Oily dehydrated skin - en myte eller hard sannhet for millioner av jenter rundt om i verden? Irina Nikolaeva, en ekspert-kosmetolog, skaperen av IRUSHKA-merket, vil hjelpe oss å forstå det vanskelige problemet.

Hva er dehydrert hud? Samme som tørr?

Dehydrering er ikke nødvendigvis et tegn på tørr hud. Dette er et problem som kan oppstå hos eieren av fet hud.

Faktisk er alt litt mer komplisert enn vi pleide å tenke. Faktisk er hudtyper mye mer enn tre, men for enkel å beregne de karakteristiske problemene (akne, rosacea, dehydrering, etc.), er det disse typene som utmerker seg: tørr, fet, kombinert. Det er lettere for en vanlig person å forstå at hvis han har tett hud med utvidede porer, så har han en større predisposisjon for akne enn en person med tørr og tynn hud.

Men i virkeligheten kan akne på grunn av eksterne faktorer også forekomme på tørr hud, og fet hud kan bli "dehydrert" under visse omstendigheter. Men dehydrering av huden (dehydrering) er en midlertidig tilstand av huden, og ikke en karakteristisk for en bestemt type, det vil si det er en kjøpt faktor, og ikke et primærtegn.

Hvordan "få" dehydrert hud? Hva forårsaker dehydrering?

Mange faktorer. Tørr hud er lettere og oftere dehydrert, fordi har et veldig tynt og delikat ytre lag, det er lettere å "sår". Forkert valgt kosmetikk, for eksempel et rensemiddel med for aggressive overflateaktive midler - rensende ingredienser, eller med silikon eller hudoljer. Også rollen som spilles av eksterne faktorer: sykdommer, vitaminmangel, allergi, tørr luft og klimaanlegg, den kalde årstiden - alt dette fører til dehydrering.

Men fet hud er like lett å dehydrere. På den ene siden er det selvsagt beskyttet av en mengde talg, men dette er nettopp det som "bringer" mange. Overdreven jentes ønske om å redusere mengden sebum i ansiktet og forsømmelse av fuktighetskrem (en av de viktigste fobier: fuktighetskrem vil gjøre fet hud enda mer fet) og fører til dehydrering. Det er, ved hjelp av aggressive seborrhea agenter, jenter kunstig dehydrere huden deres.

Derfor er det nødvendig å ta ut rensing av huden på alvor. Hennes helse er først og fremst avhengig av ham. I intet tilfelle trenger du ikke å lytte til analfabeter og markedsførere av kosmetiske selskaper som anbefaler bruk av uutslettelige vannrensere. Ethvert middel, inkludert melk og micellært vann, skal vaskes av. Hvis du ikke gjør dette og bruker tonic "på toppen", vil spor av overflateaktive stoffer, sebum og støv forbli på huden. Dette fører til bakteriell vekst, akne og dehydrering.

Kan vanninntak påvirke dehydrering av huden?

Bare 2 liter vann per dag vil ikke lagre, en integrert tilnærming er viktig. Hvis du minimerer negative eksterne faktorer, drikker nok vann, ikke røyker og ikke drikker alkohol, så vil huden tilbake til normal og "matet" med vann, og det blir ikke lenger dehydrert.

Hva kan forårsake fet hud dehydrering?

De tre viktigste "fiender" av fet hud er leire, såpe og silikon. Leire (inkludert kaolin) og såpe (alkali) trekker fuktighet fra huden, slik at den blir tynnere, blir kjedelig i farge og grå, blir som pergamentpapir. Disse ingrediensene akselererer aldringsprosessen og bør unngås i din daglige omsorg.

Silikon er en snag, det gjør ikke fuktighet, men dekker huden med en film der den ikke kan puste. På grunn av dette forverres blodsirkulasjonen - huden blir dehydrert, blir bleknet og livløs. Silikon fremkaller også veksten av bakterier - hei, akne!

Hva skal jeg gjøre med oljeaktig dehydrert hud? Hvordan bryr seg?

Hvis du har fet hud, men samtidig føler du stramhet, ser du peeling og irritasjon på huden din, huden din er overfølsom, med fine rynker - så er alle tegn på dehydrert hud på ansiktet. Det er på tide å gjøre aktiv hydrering!

Først må du ikke misbruke aggressive midler for å fullstendig kvitte seg med sebum - dette vil bare forverre situasjonen. Ikke besøk kosmetologen for ofte - noe rensing av ansiktet vil heller ikke hjelpe dehydrert utmattet hud. I stedet for å rense, er det bedre å gjennomgå overflateglykol peeling prosedyrer - hvis du er bekymret for sebum og mindre akne, med sterk akne, gjør et valg mot salicylic peelings.

For det andre, fukter huden aktivt på utsiden (med serum, emulsjoner eller geler) og fra innsiden (vi spiser nok vann). Ikke vær redd - fuktighet vil ikke forårsake overdreven sebumdannelse. Sebum er sebum, og fuktighetsgivende kosmetikk er ikke relatert til det! Velg lyse teksturer som ikke tetter porene - dette er viktig for fet hud.

Redaktørene til Foodika testet flere produkter for oljeaktig dehydrert hud - en mild rensegel, Cleansing Gel Sebo Control og Sebo Control serum fra IRUSHKA. Begge produktene er laget for fet hud, mens deres naturlige sammensetning er så myk at produktene er perfekte for oljeaktig dehydrert hud. De vil ikke forverre problemet, men for fullstendig hydrering av huden, vil rensegelen og serumet ikke være nok. Derfor anbefaler vi deg å legge til et av verktøyene fra linjen for
dehydrerte hud fra IRUSHKA NMF Revitalisering: NMF Revitaliserende serum fuktighetsgivende serum eller NMF Revitalizing Emulsion. Men hvis du ønsker det, kan du bruke din favoritt fuktighetskrem eller gel - Sebo Control Serum vil forberede huden og som om den øker fuktighetsegenskapene til alle påfølgende måter. Bruk en rensegel, deretter et serum etter - "fuktighetskrem", og etter en uke vil du legge merke til kvalitative endringer i huden: peeling og følelse av tetthet vil forsvinne, fine rynker begynner å glatte, og huden blir mer fløyete og sunne utseende!

En markedsfører ved utdanning, så han har alltid "Plan B" på lager og æresnummer. Han liker eventyr, reiser og ekstremsport. Liker ikke å lage mat, men elsker å spise. En fighter for god og rettferdighet, derfor 100% ærlig i sine artikler og anmeldelser.

Olje dehydrert ansiktshud - tegn på hvordan å gjenopprette

Olje dehydrert ansiktshud er det første tegn på at det ikke er nok fuktighet i cellene. Frelse for oljeaktig dehydrert hud vil være en spesiell tilnærming som vil bidra til å løse problemet, noe som resulterer i en følelse av tetthet, rødhet, svarte flekker, ubehag, liten kløe, fine rynker vil glatt ut, og elastisiteten kommer tilbake.

Hevdet at tørrhet og dehydrering er en og samme. En slik uttalelse er fundamentalt feil. Eksperter kaller huden "tørr" når den ikke produserer nok sebum som er nødvendig for smøring og beskyttelse. I sin tur lider den dehydrerte derma av mangel på fuktighet. Selv om tørrhet og dehydrering ofte ledsager hverandre, bør de behandles annerledes.

Hvorfor dehydrering av fet hud oppstår

Det er mange vanlige årsaker til dehydrering av fet hud: en dårlig valgt diett, utmattende øvelse. Men oftest fører regelmessig bruk av aggressive omsorgsprodukter til dehydrering av epidermis.

Kroppen vår mister kontinuerlig væske: gjennom fordamping, svetting, utskillelse, som følge av arbeidet med indre organer og cellulære prosesser. Legg til dette fuktighetstapet på grunn av sentralvarme, luftkjøling, luftreiser, sport, varmt klima og klimaanlegg - og du får en ganske stor mengde væske som trengs for daglig påfylling.

Øvelse og økt trening øker dette tapet. Menneskekroppen kan også miste fuktighet på grunn av visse sykdommer og ta visse medisiner.

Eventuell hudtype kan oppleve dette problemet. Når kroppen mangler væske, reflekterer den umiddelbart på utseendet, dermis blir tørt, kjedelig og trangt, og kan begynne å skrelle av. Svært ofte sammenlignes dehydrert hud med ørkenen, noe som er helt sant, fordi cellene mister en av hovedkomponentene sine - vann. På grunn av dette blir epidermis tynnere og huden blir kjedelig.

Symptomer på oljeaktig dehydrert hud

Slik gjenoppretter du oljeaktig dehydrert hud

Med en komplisert effekt, er det en praktisk oppgave å gjenopprette fet hud etter dehydrering. Først av alt er det nødvendig å gi intensiv hydrering av hele organismen, nærer huden, både ute og inne. Forståelsen av at denne tilstanden kan forverres på grunn av faktorer som dårlig livsstil, kaldsesong, overopphetet og tørr luft i rommet, vil også bidra til å takle problemet.

Drikke ration:

 • Drikk mer hvis du svetter. Pass på å drikke vann etter trening og idrett;
 • Drikk vann hele dagen lang, helst før du føler deg tørst. Hvis du ikke er vant til drikkevann i store mengder, kan du drikke litt, men ofte;
 • For de som ikke liker å drikke vann i prinsippet - i dette tilfellet kan du forbedre smaken ved å legge til litt sitronsaft eller mynte. Du kan også legge til litt fruktjuice;
 • Prøv å endre temperaturen på vannet - mange mennesker er mer villige til å drikke varmt vann enn kaldt vann;
Ha alltid en vannflaske med deg som en påminnelse om at du må regelmessig erstatte tap av kroppsvæsker.

Strømmodus:

 • Alkohol og koffein har en vanndrivende effekt, det vil si etter at de blir fortært, mister kroppen mer væske enn vanlig. Det kan etterfylles hvis du drikker et glass vann etter hver kopp kaffe eller et glass vin;
 • Spis mer friske saftige grønnsaker og frukt, for eksempel druer, tomater, appelsiner;
For å holde hudcellene hydrert, er vann alene lite. Vi må konsumere en tilstrekkelig mengde "gode" fett slik at kroppen vår produserer nødvendig væske for cellene. Sørg for at dietten inneholder tilstrekkelige mengder av umettede fettstoffer, som avokado, olivenolje og linfrøolje.

Eksterne faktorer:

 • Forsøk ikke å bli i solen for lenge, spesielt uten hatt og langermet klær.
 • Ikke sitte lenge i nærheten av en varmeapparat eller et sentralvarmerbatteri;
Husk at et fungerende balsam absorberer fuktighet fra luften, og berøver derfor fuktighet og hud. En sterk vind, uansett varm eller kald, tørker også den. I rom med klimaanlegg eller sentralvarme er det nødvendig å bruke en luftfukter, eller bare sprøyt vann med en sprøytepistol;

rensing:

 • Etter vask bør huden være våttørr med et rent håndkle, men det må ikke gis. Dette vil bidra til å beholde fuktighet og forhindre irritasjon;
 • Ikke vask med varmt vann, det vil tørke huden enda mer;
Valg av kosmetikk:

Dehydrert, fet hud krever kosmetikk som ikke bare fyller på fuktighet, men forhindrer også dens fordampning fra overflaten av epidermis. For å bli kvitt fet hud bruker eierne for mange rengjørings- og stramningsmidler, som til slutt kan tørke epidermis og bidra til en større produksjon av fett for å bevare cellens naturlige fuktighet. For å unngå dette, er det nødvendig å opprettholde den naturlige fettbalansen i ansiktet, da overflaten blir jevn, og hudflekten blir uklanderlig.

Kosmetologer anbefaler fuktighetsgivende behandlinger for dehydrert fet hud to ganger om dagen, morgen og kveld.

 • Påfør kosmetikken på den tidligere rengjorte dermis. Smuss og bakterier avsatt på overflaten av ansiktet penetrerer gjennom porene dypt inn i epidermis, forårsaker betennelse, akne, hudormer og svarte flekker;
 • Oljefri kosmetikk til vasking er ideell som rensemiddel. Som regel inneholder de salicylsyre eller hyaluronsyre, svovel, sink;
 • For å oppdatere og fjerne overflødig fett fra overflaten av dermis, kan du bruke en alkoholbasert tonic;
 • Sheasmør, mango og kakao fukter huden helt og samtidig utfører en barrierefunksjon. De fungerer som smøremiddel, noe som gjør huden mer elastisk;
 • Bruk fuktighetskrem for å redusere mengden fuktighet som fordamper gjennom huden, og dermed beskytte cellene i dehydrert, fet hud fra uttørking.
 • Etter bruk av aggressive skrubber, umiddelbart tone og fukte huden;
Prøv å unngå kosmetikk som inneholder sulfater. Deres påvirkning påvirker hudens evne til å opprettholde ønsket fuktighetsnivå.

De fleste rensemidler fører fet hud til dehydrering, da de inneholder alkohol, dufter, fargestoffer og andre kjemikalier. Alt dette forverrer bare problemet. Naturlig kosmetikk inneholder nærende og fuktighetsgivende ingredienser som honning, yoghurt og olivenolje. I kombinasjon med naturlige eksfolierende ingredienser renser de effektivt huden og fjerner døde celler.

I tillegg, på grunn av de naturlige komponentene, har disse produktene en behagelig naturlig aroma, men ikke lukten av aromastoffer tilsatt i laboratoriet.

 • Med yoghurt:
Legg en halv kopp havremel i en bolle. Legg til en spiseskje med naturlig yoghurt for å danne en tett pastaaktig masse. Fukt ansiktet med varmt vann, bruk massen på huden og gni i en sirkelbevegelse. Skyll deretter grundig med vann. Dette verktøyet vil hjelpe oljeaktig dehydrert hud for å bli mettet med fuktighet.
 • Med kjære:
Bland i en bolle en ss havregryn og en spiseskje honning. Legg til en teskje stor krem ​​og visp med en blender. Varm blandingen litt i mikrobølgeovnen i ca 20 sekunder. Før det blir kaldt, gni det i våt hud og vask den av.
 • Med olivenolje:
Legg to spiseskjeer olivenolje, fire druer og en teskje melk i en bolle fra en blender eller matprosessor. Smør ingrediensene grundig. Påfør blandingen til et fuktig ansikt, gni i huden grundig og skyll deretter.

Masker for oljeaktig dehydrert hud:

Regelmessig bruk av hjemmelagde masker vil eliminere dehydrering, slik kosmetikk vil mette cellene med fuktighet, tilbake elastisitet, fasthet og sunn farge til huden. De er lett å forberede fra de tilgjengelige produktene, ingrediensene inneholder praktisk talt ikke allergener og irriterende stoffer. Det anbefalte kurset er to til tre prosedyrer i uken i en måned, hvoretter en pause i 30 dager.

 • Fra kaffe:
Dette verktøyet fjerner hevelse i ansiktet og hevelse rundt øynene, gir huden en glød og en sunn farge.

ingredienser:

 • finmalt kaffe - fire spiseskjeer;
 • sitronsaft - to spiseskjeer;
 • usøtet kakaopulver - fire spiseskjeer;
 • melkeprodukt - åtte spiseskjeer. Hele melk, tung krem, naturlig yoghurt uten tilsetningsstoffer er best;
Hvis du liker eggmasker, kan du legge til et egg i stedet for et meieriprodukt. Hvis huden din er veldig dehydrert, kan melk erstattes med olivenolje. I dette tilfellet må du ta fire ss olje, ellers vil produktet være for flytende.

Hvis du har kaffebønner til din disposisjon, slip dem fint i en kaffekvern. Husk at slipingen skal være veldig bra, ellers kan du skrape huden. Hvis du bare har brygget kaffe, kan du bruke fersk kaffe som en ingrediens, selv om den inneholder mindre koffein. Bland i en bolle med kaffe og kakao. Tilsett melkeprodukt og bland til glatt. Mengden melk, krem ​​eller yoghurt kan reduseres hvis du vil at massen skal være tettere. Hell i sitronsaft og bland godt igjen. Påfør produktet til renset ansikt og nakke. La det tørke. Vask forsiktig masken med en fuktig svamp, skyll deretter med varmt vann. Prøv å ikke gni produktet, spesielt hvis du har sensitiv hud, da selv finmalt kaffe kan klø det. Resterende masse kan lagres i kjøleskapet i flere dager.

Oljetørket hud

Bare legg til vann

Luftkondisjonerte rom tørker ut og dehydrerer huden, ikke mindre enn soling eller gåing i blått vær. Men skjønnheten og tonen i epidermis er avhengig av fuktighet!

Det er andre faktorer som reduserer nivået av metning av huden med fuktighet. Det er primært et brudd på drikkeregimet, et ubalansert diett mangelfullt i flere vitaminer og flerumettede fettsyrer, dårlige vaner (hovedsakelig røyking), stress, bruk av visse medisiner (diuretika, avføringsmidler), traumatisk hud kosmetiske prosedyrer (for eksempel kjemiske peeling, dermabrasion, laser resurfacing, etc.) og feil personlig pleie.

Hvis du har minst en av disse risikofaktorene i livet ditt, bør du raskt slippe av med dehydrert hud!

Er huden tørr eller fet og dehydrert?

Eiere av oljeaktig epidermis - og det er ganske mange slike kvinner i kroppen - anser ofte at de ikke trenger fuktighetsgivende. Denne feilaktige troen er forårsaket av vanlig forvirring: uten å skjære inn i spørsmålet, blander skjønnhetene seg i en haug tørr og dehydrert (dehydrert) hud. I mellomtiden er disse helt forskjellige ting.

Tørr hud er en spesiell type som er gitt fra fødselen: tynn, treg, følsom, med dårlige arbeidsskader og en tendens til tidlig rynker og rosacea.

Men dehydrert hud av noe slag kan være. Hvis epidermis ikke har nok fuktighet, begynner den å skrelle seg, irritasjon, følelse av tetthet vises, forplantningen forverres, porene ekspanderer, og turgoren forblir normal. Videre kan ansiktet til og med fortsette å "glede" deg med en fett glans: de sebaceous kjertlene er veldig aktive på dette tidspunktet.

Denne glansen misliker det rettferdige kjønet - og i stedet for å gi kroppen fuktighet, sliter de mot fett og tørker ut epidermis enda mer.

I kurset er hyppig vask, selv med såpe, tørke ansiktet med alkoholholdige lotioner, konstant bruk av skrubber og leirebaserte rensemasker...

Alt dette kan ikke gjøres med sunn hud, og når dehydrert og enda mer!

Med regelmessig kontakt med vann bryter den beskyttende lipidfilmen ned og avslører vår kropp til alle vind og alle bakterier. Såpe, alkohol og skrubbe (med hyppig bruk) forverrer denne prosessen, og sparer oss fra den minste bit av fett - i dette tilfellet er det nødvendig! - og tillater ikke filmen å gjenopprette.

Når det gjelder leiremasker, absorberer fett fra overflaten av huden, de tar samtidig bort fuktighet - dette vil ikke forårsake problemer ved bruk av produktet i henhold til instruksjonene, men vil tørke ut i ansiktet hvis det blir overdrevet av slike kosmetikk.

HVA SKAL DET FETTE DRESSY SKIN SKIN?

Så snart du merker de første tegn på dehydrering og bedre før, begynner du å mette huden med fuktighet. For dette formålet i dag er det et stort utvalg av ulike kosmetikk. Det er nødvendig å fokusere først og fremst på tilstanden til huden, dens type, dehydreringstype, samt på brukervennligheten av stoffet.

Dette verktøyet er egnet for eiere av enhver hudtype, spesielt tørr og normal. Med en fetttype må du være oppmerksom på tekstur av produktet: Hvis det er lett, luftig, faller kremet jevnt, uten å rulle, og absorberes raskt - bruk det til helse. Er det en tung, tett tekstur? Det er bedre å ta en annen krukke eller, hvis du virkelig liker denne, setter bruken av kremet til vinteren: i kaldsesongen vil det være mer hensiktsmessig.

Vel, hvis stoffets sammensetning inneholder stoffer som har til hensikt å fylle hudens naturlige fuktighetsgivende faktor (forbindelser som kan beholde fuktighet). Dette gjelder spesielt melkesyre og hyaluronsyre, kollagen, elastin, glyserin, urea, sorbitol, propylenglykol, kitosan, lanolip, ceramider, fosfolipider, polysakkarider, melke- og silkeproteiner, liposomer, umettede fettsyrer og aminosyrer. Forresten, hvis du har påført en slik krem, går det en tur om sommeren (enn si stranden), sørg for at produktet har en solbeskyttelseseffekt.

Midler, lik krem, men med en vektløs tekstur. Ideell i varmt vær. Det absorberes øyeblikkelig, etterlater ikke spor, derfor, hvis du har en fett epidermis eller du er følsom overfor selv den svakeste hinten på en fettfilm på huden, velg en gel.

Fuktighetsgivende spray i dag er det mange. Hoveddelen av de fleste er vann (renset, mineral, termisk). I tillegg kan forskjellige fuktighetsgivende ingredienser bli tilsatt til blandingen, for eksempel hyaluronsyre, essensielle oljer og planteekstrakter (alger, aloe vera, druer, agurk, sitrus, etc.), samt vitaminer og sporstoffer.

Sprøyten er enkel å bruke: På grunn av tilstedeværelsen av en forstøver, er det lett å sprøyte på huden på ethvert sted og når som helst. Videre er det nødvendig å bruke dette legemidlet etter behov: dette kan gjøres om morgenen, før kremet påføres, og om ettermiddagen, hvis huden plutselig trekkes av (sprinkling er tillatt selv på toppen av sminke - det smelter ikke!) Og om kvelden før du går i seng. Du kan ta en spray med deg til stranden: etter soling har huden et stort behov for fuktighet.

En separat type sprøyte er termisk vann.

Den eneste ingrediensen i disse produktene - det faktiske termiske vannet - kan ikke bare fukte huden, men også på grunn av saltene den inneholder, for å behandle epidermis, bekjempe betennelse.

Dette er et konsentrert produkt, en ambulanse for huden. Det er flere ganger flere aktive stoffer her enn i en krem ​​eller gel, og mange av dem er i stand til å trenge inn i de dypere lagene i huden.

Serum er nødvendig når dehydrering allerede er merkbar for det blotte øye, og det brukes også til å forhindre dehydrering.

Det viktigste er å bruke like mye av preparatet som nødvendig (noen ganger er det bare ett eller to dråper!), Og for å følge kursbehandlingen: høyt konsentrert serum for profesjonell omsorg kan ikke brukes kontinuerlig; men de som er produsert for "lekser" kan nytes til glede.

Men husk: serum er et hjelpemiddel, ikke en selvstendig omsorgsorg, den må suppleres med en krem ​​eller gel. Det er bedre å ta begge deler av samme merkevare: produsenten, som tilbyr en produktlinje, velger de aktive komponentene i sammensetning og dosering slik at stoffene maksimerer hverandres handlinger og minimal konflikt.

Et annet førstehjelp for dehydrert hud: fuktighetsgivende masse kan raskt levere fuktighet til de dype lagene i huden. Spesielt hvis ingredienslisten inneholder hyaluronsyre, kollagen, chitosan, allantoin og urte ingredienser.

Applikasjonsalternativ - Kremaktig forberedelse eller maske på stoffbasis. Sistnevnte er praktisk når det er mangel på tid eller på turer: du trenger bare å sette en slik maske på huden, legg deg ned, slapp av, i 10-20 minutter, og fjern deretter stoffet. Spyl ingenting!

Kjære jeg

Kvinners underholdningsside

 • hoved~~POS=TRUNC
 • Diverse åpen barnemeny
  • sitater
  • humor
  • Ordsprog og ordsprog
  • hus
  • rekreasjon
  • arbeid
  • kjendiser
 • Beauty åpen barnemeny
  • kosmetikk
  • Kroppspleie
  • Mask Oppskrifter
  • Hårpleie
  • Sminkhemmeligheter
  • Plastikkirurgi
 • Mote åpen barnemeny
  • sko
  • klær
  • tilbehør
 • Helse åpen barnemeny
  • sykdom
  • Vekttap
  • Pro massasje
  • gynekologi
  • Cellulitt behandling
  • Folkemedisin
 • Kjærlighet og forhold åpner barnemeny
  • ekteskap
  • bryllup
  • relasjoner
 • Slå opp barnmenyen
  • dietter
  • Spis riktig
  • Oppskrifter åpne barnemenyen
   • frokoster
   • supper
   • Andre kurs
   • salater
   • sauser
   • snacks
   • desserter
   • baking
   • drikkevarer
   • ruller
 • Barn åpen barnemeny
  • Tips for moms
  • Graviditet og fødsel
  • Utdanning og utvikling
 • Needlework åpen barnemeny
  • Gaver
  • jobbing
 • horoskop
 • Drøm fortolkning
 • tester
 • nyheter

Kontrollpanel

Siste kommentarer

 • Iztemnoti å skrive Hva skjedde med ansiktet og figuren av Anna Khilkevich: bilde før og etter plast
 • Ksenia252525 å skrive Oh, det gjør vondt: 8 ubehagelige, men svært effektive skjønnhetsprosedyrer
 • Adelina å registrere 11 grunner til at skilsmisse er bedre enn et mislykket ekteskap
 • ntchezhidova å registrere Hvordan fjerne rynker i pannen raskt og effektivt. De beste måtene å bekjempe rynker på pannen hjemme
 • Dame på menyen på losningsdagen på bananer med melk, kefir. Kvinners magasin

Om kvinners side Sweetheart I

Denne ressursen er laget for jenter og kvinner. Her finner du interessante og informative artikler om ulike temaer. Hver publikasjon inneholder bilder og videomateriale.

Kvinnenes nettsted "My dear Self" er en portal som består av slike populære seksjoner som: nyheter, horoskop, drømbok, tester, skjønnhet, helse, kjærlighet og relasjoner, barn, mat, mote, håndverk og andre.

Vår kvinners portal gir besøkende de optimisme og skjønnhet som kan tilfredsstille enhver kvinnees smak. Oppskrifter av kulinariske retter vil gjøre at du ikke slipper mannen og holder et godt, lyst forhold.

Kvinnenes magasin, online utgaven av "Min kjære" oppdateres daglig med relevante artikler om ulike temaer. Med oss ​​kan du lære om de mange sykdommene og tradisjonelle medisiner som kan kurere dem. Alle slags oppskriftsmasker som kan støtte ungdom i lang tid.

Hvordan bryr seg om fet, men dehydrert hud

Det ser ut til at fet hud ikke har problemer med fuktighetskrem - det bør naturlig mette med fuktighet. Men nei, mangelen på nødvendige stoffer kan skje selv med det aktive arbeidet i talgkjertlene.

Hvordan bestemme at du har dehydrert hud

Olje dehydrert ansiktshud er en indikasjon på at det ikke er nok fuktighet i cellene. Men dens hovedtrekk:

  peeling på pannen, rundt øynene, haken, nesen på nesen, følelse av tetthet (hudskinner og oppblåsthet), forstørrede porer, kjedelig hudfarge, dehydrert hud absorberer fuktighet fra tonale midler påført det i løpet av dagen, på grunn av hvilken sminke kan gå flekker.

Slik rengjør du oljeaktig dehydrert hud

Ikke bruk rensemidler som inneholder alkali (såpe er forbudt). Alkoholbaserte lotioner og tonics blir også kansellert. Melk og fuktighetsgivende geler med urteekstrakter som vil lindre irritasjon passer best. Tonics og lotions med ANA-syrer vil også hjelpe til med rensing - de løser døde epidermis skalaer som hindrer huden fra å forny og forhindrer fuktighet og fuktighetsgivende stoffer fra å trenge inn i de dypere lagene.

Slik fukter du oljeaktig dehydrert hud

Umiddelbart etter rengjøring, mens huden er fortsatt våt, bruk serum med hyaluronsyre eller glyserin. Disse stoffene kompenserer øyeblikkelig for tap av fuktighet, eliminerer følelsen av tørrhet, stramming. Og du vil legge merke til en merkbar forskjell i 2-3 dager. Og umiddelbart etter det fuktighetsgivende serum, ta en krem ​​eller kosmetisk olje for ansiktet. Den oljeaktige teksten fordamper ikke vannmolekylene, føder huden fra innsiden og returnerer den til tone (og et for tidlig tap av tone er også en av indikatorene på at du gjør noe galt i din skjønnhetsrutine).

Hvordan velge en krem

Og vær ikke redd for at fuktighet vil føre til at sebaceous kjertlene jobber mer aktivt. Det er bare viktig å velge ingredienser som ikke vil tette porene. For dehydrert hud er en krem ​​eller emulsjon med vitamin B, C, E, kalsium og magnesium, fettsyrer, naturlig voks, glyserin, hyaluronsyre, egnet. Dagkrem må være med SPF-beskyttelse. Og et nytt liv hacking for kveldsomsorg - prøv å bruke alle midler på ansiktet ditt 2 timer før sengetid (slik at alle nyttige ting fra krem ​​kan komme inn).

Hjemmelagde oppskrifter

Hjemmelagde masker vil bidra til å takle problemet (bruk formuleringer 1-2 ganger per uke, hold 20 minutter). De kan være agurker, fettsyrer, gulrøtter, kosmetiske og essensielle oljer, honning, aloe vera, avokado, eggeplomme.

Tonic kan erstattes med urte dekokser av kamille, hulevekster, St. John's wort, calendula, mynte og lime. Hvis huden ikke er veldig følsom, kan du tørke ansiktet ditt (om morgenen) med en isterning, som kan tilberedes, som tonic, fra urtedekk.

Behandling av en kosmetolog

Med slik hud anbefaler de ikke noen ansiktsrensing (men i noen rensingsalternativer var selv kosmetologer skuffet). I stedet er det bedre å gjennomgå prosedyrer av overflate glykol peeling - i tilfelle at huden har mindre utslett. Med sterk akne er det bedre å velge mellom salicyliske peeling.

Mesoterapi er også en utmerket prosedyre som vil levere de fordelaktige stoffene (mezokokteyli) direkte til levende hudceller. Hyaluronsyre - grunnlaget for biorevitalisering - vil også bidra til å bringe huden i orden.

Hva ikke å gjøre

Forbuder leire (kaolin, det brukes ofte til rensing), såpe og silikon. Disse ingrediensene trekker fuktighet ut av huden, slik at det blir tynnere, blir kjedelig i farger og aldre raskere. For tørr hud, kaste skrubber og leirebaserte masker for ikke å forverre problemet.

Anbefales ikke og silikoner, som ikke fukter, og dannes på huden på filmen, hvor huden ikke kan puste. På grunn av dette forverres blodsirkulasjonen: huden blir dehydrert og blir bleknet og livløs. Silikon fremkaller også veksten av bakterier som forårsaker utslett.

Dehydrert ansiktshud

Konstant følelse av tørrhet, fine rynker, grov overflate og kjedelig farge - dette er hvordan huden din signalerer en akutt mangel på fuktighet. For å hjelpe henne, vær så tålmodig og riktig sminke.

 • Tegn på dehydrering av huden
 • Dehydrering av huden: årsaker og symptomer
 • Dehydrert hudpleie
 • Fuktighetsgivende forskjellige hudtyper
 • Sammensetningen av kosmetikk for å fukte huden
 • Nyttige tips
 • Oversikt over produkter for dehydrert hud

Tegn på dehydrering av huden

For å begynne, sørg for at du ikke forveksler tørr hud og dehydrert. Ja, det er forskjellige stater.

Tørrhet er en permanent funksjon av huden, det har genetiske årsaker.

Dehydrering - En spesifikk tilstand av huden av en hvilken som helst type (inkludert oljeaktig), forårsaket av mangel på fuktighet.

Dehydrert hud er i en tilstand av tørke. © iStock

For å forstå at huden har en sterk tørst, kan du selvstendig, fokusere på subjektive følelser og visuelle parametere. Her er de mest åpenbare tegnene.

Følelse av tetthet etter kontakt med vann: etter vask vil du raskt bruke krem ​​for å lindre ubehag.

Grov overflate - hvis du ikke gjør noe, kan det oppstå peeling på ansiktet, som preger den ekstreme graden av dehydrering.

Linjene med dehydrering er fine rynker som vises både i områder med aktive ansiktsuttrykk og over hele ansiktet. Forsvinn umiddelbart etter påføring av kremet.

Tilstanden for dehydrering kan bestemmes ved hjelp av en enkel test.

Dehydrering er lett å legge merke til: Hvis du samler huden i en brett (for eksempel beveger du huden oppover i kinnbenet med fingrene) eller smiler stort sett, vises små spor i området rundt øynene. " Elena Eliseeva, medisinsk ekspert Vichy

Dehydrering av huden: årsaker og symptomer

Ofte er brudd på integriteten til lipidmantelen ansvarlig for dehydrering. Det slutter å takle sine funksjoner og kan ikke beholde fuktighet i huden. Å provosere dette kan være flere faktorer.

Miljøet

Dette inkluderer ikke bare ekstreme værforhold, men også overdreven tørr luft i rom med sentralvarme og klimaanlegg. Mangelen på fuktighet fra utsiden av huden er tvunget til å kompensere for sine egne vannressurser, som raskt blir utarmet.

Feil omsorg

Dette konseptet inkluderer:

aggressiv rensing (spesielt ofte brukes den i tilfelle av fet og kombinasjonshud);

feil valg av sminke og sminke remover;

kosmetikk som ikke samsvarer med hudtype, årstid og omstendigheter.

Alt dette svekker lipidbarrieren, og fuktigheten begynner å fordampe raskt.

Feil omsorg dehydrerer huden. © iStock

Dehydrering av kroppen

Husk nå hvor mye vann du drikker om dagen? Utilstrekkelig væskeinntak fører til dehydrering av kroppen som helhet og av huden spesielt. Gjennomsnittlig rente er 1,5 liter (kaffe, te, kompott og juice er ikke vurdert).

Alder endres

Med alderen reduseres syntesen av hudens egen hyaluronsyre i huden og fuktighet blir omfordelt: Maksimumsbeløpet er i dermis, og epidermis blir igjen med restene. Følelsen av tetthet etter rensing med vann er forbundet med dette. Og dette er forresten et av de første tegn på aldring.

Dehydrert hudpleie

For å gjenopprette nivået av fuktighet i huden av noe slag, må det strengt inspiseres kvaliteten på omsorg.

Topp 9 fuktighetskrem for oljeaktig og dehydrert hud

Det er mange problemer med en fett type ansikt. Blant dem er det plusser, for eksempel på grunn av det flytende lag av fett, det alder langsommere og holder fuktighet bedre. Men det faktum at huden er dekket med fett betyr ikke at de ikke trenger fuktighetskrem. Fuktighetsgivende er nødvendig for enhver hudtype, spesielt fet hud. Det er fuktighet som kan bidra til å løse mange problemer som jentene har.

Det eneste som kan avvike er valget av kosmetiske produkter for fuktighetsgivende. Fet hud krever intens fuktighet og ernæring samtidig. For å hjelpe verktøyet godt, bør sammensetningen inneholde slike komponenter: termisk vann, glyserin, hyaluronsyre, kollagen, elastin og melkesyre.

Hvordan handler de? Når de treffer overflaten av ansiktet, trenger de inn i huden, forynger, renser og fukter cellene. Dermed er tilstanden til utseendet av denne typen forbedret, og takket være flytende fett - fuktighet forblir inne i epidermis lenger.

Tegn på dehydrert fet hud

Symptomer på dehydrering kan ikke bli lagt merke til umiddelbart, da deres fettekresjoner maskerer. Derfor er det best å skille slik hud når den er tørr. Imidlertid vil tegn på dehydrering over tid være merkbar i alle fall. Dette er en permanent eller periodisk tilstand av epidermis, med slike symptomer:

 1. Kjedelig hudfarge. Mange mennesker gjør feil når de tror at hudfarge er avhengig av å sove og henger ut på datamaskinen. I utgangspunktet snakker kjedelig hudfarge om den dårlige tilstanden til huden og kroppen. Han mangler fuktighet.
 2. Peeling på pannen, nesevinger, hake. Dette er også ofte forvekslet med vitaminmangel, men det er det ikke. Avitaminose er oftest manifestert på armene og på bena, og i ansiktet sist. Derfor er desquamation et klart tegn på dehydrering. De beste ansiktsmasker for peeling er samlet i denne artikkelen.
 3. Forstørrede flabby porene. Dette kan ikke bare være en konsekvens av for ofte bruk av rensemidler og poreåpnings- og renseprosedyrer. Men tegn på utilstrekkelig vann i kroppens celler.
 4. Huden slutter å være elastisk og elastisk. Denne prosessen kan ses hos jenter over tretti og førti år. Her aldringsprosessen, hormonell svikt. Men hvis en jente har en slik ting langt før den angitte datoen - problemet er mangel på fuktighet.
 5. Sjelden urinering, mørk urin. Jo mer du drikker vann, jo lysere er urinen. Tegn konklusjoner.
 6. Huden er skinnende eller betent, en tilbaketrukket følelse. På grunn av mangel på fuktighet begynner mange prosesser å gå bort. Inkludert beskyttende. Irritasjon, rødhet og hud klare ikke dette.
 7. Tørr munn, tørre lepper.
 8. Dehydrert hud begynner å absorbere fuktighet fra kosmetikk. På slutten av dagen blir sminke farget.
 9. Mangel på appetitt, generell tretthet.

Årsaker til dehydrering

Det kan være mange grunner, spesielt for den fete typen av epidermis. For eksempel ble dietten valgt feil, for hyppig og intens trening, usunn kosthold, kosmetikk av dårlig kvalitet, feil daglig hudpleie.

Huden taper fuktighet gjennom dagen på forskjellige måter: Fordampning, svette sekreter, som et resultat av arbeidet med indre organer og cellulære prosesser. Og hvis vi legger til dette påvirkningen av eksterne faktorer (temperaturfluktuasjoner, sport, flyturer, tunge rom), så viser det seg at i løpet av dagen taper integlene en liter vann og mottar bare en liten del.

Slik avfettes oljeaktig hud

Sebum virker som beskyttelse og smøring av huden. Denne beskyttelsen er imidlertid for mye, og du trenger å bli kvitt den. Det er flere måter å avfette fet hud.

Raske alternativer

Hvis du raskt og på et offentlig sted trenger å avfette huden, kan du bruke følgende metoder.

Spesielt blotting papir

Dette er et glatt papir, som i løpet av sekunder og vil absorbere overflødig fett uten å skade sminke og hudfarge. En av de raskeste avgjørelsene, hvis du ikke kan lage en maske eller tørke overflaten av ansiktet tonic. Du trenger bare å ta papiret og vaske problemområdene med det: pannen, haken, kinnene, nesens vinger, nakke.

Engangs lommetørkle for ansiktet

Også et godt og praktisk verktøy, men består av vann og såpe. Derfor skader tilstanden til sminke. Hvis utseendet på sminke er dyrere, er det bedre å ikke bruke et slikt verktøy. Etter bruk er det tilrådelig å vaske med kaldt vann for å vaske rester av såpe i ansiktet.

Bruke tonic

Velg den beste tonicen for fet hud - en av måtene for raskt å fjerne tegn på fett. Det er nok å suge en bomullspute i den og bruke den på problemområder. Det eneste problemet - spoiler sminke. Hvordan velge en lotion for fet hud, finn ut i dette materialet.

Hjemmelaget tonic oppskrift

Det er nødvendig å helle et halvt glass naturlig eplecidereddike i en krukke og fortynne den med et glass vann. Rør og bruk med en bomullspute på problemområder når det trengs. Antall bruk per dag er ubegrenset.

Kaldtvannsvask

Ansiktet kan settes i orden ved hjelp av vanlig kaldt vann. Lavtemperatur vann lukker porene, normaliserer talgkjertlene og fornyer huden. Etter vask må du forsiktig tørke ansiktet forsiktig med et håndkle.

Det gjør vondt sminke, men det er praktisk og effektivt.

Ansikts kremer

En annen god og effektiv måte er daglig bruk av fuktighetskrem. Det er de som sliter med dehydrering, fjern oljeaktig glans og nærer epidermis.

Hvilke kremer er brukt

Den aller første tingen å gjøre med skikkelig hudpleie er å fukte det. Aktive ingredienser: hyaluronsyre, glyserin, termisk vann, essensielle oljer - trenger dypt inn i huden, og nærer og fukter cellene. Dermed blir epidermis frisk, oljeaktig skinn er fjernet, akne lesjoner behandles, sebaceous glands funksjonen er normalisert. Populære merker innen fet hudpleie: Lirene, Dr. Sante, La Roche Posay, Vichy, Avene, Garnier.

HyaluroMat Cream av Lirene

Utmerket kosmetisk, har en mattende effekt og fuktighet, nærer, beroliger huden. Det fjerner overflødig fett, og tillater ikke at den vises i lang tid. Det glatter rynker, forynker litt celler, gjør huden myk, smidig og elastisk. Nivåer tone. Den beskytter mot eksterne faktorer og akselererer prosessen med å gjenopprette huden. Godkjent av dermatologer.

struktur

 • hyaluronsyre;
 • babasu olje;
 • matte mikrosponge.

søknad

Forrens huden. Påfør ansiktet i sirkulære bevegelser. Vent til det er tørt. Skyll ikke. På grunn av sin lette tekstur absorberer den seg raskt. Bruk om morgenen og kvelden. Kan brukes som sminkebase. Om andre kremer med hyaluronsyre finner du her.

Agurkbalansekontroll av Dr. Sante

En annen god fuktighetskrem og matting agent. Intensivt bekjemper tegn på fet hud, normaliserer arbeidet med talgkjertlene, skjuler mangler, varer lenge. Beroliger, nærer, fukter, forynrer celler. Returnerer sunn skinn, gir tone, gjør huden elastisk. Ikke bruk mer enn to ganger om dagen. For forebygging kan du en gang i uken.

struktur

 • vann;
 • glycerol;
 • tea tree essensielle olje;
 • naturlige ingredienser.

søknad

Påfør et tynt lag på den rensede huden. Vent til helt absorbert, ikke skyll. Om nødvendig, etter tjue minutter etter fullstendig absorpsjon, blett tørk med serviett. Påfør om morgenen, kan du som grunnlag for sminke. Anbefalt av dermatologer.

Effaclar H ved La Roche Posay

Kosmetisk fra La Roche Posay selskapet bryr seg intenst for fet eller problem hud. Tørker akne, lindrer betennelse, beroliger huden, bekjemper akne. Evner tone, fjerner fet skinn, normaliserer talgkjertlene, fukter og forynrer cellene. Godkjent av dermatologer.

struktur

 • niacinamide;
 • termisk vann;
 • grønn te ekstrakt;
 • essensielle oljer.

søknad

Påfør på renset hud. For å smøre et tynt lag på problemområder, er det ønskelig å lage en lysmassasje i fem minutter. Vent til helt absorbert, vask med varmt vann og rengjøringsmiddel og tørk i tillegg med tonic.

For maksimal effekt, bør du bruke kremet sammen med andre omsorgsmedisiner for fet hud fra La Roche Posay.

Aqualia Thermal Dynamic Hydration Light Cream av Vichy

Uten skikkelig fuktighetsgivende blir huden tørr og blabby. Med bivirkningene av dehydrering håndterer krem ​​fra Vichy, som intensivt fukt og nærer epidermis. Det har også antiinflammatorisk effekt, behandler akne, komedoner, tørker akne, lindrer rødhet og irritasjon. Evner tone, renser og strammer porene, gir et sunt utseende. Godkjent av dermatologer. Produsent - Frankrike.

struktur

 • vann;
 • glycerol;
 • rose og te tre ekstrakt;
 • naturlige mineral ingredienser.

søknad

Før du starter prosedyren, skal du dampe ut ansiktet og rengjøre komedonene mekanisk. Deretter vaskes med en rengjøringsmiddel og påfør kremet. Fortrinnsvis et tynt lag flere ganger. Vent til det er helt tørt og skyll med kaldt vann. Bruk ikke mer enn en gang hver tredje dag, da den har en sterk effekt. Ellers vil avhengighet forekomme, og stoffet vil slutte å virke.

Hydratisering Hydrance Optimal Leger av Avene

Et godt verktøy som raskt og effektivt bryr seg om tørt, fet, problem og kombinasjonshud. På grunn av sammensetningen mager kremet permanent og nærer huden. Renser og strammer porene, gir tone. Godkjent av dermatologer.

struktur

 • termisk vann;
 • glycerol;
 • hyaluronsyre;
 • koffein;
 • retinol;
 • naturlige essensielle oljer og urteekstrakter.

søknad

Forrens huden. Påfør med lette sirkulære bevegelser i femten minutter. Skyll med varmt vann og vaskemiddel.

Tekstur er tett, det er bedre å bruke en halv time før sengetid.

Garnier fuktighetsgivende emulsjon

Utmerket fuktighetskrem som nærer, fuktighet, mattes og behandler fet problem hud. Tørker acne, behandler akne, hindrer utseendet av komedoner, desinfiserer huden. Evner tone, beholder fuktighet i epidermis, på grunn av hvilken det forynker cellene. For å hente ansiktskrem for problemfett hud, vennligst følg linken.

struktur

 • vann;
 • hyaluronsyre;
 • glycerol;
 • salicylsyre;
 • Tea Tree Extract;
 • orkide essensiell olje.

søknad

Påfør på tidligere rengjort hud. Vent femten minutter til det er helt tørt. Gjenta om nødvendig prosedyren. Skyll med varmt vann med tonic.

Bruk ikke mer enn en gang daglig. Sterk handling er vanedannende.

Uriage Aqua Precis

Fuktighetsgivende kosmetisk, returnerer koje elastisitet, frisk utstråling, glatthet, silke. Passer til alle hudtyper. Fjerner oljeaktig glans, mattes, renser og strammer porene. Egnet til daglig bruk hver dag. Kan brukes før sminke og etter skylling.

struktur

 • vann;
 • glycerol;
 • hyaluronsyre og salisylsyre;
 • essensielle oljer;
 • naturlige ingredienser.

søknad

Påfør flere ganger om dagen til de rydde problemområdene. Vent til fullstendig tørking, da kan du tørke med fuktighetskrem eller vaske med varmt vann. Det er bedre å bruke før du bruker kosmetikk, inkludert base under sminke.

Bioderma Sebium AKN

Et middel for problem hud som effektivt bekjemper dehydrering og alle typer akne. Den behandler akne, renser porene og hindrer dem i å tette igjen. Skaper en beskyttende film på overflaten av epidermis, som ikke støv, smuss, men huden "puster". Beskytter mot eksterne faktorer. Det nærer og normaliserer talgkjertlene.

struktur

 • mineral komponenter;
 • melkesyre4
 • glycerol;
 • termisk vann.

søknad

Påfør på tidligere rengjort hud med sirkulære bevegelser. Unngå å komme rundt øynene og hårets base. Det kan brukes på nakke, nakke og skuldre. Ikke bruk mer enn to ganger om dagen. Det er ønskelig om morgenen og kvelden etter vasking.

En god effekt vil være hvis før du bruker en dyp rengjøring med masker, skrubber, mekanisk rengjøring.

Stiefel Physiogel Hypoallergenic Cream

Nyttig for problem, tørr, sensitiv og fet hud. Inneholder ikke fargestoffer, silikoner, dufter. Bare naturlige ingredienser som intensivt nærer og fukter epidermis. Tørker acne, evens tone.

struktur

 • vann;
 • essensielle oljer;
 • urteekstrakter;
 • glycerol;
 • hyaluronsyre.

søknad

Påfør på renset hud. Massasje i sirkulære bevegelser i fem minutter. Skyll deretter med varmt vann og tørk ansiktet med tonic. På grunn av den litt tette teksten har den en lang effekt, så den kan brukes om morgenen og kvelden. Godkjent av dermatologer.

Hvordan velge

Det viktigste for en fuktighetskrem er at det virkelig hjelper, og de naturlige ingrediensene i det er mye mer enn fargestoffer. For å velge riktig kosmetisk produkt, bør du følge disse reglene. Du kan også finne ut mer om de 10 beste fuktighetskremene for fet hud her.

 1. Før du går til butikken, bør du undersøke de nyttige fuktighetsgivende ingrediensene i kremet. Se toppen veldig gode kremer. Utforsk populære merker og den virkelige prisen på produktet.
 2. Sjekk etter dufter, silikoner, fargestoffer og allergier.
 3. Du bør bare kjøpe på offisielle nettsteder eller verifiserte kosmetiske butikker.
 4. De beste fuktighetskremene - vannbasert. Hvis du tar en alkoholbasert, gjør dette verktøyet ikke fuktighet, og renser porene, healer akne, men tørker igjen huden.
 5. Velg medisiner for din hudtype. Å velge en populær krem, men en upassende kremhudtype er den samme som å kjøpe en billig og ubrukelig løsning.
 6. Det er nødvendig å velge riktig krem. For barnehage - med en lys tekstur, nattkrem til ansiktet - med en mer tett tekstur.

video

Denne videoen beskriver reglene for å velge fuktighetskrem.

Flere Artikler Om Typer Acne