Enhver kvinne vil bli opprørt hvis hun finner en wen på hennes labia. Selv om de ikke forårsaker fysisk ubehag, er det ekstremt ubehagelig. Faktisk er ingenting galt med det. Du kan kurere med tradisjonelle legemidler og metoder for tradisjonell medisin, men du må først studere dette problemet mer detaljert.

Spørsmål intim: hvit ert på kjønnsorganene - en plage eller en trussel?

Ateromer eller lipomer (i vanlige folk - wen) på labia bærer ikke en trussel mot livet, ikke provoserer infertilitet, men gjør en kvinne flau, derfor kan de negativt påvirke kvaliteten på det intime livet. Disse svulstene er sammensatt av fettvev, forårsaket av blokkering av sebaceouskanalen eller betennelse i fettvev. Deres utseende er mest utsatt for kvinner etter 35 år.

Wen på den store leppen til den seksuelle ser ut som et segl. Dens størrelse er vanligvis liten - noen få millimeter. Det ser ut som en vanlig pimple, men uten betennelse eller pus. Fargen er hvit eller gulaktig. Når den trykkes, blir den lett skiftet under huden til siden. Til berøring er det vanskelig og smertefritt, kan det være enkelt eller flere.

Det er viktig! Selv om slik utdanning ikke er en årsak til alarm, bør den ikke stå uten tilsyn. Det er bedre å besøke gynekologen, slik at han bekreftet at den er godartet.

Hvis lipoma "sitter stille" (ikke øker i størrelse, gjør ikke vondt), så er det ikke farlig. Slike formasjoner vokser ekstremt langsomt og er ikke i stand til å trenge inn i det omkringliggende vevet. Men hvis det som følge av skaden (utilsiktet eller forsettlig) og infeksjon har det oppstått betennelse, er det nødvendig med behandling.

Hvorfor er det en wen "der"?

Legene har ennå ikke kommet til enighet om hvorfor det er wen på de indre (små) leppene til kjønnsorganene (eller store, dvs. ytre) lepper. Det er en antagelse om at slike faktorer kan provosere deres dannelse:

 • fet hud. Hvis en kvinne er eieren av hud som er utsatt for greasiness, og hun har lipomer på ansiktet eller andre steder, er det sannsynlig at de vil bli funnet i intime områder av kroppen;
 • hormonell svikt;
 • mekanisk skade på huden på kjønnsorganene (under samleie, på grunn av bruk av tette syntetiske undertøy under epilering);
 • overdreven svette
 • genetisk predisposisjon;
 • utbredelsen i kostholdet av akutt, salt, fettstoffer;
 • fedme;
 • dårlige vaner;
 • forsømmelse av intim hygiene.

Det er viktig! Slik at et slikt irritasjon ikke overvelder deg, vask to ganger om dagen med såpe og bytt dietten til fordel for frukt og grønnsaker.

Hva skal jeg gjøre med det?

Hvis den hvite wen på kjønnsleppene er små og ikke gjør vondt, kan du prøve å glemme dem eller bli kvitt dem ved hjelp av slike populære metoder:

 • bad med kamille avkok (for 1 l vann - 200 g blomster, for å insistere en halv time). Sitte i det skal være 20 minutter. og gjør det 2-3 p. på en uke. Hvis det ikke er mulig å forberede et bad, kan du bruke denne sammensetningen for kremer.
 • fett havtorn olje;
 • Kalanchoe juice behandling. Den skal påføres nøyaktig på wen og holdes i 10 minutter, skyll deretter med vann;
 • Påføring med aloe juice. For å sette et blad av denne planten for en dag i kjøleskapet, så knuse, fest til en wen, fjern ikke 1 time;
 • en komprimering fra de friske bladene på en koldefoot (de bør være pre-kneaded med en rullestift);
 • ivy tinktur behandling. Grind bladene og stamme i en blender. Den resulterende massen er plassert i en flaske mørkt glass, hell med vodka (ta 200 ml per 100 g råmateriale). La vekk fra solen i tre dager. Soak et stykke bandasje. Fest på lipoma i et par timer;
 • dressing med honning. Gjør det for å eliminere utdanning fra 2 til 3 s. per dag;
 • vaske bort avkok fra burdock rot;
 • Den mest tvetydige metoden er å bruke bakt løk eller hvitløk blandet med vegetabilsk olje til den "hvite kulen".

Det er viktig! Ikke prøv å klemme wen på labia minora eller andre steder i kjønnsorganene eller pierce den med en nål: Slik kan du bære infeksjonen.

Kutt eller behandle?

Som regel taler ikke leger for fjerning av lindens, spesielt i stedet gjemt for øynene, fordi de er en kosmetisk defekt og ufarlig. Behandling tilbys bare med utvikling av komplikasjoner eller en betydelig økning i deres størrelse. Derfor setter ingen umiddelbart pasienten på operasjonstabellen.

Hvis størrelsen på wen ikke overstiger 2 cm, blir det behandlet med terapi. Diprospan blir introdusert i hulrommet, det tørker opp lipoma, og det forsvinner. Det forekommer i 80% av tilfellene, men utelukker ikke gjentakelse.

Stor, gammel, betent wen behandles kun kirurgisk. Fjern dem under lokalbedøvelse. Legen ekspliserer huden over lipoma og fjerner den gjennom dette snittet. Ulempen med denne metoden er et lite arr etter det.

En mer avansert metode er endoskopisk intervensjon. Et endoskop er satt inn gjennom en liten punktering. Fjernelse av wen skjer gjennom dens utmattelse. Det blir ingen arr etter slike manipulasjoner. Den mest innovative teknologien er laser- eller radiobølgeeksponering. Men det kan bare hjelpe hvis den fete er ganske liten.

Det er viktig! Anvendelsen av salver, kremer, geler, ifølge eksperter, er et tomt foretak. Aktuell behandling vil ikke føre til at fettcellene løses.

Se også:

Hvis en wen dukket opp i et delikat område, og dette bringer deg til depresjon, så gå til en lege for råd. Likevel gir medisinske eksponeringsmetoder større sjanse for at du raskt og alltid vil si farvel til en slik kosmetisk feil. Folkebehandling vil være lang, og effektiviteten er fortsatt i tvil. Og en annen viktig anbefaling for de som har lipomer på kjønnsorganene deres. Besøk endokrinologen: Årsaken til slike problemer blir ofte forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen.

Årsakene til wen på intime steder, behandlingsmetoder.

Wen eller lipom er en godartet masse som virker som en bump på kroppen og består av celler av fettvev. Det påvirker hovedsakelig overkroppen: rygg, mage, armer, ansikt. Imidlertid kan lipomer også dannes i kjønnsområdet. Hva er årsaken til lipomer på intime steder? Hvordan bli kvitt en slik ubehagelig utdanning?

Årsaker og symptomer på sykdommen

Selv om lipomer ikke utgjør en trussel for menneskelivet, kan deres hyppige utseende på kroppen indikere visse lidelser i kroppen. Det er to grunner for utseende av lipomer på huden:

 • brudd på den interne utløpet av sebum til overflaten av huden. Dette fører til stagnasjon av sebaceøs sekresjon med videre dannelse av et lipom i dette området;
 • endringer i konsistensen av sebaceøsekresjonen: den blir veldig tykk, derfor kan den ikke fritt trenge inn i huden porene, stagnerer i form av baller i subkutan vev, forårsaker delvis hevelse av dermis, med dannelse av kjegler senere.

Slike forandringer og forstyrrelser i sebaceous kjertlene er resultatet av visse sykdommer i kroppen. Dette kan være endokrine sykdommer, funksjonsfeil i mage-tarmkanalen, forstyrrelser i fettmetabolismen. Vi kan ikke utelukke mangelen på personlig hygiene, noe som kan føre til opphopning av gammelt talg på overflaten av huden, noe som forhindrer normal utslipp av det nye.
Det er en spesiell klassifisering av lipomer. De er av følgende typer:

 • diffus, som ikke har en kappe bestående av bindevev;
 • innkapslet, som dannes på overflaten av indre organer;
 • fibrøs, hvis struktur er tett, siden slike lipomer består hovedsakelig av bindevev;
 • forstenet, dannet som et resultat av saltavsetninger;
 • ossified, som oppstår fra spredning av beinvev;
 • treelike, lokaliseringen som penetrerer inn i regionen av leddene.
sectional lipoma

Wen, som fremkommer i kjønnsområdet, oftest - på kjønnsleppene hos kvinner og på skrotet hos menn, ligner en myk, sjelden hard, til berøringsknude som tårer over huden. Gjennom slimhinnen kan man se gul ball, bestående av talg. Ofte påvises wen på labia og skrotum under vannprosedyrer i kjønnsområdet.

Lipoma uten riktig behandling har en tendens til å vokse, økende i størrelse. Formet wen fra subkutant fett, har en kapsel der legemet i lipoma er nedsenket.

På grunn av den ubehagelige typen utdanning og ubehag det bringer, prøver eierne å kvitte seg med seg selv, ty til klemme eller andre mekaniske effekter. Det er kategorisk umulig å gjøre, da det er stor sannsynlighet for innføring av en bakteriell infeksjon, noe som vil føre til en inflammatorisk prosess, suppuration av lipomakroppen.

Diagnose og behandling

Hvis dannelsen dukket opp i labiaområdet, er det nødvendig å konsultere en lege dersom den ikke forsvant etter noen dager. Det kan være nødvendig å konsultere flere leger: en gynekolog, en dermatovenerolog, en kirurg. Til dags dato er det mange metoder som vil hjelpe deg raskt og smertefritt å fjerne wen på labia eller skrotum.
For å fjerne Wen brukes slike metoder:

 • fettsuging - en teknikk der et snitt av lipomstedet er laget, og deretter brukes et vakuumrør for å suge innholdet i svulsten;
 • kirurgisk inngrep utføres dersom lipom er ganske stor, og det er umulig å kvitte seg med det på en annen måte, så vel som om den inflammatoriske prosessen har begynt, og såret skal renses av purulent innhold;
 • laser terapi, hvor strålene utgitt av en laser, ødelegge neoplasma vev er brukt;
 • radiobølgeoperasjon, hvor en kniv som sender høyfrekvente radiobølger, brukes til å fjerne et lipom;
lipomfjerning ved punktering-aspirasjonsmetode
 • punktur-aspireringsmetode, under en slik operasjon blir en nål innsatt i legemets kropp, gjennom hvilken en fettvulst suges gjennom med en spesiell enhet.

I tillegg til slike radikale metoder kan du bruke mer milde metoder for å fjerne lipom fra labia eller skrotum. Dette bør imidlertid kun gjøres dersom dannelsen ikke er større enn 5 millimeter i diameter, og også i fravær av betennelse.

Terapeutisk behandling av lipom

For å fjerne slike wen kan du bruke helbredende salve. Slike salver som Vishnevsky salve, Vitaon balsam, ichthyol salve, har gode antiseptiske, antimikrobielle, inflammatoriske egenskaper. Men hvis etter en uke med å bruke disse salver, faller ikke svulsten, så bør du konsultere en lege.

Det er mange gode folkemessige rettsmidler som kan brukes selv med behandling foreskrevet av legen. Godt under behandlingsperioden, for å utføre vannvask av kjønnsorganene, infusjon av kamille. Denne urten lindrer lett betennelse, beroliger irritert hud, normaliserer funksjonen av talgkjertlene. Utfør slike prosedyrer, vær sikker på å være om morgenen og kvelden, selv om det er å foretrekke flere ganger om dagen. Du kan til og med ta et kamillebad, 2-3 ganger i uka, eller lage lotioner. For kremer, må du lage en konsentrert infusjon, suge en bandasje i den, fest den til sårpunktet, i 15-20 minutter.

Utmerkede egenskaper har havtornolje. De kan smøre vinen, men etter slike prosedyrer må du dekke det smarte stedet med en ren klut. Også for behandling, kan du bruke Kalanchoe, eller aloe. For å gjøre dette, aloe leaf, skyll godt i varmt vann, kutt i halvparten, og feste lipoma til lipoma i noen få minutter, eller bare tørk det berørte området. Du kan også gjøre Kalanchoe blader. Husk at den konsentrerte juice av disse plantene kan forårsake en allergisk reaksjon. Derfor test huden før bruk. Du kan bruke et ark med mor og styremor. Det må vaskes godt, knyttes og påføres i labia i form av komprimering om natten.

Under behandlingen må du følge disse reglene:

 • daglig, 2 ganger om dagen, vask kjønnsorganene, bruk rent undertøy;
 • Spis riktig, ekskluder fett, krydret mat, røkt mat, spis rikelig med grønnsaker, frukt, frokostblandinger, meieriprodukter;
 • temper kroppen, gå inn for sport, gå på lufta hver dag;
 • tid til å behandle sykdommen.

Disse enkle tipsene vil bidra til å etablere metabolske prosesser i kroppen, styrke immunforsvaret, og dette vil igjen gi en mulighet til raskt å fjerne wen på labia.

Hvordan kurere en wen i lysken området

Wen er et ganske ubehagelig oppkjøp, spesielt hvis det treffer intime steder. De fleste pasienter, finne en wen i lysken, ta det til en kvise og la det være alene, oppløs. Eller omvendt prøver å presse. Hverken den ene eller den andre kan gjøres dersom en lipoma er maskert som en pimple.

Årsaker til Wen i lysken

Det er akseptert å ringe en gruppe av lignende hudformasjoner, men i virkeligheten er bare en lipoma en sann wen. Dette er en relativt ufarlig struktur, som dannes i stedet for spredning av fettvev.

Faktisk er den eneste forskjellen mellom forskjellige wen-lipomas og atheroma - sammensetningen. Ateromer (hudcyster) vises på steder der talgkjertlene er blokkert. Symptomer, lokalisering og behandlingsmetoder vil være nesten det samme.

Derfor kan ikke pubic wen være en wen i det hele tatt, men en vanlig akne eller atherom. For å velge riktig behandling, må du gjennomgå en undersøkelse og snakke med en hudlege.

Fare for wen

Lipoma, som er i en tilstand av langsom vekst, påvirker ikke den menneskelige tilstanden. Det gjør ikke vondt, endrer ikke fargen på huden, bare ødelegger utseendet og kan forårsake lett ubehag.

Med utviklingen av en wen i lyskeområdet er det alltid risiko for betennelse, så det er bedre å bli kvitt problemet med en gang. Hvis du ignorerer det, vil lipoma bli skadet permanent av klesvask og under hygieneprosedyrer, som før eller senere vil føre til infeksjon og suppurering. Og med dannelsen i lysken, skjer dette mye tidligere enn noe annet sted, siden her er huden tynn og veldig delikat.

Faren oppstår også når pasienten forsøker å klemme innholdet i wen, og tar ham til en kvise. Dette kan ikke gjøres kategorisk, siden det er umulig å fjerne lipomakapselet alene og forhindre tilbakefall. Fjern wen og atherom på et intimt sted bare i sterile forhold.

Hvis det etter et mislykket forsøk utvikles betennelse, kan det bli så forverret at det vil ramme nærmeste vev og organer. Den største faren for et lipom er at den kan forvandle seg til en malign tumor. Lanserte stor wen, som forårsaker smerte, du må sjekke for forekomst av ondartede celler og raskt fjerne.

Hvorfor oppstår lipomer?

Ingen medisinsk katalog identifiserer nøyaktig årsakene til lipomas i lysken. Legene identifiserer bare de faktorene som ble observert hos de fleste pasienter:

 1. Økt fet hud. Hvis det er et problem med fet hud, så vil den være den samme i den intime sonen. Huden blir fet med det akselererte arbeidet i talgkjertlene, når mye sebum utskilles. Excretory kanaler kan ikke utføre fett i tid, noe som fører til blokkering.
 2. Hormonale forstyrrelser. Endokrine sykdommer spiller en viktig rolle i utviklingen av lipomatose. Noen hormoner kan akselerere prosessen med sebumsekresjon.
 3. Dårlige vaner, usunt kosthold (overhodet av søte, fete og krydrede matvarer).
 4. Vektig.
 5. Skader på huden.
 6. Manglende overholdelse av regler for personlig hygiene, særlig ved overdreven svetting.
 7. Dårlig kosmetikk, upassende hygieneprodukter.
 8. Metabolske sykdommer som utløses av diabetes mellitus, hypothyroidisme, høyt kolesterol, vitaminmangel og lignende systemiske sykdommer.
 9. Sykdommer i mage-tarmkanalen, nyrer, lever.

Hvordan å kurere lipoma

Wen på intime steder ligner ofte akne. I utgangspunktet er dette en liten tetning, gulaktig innhold er synlig gjennom huden - fettvev. Siden dette området ikke er skjult fra personen, finner du det i motsetning til ryggen. Imidlertid kan slike strukturer være både svært små og meget store.

Ofte finnes wen på kjønnsorganene ved en tilfeldighet. På palpasjon av smerte ikke oppstår, ubehag er mulig, som wen setter press på tilstøtende vev, lymfeknuter og organer. Strukturen er elastisk, myk. Rødhet, puffiness og hyperpigmentering av huden er karakteristiske bare for betennelse i lipoma.

Diagnostiske funksjoner

Seksuelle organer må beskyttes. Hvis det oppstår mistenkelig formasjon, kontakt lege. Hvis en pasient utvikler en lipom, kan hun snart bli smittet og fester, og såre de tilstøtende organene i lysken. Hos kvinner er det et rundt livmor av livmor, urinrør, viktige kar og lymfeknuter. Mennene i lysken er spermatisk ledning, store fartøy og så videre.

For en mer detaljert studie av wen søk ultralyd, utfør histologiske analyser. Biopsi lar deg bestemme utdanningenes natur. Etter fjerning av strukturen utføres en analyse for å bestemme den påfølgende behandling.

Lipoma behandling alternativer

Selvhelende wen i lysken er et svært sjeldent fenomen. Det er umulig å klemme ut innholdet i formasjonen til slutten, noe vil forbli i hulrommet og provosere et tilbakefall eller betennelse.

Legene anbefaler ikke bruk av salver og kremer som hovedbehandlingsmetode, siden noen form for medisinering ikke er effektiv for lipomer. Komponenter av salver kan ganske enkelt ikke trenge inn i wen og føre til resorpsjon. Den viktigste metoden for behandling av slike pubic strukturer er kirurgisk fjerning.

 1. Innføringen av absorberbare stoffer. Siden huden i lysken er veldig øm, kan kirurgisk behandling gi et stygg merke. Noen medisiner kan hjelpe wen oppløse seg selv i 3-5 måneder etter starten av behandlingen. Legene anbefaler ikke slik terapi på grunn av at resultatet er uforutsigbart: lipom kan ikke helt oppløses, et tilbakefall vil oppstå.
 2. Fjerning av kirurgisk innhold Det mest pålitelige behandlingsalternativet. Ved åpningen av wen har legen muligheten til å inspisere hulrommet og fjerne alle deler av formasjonen, nesten fullstendig beskytte pasienten mot sykdommens tilbakefall. Hvis vi snakker om operasjon i lysken, bruk selvopptakbare suturer.
 3. Laser- og radiobølterapi. Den sikreste og mindre traumatiske måten å fjerne lesjoner i inngangsområdene. Laseren lar deg fordampe innholdet i lipoma, unngå blødning og masker. Imidlertid er slik terapi bare mulig med en liten struktur. Radiobølgebehandling er nesten den samme.
 4. Endoskopisk metode. Noen ganger blir lipomer sugd ut med et fettsugingsverktøy. Legen gjør en punktering og fjerner fettvev. Slike behandlinger utelukker masker og arr.
 5. Fjerning av vev. Ved alvorlig betennelse, anbefales fjerning sammen med nærmeste vev (mest sannsynlig allerede berørt). Bare dette unngår at sykdommen kommer tilbake. Den største ulempen ved en slik operasjon er alvorlig arrdannelse.

Folkemetoder fra Wen

Under visse forhold har pasienten ikke mulighet til å kurere utdanning ved hjelp av kirurgi. Noen populære metoder kan redusere utviklingen av utdanning, men de må velges nøye. Det er verdt å huske at slike tiltak bare er effektive for små strukturer.

 1. Golden mustache, Kallisia duftende. Det er nødvendig å lage komprimerer fra bladene, dekke med polyetylen eller klamfilm. Hold kompresset skal være innen 10-12 timer. Puffiness og rødhet er en normal reaksjon på spyling. Etter at symptomene er eliminert, gjentas prosedyren.
 2. Aloe, Kalanchoe. Jeg legger plantens blader til sårene (med et kutt), fikser det med en gips. Gjenta prosedyren daglig. Slike terapi kan føre til åpning av lipoma og eksponering av stangen, som gradvis kommer ut. Den dannede fordypningen vil vokse over tid.
 3. Løk og vaskesåpe. Bakt løk må hakkes og blandes med såpe. Den resulterende blanding påføres lipoma. Det anbefales å bruke kompresjon i to dager, og forandre bandasjen.
 4. Kjøttfett. Det oppvarmede verktøyet kan gni inn i formasjonen innen 10 minutter. De første resultatene vises allerede på dag 3-4.
 5. Hvete. Ved behandling av wen brukes ofte hvetekorn blandet med vann ofte. Mush bør brukes på sårpunktet, dekke med en film.

Det er uheldig å bruke Vishnevsky salve, siden innholdet i lipoma ligger dypt, selv denne sugende salven kan ikke stimulere den. Piercing eller squeezing utdanning anbefales ikke, fordi du kan smitte det, og da må du bruke antibakterielle stoffer i lang tid.

forebygging

For å forhindre forekomsten av Wen er ganske enkelt. Det er nok å overvåke den hormonelle bakgrunnen, i tide for å behandle alle systemiske sykdommer, gastrointestinale patologier, metabolske forstyrrelser.

I løpet av livet, unngå skader og brannskader. Det er veldig viktig å rengjøre huden daglig, bruke skrubbe og hygieneprodukter av høy kvalitet, massasje er nyttig. Du må bare velge naturlig sengetøy.

Kostholdet skal inneholde mye frisk frukt og grønnsaker, grønnsaker, naturlige produkter. Røyking, misbruk av alkohol, søtt og stekt er uønsket. Pasienter som er utsatt for svulster bør overvåke vekten.

Behandling av atheromer og lipomer på kjønnsorganene

Godartede neoplasmer i den intime sone vises oftere hos kvinner over 35 år med et overflødig lag av fettvev, sykdommer i indre organer. I begynnelsen av utviklingen forårsaker gener på kjønnsorganene ikke angst, men gradvis ekspanderende, de krever kontroll og søker legehjelp på grunn av de høye risikoene for skade og komplikasjoner.

Årsaker til wen på kjønnsleppene

Neoplasmer på de ytre kjønnsorganene er delt inn i 2 typer - lipomer dannet under huden i fettvevet og atherom, som er cyster i talgkirtlen. Wen observeres som samtidig tegn på sykdommer i mage-tarmkanalen, nyrene, leveren, diabetes. Ofte er utdanning ledsaget av personer med høyt blodkolesterol.

Hovedårsakene til:

 • hormonell ubalanse;
 • akkumulering av toksiner, slagg på grunn av feil diett, langsom metabolisme;
 • overvektig, fettete hud;
 • Unnlatelse av å følge personlig hygiene
 • alkoholmisbruk, røyking;
 • overdreven svetting av den delikate sonen;
 • mikrotraumas av sebaceous kjertlene i kjønnsorganene (depilering, piercing, stramt undertøy, seksuelle handlinger);
 • genetisk predisposisjon;
 • uegnet hygiene produkter;
 • defekt natts søvn.

Når du blokkerer utløpet eller kanalen på talgkjertelen, slutter hemmeligheten å fjernes, akkumuleres og danner en mobil knute. Hormoner og overflødig ernæring ved bruk av ikke-naturlige produkter, stekte fete og krydrede retter, virker på dermis metabolske prosesser. Sakte, bevegelige metabolske prosesser, mangel på daglig mosjon, fitness, går sakte.

Øk risikoen for fettdannelser varmt klima, arbeid i farlige næringer.

Symptomer og tegn på wen på labia

Nye vekst kan vises på små og store seksuelle lepper, puber. Lipoma ser ut som et tuberkel, tårnet over huden og ubundet med det. Oppblåsningen av fettvev strekker seg aldri, gjør ikke vondt og når en stor størrelse - opp til 15 cm.

Aterom er en del av dermis, mobil, smertefri, symmetrisk form, inneholder alltid en kapsel, størrelsen når 3 cm. Det føles som en ert, hvit eller gulaktig til berøring.

Siden dannelsen er assosiert med kanalene i talgkjertlene, er det fare for skade, ledsaget av følgende symptomer:

 • økt volum, kløe;
 • ømhet med trykk;
 • hyperemi, puffiness;
 • økt kroppstemperatur, hodepine;

Når selvåpning dannes en fistel, hvorav innholdet i kapselen.

Differensial diagnostikk

Kvinner oppdager lim på kjønnsorganene under hygieneprosedyrer. For å være sikker på sikkerheten for helse, refer til gynekologen.

Ved visuell inspeksjon av størrelse, utseende, dybde, andre karaktertrekk, vil legen avgjøre hvilken type fettdannelse.

Siden den mest effektive måten å bli kvitt er radikale tiltak, må du besøke kirurgen. Han vil gi råd om det konkrete tilfellet, eliminere eller bekrefte behovet for rask fjerning av wen. Hvis kirurgi kreves, sender legen pasienten til en røntgen-, ultralyd, datatomografi. Disse metodene avslører grensen til lipoma, dens struktur og plassering.

For små atheromer, når deres tegn ikke er så uttalt, vender de seg til en hudlege for å utelukke andre hudsykdommer.

Histologisk analyse utføres etter kirurgisk inngrep. Med hjelpen blir celler av biologisk materiale undersøkt for onkogenitet, som vil avgjøre behovet for videre behandling.

Farmasøytiske midler for wen på labia

For å fjerne en athero i opplæringsfasen, foreskriver legene legemidler som er kjøpt på apotek. Disse inkluderer salver, kremer, balsam.

 1. Ichthyol salve. Anti-inflammatorisk, antiseptisk, lindrer smerte, kløe, keratinisering av dermis. Ved påføring anbefales det å fortynne med glyserin, for myk innvirkning på slimhinner. Verktøyet har en løsende effekt når overlappende tamponger eller bomullsputer med ichthiol i 1-2 uker. Salve er kontraindisert i tilfelle allergi mot dets komponenter.
 2. Liniment balsamisk (Vishnevsky). Et økonomisk effektivt middel som trenger inn i dermis dype lag, forbedrer blodsirkulasjonen. Xeroform, som er en del av stoffet, trekker innholdet i atheromkapselet gjennom kanalene i talgkjertlene. Det er nok 4 applikasjoner igjen over natten, slik at formasjonen opptil 1 cm i størrelse vil forsvinne.
 3. Salve videstim. Den viktigste aktive komponenten i lavallergismedikamentet er retinol, som normaliserer arbeidet med talgkirtler, splitter fettvev. Verktøyet brukes to ganger om dagen. Kontraindikasjoner inkluderer akutte betennelsesprosesser, graviditet.
 4. Balsam Karavaeva. Består av å samle 12 urter, kamfer og essensielle oljer. Regulerer metabolske prosesser, forbedrer blodsirkulasjonen, gjenoppretter vannbalansen i epidermis. Det nærer og vitaminer huden. Det anbefales til bruk i inflamed wen siden den har en kraftig anti-inflammatorisk, regenererende effekt. For å få effekten av smørbalsam, ny vekst om morgenen og kvelden.

Indikasjoner for kirurgisk behandling

Den mest effektive avhending av lipomas og atheromer er kirurgisk fjerning. Det er flere måter å radikalt påvirke uønsket fett.

 1. Klassisk kirurgisk metode. Den brukes til store formasjoner. Lokalbedøvelse utføres ved bruk av en bedøvelsesinjeksjon. Etter starten av sin handling, utfør excisionen av wen. Etter fjerning blir sømmer påført. Legen foreskriver et kurs av antibakterielle legemidler. Prosedyren utføres på poliklinisk basis. Helbredelsen av postoperative sår skjer fra tre til ti dager. Rehabilitering etter lipoma tar mer tid, da det ligger mer dypt.
 2. Radiobølgefjerning. Går med hjelp av en radiokalpel på en ikke-kontakt måte. Radiobølger av høyfrekvenspunkt brenner ut en neoplasma. Bedøvelse injeksjon er nødvendig. Operasjonen foregår på en lege kontor, tar 20-40 minutter. Det anbefales å behandle såret med et antiseptisk middel i en uke.
 3. Endoskopi. Et lite snitt er laget (0,5 cm), et rør er satt inn i det. Gjennom det suges innholdet i lipoma med et vakuum, som er lett å skille fra. Metoden avviker fra den klassiske metoden med lav invasivitet, en kortere rehabiliteringsperiode, fravær av arr.
 4. Laser koagulasjon. Små wen fjernet om 20 minutter. Prosedyren er smertefri og blodløs, forlater ikke arr og arr. I neoplasmer større enn 2 cm, en skalpell er kuttet, og deretter laser koagulering av wen selv. I så fall bruk lokalbedøvelse, pålegg av postoperative suturer.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Mange kvinner foretrekker kirurgisk hjemmebehandling. Du bør ikke forvente at Wen er fullstendig forsvunnet på et intimt sted, ved hjelp av folkemidlene. De vil bare hjelpe ved første fase av dannelsen av lipomer og ateroser. De mest populære oppskrifter bruker selvlagde urter og matkrem.

 1. Ivy tinktur. Vegetabilske råvarer (100 g) helle et glass vodka. Kapasitet rengjort på et mørkt sted i 3 dager. En komprimering er laget av en bomullspinne dyppet i tinktur. Varigheten av prosedyren er 2-3 timer.
 2. Kamilleavkok. Litter med kokende vann hell 200 g tørkede blomster, insister 30 minutter. Det resulterende verktøyet brukes som en lotion eller ta et bad med det hver annen dag i en uke. Varigheten av eksponering for avkok i begge tilfeller er 20 minutter.
 3. Aloe, Kalanchoe. De helbredende blader av plantene, etter å ha blitt vasket og kuttet, blir påført på wen med et kutt i 10-15 minutter eller bare tørk det defekte stedet.

Komplikasjoner av wen på labia

Hvis svulsten ikke endres i størrelse og ikke forringer livskvaliteten, bør du bare se den. Men siden atheromer er i laget av epidermis, blir de utsatt for den mekaniske virkningen av undertøy, feminine hygieneprodukter.

Når atherom er skadet, en bakteriell infeksjon som forårsaker betennelse, suppuration blir med. Hvis tiden ikke tar tiltak for kirurgisk inngrep, dannes flegmon. Utdanning er gjenstand for obligatorisk drenering eller fjerning, siden når en kapsel brytes, blir innholdet i tilstøtende vev, en abscess dannes.

I tilfeller av forsøk på å klemme eller stikke på en wen, kan atheroma degenerere til en malign tumor. Hvis du øker størrelsen, betennelse, anbefales det å konsultere en lege, i intet tilfelle bør du prøve å anvende radikale metoder for å fjerne lesjonene alene, da konsekvensene av slike handlinger er vanskelige å forutsi.

Forebyggende metoder

For å forhindre fremveksten av primær wen, anbefales det at de trekkes tilbake til følgende regler:

 • følg hormonell bakgrunn, besøk regelmessig en endokrinolog
 • lede en aktiv livsstil, lek sport, gjør gymnastikk om morgenen;
 • kontroll vekt;
 • observere personlig hygiene, overvektige kvinner tar en dusj minst en gang om dagen, og om sommeren om morgenen og kvelden hver dag;
 • Bruk bomulls undertøy som må endres hver dag.
 • ikke røyk, ikke misbruke alkohol;
 • ha en permanent seksuell partner, praktiserer beskyttet sex
 • Beskytt huden med spesielle klær i farlige industrier.
 • unngå å gni labia, overdreven svette i perineum;
 • Ved vask, bruk intime hygiene geler.

Et sunt balansert kosthold spiller en viktig rolle for å forhindre forekomst av atomer og lipomer. Reglene er enkle - spis mer grønnsaker, frukt, sjømat og hvitt kjøtt. Begrens stekt, fett, røkt mat. Matvarer som inneholder raske karbohydrater, påvirker settet av overflødig vekt, de bør utelukkes fra dietten. Den normale metabolisme som påvirker en tilstand av epidermis, avhenger av sunn ernæring.

Hvordan behandle wen på kjønnsleppene?

Mange av oss vet om wenders. Ofte er de lokalisert på ansikt, hender, føtter og andre deler av kroppen. Men det viser seg at et lipom kan vises på kvinnelige kjønnsorganer, for eksempel på labia. Og hva er årsakene til dette fenomenet? Og hvordan utføres behandlingen i dette tilfellet?

Hva er det

Wen er det vanlige navnet på svulster som kommer på kroppen. Dette kalles vanligvis lipoma og atherom. Hva er forskjellen?

Lipoma er en neoplasma bestående av subkutan fett og lokalisert direkte under huden. Men atherom er en slags godartet svulst, som dannes på grunn av blokkering av sebaceous kjertel. Og siden sebaceous kjertlene er plassert bokstavelig talt på hele kroppen, er det også mulig for wen på labia å vises.

Viktig råd fra utgiveren!

Alle bruker kosmetikk, men studier har vist forferdelige resultater. Den forferdelige figuren av året - i 97,5% av de populære sjampoene er stoffer som forgifter kroppen vår. Sjekk sammensetningen av sjampoen din for nærvær av natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprø, mister elastisitet og styrke.

Det verste er at denne skitten gjennom porene og blodet samler seg i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler på det sterkeste ikke å bruke produktene der disse stoffene er plassert. Våre redaktører testet sjampo, der Mulsan Cosmetic tok førsteplassen.

Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produktene er produsert under streng kontroll av sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, kontroller utløpsdatoen, den bør ikke overstige 11 måneder.

Er det farlig?

I seg selv er atherom og lipom ikke farlig. Oftest har dette problemet en estetisk side, det vil si lipomer - dette er styggt.

Men hvis de er små og ikke forstyrrer en person på noen måte, så bør du ikke bekymre deg, men likevel trenger du ikke å glemme det.

Faktum er at i noen tilfeller kan wen bli skadet, på grunn av hvilken en infeksjon vil komme inn i den, noe som vil føre til utvikling av betennelse.

Og siden huden på leppene til kjønnsleppene er tynn og delikat, så vel som stadig eksponert (for eksempel når det gis mot undertøy eller pads), er det fare for skade.

Og noen av dem prøver å åpne lipomaet alene, klemme det ut. Å gjøre dette er helt umulig! På grunn av dette kan suppuration begynne, og deretter alvorlig betennelse, som kan spre seg til nærliggende vev og organer.

Men det er en annen skjult trussel som gjør at behandlingen er nødvendig. Hvis lipom eller atherom er av imponerende størrelse og stadig øker, og det er også veldig smertefullt å røre, så er det sannsynligvis verdt å snakke om en ondartet svulst, og dette er veldig, veldig farlig.

Årsaker til

Hva er årsakene til wen på et slikt delikat sted? Her er noen av dem:

 • Fet hud Hvis huden er fet på ansiktet og hele kroppen, så på intime steder blir det også fet. Denne funksjonen fører til at sebaceous kjertler produserer for mye sebum, noe som kan føre til blokkering.
 • Overdreven svette kan også forårsake limer.
 • Hormonale lidelser. Noen av dem fører til økt produksjon av hudsekresjon, noe som gjør huden fet.
 • Overflødig kroppsvekt kan også være en negativ faktor.
 • Underernæring, spesielt overdreven forbruk av krydret, fet, søtt.
 • Dårlige vaner.
 • Forurensning på grunn av forsømmelse av personlig hygiene.
 • Bruk av uegnet kosmetikk eller personlig pleieprodukter.
 • Metabolske lidelser utløst av ulike sykdommer (hypothyroidisme, diabetes mellitus).
 • Uønskede miljøforhold.
 • Skader på sebaceous kjertel (for eksempel under depilering eller grov samleie).

Hvordan ser dette ut?

Hva ser wen plassert på labia? Oftest har lipoma utseendet av en liten tetning, som ligner på en vanlig pimple.

Gjennom huden kan man se innholdet, nemlig fettvev (de har en gulaktig fargetone). Størrelsene kan være forskjellige, men de er vanligvis små (noen få millimeter).

Tetningen er ganske vanskelig, men når man trykker på (mindre), må det ikke oppstå smertefulle opplevelser. Rødhet, puffiness og andre manifestasjoner blir heller ikke observert, slik at wen kan bli oppdaget helt ved et uhell.

Hvordan løse problemet?

Hvordan utføres behandlingen? Wen på leppene til kjønnsorganene passerer vanligvis ikke. Klem dem også, vil ikke lykkes (dette er farlig). Lokale rettsmidler (salver, kremer, geler og så videre) vil heller ikke være effektive, siden komponentene ikke vil trenge inn i huden og ikke vil forårsake at svulsten løses. Kanskje bare kirurgisk behandling.

Det finnes flere alternativer:

Innføringen av narkotika under huden. De handler på en slik måte at wen gradvis løses. Men effekten vil ikke være umiddelbart, det skjer omtrent 2-3 måneder etter disse manipulasjonene. I tillegg kan resultatet ikke være som forventet. For eksempel kan et lipom eller aterom ikke helt oppløses, noe som fører til tilbakefall og vekst.

Det andre alternativet er åpningen og etterfølgende ekstrudering av wen med kapselen. Deretter påføres selvopptakende suturer. Men denne metoden kan være ineffektiv, siden resten av innholdet kan begynne å vokse igjen.

Hvis wen er stor og betent, blir den fjernet sammen med noen av de omkringliggende vev og hud, og dermed unngår et tilbakefall. Etter slike manipulasjoner forblir arr igjen. I tillegg er operasjonen smertefull, så det utføres under anestesi (oftest lokalt).

Endoskopisk inngrep er også mulig. Det involverer introduksjonen gjennom punkteringen av endoskopet og den etterfølgende fjerning av atomer ved suging (som i fettsuging) eller ekskisjon. Suturering er ikke nødvendig, da punkteringen er liten. Det blir ingen arr.

Lipomas og atheromer på labia kan også fjernes med en laser. Denne metoden har lav effekt og etterlater ingen arr. Men effektiv laser excision bare i tilfelle av liten størrelse av svulsten.

Behandlingen kan også utføres ved hjelp av radiobølge-metoden (også med små størrelser).

Hvordan unngå relapses?

Fjern wen er halv kampen. Det er viktig å sikre at lipoma eller atherom ikke kommer igjen (på samme sted eller i et annet). For å gjøre dette, følg de enkle reglene:

 1. Se din hormonelle bakgrunn, i tilfelle eventuelle feil, kontakt lege.
 2. Velg passende personlig pleieprodukter.
 3. Ta en dusj regelmessig.
 4. Bruk undertøy laget av naturlige stoffer. Foretrekker komfortable modeller for å unngå å gni og klemme.
 5. Se etter vekt, unngå plutselige økninger.
 6. Helse må også overvåkes.
 7. Gi opp dårlige vaner og overholde prinsippene for et balansert kosthold.

Wen på intime steder

Wen på intime steder

Veldig ofte er Wen lokalisert på ansiktets hud, øvre og nedre ekstremiteter og andre deler av kroppen. Viste wen på intime steder, ganske delikat problem, som umiddelbart krever medisinsk inngrep.

Denne typen utdanning kan manifestere seg i både menn og kvinner. For å forhindre de negative konsekvensene av dette fenomenet, er det nødvendig å vite hva en wen på kjønnsorganene kan forårsake og hvordan man skal håndtere det på riktig måte.

Hva er en wen?

Wen er dannelsen av godartet natur, som dannes som et resultat av blokkering av sebaceous kanaler. I de fleste tilfeller er det ikke ansett å være farlig for menneskers helse, men eksperter anbefaler fortsatt ikke å la situasjonen gå for seg selv, for over tid vil pubskalget øke og forårsake ubehag i hverdagen.

Wen på kjønnsleppene

Ofte står kvinner overfor en slik plage. Wen på genitalleppen har et avrundet utseende, mens det interne innholdet er veldig mykt, kan man til og med si "gelatinøse". Hvite kalver på kjønnsleppene, godt mobil, men det forårsaker ikke utseendet av alvorlig smerte i kjønnsorganene. I så fall begynner kvinnen å føle en følelse av ubehag og estetisk misnøye hvis den når en stor størrelse.

Forårsaker wen på intime steder hos kvinner ligger i følgende:

 • For fettete hud (på grunn av at sebaceous kjertlene produserer en aktiv produksjon av talg, øker sannsynligheten for blokkeringer betydelig).
 • Hyppig og rikelig svette.
 • Krenkelser i den kvinnelige hormonelle bakgrunnen.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Unnlatelse av å følge kostholdet (hyppig inntak av fete, krydret og salt mat).
 • Resepsjon av alkoholholdige drikker og røyking.
 • Negativ påvirkning av miljøet.
 • Skader på talgkjertlene (for eksempel under epilering eller barbering).

Wen på skrotum

Hos menn er vinen på skrotum også en av de godartede svulstene, hvis innhold består av fettvev. Den raskt voksende lipoma (den kan også kalles så) ligner en liten ert, som, når den er palpert, er myk nok og kan endre posisjonen dersom den trykkes på den.

Et slikt ubehag begynner å forårsake ubehag når de øker i størrelse, og det er en prosess for festing av det indre innhold.

I slike tilfeller er selvbehandling uakseptabel, det er best å nødvendigvis søke medisinsk hjelp!

Dessverre har de eksakte grunnene til dannelsen av wen på de kjønnsorganene ikke blitt identifisert, men eksperter har kommet til den konklusjonen at tilstanden til mannens kropp og dens livsstil har en betydelig effekt:

 • Passiv livsstil (som et resultat av utviklingen av fedme og relaterte helseproblemer).
 • Feil daglig rutine.
 • Maten er ikke balansert og i små mengder (forårsaker redusert motilitet i mage-tarmkanalen).

Til tross for det faktum at wenes er klassifisert som uskyldige formasjoner, er det etter at de er fjernet, viktig å gjennomføre en histologisk undersøkelse. Legen kan også gi deg råd til å gjennomføre en ultralydstudie, som vil bidra til å eliminere muligheten for transformasjon av vevsceller til maligne tumorer.

Effektiv problemløsning

Hvis situasjonen ikke har neglisjert karakter, så er det mulig å kurere wen ved hjelp av populære metoder. Men hvis det er usikkerhet om hvorvidt en wen er dannet på kjønnsorganene, må du konsultere en lege.

Wen på pungen kan behandles med en vanlig Kalanchoe-brikke. Så det vil være nok å feste et lite stykke av arket på sårpunktet og fikse det med en lapp. Denne forbindelsen påføres 2 per dag.

Wen på legen til kjønnsorganene er utmerket behandling ved hjelp av dressing, som det medisinske anlegget brukes til å bruke. Kjøttfett har også en positiv effekt (det påføres det berørte området).

Kosmetisk leire er også en trygg og effektiv behandling av fettvev på kjønnsorganene. I det må du legge til litt sur melk. Denne blandingen påføres på det berørte området og dekkes med klamfilm. Behandlingen må fortsette til det tidspunktet utdanningen forsvinner!

Gevinsten i intime steder er et problem som kvinner og menn står overfor. For å unngå slike situasjoner er det viktig å være spesielt oppmerksom på livsstilen og ernæringen. I tilfelle problemet manifesterer seg, er det først og fremst best å søke lege!

Valeria - Utseendet til wen på labia og vagina

Wen er en myk bevegelig knute under huden i form av en ball, en kapsel, innenfor som det er fett. Ikke forårsaker mye ubehag og smerte. Det kan vises ikke bare i ansiktet, men også på kroppen, for å danne seg på intime steder. Wen-lepper på kjønnsleppene kan dannes hos kvinner på 35 år og eldre.

Årsaker til utseendet på kjønnsleppene og skjeden

I kvinnen i kjønnsorganene presenterer fettvev i større mengder enn hos menn, grunnlaget for utseende av formasjoner.

Hvorfor gjør Wen:

 1. Hvis huden er fet, kan sebaceous kjertlene utsette mye sebum, og dette fører til blokkering.
 2. Med økt svetting har kanalene i talgkjertlene muligheten til å tette.
 3. Med hormonelle lidelser. Hormoner påvirker metabolismen av hudutspresjon, huden på labia blir fettete.
 4. Med overdreven bruk av salte, søte, fete matvarer.
 5. Fra dårlige vaner, alkoholisme.
 6. På grunn av mangel på personlig hygiene.
 7. Med et brudd på kroppens metabolisme, med diabetes.
 8. Uønskede miljøforhold.
 9. På grunn av genetisk predisposisjon.
 10. Hvis sebaceous kjertlene er skadet under depilering.

Symptomer og hvordan man skiller seg fra andre formasjoner i det intime området

Under dannelsen av ingen åpenbare symptomer.

Temperaturen stiger ikke, den vises ikke. Small Wen, nesten umerkelig.

En gynekolog vil kunne identifisere patologi på et tidlig stadium under undersøkelsen. Når svulsten ekspanderer, oppstår en fortykkelse under huden. Pimple, lokalisert på labia minora, som ligner en wen, er ledsaget av smerte.

Med stor størrelse kan det føre til ubehag fra friksjon på undertøy eller sanitetspute. Pimple kan klø.

Motile, i motsetning til cyster. Palpasjon er myk. Det er nødvendig å følge veksten. Med økningen begynner å klemme blodårer og vev. Hinder arbeidet i kjønnsorganene, kan forårsake smerte.

I vaginaens munn ligger Bartholin glands. Når infisert, begynner betennelse og hevelse, etter et par dager oppstår en stram knute, som kan forveksles med en wen. Komprimering pleier å suppurate og danne en cyste. Det vokser sakte og skjer:

 • normal, som inkluderer fett;
 • fibrolipoma - det har bindevev;
 • fibroma - base - kjønnsleppens hud;
 • myolipom - forekommer i fettvev, men det går også sammen med muskler;
 • osteolipom - består av beinvev;
 • Angiolipoma - inneholder et stort antall blodårer;
 • hydradenom - starter fra svettekjertelen, hvis den er skadet.

Hva er faren for lokalisering

I fravær av komplikasjoner er en kosmetisk defekt. Ulempen gir wen på klitoris og skjede. Nettsteder er sensitive. Lipoma i skjeden vil forstyrre samleie, vil forårsake ubehag for partneren. Clitoris opplever friksjon fra sengetøyet.

Huden i dette området er tynn og øm, lett å skade. Det vil være en risiko for å spre infeksjonen, som senere fører til betennelse.

Egenskaper ved behandling av wen på kjønnsorganene hos kvinner

Wen forsvinner ikke. Selv klemme på kjønnsleppene er veldig farlig. Det er fare for infeksjon. Geler, salver kan ikke trenge inn under et tykt lag av utdanning, oppløses eller trekkes fett fra kapselen. Nødvendig kirurgisk inngrep. For tiden er det mange måter i medisin å fjerne et problem på forskjellige stadier:

 • stoffet injiseres under huden og løser gradvis klumpen. Det tar 2-3 måneder. Høy sannsynlighet for et nytt utseende;
 • Åpne og fjern med kapsel. Hvis alt ikke er fjernet, vil svulsten komme igjen;
 • fjerning gjennom punkteringer (endoskopi). Et endoskop er satt inn og væsken suges ut. Etter punkteringer forblir ingen arr igjen;
 • For små størrelser, er det mulig med radiobølger.
 • Med hjelp av en laser kan fjernes fra labia. Denne metoden er mindre traumatisk.

Laserbehandling av lipom i skjeden eller radiobølger er mulig i utgangspunktet. Med en overgrodd svulst vil bare kirurgi hjelpe. I løpet av rehabiliteringsperioden på to uker vil det bli behov for antibiotika. Etter fjerning må du følge reglene for å redusere sannsynligheten for tilbakefall:

 • å observere tilstanden av helse, hormonell bakgrunn;
 • bruk kvalitetssikret kjønnspleieprodukter;
 • ta en dusj daglig og endre undertøyet i tide;
 • Spis riktig, gi opp dårlige vaner.

Hva å gjøre hvis lipom på kjønnsleppene er betent

Du kan ikke klø, prøv å åpne, rive av wen. Hvis det er skadet, kan det bli betent. Lipoma på kjønnsleppene er betent - det er viktig å gå til legen. Hvis det begynner å vokse kraftig, klemmer de tilstøtende blodårene og vevene. Kan forårsake nekrose. Når det oppstår betennelsessymptomer:

 • utdanning begynner å øke;
 • palpasjon føles smerte, som kan være skarp og sterk;
 • huden på lesjonen begynner å skaffe seg en skygge av rødt;
 • Ved skade er sannsynligheten for en purulent abscess stor;
 • kroppstemperaturen stiger, begynner en person å bli syk.

Foreskrevet behandling etter full screening. En undersøkelse for påvisning av en godartet svulst er:

 • undersøkelse av skjeden. Gynekologen undersøker labia, vagina, livmoderhalsen, livmoren, appendages;
 • på colposcope studere vulva vevet;
 • ved hjelp av en sensor satt inn i skjeden utføres en ultralyd;
 • ta et smør for bakteriologisk forskning, for å utelukke sannsynligheten for en seksuelt overførbar infeksjon;
 • utføre histologisk undersøkelse av prøven.

Basert på alle studier, vil kirurgen identifisere typen av svulsten og foreslå metoder for behandling av labia.

Se en lege med en gang. Legen vil undersøke reaksjonen og foreslå en måte å kvitte seg med.

Kan en wen av en slik lokalisering føre til konsekvenser

Lipoma er et godartet element og forårsaker ikke skade på kroppen, bare hvis den ikke vokser, blir ikke betent. Ved første fase bringer bare estetisk ubehag. En stor lesjon kan trekke blodkarene. Innhold er et medium for utvikling av infeksjoner, og ved inngrep av bakterier begynner wen å feste og bli betent. Den epidermis er tynn, det er lett å skade utdanning. Du bør ikke forsinke et besøk til legen hvis du oppdager svulster på labia.

Flere Artikler Om Typer Acne