Legemidlet til ekstern bruk "Zenerit" anerkjent av leger som en av de mest effektive i bekjempelse av betennelser i ansiktet. Medisin med antiinflammatorisk, antibakteriell, antimikrobiell og komedolytisk virkning er ment for behandling av akne.

Moderne og svært effektive legemiddel Zener håndterer hudskader og brukes i komplisert terapi.

Sammensetningen av Zinerite: erytromycin - 1,2 g, sinkacetatdihydrat - 360 mg. Konsentrasjonen av sink i den ferdige lotionen er 1,2% og erytromycin - 4%.

Den viktigste aktive ingrediensen i akne og akne krem ​​er erytromycin. Det er et naturlig antibiotika, mildt og giftfritt. Erytromycin dræper kausjonsmiddelet for akne, bakterien Propionibacterium acnes, som multipliserer i porene. En liten mengde erytromycin kan komme inn i den systemiske sirkulasjonen og deretter fjernes fra kroppen.

Den aktive ingrediensen i Zinerite er også sinkacetatdihydrat, som virker utelukkende eksternt. Zink er en astringent og tørkende effekt, lindrer betennelse, og på grunn av sin tilknytning til erytromycin, oppstår inflammatoriske prosesser langt raskere.

Omfattende medisin reduserer produksjonen av talg, som tetter huden vår. Følgelig reduseres fet hud og muligheten for akne. Siden Zenerit reduserer dannelsen av komedoner, som er akkumulasjoner av talg, er det ikke noe substrat igjen på epidermis for å danne nye akne og hudormer.

Formutgivelse av stoffet:

1. Pulver til oppløsning til ekstern bruk.
2. Løsningsmiddel påført - fargeløs, gjennomsiktig.
3. Applicator for selvforberedt, i henhold til instruksjonene, løsning.

Indikasjoner for bruk Zenerit

Det brukes til behandling av akne, motstandsdyktig mot virkningene av generell hygiene, folkemusikk og kosmetikk. Akne - mye purulent, betent akne, knuter under huden, svarte flekker og milia.

Legemidlet er anbefalt for bruk med akne (både i form av papiller, og i form av pustler), samt med en blandet form av akne (når det er akne og akne samtidig).

Ifølge den offisielle bruksanvisningen er Zenerit ikke effektiv til behandling av akne og hudormer i andre områder av huden, for eksempel på baksiden, baken, skuldrene, etc.

Instruksjoner for bruk Zener, dosering

Ved behandling skal væsken fra hetteglasset med et oppløsningsmiddel helles i et hetteglass med pulver. Deretter skal flasken ristes riktig i 1 minutt til pulveret er helt oppløst, og lukk lokket med applikatoren, som er i pakken med preparatet.

Løsningen er stabil i 5 uker etter preparering. Merk utløpsdatoen på flasken. Etter blanding av komponentene i preparatet kan den ferdige løsningen lagres (ved en temperatur fra 15 ° til 25 ° C).

Før bruk, rengjør huden fra støv, smuss, svette og fjern rester av kosmetikk.

Zener brukes 2 ganger daglig, vanligvis i 10-12 uker. Positiv dynamikk, i gjennomsnitt, kan ses i 1-2 uker. En konkret terapeutisk effekt oppnås vanligvis i løpet av de første 12 ukene.

Påfør Zener krever et tynt lag på hele ansiktet (med tendens til flak og tørrhet - en prikk på hver kvise), og presser lett på applikatoren når den påføres.

Programfunksjoner

Produktet kan tørke huden. Derfor bruker vi med et tynt lag. Når tendensen til tørr hud anbefales å bruke Zener dot. Hvis stoffet tørker overhuden epidermis, må du forlate bruken av, og enda bedre se en erfaren dermatolog.

Etter påføring forlater huden ikke merker og skinner.

Unngå kontakt med munnhulen, øynene, neseslimhinnen (mulig brannskader eller irritasjon), ved kontakt med uhell - skyll med rikelig med vann.

I dag er det etablert at bruk av stoffet er mulig i perioder med graviditet og amming (amming), men bare etter avtale av en spesialist og strengt i de anbefalte dosene.

Etter påføring er det ikke kontraindisert å bruke kosmetikk.

Det er ingen bevis for effekten av Zinerit på evnen til å kjøre bil eller betjene maskiner. Imidlertid er det ikke sannsynlig noen innvirkning.

Bivirkninger og kontraindikasjoner Zener

Lokale reaksjoner: Noen ganger kan det være en brennende følelse, irritasjon, peeling, tørr hud på applikasjonsstedet av legemidlet. Disse fenomenene er som regel milde og krever ikke at stoffet og / eller symptomatisk behandling avbrytes.

Når det oppstår en brennende følelse, kløe og aktiv avfelling av det øvre laget av epidermis, bør behandlingen av huden med Zinerit seponeres, og preparater som har en tilsvarende effekt bør brukes (som foreskrevet av dermatologer).

overdose

Når det brukes eksternt, er det ikke sannsynlig at overdosering med Zenerit-oppløsning er mulig.

Kontra:

 • Overfølsomhet overfor erytromycin og andre makrolider;
 • Overfølsomhet overfor sink eller andre komponenter i legemidlet.
 • forekomsten av akne hos barn yngre enn 12 år.

Analoger Zener, legemiddelliste

 1. Skinoren;
 2. Baziron;
 3. Roaccutane;
 4. Erytromycin salve.

Viktig - bruksanvisningen for Zinerit, pris og omtaler til analoger, gjelder ikke og kan ikke brukes som veiledning for bruk av narkotika med lignende sammensetning eller virkning. Alle terapeutiske avtaler bør utføres av lege. Når du erstatter Zener med en analog, er det viktig å få ekspertråd, det kan være nødvendig å endre behandlingsforløp, doser, osv. Ikke selvmedikere!

Et antibiotika, blant annet erytromycin tilhører, må bare foreskrives av en lege, med tanke på alle dine egenskaper, samt virkningsmekanismer for legemidlene. Ukontrollert bruk av antibakterielle midler, selv lokal (ekstern) bruk, har mange negative konsekvenser.

Zinerit nettside

Glidebryter med Zener varer

Skyveknapp - Venstre

Skyveknapp - til høyre

Akne Behandling

advarsel

LLC "LEO Pharmaceutical Products"
125315, Moskva, Leningradsky pr., D.72, blokk 2
RU P nr. 013569/01

Alle krav på innholdet i dette salgsfremmende materialet, samt rapporter om bivirkninger, sendes til LLC LEO Pharmaceutical Products ved 125315 Leningradsky Prospekt 72, Building 2, Moskva, Russland eller ved å ringe +7 (495) 789 1160. Personvernspolitikk

Telefonplugg

Stub for utdaterte nettlesere

Hvor å kjøpe

Zenerit® kan kjøpes hos nærmeste apotek.
eller bestille på apotekets nettsider:

Zinerit, erytromycin

Det er kontraindikasjoner. Før du begynner, kontakt legen din.

De kommersielle navnene til erytromycin i utlandet (i utlandet) er Ilosone, Ilotycin, Iloilo.

Andre legemidler for å behandle akne er her.

Clindamycinpreparater, inkludert de som brukes til å behandle akne, er her.

Alle stoffer som brukes i dermatologi, her.

Still et spørsmål eller legg en anmeldelse om medisinen (vennligst ikke glem å inkludere navnet på stoffet i meldingsteksten) her.

Legemidler som inneholder erytromycin (erytromycin, ATX-kode (ATC) J01FA01):

Zener - bruksanvisninger:

Frigivelsesform, sammensetning og emballasje

Pulver til fremstilling av løsemiddel til ekstern bruk; Påført løsningsmiddel er fargeløst, transparent.

Plastflasker (1 stk.) Komplett med løsningsmiddel (fl. 30 ml 1 stk.) Og applikatoren.

Klinisk farmakologisk gruppe:

Et stoff med antibakteriell og comedonoliticheskim virkning for behandling av akne.

Farmakologisk aktivitet

Erytromycin-sinkkompleks. Den har antiinflammatorisk, antimikrobiell og komedolytisk virkning.

Erytromycin virker bakteriostatisk på mikroorganismer som forårsaker akne: Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Sink reduserer sekretjonen av talgkirtler, har en astringent effekt.

farmakokinetikk

Det komplekse forholdet mellom stoffets komponenter gir god penetrasjon i huden av aktive stoffer.

Sink er hovedsakelig forbundet med follikulært epitel og blir ikke absorbert i den systemiske sirkulasjonen.

En liten del av erytromycin gjennomgår systemisk fordeling og utskilles deretter fra kroppen.

Indikasjoner for bruk av legemidlet ZINERIT®

 • akne behandling.

Doseringsregime

Legemidlet brukes eksternt.

Ved hjelp av den medfølgende applikatoren påføres den forberedte Zenerit-løsningen med et tynt lag til det berørte hudområdet 2 ganger om dagen: om morgenen (før du bruker sminke) og om kvelden (etter vask). Påfør stoffet bør være ved å vippe flasken med den forberedte løsningen ned, med et lite trykk. Oppløsningsgraden av løsningen reguleres av trykket på applikatoren på huden. Omtrentlig enkeltdose - 0,5 ml. Etter tørking blir løsningen usynlig.

Kursets varighet er opptil 10-12 uker, maksimal effekt blir observert etter 4-6 ukers behandling. I noen tilfeller skjer klinisk forbedring innen 2 uker.

Bivirkninger

Lokale reaksjoner: Noen ganger kan det være en brennende følelse, irritasjon, tørr hud på applikasjonsstedet av legemidlet. Disse fenomenene er som regel milde og krever ikke at stoffet og / eller symptomatisk behandling avbrytes.

Kontraindikasjoner for bruk av stoffet ZINERIT®

 • Overfølsomhet overfor erytromycin og andre makrolider;
 • Overfølsomhet overfor sink eller andre komponenter i legemidlet.

Bruk av legemidlet ZINERIT® under graviditet og amming

Det er nå etablert at bruk av stoffet under graviditet og amming er mulig i henhold til indikasjoner ved anbefalte doser.

Spesielle instruksjoner

Når du bruker legemidlet, bør du ta hensyn til muligheten for kryssresistens mot andre antibiotika i makrolidgruppen, lincomycin, clindamycin.

Det er nødvendig å unngå å få stoffet i øynene eller på slimhinnen i munnen og nesen, fordi Det kan forårsake irritasjon og brannskader.

overdose

Utilsiktet overdose er usannsynlig på grunn av de spesielle egenskapene ved aktuell bruk av stoffet.

Drug interaksjon

Så langt har ingen klinisk signifikant interaksjon av Zinerit med andre legemidler ikke blitt fastslått.

Salgsbetingelser for apotek

Legemidlet er godkjent for bruk som et middel til OTC.

Vilkår for lagring

Legemidlet bør oppbevares utilgjengelig for barn ved en temperatur på 15 ° til 25 ° C. Holdbarhet er 3 år.

Erytromycin tabletter - bruksanvisninger. Legemidlet er reseptbelagt, informasjon er kun ment for helsepersonell!

Klinisk farmakologisk gruppe:

Makrolid antibiotika gruppe

Farmakologisk aktivitet

Bakteriostatisk antibiotika av makrolid gruppe reversibelt binder seg til 50S subenheten av ribosomet i sin del av donor som bryter peptidbindingen mellom aminosyremolekyler, og blokkerer syntesen av mikrobielt protein (påvirker ikke syntese av nukleinsyrer). Når det brukes i høye doser, kan det vise en bakteriedrepende effekt. Den virkningsspektrum omfatter Gram-positive (Staphylococcus spp, produksjon og produserer ingen penicillinase, inkludert Staphylococcus aureus ;. Streptococcus spp (inkludert Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes), alfa-hemolytiske Streptococcus viridans (gruppe), Bacillus anthracis,. Corynebacterium diphtheriae, Corynebacterium minutissimum) og gram-negative mikroorganismer (Neisseria gonorrhoeae Haemophilus influenzae, Bordetella pertussis, Brucella spp, Legionella spp, inklusive Legionella pneumophila), og andre mikroorganismer:.. Mycoplasma spp. (inkludert Mycoplasma pneumoniae), Chlamydia spp. (Inkludert Chlamydia trachomatis), Treponema spp., Rickettsia spp., Entamoeba histolytica, Listeria monocytogenes.

Stabile gram-negative baciller: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, samt Shigella spp., Salmonella spp. og andre. Den følsomme gruppen inkluderer mikroorganismer, hvis vekst er forsinket når antibiotikakonsentrasjonen er mindre enn 0,5 mg / l, moderat følsom - 1-6 mg / l, moderat stabil og stabil - 6-8 mg / l.

farmakokinetikk

Absorpsjon er høy. Eating påvirker ikke den orale form av erytromycin i form av basen, dekket med et enterisk belegg. Cmax oppnås etter inntak i 2-4 timer. Kommunikasjon med plasmaproteiner - 70-90%.

Biotilgjengelighet - 30-65%. I kroppen fordeles ujevnt. I store mengder akkumuleres i leveren, milten, nyrene. I galle og urin er konsentrasjonen ti ganger høyere enn konsentrasjonen i plasma. Den trenger inn i vev i lunger, lymfeknuter, mellomøret eksudat, prostata sekresjon, sæd, pleurahulen, ascites, og synovial væske. Melk hos lakterende kvinner inneholder 50% av plasmakonsentrasjonen. Det trenger dårlig gjennom BBB, inn i cerebrospinalvæsken (konsentrasjonen er 10% av stoffinnholdet i plasma). Ved inflammatoriske prosesser i hjerneforingen øker permeabiliteten for erytromycin litt. Penetrerer gjennom placenta-barrieren og går inn i føtalblodet hvor innholdet når 5-20% av innholdet i mors plasma.

Metabolisert i leveren (mer enn 90%), delvis med dannelsen av inaktive metabolitter. T1 / 2 - 1,4-2 timer, med anuria - 4-6 timer. Utskillelse med galle - 20-30% uendret, nyrer (uendret) etter inntak - 2-5%.

Indikasjoner for bruk av legemidlet ERITROMYCIN

Bakterielle infeksjoner forårsaket av sensitiv mikroflora:

 • difteri (inkludert bakteriocarrier);
 • kikhoste (inkludert profylakse);
 • trachoma;
 • brucellose;
 • Legionær sykdom;
 • erythrasma;
 • listeriose;
 • skarlagensfeber;
 • amebisk dysenteri;
 • gonoré;
 • konjunktivitt hos nyfødte;
 • lungebetennelse hos barn;
 • urininfeksjoner hos gravide kvinner forårsaket av Chlamydia trachomatis;
 • primær syfilis (hos pasienter med penicillinallergi);
 • ukomplisert klamydia hos voksne (med lokalisering i nedre urinvekt og rektum) med intoleranse eller ineffektivitet av tetracykliner;
 • infeksjoner i øvre luftveier (tonsillitt, otitis media, bihulebetennelse);
 • galdeveisinfeksjon (cholecystitis);
 • infeksjoner i øvre og nedre luftveier (trakeitt, bronkitt, lungebetennelse);
 • infeksjoner av huden og bløtvev (pustulære hudsykdommer, inkludert ungdoms akne, infiserte sår, trykksår, II-III graders brannsår, trofasår);
 • infeksjoner av øynens slimhinne
 • forebygging av eksacerbasjoner av streptokokkinfeksjon (tonsillitt, faryngitt) hos pasienter med revmatisme;
 • forebygging av smittsomme komplikasjoner under terapeutiske og diagnostiske prosedyrer (inkludert preoperativ forberedelse av tarmen, tannbehandling, endoskopi, hos pasienter med hjertefeil).

Doseringsregime

En enkeltdose for voksne og ungdom over 14 år er 250-500 mg daglig - 1-2 g. Intervall mellom doser - 6 timer. For alvorlige infeksjoner kan daglig dose økes til 4 g.

Barn fra 4 måneder til 18 år, avhengig av alder, kroppsvekt og alvorlighetsgrad av infeksjon - 30-50 mg / kg / dag i 2-4 doser; barn av de første 3 månedene av livet - 20-40 mg / kg / dag. Ved alvorlige infeksjoner kan dosen dobles.

For behandling av difteri vogn - 250 mg 2 ganger om dagen. Kursdosen for behandling av primær syfilis er 30-40 g, varigheten av behandlingen er 10-15 dager.

Hos voksne med amebisk dysenteri, 250 mg 4 ganger daglig, barn 30-50 mg / kg / dag; Kursets varighet - 10-14 dager.

Når legionellose - 500 mg-1 g 4 ganger daglig i 14 dager.

For gonoré, 500 mg hver 6 timer i 3 dager, deretter 250 mg hver 6 timer i 7 dager.

For preoperativ klargjøring av tarmen for å forhindre smittsomme komplikasjoner - 1 m til 19 timer, 18 timer og 9 timer før operasjonen starter (3 g totalt).

For forebygging av streptokokkinfeksjon (for tonsillitt, faryngitt) for voksne - 20-50 mg / kg / dag, for barn - 20-30 mg / kg / dag, kursvarighet - minst 10 dager.

For forebygging av bakteriell endokarditt pasienter med hjertefeil - 1 g for voksne og 20 mg / kg - for barn, i 1 time for å terapeutisk eller diagnostisk prosedyre, og deretter 500 mg - for voksne og 10 mg / kg for barn gjentatte etter 6 timer

Med kikhoste - 40-50 mg / kg / dag i 5-14 dager. Med lungebetennelse hos barn - 50 mg / kg / dag i 4 delte doser, i minst 3 uker. For urinveisinfeksjoner under graviditet - 500 mg 4 ganger daglig i minst 7 dager eller (dersom denne dosen er dårlig tolerert) - 250 mg 4 i minst 14 dager.

Hos voksne, med ukomplisert klamydia og intoleranse av tetracykliner - 500 mg 4 ganger daglig i minst 7 dager.

Bivirkninger

Overfølsomhetsreaksjoner: Hudallergiske reaksjoner (urticaria, andre former for utslett), eosinofili; sjelden - anafylaktisk sjokk.

Kvalme, oppkast, gastralgi, tenesmus, magesmerter, diaré, dysbiose; sjelden - oral candidiasis, pseudomembranøs enterokolitt (både under behandling og etter), leversvikt, cholestatic gulsott, forhøyede levertransaminaser, pankreatitt, hørselstap og / eller tinnitus (ved hjelp av høy dose - til 4 g /, hørselstap etter uttak av legemiddel er vanligvis reversibel).

Sjelden - takykardi, forlenge QT-intervallet i EKG, ventrikulær arytmi, inkludert ventrikulær takykardi (type "piruettbase") hos pasienter med langstrakt QT-intervall.

Kontraindikasjoner for bruk av legemidlet ERITROMYCIN

 • overfølsomhet;
 • hørselstap
 • samtidig bruk av terfenadin eller astemizol
 • laktasjonsperiode.

Med forsiktighet: arytmier (i anamnese); forlengelse av QT-intervallet; gulsott (i historien); leversvikt; nyresvikt.

Bruk av legemidlet ERITROMYCIN under graviditet og amming

I forbindelse med muligheten for å trenge inn i morsmelk, bør du avstå fra å amme mens du tar erytromycin.

Søknad om brudd på leveren

Kontraindisert i leversvikt

Søknad om brudd på nyrefunksjon

Kontraindisert ved nyresvikt

Bruk hos eldre pasienter

Sannsynligheten for ototoxisk effekt er høyere hos eldre pasienter.

Bruk til barn under 12 år

Barn fra 4 måneder til 18 år, avhengig av alder, kroppsvekt og alvorlighetsgrad av infeksjon - 30-50 mg / kg / dag i 2-4 doser; barn av de første 3 månedene av livet - 20-40 mg / kg / dag. Ved alvorlige infeksjoner kan dosen dobles.

Spesielle instruksjoner

Ved langvarig terapi er det nødvendig å overvåke laboratorieparametrene for leverfunksjonen.

Symptomer på kolestatisk gulsott kan utvikles flere dager etter starten av behandlingen, men risikoen for utvikling øker etter 7-14 dagers kontinuerlig behandling. Sannsynligheten for ototoxisk effekt er høyere hos pasienter med nyre- og leverinsuffisiens, så vel som hos eldre pasienter.

Noen resistente stammer av Haemophilus influenzae er følsomme for samtidig administrering av erytromycin og sulfonamider.

Kan forstyrre bestemmelsen av katekolaminer i urinen og aktiviteten av levertransaminaser i blodet (kolorimetrisk bestemmelse ved bruk av definilhydrazin).

overdose

Symptomer: unormal leverfunksjon, opp til akutt leversvikt, hørselstap.

Behandling: aktivert karbon, nøye overvåking av luftveiene. Magesvikt er effektiv når du tar en dose som er fem ganger høyere enn den gjennomsnittlige terapeutiske. Hemodialyse, peritonealdialyse, tvungen diurese er ineffektiv.

Drug interaksjon

Tubular sekresjonsblokkerende stoffer forlenger T1 / 2 erytromycin.

Uforenlig med lincomycin, clindamycin og kloramfenikol (antagonisme).

Reduserer bakteriedrepende effekten av beta-laktamantibiotika (penicilliner, cefalosporiner, karbopenemer).

Ved samtidig administrering av legemidler, som metabolisme i leveren (teofyllin, karbamazepin, valproinsyre, hexobarbital, fenytoin, alfentanil, disopyramid, lovastatin, bromokriptin) kan øke konsentrasjonen av disse stoffene i plasma (en inhibitor av mikrosomale leverenzymer).

Forbedrer nikrotoksisiteten til syklosporin (spesielt hos pasienter med samtidig nedsatt nyrefunksjon). Reduserer clearance av triazolam og midazolam, og kan derfor øke farmakologiske effekter av benzodiazepiner.

Når samtidig med terfenadin og astemizol - muligheten for å utvikle en arytmi, med dihydroergotamin eller ikke-hydrogenerte ergotalkaloider - innsnevring av blodårene til krampe dysestesi.

Senker eliminering (forbedrer effekten) av metylprednisolon, felodipin og kumarin antikoagulantia.

Når det tas sammen med lovastatin, øker rhabdomyolyse.

Øker digoksin biotilgjengelighet.

Reduserer effektiviteten av hormonell prevensjon.

Salgsbetingelser for apotek

Legemidlet er tilgjengelig på resept.

Vilkår for lagring

Liste B. Oppbevares tørt, beskyttet mot lys, utilgjengelig for barn, ved en temperatur ikke høyere enn 25 ° C.

Utløpsdato - 2 g. Ikke bruk etter utløpsdato.

Zenerite ® (Zineryt ®)

Aktiv ingrediens:

Innholdet

Farmakologisk gruppe

Nosologisk klassifisering (ICD-10)

3D-bilder

Sammensetning og utgivelsesform

Sammensetningen av stoffet før blanding av innholdet i flasker og etter fremstilling av oppløsningen

* Antall aktive ingredienser, erytromycin og sinkacetatdihydrat, økes med 3,35% for å kompensere for konsentrasjonene ved fremstilling av ferdigproduktet, hvis nominelle volum øker når de aktive komponentene blandes med løsningsmidlet (hver 1000 mg pulver er ekvivalent med 0,79 ml).

** En ytterligere økning i antall aktive ingredienser, erytromycin og sinkacetatdihydrat, med 5% er knyttet til bevaring av de angitte konsentrasjoner av ferdigproduktet under lagring.

i en flaske, komplett med et løsemiddel i en flaske på 30 ml og en applikator; i boksen 1 sett.

Beskrivelse av doseringsform

Den fremstilte løsningen er en fargeløs gjennomsiktig væske.

funksjonen

Farmakologisk aktivitet

Erytromycin blokkerer den mikrobielle celleproteinsyntese, forårsaker en bakteriostatisk effekt. Sink stabiliserer cellemembraner, har en astringent, anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt, reduserer produksjonen av talg.

farmakodynamikk

Erytromycin virker bakteriostatisk på mikroorganismer som forårsaker akne: Propionibacterium acne og Streptococcus epidermidis. Sink reduserer sekretjonen av talgkirtler, har en astringent effekt.

farmakokinetikk

Det komplekse forholdet mellom stoffets komponenter gir god penetrasjon i huden av aktive stoffer. Sink er hovedsakelig forbundet med follikulært epitel og blir ikke absorbert i den systemiske sirkulasjonen. En liten del av erytromycin gjennomgår systemisk fordeling og utskilles deretter fra kroppen.

Indikasjonene på stoffet Zenerit ®

Akne (behandling).

Kontra

Overfølsomhet overfor erytromycin, andre makrolider og sink.

Bruk under graviditet og amming

Det har nå blitt fastslått at det er mulig å bruke stoffet i perioder med graviditet og amming (amming) som angitt i anbefalte doser.

Bivirkninger

Lokale reaksjoner - brennende følelse, irritasjon, tørr hud. Disse reaksjonene er som regel milde og krever ikke at stoffet og / eller symptomatisk behandling avbrytes.

interaksjon

Hittil er det ikke etablert klinisk signifikante interaksjoner med Zinerite ® med andre legemidler.

Dosering og administrasjon

Utad. Ved å tippe flasken med den forberedte løsningen, med et lite trykk på applikatoren påføres det et tynt lag på hele det berørte hudområdet 2 ganger om dagen: om morgenen (for kvinner - før du bruker sminke) og om kvelden (etter vask). Oppløsningsgraden av løsningen reguleres av trykket på applikatoren på huden. Omtrentlig enkeltdose - 0,5 ml. Etter tørking blir løsningen usynlig. Behandlingsforløpet er 10-12 uker (forbedring er mulig allerede etter 2 uker).

overdose

Utilsiktet overdose er usannsynlig på grunn av de spesielle egenskapene ved aktuell bruk av stoffet.

Sikkerhets forholdsregler

Du bør vurdere sannsynligheten for kryssresistens mot andre makrolider, lincomycin, clindamycin. Unngå kontakt med øyne, slimhinner i munn og nese (muligens irritasjon eller brann).

Oppbevaringsbetingelser for legemidlet Zenerit ®

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Utløpsdato for legemidlet Zenerit ®

Ikke bruk etter utløpsdatoen som er trykt på pakningen.

Synonymer av nosologiske grupper

Prisene i Moskva apotek

Legg igjen din kommentar

Nåværende informasjon etterspørselsindeks, ‰

Registreringsbevis Zenerit ®

 • Førstehjelpsutstyr
 • Nettbutikk
 • Om selskapet
 • Kontakt oss
 • Utgiverens kontakter:
 • +7 (495) 258-97-03
 • +7 (495) 258-97-06
 • E-post: [email protected]
 • Adresse: Russland, 123007, Moskva, st. 5. Hovedlinje, 12.

Det offisielle nettstedet til konsernet RLS ®. Den viktigste encyklopedi av narkotika og apotek assortiment av den russiske Internett. Referansebok med medisiner Rlsnet.ru gir brukerne tilgang til instruksjoner, priser og beskrivelser av medisiner, kosttilskudd, medisinsk utstyr, medisinsk utstyr og andre varer. Farmakologisk referanse bok inneholder informasjon om sammensetning og form for frigivelse, farmakologisk virkning, indikasjoner for bruk, kontraindikasjoner, bivirkninger, narkotikainteraksjoner, metode for bruk av legemidler, farmasøytiske selskaper. Drug referanse bok inneholder priser for medisiner og produkter av det farmasøytiske markedet i Moskva og andre byer i Russland.

Overføringen, kopiering, distribusjon av informasjon er forbudt uten tillatelse fra RLS-Patent LLC.
Når du citerer informasjonsmateriale som er publisert på nettstedet www.rlsnet.ru, er det nødvendig med henvisning til kilden til informasjon.

Vi er i sosiale nettverk:

© 2000-2018. REGISTRERING AV MEDIA RUSSIA ® RLS ®

Alle rettigheter reservert.

Kommersiell bruk av materialer er ikke tillatt.

Informasjon beregnet for helsepersonell.

Zinerit

Beskrivelse fra 02.11.2015

 • Latinnavn: Zineryt
 • ATC-kode: D10AF52
 • Aktiv ingrediens: sinkacetat + erytromycin (sinkacetat + erytromycin)
 • Produsent: Astellas Pharma Europe B.V. (Nederland)

Sammensetningen av Zinerit

Strukturen av Zinerit består av to flasker med et kompleks med stoffer og et løsningsmiddel, beregnet for videre blanding.

Den første flasken med et kompleks med stoffer inkluderer 1200 mg erytromycin og 360 mg mikronisert sinkdivratacetat - de aktive ingrediensene.

Den andre løsemiddelflasken inneholder 8,36 ml diisopropylsebacat og 21,6 ml etanol - ytterligere ingredienser.

1 ml av den tilberedte lotion består av 40 mg erytromycin og 12 mg mikronisert sinkdihydratacetat, samt 250 mg diisopropylsebakat og 550 mg etanol.

Utgivelsesskjema

Astellas Pharma produserer Zener i pulverform med løsningsmidlet tilført for ytterligere oppløsning. Den komplekse pakken inneholder to 30 ml flasker (pulver + løsemiddel) og en applikator.

Farmakologisk aktivitet

Komedolytisk, antibakteriell, antiinflammatorisk.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Zeneritt er et erytromycin-sinkkomplekspreparat, karakterisert ved anti-acne-effekt, som manifesteres på grunn av den kombinerte effekten av dets aktive ingredienser.

Effektene av erytromycin antibiotika er rettet mot å undertrykke replikasjon av mikroorganismer (bakteriostatisk virkning) som forårsaker akne (akne): epidermal streptokokker (Streptococcus epidermidis) og Propionibacteria acne (Propionibacterium acne).

Zinkaktivitet består i sin astringerende virkning og reduserer sekretjonen av talgkirtler (talg).

Den komplekse kombinasjonen av alle ingrediensene i stoffet skaper gode forhold for penetrasjon i huden. Hoveddelen av sink er forbundet med follikulære epitelceller og trenger ikke inn i den systemiske sirkulasjonen. En liten del av erytromycin gjennomgår systemisk absorpsjon og utskilles deretter fra menneskekroppen.

Indikasjoner for bruk

Legemidlet Zinerit er utviklet for å behandle akne (akne).

Kontra

Før du bruker Zenerit, bør du forsikre deg om at pasienten ikke har personlig overfølsomhet overfor erytromycin (andre makrolider), sinkpreparater eller andre legemiddelingredienser, siden disse forholdene er de eneste kontraindikasjoner som brukes.

Bivirkninger

Noen ganger ble lokale negative effekter observert under behandlingen, inkludert hudirritasjon, tørrhet eller brennende følelse. I de fleste tilfeller var disse fenomenene milde og krever ikke avskaffelse av terapi og / eller utnevnelse av symptomatisk behandling.

Zenert, bruksanvisning

For riktig bruk av Zinerit bør du blande det komplekse stoffet og løsningsmidlet, som er i forskjellige hetteglass for å forlenge holdbarheten til legemidlet. Før du blander begge deler av den fremtidige lotionen, må du sørge for at holdbarheten til stoffet og integriteten til begge flasker stemmer overens. Nedenfor er anbefalinger - hvordan du lager hjemme Zenerit løsning for akne, egnet for videre direkte bruk.

Forberedelse av lotion:

 • Først og fremst må du skru av kappene (caps) fra begge flasker og samtidig holde lokket fra flasken med et kompleks av stoffer;
 • Hør oppløsningsmiddelhetteglass med pulver og skru fast med lagret hette;
 • rist blandingen omgående og grundig (i 60 sekunder);
 • fjern hetten;
 • Fjern applikatoren fra den beskyttende emballasjen;
 • Sett applikatoren i halsen på lotionflasken og skru på lokket.

Løsningen tilberedt på denne måten er klar til bruk og kan lagres ved en temperatur på 15-20 ° С i 5 uker. For å kontrollere utløpsdatoen kan du skrive produksjonsdatoen på flasken med lotion.

Ytterligere instruksjoner om bruk av Zinerit påtar seg utelukkende ekstern applikasjon. Skru på hetten fra flasken med preparert lotion, du må feste applikatoren på den berørte huden og påfør stoffet i et tynt lag, og trykk lett på bunnen av den skråstillede flasken. Appliques bør utføres på tidligere rengjorte områder av huden med en frekvens på 2 ganger i 24 timer (morgen og kveld). Påføringshastigheten avhenger av trykkraften på flasken. Den gjennomsnittlige enkeltdosen er 0,5 ml. Varigheten av hele behandlingsforløpet kan nå 10-12 uker.

Foto før og etter påføring av zeneritt i 10 uker:

Beviset på om Zenerit hjelper akne til kortere brukstid er rent individuelt. I noen tilfeller ble det observert en forbedring i pasientens hud etter 14 dagers bruk.

overdose

På grunn av de spesielle egenskapene ved ekstern bruk av lotion, er overdosen dessverre ikke sannsynlig. Noen pasienter vil sannsynligvis bruke en overdreven mengde medikament for den raskeste måten å bli kvitt akne. Det er ikke kjent om slik søppeløs bruk av løsningen hjelper dem med å bli kvitt akne raskere eller bare fører til neste kjøp av stoffet, men selv i dette tilfellet var det ingen klager om noen atypiske negative manifestasjoner.

interaksjon

Hittil har klinisk viktige vekselvirkninger av Zenerite ingredienskomplekset med andre legemidler ikke blitt identifisert.

Salgsbetingelser

Zenerit er et over-the-counter-stoff.

Lagringsforhold

Temperaturområdet for lagring av zeneritt bør være 15-25 ° C.

Holdbarhet

Lukkede hetteglass med ingrediensene i legemidlet kan lagres i 3 år.

Den forberedte løsningen kan brukes i maksimalt 5 uker.

Spesielle instruksjoner

Etter påføring av stoffet på huden og fullstendig tørking blir lotionen usynlig.

Med langvarig bruk av Zenerite er det teoretisk mulig å danne kryssresistens i forhold til andre makrolider, Clindamycin og Lincomycin.

Ved utførelse av tiltak skal det tas forholdsregler for å forhindre at stoffet påføres slimhinner i øyne, nese og munn for å unngå irritasjon og / eller forbrenning.

Zenerita Analoger

Før du erstatter stoffet med dets analog, bør du konsultere en hudlege, som vil hjelpe deg med å velge et effektivt legemiddel i hvert tilfelle.

Narkotika analoger Zenerita kan produseres i forskjellige doseringsformer og være salver, kremer, lotioner, løsninger eller geler.

Til dags dato er Zenerita-analoger i hovedformålet (aknebehandling) representert av følgende stoffer:

Hvilken er bedre: Zener eller Skinoren?

Når man sammenligner disse to stoffene, må man huske at selv om begge legemidler har samme hovedeffekt, tilhører de fortsatt forskjellige farmakologiske grupper og inneholder forskjellige aktive ingredienser i deres sammensetning.

I tilfelle av Zinerit er det et erytromycin-sinkkompleks, og i tilfelle av Skinoren-azelainsyre. Begge ingrediensene er bakteriostatisk aktive, har antiinflammatorisk effekt og er ifølge de fleste hudlege blant de fem beste medisinene som brukes til å behandle akne.

Faktisk er det ikke så lett å gi et entydig svar på spørsmålet om hvilke av disse stoffene som er bedre. Fordi det på grunn av de individuelle forskjellene i menneskekroppen, kan det forstås at et stoff som passer til en pasient kanskje ikke er helt effektivt for en annen. Så, for Zinerit, på grunn av tilstedeværelsen av et antibiotikum i sammensetningen, er en raskere virkning og mer uttalt antiinflammatorisk effekt karakteristisk, selv om bakterier som forårsaker akne, av samme grunn kan utvikle motstand mot dens effekter, og stoffet vil ganske enkelt ikke være effektivt. I tilfelle av Skinoren utvikler aktiviteten av dets aktive ingrediens sakte, men resultatene av behandlingen er også lengre. Det er også bemerket at Zener er mer egnet for behandling av overfladisk akne, mens Skinoren gjør en utmerket jobb med svarte flekker (comedones).

I alle fall, når du velger et anti-akne legemiddel, er det bedre å konsultere en hudlege, og ikke bli ledet av video eller Internett-annonsering, som ofte forfølger bare sin egen materielle interesse.

For barn

Alle anbefalinger om bruk av Zinerit, doseringsregime og behandlingsvarighet for voksne pasienter er like for behandling av barn.

Zener under graviditet og amming

Utnevnelsen av Zinerit under graviditet og amming skjer i henhold til indikasjoner og med anbefalte behandlingsregimer.

Anmeldelser av Zinerite

Anmeldelser av Zinerite på forumene laget spesielt for å diskutere metoder, metoder og stoffer for å bekjempe akne, når det gjelder effektiviteten av dette stoffet, er i de fleste tilfeller positive. Pasienter oppmerksom på at stoffet er raskt nok, spesielt i forhold til geler og salver fra akne fra tidligere generasjoner, fraværet av alvorlige bivirkninger, samt brukervennligheten av lotionen selv, takket være en flaske med en applikator.

Tørrhet av huden etter bruk er kjent for å være den mest signifikante negative effekten av Zerinite, og derfor kan dette preparatet ikke være egnet for personer med førstegangs tørr hud. Gjentatt hevet spørsmålet om utvikling av mikroorganismer av resistens mot den aktive ingrediensen av legemidler - erytromycin, som faktisk kan utvikle seg ved kontinuerlig bruk av legemidlet. De negative punktene til Zinerit anses også som en liten holdbarhet etter utarbeidelse av løsningen (5 uker) og kostnaden.

Generelt gir vurderinger av Zenerta med akne en positiv vurdering av dette stoffet, noe som gjør det mulig å anbefale det til behandling av akne, selvfølgelig etter konsultasjon med en hudlege.

Pris Zinerita, hvor du kan kjøpe

Kostnaden for Zener-lotion i Russland varierer avhengig av region og apotekskjede og er mye høyere enn salver, kremer eller geler fra akne fra innenlandske produsenter. For eksempel, i Moskva kan du kjøpe Zenerit for et gjennomsnitt på 550-600 rubler, og prisen på Zerinit i Ozerki-apoteket i St. Petersburg er rundt 460 rubler. Selv om prispolitikken til Ozmerkapoteker anses som ganske lojal, er det omtrent den samme prisen (460-480 rubler) at du kan kjøpe dette stoffet fra nettapoteker.

Prisen på Zinerit i Ukraina er ikke veldig forskjellig avhengig av regionen, det vil si så mye som Zenerit koster i Kiev-apoteket, det vil koste omtrent det samme i Kharkov-apoteket, med noe svakt variasjon. Den gjennomsnittlige prisen på stoffet i Ukraina er 120 hryvnia.

Instruksjoner for bruk av zeritt med analoger og sammenligninger

Zenerit er et stoff designet for å eliminere komedoner (akne) og akne. På grunn av de aktive komponentene, er stoffet i stand til å bryte ned akneplugger direkte i sebaceouskjertlene og ødelegge patogene mikroorganismer som fremkaller utviklingen av inflammatoriske prosesser i porene. Sammen bidrar det til å eliminere foci av patologiske prosesser og forbedre tilstanden til huden.

Zener - instruksjoner for bruk

Legemidlet har en kompleks effekt på epidermis - lindrer betennelse, kjemper mot bakterier som epidermal stafylokokker og propionibacterium acne, og reduserer også aktiviteten til talgkjertlene, noe som resulterer i mindre tette porene. Selv om Zener inneholder et antibiotikum som trenger inn i de dypere lagene i huden, har det ingen systemisk effekt på kroppen siden går ikke inn i den generelle blodbanen.

Hva er Zinerit?

Det er et medisinsk produkt utviklet for å behandle problemhud hos pasienter fra ungdomsår. I motsetning til kosmetiske produkter inneholder den aktive kjemiske forbindelser, har visse begrensninger å bruke og krever tidligere kvalifisert konsultasjon.

Det bør bemerkes at stoffet bare er tilgjengelig i form av en lotion, så når du kjøper en salve eller krem ​​til akne Zener, kan du være sikker på at dette produktet er en enkel falsk.

Hjelper Zinerit med akne?

Ja, stoffet er utviklet for å behandle akne og akne, som ofte utvikler seg hos ungdom i en overgangsalder, men kan også forstyrre voksne pasienter. En viktig betingelse - resultatet av behandlingen kommer bare hvis akne skyldes aktiviteten av mikroflora, følsom for stoffets aktive substans. Hvis vi snakker om diagnosen furunkulose - betennelse, fremkalt av Staphylococcus aureus, vil det ikke fungere for å forbedre hudtilstanden.

Zener - antibiotika eller ikke?

Ja, Zener er et antibiotika, så du må bare bruke det hvis du har kontroll fra en spesialist.

Farmakologisk gruppe

Zenerit er en antibakteriell og comedonolitisk medisin utviklet for behandling av akne.

Sammensetningen av stoffet Zinerit

Grunnlaget for medisinen er:

 • erytromycin (antibiotika);
 • sink-acetatdihydrat mikronisert.

Hjelpekomponenter som danner løsningsmidlet av preparatet, er disopropylsebacat og etanol.

Slett form Zenerit

Legemidlet er laget i form av et pulver, hvorfra en løsning fremstilles for ekstern bruk ved hjelp av det medfølgende oppløsningsmidlet. Pulver er plassert i en plastflaske, utstyrt med en applikator for påføring av ferdigproduktet og direkte med en beholder med et løsningsmiddel.

Oppskrift på latin

Du trenger ikke resept fra en hudlege for å kjøpe Zinerit, men du kan bare bruke den etter å ha mottatt en anbefaling fra en spesialist og en detaljert forklaring på alle nyanser av utarbeidelse og bruk. Om nødvendig kan du få et skjema som legen vil fylle ut som følger:

Rp: Sol. Zineryt 0,04% - 30 ml

D.S: gjelder for renset hud 2 ganger om dagen.

Indikasjoner for bruk - hva hjelper Zener

Zeneritt ble utviklet som et middel for svarte flekker i ansiktet, akne og akne, utseendet som skyldes overdreven sekresjon av talgkjertlene og aktiviteten til enkelte medlemmer av bakteriell mikroflora. Bruk av stoffet er viktig selv i situasjoner der andre medisiner og kosmetiske produkter som ikke inneholder sterke komponenter, ikke kan takle akne.

Kontraindikasjoner Zener

Komponentene i produktet absorberes ikke i systemisk sirkulasjon, og derfor er den eneste kontraindikasjonen for behandling med Zineritis intoleransen av dets komponenter eller andre makrolider, inkludert registrert i historien.

Dosering og metode for bruk Zener

Begynnelsen av terapi består i direkte forberedelse av lotionen. Før du blander Zener, vask hendene grundig og gjør deg kjent med vedlagte merknad. Deretter åpner du flasker og heller oppløsningsmidlet i beholderen med pulveret, lukk lokket og rist forsiktig oppløsningen.

Påfør oppløsningen til den renset huden 2 ganger daglig: om morgenen (før du bruker sminke) og før sengetid. Den mest praktiske bruksmetoden er bruken av applikatoren som følger med i settet. Først bør det være fuktet med en løsning, slippe flasken ned, og etter lett å trykke på flasken, klem en dråpe på den berørte overflaten av epidermis.

Med denne bruken vil ett klikk tilsvare omtrent 0,5 milligram væske, så et hetteglass med produktet vil være tilstrekkelig for ca. 60 anvendelser. Du kan håndtere som individuelle utslett, og hele området av lesjonen. Skyll lotion er ikke nødvendig - det trenger veldig raskt inn i de dype lagene, slik at du kan bruke sminke til jentene umiddelbart etter at den er absorbert.

Behandlingens varighet er 2,5-3 måneder, kliniske forbedringer forekommer i gjennomsnitt i 2 uker og når topp i femte eller sjette uke.

Hvis Zener er foreskrevet som en del av en terapeutisk terapi, som er basert på andre midler for ekstern bruk, bør de veksles på tidspunktet for dagen: en til bruk om morgenen og den andre om kvelden. Hvis pasientens hud er tørr eller utsatt for irritabilitet, er det ønskelig å begrense en applikasjon per dag.

Bivirkninger og effekter av Zener

Legemidlet er helt trygt og bivirkninger når det brukes er ekstremt sjeldne. Noen ganger opplever pasientene mild tinning, rødhet eller tørrhet i huden, men disse fenomenene forsvinner raskt etter å ha bløt opp lotion, ikke krever bruk av symptomatiske medisiner.

Kan Zener under graviditet og amming

Det er lov å bruke Zinerite acne lotion under graviditet eller amming, men bare i strengt foreskrevne instruksjoner eller lege doser.

Kompatibilitet Zinerit med alkohol

Bruk av alkoholholdige drikker i løpet av bruk av lotionen vil ikke føre til utvikling av bivirkninger eller alvorlige helsekomplikasjoner. Det er imidlertid verdt å vurdere at alkohol reduserer det menneskelige immunforsvaret, noe som bidrar til aktiviteten av patogener, samt forstyrrer metabolske prosesser, som resulterer i at sekresjonen av hudsekresjon øker. Som et resultat kan det redusere den kliniske effekten eller gjøre bruken av legemidlet ubrukelig.

Samspillet mellom Zinerit og andre stoffer

Til dags dato er det ikke løst tilfeller av inkompatibilitet av stoffet med andre farmakologiske produkter, noe som betyr at lotionen kan brukes av alle pasientkategorier, uavhengig av hvilken type medisin de tar.

Utløpsdato, lagringsforhold

Utløpsdatoen for ufortynnet medisin er 3 år fra utstedelsesdatoen, den ferdige lotionen er 6 uker, men det er bedre å bruke det innen en måned.

Hvor kan Zener lagres etter blanding? Det kan stå på badet hylle, hvis temperaturen i rommet tilsvarer 15-25 grader, ikke legger lotion i kjøleskapet.

Zener - analoge billige, russiske og utenlandske

Substitutter med identisk sammensetning av stoffet har ikke. Den billigste analogen av Zinerit er innenlands erytromycin salve, som kan kjøpes for i gjennomsnitt 95 rubler, mens kostnaden av importerte midler er ca 630 rubler.

Blant analogene til Zinerit, produsert ikke i Russland, men som er billigere, kan vi enkelt ut:

Det er imidlertid verdt å vurdere at de to siste stoffene er ganske vanskelig å finne på apotek. Alle andre farmakologiske produkter beregnet på behandling av akne inneholder ikke antibiotika i deres sammensetning, noe som betyr at de tilhører erstatninger for terapeutisk virkning. Dette er:

 • Adaklin;
 • Aknestop;
 • Baziron AU;
 • Bezugrey;
 • LomaLux Anemol;
 • Skinomaks;
 • Skinoren;
 • Effezel og andre.

Hvilken er bedre, Zener eller Baziron AU?

Baziron AU er en gel for utendørs bruk med benzoylperoksid i basen. Dette stoffet er ikke inkludert i gruppen antibiotika, men har en utprøvd antimikrobiell effekt. Til tross for den samme effekten av narkotika har de betydelige forskjeller.

Så, Baziron er å foretrekke for alvorlige betennelser som påvirker store områder av epidermis, men samtidig er det forbudt i opptil 12 år, i løpet av svangerskapet og amming. Dens kostnad er litt høyere, i gjennomsnitt 60 rubler, det er ønskelig å bruke det på pasienter med fet eller kombinert type av epidermis. En annen ulempe, viktig for kvinner, er at etter bruk er det ikke anbefalt å bruke kosmetikk.

Hva betyr å foretrekke, avhenger av alvorlighetsgraden av de kliniske symptomene på akne og andre individuelle pasientegenskaper. Derfor, hvis det ikke er kontraindikasjoner, bør valget av stoffet overlates til hudlege.

Hvilken er bedre, Zener eller Skinoren gel?

Skinoren er et middel med azelainsyre, hovedoppgaven er å normalisere produksjonen av hudsekresjon og gjelder ikke for kampen mot patogener. Det er kun egnet for mild form av akne, bedre kjent som "svarte flekker", og det er umulig å eliminere betennelse og akne, hvis utseende er forårsaket av stafylokokker bakterier.

Photo skinoren gel for ekstern bruk til behandling av akne

Det er forbudt å bruke Skinoren til barn under 12 år og overfølsomhet overfor komponentene, men samtidig har de to former for frigjøring: gel og krem, som er praktisk for pasienter med forskjellige hudtyper.

Det er vanskelig å sammenligne to rettsmidler: Skinoren er kun effektivt med komedoner og pigmentplater, derfor med sterke inflammatoriske prosesser på huden, er det foretrukket å gi Zineritis.

Som er bedre, Zener eller Zerkalin?

Speil er en ferdig løsning for utendørs bruk basert på antibiotika. Det er effektivt i alle typer akne, inkludert alvorlige og omfattende lesjoner, men har flere ulemper.

Så, Zerkalin er forbudt å inkludere i den komplekse behandlingen av hudsykdommer, fordi det vil redusere effekten. Det kan ikke brukes til gravide og ammende mødre, barn under 12 år og pasienter som lider av visse sykdommer i mage-tarmkanalen. Det kan også forårsake en rekke bivirkninger: manifestasjoner av allergier og økt kurs i den patologiske prosessen.

Fordelen over Zinerit er prisen - ca 370 rubler, men vurderer alle funksjonene i Zerkalin, dermatologer anbefaler ofte det første stoffet.

Omtaler om zineritt fra akne

Ifølge Zenerte er han anerkjent som en av de mest effektive farmakologiske produktene som et middel for akne i ansiktet. Pasienter legger merke til en merkbar nedgang i utbrudd allerede i de første ukene av å bruke legemidlet: Betennelse stopper, huden tørker ut, og syntesen av hudsekretjon reduseres betydelig. En praktisk form for bruk av lotion: applikatoren lar deg unngå kontakt med hendene, og dermed de ekstra mikroorganismer på dem "levende".

Negative vurderinger om Zenerta er relatert til det faktum at medisinen slutter å virke etter 5-6 uker, fordi huden "blir brukt" til den. For å unngå dette er det enkelt - det er nok å bytte til andre midler etter behandlingsforløpet, og så kan du gå tilbake til bruk av lotionen. Men konsultasjon med en spesialist vil bidra til å unngå mer alvorlige konsekvenser, noe som er obligatorisk når det gjelder bruk av medisiner basert på antibiotika.

Flere Artikler Om Typer Acne