Olje dehydrert ansiktshud er det første tegn på at det ikke er nok fuktighet i cellene. Frelse for oljeaktig dehydrert hud vil være en spesiell tilnærming som vil bidra til å løse problemet, noe som resulterer i en følelse av tetthet, rødhet, svarte flekker, ubehag, liten kløe, fine rynker vil glatt ut, og elastisiteten kommer tilbake.

Hevdet at tørrhet og dehydrering er en og samme. En slik uttalelse er fundamentalt feil. Eksperter kaller huden "tørr" når den ikke produserer nok sebum som er nødvendig for smøring og beskyttelse. I sin tur lider den dehydrerte derma av mangel på fuktighet. Selv om tørrhet og dehydrering ofte ledsager hverandre, bør de behandles annerledes.

Hvorfor dehydrering av fet hud oppstår

Det er mange vanlige årsaker til dehydrering av fet hud: en dårlig valgt diett, utmattende øvelse. Men oftest fører regelmessig bruk av aggressive omsorgsprodukter til dehydrering av epidermis.

Kroppen vår mister kontinuerlig væske: gjennom fordamping, svetting, utskillelse, som følge av arbeidet med indre organer og cellulære prosesser. Legg til dette fuktighetstapet på grunn av sentralvarme, luftkjøling, luftreiser, sport, varmt klima og klimaanlegg - og du får en ganske stor mengde væske som trengs for daglig påfylling.

Øvelse og økt trening øker dette tapet. Menneskekroppen kan også miste fuktighet på grunn av visse sykdommer og ta visse medisiner.

Eventuell hudtype kan oppleve dette problemet. Når kroppen mangler væske, reflekterer den umiddelbart på utseendet, dermis blir tørt, kjedelig og trangt, og kan begynne å skrelle av. Svært ofte sammenlignes dehydrert hud med ørkenen, noe som er helt sant, fordi cellene mister en av hovedkomponentene sine - vann. På grunn av dette blir epidermis tynnere og huden blir kjedelig.

Symptomer på oljeaktig dehydrert hud

Slik gjenoppretter du oljeaktig dehydrert hud

Med en komplisert effekt, er det en praktisk oppgave å gjenopprette fet hud etter dehydrering. Først av alt er det nødvendig å gi intensiv hydrering av hele organismen, nærer huden, både ute og inne. Forståelsen av at denne tilstanden kan forverres på grunn av faktorer som dårlig livsstil, kaldsesong, overopphetet og tørr luft i rommet, vil også bidra til å takle problemet.

Drikke ration:

 • Drikk mer hvis du svetter. Pass på å drikke vann etter trening og idrett;
 • Drikk vann hele dagen lang, helst før du føler deg tørst. Hvis du ikke er vant til drikkevann i store mengder, kan du drikke litt, men ofte;
 • For de som ikke liker å drikke vann i prinsippet - i dette tilfellet kan du forbedre smaken ved å legge til litt sitronsaft eller mynte. Du kan også legge til litt fruktjuice;
 • Prøv å endre temperaturen på vannet - mange mennesker er mer villige til å drikke varmt vann enn kaldt vann;
Ha alltid en vannflaske med deg som en påminnelse om at du må regelmessig erstatte tap av kroppsvæsker.

Strømmodus:

 • Alkohol og koffein har en vanndrivende effekt, det vil si etter at de blir fortært, mister kroppen mer væske enn vanlig. Det kan etterfylles hvis du drikker et glass vann etter hver kopp kaffe eller et glass vin;
 • Spis mer friske saftige grønnsaker og frukt, for eksempel druer, tomater, appelsiner;
For å holde hudcellene hydrert, er vann alene lite. Vi må konsumere en tilstrekkelig mengde "gode" fett slik at kroppen vår produserer nødvendig væske for cellene. Sørg for at dietten inneholder tilstrekkelige mengder av umettede fettstoffer, som avokado, olivenolje og linfrøolje.

Eksterne faktorer:

 • Forsøk ikke å bli i solen for lenge, spesielt uten hatt og langermet klær.
 • Ikke sitte lenge i nærheten av en varmeapparat eller et sentralvarmerbatteri;
Husk at et fungerende balsam absorberer fuktighet fra luften, og berøver derfor fuktighet og hud. En sterk vind, uansett varm eller kald, tørker også den. I rom med klimaanlegg eller sentralvarme er det nødvendig å bruke en luftfukter, eller bare sprøyt vann med en sprøytepistol;

rensing:

 • Etter vask bør huden være våttørr med et rent håndkle, men det må ikke gis. Dette vil bidra til å beholde fuktighet og forhindre irritasjon;
 • Ikke vask med varmt vann, det vil tørke huden enda mer;
Valg av kosmetikk:

Dehydrert, fet hud krever kosmetikk som ikke bare fyller på fuktighet, men forhindrer også dens fordampning fra overflaten av epidermis. For å bli kvitt fet hud bruker eierne for mange rengjørings- og stramningsmidler, som til slutt kan tørke epidermis og bidra til en større produksjon av fett for å bevare cellens naturlige fuktighet. For å unngå dette, er det nødvendig å opprettholde den naturlige fettbalansen i ansiktet, da overflaten blir jevn, og hudflekten blir uklanderlig.

Kosmetologer anbefaler fuktighetsgivende behandlinger for dehydrert fet hud to ganger om dagen, morgen og kveld.

 • Påfør kosmetikken på den tidligere rengjorte dermis. Smuss og bakterier avsatt på overflaten av ansiktet penetrerer gjennom porene dypt inn i epidermis, forårsaker betennelse, akne, hudormer og svarte flekker;
 • Oljefri kosmetikk til vasking er ideell som rensemiddel. Som regel inneholder de salicylsyre eller hyaluronsyre, svovel, sink;
 • For å oppdatere og fjerne overflødig fett fra overflaten av dermis, kan du bruke en alkoholbasert tonic;
 • Sheasmør, mango og kakao fukter huden helt og samtidig utfører en barrierefunksjon. De fungerer som smøremiddel, noe som gjør huden mer elastisk;
 • Bruk fuktighetskrem for å redusere mengden fuktighet som fordamper gjennom huden, og dermed beskytte cellene i dehydrert, fet hud fra uttørking.
 • Etter bruk av aggressive skrubber, umiddelbart tone og fukte huden;
Prøv å unngå kosmetikk som inneholder sulfater. Deres påvirkning påvirker hudens evne til å opprettholde ønsket fuktighetsnivå.

De fleste rensemidler fører fet hud til dehydrering, da de inneholder alkohol, dufter, fargestoffer og andre kjemikalier. Alt dette forverrer bare problemet. Naturlig kosmetikk inneholder nærende og fuktighetsgivende ingredienser som honning, yoghurt og olivenolje. I kombinasjon med naturlige eksfolierende ingredienser renser de effektivt huden og fjerner døde celler.

I tillegg, på grunn av de naturlige komponentene, har disse produktene en behagelig naturlig aroma, men ikke lukten av aromastoffer tilsatt i laboratoriet.

 • Med yoghurt:
Legg en halv kopp havremel i en bolle. Legg til en spiseskje med naturlig yoghurt for å danne en tett pastaaktig masse. Fukt ansiktet med varmt vann, bruk massen på huden og gni i en sirkelbevegelse. Skyll deretter grundig med vann. Dette verktøyet vil hjelpe oljeaktig dehydrert hud for å bli mettet med fuktighet.
 • Med kjære:
Bland i en bolle en ss havregryn og en spiseskje honning. Legg til en teskje stor krem ​​og visp med en blender. Varm blandingen litt i mikrobølgeovnen i ca 20 sekunder. Før det blir kaldt, gni det i våt hud og vask den av.
 • Med olivenolje:
Legg to spiseskjeer olivenolje, fire druer og en teskje melk i en bolle fra en blender eller matprosessor. Smør ingrediensene grundig. Påfør blandingen til et fuktig ansikt, gni i huden grundig og skyll deretter.

Masker for oljeaktig dehydrert hud:

Regelmessig bruk av hjemmelagde masker vil eliminere dehydrering, slik kosmetikk vil mette cellene med fuktighet, tilbake elastisitet, fasthet og sunn farge til huden. De er lett å forberede fra de tilgjengelige produktene, ingrediensene inneholder praktisk talt ikke allergener og irriterende stoffer. Det anbefalte kurset er to til tre prosedyrer i uken i en måned, hvoretter en pause i 30 dager.

 • Fra kaffe:
Dette verktøyet fjerner hevelse i ansiktet og hevelse rundt øynene, gir huden en glød og en sunn farge.

ingredienser:

 • finmalt kaffe - fire spiseskjeer;
 • sitronsaft - to spiseskjeer;
 • usøtet kakaopulver - fire spiseskjeer;
 • melkeprodukt - åtte spiseskjeer. Hele melk, tung krem, naturlig yoghurt uten tilsetningsstoffer er best;
Hvis du liker eggmasker, kan du legge til et egg i stedet for et meieriprodukt. Hvis huden din er veldig dehydrert, kan melk erstattes med olivenolje. I dette tilfellet må du ta fire ss olje, ellers vil produktet være for flytende.

Hvis du har kaffebønner til din disposisjon, slip dem fint i en kaffekvern. Husk at slipingen skal være veldig bra, ellers kan du skrape huden. Hvis du bare har brygget kaffe, kan du bruke fersk kaffe som en ingrediens, selv om den inneholder mindre koffein. Bland i en bolle med kaffe og kakao. Tilsett melkeprodukt og bland til glatt. Mengden melk, krem ​​eller yoghurt kan reduseres hvis du vil at massen skal være tettere. Hell i sitronsaft og bland godt igjen. Påfør produktet til renset ansikt og nakke. La det tørke. Vask forsiktig masken med en fuktig svamp, skyll deretter med varmt vann. Prøv å ikke gni produktet, spesielt hvis du har sensitiv hud, da selv finmalt kaffe kan klø det. Resterende masse kan lagres i kjøleskapet i flere dager.

Oljete eller følsomme? Tørr eller dehydrert? Hudtype eller midlertidig tilstand?

Vanligvis skiller vi ut to motsatte hudtyper - fet og tørr. I dette tilfellet forstås fet hud som hud med økt produksjon av talg eller talg, og under tørr hud ser det ut til å være hud med utilstrekkelig vanninnhold. Paradokset er allerede synlig. Hvordan kalles da hud med redusert talgproduksjon? Og kan tørr hud bare ha mangel på vann?

Uten å gå inn i disse detaljene, anbefales det vanligvis å tørke fet hud (som fører til dehydrering) og tørke - fuktighet (oftest ikke effektiv fordi de tilbyr fuktighetsgivende serum, men det er umulig å beholde vann uten å ta vare på et mer tett belegg. alle trengte kremer og fettmasker).

I profesjonell kosmetologi er graderingene klarere. Tørrkalt sebiostatisk hud. Dette er en type hud som gir en utilstrekkelig mengde sebum.

Men mengden fuktighet til hudtype er irrelevant. Lider av mangel på vann, det vil si at hvilken som helst hud kan bli dehydrert, og nesten 100% av befolkningen som bor i byer, har nå dehydrering. Huden er dehydrert av ulike årsaker, men nøkkelelementet i denne prosessen er skade på stratum corneum. Dette er vår viktigste forsvarer som har ansvaret for vannoppbevaring. Og hvis det oppstår sammenbrudd i stratum corneum, kobler huden ytterligere reserver og forsøker å beholde vann ved hjelp av økt talgproduksjon. Som et resultat får vi oljeaktig dehydrert hud.

Ofte fører dette til at eieren av en slik hud begynner å gni med alkoholholdige stoffer og avta huden på andre måter. Som et resultat er stratum corneum skadet enda mer, siden alkohol oppløses ikke bare sebumfett, men også stratum corneum. Som følge av disse skader og dehydrering frigjør huden mer sebum. Samtidig utløser hudskade en betennelsesreaksjon, noe som resulterer i rødhet, kløe og brenning, og vi legger til en sensitiv diagnose i huden. Nå blir det oljeaktig dehydrert sensitiv hud.

Praksis viser at i mer enn 90% av tilfellene fremkaller vi selv et økt fettinnhold og følsomhet i huden med feil traumatisk pleie. Vi vasker det for å pusse med skum med laureth eller laurylsulfat, skrubbe det, tørk det med svovelpratere og så videre. Dette skjer fordi de vanligvis forteller oss om de hormonelle årsakene til utseendet av fett, og faktisk er hovedproblemet hudirritasjon med aggressiv omsorg. For mer informasjon om årsakene til sebum og akne, se artikkelen "Hvorfor forekommer akne?"

Den gode nyheten er at med riktig omsorg kan vi kvitte seg med problemene som ble utløst av feil omsorg.

Ovennevnte beskrivelse av stratum corneumens funksjoner gjelder likevel for tørr (sebiostatisk) hud. Bare på grunn av fysiologiske grunner kan det ikke utelukke overskytende talg for å redde det og reagerer på stress med irritasjon, rødhet, skalering og kløe.

Det skjer for eksempel at huden på pannen skiller ut overflødig sebum, og peeling vises på kinnene. I slike tilfeller sier vi at huden er kombinert. Dette skyldes at sebaceous glands kan fungere forskjellig i ulike deler av huden. På enkelte områder vil fett bli utsendt normalt, i andre, men i noen områder vil det ikke være nok. Men det betyr ikke at et eget verktøy er nødvendig for hvert nettsted. Hvis du leser artikler om rotterapi (her og her), vet du allerede at du trenger å håndtere kildene til problemet, det vil si med helse og restaurering av stratum corneum, da vil både tørre og fete og følsomme områder bli normale.

Undersøk strukturen i huden, hva som er skadelig og hva som er nyttig for det, og fra problemet blir det sunt og strålende.

Kosmetolog, ekspert innen rotterapi.

Ved full eller delvis kopiering av materialet kreves en direkte kobling til artikkelen.

Dehydrert ansiktshud

Konstant følelse av tørrhet, fine rynker, grov overflate og kjedelig farge - dette er hvordan huden din signalerer en akutt mangel på fuktighet. For å hjelpe henne, vær så tålmodig og riktig sminke.

 • Tegn på dehydrering av huden
 • Dehydrering av huden: årsaker og symptomer
 • Dehydrert hudpleie
 • Fuktighetsgivende forskjellige hudtyper
 • Sammensetningen av kosmetikk for å fukte huden
 • Nyttige tips
 • Oversikt over produkter for dehydrert hud

Tegn på dehydrering av huden

For å begynne, sørg for at du ikke forveksler tørr hud og dehydrert. Ja, det er forskjellige stater.

Tørrhet er en permanent funksjon av huden, det har genetiske årsaker.

Dehydrering - En spesifikk tilstand av huden av en hvilken som helst type (inkludert oljeaktig), forårsaket av mangel på fuktighet.

Dehydrert hud er i en tilstand av tørke. © iStock

For å forstå at huden har en sterk tørst, kan du selvstendig, fokusere på subjektive følelser og visuelle parametere. Her er de mest åpenbare tegnene.

Følelse av tetthet etter kontakt med vann: etter vask vil du raskt bruke krem ​​for å lindre ubehag.

Grov overflate - hvis du ikke gjør noe, kan det oppstå peeling på ansiktet, som preger den ekstreme graden av dehydrering.

Linjene med dehydrering er fine rynker som vises både i områder med aktive ansiktsuttrykk og over hele ansiktet. Forsvinn umiddelbart etter påføring av kremet.

Tilstanden for dehydrering kan bestemmes ved hjelp av en enkel test.

Dehydrering er lett å legge merke til: Hvis du samler huden i en brett (for eksempel beveger du huden oppover i kinnbenet med fingrene) eller smiler stort sett, vises små spor i området rundt øynene. " Elena Eliseeva, medisinsk ekspert Vichy

Dehydrering av huden: årsaker og symptomer

Ofte er brudd på integriteten til lipidmantelen ansvarlig for dehydrering. Det slutter å takle sine funksjoner og kan ikke beholde fuktighet i huden. Å provosere dette kan være flere faktorer.

Miljøet

Dette inkluderer ikke bare ekstreme værforhold, men også overdreven tørr luft i rom med sentralvarme og klimaanlegg. Mangelen på fuktighet fra utsiden av huden er tvunget til å kompensere for sine egne vannressurser, som raskt blir utarmet.

Feil omsorg

Dette konseptet inkluderer:

aggressiv rensing (spesielt ofte brukes den i tilfelle av fet og kombinasjonshud);

feil valg av sminke og sminke remover;

kosmetikk som ikke samsvarer med hudtype, årstid og omstendigheter.

Alt dette svekker lipidbarrieren, og fuktigheten begynner å fordampe raskt.

Feil omsorg dehydrerer huden. © iStock

Dehydrering av kroppen

Husk nå hvor mye vann du drikker om dagen? Utilstrekkelig væskeinntak fører til dehydrering av kroppen som helhet og av huden spesielt. Gjennomsnittlig rente er 1,5 liter (kaffe, te, kompott og juice er ikke vurdert).

Alder endres

Med alderen reduseres syntesen av hudens egen hyaluronsyre i huden og fuktighet blir omfordelt: Maksimumsbeløpet er i dermis, og epidermis blir igjen med restene. Følelsen av tetthet etter rensing med vann er forbundet med dette. Og dette er forresten et av de første tegn på aldring.

Dehydrert hudpleie

For å gjenopprette nivået av fuktighet i huden av noe slag, må det strengt inspiseres kvaliteten på omsorg.

Topp 9 fuktighetskrem for oljeaktig og dehydrert hud

Det er mange problemer med en fett type ansikt. Blant dem er det plusser, for eksempel på grunn av det flytende lag av fett, det alder langsommere og holder fuktighet bedre. Men det faktum at huden er dekket med fett betyr ikke at de ikke trenger fuktighetskrem. Fuktighetsgivende er nødvendig for enhver hudtype, spesielt fet hud. Det er fuktighet som kan bidra til å løse mange problemer som jentene har.

Det eneste som kan avvike er valget av kosmetiske produkter for fuktighetsgivende. Fet hud krever intens fuktighet og ernæring samtidig. For å hjelpe verktøyet godt, bør sammensetningen inneholde slike komponenter: termisk vann, glyserin, hyaluronsyre, kollagen, elastin og melkesyre.

Hvordan handler de? Når de treffer overflaten av ansiktet, trenger de inn i huden, forynger, renser og fukter cellene. Dermed er tilstanden til utseendet av denne typen forbedret, og takket være flytende fett - fuktighet forblir inne i epidermis lenger.

Tegn på dehydrert fet hud

Symptomer på dehydrering kan ikke bli lagt merke til umiddelbart, da deres fettekresjoner maskerer. Derfor er det best å skille slik hud når den er tørr. Imidlertid vil tegn på dehydrering over tid være merkbar i alle fall. Dette er en permanent eller periodisk tilstand av epidermis, med slike symptomer:

 1. Kjedelig hudfarge. Mange mennesker gjør feil når de tror at hudfarge er avhengig av å sove og henger ut på datamaskinen. I utgangspunktet snakker kjedelig hudfarge om den dårlige tilstanden til huden og kroppen. Han mangler fuktighet.
 2. Peeling på pannen, nesevinger, hake. Dette er også ofte forvekslet med vitaminmangel, men det er det ikke. Avitaminose er oftest manifestert på armene og på bena, og i ansiktet sist. Derfor er desquamation et klart tegn på dehydrering. De beste ansiktsmasker for peeling er samlet i denne artikkelen.
 3. Forstørrede flabby porene. Dette kan ikke bare være en konsekvens av for ofte bruk av rensemidler og poreåpnings- og renseprosedyrer. Men tegn på utilstrekkelig vann i kroppens celler.
 4. Huden slutter å være elastisk og elastisk. Denne prosessen kan ses hos jenter over tretti og førti år. Her aldringsprosessen, hormonell svikt. Men hvis en jente har en slik ting langt før den angitte datoen - problemet er mangel på fuktighet.
 5. Sjelden urinering, mørk urin. Jo mer du drikker vann, jo lysere er urinen. Tegn konklusjoner.
 6. Huden er skinnende eller betent, en tilbaketrukket følelse. På grunn av mangel på fuktighet begynner mange prosesser å gå bort. Inkludert beskyttende. Irritasjon, rødhet og hud klare ikke dette.
 7. Tørr munn, tørre lepper.
 8. Dehydrert hud begynner å absorbere fuktighet fra kosmetikk. På slutten av dagen blir sminke farget.
 9. Mangel på appetitt, generell tretthet.

Årsaker til dehydrering

Det kan være mange grunner, spesielt for den fete typen av epidermis. For eksempel ble dietten valgt feil, for hyppig og intens trening, usunn kosthold, kosmetikk av dårlig kvalitet, feil daglig hudpleie.

Huden taper fuktighet gjennom dagen på forskjellige måter: Fordampning, svette sekreter, som et resultat av arbeidet med indre organer og cellulære prosesser. Og hvis vi legger til dette påvirkningen av eksterne faktorer (temperaturfluktuasjoner, sport, flyturer, tunge rom), så viser det seg at i løpet av dagen taper integlene en liter vann og mottar bare en liten del.

Slik avfettes oljeaktig hud

Sebum virker som beskyttelse og smøring av huden. Denne beskyttelsen er imidlertid for mye, og du trenger å bli kvitt den. Det er flere måter å avfette fet hud.

Raske alternativer

Hvis du raskt og på et offentlig sted trenger å avfette huden, kan du bruke følgende metoder.

Spesielt blotting papir

Dette er et glatt papir, som i løpet av sekunder og vil absorbere overflødig fett uten å skade sminke og hudfarge. En av de raskeste avgjørelsene, hvis du ikke kan lage en maske eller tørke overflaten av ansiktet tonic. Du trenger bare å ta papiret og vaske problemområdene med det: pannen, haken, kinnene, nesens vinger, nakke.

Engangs lommetørkle for ansiktet

Også et godt og praktisk verktøy, men består av vann og såpe. Derfor skader tilstanden til sminke. Hvis utseendet på sminke er dyrere, er det bedre å ikke bruke et slikt verktøy. Etter bruk er det tilrådelig å vaske med kaldt vann for å vaske rester av såpe i ansiktet.

Bruke tonic

Velg den beste tonicen for fet hud - en av måtene for raskt å fjerne tegn på fett. Det er nok å suge en bomullspute i den og bruke den på problemområder. Det eneste problemet - spoiler sminke. Hvordan velge en lotion for fet hud, finn ut i dette materialet.

Hjemmelaget tonic oppskrift

Det er nødvendig å helle et halvt glass naturlig eplecidereddike i en krukke og fortynne den med et glass vann. Rør og bruk med en bomullspute på problemområder når det trengs. Antall bruk per dag er ubegrenset.

Kaldtvannsvask

Ansiktet kan settes i orden ved hjelp av vanlig kaldt vann. Lavtemperatur vann lukker porene, normaliserer talgkjertlene og fornyer huden. Etter vask må du forsiktig tørke ansiktet forsiktig med et håndkle.

Det gjør vondt sminke, men det er praktisk og effektivt.

Ansikts kremer

En annen god og effektiv måte er daglig bruk av fuktighetskrem. Det er de som sliter med dehydrering, fjern oljeaktig glans og nærer epidermis.

Hvilke kremer er brukt

Den aller første tingen å gjøre med skikkelig hudpleie er å fukte det. Aktive ingredienser: hyaluronsyre, glyserin, termisk vann, essensielle oljer - trenger dypt inn i huden, og nærer og fukter cellene. Dermed blir epidermis frisk, oljeaktig skinn er fjernet, akne lesjoner behandles, sebaceous glands funksjonen er normalisert. Populære merker innen fet hudpleie: Lirene, Dr. Sante, La Roche Posay, Vichy, Avene, Garnier.

HyaluroMat Cream av Lirene

Utmerket kosmetisk, har en mattende effekt og fuktighet, nærer, beroliger huden. Det fjerner overflødig fett, og tillater ikke at den vises i lang tid. Det glatter rynker, forynker litt celler, gjør huden myk, smidig og elastisk. Nivåer tone. Den beskytter mot eksterne faktorer og akselererer prosessen med å gjenopprette huden. Godkjent av dermatologer.

struktur

 • hyaluronsyre;
 • babasu olje;
 • matte mikrosponge.

søknad

Forrens huden. Påfør ansiktet i sirkulære bevegelser. Vent til det er tørt. Skyll ikke. På grunn av sin lette tekstur absorberer den seg raskt. Bruk om morgenen og kvelden. Kan brukes som sminkebase. Om andre kremer med hyaluronsyre finner du her.

Agurkbalansekontroll av Dr. Sante

En annen god fuktighetskrem og matting agent. Intensivt bekjemper tegn på fet hud, normaliserer arbeidet med talgkjertlene, skjuler mangler, varer lenge. Beroliger, nærer, fukter, forynrer celler. Returnerer sunn skinn, gir tone, gjør huden elastisk. Ikke bruk mer enn to ganger om dagen. For forebygging kan du en gang i uken.

struktur

 • vann;
 • glycerol;
 • tea tree essensielle olje;
 • naturlige ingredienser.

søknad

Påfør et tynt lag på den rensede huden. Vent til helt absorbert, ikke skyll. Om nødvendig, etter tjue minutter etter fullstendig absorpsjon, blett tørk med serviett. Påfør om morgenen, kan du som grunnlag for sminke. Anbefalt av dermatologer.

Effaclar H ved La Roche Posay

Kosmetisk fra La Roche Posay selskapet bryr seg intenst for fet eller problem hud. Tørker akne, lindrer betennelse, beroliger huden, bekjemper akne. Evner tone, fjerner fet skinn, normaliserer talgkjertlene, fukter og forynrer cellene. Godkjent av dermatologer.

struktur

 • niacinamide;
 • termisk vann;
 • grønn te ekstrakt;
 • essensielle oljer.

søknad

Påfør på renset hud. For å smøre et tynt lag på problemområder, er det ønskelig å lage en lysmassasje i fem minutter. Vent til helt absorbert, vask med varmt vann og rengjøringsmiddel og tørk i tillegg med tonic.

For maksimal effekt, bør du bruke kremet sammen med andre omsorgsmedisiner for fet hud fra La Roche Posay.

Aqualia Thermal Dynamic Hydration Light Cream av Vichy

Uten skikkelig fuktighetsgivende blir huden tørr og blabby. Med bivirkningene av dehydrering håndterer krem ​​fra Vichy, som intensivt fukt og nærer epidermis. Det har også antiinflammatorisk effekt, behandler akne, komedoner, tørker akne, lindrer rødhet og irritasjon. Evner tone, renser og strammer porene, gir et sunt utseende. Godkjent av dermatologer. Produsent - Frankrike.

struktur

 • vann;
 • glycerol;
 • rose og te tre ekstrakt;
 • naturlige mineral ingredienser.

søknad

Før du starter prosedyren, skal du dampe ut ansiktet og rengjøre komedonene mekanisk. Deretter vaskes med en rengjøringsmiddel og påfør kremet. Fortrinnsvis et tynt lag flere ganger. Vent til det er helt tørt og skyll med kaldt vann. Bruk ikke mer enn en gang hver tredje dag, da den har en sterk effekt. Ellers vil avhengighet forekomme, og stoffet vil slutte å virke.

Hydratisering Hydrance Optimal Leger av Avene

Et godt verktøy som raskt og effektivt bryr seg om tørt, fet, problem og kombinasjonshud. På grunn av sammensetningen mager kremet permanent og nærer huden. Renser og strammer porene, gir tone. Godkjent av dermatologer.

struktur

 • termisk vann;
 • glycerol;
 • hyaluronsyre;
 • koffein;
 • retinol;
 • naturlige essensielle oljer og urteekstrakter.

søknad

Forrens huden. Påfør med lette sirkulære bevegelser i femten minutter. Skyll med varmt vann og vaskemiddel.

Tekstur er tett, det er bedre å bruke en halv time før sengetid.

Garnier fuktighetsgivende emulsjon

Utmerket fuktighetskrem som nærer, fuktighet, mattes og behandler fet problem hud. Tørker acne, behandler akne, hindrer utseendet av komedoner, desinfiserer huden. Evner tone, beholder fuktighet i epidermis, på grunn av hvilken det forynker cellene. For å hente ansiktskrem for problemfett hud, vennligst følg linken.

struktur

 • vann;
 • hyaluronsyre;
 • glycerol;
 • salicylsyre;
 • Tea Tree Extract;
 • orkide essensiell olje.

søknad

Påfør på tidligere rengjort hud. Vent femten minutter til det er helt tørt. Gjenta om nødvendig prosedyren. Skyll med varmt vann med tonic.

Bruk ikke mer enn en gang daglig. Sterk handling er vanedannende.

Uriage Aqua Precis

Fuktighetsgivende kosmetisk, returnerer koje elastisitet, frisk utstråling, glatthet, silke. Passer til alle hudtyper. Fjerner oljeaktig glans, mattes, renser og strammer porene. Egnet til daglig bruk hver dag. Kan brukes før sminke og etter skylling.

struktur

 • vann;
 • glycerol;
 • hyaluronsyre og salisylsyre;
 • essensielle oljer;
 • naturlige ingredienser.

søknad

Påfør flere ganger om dagen til de rydde problemområdene. Vent til fullstendig tørking, da kan du tørke med fuktighetskrem eller vaske med varmt vann. Det er bedre å bruke før du bruker kosmetikk, inkludert base under sminke.

Bioderma Sebium AKN

Et middel for problem hud som effektivt bekjemper dehydrering og alle typer akne. Den behandler akne, renser porene og hindrer dem i å tette igjen. Skaper en beskyttende film på overflaten av epidermis, som ikke støv, smuss, men huden "puster". Beskytter mot eksterne faktorer. Det nærer og normaliserer talgkjertlene.

struktur

 • mineral komponenter;
 • melkesyre4
 • glycerol;
 • termisk vann.

søknad

Påfør på tidligere rengjort hud med sirkulære bevegelser. Unngå å komme rundt øynene og hårets base. Det kan brukes på nakke, nakke og skuldre. Ikke bruk mer enn to ganger om dagen. Det er ønskelig om morgenen og kvelden etter vasking.

En god effekt vil være hvis før du bruker en dyp rengjøring med masker, skrubber, mekanisk rengjøring.

Stiefel Physiogel Hypoallergenic Cream

Nyttig for problem, tørr, sensitiv og fet hud. Inneholder ikke fargestoffer, silikoner, dufter. Bare naturlige ingredienser som intensivt nærer og fukter epidermis. Tørker acne, evens tone.

struktur

 • vann;
 • essensielle oljer;
 • urteekstrakter;
 • glycerol;
 • hyaluronsyre.

søknad

Påfør på renset hud. Massasje i sirkulære bevegelser i fem minutter. Skyll deretter med varmt vann og tørk ansiktet med tonic. På grunn av den litt tette teksten har den en lang effekt, så den kan brukes om morgenen og kvelden. Godkjent av dermatologer.

Hvordan velge

Det viktigste for en fuktighetskrem er at det virkelig hjelper, og de naturlige ingrediensene i det er mye mer enn fargestoffer. For å velge riktig kosmetisk produkt, bør du følge disse reglene. Du kan også finne ut mer om de 10 beste fuktighetskremene for fet hud her.

 1. Før du går til butikken, bør du undersøke de nyttige fuktighetsgivende ingrediensene i kremet. Se toppen veldig gode kremer. Utforsk populære merker og den virkelige prisen på produktet.
 2. Sjekk etter dufter, silikoner, fargestoffer og allergier.
 3. Du bør bare kjøpe på offisielle nettsteder eller verifiserte kosmetiske butikker.
 4. De beste fuktighetskremene - vannbasert. Hvis du tar en alkoholbasert, gjør dette verktøyet ikke fuktighet, og renser porene, healer akne, men tørker igjen huden.
 5. Velg medisiner for din hudtype. Å velge en populær krem, men en upassende kremhudtype er den samme som å kjøpe en billig og ubrukelig løsning.
 6. Det er nødvendig å velge riktig krem. For barnehage - med en lys tekstur, nattkrem til ansiktet - med en mer tett tekstur.

video

Denne videoen beskriver reglene for å velge fuktighetskrem.

Min erfaring med å håndtere dehydrering av huden

Hei kjære jenter! I mitt innlegg vil jeg gjerne dele med dere mine egne måter å bekjempe (og dessverre, sameksistens) med dehydrert hud. Det vil bli mye tekst, jeg prøvde å samle alt akkumulert de siste 7 årene. Så hvis noen vet noe eller kjeder seg - bla gjennom. Hvis noen er uenige - jeg venter på deg i kommentarene. Noen ganger vil jeg slå på cap-modusen og fortelle alle de kjente tingene, men siden jeg skriver, er det alt.

På forhånd, unnskyld alle.

Anamnesis, eller hva, egentlig, mitt problem

Et sted mellom 10 og 11 år falt jeg uten lykke og skadet nakken min, og fra det øyeblikket begynte mine problemer. Vertebraen ble returnert til sitt rette sted, alt ser ut til å være ingenting, men den gamle skaden går ikke bort uten spor, og hun visste allerede om seg selv senere. Det virker, hva har dehydrering? Saken er at jeg begynte å lider av hudproblemer helt fra det øyeblikket jeg ble 18: huden begynte å bli stram, fine rynker dukket opp rundt øynene, porene utvidet, huden begynte å reagere sterkt på noen irriterende faktorer. Det ble umiddelbart klart for meg at problemet ikke var en banal aldring av huden, noe skjedde med kroppen. I et år gikk jeg rundt nesten alle leger og fant ut diagnosen min. Kort sagt, jeg har utilstrekkelig blodgass og utstrømning i hjernen på grunn av nakkeproblemer. Derfor problemene med ansiktets hud.

Som et resultat, har jeg nå fet, sensitiv og dehydrert hud med periodiske tilbakemeldinger (spesielt under aktiv behandling) og eksacerbasjoner. Det beste resultatet gir selvsagt en intern behandling, men huden må også aktivt hjelpe fra utsiden.

I dag vil jeg fortelle deg nøyaktig hvordan jeg sliter med huddehydrering.

Dehydrering vs tørrhet

Akk, mange jenter forvirrer disse konseptene. Tørr hud er en naturlig realitet, dehydrering er en kjøpt tilstand. Dehydrert kan være hvilken som helst hud: oljeaktig, tørr, kombinasjon. Tørr hud er forbundet med mangel på det øvre lipidlaget (dvs. huden blir ubeskyttet) og dehydrering - med mangel på fuktighet i alle lag, slik at tørrhet vanligvis manifesteres av forvitring og utseendet på et fint nett på huden og dehydrering - ved skade på de dype lagene og en generell reduksjon i turgor hud. Og omsorg for tørr og dehydrert hud er forskjellig. Helt forskjellig.

Mine prinsipper om omsorg for dehydrert hud (endelig!)

1) en luftfukter Dette er alfa og omega av min omsorg, og for dehydrert hud er det bare uunnværlig. Saken er at flertallet av hudprodukter (kremer, serum) består av slike komponenter (for eksempel glycerin) som trekker vann fra området med høy fuktighet til det lave området. Derfor, når luften er tørr, begynner de å trekke fuktighet fra de dype lagene av huden til toppen, og vi trenger det motsatte. Det er svært viktig å sikre at luftfuktigheten ikke er lavere enn 60-70%, da vil kremet fungere skikkelig: ta fuktighet fra luften og lever den til huden.

I løpet av dagen har jeg ingen mulighet for objektive grunner til å bruke en luftfukter, og jeg slår den på for natten. Neste morgen er huden myk, strålende (ikke forvirret med en feit glans!), Fyllt med fuktighet. En gang kjøpt - bruk i mange år.

2) drikkemodus. For en person uten nyreproblemer - 2 liter rent drikkevann (vel, minst en liter). Det er tilrådelig å drikke ikke i en glans av briller, men i flere sip med pauser. Det antas at i det første tilfellet vaskes tarmkanalen og nyrene, i den andre - cellene er mettet med fuktighet.

3) vask med destillert eller smeltevann. Kranvann er ondt fordi det strammer den allerede dehydrerte huden sterkt.

4) hudrensing. Bedre melk eller tonic. Og glem såpe, alkohol i sammensetningen og skrubbe med steiner - den første tørre, den sistnevnte skader huden.

5) kosmetikk. Dette vil være det mest omfattende punktet :) Jeg prøver ikke engang for disse 7 årene fra de mest varierte kategoriene og merkene. En stor skuffelse og flyr inn i en bøtte. Det er ingen ideelle midler, men det er de som har nærmet seg veldig bra og har bodd med meg til nå. Jeg vil skrive om disse og andre midler.

Kosmetikk for dehydrert hud

For enkelhets skyld deler jeg kosmetikk til luksus, økologisk, kosmetikk, profesjonell og kosmetikk. Det er mange varianter av divisjon, men det er mer praktisk for meg å analysere. Jeg brukte et massemarked som Clean Line, Garnier, L'Oreal (og tusenvis av dem) i begynnelsen av ungdom i perioden med problemfri hud, da disse midlene (av åpenbare grunner) ble maktløse

1) Suite (Chanel, Dior, Guerlain, Givenchy, Lancome, Clinique, Clarins, YSL, Estee Lauder, Shiseido, Caudalie, La Mer). Dette er de første måtene som jeg snudde på, og som metodisk fløy etter hverandre fra balkongen ved lysets hastighet. Jeg beklager det ubrukelig brukte 2 år, hvor jeg forsøkte forgjeves å finne noe verdig der. Men i 18-20 år tror du at det er dyrt og kjent - dette er en garanti. Alas. Men takk Gud, det var i det minste noen anstendige penger.

Fra kategorien av horror: kremer og seromer Chanel Hydra Beauty (klarte å tørke og irritere huden), Dior Hydra Life (ubrukelig), Guerlain Super Aqua (ubrukelig), Lancome Hydra Zen (som om du smør en silikon på huden), Clarins HydraQuench (og krem, og masken er absolutt ubrukelig, til tross for mange nyttige vurderinger), Shiseido iBuki (ubrukelig)

Clinique Moisture Surge cream og nattmaske er svært verdige produkter. Jeg bruker masken så langt til natten, fuktiggjør huden veldig

Estee Lauder Hydra komplett maske og krem, Hydrationist lotion - perfekt fuktighet om sommeren, om vinteren for meg er det ganske svakt

La Mer Creme de la Mer er en utmerket fuktighetskrem til Boeing-prisen. Diskusjoner om ham fortsetter fremdeles, men fra meg selv vil jeg si at det virkelig fuktiggjøres med 5. De som han ikke passet mest sannsynlig, plukket ham ikke for sin hudtype (i linjen med 3 kremer og 2 lotioner).

2) Organisk og nær-naturlig kosmetikk (Korres, Sanoflore, Payot, Kiehl, Lush, Cora). Disse midlene kalles vanligvis organisk, fordi de inneholder mange naturlige ingredienser og praktisk talt ikke inneholder mineraloljer, silikoner og så videre. Det virker, ideelle produkter, men det er en, men. Silikoner og oljer, uansett hvordan de er ubrukelige og skadelige eller ubrukelige, legger en film på huden som forhindrer fordampning og beskytter mot ekstern aggresjon. Derfor er de skadelige for sunn hud og nødvendig for syk hud (på personlig erfaring). Merker Korres, Sanoflore og Lush er de mest naturlige, Kiehl og Payot er mindre. Jeg, dessverre, er denne typen kosmetikk nå absolutt ikke egnet.

Forsøkt: kremer Korres "Granateple" og "Yoghurt", maske "Yoghurt", Sanoflore Nectar Hydratant, Kiehl fuktighetsgivende maske og væske, Barkkrem med sjøekstrakter og maske med hyaluronsyre.

3) farmasøytiske kosmetikk (Avene, Vichy, La Roche-Posay, Bioderma, Filorga, Lierac, Uriage, Nuxe). Kosmetikk til apotek er kosmetikk designet for å løse spesifikke hudproblemer. Hovedformålet med slike kosmetikk er ikke å maskere de eksisterende problemene, men å løse dem, og å gjøre det så effektivt som mulig. I europeiske land kan noen merker med medisinsk kosmetikk kun kjøpes på resept.

Unfit: La Poche-Posay Hydraphase Intense Leger (allergi utviklet), Bioderma HydraBio krem ​​og maske (veldig svak), Uriage AquaPrecis krem-gel og maske (svak), Avene Hydrance Optimal (bedre enn sine forgjengere, men fuktighetsgivende er fortsatt ikke nok).

Egnet: Filorga Hydra-Filler ansiktscreme og Meso-Mask maske. Filorga regnes som den mektigste av apotekssegmentet, og med rette. Av alle apotekene er dette min sterkeste fuktighetskrem. Jeg har brukt det i ca 2 år og er velkommen til å gi råd!

4) Profesjonell kosmetikk og kosmeceuticals (Holy Land, Christina, Academie, Babor, Gigi, Magiray, Gatineau, Janssen, Yon-ka, Ericson Lab., Koko Derm., Histomer, Sesderma, Medik8, Skinceuticals, Ultraceuticals, Valmont)

Jeg kombinerte disse to kategoriene, fordi Skjønnhetssalonger bruker ofte kosmetiske produkter i deres omsorg. Helt ærlig, dette er min favoritt kategori. Det er her de fleste av mine favorittprodukter er plassert. Selv om jeg begynte å bli kjent med henne for bare 1,5 år siden, klarte jeg allerede å prøve noe. Jeg har liten skuffelse her.

Unfit: Holy Land Lactolan krem ​​for fet hud og maske (ingen effekt), Gatineau Strategie Jeunesse (ingen effekt).

Nå om de kjære.

Ericson Laboratoire Hydra Clinic krem, maske og serum - en god fuktighetslinje for enhver tid på året (brukt om vinteren, våren og sommeren). Min hud passer perfekt. Fuktar og til og med beroliger huden.

Medik8. Dette britiske merket ble lansert i 2008 av farmakologer og biokjemister, og har allerede samlet et dusin prestisjefylte priser. I vårt marked dukket opp i 2013. For øyeblikket er dette mitt favorittmerke som passer meg etter alle kriterier

Jeg brukte en fuktighetskrem med vekstfaktor, fuktighetsgivende serum, serum med retinol, melk med mandelsyre. Utmerket fuktighetskrem. Om vinteren og våren reddet de meg fra et nett av fine rynker og fylte huden min med fuktighet. Jeg vil definitivt bruke den videre og fortsette å bli kjent med andre produkter.

Skinceuticals serum SC Hydrating B5 Gel og krem ​​SC Daily Moisture. Utmerket fuktighetskrem, Cream-gel er veldig lett, så jeg bruker den om sommeren, og serumet går året rundt.

Valmont Hydra 3 Regenetic Cream and Serum. Jeg mottok dem som en gave på bursdagen min. Hva kan jeg si, produktene er helt bombe, både i kraft og i pris. Verken krem ​​eller serum i porene er tilstoppet, fuktighet, rynker tørrhet glatt. Bingo! Jeg vil gifte meg med Prokhorov - jeg vil definitivt kjøpe den.

På dette tidspunktet fullfører jeg historien. Håper at noen var hjelpsomme. Til slutt vil jeg si at jeg nå er mer enn seriøs om prosessen med fuktighet. Jeg prøver å gjøre det fra innsiden og fra utsiden. Men uansett hvor god kremer er, gir de en ekstern effekt, det viktigste er å behandle hele huden. Ved innlegg kan det virke som de mest effektive produktene - de dyreste. Dette er trolig sant. Det er tåpelig å vente på WOW-effekten av krem ​​på glyserin og vann. Selvfølgelig, i suiten, og på apoteket, og i massen har de sine egne perler, men til du finner det, kaster budsjettet til null, og luksuspakken skuffet. Likevel, jeg personlig foretrekker profesjonell kosmetikk. Hun jobber i det minste.

Og om skjønnhetsinjeksjoner som biorevitalisering og mesoterapi, vil jeg si at i mine 25 år anser jeg det for tidlig. Mer tid :))

Riktig omsorg for dehydrert ansiktshud

Ifølge kosmetologer lider 90% av jentene av dehydrering av huden. Halvparten av dem vet ikke engang om problemet. Tross alt er det ikke lett å finne ut årsakene til utilfredsstillende tilstand av huden. Mangelen på fuktighet er ofte forvekslet med den naturlige tørrheten forårsaket av genetikk. Men dehydrering er ikke en hudtype, men en usunn tilstand som krever spesiell forsiktighet.

Tørr epithel lider av mangel på fett, hvorav en liten del produseres av sebaceous kjertlene. Dehydrert vev har ikke nok vann. Med ubehag står folk overfor fett og kombinert integument. Kvinner sliter med fettete glans, forstørrede porer, betennelse. Men ubehag, følelsen av å stramme og peeling forsvinner ikke.

Tegn på dehydrering

Fuktmangel er bestemt av tilstedeværelse av tegn:

 • kjedelig hudfarge;
 • flabbiness;
 • tap av elastisitet;
 • peeling;
 • grovhet til berøring;
 • forstørrede porer;
 • permanent ubehag;
 • rødhet;
 • kløe;
 • følelse av tetthet;
 • utseendet på fine rynker.

Dehydrering av fettdeksler oppmuntrer til intensiv produksjon av sebaceøse sekresjoner. Ansiktet skinner, inflames, blir dekket av utslett, og porene er tilstoppede. Stiftelsen ruller raskt ned, klosser folder. Stoffer absorberer fuktighet fra produktet, etterlater et pigment på overflaten.

Tørr hud ligner tissuepapir, mye flak. Vektene vises på kinnbenet, nesespissen, munnens hjørner. Små rynker i ansiktet dypere.

I jenter med kombinasjonshud, dekkes tørre områder med peeling. Og fete soner utskiller overflødig fett. Spesielt synlige tegn på dehydrering i vår og høst.

Har huden din nok fuktighet?

Hvorvidt epitelvevet er dehydrert, er lett å kontrollere. Fjern sminke om kvelden, og vask deretter grundig. Ikke legg noe på ansiktet ditt, gå til sengs. Hvis det i morgen var en følelse av stramming, lokal peeling, betyr det at ansiktet mangler fuktighet.

Årsaker til dehydrering

Det er flere årsaker til fuktighetstap. En stor rolle er spilt av eksterne faktorer enn interne. Det øvre laget av epidermis har et lag sammensatt av lipider. Disse cellene utfører en barrierefunksjon som beskytter epitelet mot negative miljøfaktorer. Lipidlaget holder vannmolekyler. Resultatet av dehydrering er svekkelsen, tynningen av mellomstoffet. Fukt beholdes ikke av vev, men fordampes. Kosmetologer kaller denne prosessen transepidermalt vanntap.

Tørr hud er mer utsatt for dehydrering. Sebaceous kjertlene produserer lite fett, som danner et smøremiddel, som hindrer fordampning av fuktighet.

Fett og kombinert dekker ren aggressiv kosmetikk. Alkohol, konsentrerte syrer, natriumlaurylsulfat svekker gradvis beskyttelsesbarrieren.

Tap av fuktighet i vevet resulterer i:

 • Feil omsorg for dehydrert hud (bruk av alkoholholdige midler, misbruk av peeling, skrubber, maskinvareprosedyrer);
 • stress,
 • beriberi;
 • svekkende ubalansert kosthold;
 • søvnløshet;
 • tretthet,
 • vasker med såpe og klorerte vann.

På sommeren blir ansiktet utsatt for sollys daglig. Langturer i den åpne solen, turer til stranden øker fordampningen av vann fra overflaten. Innendørs klimaanlegg øker situasjonen.

Om vinteren fungerer varmeapparater, som også reduserer fuktighet, noe som uunngåelig påvirker deksletes tilstand. Epitelet blir som tynt papir, mister sin sunne farge, flager av, er dekket med et net av fine rynker. For å glatte ut rynkene, er det nok å sørge for riktig omsorg for dehydrert hud.

Interne årsaker

Dehydrering av integumentet kan være et tegn på funksjonsfeil i de indre organene. Et lignende symptom oppstår etter tarminfeksjoner, ledsaget av diaré, oppkast.

Det er viktig å utelukke nyre- og leversykdommer. Årsaken kan være langvarig bruk av antibiotika, vanndrivende rusmidler, avføringsmidler.

Hvordan bryr seg dehydrert hud

Forhindre fuktighetstap kan være hjemme. For det første er det viktig å stoppe tynningen av lipidlaget. Tross alt er lipider den eneste naturlige barrieren til epidermis. Beskytt mot ultrafiolett stråling, giftstoffer i luften.

rensing

Omsorg for dehydrert integrert begynner med riktig rensing. Egnet sparing betyr uten aggressive overflateaktive midler, alkohol. Slike produkter skader også lipidlaget, men virker mykere enn kosmetikk med sulfater.

exfoliate

Det er nødvendig å fjerne døde vekter regelmessig. Tross alt unshelled partikler tette porene og intercellulær plass. Forstyrre full absorbsjon av fuktighetskrem. Egnede produkter med ANA-syrer. Disse stoffene oppløser døde celler, beholder vann. Preference anbefales å gi myk tonic uten alkohol. Det er kremer for pleie av tørr, oljeaktig og kombinert dehydrert hud.

fukting

Laminering virker mest effektivt når det gjelder bekjempelse av fuktmangel. Anvendelsen av visse produkter gjør at du raskt kan returnere personen et sunt utseende:

 1. Først påføres et vannbasert serum på ansiktet som har blitt rengjort, fortsatt våt etter å ha brukt tonic. Det finnes verktøy som passer for alle typer. Sammensetningen må inneholde en fuktighetsgivende komponent - hyaluronsyre, glyserin. De kompenserer øyeblikkelig for tap av fuktighet, eliminerer følelsen av tørrhet, stikker. Peeling tar 2-3 dager.

Kvinner over 35-40 år bør kjøpe anti-aldrende kosmetikk med antioksidanter. Stoffer stimulerer syntesen av hyaluronsyre av celler. Øk produksjonen av kollagenproteiner og elastin, beskytt mot frie radikaler.

 1. For å beholde fuktighet i epidermis, umiddelbart etter serumet, påfør en krem ​​eller kosmetisk olje for ansiktet. Den oljete tekstur omslutter integumentet, forhindrer fordampning av vannmolekyler. En slik barriere er silikon inneholdt i kremer. Vitaminer E, C, B nærer dermis fra innsiden. Elastin og kollagen returnerer tonen.

Bruk krem ​​i 1-2 timer før sengetid. Verktøyet vil ha tid til å suge, ikke la stædige flekker på klær, sengetøy. Hvis kremet er fettete, så før du legger deg, ta ansiktet av med en ren klut.

toning

Hold en spray av termisk vann i vesken din. Forfriskende vanning vil kompensere for tap av fuktighet på kontoret, butikken, transporten eller gåturen. Påfør noe vann over fundamentet er uønsket. Verktøyet vil spre seg, tette porene.

mat

Masker er nyttige hver uke. Ernæringsmessige forbindelser er mettet med vitaminer, gjenopprette, forhindre tørrhet, utseendet på rynker. Det anbefales ikke å bruke leiremasker. Stramningsmidler irriterer, forverrer desquamation.

Fukt huden riktig

Ideelt sett begynner omsorg for dehydrert hud fra innsiden. Jeg husker straks rådene om å drikke minst 2 liter rent vann per dag. Men det er ingen pålitelig forskning på effekten av mengden vann som forbrukes på tykkelsen av lipidepitelet. Ubestridelig vann er nyttig for hele organismenes funksjon. Men for å fukte integumentet er det nødvendig å opptre i et kompleks

 1. Løs problemene med tørr inneluft. Kom til redning befuktere. Det finnes enheter av forskjellige priskategorier, designet for hjem eller kontor.
 2. En stor rolle for omsorg for dehydrert hud er riktig ernæring. Alkohol og sukker - de skyldige for tidlig aldring, utseendet på rynker. Du trenger ikke å helt forlate desserter eller et glass vin. Men det er tilrådelig å bruke skadelige produkter.
 3. Røyking har en negativ innvirkning på helsen til personen. Sigarettrøyk setter seg utenfor. Og nikotin og tjære gift kroppen fra innsiden. I kampen mot dehydrering av integumentet er det ønskelig å utrydde den vanlige vanen.

Kosmetiske produkter

Produkter for pleie av dehydrert hud er delt inn i klasser:

 • elite (Dior, Chanel, Givenchy, Estee Lauder, Clinique). Avvik i høy pris, men ikke alltid tilsvarende effektivitet;
 • organisk (Korres, Payot, Kiehl, Sanoflore, Cora). Inneholder silikon og oljer som omslutter overflaten med en beskyttende film;
 • Apotek (Avene, Bioderma, Vichy, La Roche-Posay, Filorga, Uriage). Med riktig valg løser de konkrete problemer med deksler. Europeiske apotek selger disse legemidlene på resept;
 • Kosmocetics (Yon-ka, Holy Land, Gigi, Magiray, Janssen, Ericson Lab., Koko Derm, Histomer, Babor, Gatineau, Skinceuticals, Ultraceuticals, Christina, Academie). Medisinsk-beskyttende kosmetikk vinner dermatologiske sykdommer. Slike produkter kan skade sunn hud.

For rensing

Kosmetologer anbefaler å fjerne sminke med micellar vann. Væsken består av miceller. Fettsyrer absorberer forsiktig utskillelsen av talgkjertler, pigmenter, forurensning. Det finnes ingen skummende komponenter, alkohol i sammensetningen. Micellar vann vaskes ikke av. Positiv tilbakemelding har tjent disse merkene:

Gel for vask Gel Demaquillant Douceur (Avene) er laget for fete dekker. Inneholder ikke skummende stoffer, renser, vaskes lett av. Make-up fjerner dårlig, forlater flekker. Derfor anbefales det å bruke etter micellar vann.

For å ikke beskadige øyelokkets tynne hud, fjern permanent vedvarende sminke, ta et eksempel fra de japanske kvinnene. De gni aldri ansiktet med en bomullspute. I stedet forsiktig fukt en tampong forsiktig med overflaten og vent 2-3 minutter før produktet løsner smuss. Prosedyren gjentas til overflaten er ren. Denne metoden er uøkonomisk, men beskytter det delikate epitelet fra å strekke seg, det premature utseendet på rynker.

Hydrationist Maximum Moisture Lotion (Estee Lauder) brukes sparsomt. Fuktes umiddelbart, lett å påføre, absorberes raskt. Danner ikke en klebrig film.

sera

Avansert Night Repair (Estee Lauder) er egnet for kombinasjon og fet hud. På grunn av serumets dype effekt, fuktes og glattes rynker. Lett tekstur tetter ikke porene, forhindrer fettete glans. Hyaluronsyre beholder vann i vevet. Hveteklidekstrakt og linolsyre gir løfteeffekt.

Terapeutisk Aqua Booster AQP-3 Hydro-stimulerende serum (Clinic) serum er designet for å gjenopprette fuktighetsbalansen. Produktet forbedrer tonen, øker styrken av kapillærene, beskytter celler mot effektene av frie radikaler.

Krembarkserum er beregnet for intensiv fuktighet. Midler etterlater seg ikke, det absorberes raskt, lindrer fra en peeling.

kremer

Lys krem ​​for pleie av alle typer dehydrert hud Aqualia Thermal (Vichy) kjemper peeling om sommeren og vinteren. Jevnt fordelt over overflaten, godt absorbert. Raskt eliminerer følelsen av tetthet, gir en følelse av friskhet og komfort. Det fuktighetsmettede ansiktet glattes, skinner fra innsiden.

Krem Sebium Hidra (Bioderma) fukter problem og fettintegritet. Produktet fremkaller ikke komedones utseende, gjenoppretter, jevner flak. Smerter irritasjon, øker beskyttelsen av epidermis fra eksterne miljøfaktorer.

For tørr og sensitiv hud, er Hydrabio Legere-serien designet for å bekjempe dehydrering, egnet.

Hydrance Optimal UV legere fuktighetskrem (Avene) brukes som sminkebase. Kremet er lett, absorberes raskt, mattes, fuktes. Takket være SPF 20 beskytter den mot solstråler.

masker

Den beroligende Masque Apaisant Hydratant (Avene) masken med termisk vann er egnet for tørr og sensitiv hud. Etter påføring absorberes det øyeblikkelig, mykgjørende og fuktighetsgivende i lang tid.

Filorga Meso-mask med hyaluronsyre virker umiddelbart etter påføring. Fjerner alder flekker, whitens, mettet med fuktighet, stimulerer kollagen syntese, utligner ut lettelse.

Masken for natten Fuktighetsovervåkning Overnatting Mask (Clinique) nærer, forhindrer fordampning av vann, dyp fuktighet. Beskytter mot for tidlig tegn på aldring. Inneholder aloe, oljer, vitaminer, antiinflammatoriske komponenter.

Hjem rettsmidler i kampen mot dehydrering

Utmerket fuktighet, nærer epitelet av vegetabilske oljer. Nyttig sesam, oliven, hvete med tilsetning av 1-2 dråper eter. Hjemmelagde masker hjelper til med å takle problemet. Det anbefales å bruke strukturer 1-2 ganger i uken, og hold 20 minutter:

 • gulrot. Hakkede rotgrønnsaker på en fin rist, bland med eggeplomme;
 • Tomat. Pulp frisk tomat passerer gjennom en sikt, tilsett 1 ss. losjer. stivelse, 5 dråper olivenolje;
 • agurk. Klem juice av friske grønnsaker, legg til 2 ss. losjer. tung krem, 20 dråper rose vann;
 • hytteost. Bland kyllingost, melk, gulrotjuice, olivenolje i like store mengder;
 • rømme. Grind sitronskall med eggeplomme, 1 ts. olivenolje, 100 ml rømme.

Dehydrering forebygging

Følg enkle regler for å forhindre uttørking av huden:

 1. Slå på luftfukteren for natten. Om morgenen vil ansiktet glede med naturlig utstråling, edel glans. Sørg for at fuktighetsindeksen er rundt 60-70%. Da vil den påførte krem ​​absorbere fuktighet fra omgivelsene.
 2. Drikk minst 1 liter vann per dag, og helst to. Spred anbefalt mengde væske gjennom hele dagen. Drikk sakte i små sip som tørst vises.
 3. Vask med mineral, destillert eller smeltevann. Unngå å vaske ansiktet med vann fra springen. I tillegg til klor inneholder den metall urenheter.
 4. Rengjør ansiktet med micellar vann, melk eller tonic. Ikke bli båret med skum, geler for vasking, såpe, skrubber, kremer på alkohol.
 5. Oppretthold optimal cellulær fuktighetsbalanse. Bruk regelmessig serum, kremer. Gjør av og til nærende masker.
 6. Besøk skjønnhetseksperten i tide. Peeling, apparatrensing, injeksjoner og andre salongprosedyrer er nyttige i moderering.
 7. Beskytt ansiktet mot ultrafiolett stråling. Tilbringe mye tid på en solarium er dårlig. Og en unaturlig brunfarge har lenge gått ut av mote. På vår og sommer, før du går utenfor, gjelder solkrem på ansiktet og utsatte områder.

Å overvinne mangel på fuktighet er viktig, ikke bare ved hjelp av metoder for ekstern terapi. En viktig rolle for integritetshelsen spilles av den stabile funksjonen av hele organismen. Det er nødvendig å justere metabolismen, følg dietten, ta vitaminer etter behov, gi opp dårlige vaner, unngå stress, overarbeid.

Bare en omfattende omsorg for dehydrert hud vil bidra til å gjenopprette lipidlaget. Gir elastisitet, glatthet, naturlig utstråling, beskytter mot for tidlig rynker.

Flere Artikler Om Typer Acne