Alle vet om egenskapene til T-sonen i ansiktet, og hvordan å ta vare på det er også mer eller mindre klart. Det er på tide å snakke om U-sonen og finne ut om det krever spesiell omsorg.

 • Hva er en U-sone
 • U-sonen funksjoner
 • Hvordan bryr seg om U-sonen

Hva er en U-sone

Fest indeksfingrene til hakenes spiss og kjør dem opp mot templene, som om du tegner et ansikt. Den resulterende linjen ligner latinskriften U - dette er selve sonen i spørsmålet.

Med blandet hud mangler U-sonen ofte fuktighet og en sunn glød. © iStock

Inndelingen i soner er viktig for eiere av blandet hud, hvor forskjellige deler av ansiktet er forskjellige i forskjellige fett- og fuktighetsnivåer.

T-soner (panne og nese) er preget av økt greasyhet og karakteristisk glans.

U-sonen (nedre del av haken, kinnene, kinnbenet og templene) er utsatt for tørrhet, det mangler en sunn glød.

U-sonen funksjoner

Med en kombinert hudtype kan U-sonen lider av mangel på lipider og ha en svekket beskyttelsesbarriere med alle følgende konsekvenser i form av:

I tillegg ser denne huden kjedelig ut, og dette avgjør i stor grad vårt utseende. Med høy følsomhet overfor steroidhormoner, kan utbrudd av akne-type vises her. Men akne er en separat samtale.

Hvordan bryr seg om U-sonen

Holdere av kombinasjonshud er tvunget til å jobbe på to fronter:

pacify fettete glans på nesen og pannen;

prøv å ikke tørke huden på kinnene og unngå utslett i den nedre delen av ansiktet.

Om vinteren

Fet skinn falmer inn i bakgrunnen, men tørrheten i huden i U-sonen øker i en slik grad at det kan føre til en følelse av konstant ubehag.

Velg lette fuktighetsgivende formler som styrker lipidbarrieren i huden og beholder fuktighet i cellene.

Ultra Facial Moisturizer Fuktighetsgivende Facial Fluid, Kiehl er et universelt produkt og passer for alle, da det er basert på squalane, som er lik i sammensetningen til den naturlige komponenten av hudlipider.

Om sommeren

I den varme sesongen er all oppmerksomhet fokusert på T-sonen, fordi med økende temperatur øker produksjonen av talg. Redusere glans, ikke glem fuktighet.

For å løse to problemer samtidig må du være oppmerksom på lette formler for kombinasjonshud som kombinerer hydrering med matting.

Botanistkrem "Grønn te", Garnier, 96% sammensatt av naturlige ingredienser, fjerner oljeaktig glans og effektivt fukter huden.

Fuktighetskompetent 24 timer kremgel, L'Oréal Paris, med vitamin C, E, B5, samt magnesium og kalsium, har en lett geltekstur.

Nattpleie

Dyp fuktighetsgivende i form av en akvagel, som kompenserer for mangel på fuktighet og styrker hudbarrieren ved hjelp av et lite oljeinnhold, er ideelt.

Et eksempel er Aqualia Thermal, Vichy natt spa behandling som fyller celler med fuktighet og gjenoppretter hudbarriere funksjoner.

ansiktsmaske

Med blandet hud, når det er en konflikt mellom T- og U-sonene, prøv multimasking:

Påfør en lerbasert mattmaske på fete områder;

på tørrgel. Det viktigste er at det skal være fuktighetsgivende og ha et kvalitetshydrofiks i sammensetningen.

Vi anbefaler den intensive fuktighetsgivende masken Hydraphase Intense Masque, La Roche-Posay, med hyaluronsyre med lav molekylvekt i sammensetningen og en rekke andre komponenter som holder fuktighet i huden.

Hvilke indre organer er ansvarlig akne i ansiktet

Hudfeil som akne kan forekomme hos noen. Her er årsakene til at dette kan være annerledes. For å raskt og permanent håndtere utslett, må du vite hva et akne kort er og kunne bruke det.

Som utseendet på akne på ansiktet assosiert med indre organer

I asiatisk medisin antas det at utslag ikke er tilfeldig. Akneakkumulering i et bestemt område av ansiktet er et tegn på at det er noen problemer med indre organer.

Moderne kosmetologer bruker ofte denne orientalske teknikken for å eliminere akne. Tross alt, å vite årsaken til utslett, blir det lettere å håndtere det.

Det er viktig å huske at kroppen alltid reagerer på eventuelle endringer i arbeidet. Og å legge merke til og gjenkjenne disse signalene vil hjelpe sammenkoblingen av organer og betennelser i ansiktet. For dette kortet er oppfunnet. Det indikerer forbindelsen til ansiktssonen med et bestemt indre organ.

Leger og kosmetologer bruker aktivt denne diagnostiske teknikken. Men samtidig kan hver person bestemme helseproblemer. For å forstå instruksjoner som akne kort, må du forsyne deg med noen regler. Med hjelpen blir det lettere å håndtere ikke bare utslett i ansiktet, men også for å redde helsen generelt.

Hvordan er definisjonen av sykdommer på huden

Selv det første blikket på ansiktet av en person avslører umiddelbart feil på den. Og akne er den mest fremtredende av alle.

For den praktiserende legen er tilstanden til ansiktets hud som en røntgenstråle. På den kan du umiddelbart identifisere problemene i kroppen, sykdommen og lidelsen. I dagens verden er folk mindre sannsynlig å ta hensyn til seg selv og helse. Ufrivillige medisinske undersøkelser tillater ikke komplisert overvåkning av menneskekroppen. Derfor har leger nesten ingen sjanse til å legge merke til og forhindre de forferdelige sykdommene som vanligvis forekommer roligt og har ingen symptomer.

Hittil har mange kvinner vurdert akne, utslett og akne som vanlig, og fortjener ikke en lege oppmerksomhet. Men det er nettopp disse mindre eksterne problemer som ofte signaliserer store problemer. Og bare en erfaren lege kan håndtere dem.

Ifølge dermatologer oppstår bare fem prosent av tilfeller av utslett ut av hundre på grunn av feil hudpleie eller kjemiske allergier. Alle andre hudsykdommer er forårsaket av forstyrrelser i arbeidet med visse indre organer eller deres systemer. Derfor, ved de første symptomene på utslett, er det bedre å umiddelbart tenke på hvilken kropp som trenger økt oppmerksomhet og behandling.

Selvfølgelig er en slik diagnose av sykdommer gjennom uavhengige observasjoner ikke nøyaktig. Imidlertid øker sjansen til å forhindre sykdommen eller forhindre den i begynnelsen, til tider, de observerte fakta om følsomhet for en eller annen feil i de indre systemene. Derfor, for å lære å identifisere sykdommen i ansiktet til enhver person. Da blir det lettere for legen og pasienten å utrydde problemet helt fra begynnelsen.

Høy puls ved normalt trykk - hva å gjøre i dette tilfellet finnes i vår publikasjon.

Hva å gjøre hvis du har lært vondt i øret, kan du lære av denne artikkelen.

Herfra lærer du hvordan du behandler konjunktivitt hos barn.

Hvordan bestemme hvilke organer som er forbundet med vedvarende utslett

For et hjem selvtest, trenger du bare et speil, tålmodighet og dechiffrere utseendet på akne i forskjellige ansiktsområder. Så, hvilke organer er ansvarlige for akne i ansiktet?

Panneområde

Akne på dette stedet kan oppstå på grunn av tarmfeil. Denne sonen kan deles inn i flere mindre områder. Så er den øvre delen av pannen ansvarlig for tykktarmen, og den nedre delen er ansvarlig for den tynne.

På tarmens manglende evne til å jobbe, sier det samme utslett, men i bunnen av haken, nærmere halsen. Men utslett i begynnelsen av hårvekst er et advarselssignal om at det er problemer med urin og mageblære.

Utseendet på utslett og akne i nesområdet, og spesielt mellom øyenbrynene, sender et signal til kroppen at det er visse funksjonsfeil i leveren.

Forsinkelsen av sykdommen er preget av dysfunksjon av leddene i kjeftene. En erfaren lege, etter en undersøkelse, vil være i stand til å avgjøre hvilken av organets lobes som ikke er i orden.

I tillegg til disse symptomene, kan det være rødhet i øynene i øynene, så vel som fallet syn.

Templer område

Begge sider av templene er en refleksjon av galleblærenes arbeid. Symptomer som migrene, akne og irritasjon er direkte indikasjoner på galleblære-relaterte sykdommer.

I tillegg kan hudtonen i ansiktet fortelle mye om arbeidet i denne kroppen. Gul farge er et klart signal om en kronisk form av sykdommen. Gul hud og sclera.

I dette tilfellet er det umulig å behandle med hjelp av bestemorens oppskrifter og å utsette et besøk hos en spesialist.

Øye sone

Utseendet til enhver betennelse rundt øynene er et respons fra kroppen til problemer med nervesystemet. Ulike spenninger, følelser og depressioner fører til utmattelse og løsring av mental tilstand. Fra dette i øyet vises puffiness, utslett og hvite striper.

I tillegg kan årsaken være nyresykdommer og unormal gastrointestinal funksjon. Dermed kommer utseendet til steiner og sand i nyrene til å reflekteres eksternt ved utseendet av fete plakker rundt øynene.

Kinn og nese

Begge sider av kinnene projiser lungene. Eventuelle uregelmessigheter i arbeidet til disse organene vil bli følt gjennom akne, rødhet og utseendet på det vaskulære nettverket.

Men en slik sykdom som bronkitt gir forstørrede porer og rødhet på nesens vinger. Tross alt er disse delene av nesen en refleksjon av tilstanden til luftveiene, nemlig bronkusen.

Indikator for sykdommer i mage og bukspyttkjertel er broen. Feil mat, alkohol og narkotika kan påvirke funksjonene til disse organene negativt. De klare ikke lenger å rense blodet, og på grunn av dette vil det bli konstant utslett.

Chin område

I dette området er inflammatoriske prosesser oftest forårsaket av problemer med kroppens reproduktive system. Hos kvinner er disse eggstokkene og appendages, og i mannen, testene. Derfor, ved første forekomst av akne på haken, bør du konsultere en gynekolog og sjekke bekkenorganene.

Lip området

Utseendet på utslett på begge sider av leppene påvirkes av negative endringer i fordøyelsessystemet. Kolikk, forstoppelse og hyppig mageforstyrrelser er ytterligere bevis på sykdom. Området over leppene er en projeksjon av kardiovaskulærsystemet. Derfor bør problemet med utslett finnes der.

Neseområde

Hvis akne dekker øvre del av nesen - det er et tegn på sykdommer i bukspyttkjertelen og magen. Hjerteproblemer er mer sannsynlig å forårsake utslett på nesespissen.

Nakkeområde

Feil funksjon av det endokrine systemet forårsaker utslett i nakken. Også denne sonen er en projeksjon av fordøyelsessystemet. Derfor viser akkumulering av akne i dette området en feil i dietten.

Vi må ikke glemme at det ofte oppstår akne i nakkesonen på grunn av forkjølelse eller smittsomme sykdommer.

Hvilke konklusjoner kan trekkes?

Utseendet til akne i ansiktet er ofte ikke veldig bekymret for mennesker. Kampen mot dem er begrenset til bruk av populære oppskrifter og billige kosmetikk.

Hvis akne ikke går bort etter kosmetiske prosedyrer, er naturen av deres utseende ikke i ansiktsforurensning.

Den dårlige tilstanden til de indre organene vil ikke bare forstyrre velvære, men også ødelegge utseendet til enhver person. Derfor, å vite din natur og omsorg for kroppen som helhet er det som fører til perfekt hud.

Og til slutt - en kosmetologs oppfatning om forholdet mellom akne og indre organer.

Vet du hvilke organer som er ansvarlige for akne i ansiktet?

Ufullkommenhet i huden reflekterer kroppens og sjelens uorden, er et signal om problemer i kroppen. Så hevdet i det gamle Kina, og så langt hjelper tradisjonell kinesisk medisin til å dechiffrere for hvilke organer akne i ansikt og nakke er ansvarlig. Vestlige leger snakker ofte om sammenhengen mellom forekomsten av akne og sykdommer i det endokrine systemet, mage-tarmkanalen, immunforstyrrelser. Hvis akne ikke forekommer ved en tilfeldighet, så hvorfor ser de ut i visse områder av ansiktet? Det vil bidra til å svare på dette spørsmålet kart over personen som er ansvarlig for visse organer.

Ansikt - "speil" av kropp og ånd

Tradisjonell kinesisk medisin eller TCM sier at visse organer i kroppen er forbundet med forskjellige områder av ansiktet. De bærer samtidig informasjon om fysiske og energistatus i menneskekroppssystemene. Disse ideene er så komplekse at enhver aknekart i ansiktet bare er en forenklet refleksjon av det harmoniske system med visninger av TCM.

Områdene til personen som er ansvarlig for organene, akne i disse områdene, vil hjelpe spesialisten til å identifisere problemorganet mer nøyaktig. Men er det virkelig et nært forhold mellom indre sykdommer og utseende? Hvorfor påvirker organskader dannelsen av betennelse i huden?

Person som snakker om våre organer (video)

Akne ansiktsområder

Den eldste medisinske retningen - TCM - hjelper til med å tyde på hvilke signaler kroppen sender oss med hjelp av huden. Moderne dermatologer og kosmetologer er i stand til å "lese" informasjon på akne kartet. Det er nok eksempler og bevis på forbindelsen mellom plasseringen av akne i ansiktet med en forstyrrelse i arbeidet til en bestemt kropp.

Akne områder på ansikt og organer (figur og tabell):

Omfattende aknebehandling

Patogene mikrober og toksiner i tykktarmen hemmer gradvis arbeidet i fordøyelsessystemet og hele kroppen. Metabolisme forverres, immuniteten minker, derfor, de beskyttende funksjonene i huden lider. Denne naturlige barrieren kan ikke lenger takle patogen mikroflora. I tillegg er hormonbalansen forstyrret, noe som påvirker aktiviteten til talgkjertlene. Alt dette tatt sammen øker sannsynligheten for akne.

Dermatologer og kosmetologer anbefaler å ta hensyn til "aknekortet", men ikke miste behovet for daglige prosedyrer. De fleste positive vurderingene samles i antibakterielle lotioner og geler med antiinflammatoriske egenskaper.

Behandling med bakteriedrepende preparater og retinoider bidrar til å redusere antall betente elementer av akne. Sammensetningen av kompleks terapi komplementeres av hormonelle midler som reduserer følsomheten til huden til endringer i nivået av steroider.

Det bør understrekes at symptomene på akne er mest avhengige av hormonbalansen i kroppen. Derfor forekommer akne vanligvis under ungdomsårene og varer opptil 18-25 år. Etter puberteten, reduserer aktiviteten til talgkjertlene, det er mindre akne. Selv om det på haken, i munnen og kjeveområdet, etter 25 år ofte forekommer sen akne på grunn av forstyrrelser i mage-tarmkanalen, en kronisk inflammatorisk prosess og en ubalanse av hormoner.

Hvilke organer er ansvarlig for akne i ansiktet?

Et utslett på ansiktet er et faktisk problem av menn og kvinner i ulike aldre. Utslett kan oppstå i form av enkelte kviser eller store utbrudd med suppuration og betennelse. Ved å lokalisere lesjoner i ansiktet, kan du finne ut grunnen til dannelsen. Det er et "akne kort" som indikerer forholdet mellom plasseringen av den kosmetiske defekten og sykdommer i de indre organer.

Autorisasjonsområder

Ansiktet er konvensjonelt delt inn i 9 seksjoner, som hver har en forbindelse med kroppens indre organer og systemer. Nøyaktig bestemme sykdommen ved akne vil ikke lykkes, men denne metoden begrenser søkeområdet.

 • Pannen. På pannen er det et problem T-sonen - her er konsentrert det største antallet svette og talgkjertler i ansiktet, det aktive arbeidet skaper forholdene for utseendet til akne. Akne i dette området indikerer slike interne problemer:
 • Nesebro. Området mellom øyenbrynene regnes som et fremspring i mage, lever og bukspyttkjertel. Betydningen av akne og koker i dette området er dårlig ernæring, forbruk av fettstoffer og alkoholholdige drikkevarer, stress som forårsaker abnormiteter i normal funksjon av organer.
 • Nese. Området på nesen regnes som udefinert, da det er ansvarlig for refleksjon av mange organer:
 • Eyes. Hudutslett rundt øynene, spesielt under dem, er et signal om problemer med nyrene og urinsystemet. Akne kan bli ledsaget av hevelse og mørkhet av området.
 • Whisky. Et utslett på templene betyr at galleblæren ikke er i orden, milten eller det er uregelmessigheter i lymfesirkulasjonen.
 • Lepper. Blackheads rundt leppene indikerer problemer lokalisert i tyktarmen. Ytterligere symptomer som forstoppelse, kolikk og hyppige lidelser kan også snakke om slike årsaker. Pustler rett over overleppen - et signal om funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet.
 • Kinn. Rashes på kinnene gir problemer med åndedrettssystemet - høyre side er koblet til høyre lunge, til venstre, henholdsvis til venstre. Organiske lidelser i luftveiene gir også ekstra symptomer - rødhet, uttalt vaskulært mønster. Ofte går utslett av allergier og tunge røykere. Akne i undersiden av kinnene, nærmere hjørnet av underkjeven, betyr at munnen og tannkjøttet lider.
 • Ører. Utseendet av hvit akne i øret - situasjonen er ikke hyppig, noe som gjør at du tydeligere kan dømme sin mening. Parotidutslett - et signal om problemer i nyrene og urinsystemet. I noen mennesker, utseendet av acne med alvorlig smerte i auricle er det første tegn på forkjølelse.
 • Chin opp Utslett på underlaget - et signal om tilstedeværelsen av hormonelle lidelser i kroppen hos kvinner. Også her er gynekologiske problemer reflektert - stagnasjon, betennelse i bekkenområdet. Akne på haken av mannlige representanter indikerer behovet for å sjekke helsen til prostata.

Video: Hva sier akne i ansiktet

Ansiktskartet er en velkjent teknikk hvor sykdommer er bestemt ut fra lokalisering av lesjoner. Videoen gir informasjon om de viktigste områdene i ansiktet, noe som vil gi tid til å ta hensyn til helsen.

Akne i ansiktet: årsaker, områder og behandlingsanbefalinger

Utseendet på ulike utslett på huden kan ødelegge ikke bare utseendet og stemningen, men også lavere selvtillit. Viste akne på ansiktet, årsakene til sonene kan bety mye og fortell om tilstanden til hele organismen. Det er viktig å vite hvordan man skal håndtere utslett.

Lokalisering av utslett

Akne, akne eller akne er stiplede, betent områder i huden som virker som små, smertefulle humper. Plasseringen av akne på ansiktet og sykdommene i de indre organer er direkte avhengig.

Akne kan ikke bare være på ansiktet, men også på andre deler av kroppen. Det er nødvendig å skille utslagets art: de kan hylle inflammatorisk og ikke-inflammatorisk natur. Inflammet akne er preget av purulent utslipp og er ledsaget av rødmen av huden.

Årsaker til

Et utslett på ansiktet vises hvis det er følgende problemer:

 1. Økt sebumproduksjon, fet hud.
 2. Hormonal ubalanse (en økning i androgenhormonets nivå forekommer oftest i ungdomsårene).
 3. Hyperkeratose er en patologisk tilstand av huden, ledsaget av en høy grad av deling av cellelaget og et brudd på eksfolieringsprosessen.
 4. Utslett som en allergisk hudreaksjon.
 5. Feil i mage-tarmkanalen.
 6. Beriberi.
 7. Sykdommer i det endokrine systemet.
 8. Dårlig miljøsituasjon.
 9. Feil valgt hudpleie kompleks.
 10. Substandard kosmetiske preparater.

Ansikts utslett har grunner for soner. En persons ansikt er visuelt delt inn i bestemte områder, som hver er et område med projeksjon av menneskelige indre organer. Utseendet til akne i et bestemt område kan signalere mulige brudd på aktivitetene til de indre organene som er ansvarlige for dette området. Kosmetiske prosedyrer kan kun midlertidig redusere manifestasjonen av irritasjon. Men over tid vil problemet komme tilbake.

En dermatolog, som er avhengig av sone for lokalisering av akne, kan enkelt bestemme årsaken. I slike tilfeller kan det hende at spesialisthøring ikke er nok. Ved å løse problemet vil det hjelpe andre spesialister - urolog, endokrinolog, terapeut eller gastroenterolog.

Typer av akne

Av deres natur er akne delt inn i følgende typer:

 • komedoner - svart eller hvitt prikker;
 • papler eller knuter - formasjoner, noe som stiger litt over overflaten av huden og ikke har internt innhold;
 • pustler - bobleformasjon med purulent innhold;
 • rød betennelse;
 • edderkopper;
 • magesår.

De fleste prøver å bli kvitt akne ved å klemme seg. Denne metoden er farlig. Mulige komplikasjoner:

 • infeksjon som kan forårsake alvorlig betennelse
 • pigmentering på ansiktet;
 • utseendet av cicatricial formasjoner og arr.

Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å finne ut årsakene til dermatologiske feil. Akne er lokalisert i visse områder. Feil diagnose kan ikke bare forsinke behandlingen i lang tid, men også føre til forverring.

Det er utslett i tilfelle feil i lungene, hjertet, urinorganene, fordøyelsessystemet og tarmen. Hudbetennelse ved dannelse av utslett kan utløses av tilstedeværelse av helminthiasis eller demodikose. Når det oppdages parasitter, må behandlingen integreres.

Godkjennelse av anti-parasittiske legemidler kan være ledsaget av alvorlig forgiftning av kroppen, som oppstår når ormens død. Når du blir kvitt giftig skade ved hjelp av forskjellige sorbende stoffer. De er på kort tid effektivt å rense kroppen fra ormavfallets avfallsprodukter.

T-sonen - lokalisering av akne

Når du analyserer akne kartet på ansiktet, kan du bestemme hva de betyr. Frontdelen er inkludert i T-sonen, som dekker pannen, hele nesen og haken. Utslett, lokalisert i dette området, ofte forbundet med hormoner. Denne sonen har et stort antall sebaceous kanaler, som er svært raskt tilstoppet, så det er ofte lommer med akne. Hormonalfeil provoserer det intensive arbeidet til talgkjertlene. Når sebum blir rikelig og sebaceous canal tresko, oppstår akne.

Utslett på pannen

Pannen området har mange poeng, projiserer arbeidet med ulike kroppssystemer. Lokalisering av lesjoner på dette området av ansiktet indikerer følgende problemer:

 • kviser mellom øyenbrynene snakker om feil i leverenes lever
 • hjertesvikt manifesteres av et utslett på pannen;
 • endetarm og sigmoid kolon - utslett i venstre panne;
 • Tarmtankens tilstand reflekteres i den sentrale delen av pannen;
 • galleblæren projiseres i den tidlige regionen;
 • blindtarmbetennelse er knyttet til høyre frontal lobe;
 • Urinsystemproblemer kan identifiseres ved tilstedeværelse av utslett langs hårlinjen.

Chin område

Det første signalet om nedsatt immunforsvar kan være akne på haken. De kan tjene som et kall for problemer i kroppens endokrine og fordøyelsessystem. Spesielt viktig er utseendet av kvise på haken hos kvinner. Dette kan tyde på abnormiteter eller inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene. Inflammasjoner utløses ofte av utviklingen av polycystisk ovariesykdom eller uregelmessig menstruasjon. Hos menn kan et hakeutslett tyde på prostata sykdom.

Misbruk av sterke drikker, samt sterk te og kaffe med konstant nervøs overstyring, er preget av utseende av et hakeutslett.

Akne på nesen

Feil i det endokrine systemet kan oppstå som betent akne på nesen. Dette kan skyldes svakhet i hjertemuskelen eller generell immunutmattelse. Vil hjelpe en aktiv livsstil og kontroll av blodtrykk. Nesebroen utvikler levers tilstand. For å forhindre utslag av utslett bør det tas hensyn til daglig hygiene.

Lip området

Pasienter med opprørt fordøyelseskanal har ofte utslett i nærheten av leppene. Forbedringer oppstår når du bytter dietten. Måltider bør være laget av matvarer som inneholder store mengder fiber, friske grønnsaker og frukt. Hyppige overbelastninger av nervesystemet følger også med utslett i munnområdet.

Projeksjon av betennelse på kinnene

Hva betyr akne i ansiktet, stedet i kinnområdet kan også indikere tilstedeværelsen av intestinal dysbiose. Lokalisering sone - kinnben. Utslett i slike tilfeller er store og ganske smertefulle. De oppstår av følgende grunner:

 1. Utseendet til betent akne i den sentrale delen av kinnene indikerer tilstedeværelsen av problemer med luftveiene. Lungesykdom er ofte manifestert i røykere. Kviser på kinnene kan oppstå etter et lengre opphold i kulde og hypotermi.
 2. Akne på kinnene kan være assosiert med bruk av kosmetikk av lav kvalitet.
 3. Sykdommer i brystkjertlene hos kvinner kan også provoseres i kinnområdet. Utslippet vil være stort, smertefullt, med purulent innhold. De helbreder ikke lenge og kan etterlate kosmetiske feil i form av arr eller blemmer.
 4. Rashes på kinnene kan være en konsekvens av aktiviteten til subkutan tick (demodicosis). Ledsaget av utseendet på røde flekker, konstant kløe. Et utslett kan spre seg til andre områder av kroppen. I slike tilfeller er kompleks behandling nødvendig.

Pimples på templene

Den tidlige regionen lider sjelden av akne. Hvis problemet fortsatt vises, anbefales det å være spesielt oppmerksom på galleblærenes arbeid. Dette området kan lider av betennelse i løpet av perioden med hormonell stress i kroppen (fødsel, ungdomsår, hormonbehandling). Behandlingen består i å ta multivitaminkomplekser og følge et bestemt diett, normalisere prosessen med galleproduksjon.

Øyeområde

Dermatologiske feil i øyet kan være av annen art - ødem, utslett, mørke sirkler, rødhet. Alle av dem indikerer forekomsten av betennelse i urinsystemet - nyrene og binyrene. Utseendet til slike symptomer kan indikere dehydrering. Som terapeutisk og profylaktisk tiltak er det nødvendig å respektere modusen for søvn og hvile, og drikker store mengder vann.

Kosmetikk har en tørkeeffekt på huden rundt øynene. Dette kan føre til at tidlige rynker (crows feet) vises.

Uavhengig av lokalisering av akneutbrudd, bør behandlingen behandles grundig. Problemer med indre organer bør håndtere spesialister. Dermatologen behandler tilstanden til huden. Kosmetiske prosedyrer gir bare en midlertidig effekt, men løser ikke problemet.

Obligatorisk middel for omsorg av betent hud bør være antiseptiske preparater. Det kan være urte tinkturer på alkohol eller salicylic alkohol løsning.

Vedlikeholdsregler

Veletablert i behandlingen av purulent utslettende talker - en løsning av salicylalkohol, blandet med andre legemidler. Klargjøre verktøyet i spesialiserte avdelinger på apotek med resept.

Korrekt utvalgt kompleks av pleieprodukter for en bestemt hudtype kan lindre og forebygge de ubehagelige konsekvensene forbundet med utseendet av kosmetiske defekter. Kosmetologen eller hudlege vil bidra til å bestemme hvilken type hud. Listen over produkter til daglig pleie inkluderer:

 • gel for vasking;
 • tonic lotion;
 • dagkrem;
 • nattkrem;
 • fuktighetsgivende og nærende masker;
 • betyr for forsiktig peeling;
 • kremblokkere ultraviolett eksponering;
 • skrubbe for forsiktig peeling av stratum corneum.

Som en forebyggende prosedyre, kan du bruke tonic fra avkok av medisinske planter eller dampbehandlinger med dem.

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips for alle anledninger (103)
 • Lite triks, god matlaging (84)
 • Mistress notat (121)
 • Personlig utvikling (83)
 • Minneutvikling (48)
 • Livstips (13)
 • Tidsstyring (11)
 • Kommunikasjonsevner (9)
 • Speed ​​Reading (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansemner (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalsk dans (25)
 • FAQ (78)
 • Vanlige spørsmål (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våre mindre brødre (656)
 • Hunder (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Mitt dyr (5)
 • Fra kattens liv -1 (154)
 • Fra livet av katter-2 (35)
 • Interessant om katter (62)
 • Kattunger (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • For katt eiere (37)
 • Disse strålende dyrene (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Muskelinnsamling (32)
 • Hvilken fremgang har nådd. (8)
 • Jeg vil vite alt (114)
 • Kreativ skriving (17)
 • Myter og fakta (36)
 • Med vilje vil du ikke tenke opp (3)
 • Lidenskapelig Mordasti (44)
 • Utrolig - neste! (14)
 • Showbiz (40)
 • Alt om alt (39)
 • Livet er en glede (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, formuefortelling, omens (126)
 • Helligdager, tradisjoner (97)
 • Money Magic (72)
 • Mann og Kvinne (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • For sjelen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helligdommer (5)
 • Alfabet av tro (104)
 • Helse (803)
 • Hjelp deg selv (363)
 • Selvmassasje i henhold til alle regler (82)
 • Sykdommer (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Refleksologi (40)
 • Alderdom er ikke en glede? (26)
 • Visjonskorreksjon (9)
 • Tradisjonell medisin (9)
 • Orientalsk medisin (4)
 • Lev sunn (133)
 • Tradisjonell medisin (45)
 • Rensing av kroppen (42)
 • Siste sigarett (24)
 • Israel (144)
 • Byer (34)
 • Promised Land (10)
 • Nyttig informasjon (5)
 • Izravideo (19)
 • Fotorapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yoga komplekser (123)
 • Yoga løser problemer (43)
 • Øvelser (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga for fingre (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skjønnhet uten magi (1165)
 • Ansiktsgymnastikk, øvelser (220)
 • Luksuriøst hår (133)
 • Japansk skjønnhet, asiatisk teknikere (82)
 • Massasje teknologi (63)
 • Ungdoms hemmeligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Veien til strålende hud (111)
 • Kosmetikkpose (55)
 • Ulastelig sminke (105)
 • Problemer (42)
 • Kunsten å være vakker (33)
 • Stil (135)
 • Pleie (281)
 • Oppskrifter (769)
 • Baking (93)
 • Garnér (18)
 • Den første parabolen (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Deigprodukter (84)
 • Å spise arkivert (51)
 • Kjøtt (113)
 • I en hast (31)
 • Drikkevarer (75)
 • Grønnsaker og frukt (115)
 • Oppskrifter (25)
 • Fisk, sjømat (34)
 • Salater (60)
 • Sauser (8)
 • Vilkår (16)
 • Nyttige nettsteder (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktører (3)
 • Strømforsyning (7)
 • Nyttige lenker (7)
 • Programmer (11)
 • I livet, ler. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto morsomt (3)
 • Leker (25)
 • Oh, de barna. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bare flott! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Strikking (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparasjoner (3)
 • Gjør det selv (83)
 • Vi skaper trøst (37)
 • Sying (70)
 • Dikt og prosa (245)
 • Tekst (151)
 • Ordsprogene (67)
 • Aforismer, sitater (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt kropp (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobic (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Treningsstudio (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Stretching (40)
 • Øvelser (233)
 • Photo World (63)
 • Kunstnere (5)
 • Natur (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer og deres verk (31)
 • Blomster (8)
 • Photoshop (5)
 • Utfordre den ekstra vekten (552)
 • Fanget i dietter (63)
 • Power Laws (118)
 • Spis å leve. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Miste vekt intelligent (128)
 • Veien til det ideelle (103)

-video

-musikk

-Søk etter dagbok

-Abonner via e-post

-Vanlige lesere

Diagnose på ansiktet: "Kart over ansiktet (ansiktskartlegging)"

Huden i ansiktet, som en litmus test, reagerer på kroppens tilstand.

Interessant nok er hudproblemer som ikke er forbundet med interne forstyrrelser, bare 5% (ifølge dermatologer).

Brudd på et organs arbeid reflekteres ofte på huden i form av karakteristiske tegn - og selv før problemet har blitt følt på vanlig måte. Dermed er ansiktet et speil av personens indre organer, og den erfarne legen vil bli fortalt mye av tilstanden til ansiktets hud, farge, fuktighet, vaskulær mønster, plassering og dybde av rynker. I dag foreslår jeg at du blir en "gjør-det-selv-lege", og prøv å identifisere mulige interne problemer av din egen person.


"Face Card"

Denne analysemetoden på ansiktets hud kalles ansiktskartet "Face Map", og det er basert på læringen fra gammel kinesisk medisin. Ansiktet er visuelt delt inn i 14 soner. Hver sone er ansvarlig for en eller flere vitale organer i kroppen vår. Se på beskrivelsen av hver sone, gjør en konklusjon med tanke på dine problemer og lag din egen ide om tilstanden til din person og organismen som helhet.

✔ Sone 1 og 3 - LOB (fordøyelsessystem).

Tradisjonelt betraktes disse sonene som "søstrene" av galleblæren og hele fordøyelsessystemet. Det hyppige utseendet på akne på pannen betyr at kroppens fordøyelsessystem trenger forbedring. Problemene i denne sonen snakker først og fremst om slaktingen av organismen, at evnen til elimineringsorganene ikke er fullstendig avgiftet med toksiner.
Du trenger å drikke mer vann, endre matssystemet og se gjennom den daglige menyen. Vær oppmerksom på miljøet ditt.

✔ Sone 2 - NOSE TILBAKE (lever).

Denne sonen er direkte relatert til leveren. Tilstedeværelsen av flekker eller akne i midten av pannen, i området over nesen, mellom øyenbrynene indikerer at det er problemer med leveren. Dette kan bety allergi (for eksempel laktoseintoleranse) eller en høy mengde toksiner i kroppen, så vær forsiktig og se hva du spiser.
Problemene i denne sonen indikerer alkoholmisbruk (selv om den blir brukt i små mengder, kroppen din har mer enn nok) og fettstoffer. Mulige manifestasjoner av allergiske reaksjoner på mat, samt intoleranse mot kroppen av meieriprodukter.

✔ Sone 4 og 10 - EARS (nyrer).

Ørene er et svært følsomt område som er direkte relatert til nyrene. Hvis ørene er varme, betyr dette at kroppen din er stresset og tilstoppet med giftstoffer. Du må drikke mer vann, vurdere din daglige meny, redusere alkohol og koffeininntak (kaffe og te).

✔ Sone 5 og 9 - CHEEKS (luftveier).

Kinnene og deres utseende snakker om problemer med åndedrettsorganene. Skadede kapillærer, usunne røde flekker kan være et resultat av respiratoriske sykdommer eller allergiske reaksjoner. Og inflammatoriske utbrudd i dette området er nesten 100% snakk om brudd i reproduktive systemet.

✔ Zoner 6 og 8 - ØYE (nyrer).

Øynene er vinduer til kroppens generelle tilstand. Tilstanden av huden rundt øynene reflekterer tilstanden til urinsystemet. Svarte sirkler under øynene (kan være arvelige), rynkegarn ("kråkefot"), hovne øyne indikerer enten en alvorlig mangel på vann i kroppen eller at kroppen ikke renser seg godt av giftstoffer.

✔ Sone 7 - nesen (hjertet).

Rødhet i nesen kan være et tegn på høyt blodtrykk eller en indikator på hjertesykdom i de tidlige stadier (kronisk rødhet i ansiktet, huden svullet litt med store porer). Hvis det er problemer i dette området, avstå fra krydret mat, fjern salt og krydder fra kostholdet. Det er nødvendig å legge til vitamin C og omega-3 til dietten. Du kan drikke et glass rødvin mens du spiser - det er bra for hjertet og blodårene.

En litt rødt nese kan være et tegn på den første fasen av rosacea. Redden av området mellom nesen og leppene, vertikale rynker, ulike betennelser kan være årsaken til bruken av skadelige, komedogene leppestifter eller leppepennene.

✔ Sone 11 og 13 - nederste del av kinnet (munnhulen).

Dermatologiske lidelser i undersiden av kinnene kan skyldes problemer i munnen. Hvis du har en infeksjon, problemer med tennene, og spesielt betennelse i tannkjøttet, påvirker det huden. Alle vet at det er svært viktig å observere oral hygiene og regelmessig besøke tannlegen. Hvis du har problemer med tannkjøtt, må du bruke mer kalsium og redusere sukkerinntaket.

✔ Sone 12 - CHIN (hormoner).

Irritasjon av huden, akne på haken eller overflødig hår i dette området er et tegn på hormonell ubalanse, som kan skyldes overdreven stress eller en midlertidig endring i nivået av hormoner under menstruasjonssyklusen og graviditeten. I dette tilfellet trenger du mer hvile, søvn, mye væske og vitaminrik mat. Dette vil bidra til å løse hudproblemer i disse områdene.

Det kan virke rart, men noen ganger, for å gjenopprette hormoner, kan selv visse aktiviteter hjelpe, typiske kvinners hobbyer (broderi, sying, strikking) og alle de hyggelige aktivitetene som legger vekt på vår kvinnelige natur - ta vare på oss selv.

✔ Sone 14 - Hals (forgiftning).

Husk å inkludere en nakke i hudpleie diett. Huden i dette området er spesielt delikat og skjøre, så det er spesielt viktig å fukte nakke og dekolleté og beskytte mot sola.
Akne og flekker på nakken kan signalere opphopning av giftstoffer i kroppen. Kroppen prøver å bekjempe dem, og vi trenger å hjelpe ham - drikke mer vann, grønn te og juice for avgiftning. Rensemasker og riktig ernæring kan påskynde denne prosessen og forbedre hudtilstanden.


En kort beskrivelse av sykdommen i ansiktet

 • Kinn - lys.
 • Nesespissen er hjertet.
 • Neseborene er bronkiene.
 • Midtdelen av nesen er magen.
 • Øvre del av nesen er bukspyttkjertelen.
 • Øyne - nyrer og eggstokkene (hos kvinner), testikler (hos menn).
 • Det venstre øyet er milten og bukspyttkjertelen.
 • Høyre øyet er leveren og galleblæren.
 • Området mellom øyenbrynene er leveren.
 • Whisky på begge sider - milt.
 • Pannen som helhet er tynntarmen.
 • Den perifere delen av pannen er tyktarmen.
 • Den øvre delen av pannen er blæren.
 • Munnen er fordøyelseskanalen.
 • Overleppen er magen.
 • Den indre delen av underleppen er tynntarmen.
 • Den perifere delen av underleppen er tykktarmen.
 • Hjørnene på leppene er tolvfingertarmen.
 • Området rundt munnen er kjønnsorganene.


Og nå skal jeg fortelle om det i mer detalj.

♦ Pannområdet representerer tarmprojeksjonssonen. Dessuten refererer den nedre delen til tynntarmen, og den øvre - til den tykke. Området i begynnelsen av hårlinjevæksten på pannen er en projeksjon av blæreforstyrrelser, den nedre delen av haken med en porsjon mot nakken tilsvarer også liknende avvik. Gallenblærens sone ligger ved templene. I tilfelle brudd i arbeidet, blir utseendet på akne og rødhet observert, ofte ledsaget av et hodepine av den tidsmessige lokaliseringen. I tillegg kan det bemerkes at i noen tilfeller er utseendet på det gule ansiktet notert. Gulting av øyet sclera følger også akutt og noen ganger kronisk dysfunksjon av galleblæren.

♦ Området mellom øyenbrynene over nesen er tydelig ved abnormiteter i leveren. Ved kroniske leversykdommer er det mulig å observere forekomsten av nedsatt funksjon av kjeveleddene. I den innledende fasen av sykdommen er manifestert ved å trykke sårhet (palpasjon), karakterisert ved at den venstre kjeve felles signal av problemer i venstre lapp av leveren, den høyre - henholdsvis på høyre side. Noen ganger blir brudd på leveregenskapen uttrykt ved rødhet i øynene, økning i synsstyrken.

♦ Personens kinn bærer informasjon om mulige abnormiteter i lungene. Samtidig svarer den rette kinn til høyre lunge, venstre kinn til venstre. Med organiske lidelser i lungene, er det noen ganger et vaskulært mønster eller vedvarende rødhet. Formen på lungen gjentas i form av den fremspringende delen av kinnet, og toppen av kinnet er toppen av lungen, og bunnen av kinnet tilsvarer den nedre delen av lungen. Nesens vinger tilhører også projeksjonssonene i luftveiene, nemlig bronkiene. Når bronkitt kan bli observert rødhet, forekomsten av akne, store porer.

♦ Kardiale abnormiteter forekommer noen ganger i nesespissen og indikerer arytmier. Noen kardiale abnormiteter er indikert ved utseendet av et rødt punkt i den øvre delen av venstre kinn. Blå farger på leppene er ofte forbundet med nedsatt aktivitet i hjertet og sirkulasjonsforstyrrelser. Cyanose i den nasolabiale triangelen er også et meget farlig signalvarsel om preinfarktstilstand, hjertesvikt, en mulig defekt i hjerteseptumet. Ømhet på øyenbrynene på palpasjon viser også hjertesykdommer.

♦ Nesebroen er en sone med avvik i arbeidet i bukspyttkjertelen og magen. Utseendet til øyeplassene kan dømmes ved tilstedeværelse av nyresykdommer. Samtidig bør spesiell oppmerksomhet til slike tegn som puffiness, rødhet, mørkhet. Tilstedeværelsen av papillomer i dette området indikerer stagnasjon, cysteformasjon eller en predisponering for den. For eksempel viser utseendet på fettplakkene i øyet området trengsel i nyrene med dannelse av sand eller steiner.
Uretere projiseres på ansiktet langs nasolabialfoldet. De begynner nær lacrimal-kanalen på ansiktet og slutter på bunnen av haken i bladsens fremspringssone.

♦ Chin gjenspeiler det menneskelige reproduktive systemets tilstand. Hos kvinner viser forekomsten av akne og rødhet i dette området abnormiteter i vedleggene og eggstokkene (og selv i dette tilfellet er det en korrespondanse fra tredjepart). Hos menn viser disse symptomene utviklingen eller tilstedeværelsen av prostatitt. Kort sagt, denne sonen indikerer et stillestående fenomen i bekkenområdet.

♦ Forskjellen i størrelsen på åpningen av palpebralfissurene med en hvit stripe tilstede under en eller under begge øyne, indikerer økt hvithet i pannen med kaldt svette tilstedeværelsen av alvorlig stress som kan forstyrre indre organers funksjon. Disse forholdene suppleres av utseendet av overdreven svetting av armer, ben, inguinal og aksillære områder. Hvis en person som ser på deg, har et hvitt sclera-bånd under eller over øyets iris, indikerer dette ekstremt stresstilstand. En slik person er ikke i stand til å kontrollere sine følelser og handlinger. Fra det kan du forvente ulike uforutsigbare handlinger, inkludert mord og selvmord. Langsiktig tilstedeværelse av en person i denne tilstanden er full av forstyrrelser, ikke bare av sentralnervesystemet, men også av de indre organers arbeid.

♦ Pasientens øyne kan ofte vise både hans mentale tilstand og fysiske unormaliteter. Tåre øyne når du forlater et varmt rom i en kald eller på gata indikerer en mangel på kalium i kroppen. Hyppig forårsaket utseende av tårer i øynene, økt tårefrekvens indikerer en dyp nevrose, miltens patologi.


Det du trenger å tenke på, og du vil bevare helse og skjønnhet i lengre tid, er den riktige måten å leve på.


Vi aldrer.

1. dårlige vaner Først av alt - røyking. Det endrer skjønnheten, fører til utseendet på et maske av fartøy på hudoverflaten.

2. Feil modus. Kroppen er underlagt daglige rytmer, ulike organer og systemer fungerer på en bestemt måte på en bestemt tid på dagen. Soveperioden er individuell, men du må legge deg til sengs senest kl. 23.00. Utvekslingsprosessene i huden er mer aktive fra 23 timer til en om morgenen. Det er på denne tiden at nattkremene har sin effekt. Forresten, samtidig fungerer hovedorganene, som "spyler ut" giftene fra kroppen.
Hvis en person går i seng sent, så svikter denne komplekse rengjøringsmekanismen.

3. Uordnet mat. Mat ved sengetid eller tung, konserveringsfull mat gir ikke huden noe annet enn problemer. Det ser ut til at alle allerede vet at mangelen på væske er dårlig for huden. Men å drikke om to kveldstid er en og en halv liter vann ikke et alternativ. Tvert imot, om morgenen er du sikker på å komme opp med ødem. Du må drikke vann hele dagen, i små porsjoner.

4. Manglende fysisk aktivitet.
Hvil på sofaen er ikke til nytte for huden. Hun trenger en aktiv tilførsel av oksygen, som bare er mulig med aktiv bevegelse. Fysisk aktivitet bidrar også til å fremme lymfe, trene blodkar. Men det er undervannsrev, du må gjøre det kompetent og klokt. En spesiell kosmetisk effekt for ansiktet er de øvelsene der muskler i skulderbelte blir trent og nakkemuskelen styrkes, noe som involverer å opprettholde ansiktskonturene, noe som gjør nakken og décolleté vakker (for eksempel tennis, svømming, volleyball).

5. Passiv livsstilling.

Inaktivitet og kjedsomhet bane vei for stagnasjon av følelser og til og med depresjon. Glatt, godt preparert hud i kombinasjon med et unresponsive ansikt gjør ikke en kvinne attraktiv. Det er sant at arbeid til utmattelse også er ekstremt.

Utseendet til fordel er et aktivt liv, levende opplevelser, spenning (litt adrenalin er nødvendig for kroppen å holde den i tone). I kombinasjon med kompetent omsorg hjelper positive følelser en kvinne til å se ung ut.
Basert på materialer fra yasochka.name, nspbusiness.com, forw0man.ru

Vi vurderte bare de grunnleggende, grunnleggende konseptene knyttet til diagnosen av ansiktet. Det må huskes at hvert menneskesorg har på sitt ansikt en "representasjon", den såkalte prosjektjonssonen. For mer informasjon, se artikkelen Diagnostiske representasjoner på ansiktet og halsen til en person.

Flere Artikler Om Typer Acne