Lipoma (populært kalt wen) er en godartet subkutan tumor. Utad, det ser ut som et segl, men det føles mykt å berøre, det kan svinge litt når det trykkes. Over tid vokser vok og kan nå en ganske stor størrelse.

Dette er en svulst i fettvev, men det har ingenting å gjøre med kreft - det vokser ikke inn i andre organer, ikke metastaserer. En svulst kan danne seg i et hvilket som helst system eller organ, men er oftest lokalisert i det subkutane fettvev i lemmer, torso og hode. Sjelden nok kan det bli funnet i dypt myk vev, i nyrene, bukhulen, lungene, mediastinum og brystkjertlene.

Hva er det

Lipoma, fett svulst, wen er en godartet bindeveske svulst, utvikler seg i laget av subkutan binde løs vev og kan trenge dypt inn i muskler og vaskulære bunter til periosteum.

Svulsten har en myk konsistens, helt smertefri og lett mobil. Vokser sakte Lipoma er vanligere på steder som er fattige i fettvev: på øvre rygg, skulderbelte, ytre overflate på skulder og lår. Lipoma er vanligvis ikke farlig.

Det degenererer ikke til kreft. Imidlertid blir lipomer i det subkutane fettvevet, selv om det sjelden er nok, gjenfødt i ondartede neoplasmer i bindevevet (liposarkom); i brystkirtlen er liposarkom ekstremt sjelden. Men sistnevnte type lipom kan intensivt øke i størrelse og deformere brystkjertelen.

Årsaker til lipom

Årsakene til lipomas er for tiden ikke pålidelig og fullstendig klarlagt. Mange forskere mener at den ledende faktoren i utviklingen av et lipom er et brudd på embryogenese (lagt før en persons fødsel av atypiske fettceller i det subkutane fettvevet).

Det er også en oppfatning at utseendet på et lipom kan være forbundet med et systemisk brudd på metabolske (metabolske) prosesser som forekommer i fettvev. I tillegg er muligheten for utvikling av disse svulstene på grunn av hormonelle reaksjoner i kroppen, som inkluderer menopausal perioden hos kvinner, når det er omlegging og utryddelse av barnefunksjonen, og skade på hypothalamus (hjerneseksjonen), som er ansvarlig for alle metabolske prosesser i kroppen.

Sykdommer i bukspyttkjertelen og leveren, redusert skjoldbruskkjertel og hypofysefunksjon (hjernebendasje i form av en avrundet formasjon som produserer hormoner som påvirker vekst, metabolisme og reproduktiv funksjon og er det sentrale organet i det endokrine systemet) kan stimulere utviklingen av lipom.

Ofte utvikler lipomer på bakgrunn av alkoholisme, diabetes, maligne svulster i øvre luftveier. Den medisinske litteraturen beskriver familiære tilfeller med autosomal dominerende arv av subkutane lipomer. En økning i lipomas størrelse er ikke forbundet med pasientens generelle tilstand: selv med utmattelse slutter de ikke å akkumulere fett.

klassifisering

Det finnes en rekke kliniske varianter av lipomer:

 • Myvipom i mykt vev (sjelden subkutant);
 • lumbosakral lipoma (vokser i ryggraden eller nær ryggvirvlene, ofte forbundet med medfødt hypoplasi av sistnevnte);
 • perineuralt lipom som omgir nerverne (alltid smertefullt og vanskelig å fjerne);
 • intermuskulære lipomer (vokse gjennom musklene og komme tilbake i tilfelle ufullstendig fjerning av lipoma);
 • lipoma sener og synovium av leddet (plassert i disse formasjonene);
 • angiolipomer (oftest funnet i nyrene, hudangiolipomer, sjelden, vanligvis syke menn av moden alder, manifestert som en tett, smertefri subkutan knute på lemmer);
 • adenolipom (en variant av lipoma med komponenter i strukturen i svettekjertelen, vanskelig å skille fra atherom).

symptomer

Lipoma er en myk, ganske elastisk, mobil og samtidig helt smertefri formasjon som oppstår som regel under huden.

Slik utdanning kan oppdages ved berøring. Vanligvis, når du berører et lipom, opplever en person ikke noen smertefulle opplevelser, unntatt tilfeller der flere lipomer ligger langs nerverbuksene. Berøring av dem kan forårsake ubehag på grunn av trykk på nerven.

Utseendet til et lipom avhenger i stor grad av sammensetningen. Lipofibroma (myk lipom) - utdanning, som domineres av et mykt fettvev. Fiber lipoma er en ganske tett formasjon. Sammensetningen av det fibrøse lipom innbefatter ikke bare fett, men også bindefibervev. Cavernous lipoma (angiolipoma) er en formasjon der det er mange synlige blodkar. Strukturen av miolipoma inkluderer muskelfibre, slik at den har en humpete form.

Et særegent trekk ved noen lipom er at størrelsen ikke endres med redusert kroppsvekt, og i noen tilfeller øker wen enda mer.

Hvordan ser lipoma ut?

Lipomas kan være plassert både på overflaten av kroppen, og i hulrom og indre organer. Det må imidlertid innrømmes at slike svulster i indre organer er sjeldne. Hoveddelen deres vokser fra laget av subkutant fett.

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos voksne:

Når palperer, er lipomer formet medium-tetthet, ofte smertefritt. De er ikke loddetinnt til omgivende vev og fremkaller sjelden betennelse. Huden over dem endres ikke og skiftes fritt i alle retninger. Størrelsen på lipomer kan være fra minimum, i 1 - 2 cm, til gigant, i 15-20 cm i diameter og mer.

diagnostikk

Lipoma er veldig lik i sine tegn med en svulst i talgkjertlene - atherom. Deres kjennetegn er stedet for lokalisering. Ateromer er vanligvis plassert i steder for akkumulering av talgkjertler og lipomer - i stedet for opphopning av fettvev. I tillegg har lipoma ingen spor av ekskretjonskanalen, karakteristisk for atherom.

I de fleste tilfeller, hvis lipoma ligger overflatisk, gjør legen den riktige diagnosen allerede under undersøkelsen av pasienten. Ved interne lipomer brukes instrumentelle diagnostiske metoder: kontrastradiografi, ultralyd, computertomografi.

Hvordan behandle lipoma?

Lipoma behandling innebærer å fjerne hele neoplasma sammen med kapsel. Siden dette er en svulstprosess, er selvmedisinering uakseptabel i noen form.

 • For det første kan en pasient som ikke har spesiell kunnskap, ikke nøyaktig avgjøre hva en ny vekst på kroppen er.
 • For det andre, ingen ikke-kirurgiske metoder for å bekjempe denne svulsten er ennå oppfunnet. Derfor, hvis en mistenkelig formasjon er funnet i seg selv, er det bedre å gå til en lege med en gang.

Indikasjoner for lipomfjerning kan være:

 • Sårhet, trykk på kar og nerver på tumorstedet;
 • Utseendet av tegn på betennelse i området for neoplasi vekst;
 • Rask vekst;
 • Kosmetisk defekt;
 • Dysfunksjon av omkringliggende vev eller organer;
 • Behovet til pasienten.

Valget av metoden for anestesi og metoden for fjerning av lipoma bestemmes av dens beliggenhet, størrelse og tilstand av pasienten. I tilfelle av små overfladiske formasjoner foretrekkes lokalbedøvelse, men hvis svulsten befinner seg inne i kroppen, kan generell anestesi ikke unngås.

Til dags dato er de vanligste metoder for behandling av limes:

 1. Laser. Uten denne metoden for innflytelse på patologisk endret vev, er moderne medisin vanskelig å forestille seg, og onkologi er ikke noe unntak. På grunn av den målrettede virkningen av laserstrålen på tumorvævet, blir den fjernet, mens de omkringliggende cellene forblir upåvirket. Etter laserfjerning forblir ingen arr, healing er rask, og tilbakefall er ekstremt sjeldne. Laser terapi anses som den valgte metode for små overfladiske lipomer.
 2. Punktering aspirasjonsfjerning av lipoma. Suger inn innholdet med en tykk nål. Pasienten kan gå hjem innen 15-20 minutter etter manipulasjonen. En svulstkapsel, spesielt godt uttrykt, er ikke alltid mulig å fjerne, derfor er risikoen for tilbakefall ganske høy, og effektiviteten avhenger av ferdighet og kvalifisering av kirurgen. Metoden krever ikke suturering og har et godt kosmetisk resultat.
 3. Fjerning av svulsten med en skalpell. En slik tilnærming er berettiget i tilfelle av stor størrelse av neoplasma, plassering i vevet utilgjengelig for fysiske påvirkningsmetoder på cellene. Legen velger en tilstrekkelig metode for anestesi i samsvar med tumorens plassering og pasientens tilstand. I de fleste tilfeller kan fjerning av lipom utføres på poliklinisk basis, men for store svulster og spesielt de som vokser inne i kroppen, vil pasienten bli tilbudt sykehusinnleggelse.
 4. Radiobølgebehandling. Det er mindre traumatisk, etterlater ingen merker på kroppen, og svulstcellene dør på grunn av varme. Metoden krever lokalbedøvelse, fullstendig helbredelse tar flere dager. Siden vevet ikke er kuttet, er det ikke behov for masker, og derfor blir det ikke arr. Radionozh fjerner hele svulsten sammen med kapselen, noe som gjør det mulig å minimere risikoen for tilbakefall. Radiobølgebehandling gir nesten ikke komplikasjoner, men brukes vanligvis til små tumorstørrelser.

Komplikasjoner ved fjerning av lipomer forekommer sjelden, og er oftest forbundet med infeksjon av et postoperativt sår eller utseendet av et hematom, selv om dannelsen av et keloid arr kan oppstå, tilbakefall av svulsten. Vanligvis er den postoperative perioden god, og ved bruk av milde teknikker kan pasienten umiddelbart gå hjem.

Etter fjerning av lipoma

Etter fjerning av lipoma er det nødvendig å behandle såret to ganger om dagen og bandasje til det er helt begrenset til å danne en skorpe. Om morgenen blir såret behandlet med hydrogenperoksid og forseglet med en gips. Om kvelden blir såret igjen behandlet med hydrogenperoksid, hvoretter det påføres noen salve som akselererer healing, for eksempel Levomekol, Solkoseril eller Methyluracil. Når kantene på såret er låst, kan du ikke fikse dem med tape, men påfør BF-6 lim på dem. Dermed ta vare på såret til det er helt helet, det vil si i 1 til 3 uker.

I tillegg til denne obligatoriske sårpleie kan du ta et kompleks av vitaminer og mineraler (Vitrum, Centrum, Supradin, Multi-Tabs, etc.) med sikte på å øke vevets integritet. For å lindre smerte anbefales det å ta medisiner fra gruppen av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (Ibuprofen, Nimesulide, Ketanov, Ketorol, etc.). For å redusere hevelse og øke hastigheten på utvinning, er det mulig å bruke Traumeel S salve, som anbefales av mange kirurger, til huden rundt såret i løpet av de første 2 til 3 dager etter operasjonen.

Folkemidlene

Du kan bruke disse oppskriftene:

 1. Golden mustache - regnes som det mest effektive folkemidlet for å bli kvitt wen. Bladene knuses, spredes deretter på en gasbind og festes til svulsten. Deretter brytes klamfilm og håndkle. Som regel er det mulig å kurere en wen i 2 uker.
 2. Med. Det brukes også til å behandle wen. Bland 1 ss. l. vodka og 2 ss. l. honning. Plasser blandingen på en bandasje og bruk på svulsten. Bytt bandasjen 3 ganger om dagen, gjelder til fullstendig forsvinning av wen.
 3. Ivy. Det er nødvendig å male stammen, bladene av planten i mengde for å fylle et halvt glass. Hell vodkaen for å fylle tanken helt. Hell innholdet i en flaske mørkt glass, sett det i kjøleskapet i 3 dager. Tynn tinkturen, legg gresset på et bandasje og bruk på lipoma. La en komprimering være på hele natten. Påfør denne oppskriften bør være til fullstendig forsvinning av svulster.

Effektiviteten av midlene er utspurt, men de kan heller ikke skade. Før du begynner å ta folkeslag, må spesialisten bekrefte at dette virkelig er et lipom. Det er andre sykdommer som er like i utseende til wen.

komplikasjoner

Til tross for sin uskadelighet kan lipomer vokse og vokse, og forstyrre det normale menneskelige liv. Blant annet mer alvorlige komplikasjoner av wen, vi noterer:

 1. Forskyvning av omkringliggende vev og, som et resultat, smerte. For eksempel, hvis en svulst er lokalisert i preperitoneal vev, kan det lett føre til en brokk.
 2. Betennelse. For uforklarlige grunner kan lipoblastom vokse i størrelse og bli smertefullt. Mens du trykker på en slik wen, virker fluktuasjon, det vil si, væske akkumuleres inne i svulsten.
 3. Liposarkom. En eksepsjonell og ganske sjelden tilfelle der en godartet svulst blir ondartet.

forebygging

Lipoma er ikke alltid forebygges: mye avhenger av arv av en person. Imidlertid er det forebyggende tiltak som reduserer risikoen for lipom:

 • introdusere et balansert kosthold
 • redusere alkoholforbruket til et minimum
 • slutte å røyke
 • ta et multivitamin;
 • opprettholde hudhygiene;
 • unngå hudtrauma;
 • å observere minst de minste fysiske belastningene;
 • besøk legen regelmessig, følg utseende på demodikose.

Noen leger anbefaler å ta en gruppe statiner, som reduserer konsentrasjonen av fettfraksjoner. Dette forebyggende tiltaket er imidlertid kontroversielt, og fordelene er ikke bevist.

outlook

Lipoma er en neoplasma der leger gir et gunstig utfall. Men det er alltid faren for tilbakefall - sykdommens gjentakelse. Årsaken til utseendet til ny formasjon etter operasjon kan være den gjenværende kapsel i vev eller tidligere lipom som ikke er helt fjernet. Derfor, når det gjelder behandling av en sykdom, må det tas stor forsiktighet for å minimere muligheten for tilbakefall.

Hva ser en wen ut?

Det subkutane vevet i menneskekroppen inneholder fettvev, mengden avhenger av plasseringen. Noen ganger, av ukjente grunner, produserer det en godartet svulst, kalt lipom i medisin. På grunn av det faktum at ikke alle vet hva en wench ser ut, forblir slike sel under huden lenge og ofte øker i diameter. Noen svulster er så store at de begynner å klemme nærliggende organer, nerveender og blodårer.

Hvordan ser en wen på kroppen ut?

For en nøyaktig diagnose av den aktuelle patologien er det viktig å kunne bestemme sine symptomer riktig:

 • oval eller rund tuberkul, tøff over huden;
 • myk og elastisk struktur;
 • god svulstmobilitet;
 • Fargen på forseglingen er ikke forskjellig fra sunn hud, sjelden har en gulaktig fargetone;
 • når det føles og presses, er det ingen smerte;
 • størrelser - alt fra fint korn til melon.

Disse tegnene er tydeligvis synlige på bildet:

Det er lettere å oppdage lipomer som ligger i nærheten av vitale organer, for eksempel åndedrettsvern. Her ser det ut som en wen ser ut på nakken hans:

Selvfølgelig, i den tidlige vekststadiet, er denne komprimeringen vanskelig å legge merke til. Men, etter hvert som diameteren øker, begynner svulsten å presse halsen, forstyrrer normal svelging og puste.

Hva ser en wen på hodet ut?

Lipomas i håret er ganske vanlig i dermatologisk praksis. De er veldig enkle å oppdage, da de er helt synlige visuelt, som bekrefter bildet:

I tillegg er wen på hodet palpable, spesielt hos kvinner som er vant til pensling og styling på daglig basis. Selv en liten svulst bestemmes umiddelbart av fingrene.

Hva ser en wen på ansikt ut?

Ved diagnostisering av lipomer i det aktuelle området oppstår det ofte vanskeligheter. De er lett forvirret med lukkede komedoner og vanlig subkutan akne.

Derfor er det viktig å kjenne de viktigste kjennetegnene til fettartige ansiktsvulster:

 • Hvite, runde, konvekse neoplasmer uten synlig åpning til utsiden;
 • Når presset, er forseglingen mobil og gjør ikke vondt;
 • lipomaen oppblåses ikke og øker ikke i størrelse (under normale forhold).

Hyppig lokalisering av slike seler i ansiktet - rundt øynene. Her er hva wen ser ut på øyelokket:

Bildet viser at svulsten ligger rett under huden, i midten litt gulaktig, selv om det generelt ikke er forskjellig i fargen fra epidermis.

Hva ser det ut som en inflammet wen?

Fargetonet i lipoma endres hvis det er irritert og så betent. I slike tilfeller vokser voksen raskt, får en lilla tone (noen steder), den har brast blodkar (hematomer), som på bildet:

Slike situasjoner tyder på fjerning av forseglingen, siden pus kan akkumuleres i det og inflammasjon sprer seg til tilstøtende vev.

Hvordan ser en wen-kapsel ut?

Lipoma excision er en rask og enkel kirurgisk prosedyre. Som et resultat av operasjonen fjernes svulsten sammen med membranmembranen.

Interessant er wen ikke bare en pose med tett innhold. Den har strukturen til en mandarin, består av flere segmenter forbundet med hverandre, og er gjennomboret med tynne blodkar.

Hva ser ut som en wen

Årsaker til Wen

Først av alt, er fremveksten av Wen forbundet med moderne mat, hvor kvaliteten og naturen etterlater seg mye å være ønsket. Den inneholder et stort antall uorganiske ingredienser som bryter med kroppens naturlige rensing i løpet av livet. Ikke den siste rollen i utseendet på Wen-spill og en stillesittende livsstil, noe som bidrar til å redusere motiliteten i mage-tarmkanalen. Som et resultat har kroppen ikke tid til å fjerne toksiner og giftstoffer, fordeler dem til subkutan fettvev, hvor kanalene i talgkjertlene er tett blokkert av disse henfallsproduktene.

Vanligvis vanker ikke wen, sjelden degenererende til en ondartet svulst.

I tillegg tror eksperter at forekomsten av Wen kan skyldes nivået av fettmetabolismen, kroppens hormonelle tilstand, kolesterol metabolisme, og også være en konsekvens av enzymatisk mangel. Varianten med en arvelig form av sykdommen overført fra generasjon til generasjon er også mulig. Denne formen av sykdommen er preget av flere veksler på kropp og ansikt, som i ingen tilfelle må presses ut.

Hva ser en wen ut?

Å anerkjenne Wen er ganske enkelt. Under huden vises en avrundet formasjon av liten størrelse. Det er ganske tett å berøre, har en jevn overflate og relativ mobilitet. Huden i dette området forblir kjøttfarget, og wen selv, i motsetning til granulom eller andre lignende formasjoner, er helt smertefri. Tradisjonelt overstiger størrelsen på en wen ikke 1-1,5 centimeter i diameter og detekteres med tilfeldig palpasjon.

Det er umulig å klemme en wen eller bli kvitt den på en annen populær måte - den er omgitt av en bindevevskapsel der tumoren vokser igjen.

I noen tilfeller er det Wen, som vokser til 4-6 cm eller mer. Store formasjoner kan klemme tilstøtende organer og vev, forstyrre funksjonene og forårsake smerte. Det smertefulle utseendet til en wen kan også skyldes det faktum at det inneholder nervevev.

Det anbefales å fjerne limene i stasjonære forhold ved hjelp av tradisjonell kirurgisk inngrep, oppløsning av injeksjoner eller laseroperasjon, som ikke etterlater huddefekter etter prosedyren. Vanligvis anbefaler legen at du fjerner en wen som er mer enn tre centimeter i størrelse. Den postoperative perioden er svært kort.

Hva ser ut som en wen på kroppen

Lipoma på menneskekroppen: hva er det og hva er farlig?

Lipoma er en kosmetisk defekt, en fet svulst som kan vokse og bli gjenfødt. Hennes populære navn er "Wen". Myk løs ball dannet i de øvre lagene i huden.

Lipoma er en godartet svulst, en sykdom som ikke er dødelig, men farlig. Wen er preget av langsom utvikling i subkutane vev. Han er i stand til å presse fibrene i musklene og vokse til beinvevet.

Tumorstørrelsene er forskjellige: små, fra 1 cm til 6 cm, mellom 10 og 10 cm og store, mer enn 10 cm. Fettvævet ligner en knute i en kapsel som beveger seg lett og smertefritt inn i vevet. Dannelsen av flere lipomer i kroppen samtidig i medisin bestemmes av diagnosen "Lipomatosis".

Typer av limer

Lipoma består av fettvev, noen ganger som en del av svulsten er bindevev eller annet vev. Lipoma er delt inn i flere deler i skallet som skiller det fra vev og organer.

Typen av svulst avhenger av dens sammensetning og plassering på kroppen:

 1. Lipofibroma - en myk tumor består hovedsakelig av subkutant fett;
 2. Den fibrøse lipoma er tett, bortsett fra fett, den inneholder partikler av bindevev;
 3. Myolipoma er en ujevn tumor sammensatt av fett og muskelvev;
 4. Angiolipoma - en neoplasma fra kapillære plexuser.

Årsaker til Wen

I følge en av de medisinske hypotesene er lipom et resultat av spredning av fettvev. Med andre ord vokser en liten celle av fett og bidrar dermed til veksten av naboene. Årsaken til aktiv vekst kan være blokkering av sebaceous kjertler eller autonome sykdommer i kroppen. En annen hypotese sier at sykdommer i leveren og galleblæren påvirker den raske veksten av lipomer.

Endokrinologer anser en wen å være en sykdom i deres felt: sykdommer i bukspyttkjertelen, skjoldbruskkjertel, diabetes, langsom funksjon av hypofysen bidrar til utseendet av godartede knuter.

Årsaker til lipoma:

 • tette sebaceous kjertler;
 • aktiv vekst av fettceller i det subkutane vev og indre organer;
 • metabolske forstyrrelser og funksjonsfeil i det endokrine systemet.

Sted for forekomst av lipomas

Lipoma kan vises på hvilken som helst del av kroppen som er dekket med fettvev: hender, føtter, hode. Lipomas av nakke, øyne og indre organer forekommer også, men sjeldnere. I risikoen for fremveksten av wen kvinner i alderen og eldre. For en kvinne er lipoma en kosmetisk defekt og derfor en årsak til stress.

Så, oftest vises lipoma på følgende steder:

 1. I brystet. I 10% av kvinnene som har blitt fortalt av leger om en mistanke om brystkreft, er et godartet lipom skåret ut. Det er farlig for evnen til å degenerere til en liposarkom-malign tumor. Zhirovik i brystet oppstår på grunn av blokkering av utgangskanalen til sebaceous kirtelkanalen. En fett klump i brystkjertelen er ikke en defekt, men en sykdom. Det må fjernes umiddelbart.
 2. I armhulenesone. Årsakene til og behandlingen av denne typen lipom bestemmes av legen. I prosessen med diagnose tar hensyn til tilstedeværelsen av rødhet i nærheten av wen, dens konsistens, smerte. En mistenkelig klump kan ikke være et lipom, men en purulent betennelse i svettekjertlene, ifølge den nasjonale "tispe yver". Fokuset på den inflammatoriske prosessen av denne sykdommen er stafylokokk-purulent infeksjon. Forekommer hos pasienter med diabetes, fedme og de som ikke overholder reglene for personlig hygiene.
 3. På hodet. Lipoma i hodebunnen og på pannen forekommer ofte hos små barn. Denne wen er myk, smidig. Neoplasma må fjernes til barnet er 5 år gammel. Lipomas på hodet med en diameter på opptil 3 cm behandles med en spesiell absorberbar medisinering. Legen injiserer ham med en sprøyte inne i wen. Resultatet er forventet i en måned. Store lipomer blir kirurgisk fjernet fra hodet.
 4. På kroppen. Wen på kroppen er klassifisert i:
  • ringformet - plassert langs halsen;
  • innkapslet - i form av fettkapsler påvirker de indre organer;
  • Multiple noduler observeres flere steder i hele kroppen og vondt.
  • tre - vokser ut av felles og starter opp "røtter".

Hva er farlig?

En pasient kan leve med en fettig tumor i flere år og ikke legge merke til det. Det vokser, gjør ikke vondt, før det berører nerveenden. I løpet av denne tiden når den en diameter på 2 cm og blir en kosmetisk defekt inn i en sykdom.

Noen ganger bestemmer legen diagnosen "Lipomatosis" eller "Derkum Disease": det er mye kalk, de gjør vondt, klø og svulmer opp, pasienten klager over konstant trøtthet. Årsaken til sykdommen er en genetisk predisponering, fedme, overgangsalder hos kvinner.

De farligste indre lipomene, fordi de er i en kapsel isolert fra det menneskelige immunsystemet. Og under slike forhold øker risikoen for malignitet. Således vokser en liten wen i en liposarkom-malign tumor. Det er vanskelig å fjerne, og hvis du forlater en liten del, vil det raskt vokse til en farligere. Interne lipomer i mage-tarmkanalen bidrar til rask utvikling av sår og indre blødninger.

Tegn på Wen

Kjenne lipom som et resultat av å undersøke kroppen din.

Vær oppmerksom på de merkelige symptomene:

 1. Lipoma på kroppen er smertefri, rund eller oval.
 2. Wen i spiserøret fører til hoste og kvalme.
 3. Pasienter med wen i lungene plages av en ukontrollert, tørr hoste.
 4. Wen i hodet øker intrakranialt trykk.
 5. Lipomas i brystet gjør at de føler seg nagende smerter i brystet.
 6. Størrelsen på svulsten er forskjellig. Hvis svulsten ikke elimineres, kan den vokse opp til 20 cm i diameter.

En pasient med et lipom går fort i vekt, men samtidig vokser tumoren

Lipoma er en godartet svulst i fettvev, myk til berøring, gjør ikke vondt, men forårsaker psykisk ubehag.

Wen på kroppen, under huden: symptomer, årsaker, fjerning

Adipose på kroppen (lipoma) er en godartet svulst som dannes fra celler i fettvev. Enkle subkutane lipomer er mest vanlige, men det er også flere vekst av lipomer i det subkutane vev og muskelfibre. Lipoma er en godartet (med minimal risiko for malignitet) sykdom med langsom vekst.

Etter hvert som utviklingen av fetttumor øker i størrelse, og i de siste trinn begynner den å forårsake noe ubehag for pasienten basert på plasseringen av svulsten, så vel som når sykdommen blir utbredt, danner legemet mye wen, begrense bevegelighet av lemmer og forårsaker akutte sykdommer i muskelaktivitet og blodtilførsel til vev.

Med en betydelig økning i svulsten klemmer det omkringliggende vev, blodkar og nerveender, forårsaker de karakteristiske kliniske symptomene i form av hevelse, smerte, følsomhetsforstyrrelser, etc. Ved lokalisering av lipomer er delt inn i:

 • subkutan;
 • Myolipom (ligger dypt i musklene);
 • Perineural (lokalisert nær nerverbuksene);
 • Adenolipomer (har glandulære celler), etc.

I 98% av tilfellene blir wen former subkutant, mindre hyppige intermuskulære lipomer registreres, som ligger i dype myke vev. Vanligvis er lipomer enkelt (94% av tilfellene), sjeldnere flere. I endokrine sykdommer, hos pasienter med nevrofibromatose, så vel som hos kvinner, er det ofte flere lesjoner. Hvorfor vises Wen?

Årsaker til Wen

De første manifestasjonene av sykdommen er smertefrie små veksler på kroppen, årsakene til hvilke synes å være arvelige, samt noen provoserende faktor. Inntil nå er det ingen klare eksakte grunner for dannelsen, de fleste er bare en antagelse, en hypotese. Blant de faktorene som bidrar til utviklingen av lipomer, er det:

 • Skader, vev klemme
 • Sykdommer, inkludert arvelige, forbundet med forstyrrelser av fettmetabolismen;
 • Diabetes mellitus;
 • Svekket immunitet og utilstrekkelig inntak av vitaminer og protein i kroppen;
 • røyking,
 • Eksponering for ioniserende stråling;
 • Alder over 40 år.

Alle disse faktorene kan betraktes som årsakene til wen under huden, så vel som eventuelle indre organer. Kombinasjonen av en eller flere av dem kan forverre sykdomsforløpet, noe som forårsaker rask progresjon og vekst av wen til store størrelser. Likevel kommer arvelig predisposisjon fremdeles blant årsakene til wen (lipomas).

Å ha en syk relativ i familien øker risikoen for lipomdannelse betydelig. Medisinsk mening om mat effekt på veksten av lipomas er delt, noen mener at økt vekst av lipomas er påvirket av et usunt kosthold, fedme og andre - verken liv eller makt vil ikke påvirke utbruddet og progresjon av Wen.

 • Et karakteristisk trekk ved en wen er når en person mister vekt, endrer størrelsen på lipoma ikke, noen ganger øker den til og med.
 • Risikoen for lipom degenerasjon til en malign tumor finnes, men den er ikke veldig høy. Med veksten av wen i binde- og muskelvev øker sannsynligheten for transformasjon i kreft.
 • Lipoma kan bli smertefullt med vekst og skade på nerveender.
 • Den eneste metoden for forebygging er årlig overvåkning av hudens neoplasma, rettidig behandling til kirurgen.

Symptomer wen under huden

Hva ser en wen ut? I første fase er sykdommen asymptomatisk, noe som forårsaker ubehagelige opplevelser og en forringelse i pasientens livskvalitet. Som regel legger pasienten ikke vekt på at det er wen på kroppen og ikke har det travelt med å konsultere en lege om dette.

Utvendig er lipoma en begrenset tumorlignende formasjon av en myk konsistens, ikke fusjonert til det omkringliggende vev og huden. Huden over vingen endres ikke og beholder sin normale farge og elastisitet.

Det er viktig! Tilstedeværelsen av noen neoplasma på kroppen, inkludert wen, er en kontraindikasjon for massasje. Enkelt lipoma terapeut simpelthen forbigår, i tilfelle av umulighet å bryte lipomer (fett tumor med multiple legeme, under huden), er det nødvendig å avbryte masseringen av dette området eller alle av massasje. Dette gjelder ikke bare klassisk massasje, men også for hermetikk, honning, steinmassasje. I tillegg, under fysioterapi kurs, bør du også informere legen om tilstedeværelsen av en wen under huden.

De såkalte atheromerene, som er veldig lik lipomer, anses å være wen, og bare en ekspert kan nøyaktig skille mellom dem:

 • Aterom er dannet i områder av kroppen der det er stor opphopning av talgkjertler, og lipoma er vanligvis lokalisert på steder hvor subkutant fett akkumuleres.
 • Lipoma har ingen tegn på blokkering av sebaceous kjertelen (ekskretjonskanal), som observeres i atherom.
 • Ved å trykke på de to tumorene nesten umulig å skille, men lipoma ikke er loddet til hudens overflate og er en subkutan tumor og aterom - en del av huden.

Lipomas kan forekomme som enkeltformasjoner eller som flere lesjoner i et begrenset, lite hudområde. Et subkutant lipom kan være i form av en knutepunkt av begrenset form, omgitt av en kapsel. Den mindre gunstige løpet av lipoma er preget av diffus proliferasjon av fettvev, ikke begrenset til kapselen og opptar et stort område. Størrelsen på lipomas varierer fra en til fem centimeter eller mer. Tilfeller da lipoma var større enn 10 centimeter i størrelse ble beskrevet.

Tumorer av stor størrelse under ukontrollert vekst begynner å danne et karakteristisk klinisk bilde av sykdommen. Den første kliniske manifestasjonen av lipoma er en følelse av ubehag, tyngde i svulstområdet. Under egen vekt kan subkutan wen på kroppen sakke, forårsaker hevelse og stagnasjon av blodsirkulasjon i det berørte området.

Generelt sett utgjør lipomer ikke en alvorlig trussel mot helsen, da de diagnostiseres og behandles rettidig. Problemet med lipoma er heller i det estetiske området. Tilstedeværelsen av et segl under huden i åpne områder av kroppen forårsaker betydelig ubehag for både pasienten og andre. Men ikke glem om mulige komplikasjoner av sykdommen med utilstrekkelig behandling.

I fravær av behandling fører langvarig ødem til underernæring av vev, dannelse av sår og som et resultat et begrenset fokus på hudnekrose. På et sent stadium er det en irreversibel prosess, som er årsaken til en rekke smittsomme komplikasjoner, inkludert sepsis.

Diagnose av Wen

Hvis et lipom mistenkes, reduseres volumet av diagnostiske studier til å ta en biopsi av vevet fra fokuset på histologi.

Hvis det er nødvendig, å bestemme størrelsen og grenser av et lipoma, så vel som i tilfeller slozhnodiagnostiruemyh tilordnet ytterligere tester (ultralyd, røntgen og CT-og MRI). Disse metodene brukes som regel til å diagnostisere lipomer av indre organer, ledd, muskler etc.

Å bli kvitt wen av folkemetoder er ikke bare ubrukelig, men også ekstremt farlig. Fjern lipomekapselen, ikke innholdet, ellers vil lipoma konstant dukke opp igjen. Alle metoder for folkebehandling med komprimerer, mykner bare myke det øvre laget av huden, og betennelse og infeksjon kan oppstå. Med selvbehandling kan et arr oppstå, og det er ganske vanskelig for en ikke-profesjonell å "trekke ut" innholdet i en wen fordi det er vanskelig å bestemme grensene til en wen-kapsel.

Hvordan bli kvitt wen på kroppen - behandling av lipomer

De vanligste behandlingene for lipomer er:

 • Punktering aspirasjon;
 • Laser korreksjon;
 • Metoden for radiobølgeoperasjon.

Laser fjerning av wen på kroppen er en effektiv metode, mye brukt i praksis i moderne klinikker av kosmetisk kirurgi. Fordelen med denne metoden er hastigheten, lav sannsynlighet for postoperative komplikasjoner og fraværet av en vevsdefekt på stedet for lipomfjerning.

Essensen av metoden ligger i den rettede effekten av ultrashortbølge-stråling på det berørte området under kontroll av intensiteten og varigheten av eksponeringen. Dermed er lag-for-lag-separasjon av patologiske vev i fokus uten skade på omkringliggende sunne strukturer tilveiebrakt.

Indikasjonen for å fjerne en lipoma er en rask vekst, forekomsten av smerte av en wen når det skaper en kosmetisk defekt (en wen på ansiktet, på hodet), og også når det forstyrrer omgivende organer og vev.

For å bli kvitt wen på kroppen, er den andre moderne og høyteknologiske metoden for behandling av lipomer fjernelse av radiobølge. I dette tilfellet er fjerningen av adiposen på grunn av eksponering for radiobølgestråling, oppvarming av fettcellene i svulsten. Når det oppvarmes til høy temperatur, separeres lipomacellene gradvis fra huden og fjernes. Dette er en lavt blodløs metode som gir en ekstra antiseptisk effekt på operasjonsområdet.

Bruken av en punkterings-aspirasjonsmetode for fjerning av en lipoma innebærer innføring av en spesiell enhet i en wender, etterfulgt av suging av fettceller. Prosedyren utføres under kontroll av et mikrovideo endoskop og er vist med små størrelser av lipomer. Ved bruk av denne metoden er etterfølgende tilbakevending av sykdommen mulig siden det er stor sannsynlighet for å bevare rester av patologisk fettvev i kapselen av det aspirerte lipom.

En hvilken som helst av disse metodene er svært effektiv i behandling av lipomer. Beslutningen om hvordan du fjerner wen på kroppen, må tas sammen med legen din, vurderer alle fordelene, mulige komplikasjoner og bivirkninger av behandlingen.

Dermatolog på behandling av lipom

Tren hjernen din. Lag matematiske beregninger i tankene dine, løse kryssord, gåter, gåter, lære fremmedspråk og trene hjernen din på andre måter. Dette hjelper ikke bare med å redusere nedbrytningen av mentale evner, men forbedrer også stoffskiftet, blodsirkulasjonen, aktiverer hjertearbeidet.

Hvor ofte tar du antibiotika?

I dag og i morgen er det geomagnetiske miljøet rolig, det forventes ingen magnetiske stormer.

Hvordan bli kvitt Wen på kroppen

Mobile støt på kroppen gir ikke ubehag, men for mange blir de et ubehagelig kosmetisk problem. Deres medisinske navn er lipoma. I folket spør folk om "vendinger på kroppen: hvordan bli kvitt?". Det er mange måter: tradisjonelle og alternative. De første metodene lar deg glemme lipoma for alltid, den andre fjerner i de fleste tilfeller bare de synlige manifestasjonene.

Årsaker til lipomer på kroppen

Risikogruppen omfatter hovedsakelig kvinner i alderen 30-50 år. Små barn kan også gjennomgå sykdommen, men de fjerner ikke svulsten uten god grunn. Hva forårsaker wen på kroppen, forskere har ikke fullt ut funnet ut. Det er en hypotese: innervering er forstyrret i det berørte området, noe som fører til intensiv reproduksjon og vekst av fettceller. Utdanning skifter til autonom kontroll, slutter å adlyde nervesystemet.

Det er flere grunner for fremveksten av subkutan wen:

 • hormonelle endringer;
 • vektig;
 • feil kosthold (overskytende junk food, ubalanse av næringsstoffer);
 • forstyrrelse av leveren, galleblæren og urogenitalt system;
 • genetisk predisposisjon;
 • stillesittende livsstil;
 • diabetes mellitus;
 • ugunstig tilstand av miljøet.

Moderne metoder for behandling av wen

Eksperter av tradisjonell medisin tror at du kan permanent bli kvitt lipom bare ved kirurgi. Denne metoden benyttes hvis wen har vokst med mer enn 1 cm om seks måneder, eller formasjonen har nådd 5 cm. Intervensjon er nødvendig når lipoma er plassert på den delen av kroppen som er utsatt for skade og forårsaker smerte. I andre tilfeller er behandling med folkemidlene tillatt.

Narkotikametode

Uttak Lipoma bruke narkotika egentlig, når det er fortsatt liten. - Ikke mer enn 2-3 cm dag metoden anses å være ineffektiv, fordi det gir bivirkninger, og ikke alltid har et positivt resultat. Pasienten undersøkes og sendes deretter til sykehuset. Under sterile forhold gjør doktoren en punktering av wen med en fin nål og injiserer en spesiell løsning der.

Et vanlig stoff er "Diprospan". Legemidlet splitter lokalt cellene av fettvev. Prosedyren for innføring av stoffet gjentas flere ganger, og sluttresultatet oppnås 2-3 måneder etter injeksjonen. Behandling er vellykket i 78-82% av tilfellene, men det garanterer ikke at Wen vil slutte å vises. Feil valgt dosering av stoffet kan forårsake forstyrrelser i fordøyelsen, nevroser, depresjon, vektøkning.

Kirurgisk inngrep

Wen på kroppen: Hvordan bli permanent kvitt disse ubehagelige formasjonene? Kirurger gir et utvetydig svar - for å fjerne lipoma (eller mange lipomer), er det nødvendig å ty til kirurgisk inngrep. Det finnes slike metoder:

 1. Tradisjonelle. Den radikale metoden, som innebærer excision av wen med kapsel. Snittet er gjort langs hele lengden, og deretter blir svulsten og kapselen skinnet. Den siste fasen - sømmer. Metoden gir en høy sannsynlighet for at det ikke vil oppstå lipoma igjen. Etter operasjonen gjenstår et arr.
 2. Fettsuging. Minimalt invasiv metode som behandler subkutan wen på kroppen. Dens essens består i vakuumsuging av celler av den cystiske formasjonen. På lipoma er det laget et snitt på opptil 5 mm, en vakuum lipoaspirator blir introdusert i det og innholdet i wen er fjernet. Prosedyren forlater ikke et arr, men garanterer ikke at det kommer tilbake.
 3. Endoskopisk metode. Det tilhører gruppen av minimalt invasive inngrep. Lengden på hudinnsnittet er opptil 1 cm. Spesialisten setter inn endoskopiske instrumenter i åpningen, ødelegger og fjerner wen. Deretter sjekker du om alt vev er fjernet, ved hjelp av et mini-endoskop. Kapselutdanning forblir på plass, noe som ikke utelukker risikoen for re-forekomst av lipomer.

Dette er ikke alle moderne måter å få wen på kroppen. Lasert terapi er svært effektiv, som ikke etterlater arr og eliminerer helt risikoen for tilbakefall av svulsten. Algoritmen til handlinger er den samme som for tradisjonell excision, bare en laserstråle brukes som en skalpell. Laseren brukes til å fjerne lipomer, hvis størrelse ikke overstiger 5-6 cm. Hvis dette er tilfellet, vil spørsmålet "Wen on the body: hvordan du helt blir kvitt det" ikke lenger oppstå.

Hvordan bli kvitt Wen folkemidlene

De fleste pasienter går til alternativ medisin før de konsulterer en kirurg. Tilhengere av tradisjonell terapi hevder at slike tiltak kan føre til en akselerasjon av lipom vekst. I praksis har behandlingen av wen folkemidlene en viss prosentandel av suksess. Du må imidlertid være helt sikker på at den subkutane massen er et lipom.

Hvordan fjerne wen hjemme? Fem effektive oppskrifter:

 1. Komprimerer med ichthyol salve eller Vishnevsky salve. Påfør stoffet på en bomullsull eller bandasje, fest på formasjonen og fikser det. Komprimer permisjonen i 10-12 timer, og gjør deretter en ny. Prosedyrer tilbringer tre dager, ta deretter en pause i 1-2 dager. Gjenta kurset om nødvendig.
 2. Kalanchoe. Riv frisk ark, skyll godt. Klipp forsiktig den i lengderetningen, fest siden med massen til lipomaen og fest den med en gips. Komprimer endringen daglig, resultatet blir synlig i en måned.
 3. Jod og eddik. Ta 1 ss. l. naturlig eple cider eddik og så mye jod. Smør wen med denne blandingen en gang om dagen til den forsvinner helt.
 4. Golden mustache. Egnet til behandling enda bedre enn wen salve. Vask plantens blad og bland det. Legg det på en lipoma, fest med polyetylen og en tett bandasje fra naturlige fibre. Bytt kompresjon etter 12 timer. Varigheten av behandlingen er 7-10 dager.
 5. Løk og såper. Bake en liten løk i ovnen, gjør en vassel av det og bland den med hakkede såper i et 1: 1-forhold. Bruk hver dag produktet i 5-6 timer til svulsten forsvinner helt.

Se også: lipoma - hva er det. typer, symptomer og behandling.

Video: Hvorfor dukker opp og hvordan du behandler wen på kroppen

Elena Malysheva, bevæpnet ved hjelp av praktiserende leger, snakker om årsakene til dannelsen av et lipom og hvordan man bekjemper det. Du vil se bilder av hva en liten og stor wen ser ut. Praktiske råd vil bidra til å oppføre seg godt med et lipom og ikke forverre situasjonen. Når krever cystisk utdanning inngrep? Se nedenfor.

Hva er subkutan wen på kroppen - bildet

Lipoma har formen av en oval eller rund tuberkel som stikker over overflaten av huden. Grensene er klare. Med lite trykk beveger det indre innholdet seg. Størrelser varierer fra svært små, usynlige for øyet, til spesielt store. I sistnevnte tilfelle forstyrrer cystisk formasjon normal vital aktivitet og er en trussel mot helse.

Hva gjør Wents og hvordan du fjerner dem

Adipose eller adipose tumor, lipoma, lipoblastom - utdanning, som ble dannet under huden som et resultat av veksten av fettvev. I de fleste tilfeller anses det å være harmløst og smertefritt. Men noen ganger - krever fjerning. Hva gjør Wents kommer fra, og er det mulig å fjerne dem selv hjemme?

Hva er en wen og hvordan han er farlig

Wen på kroppen har utseende av tuberkulose. På begynnelsen av formasjonen er de små i størrelse (med en ert), som en segl, en klump under huden. Derfor ofte gå ubemerket.

I fremtiden, med veksten av kapselen, kan de øke betydelig. Utviklet utdanning ser ut som en bump, det kan bli tett til berøring. Den inneholder det meste av bindevevet, som sikrer tetthet av wen.

I enkelte deler av kroppen, hvor bukemassen ofte blir presset eller gnidd med klær, smelter kapselen tettere sammen med tilstøtende vev og blir mindre mobil.

En annen egenskap hos mange Wen er deres ikke-smertefulle. Smerten er følt bare i tre tilfeller:

 • Dette perineurale lipom, som er begrenset av nerveender.
 • Dette er et stort lipom som presser kraftig nervevevet.
 • Innholdet i den indre kapsel er infisert eller betent.

Dermed gjør ikke de fleste av de nylig dannede formasjonene vondt. Ubehag kan vises senere, over tid.

Farlige og ikke-farlige formasjoner

I 98% av tilfellene ligger fettdannelse direkte under huden. Det er skilt fra nærliggende vev av en kapsel, som dannes fra bindevevceller. Den indre hulrommet i lipoma er fylt med et klebrig gulaktig stoff - fett.

Noen ganger vokser kapselene inn i de nedre lagene, finner sted mellom musklene, når benvevet. I dette tilfellet legges klargjørende betegnelser til uttrykket "lipoma":

 • Myolipom - fettkapsel mellom musklene. Over tid vises muskelfibre i strukturen av en slik formasjon.
 • Tree lipoma - fettproliferasjon rundt leddet.
 • Angiolipoma - utdanning ved siden av blodkar. Over tid dannes et nettverk av små blodkar i et slikt lipom.

Fettformasjoner, hvis vekst gikk inn i landet, er forskjellig fra overflaten. Når de føler seg, er de tettere, hardere, mer smertefulle.

Nesten alltid wen under huden skaper ikke ubehag eller smerte. De fleste er ufarlige, spesielt i begynnelsen, med små størrelser. Sårhet er mulig hvis kapselen utvides og begynner å komprimere det omkringliggende vevet. Eller om det grenser på nerveender. Så når du trykker på kapselen, er det smerte. Denne utdanningen ble kalt perineural lipoma.

Fare og konsekvenser av Wen

Begrepet "lipoma" på gresk er sammensatt av to ord: "lipos" - fett og "ohm" - en svulst. Faktisk er kapselformasjonen en godartet subkutan tumor.

I seg selv er wen ikke farlig. Farlige forandringer som kan forekomme i det - forkalkning, nekrose, pus, forårsaker smerte og betennelse. La oss oppgi hvilke formasjoner som har gjenfødt vev i strukturen og kan være farlig i hvilken som helst størrelse:

 • Adenolipoma - utdanning, i strukturen som det er glandulære celler.
 • Fiber lipoma er en spredning som har involvert bindevev av en kapsel i vekst.
 • Forstøvet lipom - med avsatte kalsiumsalter.
 • Ossifisert lipom er en fettkapsel i hvilken benvev dannes.

I tillegg til interne forandringer kan fettdannelse forårsake forstyrrelser i blodtilførselen til nærliggende vev. En stor wen bryter den lokale blodstrømmen og danner sin stagnasjon. Samtidig forverres næringen av nærliggende vev, og deres betennelse utvikler seg. Ved langvarig stagnasjon kan nekrose begynne - celledød.

I 2% av tilfellene dannes lipomer på indre organer - brystkjertelen, spiserøret og hjernen. Slike vendinger er farlige for brudd og er gjenstand for observasjon, etterforskning og fjerning.

Lokalisering av subkutane formasjoner

Spredning av fettvev kan forekomme hvor som helst. Fett er nødvendig for å danne et lipom, så kapsler kan dukke opp på hvilken som helst del av kroppen der det er fettvev.

Vanligvis blir formasjonene dannet under huden i overkroppen - på nakken og ansiktet, på brystet og på ryggen, på skuldre og armer til en person. Mindre vanlig er de dannet på beina, baken, i lysken og magen.

Interne lipomer som kan oppstå på indre organer utvikles på grunnlag av såkalt visceralt fett. Den omgir de indre organene og fungerer som et dempingslag. På føttene og palmer av lipoma vises ikke - på grunn av mangel på fett subkutant lag.

Wen på ansiktet under øynene

På huden av ansiktsfettdannelsen ser ut som en ubehagelig kosmetisk defekt. Det ødelegger utseendet, danner ofte et kompleks av usikkerhet, psykologisk ubehag. Den må behandles i utgangspunktet så snart det blir merkbart.

Små kapsler under ansiktets hud er ikke skadet av klær og er en rent kosmetisk defekt. Unntaket til den generelle regelen er Wen of a Century. Det er vanskelig å blinke, så fjernes i hvilken som helst størrelse.

Wen under øynene har ofte utseendet på små gulhvide knuter. Mer sjelden ser de ut som glatte tetninger som knapt stikker ut over overflaten. I alle fall er de fylt med fett og avviker derfor fra de nærliggende områdene av huden med en gulaktig tinge.

For små størrelser fjernes wen på øyet ved endoskopisk metode. Han etterlater nesten ingen spor og gir mulighet for poliklinisk kirurgi.

Wen på nakke

Formet på det åpne området av kroppen. Derfor er det også en kosmetisk defekt. I nærheten av halsen blir selene oftere skadet, komprimert, som et resultat av hvilke de komprimeres, kalsineres og danner en forkalkningstype.

Merk: En rekke medisinske studier tyder på at et lipom i nakken ofte er et tegn på Madelung sykdom assosiert med bein deformitet.

Wen på hodet

Siden lipoma vises på hvilken som helst del av kroppen der det er subkutant fettvev, kan det også danne seg på hodet, i den hårete delen. I tillegg til tradisjonelle årsaker - metabolske sykdommer, hormonelle forstyrrelser, nedsatt immunitet, virker i hodebunnen i sykdommer i skjoldbruskkjertelen.

Lipomas på hodet blir oftere dannet hos kvinner. De kan også forekomme hos barn etter spesifikk behandling med bruk av rusmidler som reduserer immunitet. Også hos barn er en hyppig årsak til fettkomprimering dårlig ernæring, og spiser store mengder "syntetisk" mat, hurtigmat. Med slik næring er tette sebaceous kjertler dannet fettstoffer.

Spesielt nøye observere wen hos barn, siden selve sykdommen tidligere ble ansett som alder, og ble ledsaget av generell slagg av kroppen. I dag er sykdommen mye yngre, det blir ofte diagnostisert selv hos små barn. Behandling er tradisjonell, ifølge indikasjoner - resorpsjon eller fjerning.

Wen på hånd og fot

Lipoma i det åpne området av armen representerer en kosmetisk defekt. Når den legges i bretter, blir den skadet og komprimert. Når lokalisert i åpne områder, kan lipomaet lenge være mykt, lite.

Det slettes etter indikasjoner - ved økning i størrelser eller ved konsolidering. Og også på stedet av brettet - håndleddet, albuen, armhulen.

Wen på beinet er mindre vanlig enn på armen. Dette skyldes lokalisering av formasjoner, den overordnede plasseringen i overkroppen. Indikasjonene for fjerning er de samme. Lokalisering i brettet - i popliteale hulrommene eller på innsiden av låret, nær lysken.

Wen på ryggen

Oftere enn andre neoplasmer forblir ubemerket. Det begynner å føles med økningen, eller med komprimering og ubehag. I dette stadiet er fett lipomet definitivt fjernet, sannsynligvis ved kirurgi.

Når et segl er funnet, er det viktig å observere dynamikken i sin utvikling - øker den i størrelse, gir den ubehagelige opplevelser, er den komprimert eller håndgribelig?

Grunner til at Wen vises

Den direkte årsaken til lipomdannelse er veksten og konsolideringen av subkutant fett. Men de faktorene som starter slikt segl - mye. Alle av dem er forbundet med vanlige lidelser - feil metabolisme, hormonell ubalanse.

Årsakene til Wen er forankret i vanlige menneskelige sykdommer. Ofte dannes veksten av fettvev hos diabetikere og personer i prediabetes. Utseendet på selene bidrar også til hormonell justering i ungdomsårene og etter førti år. Imidlertid vedvarer de så lenge hormonelle ubalanser varer etterpå.

Utdanning er også ofte funnet hos personer med sykt lever, som også er forbundet med opphopning av toksiner og forstyrrelse av utskillelsessystemene.

Siden dannelsen av fettkapsler ledsages av metabolske forstyrrelser, forekommer de ofte hos personer med redusert immunitet, med brudd på arbeidet i fordøyelsessystemet. Og også når du fôrer med syntetiske produkter i fastfood, McDonalds.

Hvis toksinene har blokkert kanalene i kjertlene, noe som skiller ut fett smøremiddel på overflaten av huden, dannes små vinkler med hvite hoder. Hvit wen på ansiktet - vises ofte hos ungdom. De krever ikke fjerning, over tid går de av seg selv.

Valg av behandling: Fjern eller klem vinen

De fleste lipomer har ikke en tendens til å degenerere til ondartede svulster. Men med en stor spredning presser de de omkringliggende vevene, forårsaker smerte, og kan forårsake nekrose hos nabokeller. Derfor øker med økende lipoma spørsmålet om fjerning. Denne enkle operasjonen anbefales på sykehuset. Og i intet tilfelle bør du ikke klemme "pimple" deg selv hjemme.

Fjerning av wen på ansiktet og andre deler av kroppen er umulig ved ganske enkelt å klemme. Dette er ikke en abscess, i kapselen som pus er vedlagt. Det er et fettvev som er skilt fra nabokjemaene av en ekstern kapsel. Du kan klemme innholdet, men det er umulig å fjerne kapselen som er igjen under huden. Etter en slik ekstrudering, vises Wen igjen en kort stund.

I tillegg, når den mekaniske ekstruderingen av fettdannelse kan forårsake en infeksjon, noe som vil forverre problemet. Derfor anbefaler leger ikke å klemme wen, anbefales å henvende seg til maskinvare behandlingsmetoder.

Slik fjerner du trygt og trygt

Fjerning av wen brukes for å løse injeksjoner og kirurgi. Valg av metode bestemmes av størrelsen på forseglingen. Liten utdanning kan fjernes på en invasiv måte. Stor - må fjernes med kirurgisk skalpell eller laser.

Hvordan fjerne en wen kirurgisk

Kirurgi - en klassisk løsning på problemet. Det kan gjøres på sykehus eller på poliklinisk basis. Et snitt gjøres på huden over formasjonen, hvorved kapselen fjernes helt fra det subkutane lag. For å hindre gjentagelse, er det nødvendig å fjerne wen helt, sammen med kapselen og det interne innholdet.

Operasjonsmetoden bestemmes av lipomens størrelse. Dette kan være et klassisk snitt og påfølgende suturering av vev og dannelse av arr. Eller punktering fjerning - et lite snitt gjennom hvilket fettvev er fjernet med en nål.

I tillegg til tradisjonell kirurgi brukes moderne alternative fjerningsmetoder:

 • Laseren er den minste traumatiske og ikke smertefulle fjerningen, hvor såret healer bedre og raskere, gjenoppretter huden ikke mer enn 2 uker. Denne metoden gir nesten ikke tilbakefall, garanterer en fullstendig kur. Fjerning av en wen av en laser er en av de mest progressive metoder for behandling.
 • Elektrokoagulasjon - brenning av lipoma ved elektrisk strøm. Denne metoden gir ikke arr igjen, fører til rask helbredelse innen 2 uker, tillater ikke tilbakefall.
 • Radio bølge - fikk navnet "radiohead". Faktisk er Wen ikke kuttet. Det påvirkes av høy effekt radiobølgestråling. Samtidig skjærer de ikke, ikke forlater arr og bløder ikke. Gjenopprettingstid - minimum, ta 4-5 dager.

Merk: En av de minst vellykkede metodene som noen ganger brukes til fjerning kalles lipoxy. Huden er gjennomboret og fettvevet suges av ved hjelp av en vakuumsuging. Etter - trekk den tomme kapselen. Denne metoden oppstår ofte på grunn av hyppig ufullstendig fjerning av kapselen.

Injeksjonsfjerningsmetode

I tillegg til den mekaniske metoden kan du overvinne wen ved injeksjonsmetode. Det består i det faktum at et medisinsk stoff injiseres i det subkutane vevet i voksningsområdet av fettvev med en injeksjonspinne (nål). Det stimulerer nedbrytningen av fettvev og absorpsjonen av wen. Avhengig av størrelsen og alderen til wen, kan injeksjoner gis 1 eller flere ganger.

Metoden for langspilling - effekten av behandlingen skjer i 1,5-2 måneder etter injeksjonen. Også metoden er ikke 100%. I 20% av tilfellene løsner lipoma etter injeksjonen ikke. Og likevel - injeksjonsmetoden kan oppløse små formasjoner - opptil 2 cm.

For å bli kvitt Wen på ansiktet, er det nødvendig å forbedre blodsirkulasjonen i dette området av kroppen. Imidlertid er det viktig å forstå at fjerning av wen hjemme er nesten umulig. Det er anbefalinger for resorpsjon av eksisterende formasjoner ved hjelp av leire, aloe eller ichthyol salve. Imidlertid er disse behandlingsmetodene mer sannsynlig å stoppe veksten av fettkapselen enn å helt fjerne den fra under huden.

Flere Artikler Om Typer Acne