoner. Hyppig mekanisk rensing og peeling av ansiktet forårsaker epidermale mikrotraumas og intensiv produksjon av talg. Bruken av uegnet kremer og hudpleieprodukter kan også forverre problemet med økt fettighet i huden.

Kjennetegn på fet hud

Ofte er oljeaktig hud lokalisert i området av den såkalte T-sonen, inkludert pannen, nesen og haken. Eksternt ser oljeaktig hud ut skinnende, oljeaktig, ryddig, tykk og grov, ofte med ujevn overflate, kjedelig farge og gråaktig fargetone. Make-up er dårlig for fet hud; grunnkrem og pulver fjerner bare oljeaktig glans for en stund. Områder med problemhud er funnet på kroppen, vanligvis i brystet og ryggen; Oljeskinn på ansikt og kropp er ofte kombinert med fet hår.

Utilstrekkelig hudrensing fra overflødig sebum fører til at sebaceøsekresjonen sammen med døde hudflak og støv tetter porene og bidrar til sin traktlignende ekspansjon. Ofte, oljeaktig porøs hud ser ut som appelsinskall. I tillegg til overdreven glans og forstørrede porer, er fet hud utsatt for dannelsen av komedoner (svarte plugg i åpningene til talgkjertlene) og milier (whiteheads), forekomsten av akne. Det er mer merkbart vaskulært retikulum (telangiektasi). Dersom, mot bakgrunnen av økt talgproduksjon, også dets kvalitative sammensetning endres, oppstår en patologisk tilstand som seboré.

Til tross for alle ulempene med fet hud har den visse fordeler. Så det holder fuktighet bedre, og derfor er det mer beskyttet og mindre følsomt for effekten av ulike ugunstige værforhold (vind, sollys, lave temperaturer). På grunn av dette er denne hudtypen mindre utsatt for fotoaldering, beholder sin elastisitet lenger, og aldersrelaterte rynker vises hos eiere av fet hud senere enn hos kvinner med andre hudtyper.

Hvis betennelse fortsetter på fet hud i lang tid, bør du kontakte en hudlege for å utelukke demodikose. For å klargjøre årsakene til fet hud kan det være nødvendig å konsultere og undersøke dermatolog, gastroenterolog, endokrinolog, gynekolog og endokrinolog.

Funksjoner av fet hudpleie

De viktigste målene med fet hudpleie er å fjerne overflødig talg, åpne porer, redusere aktiviteten til talgkjertlene. Først og fremst er det nødvendig å minimere eller eliminere de negative effektene på huden (å forlate bruken av alkoholholdige lotioner, fettkrem, hyppig hudvasking, etc.). Det er kategorisk uakseptabelt å forlate sminke på huden over natten. Grunnlaget for dietten av innehaveren av fet hud bør være fettfattig kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, kli, korn; bør begrenses til maksimal krydder, røkt kjøtt, baking og baking, søtsaker. Mat bør være rik på vitaminer, spesielt gruppe B.

Faktisk bør fet hudpleie deles inn i hjemmet og profesjonelt. Daglig selvpleie for fet hud involverer rensing, fuktighetsgivende og ernæringsmessige prosedyrer. Først og fremst er det nødvendig å vaske to ganger om dagen med et spesielt skum, gel og mousse for fet hud. Som regel har slike midler antiinflammatorisk og seborrhea, men ikke overdriver huden. Under vask bør du ikke bruke en svamp eller svamp, så vel som varmt vann, da disse midlene ytterligere vil stimulere sekretjonen av talg. Det er å foretrekke å skumme huden med en bomullspute eller fingertupper, og skyll av rengjøringen med varmt eller kaldt vann. Tradisjonell medisin anbefaler for fet hudvask og dampbad med avkok av urter (kamille, limeblomst, horsetail, mynte, nettle) med samtidig inntak av disse infusjonene inne.

En mer grundig rensing av fet hud med en kosmetisk peeling er tillatt å holde en - maksimalt to ganger i uken. I tillegg til skrubbe, for dyp rensing av huden, kan du bruke peeling-gommage: slike masker-filmer fjerner effektivt døde hornceller, støvpartikler og overflødig sebum uten å skade huden. En gang i uken er det nyttig å lage leiremasker med en adsorberende effekt eller fruktmasker med effekten av å stramme porene.

Etter å ha vasket ansiktet, er det nødvendig å vaske med et mykt håndkle eller serviett og tørke det med tonic for fet hud - slike produkter inneholder desinfeksjon, seborrheating og stramming porene komponenter. Den endelige akkorden av daglig fet hudpleie er anvendelsen av en krem ​​designet for denne typen hud. Vanligvis har kremer, emulsjoner eller hydrogeler for fet hud en væskekonsistens og absorberes raskt, og gir ingen skinnende glans.

Når du velger dekorative kosmetikk for dagsmakeup, må du være oppmerksom på kvaliteten, sammensetningen av produktene og anbefalinger for bruk fra produsenter. For fet hud er det bedre å velge lyse baser, fundament og pulver med matt effekt, noe som eliminerer overdreven glans. Det er nødvendig å forlate bruken av kremblush og øyenskygge, flytende øyenlinser - ellers kan kosmetikkene flyte på ansiktet innen et par timer etter påføring.

Omfattende profesjonell salong fet hudpleie inkluderer vanligvis følgende trinn:

 • bakteriedrepende emulsjon sminke opp
 • rensing og toning
 • eliminering av hyperkeratose, dyp rensing (fordampning, enzymskille, atraumatisk, ultralyd, kjemisk eller instrumentell ansiktsrensing, etc.)
 • påføring av ampuller og serum
 • ansiktsmassasje for terapeutisk konsentrat (lymfatisk drenering, Jacquet massasje)
 • blander en kosmetisk maske (leire, kremaktig, pasty med fyllstoff, etc.) med en rensende, bakteriedrepende, anti-inflammatorisk, keratolytisk, seborrheating, immunmodulerende virkning
 • Påføring av en etterbehandlingskrem for fet hud.

Den spesielle sted i behandling av fet hud oppta skreller (AHA skreller, glykolsyre, TCA-peeling, peeling tørris, ultralyd peeling) maskinvareteknikker (Desincrustation, arsonvalisasjon, phonophoresis, fargeterapi). Nødvendig fuktighetsgivende og nærende oljeaktig hud kan oppnås under biorevitaliseringsprosedyrer, mesoterapi (inkludert nålfri). I resepsjonen vil skjønnhetssektoren sikkert gi råd om hvordan man skal ta vare på fet hud hjemme og anbefale en profesjonell kosmetisk / kosmetisk linje.

Anbefalinger for pleie av fet hud ligner på problem hud. For å normalisere sekretjonen av hudkjertler, anbefales vanlige bad med havsalt, planteekstrakter (barrtrer, urte), kryomassasje, mudderapplikasjoner. For å forebygge pustulære hudsykdommer (pyoderma), er valg av undertøy og klær laget av naturlige stoffer viktig.

Riktig omsorg for fet hud vil bidra til å opprettholde sin gode tilstand i mange år. Ellers vil brudd på sebumsekretjonen uunngåelig føre til en svekkelse av hudens respiratoriske og beskyttende egenskaper, noe som reduserer lokal immunitet.

Fet hud i ansiktet - hva skal du gjøre hjemme?

En kvinne er klar til å kjempe for perfekt hud hver dag, uten helger og helligdager gjennom hele livet. Og alt fordi vi alltid vil se frisk, velpleied og ung. Vi sliter uendelig med rynker, fregner, alder flekker. Vi prøver å endre hudtypen og bli kvitt tørrhet eller oiliness. Og med god grunn. Fet hud i ansiktet er et alvorlig kosmetisk problem som ikke er så lett å bli kvitt. Oljeskinn skaper et ubehagelig skinnende lag på epidermis, dekorative kosmetikk på slike hudstrømmer, sminke "sminke".

I tillegg er oljeaktig hudtype ofte ledsaget av forstørrede porer. Illiterat omsorg og aktiv bruk av alkoholforbindelser fjerner ikke fettinnholdet, men tørker overflatelaget av huden, fører til peeling og kløe. Så hva skal jeg gjøre? Er fet hud så vanskelig å kurere? Faktisk kan du redusere aktiviteten til talgkjertlene, men for dette må du utføre et sett med prosedyrer som vil hjelpe deg å gjøre ansiktet ditt mer mat og attraktivt. I dag la oss snakke om fet hud - egenskapene av denne typen, årsakene til aktiviteten til talgkjertlene og de mange måtene å eliminere denne kosmetiske feilen.

Hvorfor huden blir fet

Generelt er kvinner delt inn i flere grupper avhengig av hvilken type hud de har. Separat tørr, fet, følsom, normal og kombinasjonshud. Oljeskinn har sine fordeler. Siden det alltid er et tykt lag av sebum på den, er epidermis mindre utsatt for de skadelige strålene i ultrafiolett og andre skadelige effekter. Oljeskinn forblir alltid fuktig, rynker i slike kvinner ser mye senere ut enn i deres samtidige med tørr hud. Oljete hud får en jevnere og vakrere brunfarge. Men ikke glem manglene. Den dristige typen epidermis er preget av økt sebumsekresjon, utseendet til akne og akne, akne, komedoner. Ofte blir porene til eieren av fet hud forstørret, mens det påføres sminke er tilstoppet med kosmetikk. Og dette fører til flere problemer. Men hvorfor blir huden fet?

  Hormoner. Problemet med fet hud er ofte forbundet med hormonelle forandringer og aktiv testosteronproduksjon. Det er derfor hos menn det blir observert fet hud mye oftere. Puberty of adolescents, fødsel, laktasjon, overgangsalder - alt dette kan ledsages av økt arbeid av talgkjertlene. Dette problemet forsvinner som regel i voksen alder, siden aktiviteten til kjønnshormoner reduseres.

I tillegg kan den oljeaktige huden være forbundet med forstyrrelser i bukspyttkjertelen. Huden er skadet sterkt med vanlig stress og angst. For å bli kvitt dette må du ta vare på huden på en spesiell måte.

Fungerer omhyggelig for fet hud

Det er tid for en persons hud å være en liten pose, i midten av hvilken er en hårpære. På sidene ligger sebaceous glands, som produserer talg. Hvis det er tid for en eller annen grunn tilstoppet, er komedoner dannet. Mange lurer på hvorfor akne er svart? Det er enkelt - når sebum møter luft på overflaten, oksiderer den oksygen og danner en svart skorpe. Hvis en mikrobe eller bakterie er inne i pore, begynner aktiv betennelse, en pimple blir født. Det kan sies at hovedårsaken til akne og svarte flekker er den aktive produksjonen av talg. Her er noen tips og råd om hudpleie som vil hjelpe deg med å undertrykke dette fettinnholdet.

 1. Glem varmt vann. Ikke vask med varmt vann, gjør ikke varmt damping og lignende oppvarmingsprosedyrer. Ved høye temperaturer øker aktiviteten til talgkjertlene.
 2. Vi har allerede bemerket at huden ikke kan skrubbe for ofte. Denne saken er imidlertid ikke verdt å kjøre. Det er optimalt å gjøre en mild peeling en gang i uken for å fjerne det øverste keratiniserte laget, som kan tette porene og forårsake akne.
 3. Pass på å desinfisere overflaten av huden, men ikke alkoholforbindelser. Dette vil beskytte deg mot betennelse og akne, fordi fett er den beste maten for skadelige mikroorganismer.
 4. Kast bort eventuelle alkoholbaserte pleieprodukter - de tørker det øverste laget av fet hud, men påvirker ikke talgkjertlene. For øvrig trenger fet hud også fuktighetsgivende. Bruk for denne lyskrem med en ikke-fettete tekstur som raskt absorberes. I intet tilfelle kan du ikke bruke tette formuleringer som forblir på huden i et tykt fettlag.
 5. Det er nødvendig å justere dietten, hold en streng diett, i hvert fall for første gang. Spis fersk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, magert kjøtt og fisk, meieriprodukter. Ta kurs sorbenter slik at de fjerner giftstoffer fra tarmene, slaggen og kreftfremkallende. Mat bør varieres slik at kroppen ikke opplever mangel på vitaminer og mineraler.
 6. Vasking av huden med såpe anbefales heller ikke. Bruk for rensing av spesielle skinn og kremer uten alkohol. De bør utformes spesielt for fet hud. Rengjør ansiktets hud minst to ganger om dagen.
 7. Tørk huden ofte med isbiter for å smale forstørrede porer. I stedet for enkelt vann kan du bruke avkok av urter - dette vil øke effekten av prosedyren.
 8. Ikke forlat kosmetikk på huden for natten - vær sikker på å utføre en trippel rensing - fjerne smuss, toning og fuktighet.
 9. For å unngå infeksjon og forekomsten av akne, må du forlate terryhåndklær og bruke bare engangspapirservietter.

Disse enkle regler og anbefalinger vil hjelpe deg å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og forbedre tilstanden til ansiktet ditt betraktelig.

Kosmetiske prosedyrer i kampen mot fet hud

Hvis hjemmemedisiner ikke hjelper deg med å bli kvitt overflødig fett, kan du ty til profesjonell hjelp. Ultralydrengjøring vil bidra til å dype porene dypt, fjerne kåt hudvoks, stimulere regenereringsprosessen. For rengjøring, bruk også kjemiske og maskinvare peeling. I det første tilfellet er de døde hudflakene erodert av spesielle syrer. Apparat peeling innebærer fjerning av død hud med et spesielt slipemiddel. Det er mulig å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og tone huden ved hjelp av mikrostrømmer og en bio-cybernetisk prosedyre. Mot fet hud er effektiv og vakuum-nakkemassasje, som utføres ved bruk av apparatet. Det øker blodsirkulasjonen i vevet, nærer huden med oksygen og vitaminer. Aktiviteten til sebaceous kjertlene er vellykket undertrykt av innføring av spesielle vitamin cocktails under huden. Mesoterapi hjelper ikke bare med å bli kvitt overflødig fett, men forbedrer også tilstanden til personen som helhet.

Når olje og problem hud med akne og comedones trenger rengjøring. Husk, en god spesialist vil ikke tilby deg varm damping med fet hud. Du kan forberede huden din til rensing med kaldt vann og en ren klut. Kluten fuktes i væske og påføres ansiktet. Huden bløter raskt, porene er åpne - du kan gjøre rengjøringen. For den beste effekten, bruk ikke bare vann, men avkok av urter.

Masker og andre folkemessige rettsmidler mot fet hud

Her er noen oppskrifter som vil hjelpe deg med å eliminere overflødig fett hjemme.

 1. Gurk og kefir. Dette er det enkleste, men samtidig den mest effektive måten å fukte oljeaktig hud på. Bland massen av agurk med kefir og bruk på renset ansikt. La det stå i 15 minutter og vask det av.
 2. Sitronsaft, havregryn og kyllingprotein. Disse er de beste ingrediensene for fet hud. Slå to egggehviter, legg til en spiseskje sitronsaft og havregryn, knust i en mørtel. Påfør våt i ansiktet, la det tørke helt. Egghvide undertrykker sebaceous kjertlene perfekt, strammer de forstørrede porene. Sitronsaft tørker forsiktig, gir huden en kjedelighet. Og havregryn er et utmerket adsorbent som absorberer hele sebum direkte fra porene og renser ansiktet perfekt. Virkningen av masken er merkbar etter første søknad.
 3. Melk, leire, honning. Ta en tredjedel av en kopp varm melk, legg til en teskje smeltet honning og rør. Legg til hvit eller blå leire for å gjøre vassel. Påfør preparatet i huden, skyll ikke tidligere enn i en time. Melk perfekt nærer og fukter epidermis, leire absorberer overflødig fett, og honning beroliger og lindrer betennelse.
 4. Apple Cider eddik Løs opp en liten mengde eplecidereddike med to deler vann, hell i en praktisk flaske og tørk huden med en forberedt sammensetning hver kveld før du går til sengs. For å kvitte seg med den ubehagelige syrlige lukten og gi væsken en sitrus duft, kan du legge til et stykke sitron og glede innvendig.
 5. Aspirin, brus, yoghurt. Tre tabletter av acetylsalisylsyre må knuses, blandes i like mengder med brus og tilsett litt yoghurt for å lage en homogen blanding. Påfør bare en maske på fet og problem hud. Masken undertrykker ikke bare aktiviteten til talgkjertlene, men kjemper også perfekt for akne og betennelser.
 6. Kalk og eple. Disse fruktene inneholder spesielle syrer som effektivt toner opp ansiktets hud og strammer porene. Og med jevne mellomrom undertrykker produksjonen av fettete fett. Frukt skal skrelles og skrelles, males i en blender og påføres ansiktets hud. Masken bekjemper ikke bare mot fet hud, men strammer også epidermis, oppretter et vakkert, ovalt ansikt.
 7. Majsstivelse med agurkjuice. Hvis du trenger å bli kvitt glans og lagre resultatet i 3-4 timer, vær sikker på å lage denne masken før du går ut. Kryss agurk og klem juice ut av det. På grunnlag av agurkjuice og maisstivelse skal du lage en slurry, bruke den på huden og la den stå i en halv time. Skyll med kaldt vann og fukt med en lett krem. Masken vil gi deg en lang følelse av kjedelighet.

Omsorgsmasker må skiftes slik at huden ikke blir vant til ingrediensene. Du vil sikkert finne en oppskrift som vil hjelpe deg.

Fet hud i ansiktet er ikke en setning. Med riktig integrert tilnærming kan problemet løses, men du må alltid følge reglene for en sunn livsstil. Et sunt kosthold, avvisning av dårlige vaner, kompetent hjem og profesjonell omsorg, fuktighetsgivende og nærende masker, smart bruk av kosmetikk, tidsriktig rensing - alt dette vil hjelpe deg med å endre tilstanden til huden din. Ta vare på deg selv og nyt en sunn matte ansiktstekstur!

4 svar på spørsmålet: hva om veldig fet hud i ansiktet, og hvordan å kjempe?

Ansiktet er en refleksjon av hele organismen. Utslett og betennelse vises ikke akkurat slik. Ofte er akne, akne og fettete skinner knyttet fenomener med mer alvorlige problemer.

La oss se på hva du skal gjøre hvis du har veldig fet hud på ansiktet ditt, hvordan du skal håndtere det, og om det er mulig å bli kvitt fet hud i prinsippet.

Hvorfor har du fet hud?

Årsakene er forskjellige. Noen avhenger av personen, andre gjør det ikke. Sistnevnte type inkluderer:

 • genetisk predisposisjon;
 • dårlig miljøsituasjon i en by eller en region.

Behavioral faktorer som bidrar til utseendet av fet skinn, er bredt representert. De er mye mer enn ukontrollerte tredjeparts grunner. Årsaken kan være:

 • usunt kosthold;
 • dårlig hygiene;
 • systematisk bruk av feil utvalgte kosmetikk og omsorgsmidler;
 • lidenskap for solarium
 • røyking,
 • passiv røyking;
 • mangel på søvn;
 • drikker alkohol.
 • Helseproblemer er en annen kilde til kosmetiske feil.

  Det ubehagelige fenomenet kommer tilbake, og vil komme tilbake til full gjenoppretting eller remisjon oppstår i tilfelle:

  • sykdommer i fordøyelsessystemet;
  • hormonell svikt;
  • fedme;
  • immunmangel;
  • diabetes;
  • sykdommer i nervesystemet.

  En overflod av testosteron i den kvinnelige kroppen fører til problemer med ansiktet. De første "klokkene" vil gjøre seg kjent om 12-14 år. I 25 år skal fenomenet gå til "nei".

  Vi bør også nevne den oljeaktige glansen hos ungdom. Modningstiden presenterer denne ubehagelige "overraskelsen" til nesten alle mennesker, men med riktig hygieneinnstilling vil det være mulig å fjerne problemets haster.

  Livsstil: Skift for bedre for skjønnens skyld

  Årsaken til fet hud bør søkes i oss selv og i vaner. Fet glans - kroppens signal, at det er på tide å revurdere deres holdning til ernæring og den daglige rutinen.

  Det er nødvendig å utelukke fra dietten:

 • kaffe;
 • brus drikker;
 • alkohol;
 • margarin;
 • produkter med konserveringsmidler, fargestoffer, kunstige smaker;
 • saltet og høyt saltet mat;
 • energi;
 • søtsaker.
 • Kan ikke leve en dag uten godteri? Bytt dem ut med spesialiserte diettstenger pakket med glukose eller askorbinsyre.

  Produkter som skal brukes med forsiktighet og i små mengder:

  Erstatt tabu drinker og mat du kan:

 • bokhvete og havremel;
 • grønn te;
 • Morse;
 • frukt og grønnsaker;
 • kompotter,
 • vegetariske retter, dampet.
 • Lære å spise riktig er halv kampen. Det er nødvendig å gjøre justeringer til dagens modus:

  • tid til å legge seg og sove i minst 7-8 timer;
  • gjøre sport;
  • ta en dusj om morgenen;
  • Spis ikke "raid", men systematisk samtidig;
  • nekter å spise om kvelden;
  • sett til side tid for daglige turer.

  I tillegg må du nekte:

  Prøv å unngå selskaper der det er folk med dårlige vaner. Endre din holdning til mennesker, til verden og til deg selv. Dette er veldig viktig, fordi stress og negative følelser er kilden til hudproblemer.

  Bruk kosmetikk og pleieprodukter basert på årstid. Om sommeren krever huden beskyttelse mot skadelig solstråling. Om vinteren må du beskytte ansiktet mot frost, sterk vind og regn. Les mer om hvordan du bryr deg om fet hud, les koblingen.

  Kosmetiske midler og rusmiddelbehandling

  For å stabilisere situasjonen, kan legemidler foreskrives som inneholder:

 • sink;
 • laktofferin;
 • kobber;
 • benzoylperoksid;
 • svovel;
 • bakteriociner;
 • adapalene;
 • azaleinsyre;
 • Isotretinoin.
 • Det er nødvendig å kjøpe spesialiserte dekorative kosmetikk. Hovedfunksjonen er ikke å skjule problemer visuelt. Det fungerer som et hjelpemiddel for å bekjempe fettete glans:

  • absorberer fett;
  • tørker huden
  • lindrer betennelse.

  Pleieprodukter må presenteres bredt, men de må velges på en slik måte at deres handling ikke motsier seg hverandre, og komponentene utelukker ikke hverandre. Det er bedre å kjøpe produkter av en linje, så risikoen for utseende av irritasjon vil gå til "nei".

  Hvilken type produkter skal du kjøpe? Svaret på dette spørsmålet bør gi en hudlege. Bare han kan ta hensyn til alle funksjonene i huden og kroppen.

  Kosmetiske prosedyrer

  For hjelp i kampen mot fettskinn er ikke bare statsklinikken, men også i skjønnhetssalonger. Her tilbys pasienter å gjennomgå:

  • fordamping. Prosedyren tilsiktet å dampe porene og deres etterfølgende rensing;
  • arsonvalisasjon. Maskinvareoppløsning av hudproblemer: brede porer, fine rynker, fet skinn;
  • nanoperforatsiyu. Apparatstimulering av celler.

  De fleste prosedyrer utnevnes kun etter å ha konsultert en skjønnhetsekspert. Noen av dem har kontraindikasjoner, så du bør ikke håpe og stole bare på skjønnhetssalonger. En integrert tilnærming til å løse problemet - nøkkelen til suksess.

  Hjem rettsmidler og tradisjonell medisin

  Produkter og planter som kan påføres ansiktet i ren form for å begrense porene og eliminere fet glans:

 • aloe juice (i stedet for krem ​​etter vask);
 • eple cider eddik (som tonic).
 • Tør ansiktet med borsyre, men vær forsiktig og bruk aldri ufortynnet produkt. Løsningen fremstilles i følgende forhold: 1 teskje borsyre pr. 200 ml kokende vann.

  Tea tree olje brukes i sin rene form, men poenget.

  scrubs

  Oppskrift nummer 1

  Ingredienser: salt og kaffe (0,4 ts).

  Forberedelse: Bland kaffe og salt.

  Søknad: Påfør et vått ansikt. Masser huden i et par minutter. Vask av.

  Oppskrift nummer 2

  Ingredienser: kjølt melk (3 ss), sukker (2 ss).

  Tilberedning: Tilsett sukker til melk.

  Påføring: Påfør blandingen på et vått ansikt. Masser huden i et par minutter. Vask av.

  cleanser

  Ingredienser: havremel (3 ss), glyserin (1 ss).

  Forberedelse: Slip havremel i en kaffekvern. Legg til ham glycerin. Sett blandingen i kjøleskapet.

  Søknad: Bruk i stedet for såpe eller ansiktsvask.

  Merk: For å øke effekten etterpå, anbefaler vi at du tørker eplecidereddik underveis.

  Infusjon av bjørkblader

  Ingredienser: birkeblader (5 ss), en liter rent vann (det er bedre å kjøpe på apoteket).

  Forberedelse: Dekke bladene med vann. Kok i et vannbad i ca. 15 minutter. Sett det på et mørkt, kjølig sted for en dag (om sommeren er det bedre å redusere lagringstiden til 10-12 timer). Infusjonen er klar.

  Påføring: Drikke om morgenen og kvelden i 3-5 uker.

  Merk: Bruk bare nyberedd infusjon. Ikke oppbevar det i kjøleskapet.

  Gjærmaske

  Ingredienser: Brewer's gjær, sur melk (yoghurt) og honning i like store mengder.

  Forberedelse: Rør ingrediensene.

  Søknad: gjelder for et rent ansikt. Vent 15 minutter.

  Merk: slik at masken ikke flyter, bruk tykk honning.

  Hva skal en mann gjøre hvis han har fet hud?

  Separate kosmetiske linjer er opprettet for representanter for den sterke halvdelen av menneskeheten, hvis formler er blitt utviklet under hensyn til egenskapene til den mannlige kroppen.

  Kvinners geler, skum og skum i dette tilfellet vil være ineffektive.

  Menn må ta oppmerksomhet:

  • aftershave gel må ha en tørking effekt;
  • Ikke bruk engangsbruk maskiner
  • ta en dusj og vask ansiktet etter trening og fysisk anstrengelse bør være obligatorisk.

  Hvis du ikke klarer å bli kvitt det ubehagelige fenomenet alene, hjelper hverken en ny livsstil eller et riktig valgt pleieprodukt, spør en hudlege om hjelp. Husk at kosmetiske feil ikke ser ut fra ingensteds, og er ikke helt ufarlige. De kan signalere sykdommer og alvorlige sykdommer.

  Flere Artikler Om Typer Acne