Akne er en hudsykdom forårsaket av ulike endringer i talgkjertlene og hårsekkene. Over 80% av ungdommene står overfor denne sykdommen, og vanligvis er det en manifestasjon av opprøret av hormoner. Overgangen er ikke den eneste årsaken til akne, og en voksen kan møte problemet med akne. Det er mange rettsmidler for akne, men Zenerite fortjener spesiell oppmerksomhet.

Kjemisk sammensetning

Legemidlet består av det aktive stoffet i form av et pulver og en løsning av hjelpekomponenter.

 • erytromycin - 1,2 gram;
 • Sinkacetat - 0,36 gram.
 • etanol - 17 gram;
 • diisopropyl sebacat - 7,8 gram.

Sammensetningen av ferdigproduktet (1 ml):

 • etanol - 0,55 gram;
 • diisopropylsebacat - 0,25 gram;
 • Sinkacetat - 0,012 gram;
 • Erytromycin (100%) - 0,04 gram.
til innholdet ^

Utgivelsesskjema

Pakken av stoffet inneholder 2 flasker, hvorav den ene inneholder et pulver bestående av aktive stoffer, den andre inneholder hjelpekomponenter i form av en løsning. Det er også nødvendig å ha en applikator for påføring av produktet etter blanding.

Instruksjoner kjøkkenverktøy:

 1. Åpne hetteglasset med oppløsningsmiddel og hell innholdet i hetteglasset med pulver.
 2. Lukk blandingen med lokket og rist godt i 1 minutt.
 3. Fjern applikatoren fra emballasjen.
 4. I flaskenes hals med den forberedte løsningen, skyv applikatoren og stram på lokket, hvorpå flasken pulver kan kastes.

Under brukstiden skal Zenerite lagres i et rom med en lufttemperatur på + 15-25 grader.

vitnesbyrd

Behandling av akne, akne, akne.

Søknadsmetoder

Legemidlet påføres eksternt. Påføring av lotionen skjer ved hjelp av den medfølgende applikatoren. Løsningen spres i et tynt lag over den berørte huden.

Verktøyet påføres på overflaten ved å trykke på den inverterte flasken. Justering av mengden og hastigheten på påføringen av løsningen bestemmes av trykkraften. Det anbefales å bruke legemidlet om morgenen og om kvelden med betingelsen om grundig rensing av huden, og du kan bruke alle hjemrensere.

Kontra

 • Individuell intoleranse overfor aktive stoffer og andre komponenter;
 • Alder opp til 12 år.

Under graviditet og amming, er det nødvendig å følge anbefalte doser - ikke mer enn 0,5 milliliter per applikasjon.

Unngå kontakt med øyne og slimhinner i nese og munn.

Bivirkninger

Legemidlet har lav absorpsjonsevne, derfor er lokalreaksjonene observert i form av irritasjon, brennende, hevelse, tørrhet, kløe og peeling av huden i anvendelsesområdene.

overdose

På grunn av egenskapene ved absorpsjon og lokal bruk av legemidlet er det ikke sannsynlig at utilsiktet overdose er tilfeldig.

analoger

Det finnes analoger som kan erstatte stoffet Zinerit, som kan kjøpes på apotek i Russland, Ukraina og Hviterussland. De hjelper også effektivt med akne og akne.

Azogel

Det aktive stoffet er azelainsyre. Formutgivelse - gel. Legemidlet er foreskrevet for behandling av milde til moderate former for alvorlighetsgrad av akne og rosacea. Gelen påføres på grundig rengjorte områder av den berørte huden to ganger om dagen, den optimale mengden for ansiktet er 0,5 gram.

Kontraindikasjoner: Individuell intoleranse av komponentene som er inkludert i sammensetningen.

Bivirkninger: peeling, brennende, tørrhet, irritasjon og hevelse i huden, utslett, hyperemi, cheilitt, eksem, kontaktdermatitt, urticaria og seboré, follikulitt og muligheten for forverring av astma.

Aknesept

Den viktigste aktive ingrediensen er clindamycin. Frigjør formløsning. Legemidlet er effektivt i behandling av akne. Søknaden er ekstern, løsningen påføres med et tynt lag på de tidligere rengjorte berørte hudområdene to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner: Crohns sykdom, individuell intoleranse mot komponentene, kolitt og ulcerøs kolitt, som er forbundet med bruk av antibiotika, graviditet og amming.

Bivirkninger: gastrointestinale sykdommer og diaré, oppkast og kvalme, follikulitt, pseudomembranøs kolitt og lokale reaksjoner i form av irritasjon, kløe, brennende, fet hud, kontaktdermatitt, erytem og urtikaria.

Aknestop

Det aktive stoffet er azelainsyre, løsningsformen er krem. Et lokalt middel for behandling av akne, som er preget av tilstedeværelse av pustler, komedoner, små knuter og papler.

Kremet påføres eksternt to ganger om dagen, forsiktig å gni det inn i de tidligere rengjorte berørte områdene av huden.

Kontraindikasjoner: Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

Bivirkninger: kløe og tørrhet, brennende, peeling og irritasjon av huden, erytem, ​​seborrhea, utslett og depigmentering av huden.

Dalatsin T

Grunnlaget for verktøyet er clindamycin fosfat, er tilgjengelig i form av en gel. Legemidlet er ment å behandle akne.

Midler til ekstern bruk, påført med et tynt lag på problemområder to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner: ulcerøs kolitt, Crohns sykdom og normal kolitt, graviditet og amming.

Bivirkninger: tetthet, erytem, ​​tørrhet, kløe og brennende, diaré og gastrointestinal opprør, oppkast og kvalme.

Derivat C gel

De aktive komponentene er clindamycin og adapalen, frigjøringsformen er gel. Formålet med stoffet - lokal behandling av akne.

Påfør legemidlet skal være eksternt, fordel gelen i problemområder, søknaden gjøres 1 gang per dag (før sengetid).

Kontraindikasjoner: ulcerøs og normal kolitt, enteritt, Crohns sykdom, individuell intoleranse mot komponentene, graviditet og amming.

Bivirkninger: tørr hud på steder for påføring, desquamation, prikking, brennende og kløe, rødhet, gastrointestinale sykdommer, urticaria, lysfølsomhet, kontaktdermatitt, magesmerter og brennende øyne.

Det aktive stoffet er benzoylperoksid og clindamycin, legemidlet er tilgjengelig i form av en gel. Det er foreskrevet for behandling av akne.

Gelen skal brukes på de rydde problemområdene i huden før sengetid, verktøyet bør lett gnides inn, hvis dette ikke skjer, så er mengden gel overdreven.

Kontraindikasjoner: Graviditet og amming, antibiotikumassosiert eller ulcerøs kolitt, lokal enteritt og individuell intoleranse mot komponentene.

Bivirkninger: brennende, erytem, ​​peeling, eksacerbasjon av akne, kontaktdermatitt og tørrhet.

Zerkalin

Clindamycin er den viktigste aktive ingrediensen. Legemidlet er tilgjengelig i form av en løsning. Legemidlet brukes til å behandle akne.

Verktøyet er beregnet for ekstern bruk, bør påføres to ganger om dagen i et tynt lag på tidligere rengjorte problemområder.

Kontraindikasjoner: kolitt normale og ulcerative former, Crohns sykdom og overfølsomhet overfor komponentene, graviditet og amming.

Bivirkninger: diaré (noen ganger blodig), gastrointestinale sykdommer, follikulitt, oppkast og kvalme, erytem, ​​urticaria og irritasjon.

Klenzit-C

Grunnlaget for stoffet er clindamycin, er tilgjengelig i gelform. Legemidlet er ment for personer som lider av akne.

Legemidlet er til ekstern bruk, det påføres prikket uten å gni på de rengjorte berørte områdene. Behandlingsprosedyren utføres før sengetid.

Kontraindikasjoner: Individuell intoleranse mot dets komponenter, personer som vanligvis bruker mye tid under direkte sollys, graviditet og amming.

Bivirkninger: desquamation og hyperemi av huden.

klotrimazol

Det aktive stoffet er clotrimazol. Tilgjengelig i form av krem, oppløsning og vaginale tabletter. Verktøyet er beregnet på behandling av mykose i huden og urogenitalt candidiasis.

Løsningen og gelen skal brukes til å rengjøre problemområder i huden to ganger om dagen med et tynt lag, vaginale tabletter settes inn i vagina før sengetid.

Kontraindikasjoner: Individuell intoleranse mot komponentene som utgjør stoffet, graviditet i første trimester.

Bivirkninger: allergiske reaksjoner.

Kuriozin

Den aktive ingrediensen er sinkhyaluronat, er tilgjengelig i gelform. Legemidlet brukes til å behandle akne av varierende alvorlighetsgrad.

Før du bruker produktet til problemområder, rengjøres huden på forhånd, prosedyren utføres to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet overfor bestanddelene.

Bivirkninger: En følelse av tetthet og brenning av huden.

Svovelsalve

Det aktive stoffet er utfelt svovel, produsert i form av salve. Verktøyet er foreskrevet for behandling av seboré, mykose, psoriasis og andre sykdommer i huden. Påfør salven eksternt og påfør de berørte områdene.

Kontraindikasjoner: Ikke identifisert

Bivirkninger: ikke identifisert.

Ugresol

Grunnlaget for verktøyet inkluderer benzoylperoksid, frigjøringsformen av legemiddelkremet. Det er ment for forebygging og behandling av akne.

Produktet påføres på renset hud med forsiktige bevegelser til den er helt absorbert. Det anbefales å starte applikasjonen fra 1 gang per dag, og øker gradvis til 3 applikasjoner.

Kontraindikasjoner: Individuell intoleranse mot verktøyets komponenter.

Bivirkninger: rødhet og kløe i huden, peeling, brennende, prikking, utslett og kontaktallergisk dermatitt.

Hva er den beste akne rette? Analoger "Zinerita"

Innholdet i artikkelen

 • Hva er den beste akne rette? Analoger "Zinerita"
 • Anmeldelser av Baziron AU
 • Hva er den beste aknebehandlingen?

Sammensetningen av "Zinerita"

Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er antibiotikum erytromycin og sinkacetat i form av et pulver til fremstilling av en løsning i det andre hetteglasset - hjelpekomponenter. De bør blandes umiddelbart før bruk, bruke løsningen på applikatoren og påfør huden på to ganger daglig, til betennelsen forsvinner, omtrent innen 8-10 uker, mens forbedring oppstår etter 14 dager.

Bruk av legemidlet "Zener" er ikke forbudt for gravide og ammende mødre, fordi det i små doser ikke kommer inn i blodet og melk, skader ikke fosteret.

Er det noen analoger av "Zenerit"?

Som sådan eksisterer ikke analogene av dette stoffet, siden alle kjente preparater for akne har andre aktive stoffer i deres sammensetning, slik at de ikke kan kalles analoger. For eksempel tjener azelainsyre som den aktive ingrediensen i Skinoren-preparatet, som også har en god anti-mikromasse, som raskt fjerner irritasjon. En annen analog av "Zinerit" - stoffet "Baziron" (med det aktive stoffet benzoylperoksid). Alle disse legemidlene finnes i apoteket, men du bør konsultere en hudlege før bruk for å bestemme arten av betennelsen. Vi må ikke glemme at en eller flere komponenter av disse stoffene kan utvikle en allergisk reaksjon.

Hva kan brukes i stedet for "Zerin"

Sammensetningen av dette middelet for akne er ganske enkelt, det er ganske mulig å forberede seg hjemme. For dette vil du trenge:


 • 50 mg erytromycin (tabletter)
 • 50 mg acetylsalisylsyre (aspirin, også i tabletter)

 • tinktur av calendula for å oppløse komponentene.

Tabletter må være grundig knust inn i pulveret og helle tinktur av kalendula. Før hver bruk må løsningen ristes godt, påføres en bomullspinne og påføres den berørte huden.

Ved behandling av akne går alle gjennom en forsøk og feil før de kan velge det mest passende stoffet. Det må huskes at behandlingen bør være omfattende og inkludere innsats for å normalisere tarmens arbeid, overholdelse av lave karbohydrat dietter og hygieniske regler for hudpleie. Bare i dette tilfellet kan du gjenopprette helsen og rensligheten til huden og bli kvitt akne.

Billigere analoger av stoffet Zener

På Zener billige analoger kan bli funnet uten problemer. Dens kostnad passer ikke alltid til forbrukerne, så de foretrekker å velge alternativer.

La få mennesker ønsker å være tilbøyelig til populære oppskrifter, så du bør velge noen få vanlige stoffer som ikke er dårligere enn det velkjente stoffet.

Litt om Zenerite

Først må du finne ut hva som gjør at folk bruker store penger.

I dag er det ikke en enkelt analog av Zinerit i Russland, men kjøpere fortsetter å være interessert i dette stoffet.

Hva er hans hemmeligheter:

 • rask ytelse;
 • minimum kontraindikasjoner;
 • Mulighet for bruk under graviditet
 • ekstern applikasjon.

Disse faktorene viste seg å være det viktigste for mange forbrukere. De valgte å glemme alternativet for å kunne bruke et profesjonelt verktøy som kan redde dem fra ubehagelig ansiktsskade på kort tid.

Videre er muligheten for opptak som angitt av en lege under graviditet, den viktigste fordelen som har blitt avgjørende for befolkningen.

Analoger av Zinerit

Zener for akneanaloger overstiger ikke, men de er ikke dårligere enn konkurrenter, mens de fortsatt er et godt valg.

Nå er det nødvendig å påpeke noen av dem, slik at hver person vil forstå at det finnes alternative midler. Sikkert en av dem vil bli et fantastisk valg som du ikke kan nekte:

 • Zerkalin-løsning;
 • Klindatop;
 • resorcinoloppløsning;
 • Retinoisk salve;
 • Erytromycin.

Slike rusmidler er flere ganger billigere enn vanlige stoffer.

Det er vanskelig å forlate den påviste sammensetningen, men i noen tilfeller er det nødvendig å gjøre det samme. Ellers må du stå overfor betydelige kostnader som ikke er begrunnet med effektivitet.

Ofte er det mer lønnsomt å nekte dyr behandling for ikke å kaste bort penger.

Sammensetningen av stoffet i Zinerit har nesten ingen analoger, men dette betyr ikke at det ikke vil være mulig å finne et egnet middel.

Det finnes ingen ideelle stoffer, så du bør ikke umiddelbart være enige om de høye kostnadene. Hvis du seriøst nærmer seg problemet, vil det være mulig å fjerne akneutslett for lite penger helt.

Hvorfor ikke populære oppskrifter?

Analog betyr at Zener kan erstatte stoffet, men noen skjønnheter husker folkeoppskrifter. Antallet deres kan ikke listes, siden de gamle tider fortsetter folk å kjempe for sitt eget utseende.

Følgelig er det nødvendig å markere fordelene og ulemperne ved dette alternativet, fordi det fortsatt er tvilsomt:

 • ukjent effekt;
 • mangel på tilstrekkelig studie;
 • Feil ved blanding av komponenter.

Hvis du sammenligner folkemedisiner med rusmidler, må du seriøst tenke på akne.

I sjeldne tilfeller har "Grandma's tips" et positivt resultat.

Det er verdt å undersøke hvert element for å trekke dine egne konklusjoner før du velger.

Ukjent effekt

Tradisjonell medisin er mer egnet for elskere av uventede eksperimenter. Du kan aldri forutsi effekten, da oppskrifter velges på en praktisk måte.

En slik stat gjør beslutningen til et reelt problem som må bekjempes. En person må forstå på forhånd at ingen garanterer å få det ønskede resultatet.

Av denne grunn kan man alltid møte dårlige konsekvenser, for eksempel alvorlig skade på huden.

Mangel på tilstrekkelig studie

Før du tar et legemiddel, foretrekker folk å studere kontraindikasjonene. Folk oppskrifter er ikke kontrollert av noen, så befolkningen vil ikke kunne bruke detaljert informasjon.

Det er en analog av Zinerit bare billigere, så du bør ikke risikere din egen helse. Selv aknebehandling kan gå på feil måte, noe som vil føre til negative konsekvenser.

Det er mer lønnsomt å umiddelbart bruke den påviste metoden etter å ha kontaktet en spesialist.

Feil ved blanding av komponenter

Feil ved blanding av komponenter - et vanlig problem. Ingen av folket har ikke den nødvendige utdanningen, og på grunn av "skjeer" er det ikke verdt det.

Ofte resulterer denne tilnærmingen i en alvorlig feil som blir til ødeleggelse av huden. Akne er en alvorlig sykdom, så den profesjonelle løsningen er den eneste rette.

Et populært stoff forblir et kostbart kjøp. Hvis det ikke er nok penger, kan du alltid bruke analogene. I sin effektivitet er de ikke dårligere enn originalen, så de bør ikke bli forlatt.

Bare ikke len deg mot populære oppskrifter, da de vanligvis blir en alvorlig feil.

Cure for akne "Zener": Er det noen verdige kolleger?

"Zenerit" - et narkotika med lokal handling, som i en kort stund av eksistensen på det internasjonale farmakologiske markedet har klart å anbefale seg fra den beste siden.

Populariteten til stoffet skyldes høy ytelse, sikkerhet og utbredt tilgjengelighet. Det hjelper til å behandle akne av ulike former og grader av alvorlighetsgrad.

Akne anses som et ganske vanlig problem "uten alder". Det har blitt iboende selv hos voksne med lang stabilisert hormonell bakgrunn. Det antas at bruken av "Zinerit" bidrar til å oppnå varig remisjon og bli kvitt akne.

Behandlingsregel # 1: forstå at ikke alle akne er de samme.

Uavhengig resept og bruk av Ziner mot akne gir noen ganger ingen forbedring.

Årsaken til dette er mangelen på menneskelig bevissthet om naturen av utseendet til akne. Faktisk, ikke i alle tilfeller, utseendet av akne er provosert av bakteriell flora.

På grunn av uautoriserte forsøk på å behandle akne ved hjelp av Zenerit, hadde stoffet både beundrere og glødende motstandere. Den andre kategorien inkluderer personer som ikke har studert sammensetningen av salven godt og brukt den til andre formål uten tidligere diagnose og diagnose.

Og siden stoffet ikke er billig, er deres indignasjon på sin "ineffektivitet" til en viss grad berettiget.

Bruk av medisiner er kun anbefalt i tilfeller av etablerte bakterielle hudskader.

Akne av bakteriell opprinnelse oppstår mot bakgrunnen av slike faktorer:

 • Feil ansiktshud hygiene;
 • Irrasjonell mat;
 • Hormonal ubalanse, provoserende økt talgproduksjon;
 • Bruk av billige komedogene kosmetikk;
 • Patologier i fordøyelsessystemet;
 • Kroniske sykdommer i reproduktive organer hos kvinner;
 • Uønskede klimatiske forhold;
 • Hyppig kontakt med kjemiske irriterende stoffer.

Oppmerksomhet: bruk av "Zinerit" for behandling av parasittisk, viral eller sopp-etiologi utslett er ineffektiv!

Legemidlet brukes kun i behandling av akne, fremkalt av bakteriene Propionbacterium acnes - flora, parasitering i hudens sebaceous plugger.

Sammensetningen av stoffet og dets effekt

Hovedkomponentene i "Zenerit" er erytromycin og sink. Den første komponenten er en antibiotikum substans som direkte påvirker propionbakterier og streptokokker, som fremkaller utseendet på betennelseselementer på huden til en person eller kropp. Den andre gir en tørking, komedolytisk, astringent, anti-inflammatorisk og beroligende effekt.

Kombinasjonen av erytromycin og sink har lenge vært kjent i dermatologisk praksis - den har den mest utprøvde terapeutiske effekten, men det er dessverre ikke alltid varig.

Gitt den enkle sammensetningen, kan erstatning av den ferdige salve fremstilles uavhengig. For denne salicyl-sinkpasta blandes med ren erytromycin salve i like store mengder. Det er klare motstykker, men rimeligere.

Farmasøytiske analoger av legemidlet

 • Salve "Erytromycin." Inneholder erytromycin antibiotikakonsentrat, som fremgår av sammensetningen av "Zerin"; blandet med sinkpasta eller borsinkoppløsning er heller ikke en analog, men en nøyaktig kopi av stoffet. Ren erytromycin salve kjemper bare for årsaken til akne (gram-positiv og gram-negativ hudbakterier), men tørker ikke akne og oppløses ikke komoneser;
 • Løsning "Speil" 1%. Inkluderer aktivt antibiotikum clindamycin. Stoffet dreper patogener ved å bekjempe årsaken til akne. I tillegg løser det comedones og eliminerer svarte prikker. Tørr betennelsene i ansiktet eller kroppen;
 • Gel "Klindatop". Antibiotika clindamycin konsentrerer i seg selv, bidrar til lindring av den inflammatoriske prosessen og blokkering av anaerob acne propionbakterier. Eliminerer både åpne og lukkede komedoner;
 • Gel "Clindovit". Sammensetningen og virkningen er lik den forrige medisinen. Clindovit er mer populært fordi det har en tendens til å samle seg i komedoner, noe som betyr at den har en langvarig effekt;
 • Dalatsin krem ​​eller Dalatsin T gel. Inneholder clindamycinfosfat, har antibakteriell, antiinflammatorisk, komedolytisk virkning;
 • "Resorcin" (løsning). Legemidlet med det aktive stoffet meta-dioxybenzen. Det er bemerkelsesverdig for dets antiseptiske og antimikrobielle egenskaper, det brukes i profesjonell kosmetologi som et dypt rensende og eksfolierende middel. Tørker betennelse, fjerner stratum corneum i huden, "nøytraliserer" aknebakterier.

Blant erstatene "Zinerita", tilsvarende i pris, skiller "Baziron AU" og "Skinoren".

Ikke alle disse analogene har samme sammensetning, men er like i terapeutisk effekt.

Hvis du bestemmer deg for å lage en analog av "Zinerit" selv, blander sink og erytromycin, merk at denne kombinasjonen kun kan brukes i ansiktet bare punktvis, i stedet for lokalisering av de betente papillene og pustlene.

"Hjem" analoger av stoffet

Analoger "Zinerita" kan gjøres på en annen måte, i form av talker.

Eksempel oppskrift:

 1. 10 erytromycin antibiotika tabletter (uten et søt glasert belegg), bruk en rullestift eller pulveriseringsmiddel;
 2. Hell det resulterende pulveret i en beholder med 100 gram av en 40% alkoholoppløsning (vodka);
 3. Legg til blandingen 3-5 dråper av bors-sinkoppløsningen (denne komponenten vil hjelpe deg med å tørke eksisterende akne).

Du får en fullverdig analog av "Zerin", bare billigere. Talkeren skal påføres med en bomullspute på tidligere rengjort hud i ansiktet, helst om kvelden før sengetid.

Et annet eksempel:

 1. 25 ml borsyre med 35% konsentrasjon blandes med tre knuste tabletter av erytromycin;
 2. Legg blandingen på et mørkt sted for en dag;
 3. Etter den angitte perioden, tilsett 50 ml salisylsyre med 36% konsentrasjon i en taler og tilsett 15 ml destillert vann.

Bland komponentene grundig og bruk væsken i henhold til chatterprinsippet (som i den første versjonen).

Oppbevar "hjemme" -analogene av "Zerin" er nødvendig på et kjølig sted, helst i en glassbeholder.

Anbefalinger for bruk

Alle midler, inkludert billige narkotikaanaloger, brukes eksternt.

Salver, geler og kremer skal påføres 2-3 ganger om dagen på ren og alltid tørr hud. På behandlingstidspunktet er det nødvendig å forlate bruken av dekorative kosmetikk (pulver, fundament). Kursets varighet beregnes individuelt av en hudlege, men bruk av antibiotika i denne gruppen i mer enn 3 uker anbefales ikke.

Uansett om du skal bruke det opprinnelige verktøyet eller dets analoge, må du først konsultere en spesialist.

Sammensetningen av "Zinerit" og dens analoger har en positiv effekt på huden med bakterielle lesjoner. Ved hjelp av verktøyet for det tiltenkte formål, er du garantert å få resultatet.

Analoger av Zinerit: Effektiv billig akne behandling

Zerkalin

Den medisinske løsningen inneholder clindamycin, som tilhører gruppen av lincosamider, har en utpreget antibakteriell effekt og hjelper med å rense huden mot akne.

Legemidlet tolereres godt og fremkaller sjelden bivirkninger, i enkelte tilfeller kan det være lokale symptomer på intoleranse - tørr hud, aktivering av talgkjertlene, erytem, ​​utvikling av kontaktdermatitt, lokal forbrenning, ledsaget av kløe.

fordeler:

 • Lav pris (ca 573-700 rubler) for en flaske på 30 ml
 • Praktisk søknadsplan (to ganger om dagen)
 • Kan brukes under varmt vann.

ulemper:

 • Ikke foreskrevet for bruk av barn under 12 år
 • Kontraindisert i ulcerøs kolitt, Crohns sykdom.

Det er også verdt å tenke på at produktet inneholder alkohol, så det anbefales at du også fukter huden med nærende kremer for å unngå overdreven uttørking.

Erytromycin Salve

Dette er en av de billigste analogene av Zerin, produsert i form av salve. På grunn av dens tette struktur dekker salven jevnt problemområder og forhindrer spredning av utslett. Erytromycin eliminerer hudinfeksjoner, har en skadelig effekt på propinobakterier.

Medisinsk terapi med erytromycin salve bidrar til å redusere aktiviteten til patogene bakterier, med regelmessig bruk av salven er det mulig å redusere manifestasjoner av den inflammatoriske prosessen.

Fordelene med stoffet:

 • Tørker raskt steder med aktiv inflammatorisk prosess
 • Lav pris (25-134 gn.)
 • Kan blandes med sinkbaserte produkter for effektivere aknebehandling.

ulemper:

 • Med langvarig bruk kan det utvikle avhengighet.
 • Under behandling er lokale tegn på allergi ikke utelukket.
 • Den brukes best i kombinasjon med andre dermatologiske anti-akne legemidler, siden erytromycin bare stopper veksten av patogene bakterier.

Klindovit

Zener kan erstattes av analoger som har en lignende terapeutisk effekt, blant disse stoffene inkluderer Clindovit. Midler til ekstern bruk, nøytraliserer patogen flora på huden, kan brukes til å behandle ulike deler av kroppen. Hoveddelen av gelen er et antibiotikum - clindamycin, det bekjemper effektivt akne av forskjellige størrelser, eliminerer raskt betennelse og bidrar til rask regenerering av de berørte områdene av epidermis.

Indikasjoner for bruk:

 • Tilstedeværelsen av subkutan samt intern akne
 • Akne sykdom
 • Svarte prikker
 • Utseendet til enkelte steder av betennelse.

Produktet er lett fordelt på huden på grunn av sin gelignende struktur, absorberes raskt og gir ikke en fettig glans.

Det skal bemerkes at prisen for Clindovit er 300-450 rubler, noe som er betydelig lavere enn kostnaden for Zinerit.

fordeler:

 • Bredt utvalg av antibakteriell virkning
 • Viser en utpreget terapeutisk effekt etter 1-3 dagers bruk.
 • Rimelig pris.

ulemper:

 • Ikke tildelt personer som tar muskelavslappende midler
 • Kan provosere lokal peeling
 • Det bør bare brukes på det betente området.

Hvordan lage Zener hjemme

Ovennevnte legemidler er ganske effektive i behandlingen av akne, men du kan gjøre uten bruk av farmasøytiske anti-akne medisiner, det er bedre å gjøre Zener hjemme. Et antibakterielt middel laget med egne hender kan brukes både for akne og i tilfelle av svarte flekker.

Oppskrift nummer 1

Denne oppskriften innebærer bruk av tre aktive ingredienser:

 • Boric-sinkdråper - 3-4 dråper.
 • Etanol 40% - 100 ml
 • Erytromycin (1 tab.).
 • Alle komponenter må blandes, la det brygge i 2-3 dager (helst på et kjølig sted).
 • Før du bruker medisinen, blir huden renset og tørket.
 • Den preparerte antibakterielle løsningen brukes til å behandle ansiktet 2-3 r. hele dagen.

Oppskrift nummer 2

En annen oppskrift på fremstilling av Zenerite inneholder andre ingredienser, og en medisin basert på borsyre blir forberedt. De viktigste komponentene av narkotika:

 • Borsyre 3% - 25 ml
 • Salisylsyre 36% (oppløsning) - 50 ml
 • Erytromycin tabletter (0,25 mg) - 2 stk.
 • Destillert vann - 20 ml.

Hvordan lage en behandlingsløsning:

 • Erytromycin-tabletter må knuses til pulver og tilsatt borsyre.
 • Den resulterende blanding skal ristes og la den brygge i 24 timer.
 • Deretter reaksjoniseres oppløsningen og salisylsyre med destillert vann tilsettes. Legemidlet er klar til bruk.

Det er verdt å merke seg at bruken av slike midler provoserer hudavhengigheten. Etter noen måneder er det nødvendig å fullføre behandlingen og begynne å bruke stoffet med en annen aktiv ingrediens som er bedre å bruke, ta kontakt med din hudlege.

Analoger av Zener Lotion

Liste over analoger: sortering etter pris, vurdering

Zener (Lotion) Vurdering: 92

Billige erstatter for Zinerita

Erytromycin salve → erstatning Vurdering: 192 Opp

Analog billigere fra 567 rubler.

Produsent: Biosynthesis OAO (Russia)
Former for utgivelse:

 • Flaske 15 g
Instruksjoner for bruk

Den russiske motparten, en av de billigste erstatene for Zinerite i dag. Tilgjengelig i form av salve til ekstern bruk, refererer til samme farmasøytiske gruppe som andre analoger på denne siden.

Speil (løsning) → erstatning Klassifisering: 148 Opp

Analog billigere fra 322 rubler.

Zerkalin - kroatisk analog av Zinerit, som også er tilgjengelig i form av en løsning og er beregnet for ekstern bruk. Aktiv ingrediens: clindamycin hydroklorid. Det er kontraindikasjoner og bivirkninger.

Hva bedre hjelp fra akne zener eller zerkalin?

Alexander, Zener er litt bedre.

Analog billigere fra 321 rubler.

Clindovit er en russisk aknebehandlingsgel. Det er også billigere enn det utenlandske "originale". Clindamycinfosfat brukes som en aktiv ingrediens. Kontraindikert i en alder av 12 år, i perioder med graviditet og amming.

Adaklin (krem) → erstatning Vurdering: 68 Opp

Analog billigere fra 87 rubler.

Adaklin - aktuell krem, som også brukes til å behandle akne. Det ligner Zener Lotion, men er forskjellig i sammensetning og mengde aktive ingredienser. Kremet påføres eksternt, 1 gang per dag. Den terapeutiske effekten av behandlingen vises etter 4-8 ukers bruk.

Analog mer fra 64 rubler.

Baziron AS er et annet stoff for aktuell behandling av akne. Tilgjengelig i form av en gel inneholdende benzoylperoksid i en dose på fra 25 til 100 mg. Kan brukes til å behandle akne hos barn over 12 år og hos voksne. Ikke bruk for overfølsomhet overfor noen av komponentene i gelen.

TOP 6 av den billigste og mest prisgunstige narkotika analog Zinerita®

Zener - et verktøy som er mye brukt i dermatologi. Inneholder aktive stoffer i form av erytromycin og sinkacetat. Den har antimikrobielle, sårheling, antiseptiske og bakteriedrepende effekter. Bidrar til eliminering av subkutan akne og hudormer.

Zener er ikke foreskrevet for pasienter med overfølsomhet overfor erytromycin eller sinkacetat. Du kan ikke bruke krem ​​til behandling av akne i tilfelle individuell intoleranse mot makrolider, etanol eller di-isopril sebakat. Legemidlet (stoffet) kan brukes under graviditet og amming. Legemidlet er tilgjengelig på apotek uten resept. Dens kostnad er ikke for høy, men om nødvendig kan du hente billigere analoger av Zenerit.

Former for utgivelse, strukturelle analoger, priser

Zener - et sett med medisiner som består av 2 flasker (A og B):

 1. I flasken Og det er et pulver. Når du åpner flasken lokket fra ham for å holde.
 2. Flaske B inneholder en væske som helles i flaske A.

Således, etter blanding av substanser A og B, oppnås en krem ​​for behandling av akne. Det er ingen strukturelle substitusjoner (legemidler med en helt identisk sammensetning) for det aktuelle legemidlet. Imidlertid er det billige analoger av Zinerite med en lignende virkningsmekanisme, hvor de viktigste sammen med prisene presenteres i tabellen nedenfor.

Azelik

Azelik - gel for hudpåføring, som tilhører gruppen av antibakterielle og antiseptiske midler som brukes i dermatologi. Inneholder den aktive komponenten av azelinsyre. Legemidlet har en bakteriedrepende, desinfiserende, antimikrobiell effekt. Det er effektivt for staph infeksjoner, eliminerer akne og akne.

Azelik er indisert for behandling av akne og rosacea. Du kan ikke påføre gelen i nærvær av sprekker eller sår på huden i den behandlede delen av ansiktet eller kroppen. Ikke bruk legemidlet for kroppens overfølsomhet overfor dets bestanddeler.

Merk. Under graviditet og HB Azelik kan kun brukes under strenge indikasjoner, og kun under tilsyn av en lege.

Gelen påføres eksternt. Før behandlingen skal huden rengjøres grundig fra støv og akkumulert subkutant fett. Påfør gelen skal være et tynt lag, og bare på den tørre epidermis. Det er nødvendig å utføre manipulasjonen 2 ganger om dagen. Lys, masserende bevegelser av gelen gni inn i huden.

Den første positive trenden er notert allerede 4 uker etter starten av behandlingen. Men for å oppnå mer uttalte resultater, er det nødvendig å fortsette behandlingen i 2-3 måneder (avhengig av situasjonen).

Når pasienter brukte stoffet under vurdering, ble det ikke observert noen bivirkninger. Men de som er utsatt for allergi, kan oppleve overfølsomhetsreaksjoner. Hovedforskjellen mellom Azelik og Zenerit er sammensetningen og kostnaden. Denne analogen er noe billigere enn det viktigste stoffet.

Dalatsin

Dalatsin - gel basert på aktiv ingrediens clindamycin. Det tilhører gruppen av antibakterielle midler for behandling av akne. Den har antimikrobielle og desinfiserende effekter.

Dalacin er ment for behandling av enkel akne. Legemidlet kan brukes i 2-3 grader av graviditet. I første trimester av svangerskapet, så vel som under amming, anbefales ikke Dalacin.

Legemidlet er kontraindisert hos barn under 12 år, pasienter med intoleranse mot clindamycin eller hjelpekomponenter av gelen. Det er også strengt forbudt å bruke legemidlet til pasienter:

 • med overfølsomhet overfor lincomycin eller clindamycin;
 • med diagnostisert Crohns sykdom;
 • lider av ulcerøs kolitt eller kolitt assosiert med å ta systemiske antibakterielle stoffer.

Gelen påføres med et tynt lag på de berørte områdene av epidermis. Huden behandles to ganger om dagen. Varigheten av terapeutisk kurs bestemmes av dermatologen individuelt for hver pasient. Dalacin bør ikke kombineres med legemidler som inneholder erytromycin.

Clindamycin provoserer ofte forekomsten av bivirkninger i form av brenning, kløe, tørr hud, erytem. Noen pasienter oppdaget utseendet av økt fettinnhold i epidermis.

Dalacin er forskjellig fra Zerinite i sammensetning, kost og noen nyanser angående egenskapene til søknaden, spesielt hoveddrogen kan brukes til HB og svangerskap, mens analogen i disse perioder ikke kan brukes.

Zerkalin

Zerkalin - en løsning for ekstern bruk, laget på basis av den aktive ingrediensen clindamycin. Farmakologisk gruppe - antimikrobielle midler til behandling av akne. Legemidlet har en antimikrobiell og tørkende effekt.

Speil brukes til å behandle akne. Løsningen er tillatt å bruke barn fra 12 år. Under graviditet og HB, bør behandling med dette legemidlet unngås.

Legemidlet er kontraindisert hos pasienter med Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, overfølsomhet overfor lincomycin eller clindamycin. Du kan ikke bruke løsningen og i tilfelle pasienten ble diagnostisert med kolitt, som utviklet seg mens du tok antibakterielle legemidler.

Løsningen påføres med en tynn stripe på den berørte huden to ganger om dagen. Før prosedyren må epidermiene rengjøres og tørkes. Varigheten av behandlingen avhenger av graden av hudlidelser med akne, og bestemmes av dermatologen for hver pasient individuelt.

Bruk av Speil kan forårsake følgende reaksjoner:

 • gastralgia;
 • kvalme;
 • oppkast;
 • follikulitt;
 • hud manifestasjoner av irritasjon;
 • erytem;
 • brennende følelse;
 • kløe, etc.

Ikke la stoffet gå inn i mage-tarmkanalen for å unngå utvikling av alvorlig kolitt, noe som kan føre til dødelig utgang!

Kuriozin

Curiosin er en anti-inflammatorisk salve som inneholder AB sink hyaluronat. Legemidlet bidrar til å gjenopprette det intercellulære stoffet i bindevev. Parallelt har den en antibakteriell og desinfiserende effekt.

Curiosin brukes til å behandle akne av lys og medium intensitet. Salven anbefales å brukes, inkludert å eliminere komedoner og papulær-pustulær akne.

 • overfølsomhet overfor enhver del av medisinen
 • barn opp til fjorten år;
 • graviditet;
 • amming.

Legemidlet påvirker ikke evnen til å håndtere transport og andre mekanismer. Curiosin er kun beregnet på hud. Egenskapen til salven er den samme for alle pasienter. Før behandling av krem ​​ansiktshud eller annet problem, bør områdene rengjøres grundig.

Curiosin er påført i et lite lag og lett gnidd med masserende bevegelser. Prosedyren må utføres to ganger om dagen. Siden salven absorberes veldig raskt fra overflaten av epidermis, er det ikke nødvendig å påføre et bandasje.

Bivirkninger kan forekomme i begynnelsen av behandlingsforløpet. De manifesteres hovedsakelig av rødhet og forbrenning av huden. Når kroppen blir vant til stoffet som brukes, forsvinner de ubehagelige manifestasjonene gradvis.

Pasienter med tørr type epidermis kan ha en følelse av å stramme eller strekke huden. Disse symptomene går også bort. Hvis PD ikke stopper, må bruk av Kuriozin måtte avbrytes. De viktigste forskjellene mellom Kuriozin og Zenerit er i sammensetningen av hver av stoffene.

resorcinol

Et antiseptisk legemiddel som inneholder meta-dioxybenzen. Tilgjengelig i pulverform for ekstern bruk. Den har en desinfiserende, tørkende effekt. Under påvirkning av AB stimuleres prosessen med vevregenerering, som i sin tur fremmer raskeste helbredelse av sår og sprekker på hudoverflaten.

Resorcinol er foreskrevet utelukkende av en hudlege. De viktigste indikasjonene på bruk av stoffet er infeksjoner i huden, ledsaget av utslett eller uten det.

Så, resorcinol er effektivt i slike sykdommer:

Resorcin kan brukes både som et frittstående verktøy og som en del av en omfattende behandling for akne og alopecia.

Resorcinol til behandling av dermatologiske sykdommer brukes i form av en 2% alkoholløsning eller 5% (10%) salve. Ved akneutslett, legges medisinen på huden, hovedsakelig før du legger deg til sengs. For behandling av rosacea anbefales det å legge til spesiell resorcinolalkohol i produktet.

Det er viktig! Legemidlet bør bare brukes til ren hud. Ellers, etter behandling, blir den lilla.

Ved behandling av resorcin bør det tas visse forholdsregler. Legemidlet har en kraftig antiseptisk effekt, så du bør unngå kontakt med slimhinnene i øynene, munnen eller nesehulen. Hvis dette skjer, er det nødvendig å vaske slimhinnene med rikelig med rennende vann.

Resorcinol er ikke foreskrevet hvis det har en lokal individuell intoleranse mot stoffene, termisk eller solbrenthet og dype smittsomme hudlesjoner. Legemidlet er kontraindisert ved svangerskap, laktasjon, og hos barn under 18 år.

Resorcinol er et meget giftig stoff som kan forårsake en rekke bivirkninger. Ofte klager pasienter på cephalgia, kvalme, svimmelhet, hyperhidrose. Oppkast, nedsatt bevissthet, takykardi, cyanose er mindre vanlig. Hvis dosen Resorcin er feil beregnet, kan det oppstå kjemiske brannskader.

Retinoisk salve

Retinoisk salve - et stoff basert på isotretinoin, dispensert i form av en salve for hudpåføring. Legemidlet har anti-seborisk, antiseptisk, anti-inflammatorisk, keratolytisk, regenererende effekt. Legemidlet brukes til å bekjempe akne, seborrheisk dermatitt, rosacea og perioral dermatitt.

Retinoisk salve er ikke foreskrevet for pasienter med følgende problemer:

 • overfølsomhet overfor salverens komponenter;
 • kronisk lever og nyresykdom;
 • kronisk pankreatitt;
 • hjertesvikt i dekompensasjonsstadiet.

Det anbefales ikke å bruke denne salven til gravide og ammende kvinner. Verktøyet er også kontraindisert hos pasienter som planlegger graviditet.

De berørte områdene i huden behandles med salve 2-3 ganger daglig. Behandlingsforløpet varer fra 4 til 12 uker. Hvis resultatene av behandlingen krever gjenbruk av medisinen, bør denne muligheten diskuteres med legen din på forhånd.

Som regel oppstår bivirkninger i 2. uke i behandlingen. Uttrykt gjennom utseende av utslett, kløe, hevelse i det behandlede området, rødhet i huden. Hvis slike avvik forekommer, bør bruken av medikamentet stoppes i flere dager til de ubehagelige symptomene blir eliminert.

Anmeldelser av leger og pasienter om valget av Zinenrit og dets analoger

Om Zineri mye positiv tilbakemelding fra både pasienter og spesialister. På bruk av unike meninger tvetydige.

 1. Raisa, 21 (Ryazan): "Under svangerskapet begynte akne å vises raskt på ansikt, nakke, hender. Jeg prøvde urtedekk, lotioner med infusjon av celandine (selv om det er umulig!) - ingen resultater. Gikk til en dermatolog, han utnevnte Zenenrit og Dalatsin. Jeg valgte sistnevnte - det er billigere og trygt for gravide kvinner. Det ble behandlet i nesten 3 uker, utslettet ble mye mindre. Sann, i begynnelsen var det en slags kløe, men det gikk snart. Generelt er jeg helt fornøyd med resultatene av behandlingen. "
 2. Alisa, 18 år gammel (Moskva): "På grunn av hennes sterke lidenskap for dietter, overtrådte hun hormonelle nivåer. Akne begynte å dukke opp overalt - på pannen, kinnene, nesen. En venn rådet til å prøve Zerkalin. Brukt hennes råd, kjøpte stoffet. Først gikk alt bra, akne hadde allerede begynt å forsvinne, men etter en uke begynte et mareritt... Kløe, brennende, hevelse og peeling av huden - dette er resultatet av min behandling med Zerkalin. Gikk til legen, utpekt Zenerit. Det var ingen problemer med dette legemidlet, men det hjalp meg med å kvitte seg med utslett. "
 3. Kirill Ostroumov, dermatolog (Altai): "Kampen mot akne lesjoner krever ikke bare bruk av aktuelle preparater. Uansett hvor effektivt Zinerit og dets analoger er, er det viktig å finne ut årsaken til huddefekten og umiddelbart eliminere den. Først da kan vi ta kampen mot akne. Forresten er de fleste av pasientene mine, i stedet for Zinerit, foreskrevet enten Dalacin eller Resorcin. Men i hver situasjon er en individuell tilnærming viktig, fordi en medisin som passer til en person, godt kan avvises av en annen kropp. "

Hva er bedre å velge for behandling av akne - Zener eller dets erstatninger? Dette spørsmålet må bare løses sammen med legen. Det er viktig å vurdere situasjonen i stor grad for å gjøre det riktige valget. Ellers kan terapi ikke bare være ubrukelig, men også skadelig.

Analoger av Zinerit: billige og effektive rettsmidler for behandling av akne og akne

Hver person vil ha sunn, ren hud uten akne eller akne. Men som følge av hormonelle, aldersrelaterte endringer eller påvirkning av andre årsaker, kan det oppstå akne på huden. I slike situasjoner vil et spesielt antibakterielt middel Zenerit komme til redning. Imidlertid er dette stoffet dyrt, så ofte Zener erstattes med billige analoger med lignende sammensetning eller egenskaper.

Russiske analoger av Zinerit

Den farmasøytiske industrien i Russland produserer analoger av Zinerit, som bidrar til å bli kvitt dermatologiske problemer, bare billigere.

Skinonorm

Denne analogen av Zinerite er produsert ikke bare i Russland, men også i Hviterussland. Frigivelsesform: krem ​​og gel. Effektivt brukt til behandling av akne i ansikt og kropp. Den viktigste aktive ingrediensen som er ansvarlig for medisinske egenskaper av legemidlet er azelainsyre.

For behandling gis medisinen til de berørte områdene to ganger om dagen. I tilfelle irritasjon på huden anbefales det å redusere mottaket til en gang. Det er viktig å unngå å få stoffet på slimhinner.

Skinonorm er ikke foreskrevet i følgende situasjoner:

 • barn under 12 år;
 • pasienter med overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Varigheten av behandlingen er flere måneder, men den første terapeutiske effekten vil bli merkbar etter en måned.

Erytromycin Salve

Denne analogen av Zinerit er et antibakterielt stoff i form av en salve. Produsent: JSC Biosintez, Russland. Effektiv i behandlingen av akne, furunkulose og andre purulente betennelser på huden. Den aktive ingrediensen i legemidlet er erytromycin.

Og også sammensetningen av salven inkluderer:

 1. Vaselin.
 2. Disulfid, så vel som natriumpyrosulfitt.
 3. Lanolin.

Til behandling påføres salven 2-3 ganger om dagen på den berørte huden. Behandlingsforløpet er 2 måneder. Verktøyet er ikke foreskrevet for individuell intoleranse over bestanddelene av stoffet. Med langvarig bruk av erytromycin salve kan føre til avhengighet som følge av som reduserer effektiviteten av verktøyet. I noen situasjoner kan kløe oppstå etter bruk av salven.

Clindovit gel

Dessuten foreslår russiske farmakologer å erstatte Zener med Klindovit gel. Dette verktøyet nøytraliserer patogener på huden. Tillatelse til bruk på ulike deler av kroppen. Den aktive aktive ingrediensen er clindamycin, som er et antibiotikum. Gel fører en aktiv kamp mot akne av store størrelser, lindrer lett betennelse, og bidrar også til å gjenopprette den berørte huden.

Indikasjoner for bruk:

 • acne;
 • subkutan eller intern akne;
 • Enkle soner av betennelse;
 • sorte prikker.

Til behandling påføres gelen på den berørte huden med et tynt lag 2-3 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er 6-8 uker. Om nødvendig kan behandlingen forlenges til seks måneder.

De viktigste kontraindikasjoner som skal brukes:

Legemidlet er ikke foreskrevet for pasienter som tar muskelavslappende midler og barn under 12 år.

Retinoisk salve

Den aktive aktive ingrediensen i salven er isotretinoin. Legemidlet er preget av keratolytiske, dermatoprotective, anti-inflammatoriske og anti-seborrheic effekter.

Viktigste indikasjoner for bruk av retinoisk salve:

 • acne rosacea;
 • seborrhea;
 • papules-pustulær akne;
 • alvorlig nodulær cystisk akne.

Salven påføres den berørte huden to ganger om dagen. Varigheten av behandlingen med Retinoic salve er 4-6 uker.

Kontraindikasjoner å bruke:

 • graviditet;
 • individuell intoleranse mot komponentene i verktøyet;
 • laktasjonsperiode.

Blant bivirkningene kan oppstå dermatitt, tørre slimhinner, peeling av huden, svette.

Importer analoger

Importerte legemidler slipper også etter og tilbyr billigere Zinerite-kolleger.

Speilløsning

Kroatisk erstatning Zerin utgitt i form av en løsning. Brukes til ekstern bruk. Den aktive aktive ingrediensen er clindamycin, som har antibakterielle effekter. Mirror Solution bidrar til å rense huden mot akne. Legemidlet påføres to ganger om dagen med et tynt lag på den berørte huden.

De viktigste kontraindikasjoner for bruk er:

 • Crohns sykdom;
 • barn opptil 12 år;
 • graviditet;
 • ulcerøs kolitt.

Verktøyet tolereres godt og forårsaker sjelden bivirkninger. I visse situasjoner kan erytem, ​​kvalme, oppkast, diaré, follikulitt, urtikaria, brennende og kløe, kontaktdermatitt, lidelse i fordøyelseskanaler forekomme. Siden produktet inneholder alkohol, kan det oppstå tørrhet i huden. Det anbefales å bruke nærende kremer for å unngå sterk tørking.

Adaklin krem

Dette stoffet er produsert i India og er en analog av Zener lotion. Brukes til behandling av akne. Aktiv aktiv ingrediens - Adapalen. Ved behandling påføres krem ​​en gang daglig til huden. Den terapeutiske effekten vil bli merkbar i en måned.

Kremet er ikke foreskrevet for behandling av:

 • gravide kvinner;
 • pasienter med overfølsomhet overfor komponentene i verktøyet;
 • barn under 12 år
 • sykepleier mødre.

Forsiktighet er foreskrevet for seboré, dermatitt eller eksem. Blant bivirkningene kan være hyperemi eller peeling av huden.

Hvordan lage Zener hjemme?

Analoger av Zinerit effektivt brukt til behandling av akne og hudutslett. Imidlertid er Zenerte forberedt uavhengig. En slik medisin kan brukes til å kurere akne, så vel som svarte flekker.

Oppskrift nummer 1

For å forberede, bland 3-4 dråper sinksulfat, erytromycin-tablett, prekrosset og 100 ml etanol. La for å blande blandingen i 3 dager på et kjølig sted. Det resulterende produktet påføres tørr, forrenset hud 2-3 ganger om dagen.

Oppskrift nummer 2

For forberedelse må du knuse 2 tabletter av erytromycin. Det resulterende pulver blandes med 25 ml borsyre 3%. Rist i blandingen godt og la det ligge i en dag. Etter 24 timer, rist løsningen igjen og tilsett 50 ml salisylsyre 36%, samt 20 ml destillert vann. Det resulterende verktøyet er klart for bruk.

Imidlertid kan bruk av slike legemidler være vanedannende. Av denne grunn, etter flere måneders behandling, anbefales det å velge et produkt med en annen aktiv ingrediens.

Akne, akne eller svarte flekker er vanlige hudproblemer. Når du velger medisin fra Zenerit-analoger, anbefales det å konsultere en lege for ikke å forverre hudtilstanden, siden nesten alle legemidler har kontraindikasjoner og bivirkninger.

Flere Artikler Om Typer Acne